פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    אנונימית
    14/09/2008

שלום, אני אמא לשתי ילדות בגילאי 10 ו8, והבעיה הינה בילדה הקטנה שהינה בת 8. עם עלייתה לכיתה א' נכנסתי להליכי גירושין קשים ואני מודה כי לא הייתי פנויה אליה, במהלך השנה היא לא התקדמה בלימודים וראו קשיים בתפקודה. עם עלייתה לכיתה ב' הילדה קיבלה טרפיה באומנות פרטנית בנוסף הינה שולבה בתוכנית שילוב - קבוצה של כמה ילדים עם בעיות בלימודים. במהלך כיתב ב' אובחנה כי אכן סובלת מקשיי קשב וריכוז, בנוסף הילדה עברה איבחון פסיכולוגי שנעשה מטעם העירייה ובה הפסיכולוגית ציינה כי הלדה נמצאת מצטטת בקצרה " הילדה הייתה רוב הזמן שקטה מאוד, מבטה היה רוב הזמן מופנה כלפי מטה, רק כשהתבקשה להסתכל על הבוחנת עשתה זאת למס שניות בלבד. במשימות מילוליות ולאחר הוראות או שאלות נראתה מבוהלת ורק אחרי זמן מה התחילה לעבוד או ענתה על השאלות. האפקט נראה שטוח. בתפקודה קיים פער משמעותי בין המערכת המילולית בה היא מתפקדת בגבול הנמוך של הרמה הגבולית לבין מערכת הביצועית בה היא מתפקדת. הילדה מאוד מתקשה בכל התחומים הקשורים לשפה הבנה, הבעה, אוצר מילים דל, רכישת ידע וזיכרוטן שמיעתי.בתפיסה חזותית תפקודה דווקא גובה מאוד, אך קיים קושי חריף בתחום הגרפומוטורי. בתחום הרגשי הילדה מגלה ביטחון עצמי וסף תסכול נמוך, דמות הורית אינה פנויה לצרכיה הרגשיים." ציינתי בקצרה חלק מהסיכום, יש לציין כי הילדה נמצאת בטיפול אצל רופא נוירולוג, כמו כן נמצאת בריפוי ועיסוק. בעקבות הסיכום הנ"ל הומלץ כי הילדה תעבור בדיקה פסיכיאטרית ע"מ לשלול דיכאון נפשי. אני מאוד מתקשה עם זה כי איך יתכן שילדה בגיל כזה נמצאת בדיכאון אך מצד שני אין לי הסבר למצבה. גם בבית היא מאוד אגרסיבית, עם הינה מקבלת משהו היא זורקת דברים, בוכה וצועקת, יש לציין כי היא רבה המון עם אחותה הגדולה ובעקבות מצבה אני מגוננת עליה הרבה גם כשהיא לא צודקת. בתקופה האחרונה אני מנסה להציב לה גבולות (לא יודעת אם זה הצעד הנכון) אך הילדה מאוד תוקפנית ותמיד יודעת לציין כי אף אחד לא אוהב אותה ותמיד עושים לה דווקא. גם בטרפיסטית באומנות ציינה כי לפי הציורים שלה ניתן לראות כי היא מרגישה דחוייה במשפחה, למרות כפי שציינתי אני מנסה תמיד לגונן עליה ולספק לה את מה שביכולתי. יש לציין כי בבית הספר טוענים שהיא מגיעה כל הזמן עייפה עם עיניים אדומות וכמעט נרדמת בשיעורים, בבית אני דואגת להשכיב אותן כבר בשעה שמונה והילדה ישנה שיהנ רצופה ללא בעיות חוץ מפע אחת שהיא קמה לשתות ופיפי. בביקורינו האחרון כן הומלץ על רטלין ולמרות ההתנגדויות שלי אמרתי שננסה והילדה מקבלת חצי כדור ביום. יש לציין כי הילדה נפגשת עם האב פעם בשבועיים לשישי שבת בלבד. אני זקוקה לייעוץ מה לעשות??? תודה רבה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• לא ולא ,זה לא הפרעת קשב וריכוז....

ד``ר אליהו סמואל
    14/09/2008

לאם האנונימית שלום

לאמא שלום

אכן ,תיארת את מצב ביתך באריכות ובדיוק ככל האפשר. ניכר שאת מנסה להגן עליה, ואת כואבת את כאבה.

נראה לי אולם באופן שטחי וראשוני כי יש משקל רב לאמירתך " נכנסתי להליכי גירושין קשים ואני מודה כי לא הייתי פנויה אליה".

כיום, יש צורך בהערכה פסיכיאטרית מעמיקה לצורך המלצות טיפוליות שונות. ובהמשך גם לליווי מתאים.אין להיבהל ממקצוע זה אשר משום מה מחובר בתודעה הציבורית לכינוי "פסיכי" כמובן שמקרה מורכב כפי שאת מתארת אינו מענינו של נוירולוג...

את יכולה לפנות לפסיכיאטר ילדים דרך המרפאה של העירייה או מסגרת דומה. תוכלי לקבל את ההמלצות למסגרת המתאימה דרך גורמי החינוך שביתך לומדת. כמובן שאפשר לפנות גם באופן פרטי.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דן
    13/09/2008

שלום יש לי OCD ודיכאון קל ואני מטופל בזיפרקסה וסרוקסט אשר עוזרים לי לבעית הOCD לגמרי התחלתי גם להשתמש ברטלין והרטלין עזר לי ואחרי שבוע התחילו לי המחשבות התורדניות שהיו לי בעקבות הOCD רציתי לדעת האם יש תרופה אחרת לבעית קשב וריכוז שלא תחזיר לי את המחשבות התורדניות תרופה כזו שנותנים למי שיש בעית OCD כי אמרו לי שהרטלין יכול להחזיר את המחשבות התורדניות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז האמנם?

ד``ר אליהו סמואל
    14/09/2008

לדן שלום.

שמחתי לשמוע שנעזרת בטיפולים שהוצעו לך לבעית הכפייתיות.

קודם, יש לבחון בעצה אחת עם הרופא המטפל בהפרעת הכפייתיות שאכן מדובר בהפרעת קשב וריכוז ולא בתופעה אחרת הקשורה להפרעת הכפייתיות וכן הפרעת הדיכאון. לצורך זה חיוני שיהיה פסיכיאטר הבקיא בקבוצת הגיל שלך.

ולעצם השאלה. בוודאי שיש עוד מספר תרופות העוזרות לבעית קשב וריכוז ואין מדובר בריטלין.
    אילו תרופות היכולות לעזור גם בבעית הכפייתיות והדיכאון. אני בטוח שהפסיכיאטר המטפל בקיא בכך.

יש להזכיר שוב כי לעולם אין להסתפק בטיפול תרופתיבלבד ויש להוסיף גם ליווי טיפולי פסיכוטרפויטי.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ידלים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מטפלים בנער שאינו רוצה טיפול?
    מודאגת
    12/09/2008

האחיין שלי איבד את אימו ממחלה קשה כשהיה בן 5, תמיד היה מופנם ושקט אך כשנשר מהלימודים בכתה ט' נדלקה אצלנו נורה אדומה, מאז הוא מבלה הרבה זמן בחדרו, חסר מוטיבציה ו"עצלן", עסוק מאד במראהו החיצוני, בודק את פניו כל הזמן, פוחד מנשירת שיער שאינה קיימת, מאלרגיה למוצרי חלב שאינה מוסברת וכו, אציין כי תאבונו לא נפגע והוא אוכל טוב,לפני כחודש התגייס לצהל חדור מוטיבציה לשרות קרבי שמהר מאד פגה כשלא התקבל ליחידה מובחרת, מאז הוא מבלה הרבה בבית ואנו חסרי אונים, הוא אינו חושב שהוא זקוק לטיפול, כך שאיננו יודעים לאיזו מסגרת לפנות ואיך להביא אותו לשם, אציין שהוא קשור מאד לאחותו הגדולה ששימשה כאם מאז היותה בת 16, אך היא אינה מתגוררת בבית כבר וגם היא אינה יודעת מה לעשות, אציין עוד כי הוא חכם מאד ובאמתחתו תשובה לכל דבר ועניין! ניסינו טיפול אצל מספר פסיכולוגים אך הוא הלך לפגישה אחת והחליט שזה לא בשבילו. הוא נראה מצויין וחביב הבנות אך אינו יוצר קשר עם אף אחד או אחת חוץ מחבר צמוד אחד שגם איבד את אביו לפני מספר שנים והוא חבר ילדות שלו, אנא מה עושים, ואיך מתמודדים, ברור לנו שחייבים לעשות משהו, אך איננו יודעים מה?

הוספת תגובה

• הפעם הגיעה שעת האמת לטיפול בנער..

ד``ר אליהו סמואל
    14/09/2008

לפונה המודאגת שלום.

סיפור המקרה מלמד אותנו שוב כי ירקות שאינם נשתלים גם לא נקטפים בהמשך....

ראוי ורצוי היה לטפל בילד בעבר, כיום דפוסי התנהגותו מעוגנים ועמוקים מכדי שיהיה קל לגשת ולגעת בהם.

לפי דבריך הוא לא משרת כיום בצה"ל ויושב בבית. החוק יכול לאלצו לקבל טיפול רק באם הוא מזיק לעצמו או לזולתו, ואין זה המקרה.
    אפשר לגייס את האחות. אפשר גם כי המבוגרים המטפלים בו יפנו לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך התייעצות לקבלת רעיונות לדרכי התמודדות . יש לקבל מידע רחב אודות הנער ובני משפחתו , וגם לכוון את בני הבית כיצד להתמודד עם מעשיו והתנהגותו.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל - פרולקטין
    מעיין
    11/09/2008

שלום רב בני בן 10 מקבל ריספרדל 0.75 מ"ג פעם ביום , כבר במשך חודשיים, עשינו בדיקות דם אשר הראו שרמת הפרולקטין אצלו גדלה מאוד ועומד על 552 שצריך להיות עד 380 - האם זה תקין? הרי זה הורמון נשי, האם צריך להמשיך עם הכדור או להפסיק? דבר נוסף בדיקה בשם album creat.rati שאין לי מושג על מה מדובר, יצאה התשובה 47.37 שצריך להיות פחות מ- 20? שאלתי על מה מדובר והאם צריך להפסיק עם התרופה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל - פרולקטין

הוספת תגובה

• פרולקטין וריספרדל

ד``ר אליהו סמואל
    15/09/2008

למעין שלום

בדיקת פרולקטין אינה עניין שבשגרה . יש לשאול את הרופא המטפל לפשר הבדיקה ופרשנותו. ידוע כי התרופה ותרופות פסיכיאטריות אחרות מעלות את רמת הפרולקטין.
    עליית הפרולקטין מצביעה על כך שבנך אכן לוקח את התרופה.

הרופא המטפל ישקול לגבי החלטתו ליחס לתרופה. עליית הפרולקטין בלבד אינה סיבה מספקת להפסקת התרופה.

ביחס לערך אלבומין קריאטינין מדובר בערך מחושב ולא בבדיקה ממשית גם עליה יש להתייעץ עם הרופא.

בכל מקרה לא מדובר כאמור בתופעות אשר בגללם יש להפסיק את הטיפול מיד.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות אלימה וכפייתית
    מודאגת
    09/09/2008

בני בן 14 סובל מADHD ואובחן מגיל צעיר. לאורך השנים היה לנו ההורים קושי רב בהצבת גבולות עד כדי כך שכיום הוא מפגין אלימות קשה כלפי אחיו, כלפינו ההורים וממש מטיל טרור בבית. מלבד זאת הוא מגלה התנהגויות כפייתיות רבות והמצב רק מדרדר. יש לציין שאין הסכמות בינינו ההורים לגביו וכבר ניסינו טיפול משפחתי שלא צלח. האם מומלץ לפנות לפסיכיאטר או לטיפול אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות אלימה וכפייתית

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי מקיף

ד``ר אבי שפירא
    10/09/2008

אם עוד לא פניתם לפסכיאטר ילדים ונוער כדאי שתעשו זאת בהקדם. פסכיאטר הוא בהכשרתו רופא המחבר בין החלקים האורגנים והרגשיים ויכול לבצע את האינטגרציה הנידרשת באיבחון ילדים מורכבים . בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

מודאגת
    10/09/2008

ואם אין שיתוף פעולה עם האב שמסרב לקחת לפסיכיאטר- כיצד לשכנעו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב ללכת לפסכיאטר של אחד ההורים

ד``ר אבי שפירא
    11/09/2008

בשלב ראשון כדאי שאת תלכי לבדך להתייעצות עם הפסכיאטר ואז אולי בהמשך האב גם יוכל להגיע לפגישה שלאחריה הפסכיאטר יוכל לראות את הילד. אגב מבחינת החוק בדיקה פסכיאטרית מחייבת הסכמת הורה אחד במידה וההורים נשואים. במידה וההורים גרושים בדיקה פסכיאטרית של ילד מחייבת הסכמת שני ההורים. אני באופן אישי חושב שחשוב שתמיד תהיה הסכמה של שני ההורים וצריך לעשות מאמץ לכך. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    לואיז
    09/09/2008

יש לי שאלה מאוד מאוד מאוד חשובה לי: מה יותר מזיק: עישון גראס עם כדורים נגד דיכאון, או שתיית אלכוהול עם כדורים נגד דיכאון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• מה יותר טוב ? כינים או פישפשים....

ד``ר אבי שפירא
    10/09/2008

קשה לענות לשאלתך מאחר ואף רופא לא יכול להמליץ לא על עישון גראס ולא על שתיית אלכוהול. כמובן המידתיות חשובה ובכל מקרה כדאי להמנע ככל שניתן גם מגראס וגם מאלכהול. ברצוני לציין שמוח האדם הוא איבר רגיש ובכל אדם הוא שונה בתגובתו לחומרים פסיכו-אקטיבים . כלומר גם תרופה אנטי דכאונית משפיעה שונה על מוח של כל אדם. יש אנשים שאפילו מנת חשיש אחת גורמת להתקף פסיכוטי ועשויה להוביל לאישפוז פסכיאטרי. יש נטיה במדיה להקטין מניזקי הגראס או האלכוהול. יש השפעות מיידיות ויש השפעות כרוניות וצריך להזהר ביותר מהשימוש בודאי שימוש רב בהם. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דן
    06/09/2008

שלום מגיל 18.5 אני מרגיש שניפגעתי מיבחינה שיכלית. לא קרה לי תאונה ויש דברים מסוימים שהיכולת שיכלית שלי היא ברמה של פיגור שכלי האם פיגור שכלי יכול להתחיל בגיל 18.5 ומה יכול ליקרות הפיגור השכלי בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פיגור שכלי

ד``ר אבי שפירא
    07/09/2008

פיגור שכלי לא מתחיל בגיל 18 אלא הרבה לפני כן. חשוב שתבצע הערכה מקיפה פסיכולוגית כולל טסטים ואז תוכל לדעת את יכולת המישכל שלך. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דן
    05/09/2008

שלום רציתי לדעת בבקשה האם סרוקסט 20 מג וזיפרקסה 10 מג יכולות להרוס את ההשפעה של רטלין בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שילובי תרופות

ד``ר אבי שפירא
    07/09/2008

ניתן לטפל במספר תרופות בו זמנית למטרות שונות ובכך בד"כ ההשפעה של הריטלין ממשיכה . בהחלט המידע שמסרת על טיפול בסרוקסט , זיפרקסה וריטלין מעיד בודאי על בעיה מורכבת שחייבת התייחסות לא רק תרופתית. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ריטלין
    סמדר
    03/09/2008

בני בן ה6 מוגדר עם לקות בספקטרום האוטיסטי-אספרגר 3 ימים אחרונים הוא מקבל ריטלין להרגעת רגישות היתר שלו. תגובותיו קיצוניות יותר, והוא רגיש יותר. האם להפסיק ריטלין? או שיש להעלות את מינון התרופה (הוא שוקל 25 ק"ג). ניסיתי להתייעץ עם הרופא שלו אך הוא עדיין לא ענה לי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ריטלין

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי באינטרנט

ד``ר אבי שפירא
    04/09/2008

שלום סמדר בלתי אפשר לייעץ לך אם להעלות את מינון התרופה , הרופא המטפל שמכיר את הבן שלך הוא היחידי שיכול לתת יעוץ שכזה. ריטלין ניתנת לליקויים בקשב ריכוז אשר בילדים בספקטרום האוטיסטי ההשפעה של הריטלין לא תמיד יעילה ולפעמים גם גורמת לתופעות לוואי. יכול להיות שזה מה שקורה לבנך.לדעתי הפסכיאטר המטפל חייב לראות מיידית את הבן ואז להחליט אם להפסיק את התרופה או לתת תרופה אחרת וכו'. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 17 ..כלהזמן חושבת איך להתאבד
    מישהי בדיכאון
    01/09/2008

אני יודעת שאין לי אומץ באמת להתאבד רבל כ"כ נמאס לי לחיות.. אין טעם.אין משמעות ה=כ=ל ריק!!! אני עכשיו חזרתי ללימודים..כל היום תקועה בכיתה, אחרי זה חוזרת הביתה ושוקעת בדיכאון.. אני חוזרת מאוחר,עייפה, ונשבר לי כבר ללמוד(אני ב-יב") אני חוזרת.אין אף אחד בבית ההורים חוזרים מאוחר ואז אבא שלי קבוע צועק עלי "תביאי אוכל" "טיפשה" נשבר לי. אין עם מי לדבר אל תגידו לי לדבר עם יועץ וכל החראתה הזה לא מזיז להם מתי תבינו????????????

הוספת תגובה

• מצוקה קשה

ד``ר אבי שפירא
    01/09/2008

שלום רב לך
    לפי מה שכתבת אין ספק שאת זקוקה לאדם מקצועי שישמע אותך, שיבין אותך וכן לדעתי גם יוכל לעזור לך. אולי גם יזמין את הורייך לשיחה לבד ו/או איתך . חשוב כן לפנות לאנשי המקצוע שזה תפקידם לעזור לנערים ונערות במצוקה. יועצת ביה"ס יכולה להיות כתובת ראשונית היא תוכל לזמן את הורייך ולראות כיצד כן ניתן לעזור. ניתן להתקשר לער"ן (עזרה ראשונה בטלפון)
    וגם שם יוכלו להקשיב לך ולנסות לעזור .
    אל תתיאשי יש אור בקצה המנהרה שאת עכשיו לא רואה בגלל שהכל צבוע בשחור. תני צ'אנס לאנשי המקצוע לעזור לך. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בא ליי למות

דוד סמיוני
    17/11/2008

בזמן האחרון הכל מתפקשש לי אני מנסה לעשות דברים טובים או שזה בצחוק אבל אז זה מידרדר לדברים קשים אני לא יודע מה לעשות כבר כל הזמן מאשימים אותי על דברים שבכלל לא עשיתי אני כל כך מצטער שבא לי למות כבראני מחרבן הכל ואז ההורים נגעלים ממני ולא רוצים להתקרב עלי אני חרא בא לי למוותת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפי שכתבתי לקודמת מאד....

ד``ר אבי שפירא
    17/11/2008

חשוב שתפנה ליועצת בביה"ס , אני בטוח שתוכל לעזור ולהקל על מצוקותיך. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

מוטי
    22/01/2011

גם אני רוצה להתאבד אני לא יודע איך שיטה בלי כאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני -

ד``ר אליהו סמואל
    22/01/2011

למוטי שלום

פנייתך לפורום זה כרוכה בתקווה שרופא יציל אותך. ואכן כך הדבר.
    יש בידי הרפואה כלים לעזור. פנה לחדר מיון פסיכיאטרי,דבר עם הוריך.
    או אף לער"ן לקבל עזרה ראשונה מיידית.
    כיום זה קצת קשה לראות את התקווה אולם היא ממשית ואיתנה. הכלים המקצועיים כיום
    טובים ומוכחים.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלום בלהות
    יעל
    01/09/2008

שלום, יש לי בן בן שש עוד מעט, כבר כמה שנים שהוא נתקף בחלום בלהות בערך כשעה אחרי שנרדם, הוא אינו מתעורר, מתיישב על המיטה, משתעל, בוכה, מזיע, ממלמל, דפיקות לב חזקות, מבועט, מבוהל מפוחד, אנחנו לא מצליחים להעיר אותו, אפילו אם מעמידים אותו על הרגליים, אחרי כחמש דקות שנראות כנצח הוא נרגע, ונרדם, אך לא מתעורר ולא זוכר כלום בבוקר. השבוע הוא חלה בסטרידור וכאשר השתעל התקשה לנשום. האם זו תופעה ידועה, ממה זה נובע, האם יש טיפול, איך אפשר להעיר אותו, אודה לתשובתכם, אני מאד מודאגת בעיקר בגלל הסטרידור

לקביעת תור
    סגירה
    חלום בלהות

הוספת תגובה

• איבחון דחוף

ד``ר אבי שפירא
    01/09/2008

חשוב לפנות בהקדם לרופא הילדים בכדי שיבדוק יבצע בדיקות מקיפות כולל הפניה למעבדת שינה בכדי לאבחן את הסיבות להתנהגויות של הילד. בהחלט הפרעת שינה ראשונית באה בחשבון אך חשוב לבדוק באופן מסודר ולהתחיל לדעתי מרופא הילדים. לא בטוח שפסכיאטר הוא הכתובת בודאי לא כאיבחון ראשוני. אולי בהמשך. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ופריחה
    אמא
    31/08/2008

שלום בני בן 10.5 מקבל ריספרדל חצי מ"ג מזה כחודש ימים, לצערי אני לא רואה שינוי בהתנהגות, העלאתי את המינון בעוד רבע זאת אומרת 0.75 מ"ג (הפסיכיאטרית כתבה להתחיל בחצי ואפשר לעלות עד 1 מ"ג) במשך 3 ימים קיבל שלושת רבעי כדור ולפתע התחילה פריחה במרפקים, לא אדומה רק פריחה בצבע העור ומגרדת מאוד. חזרתי למינון של חצי מילגרם, אבל עברו יומיים מאז שהורדתי ועדיין הפריחה קיימת, האם יש קשר בין הפריחה למינון ? ? ? האם חודש זה מספיק זמן כדי לראות אם אכן הכדור עובד או לא? ההתנהגות נשארה אותו הדבר ללא שינוי בכלל. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל ופריחה

הוספת תגובה

• ריספרדל ופריחה

ד``ר אליהו סמואל
    31/08/2008

לאימא שלום

פריחה מגרדת מקורה לרוב באלרגיה. יש לשער שהאלרגיה קשורה לתרופה אולם מקורה יכול להיות גם אחר. יש כמובן לבחון באם לא היו סיבות מחלה אחרות כמו מחלת חום.

חודש ימים הוא זמן סביר להערכת יעילות התרופה.

יש לזכור שבנוסף לטיפול התרופתי חיונית התערבות נוספת- פסיכולוגית / חינוכית. הערכת היעילות מחייבת שילוב מעורבות של הגישות . הבאת התרופה כמרכיב בודד לשינוי יכולה להיות שגויה מאוד.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סהרוריות
    איילת
    29/08/2008

שלום, יש לי בן בן תשע וחצי אשר כבר מספר פעמים מתנהג כסהרורי בלילות יש לדייק ולומר שחווינו זאת ארבע פעמים מאז שנולד. הוא יורד מחדרו באמצע הלילה בוכה עם עיניים פקוחות וכאשר אנחנו פונים אליו הוא אינו עונה . נראה כי אינו מתקשר עם הסביבה אני מחבקת אותו מנסה להרגיע וכעבור כמה דקות הוא חוזר למיטה למצב שינה מוחלט. בבוקר הוא אינו זוכר מה קרה וכאשר אני מספרת לו הוא מתעניין אך מראה לי שאינו יודע דבר. הייתי רוצה לדעת יותר על התופעה והאם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע אותה . בברכה איילת

לקביעת תור
    סגירה
    סהרוריות

הוספת תגובה

• סהרוריות ילד בן 9

ד``ר אליהו סמואל
    31/08/2008

לאיילת שלום

תופעת הסהרוריות נושאת עומס פולקלורי כבד.

התופעה פוענחה לפני מספר עשורים עת הרפואה השכילה להבין את מעגל השינה והמחזוריות שלה.
    בשינה פעילה יש שיתוק רפה של מנגנון התנועה, כמובן כדי שנמשיך לישון ושלא נפעל תחת חלומותינו..... בסהרוריות יש שיבוש מסוים במנגנון.

יש טיפול תרופתי במצבים אילו אולם הוא מומלץ במצבים קשים ותדירים במיוחד. בנך כמובן סובל ממצב קל מאוד.
    ההמלצה למנוע סיכוני פגיעה בסביבתו הקרובה של הילד למניעת חבלה אפשרית.

באם את מתעניינת במיוחד את יכולה לקרוא על מנגנון השינה והסהרוריות במספר ספרים נפלאים שיצאו בעברית בשנים האחרונות. יש לדעת כי בארצנו מספר חוקרי שינה בעלי מוניטין עולמי.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על ספר

איילת
    31/08/2008

אשמח אם תמליץ לי על ספר מסויים על מנת שאוכל לקבל עוד קצת אינפורמציה על סהרוריות. תודה מראש איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר

ד``ר אליהו סמואל
    31/08/2008

אפשר להמליץ על:
    עולמה הקסום של השינה של פרץ לביא או "החלום והפרעות שינה "
    ניתן לבחון ספרים בתחום בדך אתר zap

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפסרדל
    מעיין
    27/08/2008

שלום בני בן 10.5 מקבל ריספרדל חצי מ"ג מזה כחודש ימים, לצערי אני לא רואה שינוי בהתנהגות, העלאתי את המינון בעוד רבע זאת אומרת 0.75 מ"ג (הפסיכיאטרית כתבה להתחיל בחצי ואפשר לעלות עד 1 מ"ג) במשך 3 ימים קיבל שלושת רבעי כדור ולפתע התחילה פריחה במרפקים, לא אדומה רק פריחה בצבע העור ומגרדת מאוד. חזרתי למינון של חצי מילגרם, אבל עברו יומיים מאז שהורדתי ועדיין הפריחה קיימת, האם יש קשר בין הפריחה למינון ? ? ? האם חודש זה מספיק זמן כדי לראות אם אכן הכדור עובד או לא? ההתנהגות נשארה אותו הדבר ללא שינוי בכלל. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריפסרדל

הוספת תגובה

• ועוד על ריספרדל

ד``ר אליהו סמואל
    31/08/2008

למעיין שלום

פריחה מגרדת מקורה לרוב באלרגיה. יש לשער שהאלרגיה קשורה לתרופה אולם מקורה יכול להיות גם אחר. יש כמובן לבחון באם לא היו סיבות מחלה אחרות כמו מחלת חום.

חודש ימים הוא זמן סביר להערכת יעילות התרופה.

יש לזכור שבנוסף לטיפול התרופתי חיונית התערבות נוספת- פסיכולוגית / חינוכית. הערכת היעילות מחייבת שילוב מעורבות של הגישות . הבאת התרופה כמרכיב בודד לשינוי יכולה להיות שגויה מאוד.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קבוע
    סיגי
    27/08/2008

מדוע לא ממליצים על טיפול תרופתי קבוע בהפרעות חרדה(כמו התקפי פאניקה וOCD) כבר לאחר הופעת אפיזודה ראשונה? כי מרבית האנשים שמפסיקים ממה שהבנתי ההפרעות חוזרות להם, אז מדוע לא להדגיש בפני המטופל שעליו יהיה לקחת טיפול תרופתי לכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול קבוע

הוספת תגובה

• תרופות כטיפול קבוע

ד``ר אליהו סמואל
    31/08/2008

לסיגי שלום

בתחום הפרעות החרדה הרכות (להבדיל מחרדות הנילוות במחלות נפש כמו סכיזופרניה או דיכאון), הטיפול בתרופה הינו ברירת מחדל.

הטיפול התרופתי ניתן רק במצבי מצוקה משמעותיים וכן תחת הפרעת תפקוד מגבילה משמעותית .
    אנו מאמינים כי טיפולים מהסוג הפסיכולוגי לגווניו ערכם לא יסולא מפז.
    אחרי הכול לתרופות גם תופעות לוואי ואף תגובות המשפיעות על המוח שאינן מוכרות בשלב זה בעולם הרפואה. יש לזכור את האמרה האומרת ברפואה "קודם לא להזיק."

אגב לפרקים נתחיל בטיפול גם לאחר האפיזודה הראשונה במידה ועוצמתה חריפה וקשה במיוחד. ובמידה וההפרעה חלשה הטיפול ידחה עד לבחינת ניסיון העזרה בגישות אחרות .

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה