פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון קשב וריכוז
    רונית
    30/01/2015

היי דר יוכיח מה שלומך ?
    מקווה שאת זוכרת את ההודעות שלי מהעבר התייעצות איתך לגביי בני בן ה5 בעניין הפרעת קשב וריכוז
    לאור המלצתך החלטתי לקחת אותו לאבחון במסגרת הקופה ולא באופן פרטי במידה ונרצה חוד שניה נלך למישהו פרטי
    בכל מקרה נקבע לנו תור לעוד חודש וחצי בבית חולים שניידר לדר תמר שטיינברג האם שמעת עליה ?אם לומר את האמת האבחון קצת מלחיץ אותי
    בני נכון להיום בן 5 וחודשיים כיצד מתבצע האבחון לילדים בגיל זה ?
    אודה להתייחסות
    תודה מראש
    וסוף שבוע נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון קשב וריכוז

הוספת תגובה

• אבחון קשב וריכוז - תגובה

31/01/2015

רונית שלום,
    ד"ר שטיינברג היא נוירולוגית-ילדים, מנוסה. נחמדה. הבדיקה היא במידה רבה דרך משחק, קצת שאלות, קצת בדיקה גופנית של קואורדינציה, וקצת תצפית על הילד. אני מניחה שאם תתרשם שאמנם יש סימנים של קשיי קשב וריכוז, היא תפנה אתכם בהמשך לאבחון פסיכולוגי.
    זו בעיני הדרך הטובה והנכונה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות ועיקוב שפה
    רחל
    27/01/2015

ילדה בת שנה וחמשה חודשים עדין לא מדברת אומרת רק צליל ראשון כמו נו - נועה אמ -אמא וכן יש לה רעידות מדי פעם ביד ימין האם יש קשר היא נשלחה לבדיקה של אלקטרודות במוח. זה מדאיג אותי. האם צריך בדיקה מקדימה אחרת.?

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות ועיקוב שפה

הוספת תגובה

• רעידות ועיקוב שפה - תגובה

28/01/2015

רחל שלום,
    כל דבר חריג מצדיק בדיקה של רופא ליתר בטחון. הרעידות ביד הן בהחלט תופעה לא רגילה, וצריך לבדוק אותה אצל נוירולוג-ילדים. הבדיקה של אי.אי.גי. (EEG) היא פשוטה ולא כואבת וטוב שעושים אותה. כנראה שאחריה יראה את הילדה נוירולוג-ילדים.
    נקווה שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב והרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות
    שרי
    19/01/2015

שלום רב,
    בני בן שלוש וחצי והוא בעלי עיכוב התפתחותי כללי ועל כן מצוי בגן למעוכבי התפתחות. אחרי שיחה עם הגננת ומהכרותי, מן הסתם, איתו נראה שחלק מקשייו נובעים מבעיות רגשיות, למשל: קשה לו עם שינוי בסדר היום בגן או מגיב בבכי כמתבקש לאסוף צעצועים או כשמתבקש לבצע מטלה שקשה לו. איך אני יכולה לעזור לו? הוא ילד חברותי מאוד ותמיד במרכז העניינים בגן וההתנהגות הזו עלולה להשפיע על הקשרים החברתיים בעתיד. יש לו גם לעיתים ניתוקים כאלה לכמה שניות בזמן המפגשים. האם כל אלה יכולים להצביע על קשיים בקשב וריכוז? האם יש קשר? תודה וסליחה על המגילה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות - תגובה

20/01/2015

שרי שלום,

לגבי הקשיים בהתנהלות הילד - הם יכולים לנבוע משתי סיבות :
    א. מקושי שלו בהתארגנות, שהוא חלק מהעיכוב ההתפתחותי הכללי.
    ב. הבכי יכול להיות תגובה של תסכול, כשהילד מרגיש באמת שקשה לו, או שאיננו מצליח כמו יתר הילדים.
    לגבי שתי הסיבות - אני בטוחה שמטפלים בהן, כחלק מתכנית הטיפול בילד. בדיוק לשם כך הוא בגן מיוחד, שיש בו קבוצת ילדים קטנה, ויש צוות מקצועי שמגיע ומטפל בכל ילד גם באופן פרטני וגם כקבוצה.
    אני מציעה לך לא להיבהל ולחכות בסבלנות. במהלך הטיפולים השנה הילד אמור להתקדם, והקשיים אמורים להצטמצם.

לגבי ה"ניתוקים" - זה מצריך בירור נוירולוגי. דברו עם נוירולוג-ילדים שמלווה אתכם.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש
    אמא
    15/01/2015

בן השלוש שלי ילד עם המון אנרגיות ומרץ. התחיל גן רק השנה. מתקשה לשבת במפגשים. מתקשה לשחק בתוך הגן בזמן המשחק החופשי. עובר ממקום למקום כי דעתו מוסחת בקלות בגלל כל הרעש ועודף האפשרויות. לא תמיד קשוב או שאולי לא שומע - עבר בדיקת שמיעה תקין אך יש נוזלים באוזן שמאל. הרופאה אמרה לחכות שיעבור ולבוא לביקורת. הוא מסוגל לשאול שאלה שוב ושוב גם אם עניתי ואני לא בטוחה אם הוא לא שמע את התשובה או שפשוט הוא לא מקשיב.
    יש לו חוש ריח מפותח מאוד שיכול לגרום לו לא לרצות להיכנס למקום חדש בגלל ריח לרא מוכר. אני מתלבטת מה לעשות. היה באבחון דרך הקופה אבל הרגיש לי מאוד לא מקצועי ושוקלת אבחון פרטי

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש

הוספת תגובה

• בן שלוש - תגובה

16/01/2015

אמא יקרה שלום,
    לפי התמונה שאת מתארת, צריך לשקול אפשרות של הפרעת קשב. אפשר לנסות לטפל גם בגיל זה, בדרך פסיכולוגית, ע"י הדרכה שלך ואולי גם של הגננת. לכן חשוב שייערך אבחון.
    אני תמיד מעדיפה מקום ציבורי, בגיל זה - עדיף מכון להתפתחות הילד, שם נמצא צוות רב-מקצועי, שעובד במשותף, ובמידת הצורך ניתן לקבל טיפולים מסודרים והתייעצות עם כמה אנשי מקצוע, כולל קלינאית תקשורת, מרפאת בעיסוק ורופא.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    16/01/2015

כמו שכתבתי הוא כן עבר אבחון במכון להתפתחות הילד של הכללית. הם אמרו שהכל תקין תואם גיל וכשנבוא שוב עוד חצי שנה. לי הרגיש לא מקצועי האבחון. בגלל זה שוקלת ללכת למכון פרטי. את לא ממליצה? כדאי כן לחכות חצי שנה ולבטוח באבחון שנעשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

17/01/2015

שוב שלום,
    לא ברור לי מדוע התרשמת שהאבחון "אינו מקצועי". ייתכן שהוא לא היה כפי שציפית.
    אין גם להסתיר, שלא כל הצוותים הם באותה רמה. יחד עם זאת, באופן כולל, אמרתי שאני מעדיפה את האבחון במערכת הציבורית, במכון להתפתחות הילד, ונימקתי מדוע.
    היתר הוא לשיקולך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

אמא
    17/01/2015

מה זה מכון להתפתחות הילד בשרות ציבורי? האם המכונים של קופות החולים נכללים בזה? איפה אני מוצאת מכון ציבורי כזה שקרוב אלינו? (גרים ברמלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - תגובה

17/01/2015

כן, בהחלט. הכוונה היא למכונים שנמצאים בבתי-חולים או של קופות החולים. למשל, יש מכון גדול וטוב באסף הרופא, אני מניחה ששלחו אותך למכון של הקופה שלך שקרוב לביתך. יש גם מכונים פרטיים, אבל אלה יקרים, ורובם פחות טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות
    נטלי
    13/01/2015

היי...יש לי ילד בן 11 וחצי שמזה שנה מתנהג התנהגות תינוקית ולא מתאימה לגילו..משמיע קולות..מנסה להצחיק בשטויות..וגם בכיתה התחילו לקרוא לו ליצן הכיתה.
    בבית כשאנחנו מעירים לו על מעשים קונדסים הוא עונה בקול ילדותי ומעצבן ותשובות מעצבנות וטיפשיות..
    מה עליי לעשות...מה עליי לבדוק ...איזה בדיקות להתחיל..האם צריך צילום ראש נוירולוגי ?
    קשה לי ממש ואיני יודעת מה לעשות
    חברה אמרה שזו התנהגות של אוטיסט...האם זה נכון ?
    אציין שהוא ילד רגיל לכל דבר..עצמאי..יש לו מלא חברים..הוא בחוג לכדורגל ושחייה...

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות

הוספת תגובה

• התנהגות - תגובה

13/01/2015

נטלי שלום,
    עניתי לך בפורום השני בהרחבה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמסרבת לאכול בגן.
    אביב
    11/01/2015

שלום רב,

ביתי בת שלוש וחצי נמצאת בגן שפתי בגלל איחור בהתפתחות השפה וחשד לבעיות בתקשורת.
    ישנה התקדמות מתחילת השנה אבל ישנה בעיה שמטרידה אותי וזה שהיא לא אוכלת את ארוחת הבוקר שהיא מביאה מהבית. אני שואלת אותה מה להכין לה לארוחת הבוקר ושמה לה בדיוק מה שהיא מבקשת אבל כשמגיעה השעה לאכול היא מתחילה לבכות ואומרת שהיא לא רוצה לאכול. את הפרי שמחלקים בצהריים היא אוכלת למרות שלאחרונה אמרו לי שגם עם זה היא התחילה לעשות בעיות.
    אציין שהיא אוכלת יפה מאוד בבית אבל בגן היא מסרבת לאכול. למה זה קורה? על מה זה מעיד? קשור לתקשורת? הרצון שלה לשלוט במשהו? אני כבר לא יודעת מה לחשוב...
    אודה על תשובתך

אביב

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמסרבת לאכול בגן.

הוספת תגובה

• ילדה שמסרבת לאכול בגן. - תגובה

11/01/2015

אביב שלום,
    אין לי תשובה ברורה לשאלתך, אף שמוכרים לי כמה מקרים כאלה : ילדים שלא רצו לאכול בגן, או לא היו מוכנים לישון בגן. לפעמים זה קשור בתחושה של חוסר בטחון של הילד, לפעמים זה נובע מהרגלים מסויימים שיש בבית, ואין בגן. למשל, שבבית עוזרים לילד לאכול, ובגן לא. אולי זה מביך אותה, שכל הילדים אוכלים יחד. אינני רואה קשר לתופעה זו עם קשיי התקשורת.
    הדרך לנסות לפתור את החידה היא לבקש מעוזרת הגננת להסתכל על הילדה ולנסות לראות מה מפריע לה. אולי אפילו לצלם אותה בזמן שהילדים אוכלים. אפשר לבקש מהעוזרת להציע לילדה עזרה, או אפילו רק לשבת לידה.
    לצערי, צריך פשוט לנסות פתרונות שונים, עד שתצליחו, או עד שהילדה תסתגל ותאכל כרגיל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה..

אביב
    11/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג בן שנתים וחודש
    דודו
    04/01/2015

שלום רב. הבן שלי בן שנתיים וחודש. עבר בגיל 7 חודשים ניתוח לב פתוח.
    בגיל שנה ושמונה אצל קלינאית תקשורת נאמר שיש לו תקשורת טובה. מבחינת הבנה מאחר מאחר ב 8חודשים ומבחינה שפתית ב10 חודשים. לאחר 4 חודשים אצל קלינאית שבדו איתו על שיפר ההבנה הוא הדביק את הפער ההבנתי. כרגע עובדים איתו על היגוי והפקת צלילים.
    האם זה שהוא עדיין אינו מדבר ואומר רק כמה הברות בודדות מעיד על סוג של פיגור או אוטיזם ???
    מבחינה מוטורית הוא בסדר גמור.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג בן שנתים וחודש

הוספת תגובה

• מודאג בן שנתים וחודש - תגובה

05/01/2015

דודו שלום,
    ידוע לנו על קשר בין ניתוחי לב בגיל הרך לבין עיכובים התפתחותיים. ילד שעבר תקופה של מחלה, במיוחד מחלת-לב, וניתוח לא פשוט, מטבע הדברים הוא חלש יותר, ומוגבל יותר, וזקוק להתאוששות.
    לפי התיאור שלך, האיחור הוא קל, ורק בשפה, ומה שמעודד הוא - שהטיפול משפיע לטובה.
    אין סימנים של אוטיזם לפי התיאור שלך !!!
    ברור שכרגע הילד בפיגור יחסית לצפוי בגילו, אבל אנחנו מדברים על עיכוב, שלתקוותנו ייסגר, ובעוד כשנה , הילד ייכנס לנורמה המתאימה. נקווה מאד שכך יהיה.
    מאחלת לכם הרבה בריאות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר בשרירים
    לנוש
    31/12/2014

שלום. תינוקת בת שנה. יש לה גמישות יתרה בשרירים (היינו אצל אורטופד). היא לא עומדת על כל כף הרגל. היא נעמדת על קצה העצבאות וכך הולכת סביב השולחן הנמוך בסלון, או בעזרת ההליכון שדוחפת לפניה. אבל היא לא מסוגלת ללכת הרבה זמן, דקות בודדים ונופלת. הרופא אמר שזה אמור להסתדר ואין צורך בטיפול כל שהוא . האם זה אמור להסתדר לבד? מתי אני צריכה להתחיל לדאוג, שילדה לא הולכת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר בשרירים

הוספת תגובה

• גמישות יתר בשרירים - תגובה

31/12/2014

שלום,
    מקובל היום שהסף העליון לטווח הנורמה בהליכה הוא שנה וחצי, אז יש עוד זמן וזה בסדר. יחד עם זה, אולי כן כדאי לטפל. אם מותר לי, אני מציעה שתבקשי הערכה של פיזיותרפיסטית התפתחותית ותסתמכי עליה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה
    אור
    28/12/2014

שלום רב,
    הבן שלי בן שנה סהכ תינוק פעלתן מחייך צוחק
    יוצר קשר עין אבל לא ממש מגיב לשם שלו כשקוראים לו . לעתים מסתובב אחרי שקוראים לו פעמיים שלוש לעתים בכלל לא . נראה ששומע טוב כי כאשר שואלים איפה אור ישר מרים את הראש ומחפש אור .
    הוא מגיב לנוכחות הורים כאשר באים לאסוף אותו בגן ישר בא אלינו .הוא ממלמל הרבה ואומר אבא מאמא אור ואם אם .
    מה יכולה להיות הסיבה לכך שלא מגיב לשמו ?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה - תגובה

28/12/2014

אמא יקרה שלום,
    הציפיות שלך הן קצת מוקדמות מדי. רוב הילדים מתקשים לזהות את השם עם עצמם בגיל זה, גם מבחינת ההבנה, וגם מבחינה זו, שאנחנו מרבים לקרוא לילד בשמות חיבה וכינויים, כך שקשה לו "לבודד" את שמו האמיתי.
    אם הוא שומע היטב, ומבין "איפה אור", אני משוכנעת שגם הכרת שמו ותגובת זיהוי יגיעו בעוד כ-3 ח'. לא לדאוג!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת צפורניים
    אמא
    24/12/2014

שלום דר יוכי

ביתי (4 וחצי) ובני (7) כוססים ציפורניים. ההרגל הזה מטריד אותי מאוד ולמרות שדברתי איתם על כך הם לא מצליחים להיפטר ממהרגל הזה. (לפני שנה ביתי התגברה על זה אך שבה לכך לפני מספר חודשים) האם יש לכך פתרון?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסיסת צפורניים

הוספת תגובה

• כסיסת צפורניים - תגובה

24/12/2014

שלום אמא יקרה,
    בגיל 4 עדיין קשה לטפל, אבל בגיל 7 כבר אפשר בהחלט לקחת את הילדה לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. מדובר בטיפול פסיכולוגי ממוקד, קצר, המונע את ההרגל הטורדני של הילד.
    מציעה לך למצוא באזורך, אולי דרך קופת החולים שלך, פסיכולוג מומחה לילדים בשיטת CBT.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בת שנה ושלושה חודשים
    אמא
    24/12/2014

שלום
    ביתי בת שנה ושלושה חודשים. ילדה מתוקה עירנית ומעורבת בנעשה סביבה. מגיבה לדברי. עצמאית. מבינה מה שרני אומרת לה. יש לה אח בן 7 ואחות בת 4 וחצי. החלה ללכת רק לאחרונה. לא מדברת מלבד "ממה". לא מצביעה על חפצים בספר... מצד אחד היא נראית לי מאוד פקחית מצד שני היא לא עונה ל"קריטריונים". אחיה הלכו לפני גיל שנה. האחות דיברה מוקדם. האח מאוחר אבל הוא מאוד חכם... האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת לעודד את ההתפתחות שלה?

הוספת תגובה

• התפתחות בת שנה ושלושה חודשים - תגובה

24/12/2014

אמא יקרה שלום,
    לפי תיאורך, הבת שלך אינה זריזה במיוחד, אבל היא בהחלט בנורמה, וכפי שאנחנו יודעים, "כל ילד והקצב שלו". תני לה, היא תגיע לכל ההישגים המקובלים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלונת נוספת

אמא
    24/12/2014

תודה רבה דר יוכי בן נון!

התעייצתי איתך בעבר עבור ילדי הגדולים יותר ותמיד היו תשובותייך מועילות משכילות ומחזקות!

רציתי רק לשאול האם ה"איטיות" של ביתי מצביעה על רמת אינטיליגנציה?

תודה
    וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלונת נוספת - תגובה

24/12/2014

אמא יקרה,
    חד-משמעית - לא !!! אין שום קשר.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, שאלה
    טל
    23/12/2014

היי,
    בני בן שנה ו-4 חודשים כמעט
    צועק המון, מקשקש, שר ומה לא,
    אבל עדיין לא אומר אף מילה - פרט לאבא - שרק עכשיו החל לקשר בין המילה
    לאבא שלו.
    האם יש סיבה לדאגה? תינוק בגיל זה אמור כבר להגיע מס' מילים ראשונות?
    האם ניתן לקדם\לעזור לו באופן כזה או אחר?
    בנוסף, אילו משחקי מילים אני יכולה לעשות איתו על מנת לקדם אותו?
    אני שרה לו המון ושמה לו מוזיקה כל הזמן, כשהוא שומע מוזיקה
    הוא מתלהב, מוחא כפיים וצוחק.
    פרט לזה הוא ילד נבון, מבין הרבה יותר ממה שאומרים לו.
    תודה לכן.

לקביעת תור
    סגירה
    היי, שאלה

הוספת תגובה

• היי, שאלה - תגובה

23/12/2014

טל שלום,
    זה בנורמה גם אם ילד מתחיל לדבר בגיל שנה וחצי. מה שחשוב הוא שהוא מפיק צלילים, וכן, ובעיקר - מבין את מה שאומרים לו (כמו : איפה אור? איפה אבא? תביא את הכדור) אם יש הבנה, הדיבור יגיע. לא לדאוג.
    בינתיים - לדבר אליו הרבה, באופן ברור, במשפטים קצרים, מול הפנים שלו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יוכי, שאלה נוספת

תותי
    03/02/2015

בני כבר בן שנה ו-5 שיהיה בריא
    באמת שכל היום צועק, מוציא ומפיק קולות, מקשקש ומה לא
    אבל עדיין אף מילה קונקרטית מובנת.
    האם זהו הסימן או הסיבה לפנות לאבחון בעיכוב שפתי?
    בעלי מתחיל לדאוג , שכן "משווה" אותו כל הזמן לילדים אחרים בני גילו שמפותחים מעט יותר ממנו מבחינה שפתית.
    אני כל הזמן אומרת לו שזה לא נכון להשוות בין פעוטות, שכל אחר אינדיוודואל.
    מה את אומרת? אשמח לעצתך
    תודה ויום נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יוכי, שאלה נוספת - תגובה

03/02/2015

שוב שלום,
    בגילו, כבר צפוי שיאמר הברות קוליות, כחלק ממלים (-בא ל=אבא, -פוח ל=תפוח וכד'). יש ילדים שמדברים בג'יבריש, אבל העיקר הוא שהילד ישמיע צלילים מגוונים, כמו ב, ג, ד, ת, וכד'.
    אם זה לא קורה, כדאי לבדוק שמיעה, ולהתייעץ עם קלינאית תקשורת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 לא הולך לבד לחברים
    דודי
    18/12/2014

ערב טוב
    בני בן ה-4 ילד חברותי וחמוד. הוא בגן טרום חובה ויש לו שם די הרבה חברים. הוא מזמן הרבה חברים אלינו, והולך לחברים.
    הוא ילד קצת ביישן, אבל בכל זאת מאוד אהוב ומוזמן הרבה. אציין שהוא מאוד קשור אלינו ההורים.
    הבעיה היא, שכל החברים שלו מגיעים אלינו, וההורים משאירים אותם והולכים לשעה- שעתיים, ומשאירים אותם אצלנו לבד.
    לעומת זאת, בני לא מוכן בשום אופן להישאר לבד אצל חבר. עוד לא ניסינו את זה, כי רק מלדבר על זה הוא מתחיל להילחץ, ולא רוצה בשום אופן, ולא מסכים. לא ננסה לעשות זאת ללא תיאום איתו, כי הוא יעשה סצינות ובכי, ואני לא רוצה להשאיר אותו כך אצל חבר (אף אחד מהם גם לא יהנה מזה...).
    אציין, שעד השנה הוא היה בגן פרטי, ונכנס לגן מעורב של טרום טרום + טרום חובה, כך שיש שם לא מעט ילדים שזו השנה השנייה שלהם בגן, והם מכירים יותר טוב.
    מה דעתך? איך ניתן לשכנע אותו לנסות ללכת לבד? (אני גם לא רוצה שיתפסו אותו כ"שונה" , וגם לא רוצה "להתנחל" אצל הילדים האלה בבית, כדי שימשיכו ויזמינו אותו...)
    תודה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 לא הולך לבד לחברים - תגובה

18/12/2014

נעמי שלום,
    ייתכן שהבטחון העצמי עדיין נמוך מעט, והילד זקוק למקום שבו הוא מרגיש יותר בטחון, וזה הבית.
    אני מציעה לא ללחוץ אותו כרגע, ולתת לו להיות המארח אצלכם בבית. אני משוכנעת שעוד כמה חדשים גם יהיה מוכן להתרחק מהמקום הבטוח וללכת לחברים. זה יגיע. סבלנות !
    כל טוב וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם קשר עין קצר מידי
    לילוש
    15/12/2014

יוכי היקרה,
    אני נהנית לקרוא את תגובותייך הנעימות והתומכות. כל הכבוד!
    רציתי לשאול לגבי בני בן השנה ו7 חודשים...
    הכל התחיל כשבגיל שנה וחודש בעת בדיקה שגרתית הופנינו מהרופאה בטיפת חלב להתפתחות הילד משום שלדעתה הילד עם קשר עין קצר מידי, לא מבין הוראות פשוטות, צועק הרבה ואין הברות.
    לאחר אבחון במכון להתפתחות הילד בו ראו אותו: קלינאית תקשורת, פסיכולוגית וגם רופא התפתחותי נקבע שלילד יש איחור התפתחותי רב תחומי של כחצי שנה. אך מאוד תקשורתי. שלחו לבדיקת גנטית ציפ אך אני מאוד מפחדת לעשותה. אני יודעת מה היא בודקת. המליצו על מעון יום שיקומי.
    חשוב לי לציין שבכל האבחונים בני לא שיתף פעולה ולדעתי לא ראו אותו כפי שהוא.
    בני נמצא בגן פרטי רגיל, אומר אמא , די והברות כגון: נה, מה, בה, דה , טא , אה.
    אני יודעת שיש לו איחור שפתי הבעתי, אך לגבי הבנה - הוא מבין כל מה שאנחנו אומרים לו, קח, תשים, תתן לסבא/סבתא/דוד/ דודה וכו', מאכיל חיות ובובות, משחק במשחקי הרכבות, בונה מגדלים של קוביות. מתקשר בצורת ג'סטות, מזמזם שירים שהוא אוהב, למשל כל פעם שרואה חיה מסויימת מזמזם את המנגינה של השיר התואמת, עושה קולות של סוס, אריה . עושה עם הפה דג, יודע חלקי גוף, עושה פרצוף עצוב/קוף, עצמאי באכילה שלו, התחיל ללכת בגיל שנה ו5.
    מאוד אוהב לשחק לחקור לנסות ולבדוק.
    מאוד תקשורתי.
    דבר אחד לא מובן לי - כשאנחנו משחקים עם בובות של חיות ואשאל אותו איפה למשל הסוס הוא יידע, ואם אראה לו בובה למשל של חתול יעשה לי את הקול שלה אבל אם נקרא ספר יחדיו ואשאל איפה הסוס לא יצביע אך לסירוגין יכול אחרי כמה דקות לדפדף בספר לראות את הסוס ולזמזם לי את רוץ בן סוסי.....
    ייתכן שהוא לא מצביע לי בספר כי לא רוצה?
    בדברים אחרים שהוא רוצה הוא כן מצביע.
    דבר נוסף אין לו עדיין תחושת גדול-קטן, הוא יכול לראות מגלשה צעצוע קטנה ולרצות לגלוש עליה.....ולבכות כשאני מסבירה לו שאי אפשר והוא גדול מידי לזה
    לגבי העיכוב בשפה - אנו מטופלים ע"י קלינאית וגם ריפוי בעיסוק...
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם קשר עין קצר מידי

הוספת תגובה

• וגם

לילוש
    15/12/2014

שכחתי לציין
    שבהריון שלי, בשבוע 5 לא ידעתי שאני בהריון עדיין ועשיתי חיסון נגד אדמת בהמלצת הרופא, עשיתי פעמיים בדיקת הריון שיצאה שלילית ואז התחסנתי ומסתבר שהבדיקה הטעתה אותי. בכיתי המון לאחר שהבנתי שחוסנתי בהריון ולקחתי את זה מאוד קשה אך המכון הטרטולוגי/ ייעוץ מחלות זיהומיות ועוד הרבה מקומות ששאלתי והתייעצתי אמרו שניתן להמשיך את ההריון.
    כעת רציתי לשאול האם ייתכן שהעיכוב של בני נובע מהחיסון? איך אוכל לדעת מה הסיבה לעיכוב?
    האם יש ילדים בגיל של בני וגם בגיל מאוחר יותר שעדיין לא מג'ברשים ומשלימים פערים?
    מאוד דואגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם - תגובה

17/12/2014

לילוש שלום,
    לגבי הקשר עם חיסון - יש כיום מחקרים חד-משמעיים שאין קשר בין פגיעות התפתחותיות לבין חיסונים.
    עדיין אין לנו תשובות מלאות לכל הסיבות של העיכובים שיש בהתפתחות. לכן חשוב לעשות את הבדיקה הגנטית, וכל בדיקה אחרת שהצוות הרפואי ממליץ. זה חשוב לדעת גם עבור בני משפחה אחרים, וגם בדור הבא.
    יש ילדים שמשלימים פערים ומסתדרים. יש ילדים שמשתפרים, אבל נשארים עם לקות למידה, או קשיים אחרים, לפעמים מינימליים, ולפעמים יותר קשים.
    חשוב לטפל, מוקדם ככל האפשר, כדי לנסות לסגור את הפער ולקדם את הילד. ככל שהילד צעיר יותר, המוח שלו יותר פלסטי ומושפע מהטיפולים.
    כמי שעבדה במכון להתפתחות הילד כ-40 שנה, אני ממליצה לסמוך על הצוות המקצועי ועל ההמלצות שלו.
    מאחלת לכם שיפור, וכל טוב! תמיד תקווי שיהיה שיפור ויהיה טוב יותר,
    חנוכה שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך, יש לי רק שאלה אחת נ

לילוש
    17/12/2014

תודה על תגובתך, רציתי שתראי את הבדיקה הנוירולוגית ותגידי לי מה זה אומר בבקשה:
    ערני וחיוני
    אורור ראתי טוב נשימה בועית
    עמוד שדרה תקין
    ללא סימנים דיסמורפיים
    ראש סמטרי עצבים קרניאליים פנים סמטריות
    מימיקת פנים תקינה תנועות גלגלי עיניים תקינות אישונים תקינים
    תנועות צוואר וכתפיים תקינות....
    ....
    כוח גס תקין וסימטרי ב4 גפיים
    החזרים גידיים תקינים וסימטרים
    טווחי תנועה מוגברים בירכיים ובכפות הרגליים מוגברים בברכיים במרפקים ובכפות הידיים ותקינים בכתפיים
    לא נצפה רעד או דסמתריה בביצוע פעולה
    בבינסקי שלילי

ציון הדיקיו של התפקוד חזותי מוטורי יצא 60 ושל השפה 42
    האם יש מצבים כאלה של ילדים שהוגדרו עם פיגור? האם יש ילדים שהדביקו פערים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך, יש לי רק שאלה אחת נ - תגובה

17/12/2014

שוב שלום,
    זה אומר שהבדיקה הגופנית בסדר, ואין שום סימנים לפגיעה נוירולוגית. וזה חיובי !
    מצד שני, התפקוד הקוגניטיבי נמוך, בעיקר בתחום השפה.
    כפי שאמרתי, יש ילדים שסוגרים את הפער, ונכנסים לנורמה. נקווה שגם אצלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית
    רננה
    10/12/2014

דר' יוכי שלום רב,

בני הקטן בן 4 ולפי דעתי סובל בעיכוב בהתפתחות שפתית.
    הוא עדיין מתקשה לחבר משפטים מאד מורכבים, לדוגמא הוא מעדיף להגיד: "פנס,פנס" , או " אני רוצה פנס" אבל לא יגיד - אני רוצה את הפנס שנמצא בארון....
    לא מצליח להסביר מה קורה לו, כמו לדוגמא איפה כואב לו או איך קיבל את מכה.. הוא יכול לומר היכן כואב לו (ולרוב מעדיף להצביע על המקום), אבל כל נסיון להוציא ממנו יותר ממשפט אחד ברצף לא מצליח.
    אני מנסה לדובב אותו על מה שקורה בגן וקשה לי להבין מה עשה באותו יום.
    מכיוון שהשנה אנחנו נמצאים בחו"ל, לא אוכל לאבחן אותו , אבל הייתי רוצה לדעת האם אוכל לנסות לעזור לו בבית.

תודה,
    רננה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפתית

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית - תגובה

12/12/2014

רננה שלום,
    אתם במצב מורכב. ייתכן שלילד היה איחור שפתי ראשוני, עוד לפני שנסעתם, אבל כנראה שהוא מחמיר בעקבות החשיפה שלו לדו-לשוניות. זה מוכר לנו, זה, קורה, וזה קשה.
    כן חשוב, אפילו מאד חשוב, לטפל בכך ולא להמתין עד שתחזרו ארצה. אולי תוכלי למצוא קלינאית-תקשורת ישראלית במקום שאתם נמצאים, אולי מישהו מהארץ יכול לעזור לכם, אפילו באמצעות קשר טלפוני. מעל גיל 4, כל דחייה של הטיפול עלולה לגרום אח"כ קשיים לילד בכניסה לביה"ס ובמוכנות ללמידה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רננה
    12/12/2014

אני אצור קשר בארץ עם חברה שהיא קלינאית תקשורת בארץ..
    לצערי אנחנו גרים במקום כמעט ללא ישראלים..

תודה רבה,

רננה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה