מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 5 בעית קשב וריכוזשלי21/05/2013
שלום,
אני לא יודעת איך להתמודד, שומעת מהגננת שהילדה מפריעה בכל דרך וזמן אפשרי
כשהם במפגש, בעבודות בגן.
תחילה חשבתי שהבעיה בגננת, אולי הילדה צריכה תשומת לב יותר ולא קשיחות,
אבל עם הזמן התחלתי לפתוח עיניים בבית ולראות שאני ממש נכנעת לה כי היא קשה גם לי אז פניתי לרופא מאבחן ולאחר הכרות וקצת מידע מהגננת קבע שלילדה יש קשיי ריכוז ואימפולסיביות והתחלנו טיפול, בינתיים הבעיות איתה לא נרגעות ואני ממש חוששת מהמסגרות הבאות שלא יהיו סבלניות כלפיה וזה משפיע על חיי, ממשרה מלאה עברתי לחצי בגללה כדי להוציאה מוקדם כי חשבתי שהיא קורבן, ואף גרם לי להמון בעיות שכן כל הזמן אני במחשבות עליה וגם מקבלת טלפונים על דיווחי התנהגותה.
אין לי שקט בחיים ומרגישה שכל מה שחלמתי עליו נחרב,
ואני אוהבת אותה מאוד, מעצימה אותה, מלמדת אותה ואף היכולות שלה גבוהות משל בני גילה,
מבחינה חברתית יש לה משיכה למופרעים כמוה, ילדים שכשאני הזמנתי נחרדתי ואף אחרי פעם פעמיים החלטתי שלא מזמינה אותם יותר, ומאז אנו מטיילות הרבה בגני שעשועים בהם משחקים חברים מהגן על בסיס יומי כמעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 בעית קשב וריכוז - תגובה
חגית פילובסקי21/05/2013לי שלום,
הסיפור שלך נשמע בהחלט לא נעים אבל בשורות טובות לי אליך- בהחלט פתיר.
לא סיימת את הדברים ואת התיאור לגבי מצבה/מצבך בהתאם לכן אני לא יודעת אם רק רצית לשתף או לשמוע בעצם אם יש מה לעשות במצב שכזה.
אז אם תרצי לשמוע על פתרון- יעיל, טבעי וללא תופעות לוואי אשמח לעזור לך.
כל טוב,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי21/05/2013הי,
נכון, לא סיימתי אלא רק "שיחררתי",
הגננת התבקשה למלא שאלונים מרופא התפתחותי, שהחליט שלפיהם ואף מהתרשמות בצפייה קצרה אך קולעת שהילדה אימפולסיבית עם בעיות קשב והמליץ על תוסף ZOOM לבחון לחודשיים ואז אם לא ישפיע תקבל תחליף אחר.
אנחנו רק בהתחלה, אך יחד עם זאת אני קצת לא מאוכזבת כמו שהייתי שמחה לו ביתי היתה יוצרת קשרים עם ילדים אחרים ולא בעייתים,
וניסיתי להזמין לה חברות ולקחת אותה לאחרות והיא ממש סבלה ולא זרמה.
איך עוד אפשר לעזור לה?
לא רוצה להגיע איתה לגיל ההתבגרות כשככה היא בוחרת חברות כי עכשיו אני מרגישה שכמעט ואני באפיסת כוחות ומותשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
חגית פילובסקי22/05/2013לי- אני מבינה את המצוקה...(שהיא בהחלט לגיטימית בעיני)
אשמח לעזור גם לבת שלך לאור המצב שאת מתארת ואולי גם לעזור לך במובן מסוים..
תחשבי על זה.
אשמח שתצרי קשר ותשמעי את מה שיש לי להציע. אפשר גם סתם לשמוע בלי להתחייב על כלום (:
בהצלחה רבה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 5 בעית קשב וריכוז - תגובה
דנה ביק - שנוני21/05/2013שלום Lee
אני בהחלט מבינה שמדובר פה בקושי רב- קושי של הילדה בתוך מסגרת הגן , קושי של הגננת להתמודד עם כל מה שקצת מקשה עליה, וקושי שלך אל מול הציפיות ממנה.
אני מבינה מדברייך את השבר היומיומי שאת נמצאת בו, אך חשוב להבין שהפרעות קשב וריכוז הן הגדרה מאד אמורפית וסוביקטיבית. אני לא שוללת אותן אך מדובר בילדה קטנה יחסית עם טמפרמנט מסויים.
נראה לי שיהיה לך יעיל מאד לקחת רגע פסק זמן מהכל, לנוח ולחשוב עם עצמך איך את רואה את המצב ואיך את חושבת שנכון לפעול.
לא כ"כ הבנתי אם ובמה הילדה מטופלת. האם היא מקבלת טיפול תרופתי? לרוב איבחונים ותרופות לא נותנים לפני גיל 6...
בכל אופן- אנו יודעים גם לתת מענה טבעי, כזה שיודע ללכת עם ולא נגד הילד :-) זו לא צריכה להיות מלחמה...
את יותר ממוזמנת ליצור קשר.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי21/05/2013הי,
נכון, לא סיימתי אלא רק "שיחררתי",
הגננת התבקשה למלא שאלונים מרופא התפתחותי, שהחליט שלפיהם ואף מהתרשמות בצפייה קצרה אך קולעת שהילדה אימפולסיבית עם בעיות קשב והמליץ על תוסף ZOOM לבחון לחודשיים ואז אם לא ישפיע תקבל תחליף אחר.
אנחנו רק בהתחלה, אך יחד עם זאת אני קצת לא מאוכזבת כמו שהייתי שמחה לו ביתי היתה יוצרת קשרים עם ילדים אחרים ולא בעייתים,
וניסיתי להזמין לה חברות ולקחת אותה לאחרות והיא ממש סבלה ולא זרמה.
איך עוד אפשר לעזור לה?
לא רוצה להגיע איתה לגיל ההתבגרות כשככה היא בוחרת חברות כי עכשיו אני מרגישה שכמעט ואני באפיסת כוחות ומותשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דנה ביק - שנוני22/05/2013שלום Lee,
גם לשחרר קיטור זה בסדר :-)
מדברייך נשמע שאת נסערת מאד וכפי שאמרתי קודם, אני חושבת שכדאי להתחיל בלקחת רגע שקט ולבחון את הדברים בצורה אוביקטיבית ורגועה.
כל ילד מביא איתו לעולם כל מיני אתגרים עבור ההורים- חלקם קשורים בציפיות שלנו ממנו ומה היינו רוצים או לא רוצים שהוא יהיה...
אני חושבת שהחשש הגדול שלך כעת, על מה יקרה בעוד כ"כ הרבה שנים פשוט שואב ממך אנרגיות מיותרות.
אני לא מכירה את הילדה ו/או את המקרה לעומק, אבל אני בטוחה שאפשר לעזור. תוסף ZOOM מכיל אומגה 3 שזו התחלה טובה, אני אישית הייתי ממליצה על אומגה 3 ממקור של חברות אחרות- חברת טבע היא חברת תרופות ורוב החומרים בהם היא משתמשת אינם טבעיים.
תיזכרי תמיד- יש המון דרכים להתבונן בכל סיטואציה והמון פתרונות לכל מצב. את בהחלט מוזמנת ליצור קשר בפרטי ולהגיע לטיפול.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זוכרת כלוםמיטל20/05/2013
שלום,
יש לי בעיות זיכרון ממש קשות. אנ לא זוכרת מה אמרו לי, איפה נפגשתי עם אנשים, לאן אני אמורה להגיע. זה ככה כבר שנה, אני בת 38. לא יודעת ממה זה נובע. זה קשור להפרעת קשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זוכרת כלום - תגובה
דנה ביק - שנוני20/05/2013שלום,
בעיות זיכרון כאלה, שמופיעות פתאום באמצע החיים ולא היו קיימות בשום צורה קודם, פחות סביר שיהיו קשורות להפרעות קשב וריכוז. מאידך, הן סימן למשהו ואין להתעלם מהן- בטיפול אנחנו מנסים לברר ולהבין את המקור לבעיות ולא רק להגדיר אותן. ואז מטפלים בשורש הבעיה.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זוכרת כלום - תגובה
חגית פילובסקי20/05/2013מיטל שלום,
בעיני השאלה החשובה עבורך היא לא ממה זה נובע אלא איך את יכולה לפתור את זה.
אני לא יודעת אם זה קשור להפרעת קשב אבל אני כן יודעת שבעזרת הומאופתיה טובה תוכלי לשוב לאיתנך ולאיכות החיים שמתפוגגת לך.
טיפול הומאופתי בהחלט יעיל בנושאים האלו והתוצאות מדהימות.
אשמח לספר לך עוד איך זה עובד אם תרצי מוזמנת לפנות אלי בפרטי.
בכל מקרה בהצלחה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני והפרעת קשבנורית05/05/2013
שלום,
אני לא אובחנתי מעולם אבל חשה שיש לי הפרעת קשב. צלחתי תואר ראשון, היה קשה אבל הצלחתי, בעריכת דין ועכשיו אני רוצה לעשות תואר שני במנהל עסקים, אך מאוד חוששת שלא אצלח אותו. מה אתן ממליצות לי לעושת טרם תחילת הלימודים בשנה הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר שני והפרעת קשב - תגובה
דנה ביק - שנוני05/05/2013שלום נורית,
בהחלט יש מה לעשות וישנם כלים לטיפול. כיוון שטיפול ברפואה המשלימה הינו הוליסטי, כלומר כולל, ומותאם אישית לכל אדם, יש להגיע לפגישה אישית בה אנו עורכים תישאול מקיף ובסופו בונים לך תוכנית טיפולים אישית.
את מזומנת ליצור קשר בפרטי לפרטים נוספים.
בהצלחה!
רק בריאות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני והפרעת קשב - תגובה
חגית פילובסקי06/05/2013נורית שלום,
ממליצה לך להגיע לטיפול הומאופתי אשר ירגיע וימקד אותך בכל המקומות בהם את חשה לא במיטבך. הטיפול מותאם לך באופן אישי לפי כל הנתונים שתספרי במפגש וכאמור זה איננו טיפול ל"הפרעת קשב וריכוז".
מניסיון זה עובד מאד יפה והתוצאות מדברות בעד עצמן.
אשמח להסביר לך קצת יותר איך זה קורה, מתי,כמה ואיך...(:
בהצלחה רבה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזתמר21/04/2013
אנו חושבים כי לבננו בן ה5 יש בעיות קשב וריכוז ו/או קושי בוויסות חושי. בהתייעצות עם הפסיכולוג של הגן והגננת הומלץ לנו ללכת איתו לתרפיה ולריפוי בעיסוק.
מישהו יודע איך הפרוצדורה עם קופת החולים? לאן ממולץ ללכת או כל דבר שיוכל לעזור... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז - תגובה
דנה ביק - שנוני21/04/2013שלום תמר,
לצערי אינני מכירה לעומק את הפרוצדורות והבירוקרטיה סביב קופות החולים וריפוי בעיסוק.
אם תחליטו לתת מענה גם מהכיוון הנטורופתי הכולל טיפול בצמחים, הזנה מותאמת ועוד, אשמח מאד לעזור.
רק בריאות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז - תגובה
חגית פילובסקי22/04/2013תמר שלום,
גם אני לא מכירה את התנהלות קופות החולים בתחום אך בטוחה שתמצאי תשובות במהרה.
בכל מקרה אם תרצו לשלב גם טיפול הומאופתי טבעי ומוצלח (מניסיון רב) בנושאים אותם ציינת אשמח לתת הסברים באופן פרטי.
בברכת בריאות והצלחה רבה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרוןמור21/04/2013
הי,
אני בת 33 וחווה בעיות זיכרון כבר הרבה שנים. לא זוכרת אירועים שהיו, דברים שאנמרו לי או ספרים שקראתי. זה ממש מציק לי וגם עיכב אותי בתואר שעשיתי באוניברסיטה. יש משהו ברפואה משלימה שיכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון - תגובה
חגית פילובסקי21/04/2013מור שלום,
בהחלט יש מענה ברפואה משלימה לנושא.
נשמע שנקודת התורפה אצלך באה לידי ביטוי בחולשה של הזיכרון על כן אפשר להתאים עבורך רמדי הומאופתית שתחזק אותך ואת המצב המדובר.
אצל כל אחד החולשה באה לידי ביטוי במערכות שונות,בסימנים או בסימפ' שונים- אחד לא ישן טוב בלילה,אחרת חווה כאבי מחזור חזקים ואצלך זה החולשה של הזיכרון.
יש מקום לחיזוק אצל כל אחד.
החיזוק ההומאופתי הינו טבעי, ללא תופעות לוואי בעיקר לא ממכר.
ההצלחות מדברות בעד עצמן וזה עושה כייף לראות איכות חיים שחוזרת לאיתנה.
מוזמנת ליצור קשר ולהבין עוד איך הומאופתיה יכולה לעזור לך.
בברכת בריאות,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון - תגובה
דנה ביק - שנוני21/04/2013שלום מור,
כפי שאמרה חגית- ברפואה ההוליסטית אנו מנסים לראות את האדם השלם ולהבין מהו המקור של בעיות הזיכרון.
בהחלט יש מה לעשות. פורמולות צמחים למשל פועלות באופן ישיר על איזון וטיפול נקודתי בבעיה.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקציה?אורית09/04/2013
שלום,
האם ידוע על בעייתיות בנטילת ציפרלקס 10 מ"ג יחד עם חליטות סרפד ושבטבט?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציה? - תגובה
דנה ביק - שנוני10/04/2013שלום אורית,
לא ידועה בעיה בנטילה משותפת שלהם.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אומגה 3גילה05/04/2013
הבן שלי בן 5 ו- 4 חודשים בערך. הוא לא אובחן לבעיית קשב וגם לא מדווח על משהו חריג מהגן אבל יש לו נטייה לתנועתיות יתר אם אפשר לקרוא לזה כך ואני רואה סימנים של קושי בזיכרון. אני רוצה לתת לו אומגה 3 ניסיתי לתת לו והדבר היחיד שהוא היה מוכן לקחת זה את הכדורים הקטנים שיש בהם 75 EPA ו- 50 DHA שניים כאלו. משום מה נראה לי שזה גרם לו אפילו ליותר תנועתיות, האם זה יתכן? מה המינון המומלץ? יצא לי קצת לקרוא והבנתי שיש חשיבות למינון של ה- DHA לעומת ה- EPA והיחסים בינהם וממה שראיתי יש בשוק גם כדורים בכל מיני מינונים. מה מומלץ? וכמה? המשקל שלו 18.5 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אומגה 3 - תגובה
דנה ביק - שנוני06/04/2013שלום גילה,
ראשית יש להבין שמנגנון הפעולה של חומצת השומן אומגה 3 הוא בהיותו חומר חיוני הקשור בבניית מערכת העצבים והמוח. לכן השפעתו היא מצטברת ובוודאי אינה כזו שנראיית מייד.
לא כ"כ הבנתי אילו כדורים לקחתם- את מוזמנת לכתוב לי את שם המוצר או החברה ואפרט.
בכל מקרה המינון המומלץ פחות או יותר לגיל זה הוא 1-1.5 גר של EPA+DHA.
היחס בינם הוא די קבוע ברוב המוצרים. בל מקרה- לא הייתי ממליצה בהכרח לבחור במוצרים המיועדים לילדים ובאים בצורות חמודות וצבעוניות כיוון שרובן עשירות גם בחומרים אחרים כמו תוספי צבע, טעם, ממתיקים כמו סוכר או ממתקים מלאכותיים.
אני מאד ממליצה לקרוא את הרכיבים המצוינים על האריזה ולבחור במוצר שיש בו רק אומגה 3 בלבד- ללא תוספות.
בנוסף- יש כמובן חשיבות גדולה לתזונה הנצרכת ויש להקפיד על כך.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
גילה07/04/2013דנה תודה על התגובה.
הוא לקח אומגה 3 של אלספה קידס זה דווקא כדורים כמו של המובגרים רק יותר קטנים שגם ילדים יכולים לבלוע אותם אבל המינון שלהם נמוך בהרבה.
ממה שהבנתי מבוגר אמור לקחת משהו כמו בין 2-3 כדורים במינון גבוה יותר אז אני תוהה לגבי הכדורים של הילדים שהמינון שלהם נמוך.
לגבי תזונה קצת בעייתי הילד שלי לא מת על אוכל באופן כללי ויש לו דברים מאוד ספיצפים שהוא מוכן לאכול הוא לא ממש מגוון. ביצים הוא התחיל לאכול רק עכשיו. ירקות זה רק מלפפונים ועגבניות ככה שאני משתדלת אבל אל בונה על זה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 - תגובה
דנה ביק - שנוני07/04/2013הי גילה,
העניין בתוספי אומגה 3 הוא לא מספר הכדורים כי אם סך כל כמות ה-EPA+DHA שהוא מקבל. ושוב- אצל כל יצרן הכמות פר הכמוסה- משתנה.
כפי שציינתי, לילד בגילו (וזה גם תלוי משקל) יש לצרוך במצבים של הפרעות קשב כ-1- 1.5 גר של EPA+DHA.
האם בנך בולע כדורים?
לגבי התזונה- היא מרכיב חשוב והכרחי בטיפול בהפרעות קשב וריכוז וכמובן שגם בעבור בריאותו בכלל.
הייתי ממליצה לך להגיע למפגש ייעוץ על מנת לראות וללמוד איך כן לשלב לו בתזונה יותר מזון בריא יותר עבורו.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוצאת עם בחור עם הפרעת קשבמיטל17/03/2013
הי,
אני יוצאת מזה שלושה חודשים עם בחור מקסים שסובל מהפרעת קשב קשה. הוא לא מוכן לשמוע על טיפולים משום סוג וזה משגע אותי, הוא ממש נגד! אני מרגישה שזה הורס לנו את הקשר...
יש לכן המלצה איך בכל זאת לגרום לו לנסות טיפולים טבעיים כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוצאת עם בחור עם הפרעת קשב - תגובה
דנה ביק - שנוני17/03/2013שלום מיטל,
אני בטוחה שלא קל לך להתמודד עם ההתנהלות של הבחור המקסים, באותם המקומות הלא קלים שהפרעות הקשב שלו פוגשות אותך. אבל טיפול זה משהו שהאדם צריך לבחור בו, לא משנה מאיזה סוג הטיפול.
את כמובן יכולה לנסות ולבין איפה מגיעה ההתנגדות שלו ולהציע טיפולים, אך הוא יצטרך לבחור לטפל בעצמו, ורק אם ירצה.
יש כמובן, חלופות רבות טבעיות רבות- צמחי מרפא למשל, שעובדים בצורה ישירה אך ללא תופעות לוואי, שינויים לתזונה מיטיבה ועוד. אולי אם תפני אותו לעוד מידע בנושא הוא יבין שאפשר לעשות זאת בצורה קלה למדי :-)
בהצלחה ורק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתכן
מיטל04/04/2013החלטתי להיות סבלנית וסובלנית ולתת עוד סיכוי לקשר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתכן - תגובה
דנה ביק - שנוני06/04/2013מעולה :-)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוצאת עם בחור עם הפרעת קשב - תגובה
חגית פילובסקי17/03/2013הי מיטל,
קשה לי לעזור למישהו במצב כזה, ויותר מכך- לא חושבת שזה נכון לכפות על מישהו טיפול כזה או אחר.
אולי תנסי להבין על מה ולמה ההתנגדות ולנסות לאכוף את זה משם. סהכ מגוון הטיפולים היום הוא מאד רחב ופונה לקהלים שונים ולאנשים שונים, בטוחה שיש גם משהו שיהיה לו נוח מספיק ויוכל לעזור לו.
אני יודעת שזה לא מקל על הזוגיות אבל מאמינה שתמצאי את הדרך לעזור לו.
בהצלחה רבה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב בגיל 30מאוהבת06/03/2013
הי,
אני בת 30 וגילו לי עכשיו הפרעת קשב. אני רוצה לטפל בזה, כי זה מפריע לי להתרכז בעבודה. אבל לא מעוניינת בריטלין. מה אפשר לעשות מבחינה הוליסטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב בגיל 30 - תגובה
דנה ביק - שנוני06/03/2013שלום מאוהבת,
אני בטוחה שההפרעות שאובחנו לך מפריעות לך מאד- אחרת לא היית פונה לאבחון. אני בטוחה גם שהם הפריעו לך בצורה זו אחרת רוב חייך.
בודאי שיש מה לעשות! בטיפול נטורופתי אנחנו מתאימים צמחי מרפא שפועלים באופן ישיר על מערכת העצבים כמו גם על מערכות אחרות על מנת להביא את הגוף לאיזון.
אנחנו מטפלים בכל סוגי המקרים.
בנוסף נשלב טיפול תזונתי כבסיס כמובן.
אם יש לך עוד שאלות ספציפיות- את מוזמנת ליצור קשר.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב בגיל 30 - תגובה
חגית פילובסקי07/03/2013זה מעולה שאת רוצה לטפל בזה ומתעניינת גם באלטרנטיבות לריטלין ודומיו.
עם טיפול הומאופתי אשר מותאם לך באופן אישי ומדויק אפשר בהחלט לעזור לך בהפרעת הקשב שלך. כמובן שחשוב להבין איך הפרעת הקשב באה לידי ביטוי, אם יש דברים נוספים אשר פחות נוחים או לא נעימים בחיים שלך ובשיקלול עם כל מה שתספרי בפגישה ראשונה תותאם לך רמדי הומאופתית.
מניסיוני, יש תוצאות מעולות ואנשים מחזירים לעצמם איכות חיים שנשכחה...
אשמח להסביר ולפרט יותר גם בפרטי.
בברכת בריאות ,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ריכוז וחוסר סבלנות בעשיהאנונימי20/02/2013
כשאני צופה בטלווזייה אני מרגיש חסר סובלנות וחוסר ריכוז,ז"א קשה לי להיות שקוע.
כשאני משחק במשחקים אני כל הזמן חושב על דברים לא קשורים ולא מרוכז במשחק אלה עם אני ממש נהנה.
רציתי לדעת האם ייתכן ומדובר בהפרעת קשב וריכוז?אני לא היפאקרטיבי,וגם שמדברים איתי קשה לי להיות מרוכז בשיחה .
עם כן מה הטיפול האפשרי?אני לא מעוניין לקחת ריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ריכוז וחוסר סבלנות בעשיה - תגובה
דנה ביק - שנוני20/02/2013שלום לירון,
אם מאד משנה לך ההגדרה של המצב, אתה יכול לפנות למכונים שעושים בדיקות ומאמבחנים אם יש הפרעה ואיזו. הפרעות קשב וריכוז לא חייבות להגיע ביחד עם היפראקטיביות כלל. זה למשל הבדל בין ADHD לבין ADD.
מעבר לכך, מדבריך, אני מבינה שפשוט לא טוב לך במצב הזה- בו אתה מרגיש עומס של מידע שרץ בראש, חוסר שקט וקושי בריכוז בזמן ביצוע משימה. ולא משנה מהי הגדרתו המדוייקת של מצבך.
בטיפול נטורופתי, למשל, אנו בהחלט משלבים בנוסף לטיפול התזונתי גם טיפול צמחי שעוזר באיזון מערכות הגוף בכלל ומערכת העצבים בפרט. אתה מוזמן ליצור קשר להסבר מפורט יותר.
ובעניין הריטלין- אני מסכימה איתך בהחלט.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית ריכוז וחוסר סבלנות בעשיה - תגובה
חגית פילובסקי21/02/2013לירון שלום,
אני לא יודעת אם זה בהגדרת קשב וריכוז עבור מי שמאבחן אך מבחינת הטיפול ההומאופתי אנחנו פחות מחפשים הגדרות ויותר מחפשים מה המצב ואיך אפשר לעזור.
אני חושבת שלאור מה שתיארת אפשר מאד לעזור לך לחזור למצב של שקט מבפנים וריכוז במה שאתה מבצע באותו רגע.
במפגש שלנו אני אתאים לך רמדי הומאופתית שיכולה לעזור אך ורק לך ולמצב שלך ומניסיוני השיפור ניכר ובהחלט מחזיר איכות לחיים.
מוזמן ליצור איתי קשר ואשמח להסביר לך יותר פרטים לגבי הטיפול, אופיו ומחיריו.
בברכת בריאות שלמה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא בעד ריטלין
שירלי21/02/2013וכמו שהשיבו לך כאן, יש חלופות טבעיות לריטלין, מה גם שאני מבינה שלא עברת אבחון. אני מזדהה עם חוסר הריכוז שלך, אני חווה את זה יום יום החל בקריאת עתונים, צפיה בטלויזיה ואפילו בשיטוט בפייסבוק ובשיחות עם אנשים. יכולה לספר לך שלי עוזר תוסף תזונה שנפוץ לטיפול בהפרעות קשב שנקרא פיקוגנול (אני לוקחת של סולגאר), זה לא פתרון קסם, אבל לאחר שנוטלת אותו כמה חודשים יכולה להגיד שאני מרגישה שיפור. ממליצה לך להתייעץ עם נטורופת כדי להכיר ולבדוק אם מתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפתיותטום10/02/2013
הבת שלי לוקחת ריטאלין לפני בחינות והופכת עצבנית ואפתית. האם יש דרך לטפל בכך באופן טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפתיות - תגובה
דנה ביק - שנוני10/02/2013שלום טום,
בוודאי שיש דרכים טבעיות- שימוש בצמחי מרפא, תזונה ועוד..
בת כמה ביתך? באיזו תדירות היא נוטלת ריטלין? באיזה מינון? כמה זמן היא כבר נוטלת?
לפי תיאורך הריטלין יותר מפריע מאשר עוזר..
האם רואים או שהיא מעידה על שיפור ו/או הקלה מאז נטילת הריטלין?
חשוב לבדוק על איזה צורך במדויק עונה השימוש בריטלין במקרה שלה ולנסות לאזן את הגוף והמערכות (עם או בלי ריטלין), על מנת לשפר את הרגשתה.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפתיות - תגובה
חגית פילובסקי11/02/2013טום שלום,
הגעת למקום הנכון (:
בהחלט אפשר לעזור באמצעים טבעיים בנושא של קשב וריכוז.
טיפול הומאופתי אישי, מדוייק וטבעי יכול לעזור לבת שלך מאד.
אשמח לתת באופן פרטי את כל הפרטים ולהסביר איך זה עובד.
בברכת בריאות שלמה,
חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רטליןגלית29/01/2013
שלום,
רציתי לשאול האם רטלין יכול לגרום לצרבת?
מאז שבני לוקח אותו הוא מתלונן על צרבות ואני לא יודעת אם זה מרטלין או ממזון...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי רטלין - תגובה
חגית פילובסקי29/01/2013גלית שלום,
קודם כל ממליצה לברר מול הרופא המטפל.
שני, היות וריטלין היא תרופה מאד חזקה היא משפיעה על המערכות השונות בגוף. יכול להיות שכחלק מהשינויים בגוף של הבן שלך התפתחה לו צרבת.
אם זה התחיל אחרי לקיחת ריטלין אני מניחה שזה קשור בצורה מסויימת.
בברכת בריאות שלמה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי רטלין - תגובה
דנה ביק - שנוני30/01/2013שלום גלית,
כפי שענתה חגית, מומלץ לבדוק מול הרופא. במיוחד אם הצרבת הגיעה ממש במקביל לתחילת נטילת התרופה.
בכל אופן עד לשינוי התרופתי כדאי לטפל גם בצרבת :-)
רק בריאות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב-דחוףאופיר18/01/2013
בני בן ה-8 מסרב לקחת ריטלין ( כאבי בטן , חוסר תאבון) וגם אני חוששת מכך .
האם יש תרופה הומופטית/ טבעית מוכחת ללא תופעות לוואי ושמחזיקה את הילד רגוע כ-8 שעות ?
המורה כל הזמן מתלוננת ,טוענת שאינו רגוע בכיתה , שר ,מתופף ,מסתובב בשיעור ולעיתים אינו קשוב להוראות .
משיחות שלי עימו כאשר הוא יושב בכיתה או בהצגה משעממת ,הוא מחזיק את עצמו לא לתופף וכו..ואז יש לו בחילה , בא לו להקיא .
בני הוא ילד שמח מאוד עליז , אוהב לשיר לנגן לתופף לרקוד , מוסיקלי מאוד , אוהב להצחיק" קונדסון" ,, נושא ונותן כדי לנסות להשיג את שלו .ציוניו טובים .
בברכה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב-דחוף - תגובה
דנה ביק - שנוני18/01/2013שלום אופיר,
לפני שאענה לך בעניין הטיפול הטבעי בנושא הפרעות קשב וריכוז, ציינת בגוף המייל שלך דבר חשוב- ציירת תמונה של איך שהמורה רואה אותה ומה היא דורשת ממנו, ובמקביל תיארת את בנך.
למערכת החינוך קשה (ולאו דווקא באשמת המורה הספציפית שלו) להתמודד עם שוני וקל לה יותר לנסות להפוך את כולם למשהו דומה ואחיד מאשר לתת מענה באופן אישי עבור הצרכים של כל ילד. אבל כל אחד קצת שונה מהשני. ילדים כמו גם מבוגרים. כל אחד מיוחד. כך גם הבן שלך וחשוב לזכור את זה. המטרה של נטילת ריטלין היא "הרגעת" הצדדים בילד שלמערכת קשה להתמודד איתם. על אף שנראה כי המטרה היא "לעזור" לילד...
ולעניין הטיפול הטבעי- בהחלט יש טיפול טבעי. בנטורופתיה אנו מנסים לאזן את הילד ולא לשנות אותו. עם יש אלמנטים של "עודף" ננסה למתן ולהגיע אותם. אם יש אפאטיות ננסה "לעורר". שיטות הטיפול כוללות לרוב המלצות תזונתיות, צמחי מרפא ותוספי תזונה לפי הצורך.
אם הטיפול יחזיק אותו בדיוק 8 שעות ומייד אחרי כן הוא יחזור לעצמו? זו לא המטרה. המטרה היא לאזן את הילד לא רק לאותן 8 שעות שהוא יושב בכיתה, אלא באופן כללי.
אין ספק שבטיפול טבעי לעומת טיפול תרופתי אין תופעות לוואי. יש בהחלט צמחים שנחקרו, אך אני מאמינה שהשינוי בילד שלך יהיה ההוכחה הטובה ביותר עבורך.
את מוזנת לפני אלי לפרטים נוספים. אשמח לעזור.
רק בריאות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב-דחוף - תגובה
חגית פילובסקי19/01/2013אופיר שלום,
בהחלט להומאופתיה יש הרבה ניסיון והצלחות שמדברות בעד עצמן עם טיפול שאיננו תרופתי וללא תופעות לוואי.
בהומאופתיה לוקחים את כל המאפיינים (שציינת בקצרה אני מניחה....) של הילד ומתאימים לו באופן אישי רמדי הומאופתית.
מניסיוני הרב בתחום זה הילדים נרגעים, מצליחים להתרכז ולעבור את היום כאחרון הילדים וללא הצורך בתרופות הקיימות כיום. כמובן שגם ילדים שנוטלים את הריטלין ודומיו מצליחים בעזרת הומאופתיה להקטין את אחוזי תופעות הלוואי ובמקרים רבים אף להוריד מינונים בהמלצת הרופא המטפל.
מזמינה אותך לפנות אליי באופן פרטי ולשמוע עוד קצת על הומאופתיה והפרעות קשב.
בהצלחה רבה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשרומי15/01/2013
שלום רב,
בני בכיתה ג' מאובחן כלוקה בהפרעת קשב וריכוז וצריך ליטול רטלין הבעיה היא שרטלין גורם לו לכאבי ראש חזקים והוא לא מוכן ליטול אותו. מה עושים במצב כזה? מדוע יש לו כאבי ראש מריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
דנה ביק - שנוני15/01/2013שלום רומי,
כאבי ראש בהחלט יכולים להיות תופעת לואי לרטלין. הילד שלך אומר לך בדיוק מהי הבעיה- בעצם זה שהוא מסרב לקחת את הרטלין.
הוא לא מוכן לקחת תרופה שגורמת לו לסבול.
אני ממליצה לבדוק את העניין עם הרופא ולנסות מינון שונה או טיפול שונה. בטיפול נטורופתי אנו משלבים שינוי תזונתי, שימוש בתוספים וצמחי מרפא על פי האדם וצרכיו ולא מתאימים טיפול אחד לכולם. בטיפול טבעי אין תופעות לואי והוא בונה ומחזק את הילד.
את מוזמנת לפנות אלי באופן פרטי לעוד פרטים.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש - תגובה
חגית פילובסקי20/01/2013רומי שלום,
תופעת לוואי מוכרת היא כאבי ראש. עם טיפול הומאופתי אשר מותאם לילד שלך באופן אישי אפשר לחזק אותו והוא ירגיש טוב יותר. עם או בלי הריטלין ההומאופתיה תעודד את כוחות הריפוי הטמונים בו ובכך יוכל להתחזק ולהרגיש טוב יותר.
חשוב שתדעי שטיפול הומאופתי הינו טבעי,ללא תופעות לוואי ואינו ממכר.
מזמינה אותך לפנות אליי באופן פרטי ולשמוע עוד קצת לגבי איך הטיפול ההומאופתי עובד.
בכל מקרה בריאות והצלחה,
חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהיות ממושכותנאווה03/01/2013
שלום, בני מטופל ברטלין כבר חודשים. הרטלין עוזר אבל הוא גורם לבני לבהות אל החלל דקות ארוכות עד שאני קוראת לו. לדעתי אם אני לא אקרא לו הוא ישב ככה שעות. האם זה נורמלי הבהיה הזאת? מאחר ואין לי אפשרות להפסיק לו את הרטלין חשבתי אולי לצרף לטיפול טיפול נוסף, משלים. זה יכול לעזור ולמנוע את הבהייה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהיות ממושכות - תגובה
דנה ביק - שנוני03/01/2013שלום נאוה,
בהייה והתנתקויות הן בהחלט חלק מתופעות הלוואי של הרטלין.
מדוע את חושבת שאין אפשרות להפסיק את הרטלין? האם ניסיתם טיפול טבעי לפני שהתחלתם לתת רטלין?
את יכולה לגשת לרופא ולבדוק את המינונים ואם אפשר להוריד מינון. אפשר לטפל באופן טבעי בהפרעות קשב וריכוז, למשל דרך שינוי תזונתי, צמחים ותוספי תזונה ואולי עם הזמן להוריד מינונים או להפסיק לגמרי את התרופה- אז ייעלמו גם תופעות הלוואי.
רק בריאות!
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהיות ממושכות - תגובה
חגית פילובסקי03/01/2013נאוה שלום,
כפי שהסבירה לך דנה התופעה הזאת קשורה לתופעות הלוואי של הריטלין.
בהחלט ניתן ומומלץ לשלב את הטיפול התרופתי (ריטלין) ביחד עם טיפול משלים אחר. הרבה מהלקוחות שמגיעים אלי ולוקחים ריטלין (או דומיו) לא מפסיקים אותו וביחד אנחנו מחזקים את הילד. השיפור ניכר בכל מקרה והתוצאות כמובן מדברות בעד עצמן.
אשמח להסביר לך על הטיפול ההומאופתי באופן פרטי, איך הוא מתנהל, מה הוא כולל וכד'.
מוזמנת ליצור קשר.
מאחלת לכם בריאות שלמה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)