מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד'ר מיקי הר גיליונית01/11/2009
שבוע טוב \\\ בתי בת חמישה וחצי חודשים ,לא יודעת להכניס מוצץ לפה ולא צעצוע ,את ידיה היא שמה בפה \אבל [ כשהיא על הגב ],יודעת להוציא את המוצץ מהפה ,ושהיא כל הבטן נפלת על הצעצוע ושמה הפה ,בהריון בסיקירת מערכות מאוחרת קיבלתי מכה בבטן על מצח הילדה ,אחרי חודש עישתי בדיקת גדילת עובר ומסתבר שהראש לא גדל חודש מאז הסקירה ,לפני כן היה לה ראש גדול בשבוע ,כיום מישקל 7.500 ק'ג ,גובה63 ,והיקף ראש41 לעומת הגוף והקף הראש עומד מאחוזון ב=50 אחוז והגדילה והשקילה על סוף הגרף,יש לי תור לנוירולג בחודש הבא ,אבל אשמח לקבל תשובה ,מה קורה ומה אפשר לעשות ,דרך הגב היא אוכלת פרות עם כפית וצורת האכילה כמו ליקלוקים ,תודה מראש יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמישה וחצי חודשים
ד''ר מיקי הר-גיל02/11/2009יונית שלום
היקף ראש של 41 בגיל חמשה חודשים זה בסדר .
אנני חושב שהמכה בראש קשורה.
חכי בסבלונות לתורך לבדיקת הנוירולג .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך \\ ותודה על התשובה
יונית מטרסו20/11/2009שלום \\\ בתי כבר בת שישה חודשים ושבועים מידקל 9.300 הקיף ראש 42.50 באחוזון 50 נמצאת ודברים היתפתחו הילדה לא שמה כלום בפה כשהיא על הגב\כשהיא על הבטן או בישיבה שמה ידיים וחיטול , ושום דבר אחר לא שמתי לה פרוסת לחם מלקלקת רוצה ולא יכולה להחזיק ,גם מוצץ ניסיתי לתרגל איתה ,כאילו יש קצר 10-15 ס''מ להגיע לפה ,צורת האכילה שלה בימים האחרונים אחרי שהיא בולעת את האוכל ,היא מוציא את הלשון כלפי חוץ ,כאילו עושה את הפעולה הפוכה ,ולא מבינה ,מעבר הרגליים שלה לא שוות אחת קטנה ואחת גדולה וכפליים לא סימטרים במיוחד בירך, הניורולוגית הסתכלה על הילדה ואמרה שהיתפתחות שלה בסדר ,[את זה אני יודעת ] אבל היא אמרה שהיא תישתדל לעזור לי שהיא תכניס דברים לפה ,שהיא תצלצל להתפתוחת בילד , אני לא ישנה בלילות מרוב דאגה ,כי עבורי לא להבין את הבעיה משגע אותי כי ברגע שידע את הבעיה וממה זה נובע אוכל לטפל בילדה ,הרופא אמר שהוא לא שמע כזה דבר הראתי לו איך הילדה אוכלת בוידאוי ,ושלח אותי מומחה להפרעות הכילה את אז אני הולכת להישתגע ,בוכה ומודאגת ובסיוטים ,ומסתבר שאחרי ב=סקירת מערכות מאוחרת אחרי הדפיקה לא גדל לה הראש כלל כמה חודשים מה ,זה לא השלכות מהמכה ??? אני בחורה בריאה לחלוטין בת 39 בחיים לא שתיתי גלולות לא סמים לא שתיה חריפה ללא כדורים ,שתיתי חומצה הפולית שלושה חודשים לפני הכניסה להריון ,אנא מימך תעזור לי למצוא פיתרון לבעיה ,את מי שאני שואלת הילדים שלהם מכנסים הכל לפה מי גיל שלושה חודשים תודה מראש יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגשיות סביב הפה
ד''ר מיקי הר-גיל22/11/2009יונית בוקר טוב
רפואה היא מדע לא מדיוק , לא את כל הדברים אנו מבינים או יכולים לטפל , הדברים הטובים שכל ההתפתחות היא תקינה קיימת בעיה סביב האוכל והפה . לפנות לממוחה להפרעות אכילה זה גם רעיון, גם לפנות להפתחות הילד קליניאת תקשורת שמטפלת גם במכניקה של הבליעה , גם עצה פסיכולוכית לך ודרכי הטיפול בבעיה לפעמים צריך סבלנות.
אנא עדכני אותי בהתפתחות הדברים
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יונית מטרסו05/12/2009שלום הילדה כבר אוכלת נורמאלי עם הלשון והכל בסדר ,,, האם לא לדאוג ?? הייתה בעיה ונפתרה ?? זה אומר שזה הסוף ?? או יש השלכות ??? וקניתי ביי ביס נסיתי ללמד אותה לשים בפה לא כל כך עובד . מה לעשות ?? הייתי אצל הרופא שלח אותי לפרופסור ניורולוג בדנה יש תור . היתפתוח הילד החליטה לא לקבל אותי שזה לא הם המקום ,לא אמיתי מה שקורה איתי אני ממש על הקצה אף אחד לא רוצה לקחת אחריות ,טופס 17 מהקופה לוקח יומיים ואחר יומיים טעות בקוד הטופס .כל היום טלפונים ולא מגיע לשום מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
ד''ר מיקי הר-גיל06/12/2009יונית שלום
מצטער על העיכוב לא שמתי לב לשאלתך
ראי ,על אף התקדמות הרפואה עדין אנו רחוקים מלהבין הכל, גם אם אנו מבינים לעיתים יש קושי במציאת טיפול מתאים , התורים בנוירולוגיה ומכוני התפתחות הילד הינם ארוכים, למרות זאת פני למזכירות בסניפך הציגי את הבעיה בקשי את עצרתם פני אל הרגש זה עובד הכי טוב.
סהכ אנחנו מתקדמים חיובית .
לפעמים נדרשת הרבה סבלנות בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שפה אצל בן שנה וחציכפית אדומה31/10/2009
לבני בן השנה וחצי אין כלל ז'רגון עצמאי של מילים, והוא אינו מחקה קולות (של חיות למשל). חשוב לציין שהוא מבין כל מה שאני אומרת, ומקשר בין אובייקטים מצויירים בספרים ואמיתיים בסביבה, ובין מילים נשמעות לאוביקטים סביב. כמו כן הוא נותו נאומים ארוכים בשפת הג'יבריש.
בשלב כלשהו הוא הוסיף להצבעה על אובייקטים את המילה "ת'זה", ולעיתים ליווה את תנועת הראש "לא" במילה "לא", אך דיבור זה פסק. הוא גם היה מנופף לשלום בידו ומוחא כפיים וגם פעולות אלו פסקו לפני כמה שבועות.
לפני כחודש התחלתי לחשוף אותו לסרטי וידאו לפעוטות, והוא הפך מכור להם- עם התעוררותו בבוקר הוא מבקש לצפות בהם, וגם בהמשך היום.
אודה לכם על התייחסותכם לעיכוב בעניין השפה, ואשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי חשיפה לסרטי וידאו לתינוקות- האם כדאי בשלב זה, ואם כן למשך כמה זמן ביום? אילו תכנים להעדיף - שירים או גירויים חזותיים כדוגמת קלטות בייבי אינשטיין?
בדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שפה
01/11/2009שלום,
בגיל שנה וחצי, זה עדיין תקין שלילד יש אוצר מלים מוגבל, והוא מדבר בעיקר בג'יבריש.
מה שמדאיג מעט הוא העובדה, שיש נסיגה בדיבור, כפי שאת מתארת.
הייתי ממתינה עוד מספר שבועות, ובודקת מה קורה. אם לא יחול שינוי לטובה, כדאי לבקש הפנייה לקלינאית תקשורת.
לגבי הוידיאו, הייתי אומרת שחצי שעה הן די והותר לילד. חשוב לאפשר לילד מגוון של פעילויות, כדי שייחשף לטווח רחב של גרויים.
מקווה שההמשך יהיה טוב ! אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4 ו 8 חוד' ולא מצליח לספור עד 10מיטל כהן31/10/2009שלום,
בני בן 4 ושמונה חודשים ילד רגיל עם התפתחות פיזית תקינה אך אינו מצליח לספור מ1 עד 10 באופן רציף.
אנחנו יושבים איתו ללמד אותו אך הוא לא מצליח ואח"כ מתייאש.
האם זה מעיד על לקות למידה או על התפתחות קוגנטיבית לא תקינה. אנא עזרו לי והפנו אותי לגורמים המטפלים אם יש צורך בכך או אולי אני מודאגת שלא לצורך, אגב בכל הפורומים והאתרים לא מצאתי תשובה מספקת לזה.
תודה רבה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי בהבנה חשבונית
01/11/2009מיטל שלום,
ללא ספק שיש לילד קושי, שאיננו תקין. חשוב לדעת, אם הקושי הוא בלמידת רצף באופן כללי, או בזכרון באופן כללי, או שמדובר בקושי בחשבון בלבד.
יש כיום יועצות לגיל הרך, שאפשר להתייעץ איתן לגבי הצורך באבחון בגיל זה, ובעבודה עם הילד בגישות מיוחדות, כדי שירכוש את הידע הנדרש עד הגיעו לכתה א'.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור שפתיtali30/10/2009שלום רב
הילד שלי בן שנתיים וחצי ועדיין לא ממש מדבר, הוא מבין הוראות בסיסיות כמו תזרוק לפח, תרים את..., תנקה את... אתה רוצה ??? ועוד....) הוא התפתח מהר יחסית מוטורית הלך ב 10 מחודשים האכיל את עצמו וצייר בגילל שנה הוא גם יודע את איברי הגוף שלו ובכלל מאוד עצמאי
אנחנו מטפלים אצל קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע ועכשיו מתכננים להוסיף עוד
חשוב לציין שאנחנו גרים בארה"ב ויש לנו מטפלת דוברת ספרדית בבית ובגן יש אנגלית ועיברית
הוא מאוד חברותי אבל כשהוא לא מרגיש בנוח הוא לא יוצר קשר עין והוא הולך יפה קופץ עם שניי רגליים ויש לו שיווי משקל מעולה אבל לפעמים הוא הולך על קצות האצבעות בדרך כלל שהוא ממש שמח ומתרגש. הוא מתקשר איתנו בלי בעיות ויש לו פתירת בעיות מעולה
חשוב לציין שאני לא חברותית ואין לו הרבה משחק עם ילדים חוץ מהאח הקטן שלו בן שנה וחצי
לפניי חודשיים הוא התחיל את הגן ואני רואה שיפור מדהים אני מנסה לעבוד עם המורות ולנסות להביא לשיפור חברתי ותיקשורתי , היום המורה ציינה לפניי שהוא מכניס חלה צעצוע לפה והוא מנסה לטעום דבק ( אני יודעת שהוא אוהב דברים מלוחים והוא נהנה ללקק אותם ) ולא חשבתי שזה ממש בעיה, אבל המורה העלתה בי חששות מה לעשות?????
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור שפתי
31/10/2009טלי שלום,
יש לצערי הרבה גורמים שעלולים לפגום בהתפתחות הקלה של הילד, וייתכן שההתנהגות שאתם רואים נובעת מהקושי שלו להתמודד עם המורכבות שבחייו : 3 שפות, סביבה זרה, אח קטן. ייתכן גם שבאופיו הוא ביישן וקשה לו בחברה כמו לך.
אם את חוששת, אני מציעה שתשקלי לפנות למרכז להתפתחות הילד, ולהתייעץ איתם. הם בעלי סמכות מקצועית, ובהחלט ייתכן שירגיעו אותך, ותדעי בוודאות שהכל בסדר. הם גם יכולים להדריך אותך ואת הגננת מה לעשות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת לעדכןדנה30/10/2009שלום , לא מזמן רשמתי כאן מספר מיילים בנושא אוטיזם והתפתחות הילד.
רציתי לעדכן, שהייתי בהתפתחות הילד והם שלחו אותי הביתה ואמרו שהילד נראה בסדר גמור
את זה ידעתי עוד לפני שהלכתי לשם כי פתאום החל פרץ מילולי עם המון ג'סטות , הוא קפץ ל40 מילים תוך שבועיים וכל יום יש מילה חדשה,וזה ממשיך.
הוא אומר לא עם הראש וכן עם הראש , ומאד נהנה בגן עם החברים , וכבר לא נרתע מהם כל כך , מצייר יפה.
הם גם נתנו לי כמה נקודות מבט להסתכל על צורת המשחק של הילד שלי, כלומר כמה זמן הוא מקדיש לפתיחה וסגירה של בקבוקים, כמה זמן הוא מקדיש להוצאה והכנסה של משחקים, ושמתי לב שלא הרבה זמן, פשוט לא נתתי לו הזדמנות לבדוק זאת, כי איך שהוא התחיל לשחק בצורה הזאת הייתי עוצרת אותו .
בכל מקרה אני רגועה ושלווה עכשיו ותודה רבה בכל מקרה על תמיכת הפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעדכון
31/10/2009דנה שלום,
תודה לך על העדכון. תמיד טוב לשמוע שהיתה אזעקת שווא, והילד בסדר !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בגמילהאפרת29/10/2009שלום,
בתי בת שנתיים ו-10. התחלנו גמילה בקיץ (לפני כ-4 חדשים). בתחילה שתפה פעולה והראתה נכונות אך כעת לא הולכת מיוזמתה לישבנון אלא רק בעקבות בקשות (גם אז בד"כ מסרבת). היא מרטיבה את המכנסיים אם תוך כדי פעילות (ציור, משחק), או יורדת מהספה על מנת לעשות שלולית על הרצפה. לפעמים לא מפסיקה את הפעילות גם לאחר שהרטיבה. כשהצעתי להחזיר אותה לחיתול, סירבה. כששואלים אותה בדרך כלל יודעת שכשיש פיפי צריך ללכת לישבנון. לגבי גמילה בשינה או גמילה מקקי, אין מה לדבר. האם נכון להחזיר אותה לחיתול, להפסיק להזכיר לה או לקחת אותה בהפרשי זמן קבועים. אני אובדת עצות.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
31/10/2009אפרת שלום,
אפשר שתחזירי אותה לטיטול, היא עדיין קטנה ו"מותר" לה, וגם אם אינה רוצה, את יכולה לכפות עליה, אם תהיי אסרטיבית. ואפשר שתנסי לקחת אותה לשרותים כל שעתיים לערך, מיוזמתך, כדי שתתרוקן.
תני לה עוד זמן, כנראה שאינה לגמרי בשלה לגמילה. נסי למנוע "נזקים" לעצמך ולבית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לעזור לה?שלי29/10/2009אני מאוד מודאגת בקשר לבת שלי בת שנתיים וחצי. יש לה אח תאום עם PDD שנמצא במסגרת מתאימה (מתקדם מאוד יפה). היא תמיד היתה נראת "נורמלית" יחסית לאח שלה (אין בעיה בקשר עין, שפה ברמה גבוהה בשתי שפות, לפעמים מסדרת דברים בשורה, אבל גם משחקת בצורה מתאימה בצעצועים, כולל משחק סימבולי). עכשיו שהיא התחילה גן (ספטמבר) ומאוד בולט קושי בתקשורת עם ילדים בגילה. תמיד היה לה קשה עם אנשים שהיא לא מכירה - ובמיוחד עם ילדים (בוכה כשמתקרבים אליה או נדבקת אלי או עוצמת עיניים). מספרים לי שבגן היא די אומללה ולא טוב לה - היא בעיקר לבד, נצמדת הרבה לשער או חלון ומדברת עם עצמה ("אל תבכי, עוד מעט אמא תבוא"). הגננת מספרת שרואים הרבה פעמים שהיא כן רוצה לשחק\לשתתף אבל לא יודעת איך לגשת או ליזום - אז היא נורא מתוסכלת ונשארת לבד בוכה. פעם אחד הכניסו אותה לכיתה של ה"גדולים" והיה לה טוב (רמת השפה שלה מאוד גבוהה והיא מאוד חכמה). אנחנו עכשיו בתחילת בירור בהתפתחות הילד (גם יש לה התנהגות מוגזמת למצבים מסוימים - לדוגמה, אם מזיזים את הספה קצת לזוית אחרת היא יכולה להגיב בצרחות ובכי שנמשך חצי שעה עד שעה).
בקיצור, עם הבן שלי זה לקח הרבה זמן(מספר חודשים) עד שהגענו לשלב של איבחון\טיפול ואני לא יודעת איך לעזור לבת שלי עד אז. קשה שרוב הזמן היא עומדת לבד בגן ובוכה. גם בבית המצב רוח שלה שונה. היא תמיד היתה מאוד שמחה ותקשורתית בבית ועם אנשים שהיא מכירה ואוהבת - עכשיו יש הרבה תיסכול, הרבה בכי, הרבה tantrums ופחות שמחה. אנחנו מנסים לעשות דברים כיפים כשחוזרים מגן, וכמובן הרבה חיבוקים אבל המצב מתדרדר. איך אני יכולה לעזור לה בינתיים? הגננת אמרה שהיא יכולה לברר אם אפשר להעביר אותה לגדולים(גדולים בשנה) אם זה יקל אליה אבל היא דואגת שככה היא לא תלמד להתמודד עם בני גילה. מה דעתכם? כל יום היא נראת לי יותר ויותר בדיכאון ואני לא יודעת איך לעזור לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשתלבות חברתית
29/10/2009שלי שלום,
נראה לי שהילדה במשבר, ואני מניחה שכל המשפחה במצב מצוקה כיום, תוך כדי תהליך האבחון של הילדה. סביר גם להניח, שכפי שאתם מגיבים בדאגה למצב המצוקה של הילדה, הילדה חשה את הדאגה שלכם, וזה מגביר את המצוקה שלה.
במצב כזה, הייתי עושה כל מה שמקל עליה, וכפי שאת מספרת - מאד עוזר לה להיות בקבוצת הגדולים בגן. לכן, הייתי מעבירה אותה מייד לשם, ושוקלת מה לעשות אח"כ, אולי אפילו להשאיר אותה בקבוצה זו.
לגבי הבית, אולי יעזור אם תשתתף בחוגים מסויימים, כמו יצירה או התעמלות. נסו, ותראו מה יוצר הקלה.
אני מקווה מאד עבור כולכם שהאבחון יסתיים במהרה ואפשר יהיה לעזור לכל המשפחה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםאיריס27/10/2009הבן שלי הוא בן שנתיים ולפני כחודש וחצי התחלנו גמילה מטיטולים.
הוא הראה את כל הסימנים המתוארים כמעידים על מוכנות ואכן העניין זרם טוב למדי.
עד השבוע האחרון, שבו הוא כמעט ולא מבקש ללכת לשירותים, הוא פשוט עושה במכנסיים
ואפילו לא "מודיע" (מה שהוא עשה בפספוסים קודמים) הוא יכול להמשיך לשחק ולהסתובב או לשבת
בכיסא ולא נראה שזה מפריע לו, ואותו דבר לגבי קקי, הוא פשוט עושה במכנסיים.
אנחנו מגיבים ב"לא נורא/בפעם הבאה תצליח" מחליפים ומנקים וממשיכים הלאה.
האם זה עדיין חלק מההסתגלות למצב החדש או שיש סיבה לדאגה?
איך אנחנו אמורים להמשיך מכאן?
אודה לך מאוד על הכוונה כלשהי
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראולי חשוב שאציין...
איריס27/10/2009שבלילה ובשנת צהריים אנחנו שמים לו טיטול ומהר מאוד הוא פשוט הפסיק לעשות פיפי בשינה.
וגם זה השתנה בשבוע האחרון, הוא מתעורר עם טיטול מלא פיפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
28/10/2009איריס שוב שלום,
חשוב להבין, שתהליך התפתחות, בכל תחום, איננו "קו ישר עולה" ! זה תהליך, לעתים איטי, שיש בו עליות ומורדות, איך אומרים ? צעד קדימה, ולפעמים שני צעדים אחורה, וזה תקין וצפוי.
יש לציין במיוחד, שהילד שלכם כל כך צעיר, והתהליך הוא כל-כך בתחילת הדרך.....
סבלנות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
איריס28/10/2009זה בהחלט מעודד לשמוע את זה,
אנחנו מודעים לעובדה שזה תהליך הדרגתי ואיטי פשוט קצת נבהלנו מהקיצוניות הזו
של החזרה לאחור, אפילו בימים הראשונים של הגמילה המצב היה יותר טוב.
לשמוע שזה לא משהו בעייתי זה אכן מרגיע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות חברתיתגילי27/10/2009שלום רב!
בתי היחידה בת שנתיים וחודשיים. הילדה מאוד חכמה: מדברת מגיל צעיר בשפה עשירה מאוד, יש לה רפרטואר מדהים באנגלית(מחשיפה ספונטנית לשירים), זכרון מדהים, ביצועים מוטוריים (גסה ועדינה) מעולים. מגיל צעיר מאוד היתה מאוד סקרנית, דעתנית ומאוד עצמאית (אכלה עצמאית מגיל חצי שנה ונגמלה במהירות מחיתולים לפני גיל שנתיים). היא בעלת ביטחון עצמי גבוה ומקבלת המון אהבה מבית ומהסביבה. זו שנתה השניה בגן - אליו היא הולכת בשמחה רבה, ונפרדת מאתנו ללא בעיות. לאחרונה בגן, הילדה מעדיפה לשחק עם בובות וחיות לבדה. היא משתתפת בשמחה בחוגים השונים, אך פונה לילדים האחרים רק כשהיא מתעניינת בבובות שלהם. היא מפעילה מניפולציה דוג' איזה ילד חמוד, רוצה לשחק ביחד ואז פשוט שודדת את הצעצוע. במהלך היום, אם לא יהיה פיקוח של המטפלות היא מסוגלת לאסוף צעצועים מהילדים ופשוט להסתובב עמם כל היום. חשוב לציין שהילדה מאוד אוהבת מאוד לחקות ילדים גדולים ובשנה שעברה כשהיתה תינוקת את רוב זמנה העבירה במשחק וריקודים עם בוגרי הגן. השנה, היא מתעלמת מהצעירים והבוגרים וכל שמעניין אותה הם הצעצועים ואיך להשיגם(לילדה יש המון צעצועים ומשחקים בבית עמם היא משחקת משחקים דרמטיים נפלאים). מגיל שנה הילדה תקועה באגוצנטריות והכל שלה. היא לא מסוגלת לשתף, ולא מעניין אותה להשתתף. אגב, בגן שעשועים היא משתוללת והולכת אחרי הגדולים. האם יש כאן בעיה בהתפתחות החברתית? שוחחנו עימה וביקשנו שתבחר ילדים ותשחק עימם ובכל זאת בסופו של יום היא צמודה לדובים מרבית היום והמטפלות לא יודעות מה לעשות. ייתכן כי אני סתם לחוצה משום שתחום ההתמחות שלי הוא בלקויי תקשורת. האם יש מקום לדאגה, אם כן מה עליי לעשות?
