מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספי מזוןניסים22/01/2008
שלום רב!
ברצוני לשעת האם יש תוספי תזונה לפיתוח גוף (באימוני כוח ואירובי) אשר יותר ממולצים על פני
אחרים בשוק ואם כן איזה?
מחכה לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי ספורט
גילה אדלר24/01/2008ניסים יקר
ישנן כמה חברות מסחריות טובות המשווקות תוספים , כל התוספים באיכות טובה .
השאלה מהם הצרכים שלך ? יותר קלוריות יותר חלבון ? משקאות ? מה שחשוב הוא להסתכל על הרכיבים מול המחיר ולהחליט מה מתאים לך , האיכות והבטיחות בשימוש דומה בכולן .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע מוכר לא?
רני28/01/2008נשמעת מוכר תגובתך...
קראתי את אותו הדבר באינטרנט (סטרואידים כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול)
ידוע לי כל תופעות הלוואי למיניהן, שוב אני לא חובבן אני תחת פיקוח אנדוקריני מבצע בדיקות דם כל חודשיים ובנתיים טפו טפו הכל תקין.
אין צורך להיות רואי שחורות, סטרואידים ניתנים לילדים בני 12 ולמבוגרים עם בעיות פוריות.
אני לא מכניס לגוף משהו שאני לא יודע מהו ואם כן אז מתייעץ עם אנדוקרינולוג.
לכן עם ידע והכוונה נכונה אין סיכוי שיקרה משהו עם שימוש נאות בסטרואידים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי מזון לעוסקים בספורט
שמואל הכטמן10/02/2008קיימים תוספי מזון טבעיים בטכנולוגיה חדשנית של ג'ל עבור ספורטאים. האחד מוצר אנרגיה לפני האימון נקרא OHM(בטעם תפוז) והמוצר השני לאחר האימון הנקרא PRO לחלבונים (בטעם שוקולד)
תוכל לקרוא על המוצרים בקישוריות הבאות:
http://www.agelisrael.co.il/Default.aspx?tabid=39
http://www.agel.com/products/gel_packs
לפרטים נוספים תוכל לפנות אלי.
שמוליק
392923 0507* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
ליאור12/03/2008שמוליק שלום,
אנא פרט מהם כישוריך, מה מקצועך, מאיזה מוסד קיבלת עליו תעודה ומתי, כדי שאוכל להחליט ע"ס מידע ברור האם וכיצד להיעזר בשירותיך. תודה וכל טוב. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצת אמינורוית22/01/2008
מה אני צריכה לבדוק בבדיקות הדם על מנת לבדוק אם הפרוטאין הופך לחומצות אמיניות בצורה טובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
רעות גרוס22/01/2008לא הבנתי את השאלה. החלבון=פרוטאין שבודקים בבדיקות דם הם חלבוני הדם: אלבומין וגלובולין.
כאשר כמות חלבון בדם גבוהה מהטווח יכול להעיד על בעיות בדם כגון מחלות של מערכת החיסון ומחלות ממאירות, חלבון נמוך מדי יכול להעיד על תת תזונה.
שרשרת של חומצות אמינו יוצרות חלבון (יש חלבונים שונים באורכים שונים ובתפקידים שונים).
לא רצוי שיהיה פירוק של חלבון לחומצות אמינו תהליך זה נקרא קטבוליזם המתרחש כאשר הצריכה האנרגטית (קלורית) נמוכה מידי ו/או אימון אינטנסיבי , במצב זה חלבון השריר מתפרק לח. אמינו שבתהליך מסויים (גלוקונאוגנזה) הופך לגלוקוז לאנרגיה.
מקווה שעניתי על שאלתך
בברכה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם זה נכון?רני20/01/2008
שלום לכן.
רציתי בבקשה לשאול האם זה נכון ש:
בשביל לרדת במשקל יש לאכול 25-28 קלוריות לכל קילו משקל גוף.
לשמור על משקל יש לאכול 30-33 קלוריות לקילו משקל גוף
לעלייה במסת שריר יש לאכול בין 40-44 קלוריות למשקל גוף.
אני מפתח גוף שוקל 97 זה נכון שאני צריך לאכול 3880-4268 קלוריות ליום אני לא אשמין מזה??
כמה לדעתך צריך להיות שומן פחמימה וחלבון מסכ כל הקלוריות האלו בתודה רני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפתח גוף
גילה אדלר22/01/2008צריכה מדוייקת של הקלוריות יש לחשב בהתאם לאימונים ובהתאם לסדר היום , באופן כללי לפי הפרטים שמסרת כ-4000 קלוריות ליום אימון הם לא הרבה ולעתים יש צורך ביותר מזה . כמות החלבון היא 200 גר' שהם 800 קלוריות , 15% שומן מכלל הדיאטה שהם 66 גר' שומן או 600 קלוריות משומן , והשאר פחמימות ,650 גר' פחממות או 2600 קלוריות מפחממות .
בברכה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאודל19/01/2008
היי,אני מתאמנת במכון כושר כ5 פעמים בשבוע כשעה בכל יום,והתחלתי לקיים תפריט דיאטה שקיבלתי{אחרי כמה דיאטות כושלות} וזה התפריט:
אני 1.63 ושוקלת 62 קילו....
בוקר - כוס ברנפלקס
כוס חלב 1%
ביניים- מעדן או פרי
צהריים - מנת בשר
5 כף אורז\אטריות
סלט ירקות\מרק ירקות
ביניים- 2 פרוסות לחם קל
ביצה קשה\ טונה במים \כף חומוס
ערב - 2 פרוסות לחם קל
סלט ירקות
גבינה\קוטג'\חומוס- 1 כף
פרי \מעדן
ביניים- פרי \מעדן
השאלות שלי הן:
1.כמה קלוריות יש בתפריט
2.האם באמת כל כמות הארוחות האלה יעזרו לי להשיל במשקל{ברצוני להוריד כ 10 קילו}
3.אם כן,תוך בערך כמה זמן אני אתחיל לראות תוצאות?...
4.יש לי שאלה קצת מוזרה אבל תהיתי,במידה ואני מצליחה להוריד את ה10 קילו,איך הגוף"יודע"להפסיק?...אני צריכה לשנות את התפריט?....איך זה הולך?...
אני אשמח לתשובות,תודה מראש,!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן יקרה
גילה אדלר20/01/2008כמות הקלוריות היא בערך 1100-1200 , לשאלתך כמה תוכלי לרדת במשקל בדיאטה כזו בערך 600 גר' בשבוע ,בשלב מסויים יגיע גופך לנקודת שיווי משקל בה ישאר אלא אם כן תשני את רמת פעילותך .
בברכה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתוזנה וכושרירון18/01/2008
אני בן 24 ומתאמן כבר שנה וחצי רק ב6 חודשים אחרונים התחלתי להקפיד לאוכל פסטה לפני אימון ולחם שחור עם קוטג אחרי אימון
היום בדקו לי אחוזי שומן ויצא לי שיש 12% אני יודע שמומלץ זה 10% נכון?
הגובה שלי הוא 172ס"מ
ומשקל הוא 65 ק"ג
אם בשביל שתהיה לי בטן שטוחה אני צריך לרדת ל 10% אחוזי שומן?
ואם דיאטה של הורדת אחוזי שומן בעצם אומרת שאסור לשתות קולה ולאכול שנציל מטוגן
אוו שזה רק להוריד את כמות השומן מה שאומר שאני יכול להמשיך לאכול משקאות עם עם מלא סוכר
ועם ציפס קופא שאני מחמם בתנור הוא בסדר ?
ושאלה לא קשורה על מיץ סירופ טבעי של פרגית כתוב ללא שומנים בהדגשה,לפי מה שלמדתי שומנים הם הידופרביים כך שבכל מקרה לא יכול להיות בתוך המשקה שומן
אז בעצם אין שום תועלת בלכתוב את וזה אומר להבליט את הבריאות של זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וכושר
גילה אדלר20/01/2008ירון יקר
אחוזי שומן הנמדדים הם בדרך כלל עם שגיאה מסוימת , בכל שיטה כמעט . לכן עקוב אחר הבטן עם הירידה היחסית באחוזי השומן , ושפר את טונוס השריר בבטן על ידי תרגול נכון ועדכני של מאמן .
להריד אחוזי שומן בתפריט למתעמלים עד 15% מסך הקלוריות ולא פחות מכך , צ'יפס ניתן לאכול תלוי מה אתה אוכל במשך כל היום
באשר למיצים תהייתך נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנה .. חברתית מאווווד אבל מיואשתליא18/01/2008
חשוב לי קודם לשתף אותכם בכמה פרטים אישיים:
אני בת 28, חכמה מאוד ומוצלחת מאוד בעבודה לקראת תואר שלישי בתחום הכלכלה עם תפקיד מכובד..
הבעייה שלי הינה שאני סובלת מהשמנת יתר (157 עם משקל של 94 קג"מ).
אני עובדת רחוק מהבית וחוזרת מאוחר ואין חדר כושר קרוב במקום המגורים שלי..לכן קניתי הליכון אבל לצערי לא בשימוש..
ההשמנה שלי מפריעה לי מאוד אפילו בפרטים קטנים בחיים כמו לימוד נהיגה.. הפסקתי מאז שנתיים מכיוון שברגע שאני עולה על האוטו מרגישה שאני הכי שמנה בעולם ולא נוח לי בשיעורים אפילו עם החגורה..
גם בתחום העבודה אני תמיד בשחור ומוגבלת מבחינת בחירת הבגדים וההופעה שלי..והעיקר שכולם מעירים..
בקרתי כמה פעמים אצל תזונאית והיא אמרה שהבעייה שלי לא כמות האוכל אלא זה שכל הזמן אני יושבת אפילו בפירוט שהיא נתנה לי שהיה קשה לי מאוד להקדיש לו זמן..הרגשתי שאני אוכלת יותר מדי..
קשה לי לאכול באותם זמנים ובכל זאת מעוניינת לתפוס את עצמי בידיים..
אשמח להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליא שלום
רעות גרוס19/01/2008השאלה היא אם את רוצה להרזות או נחושה להרזות. אם את נחושה!!! את מתחייבת להרזות, ז"א לעשות כל מה שאת יכולה כדי להרזות. אחד ממרכיבי המפתח להצלחה היא היכולת לעולם לא להרפות כאשר ננעלים על מטרה. ואני מקווה שאת שם.
זאת אומרת, אם את נחושה להרזות את צריכה להפחית את כמות הקלוריות שאת צורכת ביום, לאכול 3 ארוחות עיקריות ו 2-3 ביניים (עשי כדברי הדיאטנית), חובה לעשות פעילות גופנית. יש לך הליכון, תלכי בזמן תוכנית אהובה, לעלות רק מדרגות ולא להשתמש במעלית, להחנות רחוק את הרכב וללכת!!!
כדי לעזור לך במוטיבציה את יכולה להרשם לקב' תמיכה להרזיה (כמו שומרי משקל) או ללכת לקוצ'ינג (עכשיו באופנה) כדי שתעזור לך ותניע אותך להתחיל ולהתמיד בהרזייה ובאורח חיים בריא.
בהצלחה רבה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןצמח16/01/2008
גילה ורעות שלום
תחביבי הספורטיבי היומיומי הוא חתירה בקאיאק. חבר המליץ על תוספי מזון לספורטאים של חברת "סאנריידר", הוא אמר לי שהם מעניקי החסות של הספורטאים שלנו לאולימיאדה.
האם אתם מכירות את את המוצרים של סאנריידר? אם כן מה אתן יכולות להמליץ לי?
אם אתן לא מכירות, אתן יכולות להמליץ לי על מוצרים אחרים שמתאימים לפעילות הגופנית שלי
תודה ויום טוב צמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
גילה אדלר18/01/2008תוספי מזון לאיזה צורך ? אילו תוספים ?
יש מספר חברות טובות המשווקות תוספים לספורטאים , סאן ריידר היא חברה טובה לתוספי בריאות
על בסיס ידע סיני, הבעלים שלה הם סינים , והייצור בארה"ב , וזה נכון שתספק תוספים לאולמפיאדה הקרובה בסין בגלל המוניטין ובגלל שהחומרים שלהם טבעיים בלבד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות גדולה מדי?רני15/01/2008
שלום, אני בן 20 מפתח גוף 1.78 96 קילו 14% שומן.
בקרתי אצל תזונאית קלינית והיא טענה שאני אוכל המון חלבון ובכלל.
היא לא ידעה בדיוק איך לעזור לי כיוון שהיא לא תזונאית ספורט לכן אמרה לי לפנות לשם.
אני אוכל 7 ארוחות ביום בבוקר כל שעתיים ואחר כך כל 3 שעות.
סכ"ה 500גרם פחמימות ו200 גרם חלבון ו70 גרם. (משתדל בלתי רווי)
שאלתי היא כזאת אני לא עולה במשקל בצורה חדה אני עולה כחצי קילו בחודשיים בערך.
האם הערכי תזונה שלי הם נכונים?
כמות החלבון אכן דרושה לי? אני מפתח גוף ברמה גבוהה ומשתתף בתחרויות.
התזונאית טענה שאני נמצא במאזן לא תקין לא זכור לי מה רק שציינה משהו 150 על אחד חנקן מקווה והבנת.
אשמח אם תענו לי לשאלותי והאם כדי לי לקבל ייעוץ בנידון. בתודה רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רן
גילה אדלר18/01/2008כמות החלבון שאתה אוכל מתאימה , אך כמות הפחמימות קטנה מדי וזה לא מאפשר לך בנייה . לנתונים שמסרת אתה זקוק ל 800 גר' פחמימות ביום ואפילו להעלות בהדרגה ל900 , פחמימות מורכבות בעיקר .
ייעוץ אישי יעזור לך
בברכה
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פחמימות
רני18/01/2008תודה רבה על ההתיחסות.
אך 800 גרם פחמימות זה לא יותר מדי? כלומר זה לא יהפוך לשומן?
זה רק 3200-3600 קלוריות רק מפחמימה וטוטלית זה יהיה בערך 4000 קלוריות ליום זה לא הרבה מדי בהתחשבת שאני צריך לאכול רק 3000? (מה שהתזונאית שבקרתי אצלה טענה, שוב היא לא תזונאית ספורט).
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרן
רעות גרוס18/01/2008דעה נוספת, ישנם חילוקי דעות בנוגע לכמות החלבון המומלצת. יש הטוענים שיש לצרוך 2ג'/לק"ג גוף חלבון לפיתוח גוף ויש הטוענים שמספיק 1.5-1.7 ג'/לק"ג גוף כדי שלא יהיה עומס על הכליות.
עליה של 1/2 ק"ג בחודשים היא מתונה מאד, חשוב לטעמי ללוות את הטיפול בבדיקות דם של קראטנין ותפקודי כליה, כי לצאת עם גוף מפותח ויחד עם זאת עם פגיעה בכליה - לא שווה.
נכון שגם פעילות אינטנסיבית מעלה את הקראטנין, ויתכן שגם זו סיבה להוריד את כמות החלבון
אם כל הבדיקות יהיו תקינות אפשר להגיע ל- 2 גרם ביום (הכמות שאתה צורך).
בברכה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני חדר כושר או פילאטיספאני15/01/2008
שלום, האם חשוב לאכול לפני שאני הולכת לפילאטיס? לא מזמן התחלתי פעמיים בשבוע. אם כן מה לאכול לפני? כי זה הרבה עבודה על הבטן. כמו כן, דוקא לחר השיעור יש לי תחושת רעב, האם נהוג לאכול לפני ואחרי אימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפאני
רעות גרוס17/01/2008חשוב מאוד לאכול לאחר פעילות גופנית, עד 90 דק' לאחר סיום האימון. הארוחה צריכה לכלול מק' החלבון, קב' הדגנים (פחממות), קב' הירקות וכן שומן אך לא רווי (אפשרות ל 1/5 אבוקדו, כף טחינה מוכנה, כפית שמן זית וכו'). לפני האימון את יכולה לאכול פרי, יוגורט, אוכל קל ולא מעמיס.
בברכה רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתכונן לריצת מרתון, צריך עזרהרונן13/01/2008
אז ככה
אני בן 19
אני רץ 12 ק"מ בשעה, פעמיים -שלוש בשבוע על הליכון בחדר כושר
אני מתכונן בחודש הבא ללכת למרתון עין גדי - לרוץ 10 ק"מ
יותר מאוחר באוקטובר לרוץ במרתון ת"א את החצי מרתון
ובשנה הבאה את המרתון טבריה המלא
היום אני לא אוכל נכון, אוכל מתי שיוצא לי או מתי שרעב.. ניסיתי להרכיב עם מאמן אישי בחדר כושר תפריט תזונה אבל אני לא עומד בזה.. להתחיל ללכת לקנות מצרכים וכו'..
רציתי לדעת מה סדר גודל האימוים שאני צריך, האם כדאי לרוץ על הליכון בחדר כושר או בחוץ עם שעון מד מהירות וכו'?
מה הצריכה היומית שאני צריך לאכול? מה מומלץ לפני אימון , אחרי אימון -בזמן אימון? איזה אימון צריך לעשות בנוסף לריצה? כמה פעמים אני צריך לרוץ בשבוע?
באיזו מידה אני צריך לעלות את קצב הריצה(בשביל להגיע לריצה של מרתון שלם) ואת מספר האימונים ?
הרבה שאלות, תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצת מרתון
גילה אדלר13/01/2008רוב שאלותיך כדאי שתפנה למאמן כושר עם נסיון במרתון, לגבי התזונה והשתיה כמובן כדאי שתתחיל להתייחס ברצינות וזאת רק בייעוץ אישי עם תזונאית / תזונאי ספורט שיתאימו לך ולצריכיך את התוכנית .
הפורום לא נועד למטרה זו , מצטערת .
בברכה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצת מרתון
גילה אדלר22/01/2008תוכל לפנות למאמן מרתון מוסמך , עם נסיון אישי רב כרץ מרתון בעצמו שמו גיל
0544360855* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןנועה12/01/2008
שלום,רציתי לדעת האם זה נכון ששתיית קפה לפני פעילות אירובית(במקרה שלי,ריצה) מגבירה את קצב שריפת השומנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין לנועה
גילה אדלר12/01/2008קפאין: נמצא בקפה , שוקולד,משקה קולה ,אלו מכילים בין 30-100 מ"ג למנה (כוס קפה בערך 50 )זה נכון שהוא מעלה פעילות כטכולאמינים, אשר יחד פועלים לפירוק שומן =ליפוליזיס ברקמת שומן ובשריר,
הוא מעלה ריכוז חומצות שומן חופשיות בדם ומעלה זמינות של הטריגליצרידים התוך-שרירים. בנוסף
הוא מעורר את מערכת העצבים המרכזית ואת שריר הלב, הוא משתן משפיע על משאבת נתרן אשלגן,
משחרר אפינפרין, משתתף בהחזקת הסידן בשריר , מעלה c-amp, מעלה פעילות אנזימים כמו גליקוגן פוספורילז ומפחית תחושת מאמץ.
מינון אפקטיבי הוא החל מ 3 מ"ג לק"ג, ואופטימלי בתחום 5-6 מ"ג לק"ג משקל גוף. שעה לפני פעילות. עדיף בשילוב עם פחמימות. התגובה לקפאין שונה בין המתעמלים: יש הרגישים יותר ויסבלו רעידות , עליה בדופק,וכאבי ראש. יש הבדלים בין המינים נשים גברים,אכילה או שתייה לפני אימון ,הרגלי שתייה קודמים......ועוד עדיין הכול במחקר.
יש ענפי ספורט המראים יתרון לקפאין כמו אופני כושר , יותר מריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לעור הפניםחנה12/01/2008
ברצוני להודות לגב' אדלר על הטיפים הנהדרים כמו כן בהמשך לכתבה שקיבלתי ברצוני לשאול:
א. האם סוכר חום מזיק לעור כמו סוכר לבן?
ב. לחם מחיטה מלאה מזיק לעור?
ג. כמה ויטמין C צריך לצרוך על מנת שישפיע? כמו כן האם יש משמעות לזמן שתית המיץ תפוז (בבוקר לפני הארחות, או האם אפשר בצהרים?)
ד. באיזה מאכלים יש חומצת שומן לינלאית?
ה. האם ידוע לך על תרגילי התעמלות לפנים? האם זה יכול להזיק?
אודה לתשובתך
יום נעים
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה להאטת הזדקנות העור
גילה אדלר12/01/2008סוכר חום או לבן כנראה משתתפים באותו תהליך כפי שהוצג במחקר של יצירת קשרים מצטלבים בקולגן של העור ליצירת קמטים .
קמח מיחטה מלאה לא צויין במחקר לכן אינני יודעת
ויטמין C הכמות המומלצת היא כ100 מ"ג לפחות ביום שהם במיץ מ2 תפוזים , קוי, גויבה , ירקות כמו ברוקולי , פטרוזיליה ועלים בכלל .
כן אפשר את הויטמין עם האוכל או בין הארוחות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה להאטת הזדקנות העור
גילה אדלר12/01/2008סוכר חום או לבן כנראה משתתפים באותו תהליך כפי שהוצג במחקר של יצירת קשרים מצטלבים בקולגן של העור ליצירת קמטים .
קמח מיחטה מלאה לא צויין במחקר לכן אינני יודעת
ויטמין C הכמות המומלצת היא כ100 מ"ג לפחות ביום שהם במיץ מ2 תפוזים , קוי, גויבה , ירקות כמו ברוקולי , פטרוזיליה ועלים בכלל .
כן אפשר את הויטמין עם האוכל או בין הארוחות
חומצת שומן גמא לינולאית נמצאת מעט במזון כמו אבוקדו , אגוזי ברזיל , צנוברים , ונמצאת בשמן זרעי ענבים , שמן זרעי הצמח נר הלילה , ושמן זרעי הצמח בורג' אשר נמכרים בכמוסות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל10/01/2008
שלום לך. אני מתאמנת במכון כבר 3 שנים.
התחלתי להשתמש באומגה 3 והחלה לי עצירות, עשיתי הפסקה ולאחר חודש שבתי לאומגה וההעצירות חזרה, האם יתכן ויש קשר בין האומגה לעצירות? ( אני בת 56)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיגל
גילה אדלר10/01/2008לא חושבת שיש קשר , כי לעתים ההפך השוניות בכמוסה שלא כולה נספגת במעי מסייעת ליציאות רכות יותר על סמך דיווח של מטופלים שלי
חשבי אולי יש גורמים אחרים
בברכה
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוןמירית08/01/2008
שלום אני מירית 22 משקל 57 וגובה 160 .
קניתי הליכון ורציתי לשאול האם אני יכולה לחלק את שעת ההליכה ל4 חלקים כלומר רע שעה , רבע שעה....או עדיף ללכת שעה רצוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מירית
גילה אדלר08/01/2008עדיף לחלק ל2 או 3 , ויש מחקרים המראים שזה אף עדיף .
והעיקר התמידי
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי08/01/2008
אני בן 17 ומתאמן במכון.
שאלה קטנה:
מהי כמות השומנים, החלבונים והפחמימות שמומלץ לנער/ה בגיל ההתבגרות לאכול?
מצאתי שמומלץ לנער/ה ספורטאי/ת לאכול 1.7 גר' לכל ק"ג ממשקל הגוף. אבל לא מצאתי יותר מזה ואני גם לא בטוח שזה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
קים08/01/2008אני לא מבינה למה אתה צריך לקחת חלבונים בגיל 17? הגוף שלך עוד מתפתח, פשוט תאכל יותר עוף, ביצים (הלבנים במיוחד), דגים (גם טונה משימורים הולך), בשר, קוטג' ובכלל גבינות ויוגורטים. יש בהם המון המון חלבונים. המגוון של המקורות ייתן לך הרבה יותר מאשר כמות חלבון מטורפת במילקשייק מגעיל ותעשייתי. זוהי דעתי, אני יודעת שזה מקובל היום לקחת חלבונים בנפרד אך באמת שלא תמיד צריך. כפי שלא צריך לקחת סתם דקסמול נגד כל כאב ראש. לפעמים אפשר לשתות שתי כוסות מים וזה עובר. ולא שאני נגד תרופות ותוספים. אבל לא סתם. סך הכול זה לא טבעי, ולא משנה כמה תסנגרו על זה, שכמות חלבונים כזאת תיכנס בבום לגוף. וזה גם לא הכי טעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלי
גילה אדלר08/01/2008כדי לענות על שאלתך תן יותר פרטים
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)