פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סונר ראש לתינוקת בת חודש ושבועיים
    תמרהNNN
    21/10/2009

שלום
    התינוקת בת חודש ושבועים בסונר ראש יש מעט דם מה זה מעיד אל איזה בעיה ומה זה יכול לגרום ומה הטיפול (התינוקת בחו"ל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סונר ראש

ד''ר מיקי הר-גיל
    21/10/2009

תמי שלום
    הסיבות לדימום מוחי בתינוקות הינם מרובות.
    בתינוקת מאושפזת ניתן לקבל הסבר מפורט מהרופאים במחלקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 - עזרה
    תמר
    21/10/2009

שלום בני חודש הבא יהיה בן 3 ילד חכם: מכיר את כל הצבעים בעברית ובאנגלית {מהטלויזיה} סופר עד 20 , עד 10 קדימה ואחורה וגם באנגלית, מכיר את כל הצורות....העיניין הוא "בעיה חברתית" בני מרבה לשחק עם לבד , כאילו חי בעולם דמיוני משלו, לעיתים גם שקוראים בשמו הוא אינו מגיב כאילו
    בתוך ה"עולם שלו", גם בגן משחק עם עצמו אינו יוצר אינטרקציות עם ילדים,לעומת זאת כן עם הגננות
    אולם אינו קורא בשמם{לא פונה אליהם בשם}
    יש לציין כי הוא ילד מאוד חם, אוהב הרבה חום ומגע, אוהב לשחק עם אחותו {בת ה-8} בעל זיכרון פנומנלי- הוא יכול לדקלם פרקים שלמים של סדרה שהוא אוהב{אפילו שצפה בה פעם אחת}

בעל שפה עשירה אולם אנשים מבחוץ לא תמיד יבינו אותו...
    האם יש דרך לעודד אינטרקציה עם ילדים?
    האם צריך לחשוש שלעיתים הוא לא עונה כשמדברים אליו?
    מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 - עזרה

הוספת תגובה

• קושי בתקשורת חברתית

21/10/2009

תמר שלום,
    התמונה שאת מתארת מצביעה על ליקוי בתקשורת החברתית של הילד, והיא בהחלט לא תקינה. גם אם הילד מפותח ונבון בתחומים אחרים, ואפילו מצטיין בתחומים מסויימים, הרי ישנה בעייה במישור החברתי, ונראה כאילו יש ליקוי במוטיבציה שלו , שהיא טבעית אצל ילדים רגילים, ליצור קשר עם אחרים.
    כדאי מאד לטפל בזה, אחרת החריגות עלולה להתחדד, והוא תמיד יהיה בשוליים.
    אני מציעה לך לפנות למכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם, לעבור אבחון ובמידת הצורך - לקבל טיפול.

מאחלת לכם כל טוב ושיפור !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני האישי

אירית
    21/10/2009

מאוד מאפיין בעיית תקשורת PDD אני לאאיש מקצוע כדאי שתפני לאבחוןי אצל אנשי המקצוע בהתפתחות הילד באחד המכונים של קופ"ח בה את חברה. בהצלחה מצטערת על הישירות אבל טיפול מוקדם חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקי בן חודשיים וחצי....
    יערה
    20/10/2009

שלום רב!
    רציתי לשאול מה התינוק בגיל זה אמור לעשות מבחינה שפתית?
    תודה מראש
    יערה

הוספת תגובה

• שפה בגיל חדשיים וחצי

20/10/2009

יערה שלום,
    בגיל חדשיים וחצי בנך אמור לאכול, לישון, לחייך ולבכות לפעמים.....
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב מתקשה עם התנהגות ילדו ..
    ליאור
    20/10/2009

שלום רב,

יש לי בן יחיד, בן 4.5, אני אוהב אותו מאוד, לאחרונה זה כמה חודשים שהוא נהפך למורד במידה מסוימת, כל דבר קשה, אם זה כניסה למקלחת, לקום בבוקר, להתלבש, לא להקשיב שמבקשים ממנו משהו, לצעוק שרוצים להעביר לערוץ אחר ושונה מהערוץ "שלו" ודברים נוספים ודומים.
    בבית אני מתפקד כאדם הנוקשה יותר שחשוב לו גם חינוך וצייתנות ולא רק לתת.
    אשתי זו שכמעט תמיד לטובתו ונותנת לו יד חופשית, לא פעם אמרתי לה שאם המצב הזה ימשך ולילד יהיה גיבוי על כל דבר שהוא עושה אני לא אוכל להתמודד עם זה.
    עד כאן הכול סביר להניח כבר קרה במקומות אחרים, אך השאלה שלי היא האם התנהגות זו נחשבת נורמלית לילד בגילו ? האם היחס שלי נוקשה מידי בזה שאני עומד על שלי כמעט בכל דבר ודורש שזה יעשה במיידי ולא בזמן שלו (יש לציין שאני לא מרים את ידי עליו ולא מכה אותו חלילה ואני לא מאמין בזה, אני כן מרים את קולי שנדרש) ? האם יחס של סבלנות יתר על המידה לא תוביל אותו לחשוב שכל מה שהוא רוצה הוא מקבל ויעשה את המצב לבלתי נסבל עוד יותר ?
    אשמח לקבל הבהרות, הערות והארות על המצב.

