פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון פסיכיאטרי
    אמא
    13/11/2008

האם אפשר להסביר מהו איבחון פסיכיאטרי: האם מדובר רק בשיחה עם הילד, כמה זמן זה נמשך ומהו המחיר בערך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• מהו אבחון- הערכה פסיכיאטרית

ד``ר אליהו סמואל
    13/11/2008

לאמא שלום,

יש להבדיל בין אבחון והערכה. אבחון נערך לרוב ככלי סינון ראשוני לצורך הפניה למערכות טיפול.
    מדובר בקביעת דיאגנוזה לפי ספר אבחונים מוכר כמו DSM או ICD.
    הערכה כוללת גם העמקת היכרות לצורך גזירת המלצות טיפול. רצוי להדגיש טיפול אינו רק במישור הביולוגי , אלא בעיקר לסוג ההתערבות הטיפולית. כמובן שבכל הערכה יש משהו מן הטיפול.
    (בעתיד כוונתי לכתוב במדור זה בפירוט מהי הערכה פסיכיאטרית )

לגבי משך הזמן. העניין תלוי מטרת המפגש. במידה והמטרה הינה ברמת חדר מיון אז משך הזמן הוא פגישה אחת. ובמידה ומדובר בהערכה משך הזמן ארוך יותר. יש לשוחח עם ההורים ביחידות וכן עם הילד לפחות פעמיים ובהמשך לקיים דיון בפגישה עם ההורה לגבי ממצאים והתייחסות לשאלות.
    לפרקים המפגש עם הילד מחייב מספר פגישות, העניין כמובן תלוי בנסיבות ובגיל.

לגבי מחיר, יש מחיר אחיד המומלץ על ידי משרד הבריאות והוא זה הנקבע בקופות. בשדה הפרטי המחיר משתנה ואף הוא תלוי בנסיבות. האם מדובר במעקב המשכי? האם מדובר בטיפול פסיכותרפיה ? או בהערכה חד פעמית? . ככל שהקשר ארוך יותר כך המחיר פוחת. יש גם התייחסות האם האבחון הוא אבחון רגיל או אבחון למטרות בית משפט או גופים אחרים.

יש להדגיש כי לחלק מההערכות הנעשות יש החזר מוגבל של מערכת המשלים של הקופה. ראוי לדעת גם נתון זה ולברר את פרטי החזר עם מערכת המשלים במידה והילד חבר בה.

בהצלחה.
    ד,ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הפורום
    רוני
    13/11/2008

שלום! קוראים לי רוני ואני סטודנטית לריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה. במסגרת לימודיי התבקשתי לשאול מהם הנושאים המרכזיים שנידונים במסגרת הפורום וכמו כן כיצד הפורום תורם לכם. אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי ולענות על שאלותיי. תודה רבה ויום טוב! רוני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הפורום

הוספת תגובה

• נושא הפורום תשובה לסטודנט

ד``ר אליהו סמואל
    13/11/2008

לרוני הסטודנט שלום.

הפורום מיועד להורים או ילדים כאשר טווח גילם עד גיל 21.
    הגדרת "פסיכיאטריה של הילד" רחבה וכוללת שאלות אודות :תחושות, מחשבות דפוסי התנהגות מטרידות או מפריעות . כמו כן הכוונה והתייחסויות המעלות צורך בדעה נוספת סביב ייעוצים וטיפולים בתחום זה.
    יש בדעת אנשי המקצוע לתת תקווה ועידוד וגם הבהרות בנושאים הנשאלים., אין הפורום תחליף לטיפול או יעוץ חיצוני. עקרון הבהירות הזמינות והמיידיות למענה חשוב.

