מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפרסונליסציהמנחם15/12/2008
כתבתי פה בעבר על מצבי , יש לי פסיכולוג אבל מה הוא כבר יכול לעשות לי ,אני לוקח כדורים על פי מה שהפסיכיאטר אומר אבל אני ממשיך לחיות(או למות) בתוך העולם שלי ואני מלא חרדה ואני לא יודע אפילו למה אני כותה כאן אני לא יודע מה אני רוצה ממכם , השאלה היא אבל למי כן צריך לפנות ? מי כן יכול להחזיר אותי אל עצמי ? אני בקושי אוכל אין לי תאבון ואין לי את הרצון לחיות ,אני לא עושה כלום ,רע לי , אז בשביל מה אני קם בבוקר , פשוט נמאס לי לישון , ואני קם לעוד יום של חרדה וסבל, אוקיי אז מה אתה יכוללעשות ? כלום ,מה ההורים שלי יכולים לעשוץ? כלום ,מה אני יכול לעשות ? כלום ,מה הפסיכיאטר יכול באמת לעשות ולעזור חוץ מלתת כדורים ? כלום , המצב שלי רק מחמיר אני לא מפסיק לנתח כל דבר ואני לא "חי" שום דבר , ושוב אני לא יודע למה אני כותב את זה כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב דיכאוני
ד``ר אליהו סמואל15/12/2008למנחם שלום
אתה מתאר מצב דיכאוני מובהק. ראוי שתתאר מצב זה בפני הפסיכיאטר וכן הפסיכולוג.
יתכן והתרופה לא משפיעה מספיק. יש שיטות נוספות לעזרה.
אין לי ספק שאנשי המקצוע לא ישארו אדישים למצב זה.
במידה והתור לרופא רחוק אפשר לפנות לחדר מיון פסיכואטרי.
איני יודע מה גילך אולם ראוי לשתף את ההורים או קרוב אחר לענין מצבך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשמתי הודעה ונעלמהדבי13/12/2008
ביום חמישי רשמתי הודעה פה ועכשיו היא לא נמאת מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער , רשמי שוב.
ד``ר אליהו סמואל14/12/2008בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות או משהו אחר?אסנת10/12/2008
שלום רב (מתבגר בן 11, נחשב מתבגר?).. ברצוני לשאול לגבי הבן שלי הבכור, הוא הבן היחיד שלי כרגע, מאחר ואני בחודש תשיעי לפני לידה. אני חד הורית ומגדלת אותו לבד, הוא ילד ש"חסרים" מאב אין לו ממש, אני מספקת לו כל דבר שרק ניתן להעלות על הדעת, אם זה רגשית ואם חומרית. גם מקרבת בינו לבין אביו בלי סוף בכל הזדמנות, והוא נוסע לאביו לשבתות מדי פעם באופן חופשי וללא הגבלת הסדרי ראייה. הוא ילד מפונק מאין כמוהו, פרזיט אמיתי, שלא נוקף אצבע בבית, שלא לדבר על לשים לו גרביים כל בוקר, או אפילו לקלח אותו, לשרוך לו שרוכים, להכין לו מערכת לבית הספר, ולמרות היותו "גאון" מחשבים ואינטליגנציה רגשית גבוהה מאוד, הוא לוקח בלילות בחשאי מוצץ, ושם אותו בפה, כאמור עוד מעט הוא בן 11.... זה לא משהו חדש בגלל ההריון שלי או חשש מפני ההריון, זה הוא מוצץ ישן שיש לו משנים, וכל לילה הוא פשוט לוקח אותו ונכנס איתו לישון. מוזר לי ודיברנו על זה אך אינו מוכן להפסיק את השימוש בו. גם מקלחות הם משהו שלא יומיומי, הוא מסרב להתקלח, צריך לצעוק, לריב, ולעמוד על הראש, וגם זה משהו שהוא לא עושה יומיומית, קרה לי גם ששבוע שלם לא מתקלח, פשוט זוועה. אינני עובדת בחוץ והוא חוזר כל יום הביתה לאוכל חם ולסלטים ולכל מה שילד חולם עליו. יש לנו כלב בן 5 שנים אותו לקחתי למענו, ויוצא שאני היחידה שמטפלת בכלב, אין לו שום סנטימנטים לכלב, לא בטיפול, לא ביציאות החוצה מהבית, הכל נופל עלי וכאמור אני בחודש התשיעי להריוני, מה שכבר בעייתי אפילו עבורי להחזיק את הכלב. כשאיימתי שאתן את הכלב הילד בכלל לא התייחס לכך, אמר לי פשוט תדאגי לו למשפחה טובה שנוכל לבוא לבקר אותו... הבן שלי כל היום יושב במחשב, מבקש אוכל, בעל בעיית משקל חריגה יחסית, 70 קילו לבן 11... לא מוכן להזיז את עצמו, מאוד כבד ועצלן. אני לא יודעת כבר מה לעשות, הוא בשניות מתעצבן וטורק דלתות, משליט כאן טרור כמו דיקטטור ובערב חוזר לשים מוצץ בפה. האם יש כאן בעייה של פיצול אישיות? האם ילד יכול לשחק אותה "גבר" ובערב לחזור להיות התינוקי של אמאל'ה? לא ברור לי מה קורה, ואני לא מצליחה לשים את האצבע על הנקודה בה צריך לשנות או לעשות משהו אחר בשבילו. אנא עזרתכם, נואשתי ואינני רוצה "להזניח" את הבכור בגלל התינוק שעומד להגיע, בשבילי הבכור הוא הדובדבן של הקצפת, והוא גם יודע את זה שהוא חשוב לי ברמות הגבוהות ביותר הללו. תודה על עזרתכם והדרכתכם . אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בהתפתחות האישיות
ד``ר אבי שפירא11/12/2008שלום אסנת, מה שתיארת הוא הרבה מעבר לגיל התבגרות . אמנם גיל ההתבגרות מתחיל מוקדם מאד היום לא ברורות לגמרי הסיבות אך לפני 100 שנה ופחות גיל ההתבגרות החל מאוחר יותר. בכל מקרה מוצץ בגיל הזה בהחלט לא דבר תקין ומחייב התייחסות מקצועית .בד"כ מעיד על איזו שהיא חרדה. ילדים זקוקים לגבולות ברורים וגם להגבלות .חשוב לא לתת להם מה שהם רוצים תמיד אחרת הם לא יגדלו רגשית ותיפגע העצמאות והייחודיות שלהם.
(SEPERATION INDIVIDUATION ).
לפי דעתי חשוב לפנות לפסכיאטר או פסיכולוג אשר מומחים בילדים ונוער כדי לבצע הערכה מקיפה ולהתאים לבן וגם להוריו תכנית טיפולית מתאימה. ללא טיפול התפתחות האישיות עלולה להיפגע וככל שהזמן עובר יותר קשה לטפל. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בקרב בני נועריוסי08/12/2008
בתי בת השש עשרה סובלת מלחץ תמידי שמוביל אותה להתנהגות רגזנית והתפרצויות בניסיון להסביר לה שהמבחן הקרוב בהיסטוריה לא יקבע את גורלה בחיים ואם תתן לדברים פרופרציה מתאימה לא תילחץ כל כך הבהירה לי בתי כי כל דבר מלחיץ אותה גם הליכה למכון הכושר או יציאה לבילוי עם חברות האם זהו הגיל , האם יש טיפול , האם צריך לדאוג ? אני מרגיש שהלחץ גורם לה לתפקוד פחות טוב מעב רלעובדה שהיא כל היום עצובה או מודאגת מ"משהו" תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
ד``ר אבי שפירא09/12/2008שלום יוסי
גיל ההתבגרות הוא גיל רגיש גם מבחינה גופנית פיזית וגם מבחינה נפשית. גיל שמה שיציב בו הוא חוסר היציבות, גיל שבו מתפתחת הזהות האישית, הזהות המינית. לעיתים כל מה שתיארתי מופיע אצל נער או נערה שהם מלכתחילה יותר רגישים, יותר חרדתיים ודאגניים. בגיל הזה ראיית השחור לבן מעצימה את הקשיים .לדעתי חשוב לדבר , לשוחח עם איש מקצוע המתמחה בפסיכותרפיה של בני נוער כדי להקל על ההתמודדות של בתך. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר08/12/2008
שלום אני מעשן כחודשיים מאז שהתחילה לי מחלת מניאה דיפרסיה וגיליתי משהו מוזר. שאני מעשן המאניה יורדת ומתחלפת עם דיכאון ושאני מפסיק לעשן הדיכאון יורד והמניה עולה האם העישון באמת מגביר מצבי דיכאון? והאם מומלץ להפסיק? כי הרי הגלים המניה יתחזקו מה אתה מציע?הפגישה שלי עם הרופא המטפל רק עוד חודש אשמח לתשובה אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד``ר אבי שפירא08/12/2008אני מבין שעוד לא התחלת טיפול אמיר במניה דפרסיה. אין בעיה לטפל עם תרופה ולשלב גם סיגריות אם אתה חייב. לדעתי כמובן רצוי להפסיק לעשן בגלל סיבות אחרות ולקבל טיפול ייעודי למניה דפרסיה.
אם המצב חמור ומחייב בדיקה מיידית תמיד תוכל לפנות לחדר מיון
בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 מחשבה טורדניתעדנה05/12/2008
שלום ילד בן 7 רגיש, חכם נורמטיבי בימים האחרונים יש מחשבה טורדנית בראשו שמציקה לו כל היום רגשות אשם בליבו ומספר לנו כי יש לו מילים לו יפות כלפינו אך לא יודע איך לצאת מזה. הילד מאוד מודאג טרוד ואפילו בוכה מזה. "רוצ שהמלים בראש יעזבו אותו" הילד מבקש עזרה עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא07/12/2008קשה להגיד מהמעט שמסרת בפורום לאיזה כיוונים אבחנתיים להתקדם. בהחלט נשמע שלבן יש מצוקה שצריך לבדוק על איזה רקע. האם קרה משהו בביה"ס, במשפחה
אני מבין שזו תופעה חריפה מזה מספר ימים. ולכן ככל הנראה לא מדובר בבעיה כרונית והטיפול בבעיה שכזו יהיה מהיר וקצר. בברכה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו תהליך אבחון ADHDאמאל304/12/2008
שלום, אני חושדת שלבני בן ה-9 (ילד מחונן בעל לקות בכתיבה) יש הפרעת קשב וריכוז, היות והוא אימפולסיבי מאד בהתנהלותו וחסר שקט בישיבה (מאפיין שבא לידי ביטוי בהתנהגותו בבית ובכיתה). אודה לכם אם תוכלו לפרט לי מהו תהליך האבחון הנכון. יש אומרים כי יש לערוך מבחן TOVA ולמלא שאלונים ולהגיע עימם לנוירולוג/פסיכיאטר ילדים. יש האומרים רק בדיקת נוירולוג ילדים. אנא עשולי סדר בדברים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון הפרעת קשב וריכוז
ד``ר אבי שפירא07/12/2008אני אציין מספר נושאים שכתבתי בנושא ומי שירצה להרחיב יוכל להגיע ליום ה עיון ביום ראשון בזיכרון יעקב.
לא כל כך חשוב האם רופא פסכיאטר , נוירולוג או רופא ילדים התפתחותי יאבחן את הילד
מה שחשוב שהרופא יהיה מומחה באיבחון המורכב של ההפרעה.
תהליך האיבחון לוקח מספר שעות הכולל אנמנזה מההורים, אנמנזה התפתחותית של הילד , איבחון רגשי לילד כדי לשלול בעיות נוספות או אחרות, איבחון רפואי הכולל פרמטרים שונים ושאלונים שונים מהמורה וההורים ולעיתים ניתן להוסיף מבחנים ממוחשבים. המבחנים הממוחשבים אינם הכרחיים לאבחנה וכולים להיות ככלי עזר בלבד. לסיכום אני מזמין את ההורים לסיכום וכמובן גם סיכום לילד.
הפרעת ה- ADHD בבסיסה היא ביולוגית, מולדת, ועל כך יעידו מחקרים רבים, גנטיים ואחרים.
זו לא המצאה של תקופתנו, ולא בתי הספר גורמים להפרעה. יחד עם זאת חומרת ההפרעה תלוייה בגורמים סביבתיים רבים, בינהם המסגרת החינוכית והמשפחה, אשר יכולים לתרום להחמרה או להפחתה בסימפטומים. כיום מקובל לחשוב שמדובר בתכונה קיצונית, שיש לה חסרונות וגם יתרונות, תלוי בסביבת חייו של האדם. בצבא לדוגמא, חלק מהחיילים הקרביים שיש להם ADHD , וסבלו במסגרות הלימודיות, מנצלים את יכולתם הגבוהה בקליטת גרויים רבים בו זמנית ובנטילת סיכונים, ויכולים להגיע להישגים גבוהים במסגרת הצבאית.
בשנים האחרונות אנו עדים להד תקשורתי רחב סביב תופעת ה- ADHD בכלל ותרופת הריטלין בפרט. השאלה, האם מדובר בהחמרה של התופעה או אולי במודעות גוברת בקרב הציבור הרחב ובמערכת החינוך, היא מורכבת . לדעתי אין תשובה חד משמעית לנושא.
הסיבות לעליה לכאורה בתופעת ה- ADHD הן רבות ואציין כמה מהם:
1.המסגרת החינוכית (ביה"ס)- כיתה מאוכלסת מידי, עם מספר ילדים רב, הטרוגניות רבה אצל הילדים הלומדים יחד בכיתה, שעורים משעממים ולא מאתגרים. בעבר הילדים המפריעים הוצאו מהכיתה ובהמשך נפלטו למסגרות מקצועיות ואחרות , כתוצאה מכך בתי הספר והכיתות היו יותר הומוגניים.
( ילדים מוכשרים ביותר נפלטו בעבר מהמערכת הרגילה לא סיימו בגרות חלקם הגיעו להישגים מרשימים בגיל מבוגר יותר.) רעיון האינטגרציה שבבסיסו הוא חיובי, מנסה לתת הזדמנות שווה לכל ילד למיצוי הפוטנציאל שלו גם אם הוא סובל מהפרעת קשב וריכוז או ליקויי למידה . הצלחת האינטגרציה תלוייה ביכולתה של המערכת להיות גמישה בטיפול אישי בצרכים המיוחדים של כל ילד, הקצאת תקנים של אנשי מקצוע בתחומים שונים, שמסוגלים להתמודד עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, הדרכת הצוותים החינוכיים ע"י פסיכולוגים ופסכיאטרים לילדים . לדעתי כאן יש מקום רב לשיפור, למרות שנעשים מאמצים בתחום, אך לא בהיקף הנדרש .
2.חיקוי התנהגויות בילדים ובני נוער הוא תחום מרכזי בהתפתחותם. לא בכדי אנו מכנים את ההפרעות כגון הפרעות התנהגות, אנורקסיה , אובדנות – "הפרעות מדבקות". תהליך החיקוי בהחלט גורם לתסיסה רבה בכיתה הטרוגנית, בה לומדים מספר ילדים עם הפרעות התנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון הפרעת קשב- המשך
ד``ר אבי שפירא07/12/2008
3.סיבות חברתיות – החיים בחברה אלימה,הפנמת רעיונות של פתרון קונפליקטים באפן אלים, החשיפה המסיבית לתכניות טלויזיה ואינטרנט מעוררת חרדה , ומגבירה בלבול בתחומי המיניות המתפתחת- התוצאה היא החמרה של בעיות קשב וריכוז.
4. סיבות משפחתיות- רבים מן ההורים עובדים שעות ארוכות, יש מתחים על תפקידים במשפחה, מתירנות גוברת אצל הילדים וקושי של ההורים בהשמת גבולות (פגיעה בסמכות ההורית), משברים משפחתיים , מקרים רבים של גרושין.
5.הפרעת קשב וריכוז כתופעה משנית לבעיות אחרות- לכן כה חשובה הבדיקה אצל הרופא המומחה, שישלול ליקוי בראיה, שמיעה, הפרעות הורמונליות, הפרעות שינה, הפרעות חרדה ודיכאון. ילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז כבעיה משנית להפרעות כגון אלו אשר אינם מאובחנים, הפרעתם תוחמר במידה ויקבלו ריטלין כטיפול.
6.הסטיגמה מריטלין בפרט ומפסכיאטריה בכלל מונעת איבחון וטיפול מוקדם. לרוב מגיעים הילדים לאיבחון מאוחר מידי, לאחר שהתפתחו הפרעות נוספות נילוות בגלל תסכולי הילד בכתה, ירידה בערך העצמי, חוסר מוטיבציה ללמוד .
7.רמת הרפואה עלתה וממשיכה לעלות, ובהקשר זה הוכח שפגים למשל, שמצליחים כיום לסייע בהתפתחותם, מלווים פעמים רבות בהפרעות קשב וריכוז וליקויי למידה.
8.המודעות והרצון "לא לטאטא מתחת לשטיח" אכן מעודדים הורים רבים להגיע לאיבחונים יותר משבעבר. אולם לדעתי עדיין לא מעט ילדים אינם מאובחנים ואינם מטופלים.
(UNDER DIAGNOSED, (UNDER TREATED* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים מאוד בהפסקת תרופהטלי03/12/2008
שלום הבן שלי בן 9,שנה הוא קיבל פריזמה 20 מ"ג ועכשיו עשו לו הפחתה בהתחלה ל-10 מ"ג ולאחר 3 שבועות ל-0 והוא סובל עכשיו מכאבי ראש נוראיים שאף פעם לא היו לו כאלו וגם לכל אורך התקופה הזאת של ההפחתה כמעט כל יום הוא מתלונן לפחות פעם אחת ביום על כאב ראש אני מאוד מודאגת ,הבנתי שזו תגובה שלא אמורה להופיעה בדרגה כל -כך קשה אודה על כל מידע בקשר לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תופעת לוואי ?
ד``ר אבי שפירא07/12/2008בעת הפסקת פריזמה כה הדרגתית לא אמור להיות כאב ראש מהסוג שתיארת.
לעיתים נדירות יש כאבי ראש בעת הפסקת הפריזמה אך לא במינון כה נמוך והפסקה כה הדרגתית
אני מציע שתחזרו לפסכיאטר שנתן את הפריזמה ומכיר את הבן באפן יותר רציני ועמוק ותתיעצו איתו. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזיונות בלילהאמא מודאגת02/12/2008
בני בן ה-7, החל לפני כחודשיים להתעורר באמצע הלילה ולדמיין כי הוא רואה בחדר, על המיטה וגם עליו נחשים, וכל מיני צורות מפחידות. אמצעים כמו פנס, שיחות הרגעה או שינה באור לא עזרו והמצב החמיר (נראה מפוחד, בוכה ויכול להשאר ער כמה שעות.). בבוקר אין כלל פחדים, אך לקראת הלילה הוא מפחד שמא יחווה את זה שוב. בשבוע האחרון חלה הטבה והוא ישן מספר לילות ללא בעיה. אחר כך התעורר בלילה ללא הסטריה ואמר שהוא מפחד. הרגעתי אותו והוא חזר לישון. אתמול שוב התעורר בפחד, בכי וסרב להכנס למיטה עד שישבתי לידו כשעה ונרדם. אציין כי בני עלה השנה לכתה א', חווה קשיים מעצם היותו ילד עם קשיים מוטורים. האם לדעתך יש לפנות ליעוץ מקצועי? או שיש להמתין? בתודה, אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת המצב הרגשי
ד``ר אבי שפירא02/12/2008ללא ספק הבן זקוק להערכה מקיפה בכדי לקבוע את מהות , סיבת וחומרת החרדות. חשוב לשלול בעיות אחרות גם רפואיות וגם פסיכולוגיות. לדעתי פסכיאטר ילדים יכול לתת מענה מקיף גם באיבחון וכמובן בטיפול . בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בשם אנאפרינילסיגל01/12/2008
שלום, אני אמא לשתי לדות בנות 10 ו 8, כשהבעיה הינה הילדה בת ה8. הילדה נולדה והתפתחה בצורה ריגלה לגילה. עם עלייתה לכיתה א' נכנסתי לתהליך גירושין מהיישם ביותר וכמובן לא הייתי פנויה אליה דווקא כשהיא עלתה לכיתה א' והייתה זקוקה לי. במהלך שנת הלימודים הילדה לא התקדמה מבחנת הלימודים - בבית הספר הפנו אותנו לרופא ילדים וכמובן התחלנו עם כל הבדיקות בין היתר איבחון פסיכו דידקטי. בעקבות האבחון ניתגלו בעיות במערכת המילולית לבין מערכת הביצועית , הילדה מתקשה בתחומים הקשורים לשפה, הבנה, הבעה, בעיות בזיכרון, בעיות גרפומוטוריות, בתחום הרגשי בלי בטחון וסף תסכול נמוכים. הילדה עברה בדיקות אצל קלינאית תקשורת+ריפוי בעיסוק+נוירולוג, נוירולוג המליץ על ריטלין והייתי נגד כי לדעתי הילדה לא הייתה איפר אלא חיה בבועה משלה, למרות זאת ניסינו וישר ראיתי כי זה לא מתאים כי הילדה הייתה מגיעה לבית הספר וכבר בשיעור הראשון מניחה את הראש על השולחן וישר הולכת לישון. לאחר כחודשיים הפסקנו, ולמרות כל התנגדויות שלי מאז האיבחו הפסיכולוגי הסכמתה לבצע לידלה בדיקה אצל פסיכיאטר. אכן ביקרנו אצל רופאה והרופא פסלה על סף את קשב וריכוז ולטענתה הילדה כלל לא סבולת מקשב וריכוש אלא מבעיות ריגשיות וחרדות ולא, כמו כן הילדה מאוד זקוקה ותלויה בי. למרות שהילדה שלי הינה ילדה שקטה יש לה לפעמים התפרצויות זעם, היא אינה מסוגלת להביעה את הבעיות שלה וישר מתחילה לצרוח. כמו כן היא מאוד תוחמת את גבולותיה בבית הספר ואם ילד פולש לשטח שלה היא ישר מתפרצת וכועסת. לאחר מכן היא מסוגלת להיסגר ולא להקשיב לאף אחד. הרופאה המליצה לנו על כדורי מרוניל, לאחר ההמלצה פניתי למרפאה עם מכתב תשובה והרופא נתנה לנו מרשם למרוניל אך בבית מרקחת קיבלנו תרופה בשם אנאפריניל ואכן זה היום השני שאני נותנת לילדה, יום למחר כבר שמעתי מהמורה כי הילדה הייתה מדהימה בבית הספר והשתתפה ולמדה ללא כל הפרעה. האם יכול להיות שכבר על היום הראשון רואים תוצאות? מה ההבדל בים שתי התרופות? הנושא מאוד מלחיץ אותי - בעצם האם הילדה תהיה זקוקה לכדור הזה כל הזמן? מה בעצם הכדור יכול לעשות? איך הוא יכול לשנות או לעזור לה? אודה לתשובתכם סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
ד``ר אבי שפירא01/12/2008אנפרניל ומרוניל הם תרופות מאותה קבוצה (טריציקלים) השפעתם בד"כ היא לא מיידית . אך יש הפתעות ברפואה. בכל מקרה בד"כ ילדים לא נוטלים תרופות לאורך זמן ויש תקופות שאפשר לנסות להפסיקם. הכל בתיאום עם הפסכיאטרית המטפלת. היא מכירה את הילדה ותוכל לייעץ לכם בנושא התרופתי אך סה"כ אתם צריכים להיות מרוצים שמצבה הכללי השתפר. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי שומעת קולאמא מודאגת30/11/2008
בתי בת 7, פנתה אלי שכואב לה הראש ויחד עם זה אמרה שבאוזן "יש מישהי שמדברת כל הזמן. חוזרת על מה שהיא אומרת בקול יותר חזק, ולפעמים הקול שלה משתנה." לפני השינה שאלתי בעדינות אם תוכל להסביר לי שוב מה יש לה באוזן והיא חזרה על אותו תיאור והוסיפה שזה התחיל "לפני כמה זמן". זו הפעם הראשונה שבתי מתארת מצב כזה. חשוב לי לציין כי היא ילדה מלאת שמחת חיים, לומדת טוב, משתתפת בחוגים, חברותית מאוד. האם עלי לדאוג??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעת קול חולפת בגל שבע
ד``ר אליהו סמואל30/11/2008
לאמא המודאגת שלום
מדובר בתופעה חולפת.
יש לבדוק קשר למחלה וירלית שהילדה חלתה לאחרונה- "כאב ראש".. להיבדק אצל רופא ילדים. כמו כן נוירולוג ילדים.
חלק מהמקרים הם ללא רקע והתופעה חולפת. יתכן גם שאילו מחשבות טורדניות המוסברות כקולות. רצוי במקרה זה להיות תחת הערכה והתערבות של פסיכיאטר ילדים הבקיא בגיל זה.
רצוי להקטין את מימד החרדה במשפחה בפני התופעה. מאחר וחרדה מעוררת את התופעה. אפשר לבקש מהילדה לצייר את הקול. או שהאמא תספר סיפור סביבו. בתקופה הזאת הילדה תהיה רגישה יותר מהרגיל ויש להיות ער לכך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות מיניתאמנון29/11/2008
הבת שלי נערה בת 17 עברה התעללות מינית ממושכת כנראה מאז שהיתה בת 5או6 היאמאובחנת כסובלת מ-PTSD לפני כשבועיים המטפלת שלה עזבה והיא טרם התחילה טיפול אצל מטפלת חדשה בנוסף המתעלל שזו ממשפחתה יצרה איתה קשר טלפוני אני חזרתי הביתה מצאתי אותה במצב פלאש באק קשה מאוד אז החלטתי לקחת אותה למיון שם ראה אות הפסכיאטיר שלה ושחרר אותה לאחר כ שעה אך שאלתי הוא רשם במכתב השחרור נערה מאובחנת כסובלת מPTSD בנוסף לתסמינים -1 אישיות גבולית חוסר יציבות רגשית ונטיה להבעה עצמית שאלתי האם מה שרשם הפסיכיאטיר אישיות גבולית חוסר יציבות רגשית ונטיה להבעה עצמית זה בסדר או שהדבר יכול לפגוע בה ואז היא תראה כנערה לא שפויה ואז אלו שפגעו בה ינצלו את הדבר על מנת לחמוק מהעונש יש להוסיף שהפסכיאטר בתחילת המכתב שחרור רשם PTSD 300 ושם עיגול מסביב למספר 300 מה זה אומר אינני מבין בזה אך אני מפחד שיפגעו בילדתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישיות גבולית ו-PTSD
ד``ר אליהו סמואל29/11/2008
לאמנון שלום
אין הדבר שולל ולדעתי אין במכתב כל פגימה ביחס לטיעון הטראומטי.
לפי הספרות האמריקאית, מספר לא קטן ממצבי האישיות הגבוליים מקורם בהפרעה טראומטית, ולהיפך. כלומר אירוע טראומטי יכול להיות בסיס להפרעה גבולית. בספרות יש טיעונים שונים ביחס לקשר בין התופעות, האם מדובר בסיבה או בתוצאה? אולם האסוציאציה בין התופעות די יציב.
כדאי גם להיות ער לעובדה שיש היום אי נחת מהביטוי "הפרעת אישיות גבולית". מקור הגדרת ההפרעה במונחים ותפיסת האישיות הפסיכואנליטית ובעוד הספרות התיאורית מתבוננת בהפרעה בכלים אחרים, בלבול המסגרות התיאורטי יוצר תמונה מעוותת. קיימת העדפה לכינוי "אישיות לא יציבה". אין ספק כי הכינוי אישיות לא יציבה מבטא ביתר עדינות את התוצאות של ההפרעה הבתר חבלתית שביתך עברה.
מקווה ששורות אילו יישרו את ההדורים.
רצוי מאוד שתדבר עם הפסיכיאטר בסוגיה הזאת , וגם כי יהיה תיאום בין המטפלת והרופא.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה רגשית ילדה בת 8שולה28/11/2008
שלום רב, לאחרונה החלו מספר תופעות אצל בתי שמאופיינות במספר דברים: חוסר ריכוז בלימודים (כולל ציונים נמוכים), איטיות מופרזת (מסתרקת חצי שעה, מתקשה להתארגן, אוכלת באיטיות רבה). הילדה מתלוננת על סיוטי לילה בהן חיות טורפות אותה או רודפות אחריה. בכולן מתוארת הליכה לשירותים. מדובר בילדה בת 8 שכמעט אינה אוכלת דבר פרט למתוקים וחווית האוכל אינה נעימה לה. (זה לא חדש אך אני מציינת זאת) כמו כן , היא מתעוררת לפתע בבכי מוזר , תופעה חדשה.. הייתי שמחה אם הייתם מכוונים אותי לאיזה כיוון טיפולי כדאי לפנות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד חובה הערכה לפני טיפול...
ד``ר אליהו סמואל29/11/2008
לשולה שלום
לפני הטיפול יש צורך באבחנה - הערכה מקיפה.
יש צורך לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הכרות מעמיקה יותר.
לאחר ההערכה תוגש גם המלצת הטיפול המתאימה , ניתן לקבל גם הערכה לאופי ההפרעה ועתידה.
כלומר האם מדובר בהפרעה חולפת או הפרעה עקשנית .
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה פסיכיאטרית + עיצוב התנהגותליאורה25/11/2008
יש לי שתי שאלות - 1. ילד בן 8 אובחן כ-ADHD. מטופל בריטלין + טיפול פסיכולוגי. דרושה הערכה פסיכיאטרית לשם הגשתה לועדת השמה במשרד החינוך. שאלה - מה סדר גודל של מחירים להערכה זו (לא מעוניינים ללכת דרך קופת חולים - רק פרטי). 2. אנו רוצים לקחת עבור הילד מעצב התנהגות פרטי - פרטני או בקבוצה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיר הערכה
ד``ר אליהו סמואל27/11/2008לליאורה שלום
אין ביכולתנו מסיבות ברורות לפרט עלויות מומלצות.
המחיר תלוי בניסיון של איש המקצוע וכנראה גם במקום גאוגרפי בארץ.
קיים מחיר אחיד שמומלץ על ידי משרד הבריאות.
בשדה הפרטי המחיר כפול או משולש ואף יותר.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום עזרה עם ילדמרי23/11/2008
בני מתחיל לנשק בנים בפיהם בלי הסכמה ץהוא בן חמש עשרה וסובל מאוטיזם קל הוא החליט יום אחד להיתקשר לאנשים ולבמע סתם שחות ארותיות והוא גם ליפעמים מאונן ברחוב סתם ככה. אני חושדת שהוא משוגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטיזם התנהגות מוזרה
ד``ר אליהו סמואל23/11/2008למרי שלום
בנך אובחן כסובל מאוטיזם קל. ההתנהגויות שאת מפרטת הינן בתחום ההבנה החברתית. לא ברורה רמת האינטליגנציה.
בכל אופן לא מדובר בשגעון אלא בהתנהגות חריגה. יש לפנות להערכה פסיכיאטרית אצל איש מקצוע המבין בהתנהגות ילדים עם התסמונת ולבחון המלצות. אני בטוח שגם בבית הספר תוכלי להתיעץ עם היועצת ובמיוחד באם זה מערכת החינוך המיוחד.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)