מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך ללמד בן 5שושי14/01/2010
שלום רב
בני בן 5 יודע מספרים יפה אותיות קשה לו יותר יודע קצת כמו א ג י ל צ איך ללמד אותו אותיות דרך?
איך ללמד חיבור וחיסור ? אני יודעת שזה מוקדם קצת אבל הוא די מתוסכל כי רואה שחברים שלו יודעים והוא רוצה גם הסברתי לו שכל ילד בקצב שלו אבל הוא בשלו
איזה חוברות לקנות?
ילד בגיל 5 מה צריך לדעת?
כל עזרה תתקבל בברכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ללמד בגיל 5
14/01/2010אמא יקרה
קליטת האותיות (בדיוק כמו קליטת המספרים) מבוססת על קפיצה קוגניטיבית של הילד. הוא עדין צעיר ללמידה של מניפולציות חשבונית ולתרגול של אותיות. חשוב בעיני להבין מדוע הוא כל כך מתוסכל מהעובדה שישנם אלו שיודעים יותר (בדיוק כמו שהוא יודע טוב יותר לבעוט, או לקפוץ או לטפס...).
בהצלחה
הרף כשדאי עינת
פסיכולוגית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הילדה שלי מחוננת?ורד14/01/2010בתי בת שנתיים ושלושה חודשים כבר מאז היותה בת שנה הבחנו תוך כדי השוואה מול ילדים אחרים כי היא מאוד מתקדמת בהבנה שלה. היום היא מדברת כמעט שוטף היא יכולה בקלות להסביר את רצונותיה. היא יכולה לתרגם למעלה מ50 מילים מעיברית לאנגלית והפוך (הסבתא שלה דוברת אנגלית) היא ידעה לעשות חיבור של אחד ועוד אחד בעודה בת שנה חודשיים - כמו כן היא כבר יודעת לספור עד 10 את האלף בית היא מדקלמת גם את הABC היא לומדת עכשיו ויש עוד הרבה דברים ביכולות שלה כמו למשל זיהוי האות B כתובה וכד'
זהו סיפור הרקע - העניין הוא שיש מצבים שלי כהורה קשה להתמודד . אני רגילה שילד בן שנתיים מתנהג בצורה ילדותית ועם הבת שלי זה שונה - אני כבר יכולה לנהל שיחה בוגרת וזה קצת מפחיד אותי בעיקר ב"איך להתמודד עם זה" . היא יודעת מה זה חצי של שלם או חלק של שלם ואפילו משתשת במושג הזה בכדי קבל "חצי שוקולד" או "קצת" היא משתמשת במושגים "אפילו" "מה פתאום" "אולי" והיא באמת מבינה את ההגדרה של המילה הזו. בנוסף היא אומרת לי" שהיא אוהבת אותי " - היא יודעת להגדיר רגשות כבר מהיותה בת שנה וחודשיים - מי עצוב מי בוכה מי שמח. כשהיא חולה היא אומרת לי שהיא לא רוצה להיוצת עצובה אלא שמחה. יום אחד כשלי ולבעלי היה ויכוח היא שאלה אם אבא ואמא ברוגז?
היא יודעת להשתמש בבניינים שונים של המילה בין עם זה עתיד הווה או המחר - בודד ורבים זכר ונקבה (לא בצורה מושלמת יש טעויות מידי פעם).
היא גמולה מגיל שנה ו10 חודשים - אפשר להגיד שמגיל שנתיים היא גמולה לגמרי.
היא מאוד אוהבת מוסיקה ובעיקר את צ'ייקובסקי - היא מבקשת שאני אשמיע לה - היא מדמיינת צלילים ומפרשת אותם לבעלי חיים למשל צליל גבוה לציפור פרפר או פרח וצלילים כבדים ונמוכים לפילים והיפופוטם. היא יודעת מה זה קול גדול ומה זה קול קטן - כשהיא שרה היא שרה בקול גדול או קטן.
אני פונה לפורום הזה מכיוון שתמיד אמרו לנו שהילדה יותר מידי חכמה ואולי היא מחוננת - אני לא מנוסה וקצת מפחדת מהנושא. אני מאוד אשמח לדעת האם זה נכון? מהם הסימנים למחוננות? איך אפשר לאתגר ילד שכזה? איך מתמודדים עם ילד שכזה?
היום אני לא יכולה להסתיר ממנה דבר - שקרים לבנים היא קולטת -היא זוכרת הכל - אני לא יכולה להגיד לה מחר נלך לים ולא לקחת אותה - היא תבקש למחרת היום ללכת לים! היא יודעת מה המשמעות של בוקר לילה מחר ויום שישי - היא יודעת את השוני בינהם ויודעת שמדובר בזמן.
יש לה הומור משל עצמה היא אפילו ממציאה בדיחות שבאמת מצחיקות אותנו כגדולים!!!!
אני אשמח לעזרה בנושא מחוננות וכן אני ארצה לדעת אם היא מחוננת למרות שנאמר לנו שאין צורך לדעת וזה יכול לפגוע בעיקר בציפיות שלנו כהורים אך אני כן אשמח לדעת, בעיקר אם אני יכולה ומותר לי לדחוף אותה עוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה מחוננת
14/01/2010ורד
אין ספק שאת מתארת התפתחות מרשימה מאוד של ביתך.
בגיל שנתיים ושלושה חודשים עדין איננו מדברים במונחים של IQ אלא במונחים של ציון התפתחותי.
ובגיל זה אין עדין תכניות התפתחותיות לילדים שמתקדמים ביכולות הלמידה שלהם. הסיבה לכך נעוצה בהנחה שלא ניתן לזרז את "התוכנה ההתפתחותית הרגשית של הילד" ולראיה - ביתך נגמלה בגיל שנתיים. ילדים בגיל זה נמצאים בעיצומו של מסע גדילה מפרך ומאתר שרובו בוחן את היכולת שלהם להכיר את עצמם כאינדיוודואל נפרד מההורים.
בהתאם לזו, כל שנותר לי לומר הוא שתהנו מהתפתחותה המואצת, תוכלו להעשיר אותה בחוויות למידה ולקראת גיל גן עריה - מומלץ לעדכן את הגננת ולבנות תוכנית מותאמת לה בהעשרה.
בהצלחה
עינת הרף כשדאי
פסיכולוגית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוכי, תודה רבה על העזרה
ורד19/01/2010אגב - מאיזה שלב כן ניתן לעשות איבחון ובעצם להתערב ולהשפיע על ההתפתחות השכלית של הילדה?
שנה הבאה היא ניכנסת לגן טרום טרום חובה - האם מספיק לעדכן רק את הגננת? האם היא מומסכת לעשות איבחון ראשוני בהסתמכות על הניסיון שלה בלבד?
שאלה שלא קשורה - לפעמים היא משתמשת בגוף שלישי על עצמה - במקום לומר "אני" היא מציינת את השם שלה - ממה זה נובע? האם זה נכון שילדים אשר הם דו לשוניים נוטים לעשות זאת? האם זה לגיטימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ורד21/01/2010אגב - מאיזה שלב כן ניתן לעשות איבחון ובעצם להתערב ולהשפיע על ההתפתחות השכלית של הילדה?
שנה הבאה היא ניכנסת לגן טרום טרום חובה - האם מספיק לעדכן רק את הגננת? האם היא מומסכת לעשות איבחון ראשוני בהסתמכות על הניסיון שלה בלבד?
שאלה שלא קשורה - לפעמים היא משתמשת בגוף שלישי על עצמה - במקום לומר "אני" היא מציינת את השם שלה - ממה זה נובע? האם זה נכון שילדים אשר הם דו לשוניים נוטים לעשות זאת? האם זה לגיטימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתוח היכולת השכלית
27/01/2010אפשר לעשות אבחון בכל גיל. פיתוח היכולות של הילד נעשה מרגע לידתו : כל גרוי שהוא נחשף לו, וכל העשרה שנותנים , מפתחים אותו.
הגננת מסוגלת, על בסיס נסיונה, לזהות אם ילד מתפקד ברמת ילדים אחרים בני גילו, או אם הוא חריג.
אין זה בסמכותה לאבחן. זה תפקידם של פסיכולוגים התפתחותיים, ו/או אנשי מקצוע אחרים, כמו קלינאית תקשורת.
לגבי שימוש בגוף שלישי - זה נפוץ אצל ילדים בגיל מסויים, מתוך הקושי להבין את מושג ה'אני'. הרי כל אחד הוא 'אני', ולכן הבלבול. מאותה סיבה, יש ילדים המכנים את עצמם בשמם הפרטי ('דני רוצה', במקום : 'אני רוצה').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מושיטה ידיים לצעצועים בת 4 חודשישרון11/01/2010שלום
בתי בת ה 4 חודשים לא מושיטה ידיים לדברים התלויים מעליה בטרמפולינה, אוניברסיטה וכו?
האם זה מעיד על עיכוב התפתחותי
מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהושטת ידיים בגיל 4 ח'
13/01/2010שרון שלום,
צריך להסתכל על מכלול ההתנהגות של הילד, ולא להתמקד בדבר אחד. תלוי איך הילד מגיב, ערבני, סקרן, מחייך, האם הוא מנסה להתהפך, וכד'.
אם את מודאגת, התייעצי עם רופא הילדים, אולי יפנה אותך לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות ילדה בת 3.5מיכל11/01/2010שלום רב,
בתי תהיה בת 3.5 בחודש הבא.
היא ילדה מאוד עצמאית ובוגרת לגילה.
אך, אינה מרבה לצייר בבית.
היא יודעת לצייר עיגול אך לא את שאר הצורות. אינה מציירת כאמור דמויות, אלא קשקושים בלבד.
אוהבת לשחק בלגו ולבנות בקוביות ובעיקר אוהבת את משחקי הדמיון.
האם ההתפתחוחת נורמלית או שיש מקום לדאגה.
וכיצד ניתן לעודד אותה שתצייר יותר.
כי נראה שזה פחות מעניין אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציור של בת 3 וחצי
11/01/2010מיכל שלום,
בגיל 3.5, ילד אמור לצייר רק צורת עיגול. הריבוע "מגיע" בגיל 4, והמשולש בגיל 5.
היא גם אינה צריכה לדעת לצייר דמויות או סכמות.
זה גיל של שרבוט, צביעת משטחים, ובעיקר - החווייה של העיסוק בצבע, ובסוגי חמרים שונים.
כדאי לתת לה להתנסות עם צבעי גואש, צבעי אצבעות, אפשר לקחת בר-בצק ו"למרוח" אותו על הדף, כדי לראות איזה אפקט נוצר. אפשר לעשות עיגול מפלסטלינה....
העיקר הוא לגרות את היצירתיות של הילד, לחשוף אותו לחוויות שונות. התוצר לא חשוב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל 3נועה10/01/2010שבוע טוב
יש לי בן מקסים גינגי בן 3 בעוד כמה שבועות .
אני מנסה ללמד אותו צורות ל"צייר" אך עדין אינו מצליח עושה "עיגול" אך לא מדויק ולא מצליח לעשות יותר מזה אלה קישקושים . אני מנסה לעבוד איתו על פאזל אך ללא הצלחה שאלתי היא מה לצפות בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות
ד''ר מיקי הר-גיל10/01/2010ההתפתחות המוטורית
מוטוריקה גסה, מוטוריקה גסה- בגיל שנתיים ושלושה חודשים עד גיל שלוש, הפעוט מתפתח ומתקדם בכל המיומנות של התנועה הגדולה.
1. עלייה וירידה במדרגות.
2. טיפוס על רהיטים.
3. עמידה על קצוות האצבעות.
4. בעיטה בכדור אבל בדרך כלל לצד.
הפעלת הידיים באופנים הבאים:
1. בונה מגדל מקוביות גבוה יותר.
2. מחזיק חפצים מבלי להפילם.
3. מחקה מחיאות כפיים ותנועות ידיים אחרות.
מוטוריקה עדינה- בגיל שנתיים ושלושה חודשים עד גיל שלוש מתבטאת יותר בעבודת ידיים, בחפצים קטנים שמצריכים יותר תשומת לב.פעולות נוספות שהפעוט יכול לבצע:
1. גוזר במספריים ומשחיל חרוזים.
2. מדפדף דף אחר דף.
3. מעתיק עיגולים וקווים אופקיים ואנכיים.
4. בונה גשר עם 3 קוביות.
5. מחזיק עפרון בתנוחת כתיבה.
6. מצליחים לפתוח ולסגור מכסים של צנצנות בהברגה.
התפתחות השפה
סביב גיל שנתיים-שנתיים וחצי עוברים הילדים להתמודד עם הפקת משפטים, על-פי חוקי הדקדוק של השפה שאותה הם קולטים מסביבתם. בשלב הראשון של הרכישה פועל מנגנון של שינון. באמצעות מנגנון זה הילד גוזר לעצמו בתחילה מילים חוזרות מסביבתו, ומייחס להן חשיבות. בדרך זו הוא רוכש מאגר של עשרות מילים הנוגעות לעולמו ומופיעות בתדירות רבה. בגיל זה הילד יודע 200 מילים או יותר, אך עדיין קיימים שיבושי לשון. מגיל שנתיים וחצי מתארכים המבעים שהילד מפיק למשפט קצר.
לא כל הילדים קראו את הספר ולחקם מותר גם לאחר במעט במדיה ויש חשש ניתן לפנות למרפאה בעיסוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הן היתרונות והחסרונות?מונה10/01/2010רציתי לברר מה הן היתרונות והחסרונות שילד ישאר שנתיים בגן חובה?
והאם אפשר לדעת אם הילד בשל לכתה"א" בעוד הוא עדיין בגן חובה?או שכל יום הילד בגיל זה משתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהישארות בגן או עלייה לכיתה א'
10/01/2010כמו בכל דבר, כל מקרה הוא אחר.
למשל : אם ילד הוא לקוי-למידה, לא יעזור להשאיר אותו עוד שנה בגן. הוא יהיה הכי גדול בגן (גם זה לא טוב) ואח"ג גם יהיה גדול מכל החברים שלו בביה"ס.
מצד שני, אם ילד היה חולה, וההתפתחות שלו התעכבה, הוא יכול להרוויח מעוד שנה בגן, ולסגור את הפער.
בוודאי שילד מתקדם כל יום ומשתפר, ולכן בסביבות יוני אפשר כבר להחליט בצורה אחראית אם כדאי שיעלה לבי"ס.
לצערנו, מבחינה ביורוקרטית, זה מאוחר מדי, ולכן צריך לעשות את ההחלטה יותר מוקדם, ולא תמיד זה מוצדק.
נקווה שתעשו החלטה נכונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מונה10/01/2010תודה רבה לך ד"ר יוכי, תשובתך הרגיעה אותי,ונתנה לי לנשום,אני מקווה שאני אוכל להחליט בזמן שצריך. ותמיד אזכור אותך לטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות דחופה !!!תמי08/01/2010שלום רב,
יש לי בת בת שנה ן 4 חודשים מאז שהיא ילדה היא מתעוררת לי כל שעה בלילה בהתחלה אמרנו גזים אחר כך שיניים אבל זה כבר לא נראה כחלק מהתופעות הללו, יש לילות שהילדה ישנה 40 דקות ומתעוררת אחר כך ולא מוכנה לחזור לישון ונשארת ערה עד 1 או 2 בלילה , אני מדברת עם אמהות אחרות ואמרו לי ללכת לעשות לה בדיקת שינה .. ורציתי לשאול אותך עם זה בסדר או עם יש לך אבחנה נוספת או אחרת, אני יודעת שאומרים שככה זה אבל ראיתי ילדים ויש לי חברות ובעבודה הורים לילדים ואני יודעת שהילדים קמים בלילה אבל לא בתדירות כזאת ולפעמים היא מתעוררת בהיסטריה בבכי ... מה לעשות כדי לבדוק עם יש משהו לילדה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה
ד''ר מיקי הר-גיל10/01/2010תמי
היום יש התמחות ברפואת שינה.
עצתי לך לפנות להערכה דרך הרופא המטפל , במידת הצורך הם מפנים למעבדת שינה .
הם גם יתנו לך את הפתרונות.
יש מקרים כאלה מקווה שיסתדר מהר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עדיין מוקדם לחליט?מונה08/01/2010אני אמא לילד בן 5 שנים שנולד בשבוע 34 להריון,שהתפתחותו היתה תקינה,לפני כחצי שנה הגננת הרגישה שיש לו חולשה מוטורית ומאז שלחנו תפסים להתפתחות הילד,והתור שקבעו לנו יהיה בתאריך7.2 אני מרגישה שהוא מתקשה,למרות שאני תמיד מנסה לעבוד איתו...אז עד שנגלה את הבעיה, יתחילו ההרשמות לכתה "א".ואני לא רוצה למהר ולרשום עותו לבית הספר!!!!!.
אז כדי שישאר בגן חובה עוד שנה ?או עדיין מוקדם להחליט?
ומה היתרונות והחסרונות שישאר הילד שנתיים בגן חובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכניסה לכתה א'
08/01/2010מונה שלום,
חכי עד שיעבור את הבדיקה בהתפתחות הילד, ואז תוכלי לדעת. זה כבר קרוב, ולא מאוחר להרשמה לבית-ספר.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשה לבטא אותיות..אופיר07/01/2010שלום רב
בני הוא בן שנה ו-11 חודשים, יש לו בסך הכל קליטה טובה מאוד והוא מצליח לחבר כבר 3 וארבע מילים, אך מנגד מתקשה לבטא מספר אותיות "קשות", בעיקר את ר', ק', ג' וס'.
האם זוהי בעיה שמצריכה טיפול הוא תופעה טבעית שתיפתר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי בהיגוי
08/01/2010אופיר שלום,
שיבושי היגוי הם רגילים ונורמליים בגיל הזה, במיוחד בצלילים שאתה מציין. בדרך כלל זה "מתוקן" עם הזמן, מאליו.
חכו עוד שנה ותראו.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ללמוד ואיך?אוקסנה07/01/2010שלום. מה אפשר ללמוד בבית עם ילד בן 3 וחצי - חוץ ממספרים, צורות, קוביות, אותיות. כל זה אנחנו כבר למדנו. ואם אפשר איך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרללמוד עם ילד בן שלוש וחצי
08/01/2010אוקסנה שלום,
אני בדעה שילד בן 3 וחצי לא צריך ללמוד דברים פורמליים. הוא צריך לשחק, לפתח את הדמיון שלו, לשמוע סיפורים, שירים, מוזיקה. לפתח את הרגש, להיות יצירתי : לשחק בפלסטינה, בבר-בצק, לצבוע בטושים, בגואש,בצבעי אצבעות. תכיני איתו עוגות ועוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה מופרזתיעל06/01/2010שלום,
שוב שמחה להתייעץ לגבי בני- בן שנה וחצי שהגדרנו אותו כבעל מזג קשה. הילד מאז שהיה קטן מאוד אוהב לאכול (בעבר כל הזמן רצה לינוק). מאוד קשה לאכול לידו כיוון שכל פעם שרואה אוכל ממש צור חשהור רוצה. מאוד קשה לו לסיים ארוחה. אוהב לאכול כמעט הכל. כך גם עם הבקבוק שכל הזמן מבקש. במהלך היום ובעיקר כשקשה לו (למשל שעייף). היום שאני מודעת שהוא מסוגל לאכול יותר ממה שהוא צריך אני שמה לזה גבולות, אבל ממש לא קל. האם יש לכם איזשהי עצה איך עוצרים את ה'תאווה' הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראכילה מופרזת
07/01/2010יעל שלום,
מומלץ להקפיד על מספר ארוחות קטנות, במקום ארוחה אחת גדולה, ועל מזון בריא : פירות, ירקות וכד'.
אם תקפידי על השמת הגבולות, ויהיה סדר יום קבוע, כולל זמני הארוחות, נוצר הרגל יציב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחיזה לא טובהשושי06/01/2010שלום
בני בן חמש היה באיבחון יש לו אחיזה לא טובה של עפרון וכדומה
מה ניתן לעשות איתו בבית כדי לעזור לו החשב
כי עד שיתנו לנו תורים בריפוי בעיסוק הזמן עובר ואנו רוצים לעזור לו כבר
יש גם בעיה קלה של שיווי משקל אמרו לנו תרגילים אז איזה ויש לנו גם גינה אז אילו מכשירים אפשר לקנות או לעשות כדי לעזור לו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוטוריקה
06/01/2010גליה שלום,
לצערי, איני יכולה לעזור לך, חוץ מאשר לייעץ לך "להפעיל לחץ" להתחיל את הטיפול, או לבקש להפנות אותך לטיפולים דרך הביטוח המשלים שלכם.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 עם עיכוב שפתי ומוטוריקה עדשרית05/01/2010שלום,
בני בן ה 4 אובחן על ידי המכון להתפתחות הילד עם עיכוב שפתי בסדר גודל של עד שנה.
והמליצו לי לרשום אותו לגן שפתי שנה הבאה.
בהתייעצות הגננת , הנ"ל טענה שאין סיבה לשלוח אותו לגן מיוחד ושמספיק השהות שלו בגן רגיל עם גננת שיח.
לאחר מס' שיחות שלי עימה בנסיון להבין איפה הבעיה , גיליתי שהוא מתקשר הרבה יותר טוב בבית מאשר בגן עם הסגל, ו/או עם כל מבוגר אחר למעט בני משפחה. (אין בעית תקשורת עם הילדים בגילו) .
בהתייעצות עם חברה פסיכולוגית חינוכית הנ"ל העלתה שתי אפשרויות 1. סלקטיב מוטיזם. 2. עיכוב רגשי .
האם יש מקום /פסיכולוג שאתה ממליץ שאני יכולה לגשת אליו לאבחון הבעייה, בדגש על הבעיות שציינתי.
אנחנו גרים בחולון .
תודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב שפתי ומוטוריקה עדינה
05/01/2010שלום,
אני תמיד ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד, בו נמצא צוות רב-מקצועי, שבוחן את הילד, ומלווה אותו בטיפול, יחד. כך גם נערך דיון של כולם לגבי המלצה על מסגרת חינוכית.
אינך מציינת באיזו קופה אתם מבוטחים, אך כל קופה יש לה הסדר עם מכון כזה.
לעניין מסגרת חינוכית - אינני חושבת שגננת שיח תספיק, כי הטיפול שלה מצומצם מאד. בגן שפתי הילד יקבל טיפול יותר נרחב, הן בנושא השפתי, והן במוטוריקה עדינה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שלוש שמבקש עוגת ברביעדי05/01/2010יש לי ילד בן שלוש בעוד שבוע - הוא בן ראשון ונכד ראשון במשפחה מרובת בנות.
ליום הולדתו הוא ביקש עוגה ברבי (שכנראה ראה בגן את יופי הקרם שיוצרת שמלתה).
רציתי לשאול האם צריך להגיד לו שזה של בנות ושיבחר עוגה המתאימה לבנים? האם צריך להתייחס לענין בגיל כזה? האם זה משפיע?
או אולי לתת לו את מבוקשו ולא ליצור סיפור סביב ענין זה?
יש לציין שבעלי מאוד נלחץ מהענין וכל הזמן אומר לו אתה בן גבר זה לא מתאים לך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררוצה עוגת ברבי
05/01/2010עדי שלום,
ככל הידוע לנו, בשנות הילדות, השימוש בדברים אופיינים למין השני אינו מנבא שום דבר לעתיד. כלומר : זה שילד רוצה חפצים של אשה, או בת רוצה חפצים של גבר, אינו אומר שום דבר לגבי הנטיות המיניות שלהם בעתיד.
בגיל 3, אין עדיין נורמות מגובשות של "סימני מגדר". והיום, בכלל, הרי רוב הדברים הם "יוניסקס" !
אני מציעה , בפשטות, לא לעשות עניין, ולתת לילד להינות בתמימות ממה שהוא מבקש.
מזל טוב, וכל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה גיל מומלץ להעביר למיטת מעברסלע02/01/2010ואיזה צעדים מומלץ לנקוט לבטיחותם של תינוקות שמטפסים וההורים חוששים להעבירם למיטת מעבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיטת מעבר
03/01/2010סלע שלום,
אנא הגדירי יותר ברור למה כוונתך ב"מיטת מעבר" ?
למיטת נוער אפשר להעביר בגיל שנתיים, כשהילד מתחיל לטפס, ואז עדיף שהמיטה תהייה נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם פרפקציוניסטים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)