בברכה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהיר ועצבני
    אמא
    12/11/2008

שלום, יש לי ילד מקסים, חי, חיוני, אינטלגנטי, ערכי, סקרן ומנהיג, בן 12. בגיל שנתיים אובחן כסובל מקושי בוויסות אנרגיה וטופל לסירוגין בריפוי בעיסוק עד כיתה א'. כמו כן, החלטנו בשעתו להשאירו שנה נוספת בגן כדי שיעלה לכיתה א' בשל רגשית. הוסבר לנו שהקושי בויסות ילווה אותו משך כל חייו, ברמה כזו או אחרת. בסוף כיתה ד', בהמשך לקשיים שהתעוררו במקצוע האנגלית, ערכנו לו אבחון דידקטי רב-תחומי והוא אובחן כסובל מלקות למידה באנגלית ומתפקודי קשב לא יעילים. אעפ"כ, הומלץ לנו על ידי המאבחנת שלא לפנות עדיין לאבחון נוירולוגי אלא לנסות למצות תחילה אסטרטגיות למידה. כך עשינו ואכן ניכר שיפור משמעותי באנגלית. כמו כן הוא נעזר בריפוי באמנויות פעם בשבוע ובתוכנת מחשב לתרגול תפקודי קשב וריכוז. הוא תלמיד טוב, ספורטאי ומקובל על חבריו. יש לו מודעות עצמית גבוהה והוא לוקח על עצמו אחריות. אך עיקר הבעיה שהיתה מאז ומעולם ומחריפה לאחרונה - כנראה גם בגלל גיל ההתבגרות - היא התנהגותו העצבנית. יש לו "פתיל קצר" שמתבטא בכל שהוא מגיב באופן אימפולסיבי לכל דבר. לא מסוגל לספור עד 10, צורח כשמשהו לא עולה בקנה אחד עם רצונותיו. שר שירים של כדורגל וצופים ליד שולחן האוכל ולא מוכן להירגע גם כשמבקשים ממנו להפסיק פעם ופעמיים. תמיד צריך להגיע לדציבלים גבוהים כדי לגרום לו להירגע. בביה"ס הוא "מסתדר" אבל רק הודות למרכזת המסורה שיודעת לעמוד על איכויותיו ולתת לו משימות של הובלה והנהגה. יש מורים שהוא לא מסתדר איתם בגלל ההתפרצויות שלו. כרגע הוא נמצא בסוג של "חממה עוטפת", אבל בשנה הבאה הוא יעלה לחטיבה, שם הדרישות גבוהות, היחס פחות אישי ואין הרבה מקום להתנהגויות מהסוג שלו. אני חוששת שהוא "יקלקל לעצמו" ויתוייג כילד פרובלמטי. אני מבקשת לדעת איך יודעים בוודאות אם הבעיה אורגאנית, פיסיולוגית, רגשית או התנהגותית? איך אדע בוודאות שמיציתי את כל האופציות לפני שעוברים לפתרונות כימיים כגון ריטלין ודומיהם? איך אדע שלא אובחן בצורה שגויה? ואיך אוכל להיות בטוחה שריטלין ודומיו לא יפגעו באישיותו החיונית והעירנית?

לקביעת תור
    סגירה
    מהיר ועצבני

הוספת תגובה

• מרבה יועצים מרבה בלבול

ד``ר אליהו סמואל
    13/11/2008

לאמא שלום

שאלותיך הינם דאגות אמת. תשובה מוחלטת אין, ולא תהיה .
    |"מרבה יועצים ומטפלים מרבה דאגה". מרשימתך המפורטת והעשירה משתמע שהוא עבר מספר גלגולי אבחון וטיפול. מקצוע הפסיכיאטריה והרפואה בכלל אינם מקצועות מדויקים.
    תפיסת העולם של ההורה חיונית לכל החלטה על מסלול התערבות.

עצתי, לכי אחר ליבך ורצון הילד, והעיקר שבנך לא יסבול ותפקודו יהיה סביר.
    ממש כמדרש חז"ל האומר "עשה לך רב" כך עצתי, עשי לך איש מקצוע עימו תתייעצי,ריבוי יועצים ממקצועות שונים אינו בהכרח הפתרון הנכון, לצערנו בתוך הייעוץ קיים גם מרכיב אינטרסנטי ובחירה אפריורית של עמדות טיפול. בוודאי שאהיה משוחד באם אציע לך להתייעץ עם פסיכיאטר בטיעון שהוא בקיא בכל המימדים שאת מתארת ולעומתו כל איש מקצוע אחר היקף תחום בקיאותו צר יותר. ראי זאת כהשקפה אישית שאינה מחייבת.

לרוב כל דרך שבוחרים היא בבחינת המלצה וכיוון אפשרי ולא בהכרח קביעת גורל חיים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 רגיש יתר וחרד
    שלומית
    11/11/2008

שלום רב, בני בן השבע רגיש מאוד , סובל מהפרעת קשב וריכוז וויסות חושי . יש לו קושי עם שינויים - בעיקר התקופה של תחילת השנה, החגים ועד לחזרה לשגרה. הוא לומד בכיתה קטנה וחווה התקפי זעם . יש לציין שהשנה הוא חווה התקפי זעם,כעס בעוצמות גבוהות יותר מאשר בשנה הקודמת. בשנה שעברה היו אותן תלונות - זריקת כסא,התחצפות ,צעקות, נשיכה,זריקת חפצים ולאחר טיפול פסיכולוגי נראתה ההשפעה והתופעות פחתו , במקביל גם טופל בריפוי בעיסוק, שיטת רביב ולקראת סוף השנה שפסקו הטיפולים חזרו גם התקפי הזעם.אני מציינת שהסתגלותו היא איטית מאוד. השנה מורתו בהריון (אותה מורה משנה הקודמת) וגם הסייעת בכיתה הוחלפה באחת פחות תקשורתית מה שגורם לו גם להיות חסר שקט. וגם ריבוי ההצקות של ילדים עם קשיים דומים כלפיו. כשהיה בגן נסינו רטלין אך נסיון זה לווה בהמון תופעות לוואי ובהמלצת הנוירולוג הפסקנו . הוא גם חרד מטקסים ,אירועים המוניים בביה"ס,זיקוקים, תרגילי בטחון ואלו משבשים לו הכל, צוות ביהס' משהה אותו משיעורים, הוא נשלח למנהלת .הם רוצים שניתן תרופות. השאלה למי לפנות ? האם תרופות לא מזיקות בגיל כה צעיר שהמוח בהתפתחות מואצת? תודה שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 רגיש יתר וחרד

הוספת תגובה

• חרדה ובעיות התפתחות

ד``ר אליהו סמואל
    11/11/2008

לשולמית שלום

אכן יש צורך להערכה מקיפה ומעמיקה מאיש מקצוע הבקיא בצרכיו המיוחדים של הילד. הצורך להקיף את צרכיו הרפואיים הפסיכולוגיים וההתפתחותיים אצל פסיכיאטר ילדים ונוער. בהערכה קיימת גם שורה תחתונה בה מוצגות ההמלצות.

בתיאור שלך מודגש האופי ההתפתחותי של בנך וגם רגישותו הרבה לשינויים וכמובן את השינוי הנוכחי בכיתה. הפרופיל המתואר אינו משתנה כל בך ולכן רצוי לבצע הערכה ומעקב אחר צרכי הילד באופן עוקב ולא חד פעמי בתקופות גיל שונות.

הטיפול התרופתי ניתן אכן במידה ראויה ומתוך שיקול דעת של איש המקצוע. אין הרופא רוצה לחשוף את הילד לסיכונים החורגים מעבר ליעילות התרופה. יש להדגיש שהטיפול התרופתי הוא רק אחד ההמלצות.
    תמיד ניתן לפנות גם לחוות דעת שנייה במידה ויהיו סוגיות בהם מחשבות הטלת ספק בהמלצה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה
    נונה
    08/11/2008

מזה כ 3 שנים בתי בת ה 8,5 חווה מספר פעמים בשבוע פחדים בלתי נשלטים. היא רואה יצורים מפחידים שרוצים לתפוס אותה. היא נעזרת בנו ההורים כדי להתגבר על הפחד שאורך בערך 30 שניות ומלווה בדפיקות לב מואצות. יש לציין כי לא חוותה פחדים אחרים לפני זה ובדרך כלל היא מאוד אמיצה. היא ילדה מקסימה, מאוד חברותית, חכמה ומאוד שמחה. לא מצאנו שום גורם נראה לעיין שמשפעל את הפחדים האלה. כשהייתה בטיפול פסיכולוגי עד לפני מספר חודשים חלה הפחתה בתדירות הפחדים אך לא ירידה משמעותית. אישית, אני לא מכירה מקרה דומה ומאוד מודאגת מכל הנושא ומהעתיד הלא ידוע. ברצוני לשאול אם ידוע על מקרים דומים, מה הגורמים ומהן דרכי הטיפול. מודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה בת 8.5

ד``ר אליהו סמואל
    09/11/2008

לאלי שלום

אני מניח כי מדובר בפחדים המופיעים לפתע במהלך היום ולא במהלך שינה בחלום.
    כמו כן מדובר בילדה שאין לה הפרעות במישור החברתי-התנהגותי – התפתחותי ואין גם מוקדי לחץ משמעותיים בסביבה או בבית. אציין כי הדמות המופיעה בתיאור מתאימה לתוכן הדמויות השכיח בגיל זה.

מעניין מה עיתוי הפחדים? והאם היא פיתחה הבנות או טכניקות כיצד להתגבר על התופעה?, מה הם צורות ההתמודדות עם התופעה אצל בני המשפחה? האם יש למישהו מההורים תופעת פאניקה?
    שאלות אילו ועוד רצוי שיבחנו אצל איש מקצוע שיעניק מבט רחב על התופעה. רצוי פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל זה.

לא כל טיפול פסיכולוגי אפקטיבי. קיימת חשיבות למיומנות ולטכניקה וגם למשך הטיפול. בגיל זה חשובה מאוד הדרכת הורים. ממש כפי שטיפול של רופא מעלה שאלות ואז פונים לחוות דעת שנייה כך גם בטיפול פסיכולוגי.
    ניתן להיעזר בתרופה אולם יהיה זה הכלי האחרון במידה והסבל ניכר או שיש בעיית תפקוד. התרופות יקלו על הבעיה אולם לא יפתרו אותה....

עד לפניה לאיש המקצוע, ניתן להשתמש במספר עצות כמו: בניית סיפור או ציור על הדמות המפחידה
    ושמירתה בקלסר מושקע ומצויר. סיפור אישי של ההורה לגבי פחדים שהיו לו בילדות וכיצד הוא עזר לעצמו. יש גם ספרי ילדים המכוונים על הנושא. יש לזכור שתופעה המתרחשת זמן כה ארוך פתרונה אף הוא ארוך ויש לטפל ולעזור לילדה בסבלנות.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חרד ורגיש יתר

שלומית
    11/11/2008

שלום רב, בני בן השבע רגיש מאוד , סובל מהפרעת קשב וריכוז וויסות חושי . יש לו קושי עם שינויים - בעיקר התקופה של תחילת השנה, החגים ועד לחזרה לשגרה. הוא לומד בכיתה קטנה וחווה התקפי זעם . יש לציין שהשנה הוא חווה התקפי זעם,כעס בעוצמות גבוהות יותר מאשר בשנה הקודמת. בשנה שעברה היו אותן תלונות - זריקת כסא,התחצפות ,צעקות, נשיכה,זריקת חפצים ולאחר טיפול פסיכולוגי נראתה ההשפעה והתופעות פחתו , במקביל גם טופל בריפוי בעיסוק, שיטת רביב ולקראת סוף השנה שפסקו הטיפולים חזרו גם התקפי הזעם.אני מציינת שהסתגלותו היא איטית מאוד. השנה מורתו בהריון (אותה מורה משנה הקודמת) וגם הסייעת בכיתה הוחלפה באחת פחות תקשורתית מה שגורם לו גם להיות חסר שקט. כשהיה בגן נסינו רטלין אך נסיון זה לווה בהמון תופעות לוואי ובהמלצת הנוירולוג הפסקנו . הוא גם חרד מטקסים ,אירועים המוניים בביה"ס,זיקוקים, תרגילי בטחון ואלו משבשים לו הכל, צוות ביהס' משהה אותו משיעורים, הוא נשלח למנהלת .הם רוצים שניתן תרופות. השאלה למי לפנות ? האם תרופות לא מזיקות בגיל כה צעיר שהמוח בהתפתחות מואצת? תודה שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ובעיות התפתחות

ד``ר אליהו סמואל
    11/11/2008

לשולמית שלום

אכן יש צורך להערכה מקיפה ומעמיקה מאיש מקצוע הבקיא בצרכיו המיוחדים של הילד. הצורך להקיף את צרכיו הרפואיים הפסיכולוגיים וההתפתחותיים אצל פסיכיאטר ילדים ונוער. בהערכה קיימת גם שורה תחתונה בה מוצגות ההמלצות.

בתיאור שלך מודגש האופי ההתפתחותי של בנך וגם רגישותו הרבה לשינויים וכמובן את השינוי הנוכחי בכיתה. הפרופיל המתואר אינו משתנה כל בך ולכן רצוי לבצע הערכה ומעקב אחר צרכי הילד באופן עוקב ולא חד פעמי בתקופות גיל שונות.

הטיפול התרופתי ניתן אכן במידה ראויה ומתוך שיקול דעת של איש המקצוע. אין הרופא רוצה לחשוף את הילד לסיכונים החורגים מעבר ליעילות התרופה. יש להדגיש שהטיפול התרופתי הוא רק אחד ההמלצות.
    תמיד ניתן לפנות גם לחוות דעת שנייה במידה ויהיו סוגיות בהם מחשבות הטלת ספק בהמלצה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    עידן
    06/11/2008

שלום יש משו שמטריד אותי מאודד בקיצור אני עכישו לומד תאוריה ובספקות שאנחנו יוצאים להפסקה אנחנו ישובים כולם בחוץ כול מי שבתאוריה יושבים בחוץ ואנחנו מדברים כולם אבל אני מנסה לדבר כמו שפחות עם האנשים שם אני מנסה לתחמק מהם לא לדבר שם עם אפחדד וזה לא שחסר לי משוו אני לא יודע למה שאנשים מדצברים איתי אני מנסה לדבר איתם כמה שפחות גם במשפחה שלי זה כככה אני לא מדבר איתם הרבה עם המשפחה לשי אפליו חברים שלי אני כבר חתכתי מהם שאני הולך לסבתא שלי זה על הדרך של השכונה שלי אז רואים אית שם חברים שמכירים אותי אני מתחמק מהם מנסהה לא לדבר איתם לתחמק לברוח מהם ולדברר כמה שפחות או שאין לי בטחון או שלא יודע מזה למה אני ככה?שאנשים מדברים איתי אין לי בטחון בככל ומרוב שאין לי בטחון אני מדבר שטוית עם אנשים .!! ועוד דבררררררררררר אני עושה דברים כמה פעימם נגיד בבית אני בודק עם הדלת של הבית סגורה כמה פעמם אני בודקק אחרי שאני רואה שהדלת נעולה אני לא סגור על זה שהיא נעולה אני הולך לבדוק עוד פעם ועוד פעם איזה 5 פעם ככה מזה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• חשד להפרעה אובססיבית קומפולסיבית

ד``ר אבי שפירא
    06/11/2008

חשוב שתפנה לרופא מקצועי מתחום בריאות הנפש שישלול הפרעת OCD הפרעה אובססיבית קומפולסיבית מאחר ואם באמת זו ההפרעה שלך יש טיפול ואפשר לעזור לך. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    05/11/2008

שלום לכם, יש לי בעיה. חבר שלי בזמן קיום סקס, רוצה שאני ירק עליו בפנים, ירק עליו בפה, ירביץ לו ויטיל מימיי עליו. האם אתם יכולים להסביר לי מה זה? למה הוא מתנהג ככה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חשד להפרעה סדו מזוכיסטית

ד``ר אבי שפירא
    06/11/2008

בד"כ הפרעה שכזו מקורה בילדות המוקדמת בהתפתחות האישיות של האדם. הטיפול הוא פסיכולוגי ארוך ורציף. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 11
    מירי
    02/11/2008

שלום, ילד שלי בן 11, מאז שהוא קטן הוא מאוד אקטיבי, בדקנו אותו הרבה אצל ניורולוגים ופסיכולוגים והוא לא הוגדר כילד היפראקטיבי או ADHL. הוא מסתדר טוב בבית ספר ( לא קל, אבל ממש בסדר), יש לו מלא חברים. פעם, לפני כ-6 שנים היינו אצל ניורו-פסיכולוג לא ידוע והוא אמר שיש לו תסמונט טו-רט. הלכנו לכמה רופאים אחרי ואמרו לי שממש זה לא נכון. אבל ילד היום מאוד עצבני. כל דבר קטן מעצבן אותו שהוא לא מסוגל לעצור את עצמו. כל פעם יש לו איזה הרגל חדש שקשה לו להתמודד איתו, אחרי תקופה משהו אחר מחליף את זה (לדוגמא הוא היה לוקח חולצה לפה, עכשיו הוא אוכל ציפורניים). אני לא יודעת - זה טיקים? הוא אוהב לצעוק כל מני שירים - כמו שירים של כדורגל וכו..., להגיד שטויות,אפשר לתאר אותו כ-גס רוח. האם זה טיקים קולניים? אני לא יודעת אם אני מפספסת משהו או לא.... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 11

הוספת תגובה

• בעיה לא מוגדרת

ד``ר אבי שפירא
    06/11/2008

לפי התיאור שלך לילד יש קשיים, בביה"ס לא קל אך מסתדר, טיקים כן או לא ? טורט כן או לא ? עצבני , גס רוח וכו '
    אני מציע לכם ללכת לפסכיאטר ילדים אשר מחבר את הגוף והנפש , מבצע איבחונים הכוללים את כל ההיבטים שאתם מתלבטים אתם. לפעמים כדאי לבצע חוות דעת נוספת כדי להחליט מה הבעיות, מה הסיבות לקשיים, האם הבסיס אורגני או רגשי או שניהם. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה יכול להמליץ לי

מירי
    17/11/2008

האם אתה יכול להמליץ לי למי לקחת אותו? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות בפורום

ד``ר אבי שפירא
    17/11/2008

תוכלי לפנות לרופא הילדים שלכם והוא בודאי יוכל להפנות אותך לפסכיאטר באיזור מגורייך. בברכה אבי
    תוכלי גם לפנות למייל האישי שלי
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 ו-10 חודשים
    אביטל
    31/10/2008

שלום, בזמן האחרון מטרידים אותי 2 נושאים בהם הייתי מעוניינת להתייעץ: הראשון - לאחרונה בתי לא מעוניינת לקבל עזרה בשום דבר. וכאשר היא לא מצליחה לבד היא נהיית מאוד מתוסכלת (ועדיין לא מוכנה לקבל עזרה) ומתחילה להתעצבן, לצעוק ולהשליך חפצים.. הדבר כמובן גורם לי לכעוס עליה ואז שתינו עצבניות.. מה עושים?? השני הוא שלאחרונה כל דבר מגעיל אותה: כלומר - היא לא מוכנה לאכול מאותו סכום של מישהו אחר או לשתות מאותה כוס של מישהו אחר, היא לא מוכנה ללכת לשירותים אחריי כי" זה מגעיל" והשבוע היא לא הסכימה לשבת איתנו לשולחן לאכול כי היה סלט עם חומץ ו-"זה מסריח" גם משחת השיניים שלנו "מסריחה" והיא לא יכולה להיכנס לאמבטייה אחרי שאנו מצחצחים שם שיניים... האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 ו-10 חודשים

הוספת תגובה

• חשוב ביותר איבחון מקיף

ד``ר אבי שפירא
    06/11/2008

בישראל קיימות 6 יחידות לגיל הרך עד גיל 6 המסונפות לבתי חולים בארץ . כתבי לי למייל ואכוון אתכם ליחידה המתאימה באיזור מגורייך. חשוב ביותר לבדוק את הסיבות להתנהגויות חריגות שכאלו ולהתאים טיפול מתאים. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בת 7
    גל
    30/10/2008

שלום. ביתי בת 7 הינה בעלת סף תסכול נמוך ביותר ועקשנות יוצאת דופן. היא מגיבה למילה "לא" בכעס בלתי סביר הכולל גם בעיטות וזריקת חפצים על ההורים. בבית ספר מתוארת כבסדר גמור עם התנהגות מעט אימפולסיבית שממשהו לא מסתדר לה. בבית המצב חמור. סיימנו שנתיים וחצי של טיפול רגשי -ללא הואיל. מפחדים פחד מוות מהמילה פסיכיאטיר. מה עושים?הסבל נוראי (שלה ושנו). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בת 7

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות ,עקשנות ,בילדה בת 7

ד``ר אליהו סמואל
    31/10/2008

לגל שלום

אתייחס לאמירה:
    " סיימנו שנתיים וחצי של טיפול רגשי -ללא הואיל" אכן זמן טיפול ארוך יחסית. האם הייתה הדרכת הורים? טיפול רגשי אינו מילת קסם , חשוב גם כישוריו והכשרתו של המטפל. אדגיש כי טיפול רגשי שאינו מניב פירות לאחר פרק זמן סביר לפחות חצי שנה ובוודאי בגיל זה מחייב הערכה ובדיקה לפשר התקיעות.

יש לפנות הפעם לרופא פסיכיאטר ,למרות הרתיעה, להערכה מקיפה ובחינת טיב הבעיות. יתכן ויומלץ למשל טיפול משפחתי מאחר ורוב הקשיים בבית. הפתרון התרופתי הוא בבחינת בררת מחדל ופניה לפסיכיאטר אין פירושה שנוטשים את המסלול הטיפולי הפסיכולוגי. פסיכיאטר ילדים ונוער הוא איש מקצוע המבין בטיפול פסיכולוגי כמו איש מקצוע העוסק בפסיכולוגיה.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גל
    31/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חן
    28/10/2008

שלום רב, באיזה גיל הכי מוקדם ניתן להתחיל לתת לילד כדורים פסיכיאטרים כגון ציפראלקס? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גיל מתן תרופות מציאות והמלצות.

ד``ר אליהו סמואל
    28/10/2008

לדליה שלום

התואר "כדורים פסיכיאטרים" משובש ומטעה במיוחד. מאחר וטיפול זה יכול להינתן על ידי נוירולוגים וגם רופאי משפחה. הטיפול התרופתי הינו בבחינת ברירת מחדל אצל כל פסיכיאטר ואין הוא תוו היכר למקצוע הפסיכיאטריה..

ואשר לגיל השימוש , קיים גיל מאושר רשמי הנושא את הוראות היצרן שהינו גיל ההתבגרות .וישנו גיל מתן מעשי אשר מקורו בניסיון קליני מקצועי ואשר מבוסס על מאמרים שקבוצות המחקר שלהם קטנות.
    רוב הרופאים נותנים את הטיפול לפי קריטריון זה ובהקפדה על מתן מדוד וזהיר.

איני רוצה לנקוט בגיל חד ומדויק מאחר וגיל מתן התרופות אינו בבחינת הוראה מחייבת והטועה פגיעתו מזיקה באופן מיידי ומובהק. . מקובל שטיפול בילד מתחת לגיל 9-8 יעשה מתוך זהירות רבה , מאחר והמוח מצוי בשלבי התפתחות מואצים ולא ידוע לנו כל תופעות הלוואי בגילאים אילו.

רצוי כמובן להתייעץ על כך עם הרופא המטפל מאחר שהוא נושא באחריות על ההחלטה ובידיו כלל הנתונים.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן -10 - היפראקטיבי? חרדה?
    גילה
    25/10/2008

בני בן 10 הוא האמצעי במשפחה בין תאומות בנות 15 ובן נוסף בן7. לאחרונה מגלה תופעות של התפרצויות, דיבור קולני מהיר, ריבים וכמעט התעללות באחיו הצעיר. מצמוץ בעינים ," טיקים?", וגם תופעות של גרד בקרקפת, שאני מתייחסת אליו כאל תופעה פסיכוסומאטית. מה היית מיעץ לעשות? איך להתקדם באבחון ?

לקביעת תור
    סגירה
    בן -10 - היפראקטיבי? חרדה?

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי מקיף

ד``ר אבי שפירא
    25/10/2008

לדעתי גילה לפני שמטפלים חשוב לדעת מה הבעיות, מה הסיבות, למפות את הקשיים ולנכין תכנית טיפולית טובה. הפרעת קשב וריכוז בהחלט היא אחת האופציות וחשוב לשלול או לאושש אותה. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה.
    נערה בת 16
    25/10/2008

בשנתיים האחרונות המצב רוח שלי ירוד בצורה מחרידה , איבדתי את הטעם בדברים שאהבתי נורא. שום דבר לא מרגש אותי , הכל משעמם אותי , לא פעם עברו בראשי מחשבות אובדניות. אני מתבודדת רוב הזמן , כשפעם יציאות עם חבריי היו אחד מהדברים האהובים עליי , וכעת אנשים יוצאים , מזמינים אותי , ואני לא מוצאת טעם לצאת בכלל , וכשאני מכריחה את עצמי לצאת אני רק סופרת את הזמן לאחור..מתי אני יוכל לשוב ללבד שלי. אני מוצאת את המצב קשור באופן ישיר להפרעת אכילה שפיתחתי. אני בולמית כבר 2-3 שנים. אין לי עם מי לדבר ואני ממש דועכת מבפנים , החברים לא יודעים דבר , לא שמים לב לכלום..אני שחקנית לא רעה... אמא קרה אליי , לא אוהבת לדבר איתי או לשבת איתי , וכשאני מנסה לדבר איתה היא מאבדת סבלנות ושולחת אותי לחדר. אבא אין לי אז זאת אינה אופציה בכלל. כשהפרעת האכילה שלי התחילה , אמא איימה עליי שאם אקיא שוב היא תהרוג אותי [לא בקטע של מכות או מוות כמובן.....] , אז אני נורא חוששת לספר לה ואני מרגישה נורא לבד. עם הפרעת האכילה שלי עוד קל לי להתמודד , אבל הדיכאון המוחלט הזה הוא זה שגומר אותי. האם ישנן תרופות נגד דיכאון , ללא מרשם שאוכל להשתמש בהן? ואם כן , מה מחירן? אני ממש נואשת לעזרה. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה.

הוספת תגובה

• טיפול דחוף !

ד``ר אבי שפירא
    25/10/2008

אם את מתקשה לשכנע את הורייך ללכת לטיפול פני בהקדם ליועצת ביה"ס והיא תעזור לך . לא ניתן לתת תרופות ללא יעוץ פסכיאטרי ולמען האמת את זקוקה להרבה יותר שיחות מאשר לתרופות. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטיזם
    מירי
    24/10/2008

שלום רב רופאים יקרים. בן דודו (מצד אמא) של בעלי אוטיסט. ממה שאני מבינה - אחד הגורמים של אוטיזם הוא תורשה. אנחנו מנסים להיכנס להיריון- האם יש איזשהו סיכון גם על הילדים שלנו? האם יש בדיקות מיוחדות שבעלי או אני צריכים לעבור? האם זו נחשבת לקרבה קרובה? אודה לתשובתם והנחייתכם. תודה רבה מראש, מירה

לקביעת תור
    סגירה
    אוטיזם

הוספת תגובה

• גנטיקה

ד``ר אבי שפירא
    25/10/2008

לא מדובר בקירבה ראשונה ולכן הסיכוי נמוך ביותר אם כי צריך לזכור שגם לזוג ללא אוטיזם במשפחה יכול להיוולד ילד אוטיסט. צריך לבדוק איזה סוג אוטיזם יש לבן דוד האם מדובר בתסמונת ה X השביר האם תסמונת אחרת . תוכלו כמובן להתייעץ עם רופא גנטיקאי בבית חולים. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ! היתנהגות נער בגיל 15
    מרי
    23/10/2008

שלום שמי מרי ובני בגיל החמש עשרה סובל מאוטיזם יש לו רק חבר אחד והוא מספר לי באישיות על היתנהגות בני . הוא מספר כי בני מיתנהג בהיתנהגות הומוסקסואלית אליו ומדבר עם היידיים בעיקביות הוא עוש לו הרבה מבטים חלקם חושניים ואפילו פעם אחת היתפרץ ובכע מולו כאשר סיפר לו שהוא אוטיסט אין לי בעיה שבני הייה הומוסקסואל והוא אומר כל שנייה אחחחחחח לא חשוב ויורק חברו אומר לי כי הוא אינו יודע איך להיתנהג לחבר וארצה לדעת מה לגיד לחברו כדי שיעשה בכשר לעיניין זה איך יוכל לגלות שבני מאוהב בו או איך יוכל לחזק את חברותם בעמצעות היתנעגויות שונות . אשמח עם תיתן לי עצות כדי שאוכל לעביר לחבר בני . תודה מרי

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

ד``ר אבי שפירא
    25/10/2008

אין ספק שאת ובנך זקוקים להדרכה מקצועית מפסכיאטר או פסיכולוג שמתמחים בהפרעות תקשורתיות בכדי לעזור במצבים שאת מתארת. גיל התבגרות הוא גיל בו מתגברים הדחפים, שאלת זהות מתחדדת ולכן כה נחוצה ההדרכה . בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה