מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוני05/01/2011
ביתי בת 9 עם הפרעת קשב וריכוז.
א-האם שיחה עם נוירולוג במשך שעה וחצי עם ההורה וקצת עם הילדה + מבחן טובה יכול להספיק לתת הבחנה של ADHD ?
ב- ביתי בבית הספר ההתנהגות שלה יותר בולטת בדיבורים ותזוזות וריכוז בחברים לכיתה באמצע השיעור ובבית יותר התפרצויות זעם על דברים שטותיים.דוגמה- כשאח הקטן בן 5 אומר לה משהו שמעצבן אותה למרות שלדעתי זה לא מעצבן היא ישר צועקת ומרביצה לו בלי לחשוב לרגע או למשל שהבוקר ניהלנו שיחה על היום הולדת של הקטנה והיא ישר התחילה לצעוק בלי שום הקדמה "איך אני יקנה לה מתנה אני לא יכולה ללכת לקניון לבד" ובמשך כמה דקות היא נכנסה להסטריה של צרחות.
מאוד קשה לי ההתפרצויות זעם שלה. - מה אני צריכה לעשות שהיא מגיעה להתפרצות,איך אני אמורה להגיב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
קארין אור05/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_קשב_וריכוז' id=link]הפרעות קשב וריכוז[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמירית28/12/2010
שלום. אני בת 16 ויש לי בעיות קשב. למשל, אני מנסה להקשיב למורה אבל אחרי כמה דקות שוכחת על מה היא דיברה. ממה זה נובע, ואיך הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
גבי זסלבסקי29/12/2010הי ותודה על פנייתך,
לגבי שאלתך הראשונה – אין תשובה אחת שיכולה להתאים לכולם ואין תשובה אחת פשוטה.
מניסיוני בכדי להבין מה הסיבה יש להבין יותר על הבעיה...וגם אז התשובה שמתקבלת אצלי היא רק בהיבט הומאופתי, ומכאן אני ממשיך לשאלה השנייה שלך, אני עובד כהומאופת מספר שנים, לאחר עבודה עם מאות בני נוער לכל אחד יש את "הסיבה" שלו לקושי בקשב או בריכוז, אני יכול להגיד לך שניתן לעזור גם לך בבעיה שאת מתארת!
אשמח לספק עוד מידע,
בברכה
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי לילד בגן חובהמורן03/12/2010
שלום, אני לא בטוחה שאני בפורום המתאים, אבל אנסה.
בני בגן חובה- כמעט בן שש . הגננת מציינת בשיחות ההורים שהוא הרבה מתעסק עם הגוף , ועם ישנם הרבה ילדים ביחד יש לו צורך בחיכוך איתם עד לעיתים שהוא מציק להם. בני ילד מאוד נבון, עצמאי ובוגר מאוד יחסית לבנים בגילו. טוב לו בגן יש לו חברים, אבל הוא זקוק לעיתים למגע הזה. עשיתי לו אבחון אצל מרפא בעיסוק שמתמקצעת בתחושה והיא לא ראתה צורך בטיפול. הגננת אמרה לנו לעשות לו מסאגים, השאלה שלי היא האם כמו שיש עיסוי תינוקות יש עיסוי לילדים בוגרים יותר?6480, כי אני לא בטוחה שההפקט של המסאג שאני הוא בעלי נעשה לו יהיה מתאים או נכון...
אשמח לתשובה. מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי לילד בגן חובה - תגובה
קארין אור05/12/2010היי מורן,
אני שמחה שהגעת אליי עם השאלה הזו, כי אני מתעסקת במגע כבר 15 שנה ועיסוי לילדים מאוד חשוב לי.
העיסוי עבורו הוא לא אותו עיסוי שעושים למבוגר ובכלל הייתי ממליצה בגיל הזה על עיסוי עם בגדים כלומר- שיאצו למשל.
ואת מוזמנת לבוא לפגישה אחת ללמוד כיצד לבצע אותו נכון.
בברכה
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי לילילד בגן חובה
מורן07/12/2010קארין תודה רבה, על התגובה. האם את מכירה מקום עם מטפל טוב בשיאצו באיזור השרון? הייתי מגיעה אליך אבל זה קצת רחוק לי. בנוסף האם המטפלים מדריכים את ההורים או שיש כאלו שמטפלים בעצמם בילדים בגיל 6?
חג אורים שמח.
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי לילילד בגן חובה - תגובה
קארין אור15/12/2010אישית אני אוהבת אחרי 2-3 טיפולים להדריך את ההורים לטיפול בבית ואז אין צורך להגיע יותר.
תבדקי עם אלעד וטייה- זוג מטפלים מבני ציון/ חרוצים אם הם מטפלים בילדים, הם מטפלים מצויינים, ממליצה בחום.
טל:077-6355633
052-6763176* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קשב בגןאורנה29/11/2010
שלום לך אני גננת משלימה בגן ל 32 ילד בני 3-4. בגני יש ילד אשר מתקשה להשתתף במפגשים ותמיד חייב להתעסק עם דבר מה(בנייה הרכבה).
כאשר העברתי מפגשים עשירים בהמחשה ודרמה הוא היה קשוב יותר וגם ישב לידי באותם מפגשים כך שמקדתי אותו באופן מיוחד. אנחנו צוות של 2 וכשאני במפגש הסייעת צריכה להכין את הגן ליצירה ,לנקות אחרי ארוחת הבוקר כך שאני לבד.(אין לי אפשרות לשנות דבר בסדר יום כי אני רק משלימה ).
אני משתדלת להושיב אותו סמוך אליי ולהשתדל להפעילו אך לעיתים ממש קשה לו ואיננו מסוגל לשבת יותר ואז חשבתי להפנות אותו למשחק הרכבה שקט באחת הפינות (שלא ימשוך את תשומת לב של שאר הקבוצה)כי להחזיקו"בכח "כשאיננו מרוכז זה מיותר בעייניי.(במשפחתו יש כבר אחות ואבא עם בעיית קשב כך שהוא כבר "מאובחן"למרות שלא אובחן ממשכי בגילזה אין אבחונים).
האם אני נוהגת נכון עימו? אינני רוצה לוותר לו ולהוציאו משמפגש אלא אני מנסה למשוך אותו כמה שיותר על ידי הושבתו לידי ,פניה אליו (לא רק אליו כמובן),ואם אני רואה שכבר ממש ממש קשה לו אני מפנה אותו למשחק הרכבה שקט.
האם אני נוהגת נכון? לא רוצה לגרוום לו אוול ולהוציאו ל "עונש" כי קשה לו להיות קשוב., או לחילופין לתת לו סתם להסתובב בגן כפי שעושה הגננת הקבועה. אני כאמור לבדי על 32 ילד אין לסייעת אפשרות לשבת לידו ולתווך לו כל הזמן.
אשמח לדעתך ולהדרכתך המקצועית .
חזרה לפורום הגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קשב בגן - תגובה
קארין אור05/12/2010היי אורנה,
כל הכבוד לך על הדאגה והחקירה בנושא, זו לקיחת אחריות יפה מאוד.
אני אישית חושבת שכדאי לבדוק עם פסיכולוגית או מטפלת מוסמכת בשיטת אדלר למשל, מה ההשלכות של להפריד אותו מהקבוצה ולשים אותו לידך בזמן שמשעמם לו.
אני לא חושבת שזה רע, להפך יכול להיות שזה דווקא פתרון מצויין בלי ליצור אצלו תיסכול שהוא לא מתאים לקבוצה וכדאי רק לבדוק אם יש השלכות כלשהן.
את צודקת שאת לא מוציאה אותו לעונש, אני לא מאמינה בעונשים!!! וחושבת שעונש רק יכול לקטלג אותו מגיל כל כך צעיר כבעייתי.
בהצלחה
מי יתן ותמצאי את הדרך הנכונה לעזור לו ולילדים עם קושי להתרכז.
בברכה
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרותרפיה והיפראקטיביותש.23/11/2010
שלום,בני בן ה4 היפראקטיבי{כמובן שי גם בעיות של קשב וריכוז}.
הדבר משפיע עליו ביותר בעיקר במהלך הגן-גננות כועסות ,ילדים מפחדים שיציק להם וכ'ו,,,
עברתי לתזונה כמה שיותר טבעית ונטולת סוכר.
אני מביאה לו כל בוקר לגן,לחם שיפון ללא סוכר.
בהמלצת הנתורופתית שלי שראתה אותו-היא המליצה לי על תרופה הומאופתית שנקראת "רוס טוקס"-התחלתי היום לתת לו,הבנתי ממנה שזה אמור קצת לאזן את חוסר השקט שלו.
אנחנו משתדלים לעשות קצת פעילות תחושתית לפני הגן-קפיצות בטרמפולינה,מסאז'ים,וכ'ו,,
ואני כל הזמן מחפשת עוד דרכים לעזור לו.
האם הידרותרפיה זה משהו שיכול לעזור?
ובכלל,אשמח לכל רעיון בנושא שיכול לעזור.
בברכה
שושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרותרפיה והיפראקטיביות - תגובה
קארין אור05/12/2010היי שושי.
מהידע שלי הידרותרפיה לא מתאים לגיל הזה,
אולי שחיית ילדים יכולה להתאים ואני מכירה מורה שעושה את זה בר"ג.
ואני ממליצה על טיפול הומאופתי .
בברכה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך-
ש.09/12/2010הנטורופתית החליפה לו מ"רוס טוקס" ל"R36".
בינתיים אני לא חשה בשיפור אך אני סבלנית,,,
האם תרופה זו מוכרת לכם בנוגע להיפראקטיביות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך- - תגובה
קארין אור15/12/2010זו תרופה הומאופתית ולכן אני ממליצה להיות מטופלת ע"י הומאופת/ית.
אני כנטורופתית מעדיפה שלא לתת תרופות הומאופתיות, זה לא אותו ידע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותנטע22/11/2010
בני בן 15 וחצי, סובל מADHD, מאז ומתמיד סבל מחרדות והפרעות שינה.
בשנתיים האחרונות לערך, הנער ישן עם טלויזיה דלוקה בחדרו עם קול נמוך, עם אור דלוק במרפסת הצמודה לחדרו, הוא מתכסה עם השמיכה עד מעל הראש, וישן עם אגרופן (כלי נשק עתיק ששימש ללחימה, וזה השימוש היחיד שהוא עושה בו) לידו.
אנו למדנו במשך הזמן לקבל את הפחד שלו, כל עוד זה הסתכם בדברים אלה.
הנער כל הזמן טען שהוא פוחד שיבוא גנב, והוא מגן על עצמו.
אך ניתן לציין שכל אלה לא עזרו לשנתו שנדדה כל הזמן, וריבוי הקימות שלו בלילות.
מצד שני למרות כל החרדות והפחדים, הנער אוהב מאוד לצפות בסרטי אימה, למרות שאנו משתדלים אותו לא לצפות בסרטים אלו, כי החרדות שלו יתגברו, אין הדבר עוזר.
בחודש האחרון חל שינוי בהתנהגות הנער, הוא מחכה שאנו נלך לישון, וניגש למיטת אחיו הצעיר בן ה5 וחצי, ומעביר אותו לישון לידו .
בתחילה הוא טען שאחיו הצעיר, בא אליו באמצע הלילה כיוון שהוא פוחד, משנשאל הצעיר מה קרה, טען הוא כי אחיו הגדול בא אליו בלילה ומעביר אותו למיטה שלו, בלי שהוא יבקש.
התחלנו לעקוב וגילנו שהנער מעביר את אחיו לידו, בלי שזה יבקש כלל.
ביקשנו ממנו מספר פעמים להניח לו, ולא להעביר אותו, כי זה מפריע לשינת אחיו הצעיר
והנער אמר הוא רוצה לישון לידי, והתחיל לשכנע את הצעיר לבוא לישון לידו מתחילת השינה.
אתמול בערב ביקשנו ממנו שוב לא להעביר את אחיו, לאחר שנירדם במיטתו, והלכנו לישון, אחרי כחצי שעה, שמענו אותו ניגש למיטת אחיו ומנסה להעבירו.
בשיחה שקיימנו איתו, הנער התחיל לספר, כי הוא לא יכול לישון בחדרו, כי החדר הורג אותו, הוא לא יכול לישון לבד, הקירות הורגים אותו, ובהמשך הוא סיפר כי הוא שומע בלילה קול של גבר מדבר חזק, וכי בקירות יש חרקים שעושים רעש, ויש עכביש גדול בפינת החדר, ולכן הוא לא יכול לישון לבד, וזה שאחיו הקטן לידו, זה נותן לו קצת ביטחון
אנא עצתך, האם יש לפנות למרפאת שינה לבדוק את שנתו, האם יש לפנות לרופא אחר
אודה לעזרתך הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
קארין אור05/12/2010היי נטע.
מרפאת שינה לצערי היא לא הכתובת עבורך.
נשמע כי החרדה הרבה יותר חמורה ממה שניראה וכדי להקל על בנך, יש לשים את הטיפול בזה בראש מעיינייך, הטיפול הדרוש בעיני הוא פסיכולוגי ואולי אף פסיכיאטרי.
מקווה שאין לך דעות קדומות על אף אחד מהמקצועות להלן ,מכיוון שנישמע כי בנך סובל מאוד ,עד כדי להקים את אחיו הצעיר לישון איתו ואני מקווה שתוכלי לעזור לו במהרה.
הייתי ממליצה לדבר עם פסיכיאטר בטלפון ולהתייעץ אם זה מקרה שמגיעים איתו אליו? או לפסיכולוג?
אם תצטרכי מישהו שאני ממליצה עליו תכתבי לי.
בברכה ובהצלחה
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לחברה דחוףרוייה09/11/2010
בוקר טוב
לחברה שלי יש ילד בן 8 שנים הסובל מבעיות קשב וריכוז עם אימפולסיביות. הוא לומד שנה שנייה בבית ספר מיוחד לילדים עם בעיות דומות כשלו. (אני פונה בשמה של האם לקבלת יעוץ)
מזה שנתיים היא אומרת שהילד אוסף בארון שלו הרבה מנעולים, ומפתחות (שחלקם הוא מקבל מסבא וסבתא שלו וחלקם מוצא).
חוץ מזה הוא לוקח קופסאות אוכל (10 קופסאות) ומאחסן אותן גם בארון שלו בחדר (באותו מקום של המנעולים). לאחרונה הוא לקח גם את הקישוט של הקיר (ברכת הבית) אצלו לארון. היא גם סיפרה לי הוא לקח פעם סכין גדולה של לחם והסתיר אותה אצלו.
ביקשתי אותה לשאול את הבן שלה מדוע הוא לקח סכין (שזה דבר מסוכן) הוא אמר שזה לא הוא אלא אחיו הקטן.
זה היה ברור לאמא שהוא משקר ופוחד להודות באמת. כלומר הוא מודע לדברים שהוא אוסף ולפעמים אף מחזיר אותם לאחר שכועסים עליו.
המלצתי לה להחביא חלק מהקופסאות מבלי שידע כדי לבדוק אם הוא סופר אותן ומרגיש בחסרונן. רק לאחר בערך כשבוע הוא השלים את הקופסאות שהיו חסרות לו ואף הוסיף עוד שתיים.
האם זה מצב מוכר שילדים עם הפרעות קשב וריכוז ואימפולסיביות אוספים דברים?
האם יש לזה השלכות רחוקות טווח. (אולי זה קשור בתחום האובססיה)?
נ.ב. אני יודעת שהמצב הכלכלי שלהם לא כל כך טוב. (האם זאת מצוקה של הילד להרגיש שיש לו דברים?)
אשמח אם תסבירו לי על מה מדובר כדי שאוכל לעזור לאמו המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לחברה דחוף - תגובה
קארין אור09/11/2010בוקר טוב.
לפי התיאור שלך יכולות להיות סיבות רבות לתופעה, זה לאו דווקא קשור בהיפראקטיביות,יכול להיות שזה משהו שהוא קלט בבית, או רצון לאוסף פרטי שלו או באמת תחושה של חוסר לאור המצב הכלכלי, או באמת איזשהי אובססיה. כלומר הכל אפשרי.
עוד יותר עמוק מזה -לעיתים ילדים מביאים איתם איזשהי תכונה או הרגל מגלגול קודם, משהו שהנשמה זוכרת ואותו ילד אולי לא יודע להסביר ברציונאל למה הוא עושה את זה ולכן נבוך.
הייתי מציאה כמה דברים, אך לפני כן אקדים ואומר שאני נטורופתית והצעתי אינטואיטיבית ולאו דווקא מיידע לימודי בנושא הספציפי הזה:
1. איבחון הומאופתי שהוא אחד ההאיבחונים והטיפולים היותר עמוקים וגרעיניים שאני מכירה.
2. איבחון פסיכולוגי, מקום שיוביל אותו לשיחה על תחושת החוסר והצורך לאגור.
ובכלל חשוב לתת לו תשומת לב והרבה מגע שירגיש שיש גב מאחוריו ומישהו מקשיב לו.
לעיתים תופעות כאלה נעלמות כלעומת שבאו.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 7.5דניאל04/11/2010
שלום,
בתי אובחנה בליקויי לימידה שנובעים מקשב וריכוז (ADD?) אני מאוד רוצה להימנע בטיפול ברטליין ודיי נוטע לטיפול הומופאתי
תוך כמה זמן מרגע נטילת התרופה רואים תוצאות? זה אמור לרפא את הבעיה או כמו הרטליין רק לאזן זמני?
אודה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת 7.5 - תגובה
גבי זסלבסקי04/11/2010שלום דניאל,
אני שמח לשמוע שאת נוטה לטיפול הומאופתי!!
אני הומאופת ואני יכול להגיד לך שטיפול הומאופתי לילדים נמצא אפקטיבי מאוד.
התהליך ההומאופתי הוא מאוד אישי , לכל אדם מתאימים תכשיר הומאופתי אחר שמתאים רק לו. כל אדם מתקדם בקצב שונה בהתאם ליכולות שלו ובהתאם לרמת הדיוק של ההומאופת.
קצב ההתקדמות תלוי במספר רב של גורמים , לדוגמא - בחירת רמדי נכונה, צורת הלקיחה ועוד..
ולכן קשה לענות של שאלה זו.
תהליך הריפוי ההומאופתי שונה מתהליך עבודת הריטלין, תהליך הומאופתי לא מאזן זמנית אלה נוגע בשורש הבעיה , פותר את התופעות משורשן.
פתרון שורשי זה הוא יסודי בסיסי ונוגע בבעיה העמוקה יותר ולכן לא יוצר הקלה זמנית.
לטיפול ההומאופתי יש את כל הפלוסים לטיפול בילדים(טבעי,אינדיווידואלי) בכלל וברטלין בפרט שכן הוא מטפל בילד ולא מנסה למסך את התופעה ממנה הוא סובל,ולכן עובד ביעילות רבה!
אשמח לעזור לך
בברכה ,
גבי זסלבסקי הומאופת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי בת 7.5 - תגובה
כרמית ברלין29/11/2010הי ותודה על פנייתך,
האינסטינקטים שלך בריאים. רטלין הוא לא באמת פתרון הולם לסובלים מבעיות קשב.
ראשית הוא לא פותר את הבעיה האמיתית יש לו תופעות לוואי רבות לטווח ארוך ואל נשכח שהוא סם.....
טיפול הומאופתי לא דומה לרטלין. ראשית הוא מותאם למכלול של האדם באופן ייחודי, הוא לא מסוכן. האפקט שלו ממושך ונשמר, כלומר, בניגוד לרטלין שהשפעתו פגה אחרי פרק זמן מסויים, הרמדי ההומאופתית לא. בנוסף השיפור נשמר גם כשמפסיקים את הרמדי.
וזאת כיוון שהאדם עובר ריפוי. רטלין לא מרפא..... הוא רחוק מזה.....
מנסיוני הרב בטיפול בבעיות קשב, ניתן לראות שיפור בטווח של חודש וחצי, זאת בהנחה שההומאופת שניגשת אליו מנוסה ודייק ברמדי הנכונה.
אשמח מאד לעזור,
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה 7תמר02/11/2010
אובחנה לפני מספר חודשים כ- ADHA, נמנענו מטיפול תרופתי החלנו "הדרכת הורים" אצל פסיכולוגית, הילדה עברה ביה"ס השנה, לביה"ס רגיל אך שבו הכיתות קטנות יותר.
בתקופה האחרונה החלו ממש ללחוץ בביה"ס על מתן טיפול תרופתי, זימנו אותנו לשיחה שבה הובהר באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי " בלי טיפול תרופתי אי אפשר להמשיך" .. נכנענו ללחץ(לצערי), ניסינו לתת, הילדה לא מצליחה לבלוע את הכדור ואף מסרבת (כמובן שהסברנו מה זה ולמה).
אנחנו גרים באזור ב"ש. למי אפשר לפנות כדי לנסות לסיים את הסיוט הזה בדרך טבעית? יש משהו באזור הדרום? אם לא, אני מוכנה לנסוע גם למטולה... והעיקר, שבתי תשוב להיות מאושרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
גבי זסלבסקי02/11/2010שלום רב תמר,
אני מבין את אשר את עוברת!! זה לא פשוט - הלחץ של מסגרות הלימוד אל מול מתן הטיפול התרופתי, המאבק הפנימי המתמיד מה נכון ומה כדאי.. והדבר היחיד שמעניין זוהי כמובן טובת הילדה!!
רבים מההורים שמגיעים לטיפולי ההומאופתי עמודים במקום שאת נמצאת היום.
אני שמח לבסר לך שיש פתרון , יש דרך אחרת , דרך יעילה פשוטה ושורשית.
הפתרון שלי הוא טיפול הומאופתי!! טיפול הומאופתי יכול לעזור לך ובכך להשיב את הסדר הרוגע ואת החיים הטובים לחיק המשפחה שלך.
את יכולה למצוא מידע נוסף ורחב באתר שלי - תחפשי בגוגל " גבי זסלבסקי" או גבי הומאופתיה " תגיע לאתר שלי ושם יש מידע רב על כל הנושא...בהצלחה.
אשמח לעזור לך , אני נמצא גם באשדוד כך שזה לא הכי רחוק בשבילך.
בברכה , גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי קאריןחיה28/10/2010
שמעתי שהמלצת על דיסה שואכלים שמגבירה יצור חלב אם
אשמח מאוד לשמוע על איזו דיסה מדובר
תודה מראש
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קארין - תגובה
גבי זסלבסקי28/10/2010כולנו נשמח לשמוע על דייסת הפלא של קארין. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסת הפלא
קארין אור09/11/2010סליחה שלקח לי המון זמן לחזור.
דייסת הפלא שלי היא מתוך הרפואה האיירובדית (הודית) והיא רק אחת מתוך תזונה שלמה שמתאימה לנשים אחרי לידה (מגבירה ייצור חלב):
המצרכים:
1 ק"ג סולת מלאה
חצי ק"ג (אפשר גם פחות)- אגוזים,קשיו,פיסטוק טחונים (כדאי לטחון לבד או קרוב מאוד למועד ההכנה ולשמור במקפיא כדי למנוע חמצון)
50 ג"ר חמאה או גהי (זו חמאה שההודים משתמשים בה והיא הרבה יותר בריאה, תחפשו באינטרנט איך מכינים אותה, זה פשוט מאוד)
מחממים את החמאה על אש קטנה בסיר, מוסיפים את הסולת ומערבבים, מוסיפים את האגוזים ומיד מכבים את האש ממשיכים לערבב.
מאחסנים בקופסא במקרר.
להכנת הדייסה- מבשלים 2 כפות מהתערובת בסיר עם כוס מים או חלב (אני פחות אוהבת את האופציה עם החלב כי היא מייצרת ליחה אבל לבחירתכם)
מוסיפים מעט דבש ובתאבון.
לנשים אחרי לידה אני ממליצה מאוד לתאם פגישה ולהתאים תזונה מתאימה לתקופה החשובה הזו- גם לשיקום הגוף וגם לייצור חלב.
לבריאות
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בכפות ידיים ורגליםדורון25/10/2010
שלום
הבת שלנו בגיל 9 שנים והיא סובלת לסרוגין בהזעות בכפות הידיים והרגלים
האם טיפול הומופאתי יכול לעזור?
נציין כי טיפלנו ברפואה אלטרנטיבית ( דיקור + רפלקסולוגיה ) אך לא עזר
נשמח לקבל תשובה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בכפות ידיים ורגלים - תגובה
קארין אור26/10/2010כנטורופתית אני מכירה תאוריה שתזונה משפיעה מאוד על הזעה ואחת ההמלצות היא לא לאכול ירקות סולניים (חציל, בצל, תפו"א, עגבניה ופלפל).....
את השאלה על הומאופתיה אשאיר להומאופט שלנו.
יום טוב
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה בכפות ידיים ורגלים - תגובה
כרמית ברלין28/10/2010הי ותודה על פנייתך,
בהחלט שהומאופתיה יכולה לעזור במקרה של ביתך.
טיפול הומאופתי הוא טיפול שנוגע בשורש הבעיה ומרפא אותה וזאת, בניגוד לשיטות אלטרנטיביות אחרות.
בעיני ההומאופתיה, הבעיה או המחלה איתה מגיע האדם לטיפול, היא רק התוצאה, רק הביטוי החיצוני של הגוף למשהו יותר פנימי ועמוק.
לכן, כל שיטת טיפול שתנסה לטפל רק בהזעה - תכשל.
הומאופתיה היא שיטת טיפול טבעית שמטפלת באדם כולו. אנחנו מטפלים בעזרת רמדי (שם ככלי לתכשיר הומאופתי) אותה בוחרים מתוך 3000 ומעלה רמדיס אחרות בהתאם למאפיינים הייחודיים של ביתך, אישיותה ובעיותיה במישורים השונים.
כתוצאה מהטיפול במכלול של האדם, גם הבעיה המציקה נפתרת.
אשמח מאד לעזור.
כרמית ברלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה בכפות ידיים ורגלים..יש פתרון!!
גבי זסלבסקי28/10/2010שלום רב דורון,
הבת שלך לא צריכה לסבול יותר , טיפול הומאופתי אכן יכול לעזור ולפתור את הבעיה.
חבל היה לי לשמוע שאתם למודי ניסיון שלא בדיוק עזר...
אשמח לספק עוד מידע
גבי זסלבסקי הומאופת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 8.5 עם ריטליןסומסומית14/10/2010
שלום לכם,
בני בן 8.5 מאובחן כ-ADD מטופל בריטלין L.A אך זה לא עוזר לו , כיוון שהוא יושב בכיתה ולא עושה שום דבר מלבד בהיה במורה. הוא ילד מחונן ולכן הוא קולט אך לא עובד כלל בכיתה.
כמו כן הוא בעל קצב איטי ואני בעלת קצב מהיר (מתקתקת) ומאוד קשה לנו (לי במיוחד)' שמבקשים ממנו אותו דבר מלא פעמים עד שהוא מבצע אותו.
האם ניתן לטפל בכך ברפואה אלטרנטיבית (גם בקצב וגם בהפרעת קשב)
אשמח לקבל את תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 8.5 עם ריטלין - תגובה
כרמית ברלין19/10/2010הי ותודה על פנייתך,
ברור שניתן לעזור לבנך בעזרת הומאופתיה!!!!! הומאופתיה היא שיטת טיפול טבעית המטפלת באדם כולו ולא נקודתית בהפרעת הקשב.
הפרעת הקשב היא רק ביטוי חיצוני למשהו יותר עמוק ופנימי. להומאופתיה היכולת לגעת במשהו הפנימי הזה ולעזור לגוף לרפא את עצמו. מנסיוני הרב בטיפול בילדים הסובלים מהפרעת קשב ראיתי תוצאות טובות בכל מה שאת מציינת כבעייתי אצל בנך.
הטיפול הוא עדין, לא מסוכן וחסר תופעות לוואי ואני ממליצה לך בחום!!!
חשוב ליל ציין בפנייך, שהרטלין לא ירפא את המצב או הבעיה שמלווה את בנך ולהפך, ממה שאני רואה בקליניקה כל הזמן, הרטלין בסופו של דבר מחמיר את מצבו של האדם. אם לא ידעת, רטלין הוא סם ואני בטוחה שהיית מעדיפה להמנע מהסימום היום יומי הזה...
אשמח לעזור, אם תרצי
כרמית ברלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרחי באך לטיפול בבעיה
מיכל20/10/2010היי ,
ראיתי את ההודעה שלך לגבי הרטלין, אני אישית מטפלת באחיין שלי באמצעות פרחי באך וארומתרפיה ורואים תוצאות מדהימות! בכלל כל תחום הרפואה המשלימה מעולה לנושא, אל תלכי ישירות על רטלין .
אשמח לעזור אם תרצי
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה למיכל -פרחי באך
שרון21/10/2010שלום מיכל
ראיתי את תגובלך , אני מעוניינת בטיפול של פרחי באך אם תוכלי ליצור שקר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרחי באך לטיפול בבעיה - תגובה
גבי זסלבסקי28/10/2010היי מיכל
תודה רבה על השיתוף, נשמח לשמוע יותר...
גבי זסלבסקי
הומאופת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על העיכוב..
דקלה11/01/2011היי גבי ,
סליחה על הדיליי.. לצערי לא ראיתי את ההודעות בפורום.
האחיין שלי בן כמעט 7 ,אובחן ע"י נוירולוג כסובל מבעיות קשב וריכוז + היפראקטיביות, כמובן שישירות הפנו אותו ללקיחת רטלין, לפני שהספיק להתחיל לקחת רטלין, הוריו התייעצו איתי והתחלנו טיפול משולב של פרחי באך ועיסוי כפות רגליים עם שמנים אתריים מותאמים למצב. הוא מטופל כבר כ-6 חודשים ולשמחתי.. מדובר על " ילד אחר." מדהים כמה שזה עובד.. אני חלילה לא מזלזלת ברטלין , אך כמי שמאמינה בעיניים עצומות ברפואה המשלימה מעדיפה להשתמש בגוף עצמו כדי ל"תקן" את הבעיות ולא הסימפטומים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן
איה12/03/2011היכן ניתן לקבל פרטים על פרחי באך והיכולות שלהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שלא מאוחר..
דקלה11/01/2011היי ,
לצערי לא נכנסתי שוב לפורום ורק עכשיו אני רואה את התשובה שלך אלי, האם הסתדרת? אשמח אם תעדכני אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוזרות09/10/2010
איני מצפה לאיבחון דרך האינטרנט.
קראתי המון מאמרים בנושא הפרעות קשב
אני מוצאת הרבה תכונות שמתאימות לי.
חוסר שקט פנימי,צורך בעשייה כל הזמן.
אי יכולת לשבת לראות סרט,או טי וי,לא אוהבת ברברת.
הראש שלי ממש עובד על טורבו.
קושי רב בדחיית סיפוקים(קניות).
קושי רב,להתאפק,חייבת לומר את מה שאני חושבת.
לפעמים נכנסת למצב של דיבור שוטף ללא הפסקה,קופצת מנושא לנושא.
רק בכתיבה ,אני מצליחה להתמקד ולהביע את עצמי.
נוטה יותר להקשיב,לא ממש רושמת(בהרצאות) ואח"כ שולפת מהזיכרון.
לא מתכוננת למבחנים,לא מסוגלת לשבת יותר משעה בהרצאה.
הכל דחוף לי ובוער לי.
אודה לחוות דעתכם
בברכה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז - תגובה
קארין אור11/10/2010בוקר טוב רות. מה את שואלת בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה,האם אני משתייכת להפרעות קשב
רות11/10/2010וריכוז,והאם אני צריכה לטפל בזה?
שהייתי צעירה,יכולתי לספוג את זה,הייתי מלאה בכוחות כמו 4 סוסים.
אבל עכשיו בגילי58,זה כבר מתיש אותי
בברכה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה,האם אני משתייכת להפרעות קשב - תגובה
כרמית ברלין11/10/2010הי רות ותודה על פנייתך,
לא אוכל לענות לך אם את משתייכת לאותם אנשים הסובלים מהפרעות קשב או לא. ראשית, זה יהיה מאד לא מקצועי לאבחן אותך דרך האינטרנט וכו'.
שנית, לנו, העוסקים בהומאופתיה, זה לא ממש משנה איך קוראים לזה ותחת איזה כותרת זה מקוטלג.
הומאופתיה היא שיטת טיפול טבעית שמטפלת באדם כמכלול ולא בסימפטומים.הטיפול הוא טיפול אישי בהתאם למאפייניו הייחודיים של האדם. להומאופתיה יש את היכולת להבריא את האדם ואת בעיותיו מהשורש.(ואני לא מכירה שיטות אחרות שעושות שינוי כל כך עמוק באדם) הדברים שאת מציינת, שמוכרים לי מאד,מנסיוני בטיפול באנשים וילדים, יכולים להשתפר תחת טיפול הומאופתי נכון.
אשמח מאד לעזור
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה,האם אני משתייכת להפרעות קשב - תגובה
קארין אור13/10/2010היי רות,
אני שואלת את עצמי אם זה בגלל הפרעת קשב וריכוז או אולי עומס של החיים,
אולי תחושה של התשה כלשהי שמשפיעה על הריכוז.
אם את מוטרדת? אם את בסטרס? אם את מעמיסה על עצמך?
כדאי במקביל להיתמך ע"י מטפל כלשהו ולבדוק אם בעזרת תמיכה
(ואולי גם תזונה נכונה ותוספי מזון) את יכולה לשפר את איכות החיים שלך.
בכל אופן אני לא יכולה לאבחן אם יש לך הפרעת קשב עפ"י הנתונים האלה בלבד.
אשמח לעמוד לרשותך בעתיד
בברכה
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי05/10/2010
האם קיים קשר בין קשיים בויסות חושי להפרעת קשב וריכוז???.
האם באבחון מקיף להפרעת קשב וריכוז, אפשר לראות קשיים בויסות?, או שכדי לאתר קושי בויסות יש צורך באבחון מסוג אחר??.
במקרה שהפרעת קשב וריכוז ניגרמת כתוצאה מקושע בויסות חושי האם ריטלין הוא יעיל??? (השאלות נישאלת לגבי ילדה בת שמונה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
קארין אור06/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_קשב_וריכוז' id=link]הפרעות קשב וריכוז[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ספורט יכול לסייע?אמא של יהלי25/09/2010
שלום
קראתי שספורט יכול לסייע בטיפול בהפרעות קשב וריכוז בילדים.
אתם יודעים על זה משהו? יכולים להמליץ על מישהו באיזור השרון שמטפל בספורט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
קארין אור27/09/2010היי, אמא של יהלי,
אני מכירה טיפול ברכיבה על סוסים שיכול לעזור, שתי בעיות עם זה ,שזה מאוד פופולארי ולכן התור ארוך והשני שזה יקר.
כל פעילות ספורטיבית יכולה לעזור, אני אישית ממליצה על חתירה בירקון, יכולה לחזק את חגורת הכתפיים, קשור לפיתוח הקוגניציה.
אני גם מטפלת בשיאצו (מגע) ובתוספי מזון ותזונה.
לבריאות
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)