תודה

הוספת תגובה

• אב המתקשה עם התנהגות ילדו

20/10/2009

ליאור שלום,
    ראשית, אציין בפנייך שגיל 4.5-5 הוא גיל מרד. זה גיל המרד השני (הראשון הוא בגיל שנתיים!), ועוד מחכה לך גיל המרד השלישי, שהוא גיל ההתבגרות.
    שנית, צריך לקחת בחשבון, שמדובר בנטיות אישיות, כפי שאנחנו רואים במבוגרים : יש וותרנים, ואדישים, ולעומתם - יש דעתנים, עקשנים, אגואיסטים, העומדים על שלהם. נדמה לי מתוך דבריך, שהבן דומה לך, ואולי כאן הקושי שלך להסתדר איתו.
    מעניין לבדוק מה קורה בגן, ואיך הילד משתלב בחברת ילדים אחרים....
    מכל מקום, לא צריך לוותר לו בכל דבר, ובהחלט טוב לדרוש ממנו להתפשר עם רצון של אדם אחר, או לעשות מה שנדרש ממנו, לפי דרישת ההורה.
    מאידך, צריך גם לנהוג בתבונה, ולא להפוך את היחס לילד למאבק אין-סופי. התוצאה תהייה אובדן הסמכות.
    עצתי : בחר 2-3 נושאים, שהם חשובים בעינייך מבחינת ערכים, או מבחינת התנהלות הבית, ועליהם תתעקש, לאחר שתסביר לילד ותעשה איתו חוזה ברור למה הוא נדרש.
    לגבי היתר - נסה להתפשר. החיים במשפחה הם תמיד פשרה, אבל מתוקה....
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה - מכון להתפתחות הילד
    אבנר
    19/10/2009

שלום,
    אני פונה לשם קבלת הכוונה (עד כמה שניתן בפורום...).
    קצת לפני גיל 3, לקחתי את בני לאבחון אצל פסיכולוג פרטי, וזאת בעקבות שיחה עם הגננת לגבי תפקוד הילד בגן (תחת הכותרת "בעיות תקשורת"). האבחון היה מקיף והפסיכולוג לא אבחן דברים חריגים בכלל ולא בתחום התקשורת בפרט (הכל בנורמה). יחד עם זאת עלה חשד לתת סנסטיביות, ואולם עקב גילו הצעיר לא "ננעלנו" על האבחנה. חשוב לומר כי כבר במהלך השנה לקראת סיומה הגננת ביוזמתה אמרה לנו כי כל הדברים אשר "הדאיגו" אותה בתחילת השנה התמעטו מאוד או שנעלמו כליל.
    בשנה לאחר מכן בני עבר לגן פרטי אחר (טרום טרום חובה). במהלך כל אותה השנה היינו בקשר רציף עם הגננת ולמעט קשיים נורמליים לילד בגילו לא הפנו את תשומת ליבנו לשום דבר חריג ההיפך, הילד התפתח יפה. יחד עם זאת במהלך גיל 3-4 אנחנו שמנו לב כי הילד מראה מאפיינים רבים של תת סנסטיביות בפרט וויסות חושי בכלל (וזאת לאור מה שקראנו באינטרנט), באיזור גיל 4 חזרנו לאותו הפסיכולוג.
    במקביל הילד התחיל גן חדש ושמה הסבו את תשומת ליבנו כי לעתים הילד הולך ל"איבוד" בגן בעיקר כאשר אין פעילות מכוונת או הוראות ברורות, ואז הוא לא מוצא את עצמו, ובאופן כללי הוא זקוק להרבה "תיווך" (יודגש כי באופן כללי הילד בסדר גמור ומתפתח בהתאם לגילו).

שאלתי - אנו מתלבטים האם לערוך אבחון? ואם כן, היכן? למי ללכת? רופא? פסיכולוג?
    אם כן, אנו רוצים מקום אשר מרכז במקום אחד הרופאים והמטפלים. באופן טבעי יש את מכוני התפתחות הילד של הקופות, ואולם התורים שם מאוד ארוכים, ולנו גם מאוד חשוב היחס האישי (מה שקשה לקבל אני מניח במכונים אילו).

תודה

הוספת תגובה

• מכון להתפתחות הילד

ד''ר מיקי הר-גיל
    19/10/2009

אבנר שלום
    מתאורך עולה שמדובר בבעיה בוויסות החושי. הטיפול הטוב ביותר בתחום זה ניתן על ידי המרפאות בעיסוק. לעיתים ילדים עם הפרעה בוויסת החושי דומים דומים במעט להתנהגותם של ילדים עם הפרעת קשב וריכוז ללא מרכיבים היפר אקטיביים אמפולסביים אך בהחלט קשייםה בפעילות חופשית.
    הצעתי מאחר שאתה מתאר התפתחות תקינה לגמרי פנו להערכת התחום הסנסורי עי מרפאה בעיסוק. דברו שוב עם הפסיכולוג מה דעתו צריך לעשות, איך להדריך את הגננת לנהוג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 5.5 חודשים
    אמא חדשה
    18/10/2009

הי,

אני נורא מודאגת בני בן 5.5 חודשים התפתחות מוטורית טובה- מתהפך מהבטן לגב ולהיפך, מכניס ידיים לפה, ממלמל, שולח ידיים לצעצועים ומכניס אותם לפה מעביר צעצוע מיד ליד מצליח לזחול מעט לאחור, תינוק מאוד סקרן כל מה שיראה לפניו ישלח ידיים וינסה לגעת ולקחת אליו,
    אבל לא תמיד ממקד את מבטו אלי, כשאני זזה ממקום למקום ושרה לו הוא כן עוקב אחרי לפעמים צוחק (יותר מחייך) ולפעמים לא, לא מחייך לפרצופים חדשים ובוחן אותם עם העיניים ואז מסיט את מבטו, הוא צוחק לי בקול מתגלגל אבל לא תמיד לפעמיים לוקח לי הרבה זמן להצחיק אותו, כשאני עושה לו אוירון באויר הוא לא מביט אלי, לפעמים כשאני מצליחה למקד את מבטו הוא מסתכל מחייך ומסיט את מבטו -מנסה להתהפך.
    בנוסף לפני 3 שבועות בערך התחיל להכניס רגליים לפה אבל מאז ששמתי לו מכנס רגלית הוא הפסיק ועכשיו הוא לא רוצה לתפוס אותם אני מנסה לעודד אותו- האם זה בסדר?

האם מבחינה התפתחותית הוא בסדר?
    באיזה גיל מתפתח משחק הקוקו?
    האם יש תינוקות שרצינים יותר מאחרים?

מאוד מאוד מוטרדת ודואגת....

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 5.5 חודשים

ד''ר מיקי הר-גיל
    19/10/2009

אמא יקרה
    את מתראת התפתחות תקינה, לדעתי קשר העין קשור יותר לאופי.
    משחק הקוקו מתפתח סביב גיל 8-10 חודשים, וחיקוי אמיתי באיזור גיל שנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא חדשה
    19/10/2009

הי דוקטור,

תודה רבה על תשובתך-

אבל האם בסדר שהוא לא מסתכל עלי כל הזמן כשאני מדברת אליו ולפעמים לוקח לי קצת זמן למקד את מבטו וכשאני מצליחה אז הוא מסתכל ועוקב ולפעמים לא.
    אני מצליחה למקד את מבטו לרוב כשהוא שוכב על הגב לפעמים גם כשהוא על הבטן.

עוד משהו- כשאני מרימה אותו על הידיים ויש פרצוף חדש הוא לא מרים את הראש ומסתכל הוא מסתכל כלפי מעלה ואנו צריכים לקרוא בשמו להרים את הראש, תסתכל על אמא או מישזה לא יהיה ולא תמיד מצליחים.

האם בגיל הזה הוא לא אמור תמיד להיות ממוקד ולהסתכל כשמביטים בו?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב עיניים

20/10/2009

אמא יקרה שלום,
    גיל 5 וחצי ח' הוא גיל צעיר מאד להערכה של התנהגות חברתית.
    הייתי מוסיפה לדברי לדברי ד"ר הר גיל, ומציעה לך ללכת לבדיקת עיניים. לפעמים יש קושי במיקוד ראייה, או קוצר ראייה.
    אבל באופן כללי, אם ההתנהגות איננה עקבית, צריך להמשיך לעקוב, ובוודאי בעוד 3-4 ח' תוכלי לראות יותר בבירור.
    מאחלת לכם כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים
    נ
    18/10/2009

שלום רב

רציתי לספר לכם על ביתי בת 11 חודשים ורציתי לדעת האם היא נמצאת בגרף או מעל ומה אפשר עוד לצפות בגילה .

אז כך היא זוחלת , עומדת כמובן בעזרת חפצים מקשקשת המון כשאני אומרת תני נשיקה נותנת נשיקה כשאני אומרת בהיי בהיי היא עושה כפיים ועד כל מיני רעשים שאני עושה והיא חוזרת אחריי יפה , אפילו שאני אומרת לה תני כייף היא נותנת

אבל שאני שואלת איפה אבא היא לא מחפשת ? אבל אם היא שומעת אותו עונה או מדבר היא רצה אליו ומחפשת . ועוד דבר אני שמה לב שהיא "מדברת" המון עם הידים והמון עם הצל ואתמול למדה לעשות נונו עם האצבעות ואומרת נה נה נה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• בת 11 ח'

18/10/2009

אמא יקרה,
    התיאור של בתך הוא בהחלט מרשים, ונראה שהתמזל מזלך ויש לך בת חמודה ומפותחת היטב.
    תהני ממנה ואל תדאגי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר יוכי ינון

נ
    18/10/2009

עשית לי את היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת שמתקיפה את הפורום הזה בשאלות
    דנה
    17/10/2009

אבל אני מאד מודאגת
    מי שמכיר אותי ביקרתי בפורום פעמים - אני די מודאגת, וכל הזמן חושבת על זה.
    לפני חודש וחצי ראיתי שהילד שלי זומבי, לא מגיב לשם, קשר עין גרוע, והתחלתי לחשוש, חשבתי שזה בגלל הטלווזיה ויש לי תחושה שזה אכן בגלל זה, ישלציין שהוא ראה המון טלווזיה באופן לא מבוקר.
    כיבתי לו את הטלווזיה והפלא ופלא הילד השתנה מקצה אל הקצה.
    קשר עין חיוני ושמח
    מגיב לשם
    הרחיב את אוצר המילים שלו מ3 מילים ל-20
    עושה הבעות- כגון לא עם הראש, נותן לבובה לאכול, מציע ביסים , וילד חם בכללי נותן חיבוקים ונשיקות, וחייכן.
    פורש ידיים ושואל מה קרה , מצביע על דברים , מביא לי את הסימלאק כדי שאכין לו בקבוק ואומר בקבוק.
    וצריך נחמה אצלי שהוא חולה.
    אך יש דברים שעדיין מטרידים אותי:
    האיחור השפתי
    הוא מחזיק 2 עצמים ומנענע את ידיו וחוזר על המילה דאגן דאגן
    והוא אוהב לשחק עם במשחקי קוביות, ולהכניס צורה לצורה
    אך שמתי לב שהוא מאד אוהב להכניס ולרוקן את סל הקוביות ,וכן גם צבעים - והוא לא ממש אוהב לצייר
    הוא לא היה בגן ורק בספטמבר נכנס לגן ולא עבד לא על ציור איתי בבית וכמעט ולא היה לו קשר עם ילדים בני גילו
    כך שזה קשה לו בגן
    כשהוא רואה ילדים אחרים בני גילו הוא אומר להם - דאי , דאי , כאלו לא רוצה שיתקרבו אילו.
    אבל כבר ראיתי אותו משחק בסיטואציות עם ילדים ונהנה מהמשחק אבל לא הרבה.
    הלכתי לנירולוג ילדים שאבחן שיש בעיה בליקוי תקשורתי ואחור שפתי -אך זה היה ממש בתחילה שסגרתי את הטלווזיה לפני ההתקדמות העצומה
    והלכתי לאבחון פרטי אצל מישהי שמתמחה בשיטת child space והיא אמרה שאין לו כלום ושהוא אינו בקשת האוטיסטית
    אשמח לתגובתכם

הוספת תגובה

• אבחנות

18/10/2009

דנה שוב שלום,
    קשה לי לענות לך על בסיס תיאורייך. צריך לראות את הילד, לפעמים אפילו כמה פעמים, ורק אז אפשר לתת אבחנה.
    יש כמה דברים מטרידים בתיאורים שלך, אבל ידוע לנו, שיש ילדים המאחרים בהתפתחות, ולאחר זמן-מה, תמונת התפקוד שלהם משתנה מאד .
    אני מציעה לך שלא להסתמך על האינטרנט, אלא לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד. שתבדוק אותו קלינאית תקשורת, ופסיכולוגית, ייערך דיון של הצוות, ואז אפשר יהיה לתת לך תשובה יותר מוסמכת, ולהחליט אם צריך טיפול, ואיזה.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    18/10/2009

אני בתור להתפתחות הילד, יש לי בנובמבר
    אבל בגלל שאני כל כך לחוצה מכל מה שאני קוראת אז אני מתקיפה את כל הפורמים שיש.
    ומנסה למצוא עידוד בדברים שהוא כן עושה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות סביב קשיי גמילה מקקי
    דנה
    17/10/2009

שלום רב
    בני בן 3.3
    גמול מפיפי כבר 9 חודשים ועם הקקי נוצרו הסתבכיות.הוא עם חרדת אסלה, עד לפני שבועיים עשה קקי בחיתול,בהתחלה כשהוא ישוב על ישבנון ובחודשים האחרונים עם חיתול בעמידה בשירותים.
    אני לא הפעלתי לחץ להוריד חיתול, מדי פעם הצעתי לו אסלה והוא סרב בתוקף.
    בשבועות האחרונים שמתי לב שהוא מתאפק, מסרב גם לחיתול ומתלונן על כאבי בטן. סובל כנראה מעצירויות ונכנס למעגל של שמירת הקקי. כתוצאה מזה גם לא אוכל כי כואב לו.
    מה לעשות?אני לחוצה אבל משתדלת לא להעבר לו את זה. פעמיים גם התחיל לברוח לו בתחתונים והוא נורא נלחץ מזה.
    אציין שמבחינה רגשית הוא לאחרונה מאוד רוצה להיות גדול ועצמאי וכנראה לא בשל עןד סביב הקקי ומסתבך שם. גם סיפר לי סיפור דמיוני על ילד שהפרצוף שלו מלוכלך בקקי..מה לעשות עם זה?

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

18/10/2009

דנה שלום,
    לילדים רבים יש חרדת אסלה, וקשה להם להתרגל למצב הישיבה ועשיית הצואה. צריך לנסות שהאסלה תהייה גדולה ויציבה ככל שאפשר, ותיתן לילד תחושת יציבות. אגב, יש ילדים שמסיבה זו מעדיפים לעשות בסיר, שהוא יציב על הרצפה, ומאפשר להם ישיבה יציבה.
    עניין נוסף הוא באמת מעגל ההתאפקות , עצירות וצואה קשה, הכואבת ביציאה. לכן, חשוב מאד להשתדל, שהצואה תהייה רכה : להקפיד על תזונה מתאימה, שתייה מרובה, ולא "לוותר" לילד, מבחינת הושבה ליציאה כל יום !
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות לקויה תינוק בן 6 חוד'
    מיכל
    15/10/2009

שלום ,
    יש לי אחיין בן 6 חודשים . הריון תקין , בדיקות תקינות . לאחר הלידה , נאמר להורים כי הוא חלש
    (פיזית ) . ככול שעבר הזמן התגלה כי הילד לא עולה במשקל מאחר ואוכל כמויות קטנות של אוכל .
    הילד לא מרים את הראש שלו , הראש רפוי . הילד נבדק ע"י 2 נוירולוגים ,הילד עבר צילום אולטרא-סאונד בגולגלת ,נמצא שהכל תקין .
    הילד נשלח לפיזיוטרפיה בבריאות הילד ,עובר טיפוליםשבועים ,לאחרונה הופנה לנורולוגית נוספת של מחלקת הפיזיוטרפיה שציינה כי נראה שהכל תקין ,שייתכן שמדובר בבעיית התפתחות איטית .
    בנוסף , הרופאה הפנתה אותם לגסטרו ודיאטיקנית לטיפול במשקל הנמוך שלו , הילד בן חצי שנה ושוקל 6 ק"ג .
    הילד ,מבחינה מוטורית ,מתפקד . מזיז ידיים ורגליים בחוזקה , מחזיק חפצים , משמיע קולות , עבר בדיקת שמיעה תקינה . מבדיקה של כל הרופאים , הכל תקין מלבד הראש החלש ,רפוי וחוסר העלייה במשקל .

השאלה שלי מופנית לד"ר - מה יכולה להיות הסיבה לבעיה מסוג זה ? אילו אופציות עומדות בפניי ההורים ? אך ניתן לטפל ?

אודה לך על תשובתך

הוספת תגובה

• התפתחות לקויה תינוק בן 6 חוד'

ד''ר מיקי הר-גיל
    16/10/2009

מיכל בוקר טוב
    עדין ברפואה אין אנו יודעים הרבה, הרבה ילדים מתחלים את ההתפתחות באיחור ואחר כך מפצים אתם במעקב נראה בכל התחומים , המשכו מעקב זה, הסיבות בדרך כלל לא ידועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושבע
    דנה
    15/10/2009

שלום, אשמח לעזרה לגבי סטטוס של הבן שלי ולדעת אם יש לו עכוב או לא.

בני מבין הכל, מבין הוראות, ומדבר קצת - כלומר 16 מילים לדיוק:אבא, טלווזיה (אומר טיזיה),בולבול (בובו)בקבוק(בקבק) בובה-אומר תקין, די- דאי, אורי - או, סבא- כמו אבא, לא -תקין, ספור -פו, בי - תקין, מה קרה - מה קהה, את זה- תקין, מה זה- תקין, הלו -תקין, לא - ומנענע את ראשו ללא .

בנוסף הוא מרים את הטלפון ואומר הלו, יודע לעשות קולות של חיות, וגם אם אנחנו רואים ברחוב כלב אז הוא מצביע ואומר וואו וואו .

רציתי לשאול:

1. הבנתי שבגיל כזה הם אומרים להגיד מילים ברורות- ורוב המילים שהוא אומר הם חלקי מילים אך אפשר לתקן זאת?

2.האם הכמות של המילים היא קטנה?

3.הוא כל כמה ימים מוסיף מילה חדשה לרפטואר שלו, אבל הוא לא חוזר עליה ככה שאני לא יודעת אם הוא התכוון אליה- למרות שהוא מצביע על החפץ, לדוגמא הוא הצביע על העגלה ואמר -גלה ,כדי שנצא.

4.האם היכולת לבקש דברים כלומר להביא לי את הסימלאק שלו עם ולהצביע על בקבוק כדי שאני אכין לו היא דבר שהוא ברמה שלו או מתחת.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושבע

הוספת תגובה

• התפתחות שפה

ד''ר מיקי הר-גיל
    15/10/2009

דנה ערב טוב
    נראה שההתפתחות תקינה , אנו מצפים בגיל זה בערך לכ 30 מילים , אבל עדין ניתן לאחר מעט את מתארת הבנה חיקוי ותקשורת טובים אני בטוח שמהר מאוד יריחב את אוצר המילים
    המלצתי לחכות עד גיל שנתיים אז אוצר המילים אמור להיות בין 50-200 מילים כולל חיבור של 2 מילים במידה והיה איחור ניתן לגשת להערכת קליניאת תקשורת ולטפל בהתאם .
    עד אז רצוי לברר שהשמיעה תקינה, לדבר הרבה לספר סיפורי תמונות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CRP 21 אצל תינןקות
    נ
    13/10/2009

שלום רב

ביתי בת 10 חודשים היתה המון עם חום בזמן האחרון בבדיקת דם CRP 21 ותרבית דם תקינה !

מה זה אומר? והאם זה שתרבית הדם תקינה יכול להרגיע? מה עליי לעשות האם שוב לעשות בדיקה

לקביעת תור
    סגירה
    CRP 21 אצל תינןקות

הוספת תגובה

• CRP

ד''ר מיקי הר-גיל
    15/10/2009

ערב טוב
    CRP בדומה לשיקעת דם הינם בדיקות אשר יכולות לסייע להעריך בכללי את מצבו של הילד , הדוגמא הטובה זה חום - חום 39 או חום 41 עדין לא נותנים הסבר למחלה גם חום 41 יכול להיות מחלה וראלית שאינה דורשת טיפול אנטיביוטי .
    CRP גבוה מרמז על משהו לא ספספי שעובר על הילד תרבית דם תקינה זה מצוין חשוב לדעת מה היתה ספירת הדם אז כי דרך הספירה אנו מבדילים בין מחלה ווראלית לחיידקית למשל - בדלקת בשתן תרבית הדם תקינה ובתרבית השתן נמצא זיהום
    אם החום ירד היתי חוזר כשבועיים לאחר מכן על ספירת דם וCRP למען השקט .
    כל -טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת מאוד
    פ.
    10/10/2009

שלום רב,
    בני בן שנתיים ו4 חודשים. בגיל שנתיים אובחן כPRESCHOOL ADHD והוא באמת כל הזמן בתנועה, ריצה, טיפוס וכד' (לא מסוגל לשבת אלא רק אם הוא קשור בתוך כיסא וגם זה ל10 דקות גג). כמו כן אובחן שמבחינה שפתית הוא מתאים לגיל שנה וחצי ומבחינה קוגניטיבית ביצועית מתאים לגילו. הומלץ לנו על טיפולים של ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול רגשי ונאמר לנו לשים לב אם מתפתחת אצלו בעיית תקשורת. בינתיים עזבנו את האבחון כי התמקדנו בבעיות רפואיות אחרות. עכשיו אני מתלבטת מה לעשות כי מדובר בטיפולים יקרים שלמרות ההמלצות לא ממש מתלהבים לאפשר בקופ"ח ובעיקר שעות פעילות הן בשעות הבוקר ובמקומות מרוחקים (ז"א על חשבון עבודה שלנו ועל חשבון סדר יום נורמלי במשפחתון בתוספת טרטור בכמה אוטובוסים לכל כיון).
    מסביבי אני שומעת דעות שונות לגבי הטיפולים בגיל כה צעיר. יש לציין שבני נולד פג ולכן יש אלה שאומרים כי זה טבעי ופשוט יבוא טיפה מאוחר יותר ויש את אלה שטוענים שדווקא בגלל זה יש צורך להתערב. האמת אני מאוד מבולבלת כי אני חושבת על טובת הילד ועל נוחות ומזהה ששינויים בסדר יום מקשים עליו, נסיעות בתחבורה ציבורית גורמים לבכי כי אני לא מרשה לו לקום ןלהסתובב חופשי. אני שואלת את עצמי מה עדיף יום במשפחתון או טיפול של חצי שעה (הכוונה מבחינת קידום התפתחותו)? מצד שני בשנה הבאה עליו להכנס לגן עירייה כבר וזה נראה לי מאוד מלחיץ.
    השאלות הן:
    1) האם אכן טיפול רגשי בגיל שנתיים וקצת הוא מועיל? מה זה בכלל כי בקופ"ח נאמר לי שאין להם מושג מה זה (הם יודעים על קלינאי תקשורת ועל ריפוי בעיסוק).
    2) האם יש אלטרנטיבה אחרת או מה כדאי לנו לעשות כדי להכינו בשנה זו לקראת גן גדול? אולי חוג לתינוקות במסגרת מתנ"ס יכול לקדם משהו?
    3) האם יש דרך לקדם דיבור ע"י טיפול? זה לא משהו טבעי שמתפתח בעצמו? הוא מדבר במשפטים קצרים של 2 מילים לפעמים 3 מילים ובעיקר זה משפטים שלנו שהוא מחזיר ואומר אותם כתגובה או סתם כדי לציין משהו שרואה.
    הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת לגבי טיפולים אפשריים ואמינותם ויעילותם ביחס לגיל ולמצב הכללי. במה הכי חשוב לנו להתמקד כרגע? איך אפשר לקדמו ולהעשירו?
    תודה רבה מראש,
    פ.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת מאוד

הוספת תגובה

• ADHD

11/10/2009

שלום,
    אין ספק שקשה לך, ומבלבל, אבל לצערנו, הקשיים שתיארת שכיחים אצל מי שנולד פגו, ומלווים אותו שנים רבות.
    דווקא משום כך, חשוב מאד להתחיל מוקדם בטיפולים. ככל שהילד צעיר יותר, יכולת ה"תיקון" והשיפור טובות יותר, וכך הסיכוי להתקדמות גדול יותר.
    אתם זכאים לטיפולים במכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם, ואני מציעה לך להתעקש ולהגיע למסגרת כזו. שם יינתנו לכם כל הטיפולים תחת קורת-גג אחת, ע"י אנשי-צוות שונים הנמצאים בקשר,
    והם ילוו אתכם עד הכניסה לביה"ס.
    מנסיוני, הטיפולים יעילים, ומאד עוזרים, הן לילד והן למשפחה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי משחק לבד
    טל
    09/10/2009

שלום ,
    בני נוהג לשחק לבד בכל מפגש עם בני דודיו שהם בטווח הגיל שלו עד גיל 6.
    כולם מתאספים בחדר המשחקים, והוא לוקח את הצעצוע שבו הוא מעוניין ומוציא אותו החוצה לסלון לשחק. יש לציין שארבעת בני דודיו הם שני אחים כל זוג.
    האם מדובר בבעיה חברתית או שלגיטימי בשלב זה עדיין לשחק לבד ?
    תודה טל

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי משחק לבד

הוספת תגובה

• משחק לבד-בן שנתיים וחצי

10/10/2009

טל שלום,
    זה גיל שבו עדיין מעדיפים לשחק לבד. כפי שאת אומרת, בני הדודים הם גם גדולים יותר, וגם - הם אחים. בנך הוא ילד יחיד, ורגיל להיות לבד.
    זה נראה לי נורמלי וטבעי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

טל
    11/10/2009

החל מאיזה גיל עלי לצפות שבני יתחיל לשחק עם ילדים
    גם בגן אני רואה שהוא מעדיף לשחק עם צעצוע כלשהו או בימבה ולא עם ילדים
    תודה רבה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

12/10/2009

טל שוב שלום,
    אנחנו רואים שתוף פעולה במשחק יותר לקראת גיל 3. בגיל 2-2.5, ילדים צופים במשחקים של אחרים, אבל פחות משתפים איתם פעולה. זה תלוי כמובן, ומשתנה מילד לילד. תלוי אם מדובר בבן יחיד, או בילד ממשפחה עם כמה ילדים נוספים, וכו'.
    אם הילד תקשורתי, שפתו מפותחת באופן תקין, ויתר ההתפתחות בסדר - אין סיבה לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף פינוק ???
    יפית
    09/10/2009

שלום
    בתי בת שנתיים וחצי התפתחות שלה בסדר גמור קליטה מהירה ,מדברת יפה ומשחקת יפה
    בגן אומרים לי שהיא בסדר גמור גמולה ( לפני כשבוע לא הייתה מרטיבה בלילות ולא בצהריים ) היום במשך שבוע כן ?! בעייתי היא שאני הולכת לבני משפחתי היא בוכה המון שלא יגעו לה בדברים וזה דברים לא שלה אפילו היא לפעמים בוכה סתם בלי סיבה חצי שנה לאחר שנולדה היו לה כמו התקפי זעם בלילות היא הייתה מתעוררת וצורחת ובוכה ואני מחזיקה אותה בידיים והיא כלום ממשיכה בשלה אמרו לי שזה נורמלי וזה עבר אבל הבעיה היא;;; שנראה לי שיש לה בעיית רגישושת יתר הפחד שלי שהיא לא תוכל להסתגל בחברה ושביטחונה האישי יהיה ירוד עקב זה שמרבצים לה היא ישר בוכה לא מחזירה היא אינה יודעת להתמודד עם דברים ישר בוכה ומתעצבנת יש לה התקפות זעם קטנות מידי פעם לפי מה שאני רואה היא מסתדרת לבד יותר טוב מאשרק עם בני גילה ועם גדולים היא מסתדרת יפה מאוד אני יודעת שהיא מפונקת כולם אומרים לי זאת כי היא ילדה יחידה בינתיים הפחד שלי הוא שאני בהריון ומה יהיה בעתיד ? לפי דעתי זה מעבר לפינוק יש פינוק לא השקר ויש גנטיקה של עצביים אבל יש עוד בעיה נראה לי שאני לא יודעת להגדיר אותה האם הא צריכה ללכת לאיבחון? האם אני סתם מדמיינת והכל בסדר? מה עושיס? לפני יומים היא לא הפסיקה לבכות על כל דבר קטן היא בכתה והתעצבנה כולם היו איתה ההינו בבית הורי ומסביבה עוד 7 ילדים גדולים ובני גילה היא לא הפסיקה מהשעה 8 בבוקר עד השעה 12 בצהריים ואני מרוב ייאוש בכיתי איתה ביחד זה נורמלי????????.

לקביעת תור
    סגירה
    עודף פינוק ???

הוספת תגובה

• עודף פינוק

10/10/2009

יפית שלום,
    בהחלט יכול להיות שבתך רגישה יותר מילדים אחרים, ואולי היא "לחוצה" קצת עם תחילת הגן בתקופה זו, ואולי זה גם הגיל שלה, והכל יחד מביא להתנהגות שהיא מאד תובענית, ומתגוננת מפני אחרים, ומחפשת את הלבד של בת יחידה.
    אינני חושבת שזה יוצא דופן, ואינני רואה סיבה לדאגה, ואינני רואה צורך ללכת לאבחון.
    לדעתי, חשוב שתהיי את רגועה, ותעבירי לה מסר של רוגע ותקיפות, והיא תגיב בהתאם. גם אם היא בוכה - לא נורא. היא תלמד להתמודד עם הסביבה, וכך תתחשל. אם את בוכה, בוודאי שגם היא תהייה יותר לחוצה !!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה