מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי המדיניותמשה30/12/2008
לגבי העלאה במינון של תרופה, מדובר באו סי די. האם כשיש הקלה, משאירים את המינון הנוכחי ומחכים לראות אם ההקלה תגדל? האם שואפים, למרות ההקלה, להגדיל מינון כדי לשדרג את ההקלה? כמה זמן מחכים בד"כ בשביל להגדיל מינון? האם זה תלוי בתרופה? מה המדיניות בד"כ לגבי אנפרניל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיניות מתן תרופות
ד``ר אליהו סמואל04/01/2009לרותם שלום
באם הכול היה פשוט לא היה צורך ברופאים שזאת אמנותם.
אין כללים נחרצים.
הכל לפי המהלך ,ההתוויות, והתמונה הקלינית.
באם התשובות היו מובהקות היה ניתן להושיב טכנאי שיבצע את המלאכה ורופא שיפקח עליו.
צר לי שאין בידי תשובה ברורה לשאלה.
בהצלחה בטיפול
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחרדותאילנה30/12/2008
בתי אופיר סובלת מחרדות ופחדים, פחדים ממחלות, מטופלת על ידי פסיכולוגית ופסיכיאטר. קיבלה תרופות מסוג פריזמה שהקפיץ אותה מידי לאחר מכן קיבלה ריספונד שלא עזה, עכשיו התחילה לקבל רספירדל 1 מ"ג. האם זה אמור לעזור לה, ומה לדעתך יכול לעזור לה. תודה אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וחרדות מה עוד כדי לטפל?
ד``ר אליהו סמואל30/12/2008לאילנה שלום
שילוב טיפול בשיחות ומתן תרופות הינו שילוב בעל איכות.
אינך מפרטת בהרחבה על מצב ביתך , אולם כידוע תחום הטיפול קרוב לאומנות ואין משנה סדורה לגבי מה הגישה המדויקת למקרה זה או אחר.
ולכן כל איש מקצוע עם הגיגיו וסגנונו, וכך ייטב.
הניסיון המקצוע מלמד שטיפול יעיל, כאשר ההורים חשים כי הטיפול נעשה בידיים אמונות והם בוטחים במטפל, וגם באם לאנשי המקצוע יש את הניסיון הראוי בתחומו. לגורם האנושי של הטיפול ערך רב, לסוג הטיפול יש פחות השפעה.....
חשוב לתת את הדעת על גורם הזמן, יש הפרעות שהתגובה לטיפול היא איטית ורק בשלב מסוים רואים את היעילות.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 8טלי29/12/2008
שלום שוב בני בן 8 שנים מאובחן כ-ADHD כבר שנה וחצי מטופל בריטלין רק בשעות ביה"ס בחצי שנה עד שנה אחרונה גיליתי שהוא מתעסק עם קרובת משפחה ילדה בת 5 ונוגע בה בטוסיק וכו.. אני לא יודעת אם היו עוד מקרים שאני לא ראיתי אותם בינתיים אני חושבת שזה קורה כבר שלוש עד ארבע פעמים במשך שנה , אני מאוד מודאגת ואבקש שתעזרו לי בנושא הזה, אני לא יודעת האם מוקדם מידי כדי לקבל עזרה?? מצד אחד אני לא רוצה לעשות מזה ענין כזה גדול אם זה משהו חד פעמי אבל מי הבטיח לי שזה אכן חד פעמי , אנא צרו איתי קשר תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת התערבות. נגיעות ילד בן 8
ד``ר אליהו סמואל30/12/2008לטלי שלום
קיימת חובה לטפל בילד ולעצור את המעשים. כולל דיבור עם קרובת המשפחה לאחר התייעצות עם איש מקצוע.
יש סיכוים רבים כי הילד היה אף הוא קורבן לניצול מיני ,יש לבדוק זאת ורצוי דרך תיווך איש מקצוע.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריותאמא מודאגת.29/12/2008
שלום רב, יש לי ילדה בת 15 וחצי עם עבר של שימוש בסמים, כחצי שנה של התנסויות בסמים קשים וקלים. כיום כבר 4 חודשים בערך היא מטופלת אצל עובד סוציאלי ועוברת בדיקות שתן באופן סדיר ל5 סוגי סמים ובהם היא תמיד יוצאת נקייה. כמו כן חשוב לי לציין שהיא הייתה חותכת את עצמה חתכים עמוקים במפרקי היד בעבר. בערך חודש אחרי שנגמר השימוש שלה בסמים התחלתי לראות הדרדרות במצבה הנפשי. היא לא אוכלת (רזתה ב4 החודשים האחרונים 6 קילו) , היא תמיד בחדר, והיא מתארת בפניי מצבים מדאיגים שאני לא יודעת איך להתמודד איתם. היא אומרת שהיא "נקרעת" במילים שלה, בגוף שלה ושהיא פשוט רוצה לצאת החוצה, שקשה לה עם עצמה, שהיא חסרת סבלנות ולא מצליחה להתרכז בכלום, מרגישה אלימה כלפיי עצמה והסביבה (אף פעם לא נקטה בצעדים אלימים). יש לציין שהיא לא הדרדרה בלימודים ושיש לה ממוצע 85. ללא ספק יש לה בעיה שלדעתי אפשר לפתור רק עם תרופות,כי היא כבר הייתה אצל פסיכולוגים וכלום לא עזר, השאלה שלי היא אם בעקבות העבר שלה בכלל יהיה אפשרי לתת לה תרופות? מחכה לתשובה, תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מקרה חד משמעי לתרופות
ד``ר אליהו סמואל30/12/2008לאמר שלום
זה מקרה חד משמעי שמחייב טיפול פסיכיאטרי אינטנסיבי הכולל תרופות..
נקווה שתצליח להרפא.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לטקסיםמשה28/12/2008
בני בן 17 אובחן שיש לו או סי די. מלבד מחשבות אובססיביות רבות ומעט טקסים הוא גם התנתק לפעמים כדי לא להשתגע. כיום, לאחר שהוא עבר מפרוזק שלא עזר לאנפרניל, הוא מרבה לעשות טקסים, במיוחד לפני השינה, דבר שלא היה קודם, אבל הפסיק להתנתק. האם זה "מעודד"? כלומר, זה שלב טוב יותר משלב ההתנתקות? האם זה אומר שהתרופה משפיעה עליו לטובה? יש לציין שהוא גם לוקח רספרידל 1 מ"ג בתוספת כרגע ל50 מ"ג אנפרניל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפייתיות -שינוי בדפוס.
ד``ר אליהו סמואל28/12/2008לרינה שלום
פשר ההתנתקות לא ברור לי.
מאחר והיקף הפעילות העוסקת בכפייתיות הצטמצמה, הרי יש בכך שיפור.
אפשר כמובן לעלות במינון, אני מניח שהרופא המטפל ישקול זאת.
יש לזכור, כפי שאני מקפיד לחזור בתשובות אחרות, שטיפול שהינו רק בתרופות ללא טיפול בין אישי מפחית ביעילות הטיפול התרופתי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשר ההינתקות
משה28/12/2008"הינתקות" היא תוצאה של תחושת ההצפה על ידי המחשבות האובססיביות עד קושי להישאר בקשר עם המציאות החיצונית, תחושה שההצפה הרגשית של המחשבות היא בלתי נסבלת וכל שנשאר זה "לא לחשוב על כלום" (מה שאנו קוראים לעיתים "טקס" מנטלי). ואז שוב אני שואלת, האם יש כאן משום "הקלה" בכך שבני הפסיק להתנתק, אבל יותר טקסים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שיש הקלה.
ד``ר אליהו סמואל30/12/2008אבל יש עוד דרך, אפשר לשאול את הילד האם קיימת אכן הקלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספרידלמשה28/12/2008
בבדיקת הדם שעשיתי יצא לי 100 סוכר. האם זה בגלל הרספרידל? אני בן 16 ולוקח חצי מ"ג רספרידל כבר כמה שנים בתוספת ל40 מ"ג פלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר תחת ריספרדל
ד``ר אליהו סמואל28/12/2008רינה שלום
מינון הריספרדל נמוך. רמת הסוכר אף היא בטווח התקין ברוב המעבדות. חשוב גם באם הבדיקה נערכה בבוקר תחת צום.
חשוב כמובן להעביר את התוצאות לרופא במטפל.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדווחורד27/12/2008
האם חיבים לדוח לרופא השיניים על לקיחת תרופות פסיכיאטריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות ורופא שיניים
ד``ר אליהו סמואל28/12/2008לוורד שלום
תמיד רצוי לדווח, אולם באם השאלה מה המידה המינימלית של דיווח.
במידה ומדובר בהרדמה כדי לדווח. כך גם לגבי קיום מחלת נפש או סוגיות של חרדה שיכולות להשפיע על התגובה בצל הטיפול. דיטלין אינו משמעותי מאחר ואפשר להמנע מלקיחת התרופה ביום הטיפול.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובת הדיווח
משה28/12/2008אני לוקח חצי מ"ג רספרידל ו40 מ"ג פלוטין כבר כמה שנים. אפשר לא לדווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מה ההפרעה ?
ד``ר אליהו סמואל28/12/2008לרינה שלום
התרופות הנ"ל אינן מהותיות לצורך דיווח במקרה של טיפול שיניים שגרתי.
מאידך השאלה האם בעקבות הטיפול אצל רופא השיניים תהיה השפעה על ההפרעה המיוחסת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכאנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההפרעה - או סי די
משה28/12/2008בני מאוזן עם התרופות, אינו חי בחרדה מרופא השיניים, לכן אנו לא רוצים לדווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן נראה שבך.
ד``ר אליהו סמואל30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את תשובתך
משה30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 18 עם התפרצויות זעםמור22/12/2008
שלום, בני בן 18 מאובחן כ- ADD. עד לפני כשנה היה ילד יחסית רגוע. סיים בגרויות בהצלחה וגם כיום הוא עובד (לקראת גיוס) בשתי עבודות וזוכה לשבחים. הבעיה מתחילה מהרגע שהוא נכנס הביתה. כל דבר שלא מוצא חן בעיניו הוא מגיב בקללות וצעקות ואין לו כלל מחסומים. בדרך כלל אנו מנסים להרגיע את העניינים מהר והכל חוזר לשגרה אך אנו חשים שאין לנו אפשרות לפתוח את הפה ולהעיר לו על שום דבר. אחת למספר חודשים הוא מקבל "התקף זעם" שבו הוא מחטיף מכות לאחיו בן ה- 15, שובר כלים בבית, מעיף דברים על הקירות, מקלל, ופשוט "משתגע". בשבוע שעבר שכנים הזעיקו את המשטרה מכיוון שחשבו שקרה אצלנו אסון. אני מתלבטת בתגובה שלי כלפיו: האם אני צריכה להגיב מתוך רוגע וסלחנות כי יש לו בעיה אוביקטיבית או אולי לנהוג בתקיפות ואף להעיף אותו מהבית כשהוא מגיב בהתפרצות זעם? מצד אחד אני מרגישה שכשאני רגועה זה מתפרש אצלו כחולשה. מצד שני תגובה "חזקה" מצידי כמו לא לכבס את בגדיו או לא להכין לו אוכל אהוב, יכולה לגרום לו אולי להקצין את התנהגותו השלילית. מה עושים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף זעם גיל 18
ד``ר אליהו סמואל22/12/2008למור שלום
איני סבור שיש פיתרון בית ספר למקרה שהצגת.
תגובות אילו חייבות להבחן באופן מעמיק שכן יתכן והן קשורות למצב מתח הקשור לבעיות גיל ההתבגרות או לגיוס לשירות צבאי ואולי סיבה אחרת.
שינוי אפשרי רק באם ניגע במקור החרדה.
אמירה חינוכית זאת או אחרת נחוצה אולם היא אינה תחליף לשיחה עם איש מקצוע. אין להשתהות מאחר והתרחשות דומה תחת שירות צבאי עלולה להזיק.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 11 מקבלת רספרדל נוזליענת21/12/2008
והרופאים לא רוצים לאמר לי מה יש לבת שלי הלכתי לשתי פסיכיאטרים אחד פרטי ואחד ממשלתי שאצלו היא בטיפול מגיל 6 (הפסקטי את הטיפול כי לא ראיתי כול שינוי הילדה "שונה "מילדים אחרים בגילה שאלתי את הפסיכאטרים מה יש לבת שלי אבנתי בחצי פה שכניראה היא חולה ואיך שהוא שמעתי משהו כמו סכיזופרניה או הפרעות משהו לא ברור מאז אני בשלתי דיכאון נפשי המצב שלי ירוד לא מתקלחת לא רוצה להתלבש לא ליראות חברות אני לא מפסיקה לבכות כול היום אני חושבת מה יהיה עם הבת שלי מי יטפל בה לאחר שאני ובעלי ניזדקן יש לי בת נוספת בת 7 ואני מצפה שהכול יהיה על כתפייה בעתיד וזה מעציב אותי מאוד אני הולכת לטיפול פסיכולוגי והמטפלת מחזקת את תחושותי שיתכן שבתי חולה ושנכון שהיא תצטרך טיפול כול חייה וזה גורם לי יותר צער ודיכאון אני יותר סבלנית כלפי ביתי אני מנשקת אותה ומרחמת עליה (בלב) בעלי לא מוכן לשמוע על זה והא מעדיף להתכחש אני לא ישנה בליה שמא תתעורר ביתי וחרדה כמו שקרה לה בגיל 9 אני מפחדת מימנה שלא תתעורר בלילה ואני אבהל (בעלי עובד מישמרות לילה) ליפעמים אני אומרת שאם היא באמת חולה עדיף שתמות ולא תחייה בבדידות הנוראית שהיא נמצאת בה אין לה חברים רק חברה אחת היא לא רוצה קשר עם ילדים אחרים.והיא לא יכולה להפגש כול הזמן עם ההילדה הזו כי אמה לא מרשה אמה רוצה שהיא תלך לעוד חברות ובצדק האמא שלה לא יודעת שלבת שלי יש בעיות נפשיות מה יש לבת שלי עיזרו לי מה עלי לעשות לאן לפנות האם יש הוריאי שאני יכול לדבר איתם ולשאול אום מה יש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על הבת ומצוקותיה
ד``ר אליהו סמואל22/12/2008לענת שלום
לא ברור לי מה רצונך לדעת. הגדרה ברורה לא תמיד ידועה ומוכרת ורק הזמן עושה את שלו.
רצוי גם לגייס תקווה ולא לראות הכול בשחור.
אני מניח שאם תדברי עם הפסיכולוגית על רצונותיך לדעת על האבחנה היא תנסה לעזור לך ולדבר עם הגורמים המטפלים בביתך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקסשלי21/12/2008
בני בן ה16 סובל מהפרעות קשב וריכוז וחוסר מוטיבציה. ריטלין וקונצרטה גרמו לו לתופעות לואי לא נעימות. הנוירולוגית המליצה על אדרונקס. האם לתרופה תופעות לוואי שכיחות, והאם ניתן להפסיקה מיד (הבנתי שהיא ממשפחת הנוגדי דיכאון ). האם מומלץ לנער בן 16 להתחיל עם תרופות ממושכות כאלה שיכולות לגרום לתסמינים שונים בעת ההפסקה או/ו בעת הלקיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדונקס ומעבר לו.
ד``ר אליהו סמואל21/12/2008לשלי שלום
לתרופה תופעות לוואי שכיחות לטווח תרופות אילו. ניתן להפסיק את הטיפול לפי הוראות מתאימות של הרופא. לגבי היות הטיפול מתמשך העניין מאוד אישי ותלוי מצב.
חשוב להדגיש שוב נתון מהותי שאני חוזר לאורך כל תשובותיי. כל טיפול תרופתי מחייב התערבות שאינה כימית. שתהיה בקוו חינוכי או פסיכוטרפויטי (טיפולי רגשי) או שילוב ביניהם. טיפול תרופתי ניתן במקום שטיפול אחר אינו יעיל, אולם אין הוא מחליף אותו.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןדן18/12/2008
שלום רציתי לדעת בבקשה האם ריטלין יכול ליגרום לדום לב בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין -דום לב
ד``ר אליהו סמואל18/12/2008לדן שלום
הריטלין הניתן במינון הרגיל אינו גורם לדום לב , ובוודאי לא בילידם אשר ליבם בריא ומתפקד.
אולם תתכן תופעת לוואי נדירה של הפרעת קצב על רקע לב כושל ואשר שילוב הריטלין עלול לגרום לדום לב. כמובן יתכנו שילובים מורכבים אחרים כמו של מחלות וירליות המתקיפות את הלב ( מיוקרדיטיס), במקרים אילו גורם המוות לא יהיה ברור.
בכל אופן תרופה הניתנת במעקב רפואי נאות אינה מסוכנת ובוודאי לא מהסיבה שנשאלה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעות בפי הטבעת - ילד בן 7יפית18/12/2008
שלום, מצאתי את בני בן ה-7 נוגע באזור פי הטבעת באמבטיה זו פעם שניה או שלישית שאני רואה אותו נוגע באיזור זה כאשר ראיתי אותו נוגע שאלתי אותו מדוע הוא נוגע ? האם נהגתי נכון? האם נגיעותיו מעידות על נטיות מיניות עתידיות? האם זה טבעי ובאיזה תדירות? אשמח לקבל קצת יותר מידע בנושא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התענינות באברי גוף צנועים בגיל 7
ד``ר אליהו סמואל18/12/2008ליפית שלום
התופעה שאת מתארת אינה נדירה ואינה מעידה על שום דבר חריג ובוודאי כאשר הילד בודק את גופו בחדר האמבטיה.
יש לבדוק האם הילד אינו סובל מתולעים הגורמים לגרד בפי הטבעת.
בנסיבות המתוארות אין להעיר לילד מאומה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי התקף פסיכוטיאמא של בדוי18/12/2008
ילד שחווה התקף פסיכוטי, לפני כחצי שנה (אובחן ע"י פסיכיאטר. דיבור מהיר, הצפה של רעיונות, הזיות וכו') האם יתכן שמאז יכולותיו השתנו? מבחינת ריכוז, יכולת ארגון, יכולת ללמוד, פניות ריגשית ללימודים בבית הספר. הילד מקבל תרופות אבל לא מאוזן במאה אחוז. ילד PDD בתפקוד גבוה. היה עד להתקף תלמיד מצויין וכיום טוען שמאז ההתקף יכולותיו נפגמו. האם זה יתכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי / סכיזופרניה
ד``ר אליהו סמואל18/12/2008לאמא של בדוי שלום.
האבחנה בין מצב פסיכוטי שהתארגן באופן כמעט מושלם לאחר חצי שנה, ובין מצב שלא התארגן ,חשובה ביותר ביחס להגדרת האבחנה ומהלכה בעתיד.
לפי מחקרים ותצפיות קליניות במשך עשרות שנים נמצא כי מצב שאינו מתארגן הינו לרוב מצב שאנו מכנים סכיזופרניה. אין להיבהל מכך שכן יש להפרעה דרגות שונות. ילדים עם PDD אינם חסינים מהפרעה זאת.
כמובן שיש לסייג אמירה זאת למספר מגבלות ואשר אותם הרופא המטפל יבחן.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב פסיכוטי
אמא של בדוי18/12/2008תודה על התשובות, עוד הבהרות: 1. יש שיפור רב מאז ההתקף הפסיכוטי אבל, האם יתכן שחלק מהיכולות שהזכרתי קודם באמת נפגמו? (כי בבית הספר, שם לא יודעים על ההתקף, חושבים שהילד לא מעוניין לשתף פעולה, והילד טוען שקשה לו, בבית אני רואה שקשה לו) 2. סכיזופרניה או מחלת נפש דומה אחרת היא לא גנטית? לא ידוע לי על סכיזופרנים במשפחתנו. תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל18/12/20081. סכיזופרניה אינה מחייבת רקע גנטי .
2. הפגימה ביכולות יכולה להיות מוסברת ברמות שונות ,הרמה התדירה ביותר היא ליקוי לאחר מצב פסיכוטי במצב של סכיזופרניה.
יתכן גם כי מדובר בפגימות הקשורה למורכבות פסיכולוגית משנית למצב הפסיכוטי. .לדעתי המצבים המתוארים הינם קוגניטיבים ביצועיים באופיים והם בעלי אופי ביצועי ניהולי ולא רגשי המשתנה לפי תנודות הרגש. באם מדובר בהפרעת התפתחות מפושטת המצויה ברקע, המצב יותר מורכב. יש להביא בחשבון גם מהלך קליני הזהה לתופעות שתוארו בספרות הישנה ותועדו כתסמונת הילד הגבולי.
בכל אופן המעקב אחר המהלך יתן את הפתרון הנכון.
רצוי להתיעץ על כך עםהרופא המטפל, אפשר לפנות גם לחוות דעת שניה. השאלות שאת שואלת הינם בעלי משמעות פרקטית ולכן חשוב להגיע לפרשנות הנאותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10דנה17/12/2008
הילד שלי מכיתה א' בבעיה קשה לא מדבר עם אנשים לא מתערבב בכיתה נמצא בקשר עם חברים בודדים מופנם סגור וביישן מעבר לנורמה טופלנו במרכז ניצנים אך בסוף הטיפול נאמר לנו שהטיפול לא עזר חשבנו שעם הגיל זה יסתדר אך לא לאן עלי לפנות כדי לקבל אבחון וטיפול מתאים הילד נמצא במצוקה (ילד חכם ורגיל מאוד בבית) קשה לו להסתדר בבית הספר ובכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד מופנם ובישן בן 10
ד``ר אליהו סמואל17/12/2008לדנה שלום
כמובן שניתן לפנות למרכז הציבורי שוב להערכה מחודשת.
חשוב לדעת שטיפול במערכת בריאות הנפש הוא טיפול מצומצם. קיימת גם אפשרות טיפול אינטנסיבית דרך מערכת החינוך בכיתה המתאימה לליקוי.
לצורך כך יש להיות בקשר עם פסיכולוג בית הספר ועם מערכת בריאות הנפש.
משפט כמו :" נאמר לנו שהטיפול לא עזר" אינו מובן כי בוודאי בסמוך לו ניתנה גם אפשרות אלטרנטיבית.
בהצלחה.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית בנכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה שקורה ליבחור16/12/2008
היי אני בחור בן 18 סובל מדפרסונליזציה והרופא נתן לי seroquel paroxetin ו clonazepam ולפעמים אני מרגיש נורא מסכן ובעיקר אני לא מפסיק לנתח בניגוד לרצוני למשל , כשמדברים אני חושב איזה סוג של דיבור זה או כל מיני מחשבות טפשיות וניתוחים בלתי פוסקים , על רגשות של אנשים וכאלה, בו בשעה שההרגשה שלי דפוקה לגמרי מה אני צריך לעשות נמאס לי הפסיכיאטר אמר לי שאני צריך לעבוד ואני לא מבין מה הקשר , אולי אתם תסבירו לי מה הקשר , ובכלל איך ניתן לעבוד במצב כזה ? נמאס לי כבר , איך מתפטרים מהמחשבות הדפוקות האלה ? עם החרדה התמידית ........והאין סופית עזרה בבקשה היום קמתי בבוקר כולי חרדה ענקית אני מרגיש צף באוויר ובעיקר לא רגוע , אני לא מרגיש שייך לעצמי , וכלום לא מדבר אלי לא סרטים ולא כלום , מה אני עושה נמאס לי אני נורא מפחד מעצמי ומאנשים , קשה לתאר את הפחד הגדול , פשוט פחד פחד חרדה והרגשה רעה כזאת מאוד רעה אני לא מרגיש שייך לשום מקום הפחד הוא ענקקקקקק ומפחיד , מה זה ? זה הפרעה שכיחה ? שאנשים לא מרגישים טוב עם עצמם? שייכים לעצמם? אני לוקח סרוקל ופרוקסטין ועוד משהוא ששכחתי את השם , יכול להיות שאני צריך לקחת עוד נוגד חרדה ? וחוץ מזה ,זה נכון שזה לא טוב לשתות קפה כשאני חולה בדפרסונליזציה? תודה על היחס כשמישהוא מדבר לידי אני חושב בצורה מוזרה , שמה זה אומר שהוא מדבר (נכון זה מחשבה מוזרה), אני כבר לא מסתכל על בני אדם כבן אדם , אלא כל היום אני חושב על זה שיש מילים שאנשים מדברים אחד עם השני , ואני גם לא חושב על המצב מה שקורה כרגע בשטח והאווירה והמצב רח והכל ואני חושב על אבא שלי שיכול לדבר ,יש לי קטעים שאני לא מרגיש, או שאני מרגיש רע או שאני חרד ולא שולט על הגוף שלי ועל עצמי ועל התנהגותי,ולפעמים אני מרגיש שאני כלום , אין לי זהות , לפעמים אני מרגיש מת , אוקיי מה אני עושה עם כל זה איך יוצים מזה ? עכשו למשל אני לא יודע מה אני רוצה לעשות לא בא לי כלום רע לי ודפוק ,המחשבות שלי מטורפות לא כמו כל בן אדם נורמלי כל דבר אני חושב ומנתח ונמאס לי אני חי בעולם מישהוא ואני לא מרגיש "מרגיש" לא מרגיש כלום אני לא מרגיש שאני קיים וחוץ מזה גם אוכל לא מדבר אלי יותר אני אף פעם לא רעב אני לא שולט אל כלום, אוקיי, אם יש לכם עצה .....אנא , למרות שאני כבר לא מאמין שאצא מזה ואני רועד הרבה , אבל בנוגע לתרופות הוא אמר לי עד כאן , אתה צריך לעבוד וזהו זה וככה תבריא , אי אפשר רק תרופות , אבל מה זה המחחשבות הבלתי פוסקות האלה שיש סיבה לזה שאני כותהב עכשו ומה המצב הפסיכולועי עכשו ומי ומו ולמה וכמה , מה איכפת לי לעזזל כל הסיפור זהז תן לי לחיות בשקט ולהנות , וזהו , למה כל תנועה שלי כבדה ומלאת מחשבות , קשה לי להסביר את מה שאני מרגיש ולכן אני חושב שגם הפסיכיאטר לא מבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכל ומיואש
בחור16/12/2008אני מתחיל לבכות עכשו (קצת דמעות בעניים) אחרי הרבה זמן שזה לא קרה לי בגלל הניתוק הארור למה?למה?למה? אני מת, פשוט לא פגשתי את עצמי הרבה זמן , עכשו רע לי מאוד מאוד מאוד אני בודד במלא מובן המילה , אני מדבר איתכם מתוך הבור העמוק(מאה מטרים בערך) שאני תקוע בו , רוב היום אני קבור שם (הייתי מעדיף שהתיאורים המציאותיים שאני נותן לכם כרגע יהיו מציאותיים באמת (אפילו אם בבור יש נחשים) מאשר שזה יהיה תיאורים על מצבי הרגשי ) אני מת שמה בבור , מה ניתן לעשות ? הפסיכיאטר נתן לי seroquel ו paroxetineu clonazepam , האם יש לכם עוד תרופה שיכולה לעזור לי לצאת מזה ? אם לא אני חושב שהשיקול שאני לא רוצה להעלותו על הכתב פה , יהיה ההחלטה הנכונה , אבל לא ,אני לא אעשה את זה , אבל בכנות , יש מצב לצאת מזה ולהרגיש טוב ? או שאני אסבול מזה לעד? אין לי טעם בסגריה , באורז ,בעוף או בגלידה או במקלחת או בצחצוח שניים אני מת שמתהלך ברחוב , אבל מה ההבדל? שמת לא סובל מחרדה ואני חרד מוות כאילו אני לא יודע מה, מי שלא עבר את זה לא יכול לדעת באיזו מין חרדה מתואר.......מקווה שיהיה יותר טוב , והאמת הלואי ידרוס עלי משאית , הייתי חייב להגיד את זה , סליחה אם הפחדתי אותכם , אבל פשוט נמאס לי , אני אובד עצות (קפה לא טוב לדפרסונליזציה? אשמח לדעת מה עוד אסור ) תודה רבה לכם על זה שאתם מתייחסים אני לא מבין מה קרה לי? פשוט מהשהוא כימי בראש שלי השתנה ולקח לי את האני שהמצא בתוכו (אני לא יודע איך זה עובד) וחוץ מזה יש לי כל מיני מחשבות ברוח כאילו מחוץ לעזמי שאני בעצמי קשה לי להבין אותם כמו העובדה ששפות ודיבור נועדו לשמש לבן אדם שהוא הדבר החשוב פה והוא אם הוא רוצה הוא יכול להשתמש במילים כדי ש....לבא על הצרכים שלו , וגם אני חושב אלף פעמים ביום שפשוט אין כזה דבר שבן אדם מדבר שתי דברים ביחד , אלא בדיבור או בכתב הכל צריך להיות מילה אחרי מילה , וחוצמזה מה אני אמור לעשות כשאני מרגיש שאני אוויר כאילו מלאך כזה כלוןם לא מחשבות ולא רגשות ולא שום דבר המשך יבוא תודה , פשוט זה המקום היחיד שאני מפרק את התסכולים שלי , אבל מה שיהיה הכי מעניין זה כשאני אהריא ואחזור לעצמי ,אני אישית לא מאמין בזה , אבל אם זה יקרה , באיזה צורה זה יקרה? האם קפה וסיגריות(האמת אני יודע שסיגריות זה לא בעיה ככה הפסיכיאטר אמר לי) אבל קפה מותר או אסור? וחוצמזה מה זה מטפל cbt ?ועכשו אני סתם רוצה לספר מה שקורה לי ( אני מעתיק ממה שכתבתי בדף כשחזרתי מהמסיבה) אם זה לא מעניין אותך את לא חייבת לקרוא , הלילה הייתי במסיבה בשביל להיות בחברה והרגשתי כלום ,אני מחכה מחכה עד שהרגשתי משהוא ,אני חושב על כל המחשבות המוזרות אבל אני לא מגיב לסביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אם מישהוא קורא את זה
בחור16/12/2008אני שואל את עצמי מה עושים האנשים פה במסיבה עד שרגע אני חזרתי לעצמי (יש לצייןשחבר שדברתי איתו איזה שעתיים לפני זה ומאוד הזדהיתי איתו , אבל אחר כך כאילו אני לא מכיר אותו "אני" לא פה, והמת הזה זה לא רק מת , זה מת פעמיים , אני לא מחליט מתי אני חי ומתי אני מת ,המחשבות שמסתובבות להם שם במוח מוזרות ביותר ,(אפילו אני לא יכול להסביר את זה, אני פשוט לא הרגשתי את עצמי במסיבה , אני לא מדבר כמובן ,בגלל שאין לי מה לומר,אני המת הוא משעמם מאוד , זה בעיה בהורמונים? במערכת העצבים שלא עובדת טוב? מה זה? זה ניתוק ארוך מאוד מאוד מאוד, אין שליטה על עצמי ,לא מרגיש שייך לעצמי , ואז לפעמים כשאני מתעורר מהמיתה הזאת , זה חרדה , אז אני מחכה מה יהיה הלאה , האני שלי יתעורר? כן?לא?מתי? איזה ריקנות בראש זה פשוט יותר מפחיד ממפחיד ,רוב היום אני אומר לעצמי הנה העולם ממשיך לחיות ואני מת (לפעמים , אני כל כך מת שהמוח לא חושב על זה אפילו ) אבל דבר אחד לא עוזב אתי יומם ולילה ,לאן אני ברחתי? אני בדווקא לא אומר "האני" , כי על עצמי אני לא מתבטא "ה" ,אף פעם לא אגיד המנחם שלי ברח,כי מנחם זה אני ואני ברחתי!!! אני מקווה שזה מובן , אני כמעט לא מתקשר עם אנשים , אני פשוט לא חי עם אנשים ,אני מתכוון שאני לא מתקשר אז אני בודד , תחושת הניתוק חריפה במיוחד , ככה זה נראה, להרבה אנשים זה קורה? אבל לפני המסיבה התווכתי עם מישהוא וזה היה מאוד לא נעים לי , הקול לא היה שלי. והרגשתי נורא דפוק עם עצמי , הקטע הבא הוא קצת מסובך , היה תקופה לפני חצי שנה שלקחתי אפקסור ואז הכל הכלהכל היה מצויין רק מה היו קטעים שהייתי צריך לשתוק כדי לא להבהל יותר מדי ולהרגע ואז תמיד קנאתי באלה שיכולים לדבר כמה שהם רוצים(אז היה לי כיף לדבר) אז לכן עכשו בתקופה זו אני מסתכל על אנשים שמדברים ואני מאוד מרוכז בעניין ועצם העובדה שהם יכולים לדבר , אבל זה כאילו שכחתי שלדבר זה עניין של האדם באופן טבעי הוא מדבר גם אם לפעמים הוא מדבר ולפעמים הוא שותק , ועכשו כיון שאני לא אני אז בכלל לא מדובר על לדבר או לא אלא הראש שלי עובד הפוך(ואפילו כשאני מדבר עכשו זה לא כיף לי כי זה לא דיבור שלי וזה דיבור שלא כמו כל בן אדם שחושב והוא רוצה להגיד מה שהוא רוצה להגיד אז הוא מוציא את המילים , אבל עכשו זה דיבור של ההוא המת שלא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו והוא כרגע חושב על זה ש"לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו " זה ביטוי כזה ואני מצייר לעצמי אנשים שאומרים את המשפט הזה ככה בערפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנואש ומודה לכם מאוד על הסבלנות הרבה
בחור16/12/2008וכל מחשבה שעוברת לי בראש זה בצורה כזאת (יותר מדי מסובך אה? תארו לעצמכם שאתם בפנים )ומה שגורם לזה שאני מרגיש משוגע והכל מוזר לא משנה עם מי אני מדבר ,וגם אין לי תאבון , מה עושים עם זה ?יש תרופה גם לזה? אני אף פעם לא צמא או רעב, נו,,,, חוצמזה הניתוק מתבטא הן במחשבות והן ברגשות ,וחוצמזה ,זה נורמלי שהדפרסונליזציה מלווה במחשבות כאלה מטורפות?שאני בתור בן אדם נורמלי כמו שהייתי פעם לא הייתי חושב עליהם? הכל כבד לי אוי מה יהיה , נראה איך נצא מזה, פשוט נהייתי משוגע אין על מה לדבר , אשמח לדעת מה זה מטפל cbt (רוב הדרשה העתקתי מדף שכתבתי אחרי המסיבה כזכור) מעניין איך בן אדם חוזר להיות נורמלי ולהיות הוא על ידי תרופה , באמת מעניין..... תודה רבה אם כבוד הרופאים היה לכם ו לאחד מכם הסבלנות לקרוא אשמח לקבל כיוון ,אלף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך כותבים כאשר נמצאים בדיכאון
ד``ר אליהו סמואל16/12/2008
לבחור שלום
כתבת מתוך חלב דמך ושפכת את לבך.
יש כמה מסלולים שכדי לנסות.
1. לנוח ולהיעזר בצוות רפואי אינטנסיבי במחלקה פסיכיאטרית לתקופה מסוימת עד לשיפור במיוחל.
2. לאזור כוח ולצאת ממעגלי המחשבות שאינן מובילות כמובן לשום מקום, וללכת לעבוד זה אחת האפשרויות .
3. נראה שאתה מיטיב לכתוב ואף כתיבתך קלה ובעלת רוחב ביטוי. אפשר שתפתח בלוג או שתבטא את הרגשות בכתיבה ספרותית . אולם תגביל את עצמך למשך זמן מוגבל וביתר הזמן תנסה לבצע פעילות שאינה התעסקות ברגשות.
4. רצוי לשתף את הרופא במצוקתך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)