פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זיהוי צבעים
    ליאת אוטמזגין
    09/12/2009

שלום רב!
    יש לי ילד בן 2.8 מדבר שוטף ופעיל אך יש לי בעיה הוא אינו מצליח לזהות או לנקוט בשמות הצבעים לדוגמא:עם אני יראה לו צבע הוא לא ידע להגיד לי את שמו גם לאחר שחזרתי מספר פעמים על שם הצבע יש לציין שהתאמת צבע ללצבע הוא שולט ומזהה שאלתי אילכם מה אליי לעשות ? הודה לכם עם תחזירו לי תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיהוי צבעים

הוספת תגובה

• שיום צבעים

10/12/2009

ליאת שלום,
    אין צורך לדאוג. זו תופעה ידועה. באמת קשה יחסית לזכור את שמות הצבעים, כיוון שהם דומים כל כך. חלק גדול מהילדים לומדים את שמות הצבעים רק בגיל 3-3 וחצי.
    סבלנות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשינה
    יעל
    09/12/2009

שלום כתבתי בעבר לגבי התינוק שלי. כיום בן שנה וחצי. כינינו אותו ילד עם מזג קשה. ילד פעי ל מאוד ורגיש. קשה לו מאוד עם שנת הצהריים, נמצא בפעוטון עד 13. על פי רוב מתעייף מוקדם אבל לא מצליח להרדם. שנרדם מתעורר מכל רחש. אני ממש אובדת עצות כי כאשר לא ישן הוא נהיה ממש תובעני, צורח עד שנרדם עם השקיעה. תופעה נוספת היא שהוא כל הזמן דורש אוכל, בקבוק שתייה, דבר שמרגיע אותו. ניסיתי להתייעץ עם פסיכולוגית, לעשות את שיטת 5 הדקות, אבל הוא מסןגל לצרוח במיטה שלו במשך שעתיים ולא להרדם. כרגע אני מרדימה אותו כשאני יושבת לידו והוא דורש שאלטף אותו או אחזיק לו יד (גם את זה מנסה להפחית). בערב יותר קל לו להרדם, ולישון שינה עמוקה. מה עוד אפשר לעשות? נכון לגשת לנוירולוג/ פסיכיאטר/ מעבדת שינה/ טיפול תרופתי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בשינה

הוספת תגובה

• קושי בשינה

10/12/2009

יעל שלום,
    יש ילדים כאלה, וזה בהחלט קשור עם מזג קשה.מה שמראה, שהילד מתקשה לווסת את התנהגותו בהרבה תחומים.
    ייתכן שזו בעייה פיזיולוגית, ולא פסיכולוגית, ופעמים רבות היא משתפרת ככל שהילד גדל.
    אפשר להתייעץ עם נוירולוג. לא מזיק לשמוע מה יציע לכם.
    אני מציעה להתאזר בסבלנות. לא תמיד קל להיות הורים. אף אחד לא הבטיח לנו ילד "מהספרים".
    הרבה כוח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה-בבקשה
    נ
    09/12/2009

שלום לך

ביתי בת שנה +שבועים היא כל הזמן כועסת וצועקת וכו' ולפעמים גם נותנת "מכות " איך אני אמורה להרגיע אותה/ "לחנך" ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצה-בבקשה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה שנותנת מכות

10/12/2009

נועה שלום,
    ב גיל זה, המכות הן פעמים רבות במקום דיבור, שהילד עדיין אינו שולט בו.
    אפשר לתפוס לילד את הידיים, בעדינות, להחזיק אותן, ולומר "אסור".
    אפשר גם לנסות להבין מה הילדה רוצה, למה היא כועסת, ולומר עבורה את הדברים, או לשאול אותה , כמו למשל : את רוצה את.....? כך גם נותנים לה דוגמה, לדבר במקום להכות.
    אני מקווה שתקופה זו תחלוף בקרוב.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה לילדה בת 3
    אמא
    09/12/2009

שלום רב
    בתי בת 3 עם איחור בהתפתחות השפה. כשהיתה בת שנתיים וחצי אמרה מילים בודדות בלבד ואילו כיום מסוגלת לחבר כמה מילים אך לא מחברת משפטים ובכלל אוצר מילים ומשפטים מאד דל. אני רואה שהיא נאבקת לחפש מילים (מגמגמת: ו..ו...ו...) וגם נאבקת לבטא אותן והדיבור שלה אכן משובש ולפעמים קשה להבין והיא מתרגזת. אני לא אמא פולניה אבל מהשוואה לאחותה הגדולה, שבגיל זה כבר ממש דיברה ויכלנו לנהל איתה דו-שיח, נראה לי שיש לה איחור. ממה זה יכול לנבוע? לא נראה לי שיש לה בעית שמיעה אבל קבעתי תור לבדיקת שמיעה (היא שומעת אותי גם אם לא רואה את השפתיים).

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה לילדה בת 3

הוספת תגובה

• התפתחות שפה

10/12/2009

אמא יקרה שלום,
    לא תמיד ידועה לנו הסיבה לאיחור או ליקוי התפתחותי, בכל תחום. המוח הוא איבר מורכב מאד, ולצערנו, אנחנו עדיין רחוקים מהבנת דרך התפקוד שלו.
    מכל מקום, ברור שהילדה צריכה טיפול, וכדאי שלא לדחות. ככל שתקדימו לטפל, הסיכוי לשיפור יהיה טוב יותר.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ פסיכולוגי לילדה מעוכבת התפתחות
    רחל
    08/12/2009

ערב טוב
    ביתי בת 10 מאובחנת עם אטרופיה של הצרבלום. יש לה השגים מדהימים.
    מגיל שנתיים היא עוברת טיפולים פרא רפואיים רבים אבחונים והרבה ריצות.
    היא בת שניה. מיקומה בבית הוא בין שתי בנות מוכשרות ומצליחות באופן מיוחד בכל התחומים ב"ה
    כל השנים היו לה בעיות התנהגות בעיקר בבית. אני מרגישה שגם לאחר עבודה נכונה וטיפול רגשי מעולה עדיין המקום בבית בעיתי ומזמין אירועים לא נעמים לה ולכל המשפחה.
    ניסינו לתת לה כלים, ולחזק את דמויה בעיני עצמה, וכן להדיש ולהאיר את הנקודות החזקות והיכולות שבה. עדיין ההתמודדות בחזית קשה ובלתי נשלטת.
    אולי יש לך עצה או רעיון שנוכל להעזר בו ולהביא להקלה על ילדתינו המתוקה ועל שאר בני הבית
    תודה מראש
    ולילה טוב
    רחל

הוספת תגובה

• יעוץ פסיכולוגי

09/12/2009

רחל שלום,
    ראשית, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שכולכם חשים.
    אינך מפרטת לגבי בעיות ההתנהגות, ולכן קשה לי לתת לך עצות ספציפיות.
    כמו כן, לדעתי, לא כל בעיות ההתנהגות הן ממקור רגשי. צריך להבין, שכשהמוח פגוע, חלק מההתנהגויות הן לא בשליטה של האדם, וקשה מאד ללמד אותו לשלוט או לשנות התנהגויות מסויימות. לכן, בהרבה מקרים חייבים להיעזר בטיפולים תרופתיים, שמשנים את פעילות המוח, ומאפשרים השפעה טובה יותר של הטיפול הפסיכולוגי.
    באופן כללי, אני מציעה לך להתייעץ עם פסיכיאטר ילדים מומחה.
    בהמשך, יש פסיכולוגים מיוחדים, שמומחים בטיפול בילדים פגועים (כמו למשל ילדים עם תסמונות כמו דאון, וויליאמס, טורט וכד') ועובדים איתם על עיצוב התנהגות. ישנה עמותה שנקראת "איתן" (איגוד ישראלי לתסמונות נדירות). נסו לפנות אליה, אולי הם יציעו לכם כתובת של איש מקצוע מומחה ובעל נסיון עם ילדים כמו בתכם.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אתי
    07/12/2009

יש לי שתי בנות , הגדולה בת שנתיים וארבע ותינוקת בת ארבעה חודשים.
    הגדולה נמצאת בגן בקבוצה של ילדים הגדולים ממנה בחודשיים שלושה בערך ויש גם כאלה שכבר בני שלוש.
    הילדים הגדולים בגן עושית בסיר ובעקבות כך גם ביקשה לעשות בסיר , זה יצא בדיוק בתזמון שהחלטנו לגמול אותה בשיתוף עם הגננת שהתחילה גמילה של כל הילדים בגן.
    בשבוע הראשון היה סביר , פספוס פה ושם והיינו בטוחים שאנו על דרך המלך.
    בשבוע השני בלי פספוסים בכלל , כבר הרמנו כוסית. הילדה גמולה!
    בשבוע השלישי החלה ריגרסיה, היא לא הייתה מוכנה ללכת לשירותים והגננת בישרה שהיא מפספת כמעט כל היום.
    החלטנו לשים חיתולי גמילה במקום תחתונים ולסגת מהנושא כדי לא להלחיץ.
    היום מה שקורה זה שבגן היא מבקשת והולכת לשירותים בלי פיספוסים בכלל ואיך שהיא מגיעה הביתה מהגן היא עושה בתחתונים במשך כל היום.
    אני ובעלי חושבים שהסיבה נעוצה באחותה התינוקת. בגן היא רוצה לרצות את הגננת והמטפלות ועושה מה שמתבקש ממנה.
    בבית היא רוצה לחזור להיות תינוקת קטנה , שישימו לה חיתול ואפילו חזרה לבקש סימילאק.
    אנחנו אובדי עצות. כרגע ירדנו מהנושא ואנחנו לא מדברים איתה על זה , מצפים שזה יגיע ממנה.
    אבל אנחנו מאוד מתוסכלים מזה שבגן היא מבקשת ובבית משחררת בלי לבקש ולא רוצה ללכת לשירותים.
    במיוחד שאנו יודעים בודאות שהיא יודעת טוב מאוד להתאפק ולבקש ומבינה בדיוק שצריך לעשות בשירותים.
    היא ילדה מאוד פיקחית אך רגישה עד מאוד.
    אשמח לקבל ממך ייעוץ ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה

08/12/2009

אתי שלום,
    לדעתי, את מנתחת את המצב בצורה נכונה מאד, ואינך זקוקה לעצתי.
    מוכרות לנו תופעות כאלה, במיוחד בגיל כל כך צעיר. ובכלל, רוב תהליכי ההתפתחות אינם תמיד "קדימה", יש גם רגרסיות, עד שהמצב מתייצב.
    אני מציעה לך לא לדאוג, להתאזר בסבלנות. זה יבוא, גם בבית.
    כל טוב לכולכם !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכודידקטי או אחר?
    רינת
    06/12/2009

שלום רב!
    בני בן שנתיים וחצי ורק לאחרונה החל לדבר, הגיית המילים היא חלקית ולא תמיד נכונה (סופי מילים נבלעים, אותיות מתחלפות וכד') והוא לא מחבר יותר משתי מילים יחד. בדיקות השמיעה שלו (3 בהפרשים של כמה חודשים זו מזו) הראו סימנים להצטברות נוזלים, עם רמות שמיעה לא מצויינות אך גם לא גרועות מספיק כדי להתערב התערבות כירורגית (כפתורים), מומחה הא.א.ג ממליץ להמתין.
    בגן (הפרטי) המליצו לנו לעבור אבחון מקיף הכולל תצפיות בבית ובגן, אצל מאבחן פרטי על מנת שלא "לסמן" את הילד כבעייתי. ובמקביל להתחיל בטיפול אצל קלינאי תקשורת ומרפא בעיסוק.
    יש לציין כי מבחינה חברתית הוא ילד אהוד, חייכן וחברותי, וללא שום קושי מוטורי, התנהגותית הוא מגיב באלימות בגן מאז שנולדה לו אחות חדשה לפני 3 חודשים.
    הקושי היחידי שהראה בעבר היה תחושתי- הוא סרב להתלכלך, הסכים לאכול מאכלים בעלי מרקם אחיד בלבד וכו'. כל זאת היה עד שהתחיל ללכת לגן לראשונה בגיל שנה וארבעה חודשים, השיפור היה מהיר מאוד ועתה אין זכר לתחושתיות היתר ממנה סבל.
    שאלותי הן:
    1.איזה סוג אבחון צריך להעשות במקרה שלנו?
    2.איזה איש מקצוע עליי לחפש? (המלצות באיזור באר שבע תתקבלנה בשמחה רבה)
    3.האם באמת יש משמעות להתווית תויות על ילדים כ"כ צעירים?
    האם לא עדיף מכון של קופ"ח עם מספר בעלי מקצוע מכל התחומים?
    תודתי העמוקה על תשובתכם! רינת.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פסיכודידקטי או אחר?

הוספת תגובה

• אבחון התפתחותי

07/12/2009

רינת שלום,
    אינני רואה סיבה משכנעת לערוך לילד אבחון כעת. את מציינת שלמעשה יש "קושי" עתה רק בתחום השפה, אם כי גם זה נשמע לי בתחום הנורמה לפי גילו.
    לדעתי, אין צורך כרגע באבחון. הייתי עוקבת אחר רמת השמיעה - זה חשוב מאד !!! - ואם השפה לא תתקדם באופן מלא, ללכת לקראת גיל 3 לקלינאית תקשורת.
    האבחון חשוב, כיוון שאם יש בעייה, הרי ככל שמקדידמים לטפל, השיפור טוב יותר.
    בינתיים, הקפידו לדבר אל הילד באופן ברור, כשאתם מול הפנים שלו, כדי שישמע הכי טוב ויראה את תנועות השפתיים שלכם.
    מבחינת ה"כתובת" לפנייה - אני תמיד מעדיפה מכון להתפתחות הילד של המערכת הציבורית. הן כי יש שם אנשי מקצוע מכל התחומים, והן משום שהם נקיים מעניין כספי.
    אגב, המכון בבי"ח סורוקה הוא מצויין !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בן נון-המון תודה על תשובתך

רינת
    07/12/2009

המהירה והמנומקת!
    חיזקת את תחושתי ואפעל בעצתך.
    המון המון תודה!!!
    רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מיקי הר גיל - שאלה בנושא בריאו
    נ
    06/12/2009

שבוע טוב

לבני בן שנתים ו8 חודשים לפני כחודש וחצי סבל משילשולים וריר עם דם במשך כמעט 3 שבועות נלקח עבורו תרבית צועה אך היתה "תקלה " והתשובה הגיע רק שילשום והודיעו לי שהיתה צמיחה של חיידק הסנמונלה. הבנתי שאני אמורה לעשות בדיקה חוזרת ואעשה . אציין שבני בתקופה הזאת קיבל אנטיביוטיקה +אנטיביוטיקה לוריד והבנתי מהרופא המטפל שלא נותנים אבל מהסיבה שלא הגיעו תוצאות של צמיחת חיידק אז נתנו , אני ממש מבוהלת והבנתי שזה חיידק מסוכן מה ההשלכות שלו? ואיך ניתן להימנע? אני שומרת על ניקיון והיגינה אקסטרה אבל הילד בגן .......... אשמח לקבל את תשובתך

הוספת תגובה

• סלמונלה

ד''ר מיקי הר-גיל
    06/12/2009

נועה ערב טוב.
    סלמונה הינו חיידק שכיח התוקף את מערכת העיכול בד"כ חולף לבד ללא צורך בטיפול.
    מתאורך עולה שבנך היה בהחלט חולה וטופל גם באנטיביוטיקה לוריד , נראה לי שאז בשיא המחלה זה מה שהיה צריך לעשות. רפואה אינה מדע מדיוק .
    לא נגרם כל נזק כתוצאה מהטיפול ,שלחי בדיקת צואה חוזרת אני בטוח בשהחיידק כבר נעלם ,
    חיידקים הקשורים למע העיכול עוברים בצואה ודורשים הגינה בגן , במידה הגננת אינה שוטפת ידים בין ילד לילד אחוזוני המעבר גדולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות תינוקית
    שגית
    05/12/2009

לד"ר יוכי שלום רב
    בני בן שנתיים וחודשיים ,ילד מקסים ,שמבין כל מה שאומרים לו,ילד שמחבר משפטים בצורה יפה , שרמת הידע שלו מאוד נרחבת .
    בני נמצא במסגרת של גן אשר מתחלקת לשתי קבוצות גילאים: בני גילו וילדים שקצת יותר גדולים ממנו {בני שנתיים ושמונה חודשים עד שלוש },רוב הילדים שבני גילו לא ממש מדברים ואף החבר הטוב שלו בגן {שהוא מאוד אוהב}לא ממש מדבר אך מבין הכל .
    מה שקורה הוא שהבן שלי החל בשלושת השבועות האחרונים לדבר בשפה של תינוקות{ממש מחקה את שפתו של החבר } למרות שהינו יודע לדבר ,הדבר קורה לא רק בגן אלא גם בבית ובנוסף הוא החל להיות קשור ממש למוצץ שלו דבר שלפני כן לא היה ,והיה משתמש בו רק לצורכי שינה .{אפילו הגננות שמו לב לכך }
    דבר נוסף שקורה בזמן האחרון הוא שאני מנסה לגמול את הילד מחיתול ,דבר שהתחלתי איתו בעבר אך הפסקתי עקב כניסתו לגן {פחדתי להעמיס עליו יותר מידי }בעבר הוא היה משתף פעולה יפה ואומר לי כשיש לו אחד מהצרכים ,אך עכשיו הדבר שונה ,הוא לא אומר לי גם לאחר שעשה את צרכיו בחיתול {למרות שאני מסבירה לו שיגיד לי והוא מראה הבנה מלאה כי אני בודקת אם הבין אותי }.
    ויש מצבים מעטים שהינו אומר רק לאחר העשייה בחיתול {דבר שלפני כן כן אמר}
    האם יש סיבה לשינויים האלה ? ואיך היית ממליצה להתמודד עם נסיגה בהתנהגות ?
    ואשמח לקבל עצות לגמילה לאור מה שרשמתי לך
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות תינוקית

הוספת תגובה

• התנהגות "תינוקית"

06/12/2009

שגית שלום,
    קשה לומר על ילד בן שנתיים+, שיש לו התנהגות "תינוקית". הוא הרי באמת תינוק !. בהחלט ייתכן שהגמילה מוקדמת מדי, והוא עדיין אינו בשל לכך. ייתכן שאת "לוחצת" מדי? ואולי זו הסיבה לנסיגה ?
    לא תמיד אנו יודעים את הסיבה לנסיגה בגיל זה.
    ובכל מקרה - עצתי לך להניח לו. אנו משוכנעת שהכל יגיע לכשיבשיל.
    כל טוב, וסבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בקבלת והבנת הוראות לילדה בגיל
    ציקי
    04/12/2009

שלום ,יש לי בת בגיל 4 בעלת שפה עשירה אינטליגנציה ריגשית גבוהה,לטענת הגננת יש לה קושי במילוי הוראות,לדוגמא:
    היא נתנה להם לצבוע קבוצת סביבונים כאשר כל שלשה סביבונים מתוך הקבוצה צריכים לצבועה בצבע שונה הילדה התקשתה במילוי המשימה
    וכן יש לה בעיה במטוריקה העדינה כגון לעבור על קווים כמו שצריך או לצבוע בתוך ציור אז היא קצת מפספסת וגלשת גם החוצה וכן יש לה קושי בצביעת סיבובים(למלא משטחים עגולים)
    ראוי לציין כי לגבי הרמה השיכלית גם אנחנו וגם הגננת אמרה שהיא ברמה טובה מאוד דהיינו כל מה שהגננת מספרת היא יודעת הכי טוב לספר בגן ולחזור וכן בשעת הסיפור והלמידה היא מאוד מרוכזת וכן היא מאוד אוהבת לעשות עבודות יצירה ופזלים להרכיב היא ממש אלופה וכן למשל שלמדו את האותיות היא יודעת מאוד טוב כל אות מה היא ,בקיצור היא מאוד חכמה ואין נראה שום בעיה שיכלית,להפך,אלא רק הבעיה שכתבתי לעיל
    שאלתי:
    1:האם זה בעיה
    2:אולי בגלל שהיא מהילדים הקטנים בגן אז זה משפיע?
    3:אם זה בעיה ,אז איך מגדירים בעיה זו,ומי מטפל בכזה דבר,והאם יש לזה פיתרון
    אשמח לתשובה לפורום או למייל כי אנחנו מאוד לחוצים
    תודה

הוספת תגובה

• קושי במוטוריקה עדינה

06/12/2009

ציקי שלום,
    את מציינת קושי במוטוריקה עדינה, ואין לכך קשר עם יכולת שכלית או שפתית. ייתכן שהילדה |"אינה מבינה" את הוראות הגננת בעניין זה, משום שאינה אוהבת לבצע מטלות אלו, אולי כי הן קשות לה.
    אני מציעה לבקש הפנייה למרפאת-בעיסוק שתבדוק את יכולותיה, ואו שתרגיע אתכם שהכל בסדר, או שתציע טיפול, ותעזור לילדה, לכם ולגננת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שנים
    אוקסנה
    03/12/2009

שלום. ילד שלי בן 3 שנים. הוא מפחד מצעקות של ילדים או מראש של אוטו....! מה אפשר לעשות? בבית אסור אפילו לשתאל. זה מקגיז אותו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שנים

הוספת תגובה

• רגישות שמיעתית

06/12/2009

אוקסנה שלום,
    הילד שלך כנראה רגיש לקולות, והקולות חזקים מדי בשבילו.זה בהחלט הרגשה לא נעימה.
    נסו לשמור יותר שקט בבית. זה בדרך כלל משתפר כשהילד גדל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת בייעוץ
    יעלי
    03/12/2009

שלום יש לי ילד בן 4 ו- שמונה חודשים אך ישנה בעיה קלה הוא בד"כ לא הולך זקוף והראש מורכן קדימה בשל היותו כבד אני יודעת שיש לו בעיה בחגורת הכתפיים שהיא לא חזקה ובנוסף הליכתו לא נכונה בפסיעות הרגליים כאשר הוא כותב או מצייר כל כובד גופו מורכן לשולחן כולל הראש שנצמד לדף למרות שהוא עם משקפיים ורואה איתם מצויין הוא מחזיק את הטוש או עיפרוןן בחוזקה וכך גם נעשית מאין חריטה על הדף
    שאלתי היא מה ניתן לעשות לאן אני אמורה לפנות אני אובדת עצות
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניינת בייעוץ

הוספת תגובה

• ריפוי בעיסוק

ד''ר מיקי הר-גיל
    04/12/2009

מיכלי בוקר טוב
    פני להערכת מרפאה בעיסוק
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ...
    סיגל
    02/12/2009

יש לי ילד בן 4.5 אובחן בגיל 3.5 בחנה לבריאות הילד והרופא שאיבחן אותו קבע שהילד צריך ריפוי בעיסוק, הידרותרפיה, קלינאית תקשורת ובסוף המכתב הוא כתב לנו שבעוד שנה מהיום אבקש לבוא לבקורת עם דוח גננת, הילד קיבל את כל ההמלצות של הרופא ולדעתי יש נסיגה במקום התקדמות
    הילד מסרב לעבוד ולפתח את התחום המוטריקה העדינה וצצו גם בעיות של קשב.
    השאלה שלי בגדול אך אפשר לקדם את הילד אם יש מסגרת שתוכל להמליץ מחוץ לגן בשעות הפנאי
    לאן לפנות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לך ...

הוספת תגובה

• טיפולים התפתחותיים

06/12/2009

סיגל שלום,
    בעיני, המקום הנכון ביותר הוא מכון להתפתחות הילד, כיוון שיש בו צוות רב-מקצועי, אשר פועל יחד, במחשבה ובשיקול.
    עבודה נכונה, לפי נסיוננו, תמיד מקדמת את הילד, ועוזרת לו ולסביבה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3
    לינוי
    01/12/2009

בתי בת ה - 3 ילדה שמחה חברמנית מלאת ביטחון עצמי אך מכה בל סוף חברים לגן
    או חברים מחוץ לגן, ועל הדרך סתם ילד שנתקלה בו במקרה. מאוד לא נעים לנו הסברנו לה
    אין ספור פעמיים שלא מכים ותמיד מזהירים אותה לפני כל יציאה לפארק לא להרביץ אבל זה לא עוזר.

מה עושים איך פותרים תבעיה.

דבר שני הגננת מספרת שהילדה התחילה לאכול חול האם זה מעיד על משהו.

נואשים.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית ?

02/12/2009

כוכי שלום,
    ייתכן שלבת שלך יש תת-רגישות, והיא מנסה לבדוק דברים בעוצמה, לא בכוונה רעה. למשל, היא בעצם רוצה ליצור קשר עם הילדים, בדרך של נגיעה, אבל אינה מודעת לכך שהיא נותנת מכה, וזה כואב. ייתכן שזה גם מסביר למה היא "אוכלת" חול.
    אולי כדאי שתתייעצו עם רופא-הילדים והוא יפנה אתכם למרפאת-בעיסוק, אשר תעשה בירור יסודי של נושא התחושתיות אצל הילדה, ותדריך אתכם מה לעשות.
    כח טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!!!!!!!!!!!!
    ה
    30/11/2009

בתי בת 9 חודשים עדיין לא זוחלת עומדת על הידיים יפה מאוד ומתנדנדת מצד לצד (בשכיבה על הבטן)מסתובבת סביב עצמה בזמן העמידה על הידיים.
    אני נורא דואגת כי היא לא מצליחה להרים את הבטן מהריצפה האם יש סיבה לדאגה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• זחילה

ד''ר מיקי הר-גיל
    30/11/2009

ערב טוב
    בדכ זוחלים בין 9-11 ח.
    נראה שהיא קרובה , סבלנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרוממות מהרצפה

01/12/2009

אמא יקרה שלום,
    אין צורך להיבהל. ס"ה מדובר בילדה שמתפתחת כצפוי.
    אולי כדאי שתבקשי הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה