מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבר מיןבטי30/11/2009
הבן שלי בן 8 הוא שוקל 37 קילו גובה 1.35 סמ השאלה האם אבר המין של ילד גודל באותו קצב כשאר הגוף? אני חושבת שלבן שלי יש אבר קטן הוא באותו גודל מגיל 5 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבר מין
ד''ר מיקי הר-גיל30/11/2009בטי ערב טוב
איבר המין מתפתח בעיקר בזמן ההתבגרות המינית החל מגיל עשר שנים התהליך מתחיל מגדילה של האשכים ולאחר מכן של בפין עצמו.
ניתן להתייעץ בנושא עם רופא הילדים או אנדוקינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שגורמת לסטרסחלי30/11/2009
שלום,
בתי בת חמישה חודשים וחצי, היא אעובדת על ארבע ועל שש השבוע היא התחילה לזחול היא יושבת כמעט לגמרי (בי עין רעה) היא מתפתחת יפה לגילה.
אך הילדה מאוד עצבנית היא בוכה המון ומאוד בסטרס כל הזמן היא לא נינוחה
היא מגיל 0 תינוקת שבוכה הרבה אך סבלה מאוד מגזים ועכשיו היא רוב היום בוכה בכי היסטרי
בנוסף קשה לה להירדם במהלך היום היא בוכה המון וצורחת
בלילה היא קמה המון בצרחות לפעמים לאכול ולפעמים סתם ככה
רציתי לדעת האם יכול להיות קשר בין הדברים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה "קשה"
01/12/2009חלי שלום,
יש ילדים שמגיבים בעוצמה לגרויים שונים, וכשלא נוח להם, או כואב להם, התגובות שלהן מאד עוצמתיות, בעיקר בבכי וצרחות. אנחנו קוראים לזה "ילדים עם מזג (טמפרמנט) קשה". יש גם מבוגרים כאלה.
במשך הזמן זה נרגע ומתמתן.
התייחסי אליה בסבלנות ובשקט עד כמה שאפשר : ללטף, לחבק, לדבר בשקט, שתלמד להרגע.
מאחלת לך סבלנות וכוח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום כף יד לבדיקת התפתחותיניב30/11/2009שלום
רופאת המשפחה שלחה את ביתי בת ה5 לצילום כף יד לבדיקת ההתפתחות.
ביתי היא בגובה ובמשקל תקין אך דרישת צילום זה היא בשל בדיקת התפתחות מינית מוקדמת.
בבדיקה צויין כי:
אין התאמה שלמה לגיל הכרונולוגי.
התפתחות העצמות הכי קרוב לגיל הכרונולוגי, אך יש לציין חוסר התפתחות של עצם סקפואיד.
האם ניתן לקבל פרוש לתוצאה - האם יש מקום לדאגה - מה הטיפול במקרה של בעיה ומה יכולה להיות הבעיה.
תודה על התגובה ומצטער על השאלות הרבות - קצת לחוץ.
תודה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצילום כף יד לבדיקת התפתחות
ד''ר מיקי הר-גיל30/11/2009יניב ערב טוב
אנני מתמצא בהתפתחות העצמות פנה לרופא המטפל או לאורטופד ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכבה לישוןאורית29/11/2009שלום רב,
אנחנו מנסים ללמד את בננו בן השנתיים וחודשיים להרדם לבד אחרי שהוא רגיל היה להירדם רק איתי. מיותר לציין שההשכבה בלילה מאוד קשה והוא יכול לבכות שעות בכי קורע לב ולצעוק "אמא". שאלתי היא האם זה שאני לא מגיעה אליו אלא נותנת לו לבכות (בעלי אחראי על "הגמילה") לא יכול לגרום לו איזושהי טראומה מסוג שהיא או נזק נפשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשכבה לישון
30/11/2009אורית שלום,
מקובל להשתמש בשיטת ה-"חמש דקות", לפיה נכנסים לילד כל 5 דקות, ואומרים לו בשקט "אמא כאן, לא עוזבים אותך, אנחנו שומרים עלייך, לילה טוב". כך, הילד מבין שההורים נמצאים, הוא אינו נטוש, אבל לא יעזור לו, והוא צריך להרדם לבד. זה פועל כעבור כ-10 ימים-שבועיים.
העיקר הוא להתמיד ולא "להישבר".
לא נגרמת טראומה מכך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וחצי נמוךיהודית29/11/2009שלום, בני הוא בן שנתיים וחצי עוד מעט, והוא מאוד נמוך ביחס לילדים בגילו ואפילו קטנים ממנו.
גובהו 85 ס"מ משקלו נע בין 9 ל10 ק"ג כבר שנה שהוא לא עולה במשקל.
אני חייבת לציין שגם אני גמדה 1.50 ובעלי הוא 1.76 ס"מ שזה גם לא אולסי פרי.
אין לי ספק שזה גנטי, אבל הייתי רוצה שיהיה גבוה יותר ע"י טיפולים הורמונליים מה דעתכם על כך? האם כדאי להתחיל מעכשיו או לחכות לגיל יותר מתפתח אולי הוא כן יתפוס גובה?
תודה
אימא נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנתיים וחצי נמוך
ד''ר מיקי הר-גיל29/11/2009אמא יקרה
אכן בנך קטן בגובה ובמשקל.
פני לרופא הילדים לבדיקות כלליות, בקשי הפניה לאנדוקרינולוג הם אלה שמחליטים למי מגיע טיפול בהורמון גדילה , הטיפול ניתן לגמדים בקריטריונים מחמרים בשל תפעות הלוואי של התרופה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא התפתחותטלי26/11/2009שלום
הבת שלי כיום בת שנתיים וארבע.היא מאוד ביישנית ועדינה ואינה מרבה לדבר עם אנשים זרים אפילו לא א סבא וסבתא שלה אשר רואה אותם לעיתים קרובות.
לדוג-
אם אימה תבוא אלינו לביקור ותשמור עליה חמש שעות,בתי לא תדבר איתה ורק תצביע על מה שרוצה. כאשר מישהו זר נכנס אלינו לדוגמא שכן ,היא תתחבא מאחורי ולא תגיד אף מילה.
עם ילדים בני גילה היא אינה מדברת בשעת משחק אליה רק משחקת.
הגננת בגן דיווח לי שבשעת ביצוע הוראות, כמו לצאת לחצר, בתי תצא רק אחרי שכולם יצאו. היא אף פעם לא תיהיה בין הראשונים שתצא.
חשוב לי לציין שבתי, אינה מדברת שוטף ויש מילים אשר היא משבשת אותם בהגייתם. היא יכולה לרכב משפט בעל שלוש מילים ולפעמים ארבע.
האם התנהגותה מצביע על איזשהי בעית רגשית.?
האם התנהגות זה מקובלת לגילה?
אודה לכם על תשובתכם המהירה.
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרביישנות קיצונית
27/11/2009טלי שלום, כבר עניתי בפורום זה, אם תחפשי, על שאלות דומות, האחרונה - לפני כמה ימים ממש.
יש ילדים המגלים ביישנות קיצונית, או חרדה חברתית, ומגיבים בהתכנסות בחברת אנשים זרים, כולל המשפחה המורחבת.
יש ילדים שאינם מדברים עם מבוגרים, אך יתקשרו יפה עם בני-גילם, ויש ילדים שלהיפך - ידברו עם מבוגרים, ולא ידברו עם ילדים אחרים. מצב זה נקרא "אלמות מרצון" או SELECTIVE MUTISM.
בדרך כלל, זה חולף גם ללא טיפול סביב גיל 5-6. לפעמים צריך התערבות פסיכולוגית. לפעמים הילד גדל להיות בוגר ביישן, יותר מכונס בעצמו, אבל מתפקד כפי שצריך.
אין הרבה מה לעשות כרגע, לא ללחוץ על הילד, אבל גם לא "לוותר" לו : טוב לנסות להרגיל אותו לחברת אנשים בסבלנות, בהדרגה, למשכי זמן קצרים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון של פסיכולוג התפתותיכרמית26/11/2009שלום
יש לי בן בן 4 יש לי עיכוב בדיבור ובעיות במוטוריקה גסה העניין שהוא מטופל גם בריפוי בעיסוק וגם
אצל קלנאית תקשורת ועובר המון הבחונים של נוירולוג ובגן הבעיה שנראה שנמאס לו כי הוא כבר לא מוכן לשתף פעולה ,הפנו אותי לפסיכולוג התפתחותי השאלה אם כדאי לחכות קצת כי קשה לי
להאמין שיהיה שיתוף פעולה מצדו באבחון -הוא מרגיש שיש עליו לחץ אם כול הבדיקות ואיבחונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון של פסיכולוג התפתחותי
26/11/2009כרמית שלום,
מקובל שכשלילד יש קשיים במספר תחומים (גם בדיבור וגם במוטוריקה) חשוב לעשות לו אבחון פסיכולוגי רחב, כדי לראות מה הגורמים לקושי, (חשיבה, או רגש) ואיך אפשר לעזור לילד בצורה הטובה ביותר, כדי שיתקדם. האבחון גם עוזר מאד למטפלות שלו, לטפל בו בצורה יותר יעילה.
בעיני זה מאד חשוב. ובדרך כלל - הפסיכולוגית מומחית בהשגת שיתוף פעולה של הילד בדרך טובה.
לכן - אני בהחלט ממליצה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטוליםמיכל כהן26/11/2009יש לי ילד בן 3.5 שנים שאין לו מודעות כאשר הוא צריך לעשות צרכים הוא פשוט עושה במכנסיים כל כמה דקות אנחנו שואלים אותו אם יש לו פיפי לפעמים הוא אומר כן ועושה אך רוב הזמן הוא אומר לא ויוצא לו במכנסיים לגבי קקי הוא גם לא מודע שיוצא לו יש לציין שכאשר התחלנו עם הגמילה לפני שנה בערך היה לו קשה והו רעד מפחד בשירותים. נשמח לתשובה מהירה. משה ומיכל כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
26/11/2009מיכל שלום,
אינך מציינת אם היתה תקופה של "נקיון". מקובל להגדיר גמילה כשהילד "נקי ויבש" 6 חדשים. לפי תיאורך, נראה לי שהילד אינו בשל כלל לגמילה, או שקרתה נסיגה, אולי בגלל משהו שהילד עבר.
אולי כדאי לחזור לטיטולים לתקופה מסויימת, לתת לו להרגע, ואז לנסות שוב.
דרך אחרת היא שתקחו אחריות, ובמקום לשאול אותו אם יש לו פיפי, פשוט לקחת אותו ביד כל שעה וחצי-שעתיים, ולהוביל אותו לשרותים עד שיתרוקן.
אל "תילחצו". זה קורה, וזה חולף.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוכי בן נוןאורית25/11/2009איך אפשר להגיע אליך לאבחון/יעוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון
26/11/2009אורית שלום,
אינני עובדת באופן פרטי.
אם את חברת שרותי-בריאות-כללית וגרה באזור השרון, תוכלי להגיע אלי לבי"ח מאיר.
אם לא - המירב שאוכל לעשות הוא לשוחח איתך בטלפון, לראות אם אוכל לענות לשאלותייך, או אפנה אותך למישהי/מישהו אחר/ת.
הטל. : 09-7718307, אחה"צ, לפנות ערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתים ו8 חודשיםנ25/11/2009שלום רב
בני בן השנתים ו8 חודשים ילד מאוד חכם מבין ומדבר שוטף הכל........ מבין גם דברים שאני לא רוצה שיבין פשוט חכם שיהיה בריא אבל לאחרונה הוא מספר לי כל מיני דברים שילדים מרביצים וכו' ואז אני מסבירה לו שזה ממש לא יפה וצריך להיות חבר של ילדים שהם מתנהגים יפה . ואז אני מוצאת אותו "כאילו מדבר בטלפון" ואומר זה ממש לא יפה להרביץ זה לא נעים "הבנת איתיי" כאילו הוא מדבר עם החבר בגן ......... מה להגיד לו או שלעזוב אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנתיים ו-8 ח'
25/11/2009נועה שלום,
בהחלט נכון לתת לילד לשחק את המשחק שלו, גם אם זו פנטזיה. חשוב גם לתת לדמיון להתפתח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3 שניםאוקסנה24/11/2009שלום. יש לי שאילה. ילד בן 3 שנים. ידעה לספור ומספרים עד 10. ידעה שמות של הרבה חיות. יודעה 14 אותיות. מדבר עברית ורוסית. וכמה מילים בודדות באנגלית. פונה אלינו כשרוצה, מדבר איתנו על מה שהוא רוצה. רק כל זה בבית. בחוץ או בגן ילד לא מתקשר כמו בבית. אומרים בעיה תקשורת. רק דבר אחד לא ברור לי, למה יש בעיה זאו בחוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרselective mutism
25/11/2009אוקסנה שלום,
יש ילדים כאלה, שהם חרדים מאד מזרים, או ביישנים מאד, ולא מדברים עם זרים. זה כאילו הם אלמים, אבל מרצון. בבית הם מדברים חופשי ויפה. ובחוץ שותקים.
זה עובר בערך בגיל 5-6. לפעמים צריך טיפול פסיכולוגי, כשהילד יותר גדול.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוקסנה25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הרדמותאורית24/11/2009שלום רב,
כבר פניתי עם הבעיה לפורום וניסיתי לפעול לפי עצותיכם אבל זה לא עובד... לכן אני מנסה שוב-אולי
יש לכם עצה נוספת...
בני בן שנתיים וחודשיים. הולך לגן ופעיל אחר הצהרים. בצהרים ישן בגן כשעה וחצי. טקס השינה שלנו מתחיל בסביבות השעה 19:00. לאחר ארוחת הערב ואמבטיה אנחנו (בעצתכם) מעמעמים אורות, פותחים תוכנית בטלויזיה שהוא אוהב ובאופן כללי נכנסים לאוירה רגועה יותר בבית במטרה להרגיע אותו. בשעה 20:00-20:30 לוקחים אותו למיטה שלו. מרגע זה מתחילה השתוללות, בכי, צחוק, קשקושים בלתי פוסקים, בקשות לשתות, שירים, נסיונות לרדת מהמיטה ומה לא...עד שהוא נרדם לוקח לפעמים שעה וחצי וזה מתיש אותנו לחלוטין. ידוע לי שלוקח זמן להיכנס לשגרת השכבה לישון אבל זה נראה לנו כבר מוגזם והזמן שלוקח להרדים אותו כאילו מתארך מלילה ללילה. אציין כי הוא לא מסכים שלא אהיה איתו במיטה ואני נכנסת איתו למיטה עד שנרדם.
חשבנו להביא יועצת שינה אבל לא נראה לי שהיא יכולה לחדש לנו במשהו כי קראנו על הנושא והתייעצנו בפורומים ואנחנו פשוט מיואשים.
האם יש לכם עוד רעיון מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשיי הרדמות
25/11/2009אורית שלום,
לצערנו, אין דרכי פלא. אפשר לנסות עוד לקצר את שנת הצהריים !
פרט לכך - הדרך היא להתמיד בעקשנות בהשכבה במיטה, בלא "להיכנע" לדרישות הילד, לצאת מהחדר ולהניח לו לבכות. יבכה שבוע-10 ימים, עד שילמד שלא עוזר לו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימוד מספריםשירלי סיני23/11/2009בני בן 4 וחצי והוא מאוד מתקשה לקלוט את המספרים מה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלימוד מספרים
24/11/2009שירלי שלום,
היכולת ללמוד מספרים מתפתחת סביב גיל 5. לכן גם החליטו ברוב המדינות להתחיל כיתה א' בגיל 6, או אפילו בגיל 7. אלא שבימינו, הכל מתחיל מוקדם יותר, ואנחנו "לוחצים" את הילדים שלנו להיות גאונים ומושלמים עוד לפני שהבשילו ללמידה....
חכו, ותנו לילד לשחק. אפשר, תוך כדי משחק, לעבוד איתו על הבנת כמויות. כמו למשל : לספור 4 שקלים (בודדים) או 5 כפיות או מזלגות. לשים כמות מסויימת של כמה חפצים (כמו : 4 קלמנטינות, 4 כפיות, ו-4 כוסות) כדי שיבין מהי כמות=מספר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5 שמספר לעצמו סיפוריםהגר23/11/2009שלום,
בני בן ה-5 מספר לעצמו סיפורים , בקול ובצרוף תנועות ידיים וגוף.
בדרך כלל הסיפורים קשורים או לאחת הדמויות האהובות אליו או לנושא שאליו דיברו.
בסיפור הוא לקוח תפקיד , ויודע להסביר ולהגיד מה התפקיד.
כאשר מחזירים אותו לנעשה בחדר הוא בריכוז מלא , במרבית הפעמים יודע מה קרה בזמן "שהתנתק".
הגננת מאוד מוטרדת (אנחנו לא).
הילד חכם מאוד, מפותח מחשבתית מעבר לגילו ובעל תחומי עניין נרחבים.
האם לדעתך צריך לעשות משהו? אבחון? איזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד עם דמיון מפותח
24/11/2009הגר שלום,
זו תופעה מאד חיובית ! בגיל 4-5 מתפתח מאד הדמיון, וילדים רבים נוטים "להמציא" דברים, ליצור להם חברים דמיוניים, פעמים רבות הם "משקרים" מתוך ראייה דמיונית.
עפ"י הגישה הפסיכולוגית, זה מפתח את יכולת הילד בגמישות מחשבתית, ומאפשר לתו לעבד תחושות, רגשות ומחשבות, שלפעמים הסביבה אינה מאפשרת לו. (למשל : פחד ממשהו, שאיפה למשהו שלא יתממש, וכד'). בדרך כלל זו תופעה שאמנם שכיחה יותר אצל ילדים עם אינטליגנציה גבוהה, כפי שאת מתארת את ילדך.
אין שום סיבה לדאוג, ולצערנו - זה גם חולף.
כל טוב. בינתיים - שתפו איתו פעולה, ותנו לו לפרוש כנפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת האם דמיון מפותח
אמאטובה24/06/2011יכול להיות אצל ילדים עם אספרגר או אוטיזם או PDD והאם יש להם יכולת לספר סיפור ולחזור על סיפורים ולכתוב בגיל 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת האם דמיון מפותח - תגובה
25/06/2011אמאטובה שלום,
לילדים בטווח אוטיזם ואספרגר אין דמיון, וזה אחד הסמנים הבולטים של התסמונת.
מאידך, הם יכולים לחזור על סיפורים בצורה נפלאה, כיוון שלחלק מהם יש זכרון מעולה.
הם גם לומדים לקרוא ולכתוב בגיל צעיר מאד, חלקם, שוב - על בסיס הזכרון היוצא דופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתבגרות מוקדמתליאורה מגידו23/11/2009בתי בת 9, גובהה 1.40 לפני מספר חודשים החלו ניצני שדיים ולאחרונה הופיע מעט שיעור באיבר המין. מצילום כף יד גיל העצמות מתאים לגיל 10 ונמצא בגבול הנורמה.
האם לדעתך יש לפנות למומחה?
האם נדרש טיפול, בשל דאגה לקבלת מחזור בגיל מוקדם והפסקת גדילה?
אודה לתשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתבגרות מינית
ד''ר מיקי הר-גיל23/11/2009ליאורה שלום
התבגרות מינים מוקדמת היא הופעה של סמני מין נשיים לפני גיל 9 שנים ,את מתארת ניצני שדיים ושיעור כך שהשלב הוא הוא קבלת מחזור, יש חשיבות לגנטיקה וצריך לדעת באיזה גיל את/אחיותיך קבלת את המחזור הראשון.
בכל מקרה ניתן בכל הקופות לפנות להערכת אנדוקרינולוג המטפל בהתבגרות מוקדת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)