מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 12 עם הפרעת קשב וריכוזנחמה17/03/2011
שלום,
הבן שלי רועי בן 12 וחצי עם הפרעות קשב וריכוז. המורות מתלוננות כל הזמן, הוא הלך לאיבחונים ונתנו לו ריטלין. אני מסרבת לתת לו ריטלין, זה סם ואני לא מוכנה לסמם את הילד הקטן שלי. מה שכן חברה המליצה לי על מגה-סורב 50 Megasorb B-Complex, היא אמרה שההשפעה שלו זהה לשל הריטלין- רק בלי תופעות הלוואי האיומות.
אני אשמח לתת לו את זה. היא אומרת שלילד שלה זה עוזר היא נותנת לו לפני הלימודים.
רציתי לדעת אם עוד אנשים מכירים ומשתמשים, אם דוקטורים ממליצים גם כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בנך עבר אבחון למקור הבעיה?
ערן אמבר22/08/2011האם בנך עבר אבחון מסודר למקור הקושי ל ADHD ? גם אני לא אוהב שנותנים לילדים תרופות כימיות , ישנם כמה דברים שצריך לבדוק
א.מה מקור הבעיה להפרעת הקשב
ב.לחשוב על דרכי טיפול של שילוב בפרחי באך ביחד עם עבודה גופנית ווויסות החושי
ג.שילוב של טיפול בתרופות טבעיות על בסיס צמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 12 עם הפרעת קשב וריכוז - תגובה
גבי זסלבסקי17/03/2011הי נחמה,
אני אישית לא מכיר את המוצר הזה אז כך שאני לא יכול להגיד עליו כלום.
אולי קארין יודעת..
יום טוב ותודה על פנייתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שמעת על מרווה מרושתת?
דולב28/03/2011שלום נחמה,
לאחרונה נחשפתי לאומגה 3 ממרווה מרושתת וראיתי עדויות של אנשים שזה עזר לילדיהם בצורה שלא תאומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנחמה
אפרת16/05/2011היי הייתי שמחה לדעת איך התקדמת עם הילד כי אני בהזדהות מלאה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 12 עם הפרעת קשב וריכוז - תגובה
קארין אור16/05/2011היי נחמה,
לצערי גם אני לא ניתקלתי במוצר הזה.
אני אישית ממליצה על אומגה 3 מבסיס של מרווה מרושתת לפחות2 ביום.
בהצלחה
בריאות שלמה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 וחצי הפרעת קשב וריכוזאפרת12/03/2011
בתי בת 3 וחצי. כל שלבי התפתחותה היו מאוחרים במקצת..זחילה 9 חודש, הליכה שנה ו 3 חודש, גם דיבור טיפה מאוחר יותר...מאז ומתמיד היו איתה בעיות שינה...לא ישנה הרבה, קושי לישון, כתינוקת בכיינית. היום בת 3 וחצי, ילדה חכמה מאוד, לבבית, אוהבת, יוצרת תקשורת טובה עם סובבים, אך, יש לה תנועתיות-יתר (לא היפראקטיביות), אוהבת לרוץ להשתולל ופחות לשמוע סיפור לדבר לספר איך היה לה..וכתוצאה מכך, נחשפת פחות לדיבור ופחות ניתן ללמד אותה. בגן, הגננת המליצה לי על ועדת שילוב, שתהיה גננת צמודה אליה פעמיים בשבוע. אותי מדאיג שמועדת שילוב תעבור לועדת השמה-ואז יקטלגו אותה לגן\כיתה טיפולי. למרות שאני בטוחה שהילדה מתאימה לגן רגיל. אני עדין חוששת להזיק לביתי..נפגשתי עם הפסיכולוגית, של המבדק הזה, והיא אמרה לי שיש דרכים חלופיות או דרך פרטי שאוציא הרבה כסף או דרך קופ"ח. השאלה אם זו אות פרוצדורה?
האם גן במצבים קלים ממליצים לקחת תרופות. ביתי סובלת מהפרעת קשב וריכוז במצב הקל (מזווית ראיה אימהית, שהיא הכי נכונה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 וחצי הפרעת קשב וריכוז - תגובה
קארין אור14/03/2011היי אפרת,
בגלל שאת מספרת על ההתפתחות שלה ומתארת אותה כאיטית, יש לי חשש שאולי משהו לא הושלם בשלבים ההם ואפשר לעשות עבודה על זה לשם שיפור.
אפשרות אחת היא ללכת לשיטת child'space של ד"ר חוה שלהב שיכולה לעזור לך, תקראי על זה באתר שלה.
או לקחת אותה לריפוי בעיסוק או כל שיטה שעובדת על המוטוריקה ויכולה לחזק לה את חגורת הכתפיים- זה משפיע על הכל.
רק אחרי שתנסי את זה תמשיכי הלאה, לי אישית יש תחושה שזה יעשה הבדל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי בן ה6 וחציzehvit12/03/2011
היי ילדי בן ה6 וחצי אובחן ב hdhd . הפרעות קשב וריכוז היפראקטיבי חסר מנוחה לחלוטין ,ההריון והילדה היו תקינים לאחר מכן איחר בכל ההתפחות הלך בגיל מאוחר זחל מאוחר נולד עם טרוטיקוליס , זו השנה הרביעית בגן מיוחד 3 שנים היה בגן שפתי בשל איחור שפתי חמור מכיוון שלא דיבר מוקדם אנחנו בתור הוריו רצינו למנוע תיסכול והוא הפך להיות מאווד מפונק היום שנה רביעית בגן מיוחד במשך השנה האחרונה עברנו המון טיפולים איבחונים ותרופות פסיכוטיות שירגיעו אותו ואת הפרעות הקשב והאלימות שמתפרצים ללא כל אזהרה מוקדמת החל מתרופות כמו רספירדל רטלין הלידול בטיפול ועוד סוג של תרופה שאינני זוכרת את שמה אנחנו בתור הוריו מותשים אבודים ונמאס לנו מכל התרופות למניהן אנא מעניין אותי לשמוע על פרחי הבאך ?? ועם אפשרי טיפול כזה בילדי השובב עם כי חכם מאוד שקשה לו איך מטפלים ? לאן פונים ? מה עושים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדי בן ה6 וחצי - תגובה
קארין אור14/03/2011שלום זהבית.
את מתארת מצב שלאו דוקא מתאים לדעתי לעוצמה של פרחי באך, אני חוששת שזה יהיה "קטן עליו" למרות שאולי יחלקו עליי... אני מאמינה יותר גדולה בהומאופתיה קלאסית
ואולי כמה שינויים תזונתיים ותוסף מזון.
כנטורופתית אני בד"כ ממליצה לבדוק מה קורה מבחינה תזונתית האם יש הרבה מזון מעובד שמכיל חומרים כגון צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטומאט ועוד ומורידה את כל אלה, כנ"ל לגבי סוכרים למינימום ואז מעשירה את המזון לשם איזון ושקט במערכת, כמובן שזה בלבד לא יעשה את העבודה אבל יכול לתרום.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אמא של אור31/05/2011הי ,
חברתי, סטודנטית באוניברסיטה היתה קרובה להפסקת הלימודים בגלל הקושי להתרכז, להתעמק בחומר כתוב וכו. המליצו לה לעבור אבחון ואחרי זה טיפול אינטנסיבי (5 ימים). השיפור מדהים - חזרה ללימודים בגדול, המוטיבציה בשמיים והביצועים השתפרו פלאים.
אחרי הנסיון שלה העזתי ושלחתי את בני בן ה9 לאותה מטפלת. אחרי 5 ימים קיבלתי ילד חדש! יש סבלנות לשיעורי הבית, ממוקד, כל דבר לוקח חצי מהזמן. הפתעה מוחלטת בשבילי. אני ממליצה בחום.
אם תרצי פרטים - תודיעה לי
אמא של אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרחי באךאפרת06/03/2011
שלום רב התחלתי טיפול לבן שלי עם פרחי באך 4 טיפות 4 פעמים ביום הוא בן 13 זה ניסיון שלנו לעזור לו לפני רטלין שהמליצו הצוות החינוכי, אני מרגישה הקלה , כעת יש לי כמה שאלות בבקשה:
אינני יודעת להמשיך לקנות לו פרחי באך עד לשיפור לגמרי ?
האם המינון הזה הוא נכון? עד מתי ?
והמטפל אומר שבפגישה הבאה הוא יעשה לו שיאצו, האם זו הדרך הנכונה?
התדירות של הפגישות פעם בחודש האם זה מספיק?
מקווה שתחזרו אלי בהקדם
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי באך - תגובה
קארין אור09/03/2011היי אפרת,
אני בטוחה שהמטפל שלך יודע על מה הוא מדבר, ואם יש שיפור אז זה נהדר.
את צריכה להתייעץ איתו עד מתי להמשיך ואולי עוד לפני כן להעמיד מטרות ולהגדיר אותם במדויק כך שכשתגיעי למטרה תידעי מתי די או לחילופין אם לא תגיעי למטרה שלך תוך תקופת זמן מוגדרת מראש תוכלי לדעת אם זה הזמן להמשיך הלאה.
שיאצו מאוד עוזר מנסיון, תנסי פעם אחת ותיראי מה קורה?
אני חושבת שאם עושים שיאצו כדאי לעשות אחת לשבוע או שאת תלמדי קצת את העקרונות והמגע ותוכלי לעשות לו בבית.
בברכה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ריכוז כמצב קבועאלינור06/03/2011
אני עוסקת הרבה בעבודה מול מחשב ולומדת, ובזה אין לי בעיה להתרכז,
אבל בחיי היום יום אני כל הזמן שוכחת דברים...
בין אם זה לשכוח להוריד את הכביסה או מטלות אחרות, לשכוח לקחת איתי דברים חשובים כמו פלאפון... כולם סביבי אומרים לי שאני מעופפת
אשמח לפתרונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ריכוז כמצב קבוע - תגובה
קארין אור09/03/2011היי אלינור,
את יכולה לעשות כמה שינויים, קודם כל לשים לך תזכורות בטלפון, או פתק לגבי דברים שאת נוטה לשכוח ואת צריכה תזכורת.
זה יעלה את המודעות שלך לגבי אותו דבר ובסוף יהפוך להרגל.
אני גם ממליצה על תוסף מזון שניקרא ג'ינגו בילובה שמזרים יותר דם למוח ובזה משפר את הזכרון.
מוח הוא שריר וצריך לאמן אותו, אני ממליצה על תשבצים וכל מיני תרגילים שיכולים לשפר את הזכרון והמודעות לקיים מסביבך.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה כהפרעת קשב?אנונימי25/02/2011
יש לי בעייה, אני נרדם בשיעורים.
זה נשמע רגיל, כולם נרדמים בשיעורים פה ושם. לא ישנים מספיק בלילה, השיעור משעמם, ועוד אלף ואחת סיבות.
אבל זה לא המצב. אני ארדם בשיעור לא משנה מה. גם אם אשן 24 שעות לפני.
באוירה לימודית המוח שלי פשוט נכבה.
נסיתי הכל.
נסיתי לעמוד, לשטוף פנים, לשתות מים, לשתות קפה, ללכת, לקפוץ, שכיבות סמיכה, מסיכת אבכ (במסגרת הצבא), אגרופים מהבחור שלידי, נסיתי אפילו לעמוד מחוץ לכתה על מנת להטעות את המוח שלי שלא יחשוב שאני בשיעור.
כלום לא עוזר. במקרה הכי טוב אני מתעורר למספר שניות ונרדם מיד.
איך שהשיעור נגמר אני מתמלא עירנות. מנסה לעצום עיניים לנוח ולצבור קצת כוחות לקראת השיעור הבא אך ללא הצלחה, בעוד שכשהשיעור הבא מתחיל אני שוב נרדם.
במהלך השיעור, בעודי רדום, **מתנהל לי בראש מאבק עיקש על לנסות להיות ער, ברמה שזה ממש מתיש**.
הבעייה מתרחשת לא רק בשיעור רשמי בכתה אלא גם במצבים לימודיים פחות שגרתיים כמו דיון לימודי בקבוצה על כר דשא.
זכור לי שבמהלך התיכון נרדמתי בכל השיעורים, אך אז לא יחסתי לכך חשיבות משום שלא נסיתי להיות ער.
לבעייה התחלתי ליחס חשיבות במהלך 3 שנות השירות שלי, שהתאפיינו בחודשים רבים של שיעורים במהלך קורסים שונים, בהם ניתן לספור על יד אחת את השיעורים שהצלחתי להשאר ער מתחילתם ועד סופם.
פניתי לפני שנה וחצי לנוירולוג שבדק אותי גופנית במקום והפנה אותי לבדיקות דם ומעבדת שינה. את מעבדת השינה לא עשיתי ושאר הבדיקות יצאו תקינות.
באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד באוניברסיטה, ואני חושש מתגובת המרצים לבעייה ומכך שאצטייר כבחור זרקן ולא רציני.
האם יש אפשרות שבעיית השינה שלי היא הפרעת קשב? ובין אם כן או לא, האם יש דרך לטפל בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה כהפרעת קשב? - תגובה
גבי זסלבסקי25/02/2011שלום רב אנונימי
תודה רבה על השיתוף, אכן בעיה לא פשוטה...
בשלב זה אני לא יודע להגיד האם בעיית השינה קשורה לבעיית קשב כן או לא.
בכדי להגדיר הפרעת קשב צריך לעבור סידרה שלמה של איבחונים במכונים שמתמחים בכך..
האם ניתן לטפל? אז כן אפשר , אני עובד כהומאופת קלאסי ואני מאמין ויודע שניתן לעזור לך גם עם בעיית השינה וגם עם החשש שהמרצים יחשבו שאתה זרקן ולא רציני..
בברכה
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHD וסינדרום עליסה בארץ הפאלותהדס22/02/2011
שלום לכם,
יש לי ילדה מדהימה בת 9 שאובחנה כבעלת ADHD, מזה מספר חודשים סובלת גם מסינדרום עליסה בארץ הפלאות, רציתי לדעת האם התופעה מוכרת לכם, האם לדעתכם יש קשר והאם יש טיפול אלטרנטיבי מוכר שיכול לסייע?
תודה ויום מקסים (-:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHD וסינדרום עליסה בארץ הפאלות - תגובה
גבי זסלבסקי22/02/2011שלום רב הדס.
התופעה מוכרת - היא לא נפוצה מאוד אבל מוכרת.
אשמח לקבל יותר פרטים לגבי כיצד הבת שלך חווה את התופעה, האם זה קורה רק בחושך הוא גם ביום?
ממתי זה התחיל? האם הבת שלך מקבלת ריטלין?
אשמח לשמוע ממך
גבי זסלבסקי ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזדניאלה17/02/2011
שלום..
אני בחורה בת 20 שלא אובחנה כסובלת מבעיות קשב וריכוז בתור ילדה. אף פעם לא הייתה לי בעיה בלימודים או עיסוקים אחרים... בתיכון הפסקתי ללמוד מכל מיני סיבות אישיות והיום אני משלימה בגרויות פסיכומטרי וכו'.. מאוד קשה לי להתרכז, לשבת הרבה זמן, לקרוא טקסטים שלמים (גם עיתונים וספרים) ולפעמים אני יכולה להיות בתוך סיטואציה של שיחה ולהיות מנותקת לגמרי (זה תמיד היה לי) אין לי בעיה בהבנה, אך המכשול הזה של חוסר הריכוז תוקע אותי... האם יש צמחי מרפא או פורמולות שיכולות לעזור? אני מאוד לא רוצה להתחיל עם רטלין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז - תגובה
גבי זסלבסקי17/02/2011שלום רב דניאלה
ישנם פורמולות וגם צימח מרפא שיכולים לעזור לך
איפה את גרה אשמח להמליץ לך על מטפל..
אני הומאופת גם לנו יש יכולת לעזור לך לא על בסיס הצמחים או הפרומולות אלה יותר על בסיס תכשיר הומאופתי
אם תרצי יותר פרטים אשמח לספק לך.
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן רואים שינוי?תמי12/02/2011
לקחתי את בני בן ה-9 להומופאת הוא שאל שאלות רבות וקיבלנו תרופה יומית אותה אנחנו נותנים לו במקום הריטלין.
השאלה: כמה זמן מנטילת התרופה רואים שיפור, כמה זמן "מחזיקה" התרופה? הכדורים נמסרו בסופר פארם בקופסה כחולה דומה לסוכרזית, הכדור יוצא בסיבוב לוקחים אותו על בטן ריקה, כדור מציצה מתוק. לא כתוב שם התרופה. האם ככה זה בהומופאתיה?
הרופא שאל אותנו אם אנחנו רוצים כדור שבועי או יומי, מה המשמעות של זה? מה טוב יותר? (בינתיים לקחנו יומי)
מה אני צריכה לדעת כאשר אני מעבירה את בני מריטלין לתרופה הומופאתית?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן רואים שינוי? - תגובה
גבי זסלבסקי17/02/2011שלום תמי,
הדבר הראשון שאני יכול להגיד לך וגם הדבר הנכון זה לשאול את כל השאלות הללו את ההומאופת המטפל בכם!! יש לו את התשובות הכי מדויקות עבורך.
שיפור-נהוג לראות שיפור לאחר כ3 שבועות טיפול - השיפור יכול להיות במצבו הכללי , מצב רוח או בבעית הקשב והריכוז או בכל דבר אחר שהיה צריך להשתנות.
כמה זמן מחזיקה התרופה-משוואה מורכבת וזה תלוי בחוזק שלה בסדר יום שלכם עוד הרבה משתנים...
שם הרמדי-בד"כ כן נהוג לרשום את שם הרמדי ע"ג הבקבוק אם לא תשאלי את ההומאופת שלך הוא ישמח להגיד לך.
יומי או שבועי - ישנם מספר דרכים לתת רמדי הומאופתית - אלו הם 2 אופציות ממבחר גדול יותר, למה הוא חשב על אלו ... לא יודע תשאלי אותו...זה בהתאם למצב הילד.
מעבר מרטלין להומאופתיה- לא למהר, לעשות את זה מבוקר ובצורה הדרגתית והכי חשוב לערב את הרופא המטפל בתהליך ולשמוע את דעתו.
אם יש לך עוד שאלות...אשמח לענות
בברכה
גבי זסלבסקי הומאופת קלאסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11 אם בעיית קשב וריכוזרחימי07/02/2011
הבת שלי בת 11 הובחנה לפני שלוש שנים אם בעיית קשב לצערי לא הצלחנו למצוא את הדרך הנכונה לעזור לה ובעיקר בלימודים ששם התיסכול הוא הכי גדול. היא סירבה לשתף פעולה אם בליעת הריטלין ונוצר סביב זה פחד חשש ואי רצון.וזה למרות שניסתה כמה ימים והיתה הצלחה בלימודים אז. כרגע אנחנו אובדיי עצות והפערים בבית הספר גודלים. אנחנו גרות באזור קריית שמונה מה עצתך לעשות? איזה דרך אחרת מומלצת והאם יש באזורינו? לציין שבית הספר שהיא לומדת בו הוא בית ספר רגיל והיא בפיגור גדול בכיתה ניראה שהמוטיבציה שלה לא גדולה גם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 אם בעיית קשב וריכוז - תגובה
קארין אור09/02/2011שלום רב,
אני מבינה את דאגתך והתיסכול שנוצר סביב התרופות ואולי אפילו חוסר אונים,
עם זאת אני מברכת אותך שאת עוד בתחילת הדרך מבחינת גילה של בתך ועוד ניתן לעודד אותה להגיע להשגים ותוצאות בדרך רכה יותר.
דבר ראשון- אם יש התנגדות לריטלין אני ממליצה לך בחום לתת לה אומגה 3 מסוג אומגה פוקוס ולשלב את זה עם צמחי מרפא בהתאמה אישית או טיפול הומאופתי (אני לא מכירה הרבה מטפלים באזור שלך, אולי רפי כהן מכפר ורדים - הומאופט ותיק, יוכל לעזור לכן)
כדאי גם לקבל ייעוץ תזונתי וללמוד קצת על חומרים כימיים מתעשיית המזון שמחמירים עם הפרעות קשב (כמו צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח ועוד).
ניתן גם לשלב טיפול באמצעות חיות, רכיבה או כל פעילות גופנית שיעלו את הבטחון שלה והיכולת שלה להגיע להישגים בדרך אחרת מהלימודים ודרך זה אולי היא תשליך על הלימודים.
בהצלחה!!!
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי באמנות לADHD-מה דעתכם?ש.06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ריפוי באמנות לADHD-מה דעתכם? - תגובה - תגובה
קארין אור09/02/2011אני בעד עם זאת נורא תלוי במטפל ובמטופל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפוי באמנות לADHD-מה דעתכם? - תגובה - תגובה - תגובה
גבי זסלבסקי12/02/2011יש לי נסיון טוב עם זה אם תרצי המלצה על מטפל אתן בשמחה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן למצוא מידע - תגובה
קארין אור27/03/2011ממליצה לחפש ברשת עוד מידע על זה ועל מטפלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHD בילד בן 4ש.06/02/2011
שלום,בני בן 4 וחצי-בעל טווחי קשב וריכוז קצרים{לדעת כל המטפלים שלו במכון להתפתחות} ואני בהחלט מזהה מאפיינים קלאסים להיפראקטיביות-דבר המתבטא ביתר חומרה בגן,והוא הסובל העקרי מכך.
א. האם יש אפשרות לבצע אבחון פורמלי בגיל הזה? אם כן,דרך מי?{גרים באיזור הדרום אקשקלון-קריית גת}.
ב. במידה וההגדרה בעקבות האבחון תהיה ADHA{אני בטוחה ב99%},וימליצו לי על ריטלין ודומיו:
1. האם תרופות אלו קיימות בסירופ/טיפות ,היות והוא עדיין קטן ואינו יודע לבלוע כדורים?
2. יש הרבה מידע שלילי לגבי הריטלין-אני מבינה שיש כל מיני תופעות לוואי מיידיות. הדאגה שלי, היא השפעות מזיקות לטווח הארוך-האם קיימות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
קארין אור09/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_קשב_וריכוז' id=link]הפרעות קשב וריכוז[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז בן 9תמי27/01/2011
בני בן ה- 9 אובחן כ ADHD הוא תלמיד מצטיין בלימודים עם בעיות התנהגות ואי שקט, מבחינה רגשית הוא מאוד רגיש, ויש לו גם לא מעט חרדות מפני מוות (לא שלו אלא של קרובי משפחה מבוגרים - בעיקר סבתא). הוא נוטל ריטלין כבר למעלה משנה, כאשר הוא בהשפעת התרופה, הוא רגוע יותר ובבית הספר לצערי מתקשה להעביר את היום ללא התרופה, בבית, בסופ"ש ובחופשות הוא לא נוטל את התרופה.
מדי בוקר אנחנו מתקשים לשכנע אותו לאכול כדי ליטול את התרופה, מה גם שאנחנו לא ששים שהוא ייקח אותה ולא מוכנים לשנות / להגביר את המינון כאשר בבית הספר פגה ההשפעה.
השאלה: מי מוסמך לרקוח לילד תרופה מסוג אחר שפחות תזיק, תשפיע לאורך זמן ולא יהיה צורך להגביר את מינונה?
האם אפשר לקבל המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז בן 9 - תגובה
קארין אור28/01/2011אני חושבת שמי אחראי על מינון התרופה הוא פסיכיאטר או נוירולוג. אני ממליצה על ד"ר אילן טל, תבדקי באתר שלו.
אבל אעביר אותך לפורום המתאים בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
קארין אור28/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_קשב_וריכוז' id=link]הפרעות קשב וריכוז[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קשב לילד בגיל 5.5 ??? מתלבטתאביבה23/01/2011
שלום בני בן 5.5 במסגרת גן טיפולי נולד בלידה רגילה ובמעקב התפתחותי מאז ה,היו בעיות נוזלים באוזניים שעיכבו אתו בשמיעה ושפה ובהבנה...עבר טיפול הומוהופטי לגביי הנוזלים ..ובעיה נפתרה(לא בטוח ..זו בעיה שחולפת בערך בגיל זה)
כיום אני עומדת לפני איבחון לאחר ייעוץ מהצוות הפרא רפואי להמשך אוליי שיקול תרופתי על מנת שייקל עליו לקראת ביה"ס...הוא עובד יחסית בבית עם חוברות עבודה.יש לו קליטה מצויינת לשירים\מוזיקה...זיכרון של סיטואציות.יכול לשבת שעות מול מסך טלויזיה....אך יש לו עניין רב באוכל ונישנושים....מרעיף אהבה..ע"י משפטים חוזר "אני אוהב אותך....במיוחד אותי...ילד יחסית מאוד טוב וחברותי ...מדבר וחוזר הרבה על חוויות ומשפטים(גם לעצמו)
ילד אהוד ...ממש לא אלים...טוב מדיי...סולח תמיד ומבקש סליחה גם כשלא צריך לפעמים.
עבר ייעוץ גנטי....אין ממצא או תסמונת.ילד מלא אנרגטי ...ישן טוב בלילה (יש לו הרגל נידנוד ראש מלווה בשירה או מונולוג עד להרדמותו כשהוא שוכב על הבטן-אגב זה דבר שאף פעם לא התייחסו לזה צוות מקצועי מאז שהיה תינוק)
כיום אני דוחה טיפול כימי כלשהו והתחלתי לפני כ 3 שבועות תוספי תזונה בהמלצת רב(ללא תשלום)הופנתי לבית טבע לרכוש (גרגרי ליצטין-סופר גלא - ג'ינקו בילובה)
הרבה שינוי עדיין אני לא רואה מלבד מעט יותר ערנות ותיאבון....
שאלתי היא מה יכול באמת לעזור לו להיות פחות רגשי,יותר קשוב על מנת להכניסו למסגרת לימודים...ואם מסגרת רגילה או כיתה מיוחדת ששם הבעיות שונות ורוויות באלימות העלולות לפגוע ברגישות הילד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קשב לילד בגיל 5.5 ??? מתלבטת - תגובה
קארין אור23/01/2011אביבה שלום.
מאוד חשוב לשים לב לתזונה בהקשר הזה מכיוון שחומרים כימיים במזון מעובד יכולים להחמיר עם הבעיה, ממליצה על תזונה מגוונת, טרייה, עשירה בפירות, ירקות, דגנים, קטניות, אגוזים, דגים וכמה ופחות בשר/עוף,כדאי גם לצרוך אומגה 3 שמתאים לילדים ולהפרעות קשב (אומגה פוקוס אולי)
ממליצה גם על טיפול באמצעות חיות- תחפשי באינטרנט "מרכז חיבוק חיי" ותיתרשמי.
גם טיפול במגע עוזר.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת....
אביבה23/01/2011היי תודה לך.לגביי חיות יש לו בגן חוג חיות פעם בשעה (זה שנה שלישית)
ולגביי התוספות תזונה זה ללא כימי ,ללא חומרים משמרים.
העניין שאהבתו לבשר עוף (בעיקר שניצל) ולפחמימות תפו"א,אורז ,אטריות וכ' גבוהה...אך בתקופה האחרונה אני הפחתתי...ל3 פעמים בשבוע.
אני משתדלת לגוון לקטניות וירקות(פירות הן לא בצריכה המועדפת שלו, מידי פעם תפו"ע בננה)עד לני מס' חודשים אכל לרוב שניצל תירס (קנוי)
)
האם ישנה המלצה ספציפית לטיפול מלבד מה שהזכרנו....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת.... - תגובה
קארין אור23/01/2011מהכיוון הנטורופתי לא,
אם הוא אוהב חיות ונהנה בחוג , הוא יהנה מאוד מטיפול בחיות- זה שונה מחוג באופן הזה שזה אחד על אחד ומשולב בו תהליך טיפולי- לא כמו בחוג.
אולי גם תימצאי מזור בטיפול הומאופתי. צריך להתייעץ עם אחד הנטורופתים באתר.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב לילד בן 4.8א.ב17/01/2011
שלום , בני לומד בגן פרטי , עומד לעבור לגן עירייה, נולד כפג במשקל 1380 בשבוע ה34, במעקב להתפתחות הילד, הילד אובחן עם בעיות על רקע רגשי, ללא התפרצויות זעם, אך בכי ילדותי, חוסר ביטחון , וחולם במרכאות בעת המפגשים בגן , עם קלינאית התקשורת והסייעת הדידקטית, יש פער בן היכולת לבין הביטוי בפועל, הוא קולט אך קשה לו לשלוף את הידע , בבית מדברים אנגלית ועברית , הוא מעדיף את העברית אף שמבין את האנגלית, ולפעמים רוצה לצפות בטלוויזיה בערוץ הדובר אנגלית לילדים, השאלה האם הטיפול ההומופאטי יעזור לו. אני די חרדה לו לגבי העתיד , אשמח לקבל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב לילד בן 4.8 - תגובה
כרמית ברלין21/01/2011הי ותודה על פנייתך,
מנסיוני הרב בטיפול בילדים עם בעיות שונות, טיפול הומאופתי יכול לעזור לבנך ולתת דחיפה בהתפתחות, בילדותיות וביכולת הביטוי. להומאופתיה יש את היכולת לסייע ולתקן בצורה עדינה ומהירה את מה שנראה כמתעכב.
הומאופתיה היא שיטת טיפול המטפלת בכל עניין ודבר ובכל גיל היא מטפלת במכלול של האדם ולא באופן נקודתי בבעיה או במחלה.
הטיפול ההומאופתי אינו מסוכן ונטול תופעות לוואי.
השיפור תחת הטיפול הוא בכל רמות האדם.
אשמח לעזור ומקווה שעניתי על שאלתך
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)