תודה מראש, אשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות חברתית
27/10/2009אשר שלום,
בגיל שנתיים אינני מצפה מילד להיות מסוגל להתחלק בחפצים שלו. בגיל זה לדעתנו ילד עדיין איננו מבין מה "שלי" ומה "לא שלי". יש גם אולי תכונת אופי מסויימת, שבאופן טבעי, ילד אחד ייתן יותר בקלות, והאחר לא.
כרגע לא הייתי עושה מזה עניין. אני מניחה שכילדה נבונה כפי שאתם מתארים, היא תלמד כבר בגן מה הם חוקי ההתנהגות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מאוחרתאילת26/10/2009בתי בת שלוש ושמונה חודשים, גמולה מחיתולים כבר שנה וחצי, גם בלילה.
הבעיה היא שפיפי היא עושה בשירותים אבל קקי עדיין בורח לה בתחתונים(לא בזמן שינה).
,השנה היא נכנסה לגן עירוני והסייעת "לא ממש מאושרת "מהמצב (בלשון עדינה)ולא מעוניינת להחליף לה כשבורח. מה עושים כדי לגמול אותה מקקי בגיל הזה? ניסינו בדיבורים בפרסים וכו" כשנייה לפני שבורח אנחנו מנסים לקחת אותה לשירותים והיא מתעקשת שאין לה, האם היא עדיין לא בשלה לגמילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מאוחרת
27/10/2009אילת שלום,
הגמילה מהצואה תמיד יותר מורכבת, כנראה בשל התחושה של היציאה, והישיבה הארוכה יותר על האסלה, הקשורה בתחושת חוסר-יציבות מסויימת מבחינת הילד.
צריך לנסות מה כן נוח לה יותר : אולי סיר ? אולי ישבנון רחב יותר, אולי בתוספת הדום/מדרגה לרגליים ?
צריך לנסות לתזמן לה את היציאה אחה"צ, כשהיא בבית, רגועה יותר. זה מתאפשר ע"י מנת אכילה שמגרה את המעיים, כמו פירות, שאפשר לתת לילד כשהוא חוזר מהגן. ניתן להתייעץ עם רופא הילדים. לפעמים אפילו מומלץ לתת כף שמן פראפין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור- גיל שנתיים וחציורד26/10/2009שלום
בתי בת השנתיים וחצי מדברת הרבה \
בזמן האחרון היא מדברת במעין משחק עם אחותה התאומה או עם המבוגרים לפעמים במין זכר כמו אני יורד , במקום אני יורדת. יש לה בן דוד שהיא מאד מעריצה , מחקה אותו (בן 3 ו3 ). האם חשוב להקפיד לתקן אצלה כל פעם כשהיא מדברת במין זכר. בנוסף היא לפעמים משנה את קולה למעין קול צרוד , או קול של בנים או אולי קול של מבוגרים. די מעצבן , , האם כדאי להעיר כל פעם , מה יכולות להיות הסיבות ?
בכל אופן כשאומרים לה שהיא לא מדברת ברור היא משנה לקול הטבעי שלה.
מה המשמעות של כל זה
(זה לא כל הזמן קורה.
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור-משחק ?
26/10/2009ורד שלום,
גיל שנתיים-שלוש הוא גיל של משחקי דמיון רבים, שחשיבותם גדולה, כיוון שהם מפתחים מאד את הילד.
ייתכן שביתך מחקה התנהגות של דמות מסויימת, אמיתית, או מהטלויזיה, או מדמיונה.
זה תקין, זה תואם לגיל. תני לה להינות מכך. מותר להגיב לכך בחיוך אפילו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילהאורית23/10/2009שלום,
ראשית רציתי לציין שאני נעזרת רבות בפורום זה והוא פשוט מדהים!
בעייתי היא כזאת: הבן שלי הוא בן שנתיים וחודש. הוא בגן והכל בסדר שם. הבעיה מתחילה כשהוא חוזר מהגן: הוא החליט לפני כמה חודשים להסתובב בבית בלי חיתול (הוא מוריד אותו בעצמו, לא משנה כמה פעמים אנחנו מחזירים לו אותו) ולאחרונה גם לא מוכן להיות עם חולצה או מכנסיים - רק עירום. כמובן שהוא עושה את כל צרכיו במרכז הסלון (הוא עדיין לא אומר פיפי קקי) למרות שאנחנו משתדלים כשאנחנו רואים שהוא מתחיל לעשות את צרכיו לקחת אותו לשירותים - למרות שלרוב אנחנו לא מספיקים וגם כשאנחנו מספיקים הוא לא נהנה מזה ולא רוצה לשבת שם.
מה עושים? קודם כל לגבי החיתול (לא נראה לי שהוא מוכן לגמילה לפי הסימנים הרגילים אבל האם הוא מסמן לנו משהו?) ושנית לגבי הבגדים (אגב- יש לנו בעיה אפילו יותר חמורה לגבי בגדי חורף - הוא לא מוכן אפילו לראות חולצות עם שרוולים ארוכים או מכנסים ארוכים וכנ"ל לגבי גרביים ונעלי ספורט. ההלבשה בבוקר לגן גם של בגדים קצרים כרוכה ממש במלחמה מאוד פיזית איתו).
אודה מאוד לתשובה שכן אנחנו כבר מותשים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררגישות תחושתית
24/10/2009שלום,
הילד מראה תמונה של מה שנקרא כיום "רגישות-תחושתית", מצב שבו הילד חווה רגישות-יתר, יחסית לנורמלי, של חוש המגע בעיקר. במקרה זה, הילדים מרגישים אי-נוחות רבה ממגע עם בגדים, חמרים שונים, ובוודאי גם טיטול.
יש כיום טכניקות, בידי מרפאות בעיסוק, שנקראות "דיאטות סנסוריות", המטפלות בבעייה זו, והן מוצלחות. ובכל מקרה, זו תופעה שמשתפרת סביב גיל 5.
אני מציעה לך לבקש הפנייה למרפאת-בעיסוק לגיל הרך במקום מגורייך.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות תחושתית
אורית24/10/2009תודה רבה על תשובתך.
האם יש לרגישות התחושתית השלכות כלשהן? (אני פשוט רוצה לוודא שהילד בסדר וזה לא סימפטום של משהו אחר יותר "גדול" שצריך להדאיג אותי). האם זו תופעה שכיחה?
אשמח אם תמליצי לי על מרפאה בעיסוק שטובה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות תחושתית
אורית24/10/2009עוד משהו קטן שרציתי להוסיף - הוא מאוד אוהב חיבוקים, נשיקות, חום מגע מאיתנו וגם מאחרים. זה לא אמור ללכת ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות תחושתית
25/10/2009אורית שוב שלום,
לדברייך, הכל בסדר פרט לרגישות התחושתית, אז אין סיבה לחרדה. זו תופעה די נפוצה בפני עצמה.
התמונה משתנה בעוצמתה ובהתבטאויותיה.
אינני יודעת היכן אתם גרים, ובאיזו קופ"ח אתם, ולכן אין באפשרותי לייעץ לכם על מרפאת-בעיסוק מתאימה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חריגהמאיה22/10/2009שלום רב
בני בן שלוש ושמונה חודשים, מפותח , חכם וחברותי ואפילו המנהיג בגן שכולם רוצים להיות איתו כל הזמן ומחכים אותו
.בחודש וחצי האחרונים החלה להתפתח תופעה לא נחמדה של עשיית צרכים בתחתונים, בד"כ קקי. לא חושבת שמדובר בפספוס שכן זה נעשה באופן עקבי. מעבר לעשייה בתחתונים הוא לא טורח להגיד לאף אחד ורק "בעקבות הניחוח" מגלים זאת.
וגם בשיחה בינו ובין בת דודתו בת גילו כשהם היו באמצע משחק והיא עצרה ואמרה לו שהיא צריכה פיפי הוא אמר לה " אל תלכי, תמשיכי לשחק ותעשי בתחתונים, כבר יחליפו לך..."
כששואלים אותו למה יש לו מגוון סיבות: זה לא אני, לא יודע, ברח לי, אז מה, תחליפו לי, הייתי עסוק ושאר תשובות יצירתיות עם חיוך זדוני מרוח על פניו.
בהתחלה היינו מחליפים לו ברוח טובה ובלי לעשות מזה סיפור תוך כדי דיבור שהוא כבר בוגר ושזה לא יפה ולא נעים ויהיה לו אדום וכואב בטוסיק וכו'. בשבועיים האחרונים הבעיה נעשית תכופה יותר ויותר (נראה כאילו מעבר לעשיית פיפי בשירותים הוא כבר שכח מה זה ללכת לשירותים לעשות קקי). זה גם בבית , גם בגן וגם בחוץ.
לאחר השיחות החיוביות כבר עברתי לשלב הכעס וגם כבר ניסיתי ברוב יאוש כאילו "לאיים" עליו ולהגיד לו שאני לא מחליפה לו ושהוא נשאר לישון עם קקי כי זה נעים לו כנראה אחרת לא ברור למה הוא עושה את זה. היה בכי מרורים ואחרי פרק זמן של בכי ובקשות תחליפי לי החלפתי לו כמובן והוא הבטיח שלא יעשה שוב. וכמובן יום למחרת אותו דבר.
אנחנו ממש מיואשים ולא יודעים מה לעשות .
למותר לציין כי הוא נגמל מחיתולים בגיל שנתיים וחודשיים ומאז לא פספס. הוא שנה שלישית באותו גן עם אותה גננת (גן פרטי) שהוא מאוד אוהב (הוא הכי בוגר בגן עם עוד 3 חברים שנולדו באותו חודש). השינוי היחיד שהיה בגן הוא שחבר טוב שלו עבר לטרום חובה גן עירוני והצטרפו 3 ילדים קטנים שעדיין בחיתולים.
האם להתעלם? האם לכעוס? האם דרוש פה התערבות רפואית?
אשמח לשמוע את עצתכם המלומדת
בתודה מראש,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות חריגה
23/10/2009מאיה שלום,
נדמה לי שיש בהתנהגות זו משום בדיקת גבולות שלכם, אולי בדיקת מידת אהבתכם אותו. לא ברור מדוע, ואולי כדאי לברר. אולי היה ארוע כלשהו, כמו למשל, ש"נעלמתם" לו (נסעתם לחופש בלעדיו?) או משהו דומה, שהוא כועס עליו.
מכל מקום, הייתי נוקטת בגישה של "אתגר וחיזוק חיובי" : לומר לו, שלמרות שהוא מתנהג כמו תינוק, אתם בטוחים שהוא יכול לשלוט ביציאה, ולעשות באסלה, ואתם רוצים לראות אם יצליח.
הציעו לו פרס קטן על כל יום שיעשה באסלה. זה "עובד" הרבה יותר טוב מאשר כעס !
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מאיה23/10/2009ראשית תודה רבה על המענה המהיר עם העצה המועילה.
בהחלט ננסה זאת.
עוד דבר - אתמול הוא אמר לנו שהוא מרגיש שהוא לא יכול לשלוט על זה. מאידך, לא ברור למה אחרי שזה קורה הוא לא אומר לנו אלא מתעלם, כאילו לא מפריע לו , ורק עקבות הריח מביאים אותנו אליו.
האם זה אומר משהו? מהו פרק זמן סביר על מנת לדעת אם הטכניקה הזו עובדת או לא?
בתודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
24/10/2009מאיה שוב שלום,
ההתעלמות של הילד יכולה לנבוע מכך שהוא יודע שעשה מעשה לא רצוי, ואתם תכעסו עליו, או כהמשך לצורך/לרצון שלו לבחון אתכם.
נסו ליישם את הצעתי כשבועיים-שלושה. ספרו מה קורה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה25/10/2009תודה לך
אנחנו בהחלט ניישם ונקווה לטוב
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלת תאומיםלירוני22/10/2009הי,
אני אמא טרייה לתאומים בני 12 יום. נולדו בשבוע 38+1. במשקלים 2.85 ו 2.65 הבן שהה 10 ימים בפגייה עקב דלקת ראות והבת בתינוקייה. יום ד' שעבר שחררנו אתהבת מביה"ח והיא לשמחתי אוכלת כל 3-4 ש' 60CC וישנה. הבן שוחרר לפני יומיים מהפגייה הוא יותר איטי באכילה ממנה ואוכל מתי שבא לו כלומר בפגייה היה אוכל פעם 20 פעם 30 פעם 60 לסירוגין וכך גם בבית. האם זה נורמלי? פשוט יוצא שהוא מתעורר כל שעה שעתיים ואפילו 3 ש' לאכול ואוכל כל לפעם 20 30 10??????? אני דואגת כי ביום שני האחרון שהוצאעתי אותו מביה"ח היה 2.74 ק"ג ואתמול היה 2.705 ק"ג כלומר ירד במשקל. אני ממש דואגת סה"כ הוא תינוקר רגיל ובריא. אולי הוא צריך להסתגל לבית? אולי מאחר ושהה בפגיהה עם דלת ריאות והוזן כשבוע עם זונדה אזי הדבר מקשה עליו? (רופא ילדים אמר שזה תקין לכל ילד הרגלי אכילה שונים)
האם כדאי להחליף לו אוכל אולי?
כיצד יודעים מתי להגדיל את כמות האוכל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכלכלה
ד''ר מיקי הר-גיל28/10/2009לירוני שלום
אכן הרגלי האכילה שונים מילד לילד, בעקרון אנו מחשבים לפני בין 100-150 מל כפול משקל גוף לחלק למספר הארוחות במקרה שלך 2.7*150 =420 לחלק ל8 ארוחות = כ50 מל לארוחה, פני לטיפת חלב האחיות שם עם נסיון רב בכלכלת תינוק , את צריכה להעיר כל 3 שעות .
אם יש ירידה במשקל פני לרופא הילדים שלך
מזל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יוכי בן ינון אין כמוךנ22/10/2009רציתי להגיד לך תודה מקרב לב בשום פורום שלא הייתי לא זוכים לקבל תגובה כל כך מהירה ועזרה שממש מהלב
מליון תודות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה על התודה!
23/10/2009לבריאות !
הרווח שלי הוא התודה שלך, והעזרה להורים ולילדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם סובלים מחרדות?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)