פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אוקסנה
    02/01/2010

שלום. ילד שלי בן 3 שנים ו - 4 חודשים. למד 23 אותיות חוץ מי ===> ף, ך, ן. לומדים לקרוא. האים אפשר לחשוב שהוא הוא כבר יודעה לקראו? מילה "מתנה" הוא לא אומר איזה יש אותיות, הוא אומר מ - ת - נה. אותו דבר עם מילד ברבז בר - וז. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• קריאה בגיל 3

02/01/2010

אוקסנה שלום,
    אני לא מבינה בדיוק את השאלה שלך. או שהילד יודע לקרוא, או לא. זה משהו שרואים באופן ברור !
    רוב הילדים בגיל הזה, עד גיל 5, לא מסוגלים להבין מה זה "אותיות". הם לומדים את הצורה של המילה (זה נקרא למידה של "תבנית"=סכמה. כל מילה היא בשבילם סכמה ויזואלית). והם לומדים הברות, בדיוק כמו שהילד שלך עושה. הוא מחלק כל מילה להברות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית גמילה, קקי, בגיל שש
    איריס
    31/12/2009

שלום,
    הבן שלי בן 6 ועדיין יש לו בעיית ניקיון.
    תמיד התחתו נים שלו מלוכלכים, אם אני לא ארגיש ולא אעיר לו, הוא יכול להישאר כך יום שלם.
    לפעמים גם כאשר יש לו יותר משאריות.
    זה התחיל בשנה האחרונה וזה לא מפסיק.
    הוא לא יודע להגיד למה זה קורה. הוא מצויד במגבונים לביה"ס (בהתחלה התירוץ היה שאין נייר בשירותים)
    מה עושים?,

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית גמילה, קקי, בגיל שש

הוספת תגובה

• אי שליטה בצואה

01/01/2010

איריס שלום,
    בכל בירור בבעייה כזו, אנחנו מתחילים עם רופא, לפעמים גסטרו-אנטרולוג (רופא מומחה למערכת העיכול), הבודק שאין בעייה גופנית או רפואית הגורמת לאי-שליטה.
    אם הכל בסדר מבחינה גופנית, כדאי לקחת את הילד לפסיכולוג, אשר יברר אם יש סיבה למצוקה נפשית או רגשית כלשהי : אולי לא טוב לא בביה"ס - מבחינה חברתית, או לימודית.
    אם כן - יש לטפל בגורם המצוקה.
    אם לא - יש תכניות טיפול התנהגותיות, העוזרות לילד לשלוט ביציאות.

כל טוב ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית
    גילה
    31/12/2009

שלום, אשמח לשמוע דעה בקשר לבעיה שקיימת אצל בני בן החמש. מאז ומתמיד הוא היה ילד ביישן אך בתקופה האחרונה ועם התבגרותו העניין החריף. הוא ילד חכם, מתוק וכשהוא נפתח אז הוא מאוד תקשורתי, משחק יפה ואפילו שובב לא קטן. אבל.... עד שהוא נפתח לוקח לעתים זמן רב ולפעמים הוא בכלל לא מסכים להפתח. ומדובר גם במשפחה קרובה שעמם הוא מתראה בתדירות גבוהה (לדוג':בכל ארוחת שישי הוא מתבייש מחדש במשך חצי שעה ולא מוכן להגיד שלום לאף אחד מבני המשפחה). גם בגן הגננת מדווחת על כך שיש ילד או שניים המועדפים עליו(ואיתם הוא ממש מתקשר יפה) ועם האחרים הוא לא יוצר קשר כמעט. הילדים קוראים לו ורוצים בקרבתו והוא כאילו רוצה אך מביישנותו הוא נמנע ומתעלם מהזמנותיהם. הוא נלחץ מאירועים גדולים, ימי הולדת או בכלל מעצם השארותו לבד אצל חבר (לא מוכן להשאר אצל חבר לבד). המשפחה הקרובה לא מבינה מה 'עובר עליו' כיוון שהוא יכול לשחק עם בני הדודים וכו' מאוד יפה ולפגוש אותם למחרת ושוב פעם להתעלם במשך חצי שעה, להשפיל מבט, לא לענות לאף אחד וכו'. הם ממש 'נפגעים' ממנו שהוא מסרב לומר שלום או מזל טוב לאנשים שממש קרובים אליו. זה ממש מתסכל אותנו שבכל ארוחה או אירוע הכי קטן שיהיה הוא מסתגר ונפתח רק אחרי זמן רב או שבכלל לא ומפנה לכולם את גבו. הוא מביע את רגשותיו מאוד יפה, ואמר לי כמה פעמים שהוא מאוד רוצה ללכת למקומות/ לשחק עם ילדים/ להשתתף במסיבה אך מתבייש ואפילו פרץ בבכי והביע את התסכול שלו מעצמו. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים איך ניתן לעזור לו. אציין גם שבני הוא ילד יחיד ונראה כי הדבר לא תורם לבעייתו.

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות קיצונית

הוספת תגובה

• טיפול בביישנות קיצונית

31/12/2009

גילה שלום,
    אינכם צריכים להתמודד עם הבעייה לבד, לשם כך יש אנשי מקצוע.
    אני מציעה לך לחפש פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה חברתית בילדים, באיזור מגורייך.
    את יכולה לפנות לאיגוד בשם איט"ה, המתמחה בטיפולים מסוג זה, ולמצוא דרכם מטפל/ת.
    מדובר בטיפול לא ארוך ולא מורכב.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה "תקועה"
    רובי
    29/12/2009

שלום,
    הילדה שלי בת שנה וחודשיים. כל ההתפתחות היתה תקינה ואפילו זריזה. (התהפכות גב לבטן ב-5 חודשים, זחילה ב-6 חודשים, ישיבה ב-8 חודשים).
    בשמונה וחצי חודשים הילדה כבר נעמדה והלכה מסביב לרהיטים, ומאז בעצם כלום. כבר 5 חודשים שהיא לא נעמדת לבד בכלל. בקושי גוררת כיסא או הליכון.
    על הבימבה שלה היא לא מצליחה לנסוע לבד.

יש מקום לדאגה? האם זה רק הפחד שלה? ואם כן, איך עוזרים לה להתגבר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה "תקועה"

הוספת תגובה

• "תקועה"

30/12/2009

רובי שלום,
    לא כל שלבי ההתפתחות מתקדמים באותו קצב. אבל בס"ה, הבת בסדר מבחינת הלו"ז ההתפתחותי.
    תן לה עוד קצת זמן. היא תתקדם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות דחופה
    שגית
    29/12/2009

לד"ר מיקי שלום רב :
    אני לא בטוחה שתוכל לעזור לי או אפילו ליעץ לי אבל בכל אשאל .
    יש לי ילד בן שנתיים וחודשיים .
    בשבועיים וחצי האחרונים יש לו כאבי בטן +כאבים בפי הטבעת בזמן שהינו אמור לעשות את צרכיו .{לא נראה שיש לו דם בצואה }
    לקחתי אותו לבדיקות במיון +רופאת ילדים ביצעו לו בדיקות של :
    ספירת דם ,שקיעת דם ,בדיקת פרזיטים ,דם סמוי בצואה ,בדיקה של כירורג ,צילום רנטגן ,אולטרסאונד ,אך לא מצאו דבר,נראה שהכל "תקין ".
    אני ממש מיואשת מפני שבני סובל כבר הרבה זמן אך איני יודעת כיצד לפתור את הבעיה .
    לאף אחד אין תשובה לתת לי לכן אנחנו מבצעים כל הזמן בדיקות .{עכשיו הרופאה הביאה לי בדיקה של גסטרולוג רק לאחר שאני לחצתי עליה }
    רציתי לדעת האם יש לך משהו להמליץ לי ? על בדיקה מסויימת ? לפנות למישהו ?
    אודה לך אם תענה לי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות דחופה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר מיקי הר-גיל
    31/12/2009

