מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות הרדמותאורית13/11/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים וחודשיים כמעט. לפני כחודש העברנו אותו למיטת נוער בלי בעיות מיוחדות. הבעיה היא שכל ערב הוא לא מוכן להרדם בלי שאשכב לידו במיטה (אם אני רק יושבת לידו הוא בוכה ומנסה להשכיב לי את הראש לידו על הכרית). ההשכבה שלו לישון אורכת לפעמים גם שעה וחצי. במהלך ההשכבה שלו הוא יורד פעמים רבות מהמיטה ומנסה לצאת מהחדר. היות ואני בהריון ולא יכולה להרים אותו כ"כ הרבה פעמים ולהחזיר אותו למיטה גם בעלי צריך להגיע ולהחזיר אותו למיטה. האו משתולל, בוכה, קופץ על המיטה ובאופן כללי חושב שההשכבה שלו זה משחק יותר מכל דבר אחר. אחרי כל תהליך השכבה כזה גם אני וגם בעלי "גמורים" מעייפות וכל מה שרוצים זה רק להרדם במהירות האפשרית.... מה אפשר לעשות?
אציין כי שיטות של "בכוח" לא עובדות עם הבן שלי והשיטה היחידה להרדים אותי מהיכרותי איתו היא להרגיע אותו ואז הוא נרדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות
13/11/2009הדרך המומלצת היא ליצור דפוסי הליכה לישון, המסתמכים על רגיעה, והפחתת הפעילות באופן הדרגתי, בערך כשעה עד שעה וחצי לפני השינה : ארוחת-ערב, מקלחת פושרת, כניסה לחדר ועמעום האור, סיפור או מוזיקה שקטה.
כך הילד לומד להאיט את קצב הפעילות, גם הפיזיולוגי, כך שהוא "נכנס" לאווירה של לילה ושינה.
זה לוקח זמן, אבל זה פועל יפה.
תנסי. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3סימה12/11/2009שלום בני בן 3 ו-3 חודשים נכנס לגן חדש השנה אחרי שהיה בשנה שעברה במעון עם 10 ילדים אחרי 3 שבועות מאז שהילד נכנס לגן הגננת דיברה איתי וטוענת שלילד יש בעיה התנהגותית יש לו בעיה לציית לדבריה לחוקי הגן לא תמיד מרוכז במפגש ולטענתה אני צריכה לפנות להתפתחות הילד ברצוני גם לציין כי הילד התחיל לדבר רק במהלך החודשיים האחרונים ואני ממש רואה התקדמות בדיבור
בבית יש לו בעיה של הקשבה ברוב המקרים צריך לומר מס' פעמים ולפעמים גם לעלות את הטון בשביל שיקשיב , יש לו נטייה לגעת בכל דבר, טלווזיה הוא כמעט ולא רואה ממש דקות מעטות
אוהב מאוד להרכיב פאזלים לצייר לצבוע לשחק בבצק וכו' מבחינה מוטורית הגננת טוענת שאין לו בעיה גם מבחינה שפתית היא אומרת שהוא בסדר ומתקדם מאוד יפה רק מבחינה התנהגותית
שאלתי האם זה נכון לפנות להתפתחות הילד בשביל בעיה כזו או שיש אלטרנטיבות אחרות אפילו באופן פרטי כי אני לא ממש רוצה לפנות לתפתחות הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 3
12/11/2009סימה שלום,
כבר עניתי לך בפורום אחר בפרוטרוט.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי בת השנהנ11/11/2009שלום רב
יש לי תינוקות מקסימה בת שנה היא זוחלת עומדת מסתובבת סביב הלול וכו' היא יודעת לתת נשיקה כשאומרים לה וגם כמובן שמראים איך . וכן גם בהיי בהיי כפיים נותנת כייף וגם שאומרים לה להתקשר לסבתא היא מרימה את הטלפון ואומרת איו טטה , אבל לאחרונה היא לא עושה כלום כבר 3 שבועות חוץ מהטלפון האם זה קורה שיש נסיגה ? מה עוד עליי ללמד אותה ואיך נשמעת ההתפחות היא גם יודעת לתת מוצץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנה
11/11/2009נועה שלום,
ההתפתחות היא אף פעם לא קו ישר עולה. תמיד יש עליות ומורדות, צעד קדימה וצעד אחורה...
אינני רואה סיבה לדאגה. השתדלי להינות ממנה. זה גיל מקסים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גןיעל10/11/2009שלום רב,
בתי בת 5 וחצי לומדת במסגרת של גן פרטי.זו השנה השנייה בגן . שנה שעברה התנהלה למישרין והכל זרם נפלא. בשנה זו התחלף הצוות בגן ונראה שיש הקפדה יתרה על כללי משמעת.
תחושתי היא שהאווירה בגן נוקשה, אני חשה כי אין דמות חינוכחית עימה ניתן להתייעץ ולשוחח אודות בתי. בתי מצידה לא התחברה לאנשי הצוות החדשים ולא נעשה מצידם ניסיון משמעותי לקרב אליהם את בתי. אני חשה אכזבה מאד גדולה מהגן.
לאחרונה אני שוקלת להכניסה לגן עירייה. האם אני עלולוה גרום לה נזק, במיוחד לאור השינוי הצפוי במעבר לכיתה א ? חלפו כבר יותר מחודשיים מאז תחילת השנה האם לא מאוחר מידי?
תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר גן
11/11/2009יעל שלום,
מעבר גן באמצע השנה בוודאי איננו צעד מומלץ. מאידך, חשוב לשקול את הפגיעה שתיגרם לילדה בהשארתה בגן הנוכחי, שאיננו נעים לה. הרי החיים הם תמיד בחירות בין הטוב יותר והטוב פחות.....
ילד בריא בנפשו יוכל להסתגל, גם אם המעבר הוא באמצע השנה, והקבוצה כבר מגובשת. אולי ייקח קצת יותר זמן, אבל זה יקרה. ואם תכניסו אותה לגן בשכונה, הרי שתוכל להמשיך עם חלק מהילדים גם לכתה א'.
בסיכום, אני בהחלט ממליצה לשקול את ההעברה במחשבה חיובית.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמידת צבעיםקרין10/11/2009שלום רב,
בני בן 4 ו 3 חודשים החל לדבר בסביבו גיל שנתיים, אך נתן קפיצה משמעותית ומדבר שוטף, ילד חברותי, יוצר קשרים חברתיים ומאד ידודותי. בני אינו יודע צבעים. ניסינו את השיטה של לימוד כל יום צבע , בטווח הקצר הילד מפנים אך כעבור זמן שוכח. בנוסף, לספור עד 10 גם נוטה להתבלבל. מלבד זאת, זוכר אירועים לפרטי פרטים שקרו לפני זמן רב, יודע לספר על ספרים שהקראנו לו, פרקי סדרות בטלוויזיה, דמויות וכדומה..
אשמח לקבל ייעוץ בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיום צבעים ומספרים
11/11/2009קרין שלום,
ראשית, לגבי צבעים, בדקי אם הוא יודע לזהות צבעים, ואין כאן בעיית ראייה, ע"י זה שתבקשי ממנו לשים יחד חפצים מאותו צבע. (יש פאזל כזה מעץ, שמצריך להתאים עיגולים מאותו צבע.)
מאחר שהוא מרשים כילד נבון ומפותח, ורק נושא הצבעים והמספרים מתעכב, הייתי מציעה לחכות מעט.
המשיכי לעבוד איתו, הן על שיום הצבעים, והן על שיום המספרים בבית. אולי זה עדיין לא בעל משמעות עבורו, ולכן אינו מפנים, וזה יגיע במשך הזמן.
אם עוד כמה חדשים תראי שאיננו מתקדם - פני לקלינאית תקשורת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות ילד בן 2.8אורית09/11/2009שלום
בני בן שנתיים ושמונה חודשים גובה 80 סניטימטר ומידת הנעליים 24. לפי אחות טיפת חלב מעט נמוך מהממוצע חשוב לציין כי מידת הנעליים כמעט ולא השתנתה אני חוששת שיש בעיה בהתפתחות .
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות ילד בן 2.8
ד''ר מיקי הר-גיל11/11/2009אורית שלום
גובה של 80 סמ בגיל שנתיים ו2 חודשים הינו מתחת לעקומות , ובשל כך כנראה מידת הנעלים .
פני לרופא הילדים שלך לבירור , ברוב המקרים זוהי נטיה גנטית ( לא ציינת את גובהך ואת גובה בעלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מקסים עם התקפי זעם..אמא של08/11/2009שלום,
בני בן חמש וחצי, נכנס לחט"צ השנה (גן חובה במסגרת בי"ס). הוא נבון, חכם,נחשב למוביל חברתי, ע:פ מורתו, מצייר, כותב וסופר ללא בעיה. הבעיה היא עם הצבת גבולות. מתחילת השנה, עדיין מנסה בני , בכל דרך אפשרית את הסובבים אותו: הוא מדבר בלי רשות במפגש גם אם מעירים לו,הוא מתחצף וכו. הגננת עשתה לו טבלת מעקב התנהגותית עם מדבקות, שפעל בגדול יפה, עם מספר מעידות פה ושם.. היום קרה מקרה חריג בכיתה: הוא החל להשתולל בגלל ילד שצייר לו על הציור שלו ,הוא בעט בגננת, שרט את העוזרת גננת וקשקש על החולצה שלו. הוא נרגע לאחר מכן והמשיך להפריע במפגש. מקרה דומה קרה שנה שעברה בגן הקודם שלו. איך מתמודדים עם מצב שכזה? מה אומרים לילד? לא פעם קרה איתו שהוא כועס על משהו ומתנהג בזעם בלי יכולת "לרדת מהעץ". תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמזג סוער
09/11/2009אמא של שלום,
מוכרים לנו ילדים כאלה, וגם מבוגרים כאלה, אשר "נדלקים" מכל גרוי, ומגיבים בעוצמה רבה לכל מצב או גרוי.
שיטת החיזוק ההתנהגותי היא טובה, ופועלת, וכדאי להתמיד בה. צריך לזכור ששום טיפול פסיכולוגי איננו מיידי וטוטאלי, אבל במשך הזמן, הוא מחלחל ויוצר שינוי.
טוב וחשוב לדבר עם הילד על ארועים שקורים, לאחר שהארוע הסתיים, והילד נרגע.
חשוב לבחון איתו, מה יכול היה לעשות אחרת. מה צריך לעשות (למשל, אם ילד מקשקש לך על הציור).
חשוב ללמד אותו טכניקות רגיעה, כמו למשל : לנשום עמוק 5 פעמים, לעצום עיניים ולספור עד 5, להגיד לעצמו פסוק מרגיע, כמו : "אני מתגבר ואני לא מרביץ", "אני כועס אבל אני לא מרביץ".
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית קשב וריכוז?זוהרה08/11/2009בני בן 3, שובב מאד , הגננת פנתה אלי ואמרה לי שהילד שלי לא מוסגל לשבת אפילו דקה בריכוז הוא יושב ומיד קם מטייל בגן ואם הוא כבר יושב אז הוא מציק לכולם לא מסוגל לגזור או לצבוע , מה עלי לעשות ? האם ניתן בגיל כה מעיר לאבחן בעיה של קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיית קשב וריכוז
08/11/2009זוהרה שלום,
אפשר לאבחן קשיי קשב וריכוז בגיל שנתיים. זה מתבטא בפעלתנות-יתר, ובקושי של ילד להתמקד בפעילות מסויימת ולהתמיד בה, מעבר לכמה דקות, יחסית לצפוי בגילו.
כדאי ללכת להתייעצות, כדי שידריכו אותך ואת הגננת מה לעשות איתו על מנת ללמד אותו להרגע : לשבת איתו על מטלות קצרות ושישלים אותן, לסדר לו סביבה שקטה ורגועה יחסית, ללא עודף גרויים, גם בחדר בבית, וכד'. לבנות לו סדר יום עם גבולות ברורים, ועוד.
בקשי הפנייה למרפאת-בעיסוק או לפסיכולוגית התפתחותית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לא ברוראמא07/11/2009שלום ד"ר,
כתבתי לך בקיץ על שלושת ילדי ועל החשש לאוטיזם, בטח לא יכול לזכור...
הילד שלי עכשיו בן שלוש וחצי עבר איבחונים רבים שבסופם לא הבנתי כלום חוץ מזה שקיים איחור בשפה ושהאינטלגנציה שלו תקינה. ואין לי שם עם מי לדבר. הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת ומתקדם מדהים. הקלינאית אומרת שלדעתה הילד תקשורתי וממש לא קשור לPDD
התחלנו גם טיפול רגשי בעזרת בעלי חיים.
כיום הוא בגן ויש הרבה בעיות איתו. הוא רב המון המון עם ילדים ובוכה על כל דבר שלא מוצא חן בעייניו. הגננת טוענת שיש סביבו כאילו בועה והוא מעיף כל מי שמתקרב בזמנים שלא נראה לו. ומצד שני הוא מעצמו יוזם קשרים ומשחק רק לא יודע לשמור יותר מ5 דקות בלי מריבה. וכן כאשר יושבים במפגשים ולומדים הוא מעולה. אני לא ממש מבינה ממנה מה קורה היא רק חוזרת ואומרת שיש בעיה.
לא יודעת מה לעשות גם בבית קשה איתו, הוא לא יודע להעסיק את עצמו לבד רגע. אני כל הזמן צריכה להיות סביבו. אין לי לאן לחזור האם זאת יכולה להיות בעיה נוירולוגית? יש טעם לגשת שוב לנוירולוג התפתחותי באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשיים התנהגותיים-אבחנה לא ברורה
08/11/2009אמא יקרה שלום,
קורה לפעמים בגיל הצעיר שלא ברור לנו מה הבעייה, ואין לנו הגדרה ברורה.
לפי תיאורך, הייתי מתייעצת עם פסיכיאטר של ילדים, מומחה לגיל הרך.
אולי בהמשך, אפשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי, כדי לטפל בהתנהגויות שהן קשות ומפריעות, בעזרת טכניקה של עיצוב התנהגות.
מאחלת לכם כל טוב, והשתפרות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וחצישירלי05/11/2009בני בן שנה וחצי ולא מדבר בכלל.אין לו אפילו מילה אחת משמעותית. בעבר אמר אבא והשמיע קולות של כלב אבל הפסיק. יש לציין כי כל ההתפתחות המוטורית שלו היתה מאוחרת. העכוב התחיל במעבר מזחילת גחון לזחילה על 6. הובחן עם גמישות יתר וטופל בפיזיוטרפיה. התחיל ללכת רק בגיל שנה ו 5 חודשים.רק לקראת גיל שנה התיישב והתחיל למחוא כפיים ןלעשות בי בי עם היד.
מבין הוראות, ואוהב מאד חברה של ילדים. יש לו אח בן 5 ומשחק איתו כל הזמן. עברנו כבר אבחון במכון להתפתחות הילד בגלל חשש לאוטיזם כי יש לו בן דוד שמוגדר PDD .( הבן של אחותי). ד"ר פוזנר מנהלת המרפאה להתפתחות הילד של קופ"ח כללית בנתניה אבחנה איחור שפתי והמליצה לקבל הדרכה אצל קלינאית תקשורת להורים הבעיה היא שהתורים מאד ארוכים. יש לציין שלדעתי גם יש לו בעיה בוויסות החושי כי הרבה פעמים כשמקבל מכות לא בוכה בכלל, ולעומת זו ממש לא אוהב להתלכלך בידיים. לא אוהב לעבוד בגן בבצק ובפלסטלינה וממש נגעל מזה.
מה אתם מציעים לי לעשות? האם לקבוע תור באופן פרטי אצל קלינאית תקשורת או שאפשר להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור שפתי
ד''ר מיקי הר-גיל05/11/2009שירלי שלום
ד"ר פוזנר רופאה מנוסה בתחום הנויורלוגיה והתפתחות הילד , אפשר בחלט לסמוך על אבחונה.
אנו מודעים לתורים הארוכים, לעיתים ניתן לגשת לקלינאית תקשורת שעובדת בהסדר עם כללית ולקבל החזרים נסי לברר זאת עם המזכירות בסניף אצלכם .
השארי במעקב ד"ר פוזנר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו-10 חודשים סולד מגואש ודבקמאיה04/11/2009שלום רב,
בני בן שנה ועשרה חודשים. השבוע הגננת דיווחה שאינו אוהב לגעת בצבעי גואש ובדבק נוזלי ומשתתף בפעילות יצירה רק אם מקבל מכחול. היא אמרה שיתכן שיש לו "חסכים סנסוריים" . הייתי מאוד מופתעת שכן בבית כאשר מקבל "דני" הוא טובל אצבעות ללא היסוס ומורח על כל הסביבה גן טובל ידיים בקערת המים של הכלבים וכו'.
1) מה זה "חסכים סנסוריים" ? ולמה זה רע שילד לא אוהב לגעת בצבע?
2) מה והאם עלי לעשות על מנת לשנות את המצב?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחסכים סנסוריים
05/11/2009מאיה שלום,
יש ילדים שיש להם מה שאנחנו מגדירים היום "רגישות-תחושתית" יותר או פחות מהרגיל. כלומר : ילד שחוויית המגע שלו היא יותר עדינה מילד רגיל, ואז מגע עם חומרים שונים לא נעים לו, צורב, אולי אפילו כואב, ומולו ילד שחוויית המגע היא גסה יותר, ואז הוא יחוש פחות מילד רגיל. למשל : אם יקבל מכה, לא ירגיש כאב.
יש ילדים שחומר מסויים (כמו גואש) דוחה אותם במראה שלו, ואז הם נרתעים ממנו.
אנחנו מנסים היום לייצר ילדים מושלמים, כדי שיתנסו בכל דבר אפשרי, ויהנו מכל דבר. לכן הגננות היום מפנות כמעט כל ילד לבדיקה ולטיפול.
לדעתי המקצועית, לא צריך להגזים. קודם כל, צריך לתת לילד עוד זמן להתנסות. הוא קטן, ואולי יתרגל מעצמו.
שנית, צריך לשקול ממה הילד נמנע, ואם זה חשוב או לא. כפי שאת מתארת, הילד בסדר ומתפקד יפה, אז אין סיבה לדאוג.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן שנתים ו-8 חודשים- עצהנ04/11/2009שלום רב
בנתי נכנס לגן לפני כחודשים בפעם הראשונה
גן מסורתי - "אמונה"
הצוות מאוד מיומן חמוד לא יודעת עד כמה יש "חום" אבל.................
ויש המון המלצות .
הבעיה העיקרית היא שהגן ממקום בשכונה ביפו , ונתקלתי באמאות שמדברות מאוד לא יפה וכו................. ובני חוזר הביתה מאוד כועס מתנהג ממש לא יפה בועט, צועק וכו' אני ממש חוששת שיש שם דברים או ילדים שמהם הוא לומד דברים לא יפים
איך לנהוג ומה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן לא מוצלח ?
05/11/2009נעה שלום,
מאחר שזו השנה הראשונה של בנך בגן, ייתכן שעדיין לא הסתגל למסגרת ולקבוצה, והוא מגיב בכעס, כי הוא עדיין חסר-בטחון שם , מרגיש את התחרות עם יתר הילדים ,וכד'.
אני מציעה לך לחכות עוד קצת. אולי עד חנוכה ולראות. עד אז סביר שיסתגל. אם הגן טוב - תראי שהוא נרגע. אם לא יירגע, כנראה שמשהו שם לא מתאים לו, ואז כדאי שתחפשי לו מסגרת אחרת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יוכי בן ינון - המשך
נ05/11/2009מה האינדיקציה שלי כאמא לדעת אם אכן טוב לילד שלי או לא
הריי כולנו חיים משמועות ואף אמא לא נמצאת בגן עם הילד ויודעת בדיוק מה קורה שם.
אני בדיוק שוחחתי עם הגננת ושאלתי אותה איך הילד שלי בגן ואז היא אמרה לי הכל בסדר !
שאלתי יכול להיות שיש משהו שעובר עליו ואני לא יודעת אמרה לי לא! שאלתי יכול להיות שמישהו מרביץ לו אמרה לי כן וגם הוא מחזיר .
מה עליי לעשות איך עליי להגן על בני . יש לי ילד חכם ונעים ומנומס שפתאום הפך להיות כעסן ובועט ?
יכול להיות שהילדה שלי שכמעט בת שנה משפיע עליו כי היא פתאום תופסת תשומת לב?
אני יודעת שהגננת היא קרה וממה שאני שומעת מהבן שלי שהיא כל הזמן צועקת שקט
האם זה בסדר האם זה ענין של חינוך ? מה עליי לצפות מגן ומהילד?
יכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש עצובה
נ05/11/2009מה עליי לעשות בכדי לגדל ילד עם ערכים . ולא חלילה ילד שורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחינוך בגן
06/11/2009נעה שוב שלום,
יש לי תחושה, שנבהלת משינוי ההתנהגות של בנך, ואני מבינה שהתחושות שלך קשות, אבל אולי את ממהרת לשפוט ולנסות להסיק מסקנות.
ייתכן , כפי שאמרתי, שהילד צריך עוד זמן להסתגלות, ואז יירגע ויפסיק להרביץ. וייתכן באמת, שהוא מרביץ בגן, כיוון שבבית אחותו מתחילה להתחרות בו.
אינני יודעת, ולפעמים אי אפשר לדעת מה התהליך שעובר ילד בגיל זה. תני לו עוד זמן, ותראי.
אם ההתנהגות הזו תמשיך בעוד 4-6 שבועות, תוכלי להיות יותר משוכנעת שמשהו לא טוב לו בגן. אבל כדאי להמתין.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן לא מוצלח
ד''ר מיקי הר-גיל05/11/2009נועה יקרה
מכתבך נגע ללבי.
לצערי העולם הוא אכזרי וקשה , גם אם תעבירי אותו כעת גן נפלא בו הכל מתנהל בשלוה ,בשנה הבאה או עוד שנתיים או בבית ספר, תמיד יהיה קבוצת הילדים המופרעים המצקים המחכנים לערכים רעים. לא בכל השלבים יהיו גננות או מורים חמים ומשקיעים, וזה המצב בארצינו.
חנכי את את ילדך בצורה הטובה ביותר, עם השאר איננו יכולים להתמודד כהורים .
תהיה את שמחה הילדים קולטים את מצב רוחינו התנהגותינו ומחשבותינו בקלות רבה.הללי ושבחי את הגן הזמני ילדים הביתה קחי אותו לילדים שבחרת מהגן הנראים בעלי התנהגות תקינה. תהיה בקשר עם הגננת.
ב ה צ ל ח ה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
נ08/11/2009מה עליי לעשות כשהילד מכה אותי או מדבר על מכות רוב הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מכה
08/11/2009נועה שוב שלום,
ההנחה היא שילד מכה בשל מצוקה כלשהי. לכן צריך לנסות ולהבין מה מטריד אותו, מה מאיים עליו.
יש גם גיל, שבו יש לילד קושי להתבטא במלים, והמכות הן דרך הביטוי.
חשוב להעביר לילד מסר, שמכות אינן מקובלות, והתגובה עליהן היא כעס ! צריך לומר לילד שאסור בלשון תקיפה, אפשר לקחת אותו ולהושיב אותו בפינה או בחדרו, כדי לבודד אותו לכמה דקות, לומר לו להרגע, לחשוב על מה שעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחודשייםשירה03/11/2009ביתי בת שנתיים וחודשיים ילדה מאוד מפותחת מדברת הכל מבינה ממש כמו אדם בוגר יודעת צורות ובעלת זיכרון מצוין אני מנסה ללמד אותה צבעים אך לא מצליחה שאני מראה לה צבע לדוגמא כחול אני אומרת כ והיא עונה כתום אם אני יגיד צ היא תגיד צהוב כלומר היא יודעת להגיד כתום צהוב כחול אדום אך לא מבחינה בצבע ממש האם יש ממה לדאוג אני מנסה לקחת שני צבעים ולעשות מגדל משנהם בקוביות לפעמים באמת היא מניחה צהוב על צהוב אך פתאום מניחה עליו אדום יש לציים שהיא במעקב רופא עיניים היא נולדה נראה לי קוראים לזה מרחק ראיה ולעת אתה הוא אומר שלא צריך משקפיים ולבוא בגיל שלוש וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרראיית צבעים
04/11/2009סיגל שלום,
יש פאזלים הדורשים התאמה של צבעים. נסי לשחק איתה, וכך תראי אם היא יודעת להתאים עיגולים מאותו צבע, או יש בעייה.
אפשר גם לבדוק את זה אצל רופא עיניים או אורתופטיסט, אך בגיל מבוגר יותר.
כרגע אין הרבה מה לעשות, אלא להמתין ולעקוב.
נקווה שיהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימוד ספרות ואותיות- מתוקןלימור03/11/2009שלום רב לך,
אבקש לשאול?
ביתי בת ה-5 מגלה סימני קושי בלזכור את הספרות. לדוגמא את המספר 1 ו-2 היא תזהה ישר או אם הספרות מ-1 עד 10 רשומות בסדר רץ היא מזהה. אבל אם אני מצביעה על כל סיפרה בנפרד היא מסתכלת עלי ומתחילה לנחש.....
כשלפני כן אני יושבת איתה עם חוברת בה היא עוברת על הסיפרה אומרת אותה וכותבת אותה מספר פעמים.
אני חוששת כי היא לפני כיתה א'. האם זה מצביע על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלימוד כתיבה
04/11/2009לימור שלום,
לצערי, לפי תיאורך, ייתכן שיש לביתך קושי בזכרון חזותי, ולכן איננה מצליחה להפנים את צורות המספרים והאותיות, כצפוי בגילה.
כדאי להתייעץ עם גננת שיח, או מורה להוראה מתקנת המומחית לגיל הרך, או עם מרפאת בעיסוק, כדי שיעבדו עם הילדה ויעזרו לה לרכוש את הידע הזה, על מנת שתגיע מוכנה לכתה א'.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהליאת03/11/2009שלום,
הבן שלי בן שנתיים ו4 חד' ,הוא ילד נבון מאוד ,חברותי משתתף בפעילויות בגן,אוהב את חבריו לגן ואת המטפלות ,משתף פעולה עם הצוות ,ומאוד ילד מאד אוהב (ומראה זאת לכולם ע"י חיבוק אוהב).
בבוקר אבא שלו לוקח אותו לגן והוא מקבל זאת ברוב המקרים בהבנה ובלי כעס ורץ לשחק.
ואני מגיעה אחה"צ לקחת אותו מהגן הביתה.
בחודש האחרון נוצרה סיטואציה שארצה להתייעץ לגביה:
כאשר אני מגיעה לקחת אותו מהגן אחה"צ,הוא שמח מאוד לקראתי
מחבק ומנשק וצועק "אמא הגיעה" ואז "לאות התרגשות" הולך לילד שהכי קרוב אליו ואפילו בלי להסתכל לו בעיניים דוחף אותו לרצפה ואז מסתכל עלי לראות איך אני אגיב (הוא ממש בוחן אותי)
אז ניסיתי כמה אופציות:
1 הגננת מתכופפת לגובה העיניים שלו ואומרתלו שאסור-ואז המסר שאני מעבירה לו שזוהי הטריטוריה שלה בגן ושם יש חוקים וגבולות. ואז הוא מבקש סליחה מהילד.
(אבל אז יוצא שהגננת "מתערבת" במשהו שכוון אלי)
2. אני אומרת לו שאסור להתנהג כך ולהכות ושאני לא מרשה, מניחה אותו על הספסל בגן והולכת לילד שנשאר בוכה ומרגיעה אותו (והבן שלי רואה זאת ומשטטח על הרצפה בכעס)
3.אומרת לו שאסור ואנחנו הולכים יחד לילד והוא מבקש ממנו סליחה.
נראה לי שאני שוגה בתגובה שלי.
שום דרך לא עזרה ואני שואלת את עצמי מהי הדרך הנכונה?האם אני נהגתי נכון באחת הפעמים הללו?
הוא ילד בכור ויחיד כך שבבית מן הסתם זה לא קורה ,גם שאנו נפגשים בגינה ו/או במפגשים חברתיים אחרים זה לא קורה.
זה קורה רק שאני מגיעה לקחת אותו מהגן.
אשמח לעצות.
תודה,
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמידה חברתית
03/11/2009ליאת שלום,
לדעתי, את צריכה לעשות את כל הדברים שציינת יחד : חשוב שהגננת תעיר לו, וגם את באותה סיטואציה, וגם תלכו שניכם לבקש סליחה מן הילד השני.
הדרך הטובה עוד יותר היא דרך המניעה : אם את יודעת שזו התנהגות שכיחה אצל ילדך, גשי אליו מייד כשאת נכנסת לגן, קחי אותו ביד, בתקיפות אפילו, ואמרי לו, שעכשיו אתם עוזבים את הגן , כשהוא נשאר לידך, צמוד אלייך, בכדי שלא ירביץ לאף ילד אחר בדרך.
אני מקווה שהוא יחוש את הכעס ואי-הנעימות שבפרידה החפוזה וכך - תימנע התקרית קודם כל, והילד יבין שהתנהגות זו אינו מקובלת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה וגם עדכון
ליאת03/11/2009רציתי לעדכן שלפני כמה חודשים קיבלתי את חוות דעתך בקשר לבן שלי שעדיין לא הלך בגיל שנה ו10 חודשים ואת אמרת שע"פ כל הסימנים הוא ילך ממש בקרוב.
ואכן צדקת ! ובדיוק חודש אחרי הוא התחיל ללכת!!!
אז תודה על המענה המהיר הנעים והאדיב שלך.
נפלא להגיע לפורום מקצועי ו"מחבק" .
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה וגם עדכון
ליאת03/11/2009רציתי לעדכן שלפני כמה חודשים קיבלתי את חוות דעתך בקשר לבן שלי שעדיין לא הלך בגיל שנה ו10 חודשים ואת אמרת שע"פ כל הסימנים הוא ילך ממש בקרוב.
ואכן צדקת ! ובדיוק חודש אחרי הוא התחיל ללכת!!!
אז תודה על המענה המהיר הנעים והאדיב שלך.
נפלא להגיע לפורום מקצועי ו"מחבק" .
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים רגישים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)