מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהמור28/09/2008
שלום! אני בת 17 ואני קלסטרופובית. אני אמורה לעבור עוד שלושה שבועות בערך בדיקת MRI.. הבנתי שהמכשיר מאוד מאוד סגור ולא נראה לי שאני אשרוד שם הרבה.. יש איזה פתרון?? אולי איזה כדור שאפשר לקחת לפני?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלסטרופוביה בבדיקת MRI
ד``ר אליהו סמואל29/09/2008למור שלום
אין לי ספק שהאנשים המפעילים את המתקן יודעים להתמודד עם הבעיה ואת אינך הראשונה המציגה בעיה זאת. אפשר להתקשר ולשאול את הרופא המפנה או את צוות ה-MRI .
יש שיטות הרגעה לא תרופתיות כמו שיטות הרפיה עצמית וכו" אפשר ללמוד אותם אצל איש מקצוע העוסק בתחום , לרוב מדובר בפסיכולוגים או רופאים , אני מניח שתזדקקי לטכניקה הזאת גם במצבים אחרים. יש גם ספרים המדברים על הטכניקה , אולם רצוי כי תהיה הדרכה פעילה לשיטה.
ניתן להשתמש בתרופה להרגעה, תרופה המשמשת לטווח קצר. רצוי להתיעץ עם הרופא האם תרופה מתאימה לכך. לא ניתן לקנות את התרופה ללא מרשם ולכן הייעוץ חיוני.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה מכפתורים והימנעות מאכילה מזרילילך28/09/2008
בני בן ה6 סובל מזה כ 3 שנים מתחושת גועל וחוסר רצון לבוא במגע עם אדם שלובש חולצות עם כפתורים. לרבות הוריו מורותיו, הגננות (בעבר). בנוסף הוא לא אוכל אוכל שהוגש/בושל על ידי מי שאינו "הסמיך" למשימה, לרב אוכל רק מהוריו או מגננת /מורה ספיציפית אוכל שהביא מהבית בקופסא סגורה. מאוד חשובה לו האסטטיקה של הסביבה אם כי הוא עצמו יכול להיות מלוכלך, כולל כפות ידים בזמן שאוכל. עשינו בדיקה נורולוגית והכל תקין. היה בעבר בטיפול של טרפיה באומנות , לא עזר , להפך אפילו היתה רגרסיה מסויימת. מה מתאים? פסיכולוג? פסיכיאטר? סוג טיפול אחר? בתודה ההורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא28/09/2008לדעתי פסכיאטר ילדים מבצע בדיקה מתאימה כדי לשלול הפרעה בויסות התחושתי, סימנים ראשונים להפרעה כפייתית, הפרעת חרדה וכו'. חשוב לעשות את האינטגרציה מה נוירולוגי, מה אורגני , מה רגשי כדי לאבחן באופן מדוייק עד כמה שניתן ולהמליץ על הטיפול האופטימלי.
בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת חנק לילדה בת 5 וחציעדי27/09/2008
בתי בת 5 וחצי ילדה מורכבת חכמה וחסרת שקט, אובחנה לאחרונה על ידי נוירולוגית כבעלת היפראקטיביות מסויימת. בשנים האחרונות סובלת מהתעוררויות רבות בלילות (אומרת שפוחדת מהחושך ומאיומים שונים) אך אנו בתהליך רםואי של בדיקות רפואיות הקשורות לכך שיש לה שקדים מוגדלים ואדנואידים מוגדלים אשר עשויים לגרום להתעוררויות...בכל אופן, בימים האחרונים בקושי אוכלת, בוכה ושואלת כל הזמן אם היא נחנקת ומבקשת שיבדקו לה את הגרון. שאלותיה אינן רציונאליות לדוגמא:"איך אני יודעת שלא נכנס לי חרוז?" או "אם הכנסתי את המקל של הגלידה עמוק מדי אני יכולה להחנק?" מדובר בעיסוק אינטנסיבי בנושא ואנחנו מותשים, גם בגן אותו סיפור. איך נכון להגיב? דרך אגב, לפני כחודשיים היינו באותו סרט לתקופה של כשבועיים וזה עבר . בהמלצת הפסיכולוגית של הילדה ניסינו לא ללחוץ ולהציע לה יותר מזון רך. אנו חסרי אונים מול הפחדים הבלתי ראציונליים של ביתנו מה אתה מציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסכיאטרי מקיף
ד``ר אבי שפירא27/09/2008חשוב לבצע איבחון בכדי לדעת ממה סובלת הילדה האם יש לה הפרעת קשב אמיתית (היפראקטיביות זה לא אבחנה חשוב לדעת מה הסיבה של ההיפראקטיביות), האם יש לה הפרעת חרדה ? אגב 30 אחוז מילדים עם הפרעת קשב סובלים גם מהפרעת חרדה. לאחר האיבחון ניתן לתכנן תוכנית טיפולית מתאימה לילדה. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה במצוקהרינת24/09/2008
אנחנו בשליחות בחו"ל כבר שנה רביעית. שלוש שנים היינו בבלגיה ועכשיו עברנו לארה"ב. בבלגיה בתי בת ה-10 היתה בסדר, אך מאז שעברנו לארה"ב בתי מראה סימני מצוקה קשים. בבוקר לקראת היציאה לבית הספר היא בוכה וטוענת שהיא לא סובלת את בית הספר, כבר למעלה מחודש היא נמצאת בבית הספר החדש ואינה מצליחה להסתגל, למרות שטוענים כי בית הספר הזה הוא הטוב ביותר באזור. היום למשל היא אמרה שהיא רוצה למות בגלל שאני מכריחה אותה ללכת לבית הספר. היא נראת ממש בדכאון אמיתי. היא לא ישנה טוב בלילות, היא כמה כמה פעמים בלילה. בוכה הרבה, ואין לה מצב רוח. האם כדאי לי לקחת אותה לרופא פסיכולוג או פסיכיאטר? היא גם מתנהגת מוזר, היא כל הזמן מנשקת אותי ואומרת לי שהיא אוהבת אותי בצורה מוגזמת. יש לציין שיש לה חרדת נטישה יחסית קשה לגיל שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסכיאטרי מקיף
ד``ר אבי שפירא27/09/2008בהחלט איבחון יתן לך מענה לשאלותייך. אל תהססי. מהמעט שכתבת משברים כתוצאה ממעבר דירה, מדינה , שפה שונה בהחלט יכולים להשפיע על מצבה הרגשי של בתך. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת..טלי .ב.24/09/2008
שמי טלי, בת 21. לפני מעלה משנה וחצי החלתי טיפול תרופתי עם נוגד דיכאון: רסיטל. הרסיטל מאוד סייע לי הוא עזר לי להתרוממם מתקופה מאוד מאוד קשה שעברה עליי- עם דיכאון מאוד קשה. תחילה הייתי נטלת 40 מ"ג, עם קסנקס(לש/ינה), לאחר שחל שיפור רב במצבי הפסקתי גם עם הקסנקס, וירדתי ל20 מ"ג של רסיטל. הבעייה היא כזאת: א. עם הפסקת הקסנקס, שמתי לבלב לקשיי שינה-בעיקר כשאינני נטלתי אותו בשעות הבוקר. ההרגשה שלי שמתאפשרת לי שינה אפילו מאוד חלקה וטובה אחרי 17 שעות מלקיחת הכדור.. עד אז אני מרגישה מאוד מלאת אנרגיה. בתחילה עוד התמודדתי עם הבעייה כי הייתי בלימודים חופשיים כביכול- פסיכומטרי, . כרגע,הבעייה היא ששעות העבודה שלי והיקיצה שלי הן לא סדירות, לפעמיים אני נאלצת להשלים למשל מעט שינה בצהריים והדבר כמובן לא יוצא לפועל.. בעקבות העניין הזה, החלתי לקחת את הכדור באופן לא סדיר כלל או כלל- אלא בהתאם לסדר היומי שלי..וזאת, בגלל תופעת לוואי זאת, ותופעות לוואי שהיו פחות קונקרטיות בשביל (עצבנות, כאבי ראש חוסר שקט, ירידה בחשק המיני..). אני חייבת לציין שללא הכדור אניני מרגישה בקשיי שינה,וטאין לי בעיית הירדמות..! אך המצב ררוח בהתאם- יורד. התייעצתי כמובן עם הפסיכאטרית שלי בעניין,- ולא פעם אחת. , אך יותרתי ללא מענה..והיא התעקשה שנשאר על הכדור הנ"ל.. ולא אחליף כי לטענתה הכדור הזה הוא הכי "קל" ושכבר תקופה ארוכה אני נוטלת אותו, ואין טעם כרגע לשנות... היא הציעה לי להוריד את המינון ל10 מ"ג.. ופעם היא אחת היא הציעה לעבור לצ'יפראלקס (בגלל שתופעות הלוואי הן פחותות). מה דעתכם? זה יועיל? תקופה של חודשיים, אני לא עובדת(והדבר הזה בעצמו מדכא..), כל פעם שהחלתי בעבודה חדשה- וכולן במשמרות- כי אין מה לעשות - ככה זה בגילאים הללו, נתקלתי בבעיה של שינה בעייתית, הייתי נרדמת בשעות מאוחרת, והייה לי קשה לקום. ובכל זאת תפקדתי ועבדתי, אבל לא במלוא היכולת שלי. אני בחורה מאוד אחראית עם דיכאון ובלי , וזה לא אופייני לי.. 2. השאלה השנייה שלי שהיא פחות קונקרטית היא בהקשר להמשך הטיפול בכדורים נוגדי דיכאון, תמיד הייה לי נטייה לדיכדוך, (אולם לא כמו ברמה שהייה לי לפני כשנתיים- שאז לדעתי הוצדק השימוש בכדורים). ואכן, הכדור מאוד שיפר את איכות חיי והעלה את הביטחון שלי ואת החשק שלי, אולם ,לא מפסיקה להדהד בי המחשבה של - מה יהייה ללא הכדור, ושככה לא פותרים בעיות- אלא מתעלמים ואף מדחיקים.. והפחד שבעקבות זאת, יהייה לי מאוד קשה בעתיד,. אני חייבת לציין שהרסיטל אכן עשה לי מאוד טוב בחיי, שיפר את הביטחון את המצב רוח ברמות שאין יתוארו.. אבל החסרונות שלו- והנני מדברת על הקשיי שינה, מאוד מעיקים!! מה דעתכם בעניין, אשמח לקבל תגובתתכם בהקדם האפשרי.. בתודה מראש, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SECOND OPINION
ד``ר אבי שפירא27/09/2008שלום לך
הפורום מיועד לילדים ובני נוער .
בגדול קשה לענות מעל דפי האינטרנט על שאלותייך זה יהיה לא מקצועי ולא רציני. אגב תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים כגון קזאנקס לא מומלצות לאורך זמן בגלל ההתמכרות והצורך להעלות מינון וכמובן כשמפסיקים אותם יש תגובה לפעמים הפוכה. איני יודע אם את גם בטיפול פסיכותרפיה (שיחות) אך לדעתי לתת רק תרופות זה לא הפתרון לבעיות שאת מתארת ללא שילוב של טיפול פסיכותרפי קבוע. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליטה במחשבות עזרה דחוףעזרה דחוף24/09/2008
עזרה דחוף אני בן 17 מהמשפחה הכי טובה שיכולה להיות באמת אין יותר טובה תומכת והכל ורוצה לעוזר ואני ילד רגיל לגמרי אבל יש לי בחודשים האחרונים מזה הרבה זמן כבר אני מרגיש כאילו שזה היה נצח כבר אני לא שולט במחשבות שלי ואני חושב על דברים כאלה מטוטמים שלא מענינים אותי ושמגעילים אותי ואני יודע שזה שטויות ואני לא מצליח להיפטר מזה ואני מרגיש שאני משתגע כבר אני לא מצליח להרגיע תמוח הוא פועל פשוט כל היום תמונות כאלה של דברים שאני שונא ומגעילים אותי קופצות לי לראש ואני לא שולט על זה פשוט ואני כל דבר מקשר לנושא הזה אני יודע שזה שטויות פשוט אבל אני לא יכול להוציא את זה מהראששששש אני משתגע פשוט אני לפעמים חושב על הדברים האלה שדאני שונא כל כך וקופצות לי תמונות של דברים מהילדות שעשית ישאני שונא קופץ לי תמונות של כל מיני ילדים ל ראש ואני יכול לשחזר סיטואציה שקרתה לי אלף פעם בראש ואז ישר שאני חושב על משו רע אני מנסה לחשוב על משו אחר ואני מוצא את עצמי לפעמים מדבר לעצמי בתוך ההראש בניסיון להעביר תמחשבה ומוצא את עצמי כאילו יש לי עוד מישו בראש אני מנסה לא לחשוב על זה אבל זה בא לי לראש אני מנסה להתעלם אבל זה לא עוזזב אותי ימים שלמים אני מתגעגע לחיים שמוח של יהיה שקט אני חייב עזרה מה אתם אומרים לפנות לייעוץ או משו חברה אני מודה לכל מי שיכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ומחשבות כפייתיות
ד``ר אבי שפירא27/09/2008חשוב לבצע הערכה כדי לקבוע מדוע את סובל ממחשבות מטרידות שלא עוזבות אותך. פסכיאטר בהחלט יכול לבצע את הערכה , פנה ליועצת בביה"ס והיא תנחה אותך. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד בורח מבדיקות דםמיטל23/09/2008
שלום לך אני אמא לילד בן 7ו 3 חודשים אני כבר שנתיים מנסה לעשות לו בדיקות דם בשבועיים האחרונות ניסתי לעשות לו עם הבטחות מרובות אבל פעמיים הוא בורח לי ומשתולל פשוט לא מוכן לעשות הבדיקות מאוד חשובות זה ילד מאוד בריא שאוהב לאכול המון אני רוצה לעשות לו את הבדיקות בשביל להיות רגועה שהכל בסדר מה עושים? אולי יש שיטה יותר טובה פחות מפחידה לילד? אשמח אם תענה לי בהקדם תודה מראש מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד``ר אבי שפירא27/09/2008אם הבדיקה אינה נחוצה ממש לא הייתי נלחם עם הילד. האם הבדיקות הם שאת תהיי רגועה או המלצת הרופא המטפל? אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
מיטל27/09/2008בהמשך לתגובתך גם אני וגם הרופא רוצים לבדוק אם הכל בסדר קרוב לשנתיים הילד לא עשה בדיקות דם הילד אוכל המון בשר והמון מתוק אני רוצה להיות רגועה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה מתאימה
ד``ר אבי שפירא28/09/2008אין דרך אחרת פרט להכנה מתאימה ע"י רופא הילדים או ע"י פסיכולוג ילדים.ניתן היום לבצע באמצעות שיטות קוגניטיביות להפחתת חרדה או באמצעות היפנוזה. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
מיטל27/09/2008בהמשך לתגובתך גם אני וגם הרופא רוצים לבדוק אם הכל בסדר קרוב לשנתיים הילד לא עשה בדיקות דם הילד אוכל המון בשר והמון מתוק אני רוצה להיות רגועה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביעותי לילהיעל22/09/2008
בני בן 6 וסובל מביעותי לילה. איך אפשר להעיר? מה זה התופעה הזו? האם זו בעיה כי זה נראה מאד מפחיד, האם יש צורך בטיפול? מתי זה עובר? איפה אוכל לקרוא על זה יותר בפרוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NIGHT TERRORS
ד``ר אבי שפירא27/09/2008לדעתי חשוב לבצע בדיקת שינה במעבדת שינה בשביל לבצע אבחנה מבדלת. האם מדובר בהפרעת שינה ראשונית ביולוגית, האם הפרעה רגשית , האם שניהם. יש הרבה חומר בנושא. בהצלחה אבי
Night Terrors
People who have night terrors are often misdiagnosed. The most common one is a simple nightmare. Any of you who have had a night terror can say they aren't even close! Another common misdiagnosis (especially among veterans) is PTSD or Post Traumatic Stress Disorder. For this reason I have included a description of the difference between nightmares and night terrors.
Night Terrors Symptoms: Sudden awakening from sleep, persistent fear or terror that occurs at night, screaming, sweating, confusion, rapid heart rate, inability to explain what happened, usually no recall of "bad dreams" or nightmares, may have a vague sense of frightening images. Many people see spiders, snakes, animals or people in the room, are unable to fully awake, difficult to comfort, with no memory of the event on awakening the next day.
Night Terror or Nightmare?: Nightmares occur during the dream phase of sleep known as REM sleep. Most people enter the REM stage of sleep sometime after 90 minutes of sleep. The circumstances of the nightmare will frighten the sleeper, who usually will wake up with a vivid memory of a long movie-like dream. Night terrors, on the other hand, occur during a phase of deep non-REM sleep usually within an hour after the subject goes to bed. This is also known as stage 4. (A link to a sleep stages chart can be found on the navigation bar to the left) During a night terror, which may last anywhere from five to twenty minutes, the person is still asleep, although the sleepers eyes may be open. When the subject does wake up, they usually have no recollection of the episode other than a sense of fear. This, however, is not always the case. Quite a few people interviewed can remember portions of the night terror, and some remember the whole thing.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביעותי לילה
יעל02/10/2008שלום, ביעותי הלילה לא קורים כל לילה וזה גם בתקופות, כך שלא נראה לי שיש מה לאבחן במרכז להפרעות שינה. האם ממה שתארתי זה נראה ביעותי לילה, ממה זה נובע ואיך אפשר להעיר מזה כי אנחנו מנסים ללא הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך והרחבה- עצות מעשיות.
ד``ר אליהו סמואל03/10/2008ליעל שלום
ארחיב את תשובתו של עמיתי ד"ר שפירא.
בעיות שינה מהסוג שאת מתארת שכיחות במיוחד בטווח גיל זה.
ניתן לקרוא אודות בעיות שינה אצל ילדים במספר ספרים הכתובים בעברית והמבחר רחב.(אפשר לבדוק באתר zap -השוואת כותרות ספרים).
רצוי לבחון עד כמה התלונה מטרידה את הילד ועד כמה היא משבשת את תפקודו. רצוי גם לבחון האם הפרעת השינה מבודדת או שהיא חלק מסימפטומים של הפרעה אחרת כמו כפייתיות או חרדה כללית ואולי תסמונת בתר חבלתית (טראומה).
ברוב המקרים התופעה חולפת או פוחתת עם השנים. במקרים אילו שימוש ב- "לוכד חלומות" או בספר תהילים מתחת לכרית מספיק. אפשר להוסיף :הקראת סיפור המדבר על חלומות או סיפור שהילד אוהב או ציור החלום המפחיד ודיבור אודותיו , הגישות היצירתיות רבות ומגוונות. מדובר בגישות כלליות שכל הורה יכול לאמץ ולהקל על ילדו בפני החלומות המסויטים.
במידה והתופעה אכן עונה לקריטריונים של הפרעה המשבשת את חיי הילד, יש לפנות לאיש מקצוע רצוי פסיכיאטר ילדים מאחר ויש לבחון אבחנות אחרות המופיעות במקביל , כמו טיפול תרופות כמו בריטלין או הפרעות בטווח החרדות..
בהצלחה ,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר'22/09/2008
שלום , אני בן 17 וחצי . לפני כשנתיים וחצי התחילו לי קשיים בהירדמות . הגעתי למצב שבו לא ישנתי כלל למשך תקופה די ארוכה-בערך חודשיים .התחילו לי סימפטומים של עייפות, חוסר ריכוז, בעיה בזיכרון לטווח קצר וכאבי ראש ,והגעתי למצב שהרגשתי כמו "זומבי " . המורים דיברו בשיעור וכאילו הכל עבר ליידי , כך גם היה כאשר החברים שלי ניסו לדבר איתי . אני תלמיד מצטיין בעל אופי פרפקציוניסטי. הדבר הביא לכך שמאוד נלחצתי מהמצב שלא יכולתי להתרכז . התחלתי להתבודד , הציפה אותי תחושת חוסר אונים והיו רגעים שממש בכיתי מרוב כאבי הראש ומהמצב בכלל .קרה אף שייחלתי למותי. פניתי כמובן להוריי , הלכתי לבדיקת דם שם נתגלה אצלי מחסור בפריטין ללא אנמיה , ורמה נמוכה במקצת של B12 . לאחר שתוקן המחסור , עדיין המשיכו כאבי הראש והחוסר ריכוז . המשכתי להתלונן להוריי, אך הם לא התייחסו- הם הסתמכו על הציונים שלדעתם לא ירדו(הם ירדו לא ברמה דרסטית מכיוון שאני לא יכולתי להרשות זאת לעצמי בגלל אופיי הפרפקציוניסטי- התאמצתי מאוד תוך סבל של כאבי ראש ). כיום אני ישן טוב ,אומנם לפעמים מתעורר מוקדם מעט (שעה-שעתיים לפני הזמן שבו בד"כ אני מתעורר). הציונים שלי ירדו ירידה דרסטית מ100 ל60 (עם תוספת זמן -שאף פעם לא הייתי זקוק לה). באופן כללי אני בטוח שמשהו לא בסדר . כדי שהוריי יתייחסו אליי החלטתי להגיד להם שבא לי להתאבד. רק אחרי שאמרתי את זה הם שמו לב אליי והחליטו לקחת אותי לפסיכולוג. לפני כן , הלכתי גם לנוירולוג שהחליט לשלוח אותי לבדיקת EEG שיצאה תקינה (כל הבדיקות יצאו תקינות). ממה אני סובל ? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי דכאון ?
ד``ר אבי שפירא27/09/2008דיכאון הינו מצב נפשי המוכר לכל אחד, אך מצב זה נעשה בעייתי כשהדיכאון נהפך ל דיכאון מג'ורי.
שלום לך , קשה לענות לשאלתך באופן מעמיק מבלי לעשות הערכה מקיפה.יש מספיק סימפטומים שעונים לקריטריונים של דיכאון במיוחד מה שהטריד אותי שאתה מתעורר שעה שעתיים לפני השעה הרגילה. העובדה שהורייך לא לגמרי מבינים אותך גם כן מטרידה. חשוב להיפגש אתך ועם הורייך להבין יותר לעומק את הסיבות למצב הנפשי אליו נקלעת וניתן לעזור לך בתרופות , בטיפול פסיכולוגי (בד"כ טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT )או בשניהם יחד. בהצלחה אבי
דיכאון מג'ורי קיים 10-20% מכלל אוכלוסיית העולם. נשים לוקות ב דיכאון יותר מגברים ביחס של 2:1, בעיקר בתקופת הפוריות.
דיכאון, כפי שהוא מוגדר על ידי האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית, מאובחן בהתאם לשמונה אמות מידה עיקריות:
• תיאבון ירוד מלווה בירידה במשקל, או תיאבון מוגבר מלווה בעלייה במשקל.
• נדודי שינה או יתר שינה.
• יתר או חוסר פעילות גופנית.
• איבוד עניין או הנאה בפעילויות יומיומיות, או ירידה בחשק המיני.
• תחושת חוסר ערך או רגשות אשמה.
• יכולת מופחתת לחשוב או להתרכז.
• מחשבות נשנות על מוות או התאבדות.
אם מתמלאים 5 סימפטומים מתוך הרשימה הנ"ל למשך חודש אחד לפחות, הרי שאובחן דיכאון. אדם שסובל מ 4 מהסימפטומים קרוב לוודאי סובל מ דיכאון. חשוב להבחין אם ה דיכאון נובע כתוצאה מאירוע חיים. מאחר והביוכימיה של מצב הרוח וההתנהגות הפכה מובנת יותר, הרי למחלות רבות, שנחשבו פעם כבעלות סיבה פסיכולוגית או סוציולוגית יש בסיס פיסיולוגי או ביוכימי מוכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורה מודאגסלאח כרים21/09/2008
שלום רב, בני בן 16 , אהוב ואהוד על חבריו ומשפחתו. הבעיה שיש לו נטייה להתחבר לנערים אחרים שהתנהגותם אינה טובה וחלקם אף בעייתיים ולכן תמיד שמו נקשר למעשיהם של אותם נערים. בחצי שנה האחרונה, שניים מאותם חברים שלו התאבדו בתלייה. לציין שהתנהגותו לא השתנתה במיוחד. מאז מקרה ההתאבדות השני, החלטתי לשנות את התנהגותי כלפיו ע"י מניעתו מהמשך התחברותו עם אותם חברים. בינתיים זה עובד לא רע, אך אינני בטוח שאני עושה את המעשה הנכון. בבי"ס השגיו לא רעים אך לא עושה רושם שהוא מת על הלימודים גם קודם לכן. קיימתי הרבה שיחות איתו אך לא הצלחתי להוציא ממנו איתות למצוקה כל שהיא. בשיחה עם עובדת סוציאלית, המליצה לפנות ליעוץ פסיכיאטרי של נוער. כרגע הוא מסרב. האמת גם אני לא שלם לגמרא עם ההצעה. הפחד שלי שמאחורי ההתנהגות הטבעית לכאורה מסתתרים דברים רעים ואני מפחד לפספס אותם. שאלתי, איך מביאים אותו לייעוץ/טיפול מבלי ליצור סטיגמה ומבלי להזיק לו במקום להועיל. תודה, סלאח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד``ר אבי שפירא22/09/2008שלום סאלח
אני בהחלט מבין את החששות שלך, גיל ההתבגרות טומן בחובו הפתעות ובמיוחד אצל נער ששניים מחבריו התאבדו בתליה. אני חושב שיועצת ביה"ס יכולה להזמין את הבן לשיחה לא מחייבת בכדי ליצור אתו קשר כמו שהיא עושה עם הרבה ילדים בביה"ס. היא יכולה להתרשם ובהחלט יכולה להפנות את הבן ליעוץ מקצועי פסכיאטרי או פסיכולוגי. אני חושב שנער שמסרב לטיפול חשוב לעשות זאת בצורה חכמה ולא תוך הפעלת מרות וכח אלא לנסות בדרכים עקיפות ובמידה ויהיה צורך היועצת תדע כבר מה לעשות. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13 מסתגרת הפסיקה ללמודאמא במצוקה17/09/2008
הבת שלי בת 13 וחצי סובלת כבר תקופה ואין לי מושג מה עוד לעשות? אני גרושה עם 3 ילדים הבת הגדולה נפגעה קשה מאוד מהגרושים מאחר והקשר עם האב היה רופף ולא תומך הוא נתן להם את התחושה שהם לא חשובים, וכי המפגשים המועטים שלהם הם בכפייה..... יחד עם זאת פוטרתי מהעבודה והמצב הכלכלי התהפך לקטסטרופה...... הילדה ספגה הרבה והתחילו כל מיני תופעות , טיקים לסרוגין, חרדות , בעיות התנהגות (רק בבית) וכך המצב הלך והחמיר לדימוי עצמי נמוך , לובשת בגדי חוף בקיץ חרדות חברתיות ובישנות ומופנמות מוגזמים ץץ... למרות כל זאת הילדה המשיכה בקשר עם מס' חברות עד המעבר לחטיבה לפני כשנה. היינו בטיפול כשנה וחצי ללא הועיל... כחודשיים לאחר שעברה לחטיבה הילדה הביעה קשיים רבים ללכת לביהס מחשש חברתי התחילו בעיות אכילה כפיתית ניתקה קשר עם אביה לחלוטין ועם החברות אינה עונה לטלפונים חרדה מאוד יש לה סיוטים בלילות הרבה ישנה איתי הפסיקה לצאת מהבית ומסתגרת בחדרה בחלון ותריס סגור היא לעיתים מביעה רצון למות בוכה הרבה ומביעה את אכזבתה וסבלה מהחיים הדימוי העצמי שלה שואף ל0 והיא טוענת שהיא לא תצא מהבית עד שהיא תרזה וכו... אני חייבת לציין שהיא ילדה יפה מאוד ובמחשבות שלה הכל הפוך . טופלה במס תרופות ללא הטבה ומסרבת להמשך טיפול מהסיבה שהיא לא רוצה לצאת כדי שלא יראו אותה....... אנימבקשת את עזרתך מה עוד אני יכולה לעשות אני שבורה נפשית ממהמצב הזה מה הדבר הטוב ביותר לעשות בשבילה ???? החלום שלה הוא לנסוע רחוק ולהתחיל שם (יש לי משפחה בחול) האם זה פיתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרונות נוספים
ד``ר אליהו סמואל19/09/2008לאמא המודאגת שלום
"להתחיל הכול מחדש" מביע כמיהה לתקווה יפה. אולם אפשר להתחיל את הכול מחדש גם בארץ.
סיפורו של האב הוא חלק מהבעיה , אולם כנראה לא הכול. המציאות שאת מתארת נושאת אופי להפרעה בה משולבים גורמים ביולוגיים טהורים ואין להתעלם מכך. מדובר בהפרעת אכילה המשולבת בדיכאון ויתכן וחרדה חברתית.
יש לבחון עם אנשי המקצוע האם הטיפול בקהילה הגיע למיצוי מלא. ובמידה ואכן כך הדבר, אז יש למצוא חלופות. אחת החלופות הינה : מסגרת טיפול אינטנסיבית, במחלקה פתוחה או סגורה לפי המצב.
לאחר טיפול במסגרת כזאת הטיפול בקהילה יהיה קל ויעיל יותר.
יש לזכור כי תחת טיפול אינטנסיבי לרוב מצבים אילו זוכים להקלה רבה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDדן16/09/2008
שלום רציתי לדעת בבקשה האם למי שיש OCD ודיכאון קל הוא לא יכול להשתמש ברטלין בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בריטלין במצבים מסוימים
ד``ר אליהו סמואל19/09/2008לדן שלום
אין הוראת נגד בשימוש בריטלין במצבים אילו.
קיימות סיבות אחרות להמנעות משימוש בריטלין . שילוב הפרעת קשב וריכוז ומצב כפייתי מחייבת להיות ערים לקיום טיקים והתיחסות לתסמונת על שם טורט.
חיוני להיות במעקב אצל פסיכיאטר ילדים ונוער .
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אליהו סמואלאלון16/09/2008
קודם כל אני רוצה להודות לך על התשובה אני באמת באמת מעריך את זה שאתה עוזר לאנשים כאן ועונה על השאלות שלהם ונותן להם תקווה ועכשיו לשאלה רציתי לדעת איך יכול להיות פתאום שינוי כזה דרסטי מהרגשה ממש של שמחה לכזה דיכאון שקשה לצאת ממנו האם ישנו איזה סיכוי קטן שזה נגרם מהסרוקסט שאני לוקח אני לא כל כך מבין בזה אבל לפי מה שקראתי הסרוקסט אמור לגרום למצב רוח מרומם האם הוא יכול לגרום גם את ההפך? היו לי מקרים בהם הייתי מדוכדך ועצוב אבל מעולם לא הייתי כמו שאני עכשיו איך אני יכול לדעת אם זה מהתרופה? האם כדי לי להפסיק תתרופה? אני מרגיש כאילו משהו בגוף תחושה רעה כזאת ביידים תחושת עייפות כזאת מין תשישות כזאת באמת שאין לי למי לפנות לכן אני שואל תשאלות האלה כאן בבקשה תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד``ר אליהו סמואל19/09/2008לאלון
השורה :" באמת שאין לי למי לפנות לכן אני שואל" מטרידה אותי. השימוש בתרופות שאתה נוטל אינה עניין פשוט. קיימות תגובות לכאן ולכאן. יש צורך במעקב והיכרות צמודה עם מצבך הרגשי.
אתה מנסה ליחס את תחושותיך לתרופה אולם יתכן וזה רק חלק מהאמת. כפי שציינתי יתכן ומדובר בתהליך הטבעי של מצבך ללא קשר לתרופה. ויתכן ומדובר גם בפרמטרים פסיכולוגיים המעורבים במצבך הכללי.
עצתי הכנה להעמיק את הקשר עם אנשי המקצוע.
ולגבי מצב הדיכאון בו אתה שרוי . הייתי מציע כי תפנה לפסיכולוג או לרופא עימו אתה משוחח ותנסה להתמודד עם תחושת הדיכאון. זאת תחושה קשה הגורמת לחוות את הזמן נעצר ולהאמין כי תחושה זאת תלווה אותך לעד. האמת, שסוף התחושה הקשה קרב במהירות ובלי שנרגיש זאת.. הרבה פעמים אנו נתלים בגורמים חיצוניים כמו תרופות או סיבות שונות ומאמינים שאילו הגורמים המזרזים או המעכבים. תנסה לגייס משאבים חיוביים ותקווה מתוך אישיותך כדי לזרז את ההחלמה. בהרבה מקרים משבר דיכאוני הינו מפתח להתפתחות אישית נמרצת לעתיד. יש בחווית הדיכאון גם משהו חיובי בטווח הרחוק.
איחולי הבראה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדם ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי בבקשהאלון16/09/2008
שלום שמי אלון בן 18 וחצי ואני כותב תהודעה הזאת עם דמעות בעיניים ומדבר מהלב... התחלתי לקחת סרוקסט לפני חצי שנה בערך בגלל חרדה שהייתה קיימת אצלי לאחר זמן מה החרדה נעלמה והככל היה בסדר לפני חודשיים שלושה התחיל אצלי דיכאון וקשה לי לצאת ממנו אני כבר לא שמח מכלום נהייתי חלש שמחת החיים שלי אבדה פעם הייתי שמח מכל דבר הכי קטן עכשיו נמאס לי מהר מאוד מכל דבר אני מרגיש עייף מהחיים ואני כולה בן 18 וחצי אני מרגיש כאילו אני בנאדם אחר פתאום פעם מכל דבר הכי קטן הייתי מתלהב ושמח ועכשיו נמאס לי מהכל אני רוצה לדעת אם זה קשור לתרופה שאני לוקח סרוקסט אם זה קשור אם זה הגורם לדיכאון כי באופי שלי אני בנאדם מאוד מאוד שמח ואני לא יודע פתאום מה קרה לי זה התחיל מאז שלקחתי תתרופה האם יש קשר? האם יש תקווה שאני יפסיק תתרופה ואני יחזור להיות שמח כמו פעם באמת באמת זסה כל כך חשוב לי לשמוע את זה ממישהו שמבין כי אני לא יודע כבר למי לפנות בבקשה תעזרו לי ועוד שאלה אם יש קשר בין הסרוקסט למצב רוח באיזה הדרגה כדי לרדת מהכדור כרגע אני לוקח שתי כדורים 40 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
אלון16/09/2008אני לוקח שתי סרוקסט 40 מ"ג וריספונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבל של החרדה והדיכאון
ד``ר אליהו סמואל16/09/2008לאלון שלום
בוודאי, שתרגיש יותר טוב בעתיד. תהיה חזק ,תקווה ואמונה חיוניים בתקופות אילו.
אני מקווה שאתה במעקב רפואי צמוד ואתה מדווח לרופא את אשר אתה חש, אני בטוח שהרופא אף הסביר לך את דעתו והערכתו. באם אין הדבר מספיק , אפשר לגשת לחוות דעת שנייה לצורך הערכה נוספת לשאלת ההתדרדרות.
בעולם הרפואה אין דברים מוחלטים. אולם מירב הסיכויים שהתרופות הן לא הגורם להתדרדרות. יש להניח שקיים גורם ביולוגי –רגשי וזה מהלכו הטבעי, יתכן והתרופה עזרה רק במעט בשלב זה , ולא כפי שציפית.
חשוב להדגיש כי נוכח ייסוריך יש להדגיש גם את הצורך בשיחות טיפוליות. העניין עקרוני. ברור לך, כי אין אנו בני האנוש לוח בקרה כימי ולחיצה על כפתורים משנה פקודות. יש לנו אוצר חוויות, עולם המוטען במשמעות ויחסים בין אישים הרוקמים את מהלך חיינו. לשיחות פן חשוב הניתן במקביל לטיפול התרופתי ואין לזלזל בו כלל וכלל.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות משמעת בכיתהבעילום שם15/09/2008
בני בן 14 ,עוד מכיתה ב המורים היו מפנים את תשומת ליבי לכך שהילד מפריע למהלך השיעור הדברים היו מתבטעים ב-עשיית צחוק מכל משפט שנאמר ע י המורה,או תשובה שתלמידים עונים. לעיתים ירידה מילולית על ילד \ה חלש אופי או חריג במראה-שמן,אתיופי. הבן מזלזל בלימודים אינו מכין שיעורי בית בצורה יסודית או סבירה,עושה עלמנת לצאת לידי חובה למעשה גם כיום משגדל-כיתה ט המצב לא רק שלא השתפר אלא אף מה שסיפרתי התעצם. הילד עשה מבדק "טובה" התוצאה המספרית ליפני ריטלין-2.63- אחרי ריטלין-5.25-. לקחתי אותו לנוירולוג ילדים:הבן הראה אי רצון לשהות בחדר,הנוירולוג החל לשאול אותי שאלות אודותיו ,כשעניתי שאפשר שהבן יענה,זה היגיב בחריפות שתקי אמא ,הנוירולוג שאל אותו אם הוא רוצה לצאת מהחדר והוא אמר שכן ויצא. על סמך "האירוע" הנוירולוג קבע שהוא לא הכתובת אלא הילד זקוק לטיפול פסיכיאטרי. הבן אינו מסכים ללכת לשום גורם מטפל. אציין שבני הוא די נבון ואף אינטיליגנטי[כך גם המורות אומרות לי ]. אציין שהוא אינו אלים פיזית אך לא פעם נאלץ הוא להתמודד עם מס ילדים שמתעסקים איתו כי יודעים שלתעסק איתו זה מעניין וכייף. אשמח אםתחווה דעתך ואולי תייעץ לי איך להתמודד. בתודה מראש האמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך טיפול ואינו רוצה -בן 14
ד``ר אליהו סמואל15/09/2008מא שלום
צר לי שאילו פני הדברים. הילד נכנס לגיל שהוא שיא בדרגת מרדנותו ,גיל בו הילד חפץ בעצמאות בכל מחיר ,תחושתו שהוא בעל הדעה. גיל עיצוב דימוי עצמי - ותחושה שהוא הולך לפסיכיאטר היא בבחינת אות קין איומה. יתכן שזאת הייתה גם דעת ההורים בעבר והילד שואב מכאן מקור השראה.
קל היה להציע עצות לגבי העבר, כלומר בכיתה ב'. כיום יש להמתין קמעה אחרי הטראומה אצל הנוירולוג ולבחון מקבוצת הפתרונות את האסטרטגיה המתאימה.
1. פניה לנוירולוג אחר.
2. אמירה לילד כי הפניה אינה בעצם רק לעזור לו, אלא לעזור בעיקר להוריו לדעת כיצד לעזור לבנם. להדגיש שהיום המטרה לעזור בעיקר להורים ולהוריד ממנו את שלט החריגות.
3. יש מערכות חינוך בעלות נגישות לפסיכיאטר ילדים. ניתן להגיע לגורם זה לא בהכרח לטיפול אלא לתיווך. חשוב שהילד לא יחווה את הפסיכיאטר כשטן אלא כאיש מקצוע היכול לעזור לו.
4. אפשר לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לייעוץ ראשוני ללא הילד, יש לשער שילד ישמע מהוריו כי הם פנו לאיש מקצוע שמדברים עליו בטובות הוא יסתקרן.
5. רצוי כי ההורים עצמם יסכימו כי הפניה לפסיכיאטר ילדים היא המציאות ולא ברירת מחדל או אמירה שנבעה מתגובתו האינסטינקטיבית של הנוירולוג.
6. יתכן ויש מישהו מחבריו או מקרב בני המשפחה שעבר חוויה דומה והוא מסכים להיחשף ולספר מניסיונו, ומהעזרה שקיבל.
7. חשיפה של ההורים כי פנו לפסיכיאטר ונעזרו, אף היא יכולה להניב שינוי .
8. הפניה של הילד תחת הכוונה מתונה של הוריו לפורומים לבני גילו ואף לפורום זה עשויה להועיל.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)