מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה ואימוני כושררז08/02/2008
אני בן 28
193 ס"מ גובה
130 ק"ג משקל (כרגע)
אני מתאמן און & אוף בחדר כושר מגיל 15.5 .
(כרגע בגרייט שייפ כפר סבא המעולה)
בזמנו תוכניות האימונים היו נעשות ע"י המאמנים
אבל עם הזמן עשיתי תוכניות לעצמי
של תזונה + אימון
לפני שנתיים וחצי נכנסתי למשטר של דיאטה ואימונים
במשך חודשיים וחצי ירדתי מ139 ל 117 .
אימונים 7 פעמים בשבוע, שעה אימון כח + שעתיים אליפטי
ומה שאכלתי בזמנו היה :
בוקר - ברנפלקס + חלב
צהריים - בשר עוף + פתיתים, אורז, פירה
ערב - סלט,תפוח ירוק, יוגורט
לפני 3 חודשים לערך התחלתי עם דיאטה
שבגדול אומרת לאכול מסודר, בלי ג'אנק שהייתי אוכל למכביר
בלי לחם כלל
בלי משקאות מתוקים ומוגזים
אפילו במשקאות חמים ביטלתי את הסוכר לחלוטין
לפני חודש לערך התחלתי להתאמן ממש חזק
אפשר לומר שכל יום בחדר כושר, מלבד יום פה יום שם שאני לא הולך, שזה נדיר
כל יום אימון כח + שעתיים אליפטי
התזונה החדשה שלי היא כזאת
בוקר - ברנפלקס + חלב או חביתה מ 2-3 ביצים + סלט + גבינה
צהריים - לעיתים מנת בשר + אורז/תפוחי אדמה/פסטה
לעיתים מנה חמה
לעיתים כלום
ערב - (אחרי האימון בד"כ )
חביתה, סלט, יוגורט, פרי כלשהו
* לפני 3 חודשים הייתי 10 קילו יותר .
*האם תוכנית האימונים מתאימה לתוכנית התזונה או שיש דברים שהייתם ממליצים להוסיף או להוריד?
האם ביטול מוחלט של לחם / לחמניות / פיתות וכו' היא תקינה
או כמו שמישהו אמר לי שחייבים לאכול לחם ?
האם זה נכון שבמנות חמות שמכילות מונסודיום גלוטמת , החומר הזה היינו מזיק ?
האם במשקאות קלים מוגזים דיאט, יש חומרים "מסוכנים" כלשהו ?
האם זה שאחרי אימון ולפני השינה אוכל את ארוחת הערב זה משנה מבחינת הרזיה/בנית שריר וכו'?
האם עדיף לאכול את הארוחה האחרונה של היום לפני האימון, שעתיים לפני האימון , ואחריו ישר ללכת לישון ?
איך אני יכול לחשב כמה שומן אני שורף באימון?
כל יום :
סביבות שעה של אימון כח
+ שעתיים אילפטי ,בקצב בינוני עד מהיר, לפי מה שהמכשיר מראה אני שורף בסביבות 700 קלוריות בשעה
האם זה מדוייק?
איך אני מחשב כמה קלוריות אני שורף בזמן אימון משקולות
ושריפה של כמה קלוריות שוות לשריפה של כמה אחוזי שומן
או יותר נכון איך אני יכול לחשב כמה משקל אני אמור לרדת לפי התוכנית אימונים הנ"ל
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרז שלום
רעות גרוס10/02/2008תסתכל באתר: www.re-set.co.il
קישורים, לך למחשבון הוצאה קלורית ולמחשבון תזונה שם תוכל לראות את כל הערכים התזונתיים של המזונות שאתה אוכל.
אתה יכול לאכול לחם, עדיף מקמח מלא. אתה יכול לאכול 2 פרוסות בארוחת ערב, ולהשאיר את הפרי לשעה מאוחרת יותר.
כמו כן רצוי לאכול בין הארוחות" פרי/ יוגורט/ פרוסת לחם עם קוטג'/גבינה/טונה וכו'
אתה יכול לאכול מאכלים עם סודיום גלוטמט אם אתה לא רגיש, אך לא להפריז (עדיף לאכול אוכל ביתי מקנוי).
במשקאות מוגזים דיאט, יש אספרטם, גם היא חומצה אמינית (כמו הגלוטמט).
בחום, החומצה יכולה להתפרק ואז היא מסוכנת. גם פה לא כדאי להפריז ועדיף לשתות מים.
האימונים שלך עצימים ולכן לפני האימון אתה יכול לאכול יוגורט, לאחר האימון משקולות ולפני אימון שעתיים אירובי תאכל חטיף עד 100 קלוריות ללא סוכרים פשוטים או פרי. וכמובן לאחר האימון ארוחה הכוללת חלבונים, פחממות וירקות (כמו ארוחת הערב שלך אך עם תוספת של לחם).
מקווה שעניתי על שאלותך
בברכה
רעות גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעות וגילה שלוםדינה08/02/2008
אני בת 23וחצי ילדתי לפני כחודשיים וחצי לפני ההריון משקלי היה 49 בכל ההריון עליתי כ20 קילו כלומר משקלי הגיע ל69 עכשיו אני שוקלת 59 קילו אני מאוד רוצה להגיע למשקלי לפני ההריון אבל אני לא יכולה לעשות דיאטה באוכל כיט אני מניקה באופן מלא האם לעשות ספורט דרך ריצה על הליכון כל יום למשך חצי שעה מספיק בשביל לרדת במשקל . רציתי לצין שכמעט כל הבטן ירדה כלומר וזה נורא מציק לי אני לא שמנה מהבטן אלא יש לי ירכיים וישבן האם ריצה על הליכון כל יום חצי שעה יכולים לעזור לי להרזות מלמטה וכמה זמן זה ייקח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה שלום
רעות גרוס08/02/2008את לא צריכה לעשות דיאטה, אבל תמשיכי לאכול אוכל בריא. ביצוע פעילות אירובית חצי שעה עד שעה 5 פעמים בשבוע בהחלט יעזור לך בהורדה במשקל.
בברכה
רעות גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהה=]שאלה07/02/2008
התחלתי להתאמן בקיקבוקס פעמיים בשבוע
המשקל שלי 50 והגובה 1.58 מה הסיכוי שלי להוריד 2 קילו ותוך כמהזזמן?
אני צמחונית ולא אוכל הכי בריא בגלל זה אז זה מקשה עליי לרדת במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רעות גרוס08/02/2008קשה לאמר לך עפ"י הנתונים שנתת, על פי ה BMI=20 את במשקל מצויין, יתכן שבגלל האוכל " הלא הכי בריא" יש לך אחוזי שומן גבוהים ולכן כאשר תתחילי לאכול בריא מן הסתם תרדי מהר מאוד 2 קילו (וכמובן הפעילות הגופנית).
בברכה
רעות גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת תזונהסיגל06/02/2008
שלום,
התחלתי להתאמן בפילאטיס פעמיים בשבוע ולעשות גם הליכות, בימים אלו אני אוכלת ארוחה קלה לפני האימון וכמעט כלום אחרי האימון (פרי או ירק) הבעיה היא שבמהלך השבוע יוצא לי לאכול יותר מדי פחמימות, ולכן לרוב בערב אני מרגישה רעב וגם לאחר האימון ולפניו. לפעמים גם הירקות, כיון שהם קרים לא טעים לי לאכול אותם, האם שתיית מרק היא גם נחשבת פחמימה? האם עלי לכול שונה בימי אימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
רעות גרוס06/02/2008חשוב לאכול לאחר אימון ולא רק ירקות. מרק ירקות, מרק קיטניות (שעועית, עדשים), מרק עוף בהחלט מומלץ.
לא טוב להיות רעבים, הקפידי לאכול משהו קטן לפני האימון (פרי/יוגורט/פרוסת לחם עם גבינה) ובסיום האימון (ביצה/טונה/גבינה, ירקות, 2 פרוסות לחם) או מרק (אבל לא רק מרק ירקות את זקוקה למנת חלבון).
למרות שפילטיס זאת לא עבודת כוח (כמו משקולות) רצוי לחלק על פני היום מקב' הפחממות, חלבונים, ירקות, פירות ושומנים חד בילתי רווי. ביום של אימון ניתן לצרוך יותר מזון.
בברכה
רעות גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרהה :\
גלי18/07/2008שלום , קוראים לי גלי, אני בגובה 1.52 ושוקלת 50 ק''ג. הייתי רוצה לדעת איזה סוג של אוכל אני אמורה לאכול כדי לרדת במשקל ואיזה סוג של ספורט אני צריכה לעשות , ואחרי כמה זמן כבר ייראו את השינוי..? תודה מראש :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי יקרה
גילה אדלר18/07/2008כדאי שתתיעצי עם דיאטנית , השאלה רחבה מדי לפורום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית04/02/2008
שלום רב, ברצוני לדעת מה ההבדל בין אכילה למטרות אימון כוח לבין אכילה למטרות אימון קל יותר כגון הליכה של חצי שעה.
האם בכלל צריכים להיות הבדלים בין התזונה לשני סוגי הספורט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית שלום
רעות גרוס05/02/2008תלוי מה מטרות האימון:
אימון הליכה (ככל שהיא יותר מהירה היא יותר אפקטיבית לשריפת אנרגיה) היא פעילות אירובית שמקורות האנרגיה הם יותר פחממות ומזמן מסויים (תלוי בכושר האדם) מתחיל שריפת שומנים, לכן עיקר הארוחה תהיה מקב' הפחממות.
אימון כוח (ואת בחורה, לא למטרות פיתוח גוף), ברצוננו לפתח שרירים ולכן חשוב לאכול פחממות אבל גם כמות חלבון, שוב תלוי במטרה שלך ובאימון שאת מבצעת.
בברכה
רעות גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני בתזונת ספורט-היכן לומדים?יהודה02/02/2008
שלום רב!
אני סטודנט לתזונה בפקולטה לחקלאות. מעוניין להמשיך להתמחות ולעשות תואר שני בתזונת ספורט. כיום אין מקום בארץ שניתן ללמוד מקצוע זה ותהיתי אם אתן יודעות היכן ניתן ללמוד מקצוע זה בארה"ב (באילו אוניברסיטאות/מכללות תחום זה מפותח והתעודה המוענקת מוכרת ומכובדת).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה
גילה אדלר03/02/2008תכנס לאתר של ACSM ותבדוק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאודל31/01/2008
היי אני בת 21 שוקלת 61 ומטר 63 ברצוני להשלי כ8 קילו..
התחלתי לקיים תפריט העומד על כ1200 קלוריות{המכיל 3 ארוחות גדולות ושתיים ביניים}...
אבל לפני שהתחלתי,הייתי פוחדת להשמין ולא היה לי משהו מדיוק אבל לא הייתי אוכלת מסודר אולי רק איזו ארוחת בוקר קלה וארוחת צהריים ובערב תה,ובוא נגיד שזה לא היה עובר את ה900 קלוריות ביום...
השאלה שלי היא האם עכשיו שהעליתי את כמות הקלוריות עיי תפריט הדיאטה..אני לא אשמין?...או יותר מזה אני בכל זאת אצפה לירידה?.
כמו כן אני מתעמלת כמעט כל ימות השבוע במכון כושר..
אשמח לתשובה ועצות...יום טוב ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה יקרה
גילה אדלר03/02/20081200 קלוריות זה בסדר אם את סופרת נכון , כדי להיות יותר מדוייקת תכנני דיאטה של 1000 קלוריות כך שבפועל תוכלי 1100-1200 , הקפידי להשקל רק פעם בשבוע , ביום ובשעה קבועה
וערכי רישום של מה שאת אוכלת בסיומו של כל יום , צייני גם את זמן האימון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לאכול ביום ללא אימון?רני28/01/2008
שלום ביום אימון אני אוכל 4000 קלוריות מחלק ל6 ארוחות של 670 קלוריות (11גרם שומן 33 גרם חלבון 110 גרם פחמימות לארוחה).
ידוע לי שלא אוכל לאכול אותו הדבר ביום ללא אימון כמה עלי לאכול?
גיל 20 משקל 95 גובה 178.
בתודה, רני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביום ללא אימון
גילה אדלר03/02/2008רן יקר ,
חישוב קלורי של יום עם אימון או ללא אימון תלוי בהרבה דברים כמו סוג האימון , משך , תדירות , מידע שלא מופיע כאן .
ברמת העקרון כן , ביום ללא אימון אוכלים פחות . כמה פחות ???תלוי בנתונים . אם אתה שורף 1000 קלוריות ביום ללא אימון תפחית 1000 .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...א28/01/2008
ראשית רציתי לדעת מה היא החשיבות של הקפאין ליפני האימון?
ומה היא הכמות שנדרש לקחת ליפני האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א שלום
גילה אדלר28/01/2008המינון האופטימלי הוא 3 מ"ג ל1 ק"ג משקל גוף , אם משקלך 80 ק"ג אתה זקוק ל240 מ"ג שהם כ- 3כוסת קפה שחור או 5 כוסות נס קפה , שעה לפני אימון .
מכירת קפאין בכדורים איננה חוקית למיטב ידיעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון28/01/2008
אני בחורה מלאה רק בישבן. יש לי גם צלוליטיס. התחלתי להתאמן לפני כחודש במכון, ואני עובדת בעיקר על הישבן. . האם יש מאכלים מיוחדים שיעזרו לי לחטב את ישבני ולהעלים צלוליטיס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
רעות גרוס28/01/2008העלמת צלוליטיס היא בעיה אך שיפור המראה והורדת אחוזי שומן מהישבן והירכיים (וכן מכל הגוף) נעשה ע"י שמירה על תזונה נכונה, הרבה ירקות, לא לטגן ולעשות פעילות אירובית (כמו הליכה, ריצה, אופניים או מכשיר אירובי אחר, שיעורי אירובי ועוד) כמו כן תמשיכי בחיזוק השרירים במכשירים בחדר הכושר.
בברכה
רעות גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שרון
רני28/01/2008לצערי אין מאכל או דיאטה מסוימת שדרכם ניתן לחטב או להוריד שומן במקום אחד מהגוף...
זה הרבה עניין של גנטיקה, בכל אופן שריפת שומן מתבצעת בכל הגוף באופן שווה לא רק במקום אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מתאימהרני26/01/2008
שלום לכן.
רציתי לדעת בבקשה האם התזונה שלי (סכ"ה קלוריות) אמורה להשתנות מיום אימון ליום ללא אימון.
אני שוקל 95 קילו וצריך לצרוך 3800-4200 קלוריות ליום לצורך עלייה במסה.
האם ביום שבו אני מתאמן, אני אמור לאכול יותר ממה שציינתי למעלה?
אם כן איך אני יכול לדעת כמה קלוריות יותר אני אמור לאכול באימון? (מן הסתם את מה ששרפתי) אבל איך אני מגלה את סכ"ה הקלוריות ששרפתי באימון מסויים האם ישנה נוסחא שמתבססת על משקל גוף/גובה/גיל וכו' שניתן לדעת דרכה?
בתודה ושבוע נהדר, רני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן יקר
גילה אדלר26/01/2008כדי להשיב לך , עליך לציין את הגובה , משך האימונים והעומס וכן תדירות האימונים , ישנן טבלאות כאלו מכל מיני סוגים , אם תפרט אולי נוכל לעזור לך .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחזרה לשאלתי
רני27/01/2008אני בן 20 גובה 178 משקל 95קילו 14 אחוזי שומן.
משך אימון משקולות כשעה+20 דקות ריצה לאחר מכן.
5 אימונים בשבוע אימונים אינטנסיביים.
בתודה שוב רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחזרה לשאלתך
גילה אדלר03/02/2008מהנתונים שמסרתביום אימון משולב כזה , בהנחה שאתה רץ במהירות 8 קמ"ש 20 דקות ( לא ציינת מהירות ) אתה שורף כ- 590 קלוריות באימון משקולות אם הוא אנטנסיבי , ובנוסף 266 קלוריות בריצה .
כמובן שיש צורך להוסיף קלוריות אלו ביום אימון כדי לשמר את המשקל .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנועה26/01/2008
שלום, אני בת 22 וחצי הגובה 158 ומשקלי אני חושבת 49 אולי בחצי קילו יותר (הרבה זמן לא נשקלתי), אני רוקדת בלט קלאסי ומודרני. שיעור 1 בשבוע מדרני שהוא מאוד מוציא אנרגיות, ו2 שיעורי קלאסי כל אחד המשיעורים זה שעה וחצי. כלומר 4 וחצי שעות אני רוקדת בשבוע, בנוסף אני עושה פילאטיס בבית דרך הטלויזיה לפעמים יוציא לי לעשות כל יום, לפעמים 3 פעמים בשבוע,זה בערך 20 דקות ו20 דקות יוגה אם אני עושה... אני מאוד רוצה לדעת כמה קלוריות אני אמורה לצרוך ביום. אני מאוד פוחדת להשמין, כי אני לא יודעת כמה קלוריות אני יכולה לצרוך כדי לשמור על משקלי. בלט אומנם לא שורף כמו ריצה וכמו אירובי אבל זה בהחלט עובד על השרירים ועל סיבולת לב, כשאנחנו עושים קפיצות. שיעור יכול לשרוף 250 קלוריות? או שזה הרבה מדי?איך אני מחשבת בעצמי אם אני מוסיפה שעות ריקוד בנוסף למה שאני עושה?
אשמח מאוד אם תוכלו לענות על כמה קלוריות ליו אני יכולה לצרוך..
תודה רבה ויום נעים.
אני ניסיתי לחפש במחשבונים למיניהם אבל אני מעדיפה תשובה ממישהו מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה יקרה
גילה אדלר26/01/2008ריקוד 4 וחצי שעות בשבוע הם מבחינת מתעמל חובב , זו אינה שריפה קלורית הדורשת התייחסות מיוחדת ותזונה מיוחדת כמו שדרוש לאתלט המתעמל בעצימות גבוהה מדי יום מספר שעות . לכן זה די פשוט , את זקוקה למימדי גופך בין 1300 ל1700 קלוריות ליום בבסיס ובנוסף תלוי בכל שאר סדר יומך לעוד 10% -20% מהקלוריות , ובימים שאת מתעמלת ואכן בשעה יכולה לשרוף כ- 250
קלוריות תוסיפי אותם לחשבון של אותו יום .
שימי לב שהטווח הוא די גדול , ודיוק הוא רק על סמך בדיקה אישית בייעוץ אישי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
נעה28/01/2008תודה על התשובה.
נתת לי טווח גדול בין 1300 ל1700. האם אני יכולה לאכול בשקט 1600 קלוריות ולא להשמין? 1300 זה לא מעט? אני מעוניינת לשמור על משקלי. ולא לרדת יותר. או האם טווח של וכן אני כרגע רוקדת בצורה חובבנית, אך בהחלט רצינית לגבי הריקוד ורוצה להמשיך איתו אחרי הלימודים שלי,אני כרגע סטודנטית... אני לרוב פעילה אבל גם יושבת הרבה (צריך ללמוד...) ואני מרגישה שאני אוכלת יותר וממש מתבאסת כי אני לא רוצה להשמין, והחוסר וודאות הזה לכמה אני יכולה לאכול זה מאוד מקשה.
אשמח אם תוכלי לכוון אותי יותר, ודרך אגב אני תקועה על הדיאטה הזאת של שומרי משקל כבר שנים זה די דפק לי את השכל עם הנקודות... אז העלתי את מספר הנקודות שלי ל22 בימים טובים ובזמן האחרון אני אוכלת הרבה יותר משהו כמו 27 (ובכמעט זלילות ל30 ). אני מאוד רוצה לצאת מדרך החשיבה הזאת של לא לספור נקודות או קלוריות ולאכול לפי תחושה גופנית אבל זה ניראה לי בלתי אפשרי.
אם יש לך עצה אני אשמח לקבל.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה
גילה אדלר28/01/20081600 קלוריות זה בסדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה שאלה אחרונה..
נועה29/01/2008היי,
אם אני מתעמלת פחות מזה, נגיד פעמיים בשבוע בלט אז זה פחות מ1600 נכון? משהו כמו 1500? זה לא הרבה 1600 קלוריות. שוב סליחה על השאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה
גילה אדלר03/02/2008נראה באמת שהפכת לאובססיבית וזה לא טוב .
אף אחד לא יכול להיות כל כך מדוייק זה לא אנושי ולא נכון ובלתי אפשרי .
ממליצה לך להתייעץ במיוחד בכיוון של דרך חשיבה ופחות על קלוריות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר...
נעה05/02/2008בכל זאת שכן תעזרי לי , כדי שאני כן אוכל נכון? עכשיו למשל אכלתי 1500 קלוריות,ואולי 1600 כשהייתי רגילה לאכול פחות,י לאחרונה אני אוכלת יותר, ולא מעוניינת לעלות במשקל, לכן אני שואלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעל הנורמהרני25/01/2008
בצעתי בדיקות דם ויש לי עודף בברזל ,ויטמין בי12 (פי 2 מהנורמה) ואלבומין.
האם זה מעיד על בעיה כלשהי?
אני מפתח גוף מתחרה ונוטל סטרואידים אנבולים אנדרוגניים האם יש קשר?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפתח גוף
גילה אדלר25/01/2008היי מאור
כדאי שתקרא את המאמר שכתבתי על סטרואידים אנבולים באתר שלנו,
אם אתה נוטל ויטמינים בתוסף מזון כדאי שתעשה הפסקה ארוכה של שנה .
חוץ מזה כדאי שתעבור בדיקה של תפקודי כבד לשלול פגיעה כבדית או גידול בכבד שהיא אפיינית לנוטלי הסטרואידים , וכן דאג לערוך בדיקות לב מקיפות במסגרת קרדיולוגית בשל החשש מפגיעה ללבית בגיל צעיר,ו מוות מדום לב האופיינים .
ידועים שינויים בתמונת דם , כמו עליה בכולסטרול רע וירידת הטוב .
להשכלתך הכללית תוכל לקרוא את י ניירה עמדה של הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט משנת 2004 הוצגו נזקי החומרים הללו במיוחד ( The American College of Sports Medicine (ACSM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאזן קלורינועה24/01/2008
שלום,אם ביום שאני מתאמנת אימון אירובי, אני רעבה יותר-ולכן אוכלת יותר ולכן מאזן הקלוריות היומי שלי, אם ובלי אימון, די דומה ((קלוריות נצרכות פחות "נשרפות")- האם כדאי להתאמן מבחינת שריפת שומנים?אולי כדאי פשוט להוריד את מספר הקלוריות היומיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה יקרה
גילה אדלר24/01/2008אנא נסחי שוב את שאלתך ,
אם הבנתי נכון ביום שאת מתאמנת נניח את שורפת 400 קלוריות ובמקביל אוכלת 400 קלוריות יותר מבדרך כלל , את אכן תשארי באותו מאזן קלורי כמו ביום שאינך מתעמלת . שאר שאלותיך נסחי שוב ואענה לך בשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר..
נועה24/01/2008זו הייתה כוונתי-המאזן הכולל של בקלוריות נטו ביום של פעילות גופנית-(קלוריות נצרכות פחות "נשרפות" )דומה לזה של יום ללא פעילות(קלוריות נצרכות בלבד,בכמות מועטה יותר).לכן,אני תוהה האם ההתעמלות בכלל עוזרת לי לרדת במשקל...
תודה ומקווה שהייתי ברורה יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפת קלוריות
גילה אדלר25/01/2008נועה יקרה
נכון , ביום שאת מתעמלת את אוכלת יותר וביום שאת לא מתעמלת את אוכלת פחות , ולכן המאזן הקלורי נשמר , בטווח המיידי תרומת הספורט לירידה במשקל היא רק כאשר את שורפת יותר בפעילות איירובית - הליכה , ריצה, שחיה אופני כושר , ולא מעלה את הצריכה הקלורית היומית , אלא אוכלת בסדר אחר כדי לא להרגיש רעב אחרי האימון , אך הס"כ הקלורי צריך להשאר כמו ביום שלא התעמלת .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם המאזן נשמר...
נועה25/01/2008האם יש שריפת שומנים ובעקבותיה ירידה במשקל.
האם שיאה טובה יותר לרדת במשקל היא להפחית את כמות הקלוריות ליום (רגיל,ללא פעילות גופנית) באופן סדיר(כלומר לוותר על הפעילות ב"תמורה" לצמצום האנרגיה הנצרכת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה
גילה אדלר25/01/2008כל מאזן שלילי בקלוריות גורם לפירוק רקמת שומן , אך תמיד גם לפירוק רקמת שריר, אותה רקמה שתורמת לחיטוב ועיצוב הגוף , לכן כה חשוב שילוב הספורט כדי להשיב לגוף את רקמת השריר שהתפרקה . בריאות , משקל תקין הוא תמיד תמיד שילוב של תזונה מתאימה ופעילות גופנית .
בהצלחה ( אפשר לומר תודה לפעמים ................את יודעת ........)
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
נועה26/01/2008לא התכוונתי להיות לא מנומסת או לא מכירת תודה,חלילה!:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף נועה
גילה אדלר26/01/2008בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכולאיריס24/01/2008
שלום, מה כדאי לאכול לפני אימון כושר ולאחריו? אני הולכת לשיעור פילאטיס בערב ואני לא רוצה לאכול ארוחה שלמה לפני, אבל אז אחרי אני רעבה ולא יודעת מה לאכול. מה כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לאכול לפני אימון כושר ולאחריו
גילה אדלר24/01/2008איריס יקרה
לפני האימון מתאים לאכול מנה של פחמימות כמו חופן קורנפלקס / חטיף אנגיה או פרי ןלשתות מים , לאחר האימון ארוחה שכוללת פחמימות מורכבות חלבון ושומן . מה בדיוק לאכול ?? תלוי במה שאכלת כל היום .
אימון פילטיס הוא לא שרפן של קלוריות לכן אל תוכלי יותר כי שרפת באימון .
בברכה
גילה אדלר ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)