מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בריטאלין למבוגריםעופרית31/05/2011
שלום ,
האם יש סכנה ממשית בשימוש בריטאלין למבוגרים שלא הובחנו עם הפרעת קשב וריכוז ?
אני בת 45 , בני נוטל ריטאלין לאחר שאובחן עם בעיית קשב וריכוז .
מתוך סקרנות נטלתי כדור , ולהפתעתי, ההרגשה שלי הייתה נפלאה ,הרגשתי ,נמרצת ,
ממוקדת , ועם מצב רוח טוב , שבדרך כלל לא אופייני לי .מעולם לא הובחנתי עם בעיות קשב וריכוז .
שאלתי , האם המשך נטילת הכדור על ידי ,יכולה לגרום לבעיית התמכרות ?והאם יש לזה
סכנות בריאותיות או נפשיות . אציין שאני נוטה למצבי רוח תנודתיים .
בתודה מראש ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו דבר
אשה25/06/2011כתבת הודעה שגם אני הייתי יכולה לכתוב. מה עושים? הפיתוי גדול.
האם מנהלי הפורום יודעים משהו על התוסף ויטליטי. (פטרית קורפונדס...או שם דומה).
אשמח לקרוא את התשובה לעופרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בריטאלין למבוגרים - תגובה
קארין אור26/06/2011היי עופרית,
מפתה אה?! יש משהו מאוד חזק במה שאת אומרת, מצד שני זה סמים לכל דבר, וככאלה יש להם תופעות לוואי, יש כאלה שזה גורם להם לטיקים (עויתות בפנים) או לירידה בחשק המיני, או בערפול וחוסר תחושה במצבים יומיומיים וכ"ו.
אז זו לחלוטין החלטה שלך. הייתי מציעה להגדיר מהם הדברים שאת רוצה לטפל בהם בעצמך ושמטרידים אותך ולטפל בהם בדרך טיבעית.
בהצלחה
ואני פה לשרותך אם תצטרכי עזרה
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמשה27/05/2011
שלום אני בן 19 סובל מבעיות קשב וריכוז ואני גם היפראקטיבי ויש לי לקויות למידה אני לא מצליח להתרכז ולחשוב באופן ברור למשל יגידו לי תספר סיפור או תספר משהו עלייך אני לא יכול להסביר ולדבר נכון ממש קשה לי לדבר ממה זה נובע מזה שיש לי הפרעות קשב וריכוז ??? צריך עזרה סובל מאוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
קארין אור30/05/2011היי משה,
ליבי יוצא אלייך אני מבינה כמה זה קשה, ואתה אכן צריך טיפול.
הכותרת כל כך רחבה וכל אחד סובל ברמה אחרת, כך גם הטיפול, כל כך רחב ולכל אחד דבר אחר עוזר, אני מאמינה שהבסיס לחיים בריאים ומאוזנים הוא תזונה, מכאן אני ממליצה לך לאזן את התפריט שלך בתזונה בריאה וטיבעית (תיעזר בנטורופת)
ולזה אפשר להוסיף תוספי מזון שעוזרים להפרעות קשב כמו אומגה 3 לדוגמא או טיפול הומאופתי.
אני יכולה גם להמליץ לך על פסיכוטרפיסט טוב אם תירצה.
בהצלחה
והמון בריאות
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אמא של אור31/05/2011הי ,
חברתי, סטודנטית באוניברסיטה היתה קרובה להפסקת הלימודים בגלל הקושי להתרכז, להתעמק בחומר כתוב וכו. המליצו לה לעבור אבחון ואחרי זה טיפול-אימון אינטנסיבי (5 ימים). השיפור מדהים - חזרה ללימודים בגדול, המוטיבציה בשמיים והביצועים השתפרו פלאים. אם תרצי פרטים - תודיע לי
אמא של אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצר בשם "זום"- לילדה בת 8לימור23/05/2011
שלום, ביתי, בכיתה ב', תלמידה מוכשרת מאוד, אך עם זאת מופרעת קשב. אני (אימה) מחפשת דרכים יצירתיות לעזור ולהקל עליה בהתמודדות יום יומית בכל תחום, למעשה.
המליצו לי על מוצר מבית טבע שנקרא "זום", סיפרו שזה פועל מדהים ושווה לנסות.
ברצוני לדעת עד כמה זה באמת טבעי? אילו תופעות לוואי עלולות להתעורר? האם מכירים? האם באמת מומלץ? מה שונה מ"סתם" אומגה 3 שמשווקים ברשתות?
בכל זאת, המחיר 200 ש"ח בחודש, ככה שאם זה עובד אז זה שווה כל אגורה.
בברכה ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצר בשם "זום"- לילדה בת 8 - תגובה
גבי זסלבסקי23/05/2011ששלום רב לימור,
אני לא מכיר את המוצר
סליחה
נשמח לענות על שאלות נוספות.
בברכה
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לילדים
אמא של אור31/05/2011הי ,
חברתי, סטודנטית באוניברסיטה היתה קרובה להפסקת הלימודים בגלל הקושי להתרכז, להתעמק בחומר כתוב וכו. המליצו לה לעבור אבחון ואחרי זה טיפול אינטנסיבי (5 ימים). השיפור מדהים - חזרה ללימודים בגדול, המוטיבציה בשמיים והביצועים השתפרו פלאים.
אני אמא לבן עם בעיות קשב וריכוז, בן ה-9 ,ושלחתי אותו לאימון של 5 ימים ברעננה. חזר
ילד חדש. מבזבז על השיעורים חצי מהזמן, מפוקס וערני. סופר מומלץ!
אם תרצי פרטים - תודיעה לי
אמא של אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא של אור
גילה11/07/2011לאמא של אור
אני אמא לילד שיש לו בעיות קשב וריכוז ניסה ריטלין קונסרטה, אך יש לו תופעות לוואי מאוד חזקות כאבי ראש חזקים כאבי בטן .
אשמח שתכתבי לי לאן שלחת את הילד לאן ומה השם
תודה מראש
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת דייויס
אמא של אור13/07/2011מדובר על 5 מפגשים של ילד עם המטפלת. כל מפגש כחצי יום (!).
המטפלת מקסימה - רגישה, כייפית, מבינה ילדים ויש לה המון אינטליגנציה ריגשית וגישה לילדים. הבן שלי התאהב בה :-). כמובן זה משפיע על המוטיבציה שלו להצליח בקורס הזה.
אני לא בטוחה איך בדיוק זה פועל, אבל הרעיון לגרום למטופל ללמוד לגייס את המשאבים שקיימים אצלו כדי להרכז. אחרי שהילד מבין שהוא שולט על ריכוז שלו, הוא משתמש בזה בסיטוציות שדורשות את זה. ואז פתאום הוא מצליח להתפקס על משימה: להתחיל ןלגמור אותה. כל הצלחה מזינה את עצמה ןזה נותן לו רצון לעשות את זה שוש ושוב.
אני מקווה שהצלחתי להעביר את הרעיון הכללי, לפחות זה מה שנראה לעין.
זה נורא יקר! אבל כמה שיעורים להוראה מתקנת יכותי לחסוך אם הייתי עושה את זה קודם! ואני לא מדברת על עוגמת נפש.
שם של המטפלת שלנו - לובה 0544766203. מקבלת ברעננה
שיהיה בהצלחה בכול שיטה שתבחרו!
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת דיוויס
אמא של אור01/06/2011הי,
אז כך: שם השיטה ששינתה את חיינו - דייוויס.
היתרון - לא נוטלים תרופות\תוספים וכל מיני דברים אחרים.
הרעיון, לפי עניות הבנתי, היא ללמד את הילדים לגייס נכון את המשאבים שיש להם כדי להתמקד במטרה. אחרת המון מאמץ מתבזבז אצלהם על המאבק להיות בפוקוס ולא להתפזר. השיטה חווייתית וכייפית, דורשת יצירתיות. המטפלת ברעננה (אני פשוט לא מכירה אחרות) מוצאת את הדרך לגרום למטופלים לשיתוף פעולה. זה 5 פגישות של חצי יום. עולה ימבה כסף, אבל כמו שאמרת - שווה כל אגורה. אם לא החברה שלי שכל כך מצליחה אחרי הטיפול לא הייתי מעיזה להוציא סכומים כאלה מהכיס. היום אני רוצה לספר לכל העולם שיש להם סיכוי לזכות באיכות חיים חדשה ב 5 ימים! אני יודעת שזה נשמע הזוי, אבל זה מה יש.
כמעט שכחתי לתת לך את הפרטים של המטפלת : לובה 0544766203
דברי איתה ותמסרי לה ד"ש חמממה מענת פלג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לקשב...
לימור01/06/2011תודה, אני אשמח לשמוע פרטים במה מדובר וכו'...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת שאוכל להוסיף יותר מדי
אמא של אור13/07/2011מדובר על 5 מפגשים של ילד עם המטפלת. כל מפגש כחצי יום (!).
המטפלת מקסימה - רגישה, כייפית, מבינה ילדים ויש לה המון אינטליגנציה ריגשית וגישה לילדים. הבן שלי התאהב בה :-). כמובן זה משפיע על המוטיבציה שלו להצליח בקורס הזה.
אני לא בטוחה איך בדיוק זה פועל, אבל הרעיון לגרום למטופל ללמוד לגייס את המשאבים שקיימים אצלו כדי להרכז. אחרי שהילד מבין שהוא שולט על ריכוז שלו, הוא משתמש בזה בסיטוציות שדורשות את זה. ואז פתאום הוא מצליח להתפקס על משימה: להתחיל ןלגמור אותה. כל הצלחה מזינה את עצמה ןזה נותן לו רצון לעשות את זה שוש ושוב.
אני מקווה שהצלחתי להעביר את הרעיון הכללי, לפחות זה מה שנראה לעין.
זה נורא יקר! אבל כמה שיעורים להוראה מתקנת יכותי לחסוך אם הייתי עושה את זה קודם! ואני לא מדברת על עוגמת נפש.
כמו שכתבתי - שם של המטפלת שלנו - לובה 0544766203. מקבלת ברעננה
הכי טוב להתקשר ולדבר איתה, ועוד יותר מומלץ לפגוש אותה - היא תספק את מלוא האינפורמציה !
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת אומגה 3ענת15/05/2011
שלום, בני בן 3 וחצי ונראה שסובל מהפרעות קשב וריכוז (אביו סובל מהפרעה זו). אבקש לדעת מהו מינון אומגה שלוש עבור בני (שוקל 17 ק"ג) ומה המינון עבור בעלי (בן 34, שוקל 76 ק"ג?). זה באמת עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת אומגה 3 - תגובה
גבי זסלבסקי15/05/2011שלום ענת , קרין אור היא הכתובת לשאלה זו. היא תענה בקרוב.
תודה על שאלתך בפורום שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת אומגה 3 - תגובה
קארין אור16/05/2011היי ענת.
לבנך נסי 2 אומגה 3 ליום מהעוצמה הרגילה (לילדים רצוי לתת אומגה 3 על בסיס מרווה מרושתת ולא משמן דגים, אם תצטרכי עזרה למצוא, תיתקשרי אליי.)
לבעלך3-4 אומגה 3 ליום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להתרכזאנונימית01/05/2011
יש לי שאלה לגביי הפרעות קשב וריכוז. מהמידע שתמיד נותנים על הפרעות קשב וריכוז אומרים שזה תמיד מתחיל בילדות ושאם מבוגר סובל מקשיים כאלה זה בוודאי התחיל בילדות ולא טופל.
רציתי לשאול אם הדבר הזה נכון.
אני בת 23 , לא אובחנתי או נבדקתי בנושא אבל אני בהחלט מרגישה כבר זמן מה קשיים בריכוז- בייחוד בתחום הקריאה - אני מתחילה לקרוא ספר או כתבה בעיתון ותוך כמה שניות העיניים מתחילות לזוז הלאה לדלג על שורות,לא זוכרת מתי קראתי פעם אחרונה כתבה שלמה בצורה נורמלית או יותר מזה - ספר.....קשה לי ללמוד חומר למבחנים,לצפות בסרט לכל אורכו,לשבת בכיתה במשך שיעור שלם באוניברסיטה בלי לקום ולצאת - דברים שפעם נעשו בלי שום בעיה.
אני זוכרת בבירור שבילדות לא היה לי שום קושי בלמידה - הייתי מסוגלת גם בלילות ללמוד ספר היסטוריה שלם ולזכור הכל במבחן למחרת,הייתי מרוכזת בשיעור - גם אם היה משעמם....
ממה הקשיים שיש לי כרגע יכולים לנבוע? איך מתחילים לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להתרכז - תגובה
גבי זסלבסקי02/05/2011שלום רב אנונימית,
אומרים הרבה דברים חלקם מבוססים יותר וחלקם פחות.
במקרה שלך לא משנה מה אומרים כילדה לא סבלת מזה כי כפי שכתבת הייתי יכולה לקרוא לזכור ולהיבחן על ספר היסטוריה שלם. לכן לא כל מה שאומרים נכון!
לגופי של עניין היום יש קושי, צריך להבין למה?? ממתי?? סביב אילו נושאים וכו..
אז בכדי להתחיל לטפל בזה ( לא עם ריטלין או ריכוזית או כל דבר אחר שניתן לקנות ) צריך להבין את שורש הבעיה.
בטיפול הומאופתי מקצועי ומסודר ננסה להבין את שורש הבעיה ומביא גרם לה להתעורר רק בגיל מאוחר יותר.
ברגע שנצליח להבין אפשר יהיה להתחיל ולטפל.
אשמח לענות על עוד שאלות
בברכה
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלב טיפול?
אורטל11/05/2011האם בנוסף לטיפול הומואפתי אתם ממליצים על עזרה שהיא תמיכה בקושי להתרכז כמו תמיכה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלב טיפול? - תגובה
גבי זסלבסקי13/05/2011הי אורטל
הכל תלוי מה הקושי מתי הקושי ובאילו מקומות זה בא ליידי ביטוי
שניבן את אלו ננסה ביחד לתת תמיכה שיכולה להתאים לאדם הסובל.
בהצלחה
ותודה
בברכה,
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
אורטל25/05/2011אני שמעתי שיש מרכזים כאלה שעוזרים להפרעות קשב וריכוז כלומר הם מנחים את הבן אדם לשפר את התנהגותו, אם בן אדם בוגר חיי עם זה כל החיים אז השאלה אם לשלב טיפול כזה יכול לעזור יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להתרכז - תגובה
קארין אור16/05/2011היי
אני ממליצה לעשות פעילות גופני, מדיטציה של 10 דקות לפחות ביום וללכת לנטורופת ולחקור מה התפריט המתאים לך.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית קשב או דיסלקציה?
אמא של אור31/05/2011הי ,
לא בטוח שחייבים להדביק שם מדויק לבעיה או להבין את המקור של הבעיה.
גם אם זו דיסלקציה קלה וגם אם זו בעית קשב וריכוז - היא חייבת טיפול אחרת זה נורא פוגע באיכות החיים! לכן יותר חשוב לאבחן בכדי להבין מה יכול לפתור אותה.
חברתי, סטודנטית באוניברסיטה היתה קרובה להפסקת הלימודים בגלל הקושי להתרכז, להתעמק בחומר כתוב וכו. המליצו לה לעבור אבחון ואחרי זה טיפול אינטנסיבי (5 ימים). השיפור מדהים - חזרה ללימודים בגדול, המוטיבציה בשמיים והביצועים השתפרו פלאים. אם תרצי פרטים - תודיעי לי
אמא של אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להשתקם לגמרי מבעיות קשב?ליאור23/04/2011
שלום, אני ככל הנראה גם כן סובל מבעיית קשב וריכוז. (ADD)
האם ניתן להשתקם לגמרי מבעיות קשב וריכוז?
מהרבה מאמרים שקראתי צריך לקחת קבוע את הריטלין או את הריכוזית.
האם יש איזשהו שלב שבו הבעיה מסתדרת ויותר אין צורך לקחת את הריטלין \ ריכוזית \ תכשירים הומאופתים \ טיפול פסיכולוגי? או שמא יש לקחת כל החיים.
לגבי הריכוזית - אני מעוניין להתחיל לקחת ולראות את ההשפעה.
יש לי קשיים בריכוז ובעיות זכרון והקשב. כמו כן נטייה לשכחנות במהלך פעילויות ביומיום. כמו כן קושי בארגון מטלות ופעילות וקושי במעקב אחר הוראות או בסיום מטלות בזמן.
האם הייתם ממליצים להתחיל עם ריכוזית?
תודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להשתקם לגמרי מבעיות קשב? - תגובה
גבי זסלבסקי02/05/2011שלום רב ליאור,
אני לא מבין מה השאלה מה פרוש להשתקם לגמרי מבעיות קשב? אנשים משתקמים כמעט מכל דבר בחיים....
ואתה אפילו לא בטוח שיש לך בעיית קשב וריכוז...
בימנו ניתן לעבוד על כל דבר ולהצליח
אתה מוזמן לפרט יותר ונראה מה ניתן לעשות עבורך...
לגבע הריכוזית - לא מכיר אין לי נסיון
בהצלחה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני מבחניםאורן21/04/2011
שלום, גם בלמידה במהלך המבחן אני מרגיש מאוד לחוץ ויש לי הפוגות שאני לא מצליח להתרכז בחומר ואפילו לקרוא את השאלות. אשמח להצעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני מבחנים - תגובה
גבי זסלבסקי21/04/2011הי אורן,
אשמח עזור לך , ספר לי בבקשה עוד קצת פרטים.
מה הכוונה בלחוץ?
מה זה הפוגה כמה זמן?
מה קורה בזמן ההפוגה?
כיצד אתה מצליח לחזור לריכוז לאחר ההפוגה...
תודה רבה
בברכה גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני מבחנים - תגובה
קארין אור06/05/2011היי אורן,
אני מציעה ללמוד לעשות מדיטציה וכלים נוספים לניהול סטרס.
אם תצטרך עזרה אתה יכול להתקשר אליי ואמליץ לך על מטפל טוב שילמד אותך כלים נפלאים.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשב וריכוזסיגל11/04/2011
הי קארין
בני בן 10.5 (גובה 134 ס"מ משקל 34 ק"ג) אובחן לאחרונה ונראה שלוקה בקשב וריכוז.
אני חסידת הדברים הטבעיים אי לכך אני מחפשת פתרון מעין זה האם תוכלי לספק לי מקור מידע או מידע על אומגה 3? האם אני צריכה להבדק אצל רופא מטפל לפני השימוש? ומהו המינון הנכון?
תודה מראש וחג שמח
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשב וריכוז - תגובה
קארין אור11/04/2011היי סיגל,
אני בהחלט ממליצה על אומגה 3. לאחרונה עלתה בעייתיות עם אומגה 3 ממקור דגים עקב כמות גבוהה של מתכות כבדות בדגי ים. האופציה השניה היא אומגה 3 מצמח שנקרא מרווה מרושתת, אם תירצי אפנה אותך למי שצריך בכדי לקנות.
הכמות שלוקחים משתנה בכל מקור- במקרה של דגים יש עוצמה כפולה וממנה כדאי לקחת 1 ליום למשקל גוף שציינת, בתור התחלה.
ממקור של מרווה מרושתת לוקחים 2 ליום בתור התחלה.
אני ממליצה ללמוד קצת על תזונה והשפעתה על הפרעות קשב, ולבנות תפריט ספציפי שמתאים לבנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDD+ADHDחנה09/04/2011
שלום רב, אני אמא לתאומים מדהימים בני 7.5 PDD-NOS שניהם. שניהם לומדים בכיתת תקשורת בבי"ס רגיל. אחד מהם אובחן ע"י ד"ר יעל לייטנר גם כבעל הפרעת קשב וריכוז. הוא התחיל לקבל ריטלין 10 מ"ג, אבל התוצאות לא היו כ"כ טובות וגם הריבאונד היה מאוד קשה. קיבלתי קונסרטה, אבל אני לא מצליחה לגרום לו לבלוע את הכדור. האם יש דרכים אחרות, אולי טבעיות או הדרכות או אני לא יודעת כבר מה לעזור לילד מאוד פיקח להיות בפוקוס.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שאני קצת בורה
אמאטובה11/07/2011אבל PDD ובעיות קשב זה לא אותו דבר? והאם ילדים עם PDD יכולים ללמוד בכיתה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPDD+ADHD - תגובה
גבי זסלבסקי11/04/2011שלום רב חנה,
יש עוד דרכים! מזל שיש עוד דרכים אנחנו חיים בעולם ותקופה שיש מלא שפע מה שנותן לנו מגוון רחב של אפשריות טיפול.
אני עובד בהומאופתיה , יש לי הרבה מאוד ניסיון בטיפול הומאופתי בילדים.
אני יכול להגיד לך שישנם תוצאות יפות וטובות.
כמו כן זה המקום להזכיר שהתכשיר ההומאופתי מופק מחומרים שנמצאים בטבע אבל לא מכיל חומר כימי בכלל, לא מפתח תלות ולא ממכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד פעיל מאד..חייכן לפתע נהיה בכיייאורטל05/04/2011
הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים.תינוק מלא שמחת חיים,חייכן,רקדן...
לפני חודשיים נכנס לראשונה לגן (מעניקים לו המון אהבה שם!).
בשבועיים האחרונים,כשאנחנו שמים אותו בגן-הוא לא רוצה לעזוב אותנו ובוכה.
מצד שני,כשבאים סוף יום לקחת אותו מהגן-הוא לא רוצה לבוא אלינו ובוכה ורוצה להשאר.
הבעיה האמיתית מתחילה כשמגיעים הביתה.
הוא נהיה עצבני בטירוף! בוכה מכל דבר,בלי סוף,המון ! בוכה מתוך עצבים ממשיים מכל דבר! אנחנו מנסים לשחק איתו...להציע לו לאכול..הוא לא נרגע.
יוצאים מחוץ לבית-הוא נרגע.
אם אנחנו משחקים תופסת בתוך הבית (אני מחזיקה אותו ובעלי רודף אחרינו)-אז הוא צוחק וחוזר לעצמו..אבל אסור להפסיק..בשניה שהפסקנו -זה צעקות ובכי קורע!
מה קורה פה? הוא לא היה ככה..חל שינוי בו לאחרונה..הוא ממש עצבני בלי סוף בבית.
אני חסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד פעיל מאד..חייכן לפתע נהיה בכייי - תגובה
גבי זסלבסקי11/04/2011שלום רב אורטל,
הנקודה שאת מעלה פה היא מעניינת מאוד.
לפי דעתי אני חושב שהגיע שלב הגבולות...הילד שלכם מתחיל לבחון גבולות!
זה אכן מתאים לגיל שלו, החשיפה בגן לילדים אחרים מביאה אותו להתנהגויות שלא הכרתם , קודם מה שעיצב את ההתנהגות שלו זה רק מה שהוא הכיר בבית אתכם או עם מטפלת..
כרגע נמצא במסגרת אחרת המסגרת משפיעה עליו הוא רואה וחווה התהנגיות רבות של ילדים בגילו, הוא מפתח עצמאות בודק מחפש רוצה... ולכן אתם רואים את מה שקורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבי היקר !!
אורטל11/04/2011התשובה שלך מתחברת לי עם סיטואציות נוספות שאני משחזרת ואני בהחלט חושבת שאתה צודק.
אז קודם כל תודה רבה רבה לך ! בעיקר על האבחנה (-:
אם י שלך טיפים בשבילי אשמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבי היקר !! - תגובה
גבי זסלבסקי11/04/2011אורטל,
שבאים להתמודד עם גבולות חייבים להבין שזה בא עם אהבה, גבולות ואהבה!
גבול הוא בכדי "ליצור" ילד שיגדל להיות איש בעל ערכים טובים יותר, איש מצליח אשר יודע כיצד להגשים ולהשיג את הדברים שהוא רוצה,איש שמקשיב לעצמו, כן נכון הכל מתחיל בגיל 1.8 או אפילו קודם, וזה מתחיל עם גבולות.
מי לא רוצה שהילד שלו יצליח ויגשים את שאיפותיו?? גבולות זו הדרך!
יש צורך בהתמדה, ליצור מכנה משותף ומוסכם בינך ובין הבעל - להקרין חזית אחת ברורה. אהבה וגבול ברור וחד משמעי, אין קיצורי דרך!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצות כחולות ירוקותתלמה03/04/2011
האם האצות כחולות ירוקות הינן תחליף מועדף על טבליות אומגה 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצות כחולות ירוקות - תגובה
גבי זסלבסקי11/04/2011לצערי אני לא מכיר את המוצר הזה
סליחה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצות כחולות ירוקות - תגובה
קארין אור16/05/2011היי תלמה
האצות נקראות ספירולינה והן מומלצות מאוד!!! הן עשירות בחלבון, אומגה 3 , כלורופיל, ויטמין K ועוד.
הן מצויינות כתוסף תזונה.
ממליצה על חב' ג'אמוקה.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3יעל27/03/2011
שלום,
אני מעונינת לדעת האם יש המלצה מיוחדת לגבי סוג מסוים של אומגה 3 בתור תוסף תזונה לילד עם בעיות קשב.
שמעתי על אומגה 3 של מרוולס האם המחיר הגבוה שלו אכן מוצדק?
האם יש העדפה לאומגה 3 צמחית על פני אומגה 3 המופקת מדגים?
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 ממרווה מרושתת לעומת דגים
דולב28/03/2011שלום יעל,
יש הרבה תכנים ביו טיוב שמסבירים בדיוק למה מרווה מרושתת עדיפה על דגים,
עיקר העניין הוא שבדגי מים עמוקים שמהם מכינים את האומגה 3 התגלה רעל הנקרא PCB ואני ראיתי עדויות ואשמח לחשוף אותך גם אליהם של אנשים המספרים על ילדיהם שהמרווה המרושתת עזרה להם, כמו כן אוכל לשאול את פרופסור אדלשטיין בדיוק מה יתאים לילדך ספציפית.
בהצלחה,
דולב
0525756262* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 - תגובה
גבי זסלבסקי11/04/2011שלום רב יעל,
אומגה 3 זה לא המומחיות שלי אבל יש הרבה מאוד חומר באינטרנט.
שווה לך לבדוק שם.
מה גם קרין אור אולי תוכל לתת על זה קצת יותר פרטים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות טיבעיות לטיפול בחרדה בן 12אהיבי22/03/2011
בני נמצא בטיפול פסיכולוגי ואני מרגשיה שהוא זקוק להרגעה נוספת הוא רק בראשית התהליך ועדיין נסער מאד.
האם יש המלצה לתרופה הומופאטית או טיבעית אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות טיבעיות לטיפול בחרדה בן 12 - תגובה
קארין אור22/03/2011ניתן לנסות אומגה 3 הוא אנטי דכאוני ומפחית חרדה במינון של 2 ביום למינון הרגיל.
או צמחי מרפא בהתאמה אישית, מטופלים שלי אומרים שזה עוזר להם מאוד נגד החרדות.
בהצלחה.
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לילדים עם adhdענת21/03/2011
שלום לכם,
אבקש את עזרתכם בהפנייתי לנתורופת או תזונאית אשר יוכלו להתאים תפריט מסוים כדי למתן את חוסר השקט של בני, בן השש וחצי ,אשר עולה לכיתה א' שנה הבאה.
תודה על שיתוף הפעולה ,ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לילדים עם adhd - תגובה
קארין אור22/03/2011אשמח לעזור בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוזיתכיפה אדומה20/03/2011
שלום לכם
בני בכיתה ב' והוא לא אובחן, אך יש לו הרבה הסחות דעת, הוא אינו אוהב שאני נותנת לו מספר הוראות בבת אחת יש לו התקפי זעם ודחיית הסיפוקים שלו מאוד נמוכה.
הוא תלמיד מאוד מצטין בחשבון יש לו הבנה מתמטית מאוד גבוהה וידע עולם רחב, אבל בעברית הוא מגלה קשיים (ציוניו נעים בין 75-85), כתב ידו אינו קריא הוא כרגע עובר טיפולים בריפוי בעיסוק ולאחרונה גילתי שיש לו בעיה במיקוד ראיה ועליו להרכיב משקפיים.
התחלתי לתת לו ריכוזית מכיוון שאני לא מעונינת לתת לו ריטלין.
מה דעתכם האם יש השפעה לריכוזית כי אני לא רואה שינוי או שעליי להתפתות ולתת לו ריטלין.
מאודה לכם על התשובה אמא שמאוד מתוסכלת ומייואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוזית - תגובה
קארין אור22/03/2011שלום רב,
אם בנך אינו אובחן לא ניתן לתת לו ריטלין. לגבי ריכוזית לדעתי זה מיותר.
חשוב לקחת בחשבון את חוסר ההתאמה הספציפית של משרד החינוך לאופי כל ילד ולכן להיות מלאי חמלה וסבלנות לקשיים בגיל הזה ולא לרוץ לתת תרופות, יש להם המון משמעויות ותופעות לוואי.
ממליצה על טיפול בדרך אחרת, חיזוק חגורת כתפיים, עבודה על מוטוריקה עדינה ואולי הומאופטיה.
בברכה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)