מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 7 שמתעורר משינה עם חרדותאתי21/11/2008
שלום, בני בן ה - 7 החל לסבול לפני כ - 3 חדשים מטיקים. באבחון אצל נוירולוג הומלץ על טיפולים אלטרנטיבים יחד עם התחלת טיפול אצל פסיכולוג. כרגע מטופל בטיפולי שיאצו, רפלקסולוגיה, פרחי בך וטיפול רגשי ללא מגע. לפסיכולוג טרם פנינו מכיוון שאנו ברשימת המתנה. כרגע לאחר 3 חדשים הטיקים פסקו כמעט לחלוטין אך בחודש האחרון הילד החל להתעורר באמצע הלילה עם חרדות. הוא מדבר לא לעניין, הדופק מואץ וקשה מאוד להרגיעו. (לא תמיד הוא מזהה שאני לידו ואיתו). הדבר מדאיג אותי מאוד. אשמח לקבל את חוו"ד ו/או עצתך. תודה, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא22/11/2008שלום אתי
פני בהקדם לנוירולוג שאיבחן את בנך.התופעות שאת מתארת מחייבות איבחון . במידה ולא תצליחו לפגוש אותו בהקדם פנו לחדר מיון. דיבור לא לעניין, לא מזהה אותך - סימפטומים שחשוב להיבדק מיידית במיון יוכל להיבדק גם ע"י נוירולוג וגם פסכיאטר. המערכת הציבורית לא פנוייה במיידי למקרים דחופים. אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה דר שפיראטלי21/11/2008
האם אתה מציע לי לעשות לו קודם אבחון רפואי או ישר ללכת לפסיכיאטר ילדים.באזור תל-אביב את מי אתה ממליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא22/11/2008תוכלי טלי לפנות לרופא הילדים לאיבחון רפואי ראשוני והוא גם ימליץ על פסכיאטרים שהוא עובד אתם באיזור מגורייך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת צואהטלי21/11/2008
בני בן 8 תוך כדיי שהוא עסוק בדברים כמו טלויזיה אינו שם לב ובורחת לו צואה הוא מסוגל לפעמים להסתובב עם תחתונים מלוכלכות הרבה שעות ויוצר ריח לא נעים. לפי המורה הוא חייב דחוף פסיכיטר ילדים היא טוענת שזאת בעייה רגשית ושהוא איינו מתחבר לגוף שלו זה מאוד מפריע לו ניסינו שיטה של מתנות על כניסה לשרותים אך מסתבר שאין לו שליטה על כך. מה עושים לפי המורה אני מטאטאת את הבעייה מתחת לשטיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאנקופרזיס
ד``ר אבי שפירא21/11/2008בהחלט המורה צודקת שצריך איבחון הבעיה בכדי להתאים לבן טיפול מתאים. באמצעות מתנות זה לא יחלוף. בגיל הזה לילד לא בורח קקי ולכן חשוב האיבחון מדוע זה קורה ולהתאים טיפול כולל גם לילד וגם הדרכה להורים ולצוות ביה"ס. פסכיאטר ילדים בהחלט כתובת מתאימה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונליזציהבחור21/11/2008
שלום היי יום שני הזה הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שיש לי דפרסונליזציה מאז שזה התחיל אני חי בחרדה תמידית חרדה גדולה מאוד ואני לא משדר לסובבים שלי קרבה והם רואים את זה כסנוביות כאילו אני לא רוצה אותם אני נורא משעעמם והמצב רוח שלי במינוס ככה שלאף אחד לא אכפת ממני אני חי לבד עם חרדה ומחשבות שליליות (בבקשה אל תגידו לי לקחת תרופות נוגדי דיכאון או חרדה כי זה לא ירפא אותי מהדפרסונליזציה ) אני מרגיש נורא מיותר בכל מקום שאני נמצא בו ואני רוצה לדעת מה הסיכוים שאני אצא מהדפרסונליזציה (אני בן 18) מאוד לא נוח לי עם עצמי ואפשר לראות את זה עלי אין לי מינימום של אהבה עצמית ובטחון עצמי וכבוד עצמי מה שגורם לכך שאני נורא מפחד מאנשים אולי יצחקו עלי ולדעתי באמת שיש על מה לצחוק כי אני מתנהג בצורה מוזרה , כמה זמן זה ימשך ? ישנה אפשרות לדעת ? מה אני צריך לעשות ? יש אפשרות שכל החיים אסבול מזה? האם בשביל שיבינו אותי אני צריך להסביר לכולם מה זה "דפרסונליזציה" ולהסביר לכולם שאני חולה נפש? אני מחפש קצת הכוונה מבעלי נסיון כמוכם כי אני אבוד לגמרי תודה רבה ..........האם שייך להיות בבית הספר במצב כזה או עלי להיות בבית עד שאבריא (אם זה יקרה פעם )? החברים לא מבינים מה קורה לי הם חושבים שאני סתם עושה את זה והם צועקים עלי ומבקרים אותי שאני "אנטי סוסייטי" דהיינו אנטי חברה , אין לי אהבה לשום דבר ,מה שעושה שללכת לאכול להתקלח לצחצח שניים דורש מאמץ גדול וריכוז רב ואני לא רואה את הסוף לזה , איפה הסוף ? אם ישנו , מתי אחזור לעצמי ולאהבות שלי?
ד``ר אבי שפירא21/11/2008דפרסונליזציה זה סימפטום שמופיע בהפרעות שונות פסכיאטריות , נוירולוגיות. חשוב קודם כל לאבחן את הסיבה לפרסונליזציה ולהתאים טיפול. פנה באמצעות הרופא לפסכיאטר מומחה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זועקת לעזרה!שומרת אחותי20/11/2008
שלום. אני בת 21 ויש לי אחות בת 24 שאובחנה כסובלת מהפרעת אישיות גבולית. אני ואמי רוצות לדעת כיצד ניתן לעזור לה ביום יום. ואיך צריך לנהוג עמה. לי ולאחותי יש קשר מאוד מאוד הדוק ועמוק שתינו באנו מרקע קשה של הטרדה מינית מצד האב. אחותי סובלת מדכאונות רבים וקשים וחרדות ונשברת בקלות רבה עד שכבר ממש מפחיד להוציא מילה מהפה לידה..אין לדעת איך ישפיע עליה כל דבר שנאמר ונעשה. היא נוטלת כדורים שניתנו לה על ידי הפסכיאטרית המטפלת בה (ויאפקס) ,היא מטופלת אצל פסיכולוגית,אך לא נראה כל שיפור במצב.לפני 5 ימים היא ניסתה להתאבד על ידי נטילת כדורים, למזלי תפסתי אותה בזמן והזמנתי אמבולנס,מאותו יום היא מאושפזת בבי"ח רמב"ם במלחקה הפסיכיאטרית,כל היום היא מוקפת חברים אוהבים ודואגים ובמשפחה הקרובה. אני נורא דואגת וכך גם אמי,שתינו מתוסכלות ולא יודעות כיצד ניתן לעזור,להקל, מה נכון להגיד ומה עדיף שלא. אנחנו משתדלות שלא לדבר לידה על כל מיני בעיות קיימות,ומרעיפות עליה אהבה ככל הניתן אך כבר לא בטוחות אם זה נכון לעשות, בבקשה תעזרו לנו אנחנו כבר לא יודעות מה לעשות! בתודה מראש. שומרת אחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישפוז
ד``ר אבי שפירא21/11/2008אין ספק שההתמודדות קשה אך קטונתי לייעץ דרך האינטרנט מבלי להכיר מורכבות המשפחה. אתם נמצאים במחלקה פסכיאטרית מצויינת שודאי שם יוכלו לעזור לכם להתמודד עם הקשיים. בהצלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרטרהדן20/11/2008
שלום רציתי בכבקשה לדעת האם התרופה סטרטרה גם יכולה ליפגוע בלב בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטראטרה לא פוגעת בלב
ד``ר אבי שפירא20/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרטרהדן19/11/2008
שלום רציתי בבקשה לדעת אם הטרטרה פועלת כמעת על כל אחד כמו הרטלין שעובדת כמעת על כל אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטראטרה
ד``ר אבי שפירא20/11/2008בד"כ ההשפעה דומה כמו הסטימולנטים לדוגמה ריטלין. בברכה קצת מידע שכתבתי על הסטראטרה
סטראטרה
מעכב פרה סינפטי של הנור- אפינפרין, דומה בפעולה לתרופות האנטי דכאוניות.
מינון יומי: 1.2 עד 1.4 מ"ג לק"ג. (מתחילים ב 0.5 מ"ג ועולים בהדרגה למינון האופטימלי)
במבוגרים מתחילים 40 מ"ג, אח"כ 80 מ"ג המינון המקסימלי 100 מ"ג.
יתרונות
1.משפיע ל 24 שעות. (התקופות הקשות בילדים עם ADHD הם הבוקר והערב בגלל שבתקופות אלו אין כיסוי תרופתי.)
2.לא גורם החמרה בחרדה או טיקים
3.אין בעיות בטיחות כמו בטריציקלים. (לא פוגע בהולכת הלב, אין בעיות עם מינון יתר)
4.לא תרופה ממריצה (NOT A CONTROLLED SUBSTANCE ) – אפשר לתת מרשמים בצורה פשוטה יותר
חסרונות
1. השיפור הוא לא מיידי . רק לאחר שבועיים שלשה ממתן המינון האופטימלי (TARGET DOSE )
2.לא יגיע לישראל אלא ביבוא אישי (מסיבות של חברת התרופות אלי לילי) ולכן העלות הכספית תהיה גבוהה מאד.
7%.3 מהלבנים הם POOR METABOLIZERS של האנזים CYP2D6 ולכן ריכוז הסטרטרה אצל אנשים אלו הוא פי 5-10 מהאחרים. אצלם יש יותר סיכוי לתופעות לוואי.
4.מתן תרופות אחרות שמעכבות פעילות האנזים CYP2D6 כמו פרוזק, קינידין, לוסטרל יכולות לעלות את רמת הסטרטרה.
5. בחולי אסטמה המקבלים ונטולין, או בריקלין (Beta AGONISTS ) צריך לקחת בזהירות סטרטרה.
6. 1 מתוך 7 המקבלים סטראטרה החשק המיני יפחת באפן משמעותי. התופעה הפיכה .
7. תופעות לוואי: בחילות, כאבי ראש, אינסומניה, אובדן תאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילה לא שקטYossi18/11/2008
שלום, בתי בת ה-תשע מתעוררת מזה כחודש כל לילה בערך בחצות כדי "ללכת לשירותים". היא מתעוררת עם דופק מהיר ונראה שהיא חוששת. היא לא מוכנה לחזור למיטתה כשהיא נכנסת למיטה שלנו היא נרדמת במהירות וללא הפרעה עד הבוקר. אין שום סימנים מיוחדים במהלך היום, שוחחנו עם מחנכת הכיתה וגם שם הכל נראה תקין. יש לציין שלפני כחודש וחצי עברנו דירה, ובדירה החדשה היא ביקשה חדר בנפרד לאחר שעד כה היא ישנה עם אחותה הצעירה באותו חדר. אולי הבעיה היא שהיא החלה לישון לבד? האם לחזור ולאחד את חדרי השינה? לאן כדאי לפנות? האם לקבל אותה למיטת ההורים או לשלוח אותה חזרה לחדרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר אבי שפירא19/11/2008שלום רב
נראה שהיא מגיבה למעבר הדירה וגם העובדה שישנה לבד כאשר תמיד היתה רגילה לישון בחדר אחד עם אחותה . מדובר על מספר שינויים בבת אחת שאולי השפיעו עליה , בהחלט יכול להיות שהבת רגישה יותר וצריך אולי לבצע את המהלך של המעבר הדרגתי. במידה ועדיין הפרעת החרדה תמשיך פנו ליעוץ מקצועי פסיכולוג , או פסכיאטר ילדים אשר יוכלו לעזור לכם להתמודד עם הבעיה. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה לא שקט - המשך
Yossi19/11/2008העברנו את מיטתה וכעת היא ישנה עם אחותה מזה 2 לילות ועדיין ללא שום שינוי. האם להמשיך ולקבל אותה למיטתנו או לנסות ולהתעקש ולא לקבל אותה אלינו? איזה סוג של עזרה מקצועית אנחנו צריכים? יש מישהו מומלץ עם נסיון? תודה עבור התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד``ר אבי שפירא20/11/2008מומלץ פסיכולוג ילדים או פסכיאטר ילדים. רצוי שלא תישן במיטתכם אם אפשר. פנה אלי למייל ואוכל לייעץ למי לפנות באיזור מגוריכם. בברכה אבי
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לנערה בת 15 מבקשת עזרהאמא מודאגגת18/11/2008
בתי בת ה 15 מטופלת כבר מאז חודש מאי בערך במחלקה ו' בגהה ,לאחר כל התלאות שאנו חווים איתה , הבנו שהיא מאובחנת כנערה עם תופעות של פוסט טראומה , דיכאון והפרעת אישיות גבולית וקלפטומאניה .מדובר בילדה מאוד פקחית ומוכשרת ועם יכולות ביטוי ברמה גבוהה מאד שמעל שנה לא מסוגלת להתמיד בכלום ולמעשה נמצאת באותו מצב למרות טיפולים במחלקה וגם טיפול תרופתי .המחלקה משחררת ומקבלת אותה לסירוגין היות ויש ימים שהיא לא מסוגלת להתאים את עצמה למסגרת ולא משתפת פעולה . כאשר במהלך התקופה היא אושפזה גם במח' הסגורה בגהה ל 4 ימים וחזרה למח' יום .אני כאמא שלה מתמודדת עם כל הקשיים היומיומיים ואני שואלת מה עושים אני מרגישה תחושת יאוש כאילו כלום לא עוזר והילדה לא מרגישה טוב יותר ולא משתפרת והמצב בבית הופך להיות מאד מאד קשה מבחינת לחצים ותחושובות ופחדים לגורלה. האם יש טיפול אחר או משהו אחר שאפשר או צריך לנסות אני מוכנה לכל אין לי מושג לאן לפנות עוד ובמי ניתן להעזר אני חשה שכל האחריות למצבה וגורלה מונחת על כתפיי ומאד מאד קשה לתפקד כך בבית . בשגרת חיים עם אחותה שהיא בת 10 ונחשפת למצבים קשים עם ימי עבודה שאני מפסידה לרוב עקב המצב . אני מאד מבקשת לשמןע האם כדאי לפנות לחוות דעת נוספת . מה עושים ??? אני חזקה מאד וסבלנית אבל מאד מאד קשה לי להמשיך כך. אודה מאד לתשובה וליעוץ בהקדם . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שניה
ד``ר אבי שפירא18/11/2008שלום לאם המודאגת , לדעתי תוכלי לפנות לפסכיאטר שתבחרי אשר יבצע חוות דעת ויעריך את מצבה של הבת . ברור שהערכה כזו היא מורכבת הדורשת זמן , מאמץ וכו'. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשהמירי17/11/2008
שלום, אני רוצה לעשות לבן שלי (עוד מעט בן 12) איזשהו אבחון כללי. אני ממש לא מבינה בזה כלום, לכן קשה לי להסביר איזה אבחון אני רוצה. ילד מאוד פעיל,חמוד וטוב לב ! אבל יש לו כל מני דברים שתמיד הפחידו אותי. לקחתי אותו לניורולוגים ואמרו לי שהכל בסדר. פעם לקחתי אותו לניורו-פסיכולוג והוא אמר שיש לו תסמונט טו-רט. רופאים אחרים אמרו לי שאין לו. אני ממש חסרת עונים. אני לא יודעת אם יש לו איזשהי בעיה או לא, אבל נורא קשה איתו : כל דבר "לא", אי אפשר לעצור אותו במה שהוא עושה. אם הוא רוצה לעשות משהו ואני אומרת – לא, הוא ממשיך לעשות עד שאני מתחילה לצרוח. הוא לפעמים נראה אפילו אלים, במשחקים משחק שכולם מרביצים לכולם. גס רוח, אומר דברים מגעילים וצוחק וכשמבקשים להפסיק , לא יכול לעצור את עצמו. יחד עם זה, מאוד רגיש והכל מקבל מאוד קרוב ללב ודואג לכולם. למי לפנות? איזה אבחון אני צריכה לעשות לו כדי לדעת אם יש משהו או לא? תודה רבה ואשמח מאוד לתשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי את התשובה לשאלה הבאה אחרייך
ד``ר אבי שפירא17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטול-ילד בן 5עידית אזולאי16/11/2008
שלום רב, בת דודתי זקוקה נואשות לעזרה, אני כותבת בשמה. בנה בן ה-5 עדיין עם טיטול, עושה את צרכיו (צואה בלבד) בלילה. במהלך כל היום הוא מטיל שתן בלבד ואת הצואה "שומר" ללילה. היא ניסתה את כל תוכניות החיזוקים למיניהן, אך לשווא. היכן תוכל לקבל עזרה? ומה הסיבה? תודה עידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה פסכיאטרית לגיל הרך
ד``ר אבי שפירא17/11/2008בישראל הוקמו 6 מרפאות באיזורים שונים בארץ לטפל בילדים עד גיל 6 בכל ההיבטים הרגשיים. אני ממליץ לעשות איבחון מקיף באחת המרפאות בכדי לשלול אנורזיס (הרטבה) , אנקופרזיס (אי שליטה על הצואה) וקשיים אחרים בכדי להתאים לילד ולמשפחה תוכנית טיפולים מתאימה. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 בנים בני 15 ו 13 הבן הבכרו עם בעיסיגל16/11/2008
שלום רב אני חד הורית מגדלת לבד 2 בנים נהדרים מאוד מוכשרים . הגדול בן 15 לדעתי עם בעיות רגשיות ואין לי איך לטפל בו לכן אני מתעמתת איתו ומעירה לו בלי סוף על האדישות שלו, על כך שאינו משקיע בלימודים, על חוצפתו וצורת התהנהגותו.הוא גם מציק ומכה את אחיו הצעיר (13) שניהם מוכשרים מאוד לומדים בכיתות מצטיינים. אך הבכור בן ה15 לא פותח מחברת. לא משקיע. לכן ציוניו לפני בגרות נופלים בסביבות 60-70 למרות יכולות של 100. הוא גם לא נפגש עם בני גילו. הוא טוען שמספיק להיפגש איתם בבית ספר ובכדורגל ( הוא בקבוצת כדורגל) בסופי שבוע הוא בבית מול המחשב. האבא לא יוצר שום קשר. הם איתי כל סופי השבוע. הצעיר יותר מחובר לחברים. הגדול לא. הבכור לא לומד, ואדיש ולא נפגש עם חברים ומתנהג בחוצפה. אין לי איך לעזור לו. גם כשחבריןו עם מוטיבצי הלעבוד פה ושם ( למשל בבחירות המוניציפליות) הוא לא הצטרף "בגלל הכדורגל"? אני מיואשת ממנו אין לי זמן ןסבלנו לפסיכולוגים כי אני עובדת מצאת החמה עד צאת הנשמה לספק כל צרכיהם אפילו המינימליים. יש דרך לפגוש אותכם ? תודה ובכבוד רב אמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיצרי קשר במייל
ד``ר אבי שפירא16/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיונות רביםרוני15/11/2008
שלום אני עובדת עם ילד בכיתה ג' בעל נכות אשר לו דמיון רב מאוד. הוא מדמין עצמו כמבוגר עובד בעל השפעה, לרוב הוא כוכב (זמר או שחקן) בדמיונותיו הוא מתחתן עם מפורסמות נוסע להופיע בארוויזיונים ועוד. רוב הזמן הוא מדבר על דמיונותיו ולא על המציאות בה הוא חי לא מתמודד כלל עם היום יום, לא מתיחס לנכות שלו אלא למציאות הדימיונית שיוצר. אין לי ספק שהמציאות הדימיונית היא מנגנון הגנה עבורו. ש' יודע בברור להבחין בין דמיון למציאות. אבל עדיין העניין הזה נראה לי ממלחיץ ולא נורמטיבי, כיוון שמבחינה כמותית הדמיונות שלו הם בכמות גבוהה מאוד, בפגישות שלי איתו הם תופסים נפח שלמעלה מ-90% מהזמן. כעת לאחר הכרות איתו אני הגביל את הזמן שהוא נותן להתעסקות עם העולם הדימיוני ואתן זמן להתעסקות בעולם המציאות. דבר נוסף הוא שאין זה תואם את השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. שאלתי היא האם יש מקום להערכה פסיכיארית. תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי נמוך
ד``ר אבי שפירא16/11/2008שלום לך
אין ספק שצדקת באבחנתך שמדובר במנגנון הגנה השומר באופן לא מודע על הערך של הילד. ילד שבורח לדמיונות, למשחקים עם כוחות על מבטא בעצם את חולשתו וערכו העצמי הנמוך. חשוב להפנות את הילד לאיבחון פסיכולוגי או פסכיאטרי כדי שניתן יהיה לבחון את מנגנוני ההגנה של הילד ולהתאים לו טיפול מתאים שיחבר אותו יותר למציאות והילד יהיה מחובר יותר רגשית לעצמו. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימיונות שמקורם בדימוי עצמי נמון
רוני17/11/2008בהמשך להתכתבותינו בעניין הילד עם הדמיונות הרבים שמקורם בדימוי העצמי הנמוך. ולהערכתי גם בעולם רגשי מאוד מפוצל בו הוא חי. אני בהחלט אמליץ להוריו לפנות להערכה פסיכיאטרית. אך כמו שאמרתי אני עבודת עם ש' אני המטפלת שלו באומנות. האם יש המלצות ודגשים לעבודה במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון
ד``ר אבי שפירא17/11/2008כפי שכתבתי לאחר איבחון מקיף ניתן לתת המלצות טיפוליות והדרכה לצוות החינוכי בהתאם. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 האם ADD?גילה14/11/2008
בתנו בת 15, אובחנה כסובלתמADD לפני מספר שנים. בננו בן 10 לא היה נראה שסובל מבעיה לימודית,הוא תלמיד כיתה ה' כעת עם ציונים טובים והישגים טובים בבית הספר. הבעיה שכן היתה לו תמיד היא יותר בעיה רגשית חברתית. הוא אינו מביא חברים הביתה ואינו הולך כמעט לחברים. הוא משתתף בהרבה חוגים ומעדיף חוגים של אחד על אחד- פסנתא ,רכיבת סוסים , ציור. בחודש האחרון שמנו לב לטיקים שמתאימים להגדרה של טורט, התנהגות מרדנית כמו סרוב ללכת לבית הספר ולהכין שיעורים. הוא מסתובב עם קפושון על הראש ומתעמת עם אחיו הצעיר. אחנו מנסים לחעזור לו בהכנת שיעורים אךהוא כל הזמן דוחה אתההכנה ומתתקשה לשבת לאורך זמן. האם יתכן שמדובר בכל זאת ב -ADD גם אצלו שלא אבחנו בזמן? למי לדעתך עלינו לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בלימודים וכן בעיה רגשית בן 10
ד``ר אליהו סמואל14/11/2008לגילה שלום
התיאור אינו מתאים להפרעת קשב וריכוז מהסוג שציינת אולם יתכן ומדובר במספר הערכות משולבות..
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך אבחון והערכה..
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 עם בעיה רגשיתשגית13/11/2008
בני אובחן על ידי פסיכיאטרית ילדים כבעל קושי בוויסות רגשי וחושי. יש לו קושי לשאת תסכולים, וקושי לדחות סיפוקים. כמו כן, יש לו מורכבות רגשית הנובעת מהיותו תאום וכן ממצבנו הרגשי כהורים והתנהלותנו בבית. היא גם הזכירה קשב וריכוז אך הדגישה כי זוהי לא בעייתו העיקרית. הומלץ על רספרדל במינון 0.2 אני כאם יכולה לספר שהוא בדרך כלל רגוע, משחק בנינוחות, משתף, עוזר, כותב יפה בחוברות עבודה, אך לעיתים יש לו התפרצויות זעם בהן הוא משליך חפצים, בועט בדלת, בוכה או צועק, מכה כל מי שבסביבתו (ילדים או דמויות סמכות). נדמה גם כי הוא חושב שמנסים לרמות אותו - במיוחד כשיש אי הבנה הוא מפרש זאת כך. מתחרפן מטיקטים של חולצות..... בבית הספר(חטיבה צעירה) מתלוננים על בעיית גבולות נטו. יש ימים טובים ויש ימים רעים שבהם הוא לא מקשיב, מכה ילדים אחרים, מפריע במפגש וכו'. לדעתם הוא לא זקוק לתרופה, אלא לגבולות. אנו עושים טיפול משפחתי פרטני (אדלר) כבר 12 פגישות, הילד בטיפול של פסיכותרפיסטית כבר 5 חודשים (THERAPY PLAYׂ, יוצא לחוג ספורט פעמיים בשבוע, וכעת גם נתחיל רכיבה טיפולית. שאלתי : אנו מאוד נרתעים ממתן תרופה בגיל כה צעיר. מה אפשר עוד לעשות? איך לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי תרופה? ואיזה טיפול רצוי? בן 6
ד``ר אליהו סמואל14/11/2008
לשגית שלום
את נוגעת בנושא מטריד ולצערי לא מובן דיו.
הטיפול התרופתי אינו במקום (תחליף) לטיפול האחר. טיפול זה ניתן במצבים בהם נדרשת האצה בטיפול. הריספרדל אינו טיפול מרפא בכלל. מדובר בתרופה הגורמת לשינוי באקלים הרגשי התנהגותי בדרכים כימיות כל עוד הוא ניתן ולא יותר. הטיפול התרופתי ניתן כאשר כל יתר הטיפולים לא עושים את מלאכתם דים וההורים מבקשים פתרון מהיר ויעיל לקידום אושרו והתפתחותו של הילד.
וכדוגמא.: שבר בגוף מטופל בגבס .אף אחד לא מעלה על הדעת שהגבס מאחה את השבר. תפקיד הגבס להפחית בכאב תהליך הריפוי וכמובן למנוע נזקים בהם האיחוי יהיה לקוי. הריפוי בשבר מושג על ידי הטבע עצמו, ופיזיותרפיה. הגבס ניתן לזמן מוגדר ואף הוא לב ליבו של המלאכה הרפואית .כך ממש תפקיד התרופה הפסיכיאטרית במצב זה. מדובר בתמיכה תרופתית כדי שהטיפולים האחרים יהיו יעילים.
לאחר הבנה זאת עלינו להתבונן בטיפולים עצמן, גם כאן קיימת אשליה כי אופי הטיפול והכותרת שלו היא המכרעת,האם: טיפול בסוסים או אדלר או משחק,חוגים ועוד . יש גם להבדיל בין טיפול קלאסי ובין חוויה טיפולית. נושא היעילות נבדק בספרות מספר פעמים והמסקנות היו כי סוג הטיפול אינו הגורם הקובע את היעילות אלא רמת מקצוענותו של המטפל ואמונתו בטיפול, גם להיקף ומשך הטיפול משמעות. מכאן שאיני נחפז להציע עוד טיפול בשם זה או אחר.
כפי שמבצעים חוות דעת שנייה בשאלת מתן טיפול רפואי זה או אחר כך אפשר לבצע חוות דעת שנייה בתחום זה. ולבחון האם הגורמים המטפלים האלו הם אכן האנשים המתאימים למטרות שהצבתם לטיפול.
כמובן יש לפנות לאיש מקצוע המבין ובקיא בשלל הטיפולים. יש להביא בחשבון גם יכולות כספיות ועמדות ההורים בבחירת מטפל.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על תשובתך המפורטת
שגית15/11/2008קודם כל,תשובצך המפורטת עזרה לי להבין את משמעות התרופה טוב יותר - ואני מודה לך על כך. נראה לי שאכן חוות דעת נוספת - זה הדבר הנכון בשבילנו. הסיבה שקשה לי עם תרופה היא שלמעשה הבעייה לא עקבית. יכולים להיות ארבעה ימים נהדרים ולפתע "נפילה". וכשהיא קורית, זה בלתי אפשרי לסביבה וגם הוא נראה אומלל. מה עוד שבבית הספר אף אחד עדיין לא דוחק אותי לפינה כרגע ומציע תרופות, להיפך - הם סובלניים, נחמדים, מאמינים שזו בעיית גבולות וזה ייפתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)