מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני סובל מחרדותאמא מודאגת22/10/2008
שלום בני בן ה-9 התחיל בזמן האחרון לסבול מחרדות שהולכות ומתעצמות זה החל בבית הספר שהוא לא מוכן ללכת, רק עם אנחנו נמצאים איתו בשעות שהוא שוהה שם וכעט הוא אינו מסכים לנסוע למרחקים לא גדולים במיוחד (כמו חצי שעה) ולא משנה אם זה משהו שהוא אוהב. בנוסף הוא הגיב כבר כמה פעמים בבכי הוא לא יכול לנשום או ברעד בגוף הפסיכולוגית איבחנה אצלו חרדה, ולדעתה העניין מצריך טיפול של כשנה השאלה שלי היא האם עדיף פסיכיאטר על פסיכולוג לטיפול בבעיה שלו? ומה ההבדל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה
ד``ר אבי שפירא23/10/2008לדעתי כדאי גם לעשות הערכה פסכיאטרית בכדי להחליט אם כדאי לשלב גם טיפול תרופתי. התרופות כגון פריזמה , פבוקסיל מאושרות ע"י משרד הבריאות בישראל ובארה"ב למתן לילדים מגיל 8. בד"כ התרופות מקצרות תהליכים והחרדה פוחתת מהר . התרופות ניתנות לתקופה זמנית בלבד ולא לאורך שנים בד"כ. חשוב לזכור שאין התמכרות לתרופות מהסוג שציינתי. טיפול פסיכולוגי יכול בהחלט לעזור וחשוב השילוב של הטיפול הפסיכולוגי יחד עם הטיפול התרופתי. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אמא מודאגת23/10/2008תודה על המענה המהיר ושאלה נוספת... האם טיפול פסיכיאטרי כולל שיחות, או עזרה בהערכות המשפחה להתמודדות או את זה עושה רק הפסיכולוג? והפסיכאטר רק נותן תרופות? ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסכיאטרי
ד``ר אבי שפירא23/10/2008שלום רב לך
רב הפסכיאטרים המומחים לילדים ונוער עברו הכשרה ארוכה בפסיכותרפיה ועוסקים בנוסף לטיפול התרופתי גם בטיפול הרגשי בילד ובמשפחה. כמובן שניתן לשלב בין אנשי מקצוע שונים כאשר הפסכיאטר הוא נותן התרופות והפסיכולוג עושה את הטיפול המערכתי בילד ובמשפחה. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית22/10/2008
בני בן 4.5 עלה השנה לגן טרום חובה. הגן מעורב (חובה+ט חובה). בגן הקודם הילד היה מאוד חברותי ומקובל. הילד חמוד ושמנמן. השבוע שמעתי שהוא קיבל מהילדים הגדולים יותר הערות על המשקל שלו ועל זה שהוא קטן יותר. איך להתמודד עם זה מולו ומול הגן ולשמור על הבטחון שלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחייה חברתית
ד``ר אבי שפירא23/10/2008חשוב מאד לפנות לפסיכולוגית של הגן ולדבר אתה על הנושא . בגיל כזה באמת מתפתח הבטחון העצמי, הערך העצמי וכו'. הנזק הפסיכולוגי נגרם מהר , לתקן לוקח יותר זמן לכן כדאי לפנות לצוות בגן ולחשוב יחד על ההתמודדות הנכונה. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום עיון ב12/11/08 בנושא ADHDלין19/10/2008
יום עיון עם ד"ר שפירא פסיכיאטר ילדים ונוער מומחה. גיל מאור דוקטורנט ויועץ מומחה להפרעת קשב. ד"ר אוסנת צפריר מומחית ברפואת ילדים מוסמכת בטיפול בADHD/ ד"ר אורלי יזדי-יוגב מנהלת ביה"ס להכשרת מאבחנים ומטפלים. והגברת נעומי רביד עו"ס ופסיכוטרפיסטית. אין ספק צוות מנצח. יום העיון יהיה ביד לבנים בפרדס חנה ב 12/11/08 טלפון להזמנות 077-7008417 עלות; 20 שח בילבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 11.5 עם מחשבות אובדניות
גילה27/10/2008שלום רב, בני בן ה- 11.5 מתוך 4 ילדים, ילד רגיש, פגיע, חולמני, מפוזר, לא מאורגן, מאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ללא תרופות עם התקפי זעם פעם עד פעמיים בחודש בועט ויורק ולוקח לו זמן להרגע, אנו חסרי אונים, נגד תרופות ( כי אנחנו רואים איך נראה ילד שלוקח תרופות, בן אחותי למשל מקבל ריטלין והוא ילד לא רגוע ולא רואים שינוי עם התרופה ובלי התרופה) מה שמדאיג ובמיוחד בהתקף האחרון שהיה לו בחג,ו כשהוא בהתקף זעם מתבטא במחשבות אובדניות, כמו לא רוצה לחיות, רוצה למות, הולך לכיוון המטבח, וכשאני שואלת אותו מה אתה רוצה לקחת, סכין ולמה להתאבד, מאיפה הוא מושפע, יש לציין שהוא רוב הזמן במחשב במשחקי פעולה ואלימות, אני לא מצליחה להוציא אותו, יש לציין שהוא מקבל שיעור פרטי בניצן באנגלית וחשבון, כרגע התחיל חוג קראטה, בעלי מוציא אותו פעם בשבוע טיול באופניים, יש לו שיאצו, מה עוד אפשר לעשות? אשמח לקבל עזרה. בתודה גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוות אובדניות מה לעשות?
ד``ר אליהו סמואל28/10/2008
לגילה שלום
מדובר בילד המכיל בתוכו תחושות שאינן קלות. בעיית הקשב והריכוז שאינה מטופלת היא רק קצה הקרחון. מחשבות האובדנות הינן בבחינת נורות אדומות המהבהבות ומזהירות.
מדובר במצב סיכוני ויש בהחלט לעשות עוד דברים נוספים. הטיפול בשיאצו והמורים העוזרים לו אינם פיתרון לילד עם חשיבה אובדנית.
יש לחקור את נבכי רגשותיו, תחושת חוסר האונים? היאוש? , מקורם בעמדות רגשיות וחוויות בסיס שהוא סופג. אכן, יכול להיות קשר לדימוים שהוא רואה במשחקי מחשב, אולם ההפעלה על סביבתו באה קרוב לוודאי ממצוקה רגשית..
אשר לניסיון הטיפולי בקרוב המשפחה , רצוי לראות כל מקרה לגופו וללא השוואות מאחר וכל מקרה שונה ממשנהו.
לפני הטיפול יש לאבחן את המצב ולהעריך את מקור מצוקתו ולהמליץ על גישה טיפולית. יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה מקיפה ומעמיקה . רצוי בהקדם מאחר והאיתותים שהוא מקרין לסביבתו מחייבים זאת, שמא יהיה זה מאוחר.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אונים כבר 4 חודשיםמאוישת לגמריי19/10/2008
שלום,אני אמא לילדה בת 12. בתחילת החופש הגדול בעלי הלך עם ביתי לראות סרט אימה ישן,מפחיד מאוד. מאז הצפייה בסרט ביתי חרדה מאוד,היא בקושי מצליחה לישון בטענה שתמונות וסצנות מתוך הסרט רצות הראשה,למרות שהיא מנסה לשכוח אותן ולהדחיקן. הבעיה היא שזה כך כבר 4 חודשים!,הילדה מיואשת לגמריי וכך גם אני. אני מתחילה לשקול פסיכיאטר שיעזור לה לשכוח מסרט. פרט נוסף הוא שחדרה של הילדה נמצא בקומה התחתונה של הבית בעוד כל החדרים האחרים נמצאים בקומה העליונה,והיא אמרה לי שהיא פוחדת לישון,מה שלא היה כך בשנים הקודמות. בבקשה,אני נואשת ואני מאמינה שביתי אפילו יותר,עזרו לי! תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה
ד``ר אבי שפירא19/10/2008אני מציע לך לפנות לפסיכולוג או פסכיאטר שמומחה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT ). אני מאמין שאפשר יהיה לעזור לבתך ולכולכם. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיההחסוי18/10/2008
שלום!! אני בת 17 ואני חולה במנייר. אני יחסית בהתחלה של המחלה ועדיין לא כל כך רגילה אליה.. יש לי לפעמים התקפים של סחרחורות וגם אם אין אני כל הזמן פוחדת שיהיה(אני גם בטיפול פסיכולוגי). יש לי עוד שבועיים בערך טיול שנתי וממש ממש לא בא לי ללכת אני ממש פוחדת שיהיה לי משהו בטיול.הבעיה היא עם חברות שלי, לא סיפרתי להן את זה וגם אני לא מתכוונת לספר. הבעיה שהן שואלות אותי למה אני לא באה ואומרות לי שאני סתם בדיכאון ושאני יצורה שאני לא באה. אני לא יודעת כבר איזה תירוץ להגיד להם ואין לי כח לשאלות ולהטפות שלהם.. ויש לי גם בעיה עם ההורים.. אני פוחדת להגיד להם שאני לא רוצה ללכת כי אני יודעת שהם לא יבינו אותי ויגידו לי שטויות תלכי תהני וממש ממש אין לי חשק ללכת ואין מצב שאני הולכת...מה אני יכולה לעשות??? תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה.!!..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנייר
ד``ר אבי שפירא19/10/2008אני מניח שאת מטופלת אצל נוירולוג ופסיכולוג בהקשר לבעיה מטרידה זו.החשש שלך מטיול הוא במקום במידה והמחלה לא מאוזנת. חשוב שתפני בשאלותייך לפסיכולוג המטפל שיעזור לגבש עמדה בנושא. כל טיפול פסיכולוגי יהיה יעיל יותר אם תתקיים גם הדרכת הורים מסודרת או פגישות משותפות שלך עם ההורים וכדאי שתעלי זאת בפני הפסיכולוג שלך. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתיניר18/10/2008
האם ניתן להשתמש באפקסור לילדה בת 16 עם הפרעת חרדה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור
ד``ר אבי שפירא19/10/2008תרופה זו מאושרת מגיל 18. יש מצבים שבהם ניתן לטפל בגיל מוקדם יותר עם טופס 29/ג (אישור חריג ). בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית?קרן18/10/2008
שלום, אני בת 16 ושמתי לב לבעיה אצלי. יש לי אח קטן (בן 11) ואני פשוט מתעללת בו , אומרת לו שאבא ואמא הם רוצחים שכירים , שהיה לנו אח קטן והרגתי אותו בים .. כל מיני . דברים פסיכופתים!! הוא מגיב לזה ... הוא מפחד ומרביץ אבל אני דבקה בשלי . זה קורה לי גם עם דוד שלי הקטן (בן 4) אני אומרת לו שיש לו נחש בגרב ומכניסה לו את הגרב בכוח. זה הולך ומתחזק.. אני מרגישה טוב אחרי זה .. אבל אני יודעת שאני פוגעת באח שלי ובהמון ילדים אחרים שנופלים לידי.. זאת הרפעה נפשית? מה זה? מה קורה לי? אני לא שולטת בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה נפשית האם ?
ד``ר אבי שפירא19/10/2008שלום לך הסימפטומים שאת מתארת מאד חריגים ולא שמעתי על דברים כאלו במשך 25 שנות עבודתי כרופא.לדעתי כדאי שתפני לפסכיאטר שיעשה הערכה ויוכל להמליץ לך על הטיפול המתאים. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה !!! אני לא יודע מה לעשותת!!!!1מישהו17/10/2008
טוב.. אני אתחיל מהתחלה.. כבר בגיל צעיר אני הייתי נמשך כל פעם שהייתי רואה בטלויזיה סצינה חושפנית.. **הערה** תמיד היו מעורבים גם גבר וגם אישה. כיום אני בן 14. בסוף ו' התחלתי לאונן.. ולסביות לא כ"כ מושך אותי אז אוננתי על סקס של גבר ואישה.. אבל לא מזמן זה בטעות בטעות בטעות נכנס לי לתמונת גייז >< יצאתי מזה מיד.. אבל אחרי כמה ימים.. התחלתי קצת להמשך לגברים !! ואני ממש ממש נגעל מעצמי.. כבר כמה פעמים אוננתי על מחשבה של איזה ידיד שלי עירום !!!! זה פשוט דוחההה(ולא שיש לי משהו נגד הומואים.. אני לגמרי מכבד אותם).. וזה לא שאני לגמרי לא נמשך לבנות.. דווקא ציצי עושה לי את זה.. אבל ממש בקטנהה.. וגם תחת.. מה אני עושה? אני הומו?!?!?!?! :( האם זה ניתן להפיכה ע"י הסתכלות רק על לסביות.. כי בסופו של דבר אני אתחיל לאהוב את זה לא?! אני לא כתבתי את זה בשביל כל הבולשיט של לקבל את הזהות המינית שלי!! אני לא רוצה להיות הומו.. אני פעם נמשכתי לבנות!! מה קרה פתאום? זה לא יכול להשתנות עוד פעם?! ומה שהכי מוזר שעדיין יש לי רגשות כמו אהבה לבנות.. וגם היו לי חברות.. אז מה קורה לי?! בבקשה תעזרו לי?! האם אני הומו?! זה מה שאני צריך להסיק מתוך כל זה?! או שזה סתם איזה שטות חולפת?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מיניות מטרידות אצל מתבגר
ד``ר אליהו סמואל17/10/2008לנער בן ה-14 שלום
התחושות והמחשבות שיש לך כלפי בני מינך מתרחשות אצל רוב בני הנוער בשלב מסוים בגיל ההתבגרות במידה קטנה או גדולה. הצרה, שזה גורם לך לחרדה גדולה - וזאת הבעיה.
רעיונות הריפוי שהצעת אינן יעילות בדרך כלל.
במידה והחרדות או ההתעסקות ימשיכו להטריד אותך תוכל לפנות למרפאת מתבגרים באזור מגורך לשיחה קצרה. ובמידת הצורך אפשר לפנות בהמשך לפסיכוטרפיסט המבין בגיל ההתבגרות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע כבר מה לעשות...בדוי15/10/2008
שלום, אני * (מעדיף לא לרשום שם). ואני בן 15. אני כל הזמן מרגיש מדוכא, לפעמים ממש עצוב. אני לא כ"כ יודע איך להסביר... ואני מפחד להיות לבד כשלילה. בכללי אני 90% מהיום עצוב ומדוכא וזה לא נעים לחיות ככה, כל הזמן עם הרגשה כזאת. אני גם נורא מבולבל מהרבה בחינות... מינית, אני לפעמים קורא באינטרנט על פסיכולוגיה ורואה סיפטומים ולפעמים יש לי כאלה, כמו הדיכאון למשל. אם זה משנה כשהייתי קטן אז קרוב משפחה היה אוהב לגעת בי וללטף אותי. כמובן שהמשפחה שלי ניתקה איתו קשר כשאמא שלי גילתה. אני חושב לפעמים שפשוט בא לי לדבר, על דברים שכואבים לי אבל אין לי עם מי. אני לא רוצה לספר למשפחה, לא לחברים ולא לאף אחד שאני מכיר, אז אני פשוט חושב על זה בראש וזה מייסר אותי. אני מקווה שזו רק תקופה של גיל ההתבגרות, מקווה לתשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון או גיל התבגרות ואולי שניהם?
ד``ר אליהו סמואל15/10/2008לנער שלום
התחושות שאתה מפרט בעלי אופי יציב ומתרחשות רוב שעות היום ולתקופה ארוכה יחסית.
מדובר כנראה במצב שהוא מעבר לבעיית גיל ההתבגרות. תופעת דיכאון בגיל זה שכיחה ויש לה פתרונות ריפוי מצוינות.
חשוב לבקש מההורים ,כי אתה מעוניין לפנות לשיחות עם פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, אינך חייב לפרט.אני נוטה להאמין שגם הם חשים במצוקתך. רצוי לבחון גם פרשנויות אחרות ,מעבר לרעיון השחוק שמדובר בגיל ההתבגרות, מאחר ואין זה הכרחי לסבול מתחושותיך בשם הלך רוח רומנטי המייחס לגיל זה כאב וסבל .זה יעזור לך בלימודים, ביחסים בין אישים וכמובן באיכות החיים שלך.
במידה ואתה מהסס לפנות להוריך. תוכל לפנות לער"ן בטלפון, למרפאת מתבגרים באזור מגוריך או ליועצת בית הספר. מדובר במקורות הפניה בהם אינך חייב לשתף את הוריך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה למנהל הפורוםשואלת12/10/2008
אחיין של בעלי נבדק אצל פיסכאטר שאנו שילמנו באופן פרטי הופננו לפסיכאטר בעקבות אירוע חריג שהיה בבית הספר. הפסיכולוגית של בית הספר נתנה לנו את מספר הטלפון. כאמור הבדיקה שולמה באופן פרטי. ביום שישי האחרון הלכנו לקבל חוות דעת מהרופא, ונאמר לנו שהוא ממליץ להכניס את הילד לפנמיית חירום. שם לדעתו יוכל הילד לקבל את מלוא הטיפול שהוא נזקק לו (צריך לציין שהילד עם מחשבות אובדניות). בדקנו על הרופא באינטרנט, ולהפתעתנו גילנו שהוגשה נגדו תלונה במשטרה ובמשרד הבריאות. הטענה היתה כי הוא סימם ילדה, בניגוד להחלטת בית המשפט ובידעית פקידת הסעד. שאלתי היא כזו: האם מותר לו לקבל פציינטים? ל איך אפשר לברר היכן עומדת התלונה? האם יש דרך לחייב אותו להחזיר לנו את הכסף, ששילמנו שהוא סכום גדול מאוד 1700 ש"ח? האם יש אפשרות לבקש מבית משפט כי יבטל את הערכתו? אשמח לקבל מספר פון של רופא פסיכאטר ילדים באזור ת"א. אחד כזה שאינו כפוף למערכת (לשכת הרווחה). ואשר יוכל לתת לנו באמת ובתמים דיאגנוזה אמיתית מבלי להיות כבול למערכת. אודה על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה מצער
ד``ר אליהו סמואל12/10/2008לשואלת שלום.
צר לי על החוויות הקשות שאת עוברת.
כל פסיכיאטר וכל רופא סר למרות חוקי המדינה. אף פסיכיאטר או פסיכולוג או יועץ לא כפופים לגורמי הרווחה.יותר נכון להדגיש שכולם כפופים לחוקי הגנת הילד . גורמי הרווחה אינם אויבים הם אנשי מקצוע אשר קיבלו סמכות לפעול מטעם החוק.
ואשר לפסיכיאטר האמור אני מניח שרישיונו לא נשלל ולכן החלטותיו תקפות. קשה לי להאמין שרופא מסמם מטופל ..... ובמקביל מעביר ילד לפנימית חירום ומסקנותיו זוכות להתיחסות.
עצתי לשואלת לבחון את האירוע מעבר לתחושות הרגשיות המצערות ולבחון גם את המימד ההגיוני ואת צרכי הילד.
כמובן תמיד אפשר לפנות לגורמים נוספים לחוות דעת נוספת כמו גם לעורך דין שיבחן את הסוגיה מנקודת מבט משפטית. לאחר החוויה הקשה שחווית לאחר ההפניה של היועצת של בית הספר רצוי להעזר בהפניות של רופא משפחה או מכרים ולא להמלצה מגורמים שאין את מכירה אישית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניגוד בין תרופות
ציפורה11/05/2015שלום. בני מקבל ריספרדל ודפלפט, ואינו מתרכז בשיעורי בית הספר בכלל. האם ניתן לתת לו ריכוזית, בבקשה? הוא ממש סובל. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניגוד בין תרופות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/05/2015הטיפול שאת מציעה אינו בגדר תרופה לפי הגדרת הרפואה המקובלת אלא תוסף מזון.
ואין כל מחקר על כך. יש להניח שאין כל ניגוד להוספתו.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה לבת 5 וחציע11/10/2008
פסיכיאטר ילדים רשם לביתי בת החמש וחצי טיפול בפריזמה (5מ"ג ליום). הילדה סובלת מחרדות בעיקר בריאותיות (חנק חשש מהקאות וכו'). מדובר במצב די קשה שנימשך כשבועיים שלשה. קראתי את עלון התרופה המזהיר בפני הסכנות וחוסר הנסיון על ילדים. גם למדתי שה- FDA אישר את השימוש החל מגיל 7. הילדה מקבלת טיפול אצל פסיכוטרפיסטית. אני חוששת מאד להתחיל בטיפול, האם יש אלטרנטיבה או מחקרים חדשים בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה בפעוטה הסובלת מחרדות גופניות
ד``ר אליהו סמואל12/10/2008ללימור שלום
מדובר בתופעות בריאותיות מזה שבועיים שלושה. מדובר בתופעות שחולפות לרוב בפרק זמן קצר.
טיפול בפרוזק בגיל זה אינו מומלץ על ידי ה-FDA בהעדר מחקרים משמעותיים. אם כי יש תיאורי מקרה ברמה של סיקורי מספר מקרים ליעילות גם בגיל זה. מדובר בתרופה וותיקה יחסית.
בגיל חמש מספר הטיפולים התרופתיים המאושרים מקיר לקיר מועטים במיוחד. החלטת הרופא לטפל בפריזמה נובעת כנראה מדרגת המצוקה .
יעילות הטיפול הפסיכולוגי נושאת הצלחה לאחר פרק זמן. הדרכת הורים חיונית מאחר וההורה שוהה עם הילד מרבית שעות היממה והילד מושפע מבני משפחתו יותר מכל איש אחר.
כמובן ניתן לפנות לחוות דעת נוספת מפסיכיאטר אחר הבקיא בגיל הרך עם דגש לבעיות בריאותיות. כך כמובן ניתן לפנות לפסיכולוג אחר לייעוץ נוסף בשאלת הגישה הטיפולית.
רפואה שלמה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- לוסטרלנעמה06/10/2008
קיבלתי היום מרשם ללוסטרל בעקבות דיכאון קשה. כתוב שאחת מתופעות הלוואי הינה עלייה במשקל..האם מדובר בתופעה רצינית ושכיחה? אני נורא מודאגת בקשר לכך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI
ד``ר אבי שפירא10/10/2008שלום נעמה
התרופה שציינת היא מקבוצת התרופות שמעלות סרוטונין כגון פרוזק, פבוקסיל, ציפרמיל , ציפרלקס, לוסטרל ואחרים. תופעות לוואי קורות לא באחוזים גבוהים אך כשזה קורה לך זה 100 אחוז כך שעד שלא מנסים לא יודעים האם תופעת הלוואי הרשומה תפגע גם בך. אני מציע לנסות מאחר ואין התמכרות לתרופה ניתן תמיד להפסיקה במידה ויופיעו תופעות לוואי בלתי רצויות.בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי05/10/2008
שלום רב, אני נוטל כבר 3 שנים ציפראלקס עקב חרדות חברתיות. רציתי לדעת האם מנסיונכם, כשאני אפסיק החרדות יחזרו באותה מידה שהיו לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
ד``ר אבי שפירא06/10/2008שלום לך
אני מניח שאם אתה נוטל כבר 3 שנים ציפרלקס אתה במעקב פסכיאטרי מתאים. בהחלט ניתן לשקול הפחתה במינון ולעיתים ניסיון להפסיקו ולא לגרום בכך חזרת החרדות. חשוב לדעתי במקביל לטיפול תרופתי לפתח באמצעות פסיכולוג או פסכיאטר המתמחה בכך לנסות באמצעים קוגניטיבים לפתח את היכולות שלך להפחתת חרדה ואז בהחלט ניתן לבצע ניסיון להפסקה בתרופות . כמובן כל מהלך שתבצע חייב להיות מתואם עם הרופא שלך ולא לעשות שום דבר ללא תיאום ומעקב רפואי מתאים. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!!בת 18אחת02/10/2008
אני לא יודעת מאיפה להתחיל... אוקיי אני בת 18. מקווה שהשאלה שלי תתאים לפורום הזה, אבל לא מצאתי מקום יותר טוב לסווג אותה. יש לי בעיה, שאני מאמינה שהיא פסיכולוגית, ממש כמו שאני מאמינה שהיא בעיה: אני נמשכת לגברים מבוגרים. לא 20, לא 25. גברים בני 30-40 ממש מושכים אותי. אני יודעת שזה לא טוב, כיוון שגבר בן 40 שעבר הרבה נשים, והרבה בחיים בכלל- הוא לא תמים. הוא מאוד ממולח- ויכול לסבן אותי במילים יפות. דבר שקרה... ואני עדיין בהלם שקרה: היה לי קטע עם גבר בן 40+!!!!!!!! אני בת 18- והוא בן 40 +!!!!! אני עוד לא מעכלת... עכשיו, יותר משהבעיה שלי היא המקרה עצמו, אני מבוהלת מכל התפאורה... כי בתכלס, כל חיי עניינו אותי גברים מבוגרים. תמיד אבות של חברות שלי- נראו לי מושכים הרבה יותר מהאחים שלהם.... לבנים בני גילי- בכלל לא הסתכלתי. ויש לי 2 דברים להבהיר: 1. אני לא נמשכת לבנות. ממש לא, אז זה לא בא משם. אני נמשכת משיכה מינית בריאה לגברים- אבל!לא בגיל הראוי.... 2. שמעתי שלפעמים קשר לקוי עם האב גורם לכזו תופעה, דבר שממש אבל ממש לא קורה אצלי, אני ואבא שלי מקיימים את הקשר הכי בריא לדעתי שיכול להיות בין אב לביתו. יש חיבוקים יש נשיקות יש מחמאות יש חסינות במקרה ואני צריכה.. אבא שלי ממש לא הבן אדם שיגרום לי לחסר או לקות. אני פשוט מבועתת... אם ההורים שלי או כל אחד אחר בעולם- יידע שהיה לי קטע עם גבר בגיל הזה- הם יישלחו אותי לאישפוז!כי זה באמת נראה ממבט חיצוני כטירוף!!! אז אני שואלת אותכם כאן- בבקשה, תענו לי מאיפה זה בא, למה??? האם יקרה מצב שבחורים חביבים בגילאי ה20 יעניינו אותי מתישהוא? האם אני יחידה בעסק שהלכה כל כך רחוק עם הפנטזיות שלה? ואם אפשר- תענו לי גם לגבי הגבר ההוא, שהתחיל איתי- ובעצם, פיתה אותי... מה גרם לו : א. לחשוב שיש לו בכלל סיכוי איתי (בת 18) אני משדרת את זה?! ב. לרצות להיות עם בחורה כל כך צעירה??? הוא לא הפעיל שיקול דעת?? אם תוכלי לנסות לשפוך לי קצת אור על המניעים שלו.. זה יקל עליי.. אני הרבה זמן בדכאונות ומחשבות על כל התסבוך הזה... בבקשה תענו לי מהר!!!!!! וסליחה אם טחנתי בשכל 100 עמודים.. קשה לי לתמצת. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשכת למבוגרים בת 18 , מה לעשות?
ד``ר אליהו סמואל03/10/2008
לנערה שלומות
בניית זוגיות וקשר נתונה לווריאציות רבות ומגוונות.
כאשר בחירה זוגית גורמת לתחושות הטרדה ושאלות נוקבות שאת מעלה ואף לדיכאונות אז אנו יכולים לומר שהבחירה הזוגית נופלת על קונפליקט ( פלונטר בעולם הנפשי).
בחירת הזוגיות אינה שלמה.מציאת השורשים לבחירת הזוגיות אינה עניין של קלישאות פסיכולוגיות וסיסמאות מרהיבות. ולא תמיד מדובר על קשר מורכב עם האב וגם לא בהכרח תסביך אדיפוס לעניים.
בעצם, יש צורך בחקירה פסיכולוגית מעמיקה אצל פסיכוטרפיסט מוסמך ,רצוי בעל ידע קליני.
אין בכוונת הטיפול לפסוק מה הנורמה הראויה לאופי הקשר, אלא להגיע לשלמות בבחירת הזוגיות הראויה.
אני בטוח כי אמירתך " אני הרבה זמן בדיכאונות ומחשבות על כל התסבוך הזה." נובע ממשהו יותר עמוק ובסיסי באישיות . יש להכיר מורכבות זאת , גם כדי להרחיב את עומק התובנות שלך על חייך ולאפשר בחירה נאותה .
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ביתי בת 11.5אורלי01/10/2008
שלום, ביתי בת 11.5 בכיתה ו' מתנהגת מוזר לאחרונה: היא מתעצבנת מכלום או מן הערה קטנה שפלטתי לעברה, היא מסתגרת בחדרה לרוב עם טריקת דלתות וקשה לה לישון בלילות. היא גם רבה איתי הרבה יותר מפעם... לפני כמה זמן שמתי לב שהיא מרגישה שונה,היא הייתה מתוסכלת מקצב ההתפתחות שלה מפניי שלרוב בנות הכיתה שלה צמח כבר חזה ולה לא. אנא עזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותות מצוקה ,ילדה בת 11.5
ד``ר אליהו סמואל01/10/2008לאורית שלום
אכן ביתך מציגה סמני מצוקה.
איני בטוח שמדובר רק בבעיות דימוי גופני. יתכן ומדובר בשרשרת סיבות שונות.מדובר בגיל עדין שהילד יוצר ריחוק מהוריו גם תחת אמון טוב.
רצוי להפנות את הילדה לאיש מקצוע מאבחן כדי להתייעץ איתה האם זאת תהיה אישה או גבר.
כדאי לפנות אליה בזמן קרבה ולא כאשר היא בשיא המצוקה. אפשר לספר לה על אחד מבני המשפחה שהיה צריך עזרה פסיכולוגית ונעזר בה בעבר.
במידה וקיים חשש לילדה מקשר כזה אפשר לייעץ לה לפנות ליועצת בית הספר שתפנה אותה לגורם מתאים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)