שגית שלום רב
    מצטער על העיכוב
    כאבי הבטן בילדים הינם דבר שכיח , בבטן מס רב של אברים .. כבד טחול ללבלב מעיים כליות וכו
    כאבי בטן וכאבים בפי הטבעת דבר ראשון היתי נותן טיפול לתולעים , אין דרך שאפשר למצוא אותםץ
    הדבר השני שעולה עצירות לא דברת על יציאות כאבי בטן ובפי טבעת עם יציאה דבמית מעלה שאלה של עצירות ( אפשר לראות זאת בצילום בטן שנעשה).
    איך המשקל ?
    גסטרו ילדים - זה רעיון טוב אם כי לאחר הבירור שנעשה אין להם הרבה מה לעשות , אבל לדעתי יש צורך בביקורת אחת לפחות אצל רופא מקצועי בתחום .
    עדכני אותי אם תרצה
    מקווה שיעבור מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות והתנהגות לא נאותה
    שגית
    29/12/2009

לד"ר יוכי שלום רב
    בני הינו בן שנתיים וחודשיים .
    לאחרונה אני מוצאת תגובות התנהגותיות ,שמתבטאות בכך שהינו מכה את מי שלא מסכים איתו או מבקש ממנו לעשות משהו .
    כמו לדוגמה היום בגן הגננת ביקשה ממנו לזוו למקום אחר הוא לא הסכים והתגובה שלו היתה הכאה .
    כאשר הגננת ביקשה מכול הילדים לשבת הוא לא הסכים ואמר שאינו רוצה לשבת .
    הדבר גם קורה בבית ,אם הינו מבקש משהו ואינו מקבל הוא ישר מתחיל להכות{גם אותי ,את הסבתא }
    הוא ילד מקסים ונבון מאוד אני כל הזמן מסבירה לו שאסור להכות .
    אני מנסה להציב לו גבולות אך יכול להיות שהדרך שלי אינה נכונה .
    אשמח אם תוכלי לומר לי ממה יכולה לנבוע תופעה זו שציינתי ,ואשמח עוד יותר אם תיעצי לי כיצד לנהוג עימו כאשר הוא מתנהג כך .
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות והתנהגות לא נאותה

הוספת תגובה

• אלימות בגיל שנתיים

30/12/2009

שגית שלום,
    תגובות תוקפניות מאד מאפיינות בני שנתיים, כיוון שעדיין אין להם שפה מספיק מפותחת לבטא את כל רגשותיהם ומחשבותיהם, ואינם מבינים הכללי ההתנהגות החברתית של אסור ומותר.
    צריך לומר לילד "אסור" כשהוא מכה, לתת לו להבין, מתוך הקול שלנו ומבע הפנים, שאנחנו כועסים כשהוא מכה. אבל צריך לדעת, שייקח זמן עד שהילד יפנים זאת.
    לא לדאוג. זה חולף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקושי מדברת
    סיגל
    29/12/2009

שלום , בתי בת שנתיים וחודשיים ואוצר המילים שלה מאוד מצומצם. היא מבינה הכל אבל קשה לה להתבטא . בגיל שנתיים היא לא עשתה בדיקת תקשורת בטיפת חלב מהסיבה הזו והבדיקה נדחיתה. הילדה בגן וכן יש לה אחים גדולים כך שהיא מאוד חשופה למילים, לדיבורים. האם עליי לדאוג ?

לקביעת תור
    סגירה
    בקושי מדברת

הוספת תגובה

• שפה מצומצמת

30/12/2009

סיגל שלום,
    בגיל שנתיים וחודשיים עדיין אין סיבה לדאגה. כל ילד, והקצב שלו.
    אך אם את מוטרדת, אפשר שתבקשי הפנייה לקלינאית תקשורת.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטיזם?
    זהר
    28/12/2009

שלום לכם

אני מוטרד מהתפתחות הילד שלי. הוא יהיה בן שנתיים בעוד כ20 יום.
    מבחינת שפה:
    הוא יודע לומר כ 20 מילים
    הוא אינו מחבר מילים יחד
    הוא מג'ברש לא מעט בשפה די עשירה שרק הוא מבין.

חברותיות:
    לא נראה שהוא מתחבר לפעילויות מרובי משתתפים שמתקיימות בגן וגם אם כן הוא נוטה לאחר זמן לקום ולשחק במשהו אחר לבד.
    ובכלל הוא אינדיבידואלי מאד ועצמאי

אחר:
    הוא אינו יודע איך להתלבש או להתפשט
    אינו בוחר את פרטי הלבוש המועדפים עליו- גם שמציעים לו לבחור לא נראה שזה מעניין אותו.

תחומי עיניין:
    מאד אוהב מוזיקה וטלויזיה, אוהב לצייר (מצייר ברמה הגבוה לגילו -לפי הגננת)

אני מניח שהפרטים המובאים כאן אינם מספקים אבל אני מוטרד האם מדובר באישיות מסויימת או בבעיה התפתחותית הדורשת התערבות.

הורה מודאג.

לקביעת תור
    סגירה
    אוטיזם?

הוספת תגובה

• אוטיזם ?

30/12/2009

זוהר שלום,
    מכל המידע שנתת, נראה לי ברור שלילד יש איחור שפתי, אם כי מותר שעדיין לא ירכיב משפטים, ושידבר בג'יבריש..
    יתר התיאורים אינם ברורים.ילד בגילו אינו אמור להתלבש/להתפשט, או להתעניין בבגדים ולבחור אותם.
    זה גם תקין, שאיננו מרבה לשחק עם ילדים אחרים, וחלק מהזמן משחק לבד.
    אני מציעה שתבקש הפנייה לקלינאית תקשורת, שתבדוק את רמת השפה, וגם תתרשם מהתפתחות חברתית ותקשורתית של הילד בהיבט רחב יותר. במידת הצורך, היא תפנה אותך לפסיכולוג התפתחותי/לרופא התפתחותי.

כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושמונה מרפס פתוח
    שלי
    26/12/2009

לביתי בת השנה ושמונה חודשים עדין המרפסים פתוחים כרגע אני ממשיכה במתן ויטמין D שאמור היה להשפיע על כך
    ביתי גם נמצאת בעיכוב התפתחותי ורק עכשיו מתחילה ללכת ליד שולחנו ורהיטים ולעבור ממקום למקום וגם לגרור כיסאות כמו כן אובחנה כבר מגיל שלושה חודשים כהיפוטונית עם גמישות יתר וטונוס נמוך
    מטופלת בהתפתחות הילד הפיזיוטרפיסטית שלה נגעה לה בראש ואמרה לי שהרמפסים עדין פתוחים מאוד האם יש לזה קשר גם לעיכוב? מה עלי לעשות עוד לקחנו לה עכשיו בנוסף לפיזיוטרפיה בהתפתחות הילד ליווי התפתחותי וגם רשמתי אותה לשחיית תינוקות שאמור לחזק אותה
    ובנוסף אני ניגשת לקבוע תור לקלינאית תיקשורת כי אינה מדברת ברור ואין אוצר מילים רחב מאוד רק עכשיו מתחילה יותר
    כעת אני קצת בלחץ בגלל כל העיכוב ומפחדת למען האמת לשדר לילדה את הלץ בגן דווקא אורמים לי שהיא התקדמה ושהיא בסדר ומנסה לתקשר כל הזמן
    יש מצב שכל הבעיות אף נובעות ממרפסים פתוחים מתי אמור להיסגר כבר בהנחה שהיה אור עד גיל שנה?
    סליחה על כל השאלות והאורך

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ושמונה מרפס פתוח

הוספת תגובה

• מרפס פתוח

ד''ר מיקי הר-גיל
    28/12/2009

שלי בוקר טוב
    המרפס הקדמי נסגר בדכ עד גיל 18ח, אולם אנו רואים מרפס פתוח בילדים גם אחרי גיל זה בדכ הדבר אינו דורש בירור מיוחד .
    בשל האיחרו ההתפתחותי היתי מתיעץ עם רופא הילדים שלך במידה ויש ספק מפנה לנוירולוג ילדים להערכה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שלי
    28/12/2009

עקב בעיה גנטית אנחנו אף מטופלים אצל נירולוגית ילדים בדנה המוסמכת לבעיה זו ביתי מגיל 3 חודשים במעקב אחת לחצי שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה?
    ענבל ימיני
    24/12/2009

בתי היקרה והאהובה בת שלושה חודשים, למן ההתחלה היציאה מן האמבטיה מלווה בזעקות, מה יכולה להיות הסיבה.
    החדר מחומם, היא יונקת בדרך כלל מיד לאחר האמבטיה, כי הבכי רם וההנקה מרגיעה אותה.
    חשבתי שהמעבר מאוד קשה לה ועל כן אני מנסה לעשות אותו הדרגתי ולשמור על אווירה נינוחה רגועה ומוכרת.

בשלושה ימים אחרונים החלה לצווח באמצע האמבטיה??? :-(
    אם אינני מצליחה להרגיע אותה , אני מוציאה אותה דיי מהר כדי לא להפוך את חווית האמבטיה ללא נעימה. אך מהרגע שמתחילה לבכות , הבכי הנו מכל הלב והיא נראת במצוקה אמיתית!!!

מה לדעתכם פשר הענין, ואיך כדאי לנהוג שהאמבטיה תהיה נעימה ונינוחה?

ההריון היה תקין, ללא שום בעיות!
    היא נולדה בלידה רגילה, והיא בריאה ושלמה ומתפתחת נפלא!
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    אמבטיה?

הוספת תגובה

• אמבטיה

25/12/2009

ענבל שלום,
    יש לנו תגובות אישיות לכל מצב, וקיים שוני בין אנשים ובין ילדים, לגבי התחושות בכל מצב. יש שאוהבים מים וחשים בהם טוב, אפילו מצויין, כאילו המים מדמים את המצב ברחם, ויש כאלה שחשים חוסר בטחון, בשל החוסר יציבות. ולפעמים - עצם השינוי והמעבר הם היוצרים חווייה קשה.
    נסי דרכים שונות לרחצה, כדי למצוא מה פחות "טראומטי" לילדה : יש כאלה הרוחצים בכיור, יש ששמים באמבטיה מגבת, שהילד נח עליה ומיי נעטף בסוף. זה מסורבל, אבל מקל על הילד לפעמים.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכר וחולף

מיכל
    25/12/2009

נסי לעטוף אותה בחיתול בד ולשים חיתול בד על המושב באמבטיה
    הניחי אותה לאט ובעדינות ואל תורידי את הידיים גם שהיא כבר שוכבת על הכיסא
    במהלך האמבטיה שהיא נינוחה לאט לאט הסירי את החיתול . יש תינורות רגישים יותר והמגע עם המים מרתיע אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימור אורך
    שירה
    23/12/2009

כיצד ניתן לבדוק האם ילד רכש את יכולת השימור? (מלבד הניסוי של פיאז'ה עם המקלות)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שימור אורך

הוספת תגובה

• למידת חוק השימור

24/12/2009

שירה שלום,
    יש הרבה גרסאות להבנת עקרון השימור והזהות : שוייון כמות (למשל : כוס גבוהה וכוס נמוכה שמלאות חציין במים), חוק שימור הכמות (5 כדורים צפופים, לעומת 5 כדורים במרחק זה מזה).
    מראים לילד תמונות שונות, ומבקשים ממנו לומר, האם זה שווה או לא.
    כל טוב, בהצלחה !
    אגב, חוק השימור נרכש בסביבות גיל 5-5 וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    נ
    23/12/2009

שלום רב

בני כמעט בן 3 נכנס לגן בגיל שנתים וחצי ועדין בוכה בכנסיה לגן. וגם אחר הצהרים מתנהג לא יפה

חשבתי שגיל שנתים "הקשה חלף" האם הקושי לא חולף? מה עליי לעשות כשאני כועסת זה נראה שזה רק מתגבר אבל כמה אפשר ? ומה צריך לעשות שאגדל ילד עם ערכים .

בבוקר הוא מתעורר בוכה ואז אני מלבישה אותו והוא בועט , אחר הצהרים שאני מנסה לשחק איתו ועם אחותו אז הוא "הוכף ומתנגד" איך נוהגים מה עושים ? כדי שיהיה נעים לילד ולי?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• תוקפנות

24/12/2009

נועה שלום,
    נראה לי שהילד שלך כועס, ולכן הוא מגיב בתוקפנות.
    הדבר החשוב ביותר הוא לנסות לברר מה מפריע לו.
    ייתכן שיש לו תכונת אופי הנוטה לרגזנות, אבל ייתכן, שמשהו בגן, או בבית, מטריד אותו. אולי תחרות עם אחותו, אולי תחושה של חוסר תשומת לב ?
    אפשר לנסות לצפות על הילד, גם בגן, ואפשר גם לנסות לדבר איתו. כשתדעי מה מציק לו, תוכלי גם לשנות את המצב ולהקל עליו, ואז יהיה יותר רגוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת, החור בראש נסגר מהר
    22/12/2009

שלום,
    ביתי בת 4 חודשים ובטיפת חלב אמרו לי שהחור בראש בקודקוד ממש כמעט ונסגר וזה לא הכי טוב

מה זה אומר???
    הם אומרים שהמוח צריך להתפתח כשהחור פתוח וכשהוא נסגר זה לא נותן מקום...
    האם עליי לדאוג ולקחת למעקב?

אם יש בעיה מה היא?
    ומה אופן הטיפול

תודה רבה

הוספת תגובה

• מרפס

ד''ר מיקי הר-גיל
    24/12/2009

מעין שלום
    אצל הרבה ילדים המרפס נסגר טרם זמנו.
    אין צורך לדאוג , צריך לעקוב באופן מסודר אחרי הקיפי הראש כל עוד הראש גדל כמצופה אין בעיה ( בדכ התפרים בין עצמות הגולגולת עדין פתוחים ומאפשרים את הצמיחה של הראש)
    התיעצי עם רופא הילדים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה
    מיכל
    22/12/2009

שלום רב!
    קודם אשבח את הפורום בתור צופה חבויה...
    בני המקסים בן 4.5 חודשים עד לפני חודש מלמל כשהייתי מחתלת אותו או מדברת אליו מלמולי רו.. וגה.. אה... היום הוא הפחית את מספר המלמולים ויותר צועק תוך כדי משחק ומדי פעם ממלמל... אציין כי הוא עירני מאוד לסביבה וכן מגיב לרוב לשמו/או אפילו מפנה מבט כשהכלב שלו מתגרד..... האם יש סיבה לדאגה,מה עלי לעשות? שמעתי שילדים שלא שומעים טוב מפחיתים את המלמול בגיל 4-5 חודשים.
    אודה על תשובה מהירה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה

הוספת תגובה

• מלמול

23/12/2009

מיכל שלום,
    את בהחלט צודקת שהפחתה במלמול היא סימן לקושי בשמיעה, אבל אין צורך להיבהל מכל דבר, בכל תחום של ההתפתחות. פעמים רבות השינוי הוא מעצם תהליך ההתפתחות והמעבר של הילד לשלב אחר. למשל : המעבר ממלמול, שהיית רגילה אליו, לצעקה, או השמעת קולות אחרים.

אבל בכל אופן, חשוב לעקוב אחר השמיעה של הילד ותגובתו לגרויי קול, חשוב לבדוק שהאזניים בריאות, שאין דלקת או נוזלים.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכוב מוטורי
    אמא ר
    21/12/2009

שלום
    בני בן כמעט שנה, עבר לידה קשה ויצא היפוטוני.(למרות שיש האומרים שזה גנטי אבל לילא ניראה כי אין לנו במשפחה היפוטוניה)
    זוחל על הגחון לא מצליח לעלות על שש.
    לוקח זמן עד שמצליח לעשותפעולות כמו ידיים על הראש (עושה אבל אחרי שלוש דקות..)
    האם צריך אבחון ואצל מי? טיפת חלב הגדיר אותו בעל היפוטוניה בינונית. מדבר מספר מילים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עכוב מוטורי

הוספת תגובה

• עיכוב מוטורי

22/12/2009

אמא יקרה שלום,
    בוודאי שכדאי שתפני למכון להתפתחות הילד, לפיזיותרפיסטית התפתחותית, כדי שתלווה אתכם.
    לפעמים, בהמשך, הילד גם נזקק לעבודה עם מרפאת-בעיסוק, על איכות עבודת הידיים.
    בקשי הפנייה מרופא-הילדים.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי ככה הילדה מטופלת

שלי
    27/12/2009

תבקשי הפניה להתפתחות הילד גם הבת שלי היא היפוטונית עם גמישות יתר וטונוס נמוך ורק בגיל 8 חודשים החלה לזחול גחון כעבור חצי שנה זחלה על 6 והיום רק בגיל שנה ושמונה הולכת סביב רהיטים ומחזיקה ידיים שהולכים איתה אני כברהבאתי לה ליווי התפתחותי הביתה כדי לעזור יותר אל תוותרי על טיפולים בהתפתחות הילד יכול לעזור
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה