פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשקשים
    לי
    11/02/2013

הבת שלי בת שנתיים וב3-4 ימים אחרונים התחילו להופיע בראשה קילופים בקרקפת. זה נראה כפי שיש לתינוקות.
    מה אפשר לעשות כדי לפתור את זה?
    אני משתמשת עם שמפו ומרכך סרקל. ושמה לה תרסיס להסרת קשרים אחרי מקלחת של דר' פישר.
    לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשקשים

הוספת תגובה

• קשקשים - תגובה

12/02/2013

אמא יקרה,

התייעצי עם רופאת הילדים, או אפילו עם אחות טיפת-חלב. שימליצו לך על תכשירים טובים, וגם - שאינם עלולים לגרום תגובה אלרגית אצל הילדה.
    במקרה שהתופעה עקשנית, את יכולה להתייעץ עם רופא-עור מומחה לילדים. יש רופאים כאלה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאה
    גילי
    10/02/2013

שלום. יש לי תינוקת מתוקה בת שנה. ב"ה מתפתחת יפה. לאחרונה החלה מכה את עצמה בראש. כשהיא עושה את זה היא מסתכלת עלי וצוחקת. אני אומרת לה בטון תקיף "לא להרביץ, תעשי טובה" והיא עושה לעצמה טובה. אבל הסיפור הזה ממשיך כבר שבועיים. חשבתי אולי שזו דרכה למשוך ממני תשומת לב ואולי כדאי להפסיק להתייחס פשוט. מה זה אומר הכאה כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    הכאה

הוספת תגובה

• הכאה - תגובה

11/02/2013

גילי שלום,
    לפעמים זה מתחיל מצורך בגרייה עצמית, לחוש מגע חזק יותר. אבל בדרך כלל הילד רואה, מהר מאד, שהוא מושך תשומת-לב מההורה כשהוא עושה זאת, וזו המטרה. ההנחייה היא באמת להתעלם מכך, ולא להגיב. זה לא מזיק ואין צורך לדאוג, אבל בוודאי שלא כדאי לעודד את זה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד קפיצה
    לילך
    10/02/2013

שלום רב, שמתי לב שבתי בת ה 3 לא קופצת או מנתרת. ניסיתי ללמד אותה אבל ללא הצלחה, כשהיא מנסה לקפוץ היא רק מקפלת ברכיים אבל לא קופצת באמת. האם ישנם תרגילים אותם ניתן ליישם בבית ע"מ לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד קפיצה

הוספת תגובה

• עידוד קפיצה - תגובה

10/02/2013

לילך שלום,
    לא מוכרים לי תרגילים ספציפיים. אולי כדאי שתתייעצי עם פיזיותרפיסטית, או אפילו מורה להתעמלות לגיל הרך 0בג'ימבורי, או במתנ"ס) מה הסיבה, ומה לעשות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודש וחצי
    אופק
    10/02/2013

שלום ד"ר. בני בן שישה וחצי שבועות. אני שמה לב שכבר הגיע לגיל שצריך לחייך ועדיין אינו מחייך. קשר עין שלו לא משהו. לפעמים מביט בי אבל לכמה שניות ומפנה את המבט אבל לרוב לא מסוגל ליצור איתי קשר עין לאורך זמן.. כן עוקב אחר חפצים ונהנה להסתכל בבובות שבמובייל ואפילו מגיב אליהם בפרצופים מתרגשים.. הראש שלו לרוב מופנה לצד שמאל. כשאני מדברת אליו גם כהוא לא מסתכל עלי, אני רואה שהעיניים שלו נפתחות כמי שמזהה את קולי. מרים מעט את הראש ותזזיתי. למה אני מודאגת? כי כשהוא נולד בבית החולים אמרו לנו שיש לו היפוטוניה של חגורת הכתפיים .בבדיקה שבוע שעבר אצל פיזיוטרפיסטית התפתחותית, היא אמרה שיש לו "רק" טונוס שרירים מעט נמוך באיזור חגורת הכתפיים. כמו כן מיום היוולדו סובל מעצירויות. יש לו יציאה אחת לשבוע עד עשרה ימים. אני הבנתי שעצירות יכולה הרבה פעמים להיות ביטוי למחלה אחרת, בעיקר מחלות מטבוליות או נוירולוגיות. כיוון שאני ראה שהוא אינו מחייך, לא יוצר קשר עין, סובל מעצירויות ובעל טונוס נמוך, אני חוששת שמשהו לא תקין איתו.. אני מאד דואגת לו ומפחדת שאולי סובל משיתוק מוחין או אוטיזם. אני ממש אשמח אם תחווי דעתך ואולי תוכלי לומר לי לאיזה רופא עלי לפנות ע"מ לאבחן את הבעיה שלו. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודש וחצי

הוספת תגובה

• בן חודש וחצי - תגובה

10/02/2013

אופק שלום,
    אני נזהרת מאד מקביעת דעה, או אפילו חיווי דעה על בסיס תיאור באינטרנט. צריך לראות את הילד במכלול. ייתכן שאת מקצינה, והתנהגותו היא בס"ה נורמטיבית לגילו. ברור, שאין לו שיתוק מוחין !!! לגבי אוטיזם - איננו יכולים לדעת לפני גיל 7-8 ח' לפחות.
    מאחר שאת מצביעה על מספר בעיות,כדאי קודם כל להתייעץ עם רופא הילדים ולהציג בפניו את חששותייך. הכתובת הבאה היא נוירולוג ילדים/רופא התפתחותי (זו מומחיות משולבת).
    מאחלת לכם כל טוב, הרבה בריאות וגדילה נכונה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובכל זאת...

אופק
    10/02/2013

למה ברור שאין לו שיתןק מוחין? ודרך אגב הרגע הוא חייך חיוך קטן של קמצנים אבל חייך. מקווה שזה היה חיוך סביבתי. ודבר אחרון, מה נסגר עם העצירויות שלו? על מה זה יכןל להצביע? עשו לו רנטגן מעיים והכל יצא תקין. הרופאה שלו אומרת שזו פשוט נטייה. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובכל זאת... - תגובה

10/02/2013

אופק שוב שלום,

לשיתוק מוחיו יש תמונה ברורה, של הבדל בין שני צידי הגוף, של טונוס גבוה דווקא, כמו שרירים קפוצים.
    לגבי העצירות - אינני רופאת ילדים ואני מנועה ממתן אבחנות, אבל יציאה אחת לשבוע או עשרה ימים זה בעיני סבל גדול מאד לילד. מדברים על נטייה, גם אצל מבוגרים : יש כאלה שיש להם "מעיים עצבניות", לעומת כאלה שיש להם "מעיים עצלניות", אבל אצל הקטנצ'יק שלך זה בהחלט קיצוני, ומצריך התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורה
    לי
    08/02/2013

בני בן 4, יש לו קצת רגישות תחושתית (SPD) ואיחור קל בדיבור אבל סך הכל מתפתח בהתאם לגילו ברוב המישורים (לפי אבחון שעשינו אצל פסיכולוגית קלינית). הילד רגיש מאוד וזקוק לשגרה ולדעת מה קורה בכל זמן נתון. בחודשים האחרונים הוא נוהג לסדר את הצעצועים שלו בשורה (מכוניות ומטוסים), אמנם הוא משחק איתם תוך כדי, תחרות מכוניות, שדה תעופה וכו, ולפעמים מסביר לי שהמכוניות עומדות ככה כי יש פקק, או שכל אחד מהמטוסים ממתין לתורו להמריא. האם יש מקום לדאגה או שזה משהו נורמלי שילד מארגן לעצמו את המשחק על ידי זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שורה

הוספת תגובה

• שורה - תגובה

09/02/2013

לימור שלום,

זה אמנם דפוס שמשקף קצת נוקשות, אבל אסור להסיק מכך מסקנות גורפות, בוודאי לא לגבי ילד בן 4. לרובנו יש חריגות קלות בכל מיני תחומים. ייתכן שזו תקופה שתחלוף. אל תשימי דגש מיוחד על כך. הניחי לילד. קרוב לוודאי שזה יעבור.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה אצל תינוקות
    כרמית
    08/02/2013

שלום ד"ר יוכי,
    בני בן 9 חודשים, זוחל על 6, נעמד (אפילו מס שניות לבד) והולך בעזרת חפצים אך אינו יושב על הטוסיק. לאחרונה סיגל לעצמו ישיבה על הברכיים. הוא יציב עם גב זקוף, האם זה נחשב ישיבה? והאם ניתן להושיב אותו בכסא אוכל של תינוקות לצורך אכילה?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה אצל תינוקות

הוספת תגובה

• ישיבה אצל תינוקות - תגובה

08/02/2013

כרמית שלום,
    אני מנחשת שעוד מעט בוודאי יתיישב על הטוסיק, בצורה נורמטיבית. לדעתי בשלב זה כבר אפשר להושיב אותו בכסא ללא דאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי
    אנונימי
    07/02/2013

רציתי פשוט להגיד תודה. תודה על הפורום הנפלא. תודה על התשובות המהירות. תודה על התשובות המרגיעות. תודה שאת מנהלת את הפורום הזה ולא מישהו אחר. את אשה מקסימה ואנושית ועל זה יש לומר לך אלפי פעמים תודה. אני, כאמא, שהרבה פעמים הרגשתי לחץ/ חרדה עקב ההתפתחות של ילדיי, ידעתי שאוכל להפנות שאלה לכאן ולקבל מענה מהיר , אנושי ומרגיע. גם כשנראה לך שכן צריך להמשיך בירור, את עדיין עושה זאת בצורה כ"כ מרגיעה, נעימה ומקצועית. דעי לך שאין הרבה כמוך.

שיהיה לך רק טוב בחיים
    תודה,
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר יוכי

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי - תגובה

08/02/2013

אמא יקרה שלום,

התרגשתי מדברייך החמים. תודה. אני שמחה שאני מצליחה לעזור לאנשים, שאני יכולה להרגיע. אני רואה זאת כחובתי כאיש-מקצוע. זה תפקידי בחברה.
    מי ייתן ויהיה רק טוב לכולנו. בריאות, שגשוג, כמו שאומרים : בשורות טובות.
    ושוב תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וארבעה
    סיגלית
    07/02/2013

נכדתי בת שנה וארבעה חודשים, עדיין לא הולכת אבל היא בדרך ללכת וזה לא מדאיג אותי. היא אוהבת מאוד לראות טלויזיה ומגיבה בצחוק לסרטי הילדים, מחייכת וצוחקת כשמשחקים איתה , אוהבת לשחק במשחקים כמו קשקשנים מכוניות וכל דבר אחר. אבל וזה אבל גדול, לא אומרת שום מילה אפילו לא אבא, רק סוג של כל מיני קולות לא ברורים, דבר נוסף שנראה לי חמור זה שהיא לא מסוגלת לאכול לבד מהיד. כלומר אין מצב שניתן לה ביסקויט והיא תאכל. לא מכניסה לפה. אני מנסה ללמד אותה למחוא כפיים, לא מצליחה היא אמנם מחייכת ותופסת לי את הידיים אבל לבד היא לא מצליחה לעשות. היא לא מגיבה כשקוראים בשמה למרות שמגיבה לרעשים אחרים כך שלא נראה שיש בעית שמיעה. אני מודאגת. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וארבעה

הוספת תגובה

• בת שנה וארבעה - תגובה

08/02/2013

סיגלית שלום,
    אי אפשר לעשות אבחנה על בסיס התיאור שלך, אבל בהחלט כדאי לערוך בירור קצת יותר מעמיק. התייעצו עם רופא הילדים, ובקשו ממנו הפנייה לקלינאית תקשורת. במידת הצורך היא תפנה להמשך אצל אנשי מקצוע אחרים בתחום התפתחות הילד.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    מירי
    06/02/2013

יש לי תינוק בן שנה וחודשיים. מתפתח יפה ב"ה.משהו קצת מוזר ששמתי לב אליו...
    כששואלים אותו איפה אור/ חתול / כדור/ מוצץ, הוא מזהה ויודע להסתכל על החפץ ( עדיין לא מצביע ). אך כששואלים אותו איפה אמא/ אבא/ סבא/ אח שלו אינו מסתכל ונראה כי אינו מבין את השאלה. כן אומר אבא אך לא נראה לי שמתכוון לאבא שלו...
    יכול להיות שהקטן לא מבין מי אני? לא מזהה אותי? האם זו בעיה שמצריכה בדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שאלה.. - תגובה

07/02/2013

מירי שלום,
    למידת העולם ע"י הילד היא מורכבת וממש "מסתורית". כשמדובר בחפץ, הרי זה פשוט : ברור איפה חתול, איפה כדור, וכד'. מיזה "אבא" זה אכן יותר קש, ובהחלט יש שלב, שילדים קוראים "אב א" לכל גבר שהם רואים, כיוון שקשה מאד לילד להבין את המושג "אבא" במשמעות הקשר המשפחתי-ביולוגי. כמו-כן, אולי הילד לא מבין, ששואלים אותו את השאלה והוא צריך לחפש את האדם. ייתכן שבעיניו, האדם, בניגוד לחפץ, תמיד נמצא שם, שייך למשפחה!!!
    יפה שאת ערה לתהליכים אלה. אני עדיין מתרגשת מהם, ומוצאת שהם מרתקים. אבל אין סיבה לדאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תאומים
    ליטל
    06/02/2013

שלום,

לפני כ - 7 שבועות ילדתי תאומים זהים, בשבוע 35+3 בניתוח קיסרי.

שמתי לב שהם ממעטים בקשר עין, כלומר ישנו קשר עין אך לא לפרקי זמן ממושכים (רק למס' שניות). הם בעיקר מרבים לבהות. אציין, כי על חפצים הם מתבוננים ואף מסוגלים לעקוב אחרי חפץ.
    כמו כן, טרם חייכו חיוך רצוני ראשון (יש לי שתי בנות שחייכו חיוך רצוני בגיל 5 שבועות).

האם נורמלי? האם יש משמעות לכך שהם נולדו חודש לפני הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תאומים

הוספת תגובה

• התפתחות תאומים - תגובה

07/02/2013

ליטל שלום,

לפי החשבון שלנו (אנשי המקצוע) התינוקות שלך הם כבני שבועיים בערך (מה שנקרא "גיל מתוקן"). לכן, צריך לשפוט את ההישגים ההתפתחותיים שלהם לפי גיל זה. יותר מכך : הם גם פגים, וגם תאומים !. גם התאומות מעט מעכבת את ההתפתחות לעתים.
    המתיני בסבלנות. נקווה שהכל בסדר, והם יסגרו את הפער במהרה, אך בהחלט ייתכן, שתרגישי בפערים יחסית לילדים אחרים עד גיל שנה לערך.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממושמע?
    שרית
    05/02/2013

שלום לך,
    תודה על כל עצותייך המיוחדות-את עוזרת לנו מאד!
    יש לנו ילד מקסים וחמוד בן שנתיים וחודשיים, ילד שמח מדבר פעיל ומתוק. יש לי כמה שאלות בקשר אליו:
    1. במעון אומרת לי הגננת שהוא לפעמים לא ממושמע- כשאני באה לקחת אותו לרוב הוא יושב עם כולם אך לפעמים ,(בעיקר כשיש מ"מ) הוא בפינה אחרת בגן משחק לבד וזאת בשעה שהגננת רוצה שיהיו כולם ביחד. גם בבית אני רואה שאני מבקשת ממנו דברים שהוא יודע ומבין, אך לא עושה את זה.. זה נובע מפינוק, חוסר חינוך או ממה?
    2. בימים האחרונים כשהוא מתוסכל או משהו כזה הוא יכול להרביץ לי ולהגיד לי "פויה" (שאת זה הוא כנראה שומע בגן) ואני אומרת לו "לא אומרים פויה לאמא\לא מרביצים לאמא" והוא לא מתייחס ויכול לעשות זאת ישר שוב. אני מבקשת שיגיד סליחה ולא אומר. יש לו גם אח קטן ממנו בשנה הם אוהבים מאד מאד אחד את השני אך כשהוא עצבני ואחיו לידו הוא יכול לתת לו גם מכה קטנה.. אני לא יודעת מה לעשות!
    3.בימים האחרונים הוא קצת בוכה כשמביאים אותו לגן.. כמובן שנרגע אח"כ. אבל חשבתי שרק בתחילת שנה ואחרי חופשים בוכים.. או שזה שלב נוסף בהתפתחותו?

אשמח מאד אם תפענחי לי את הסיבות להתנהגותו ואת דרכי הפעולה שיסדרו את המצב. רציתי רק לומר שאני לא מחפשת בעיות אבל אם יש לי חשש על התנהגותו אני רוצה לוודא שעשיתי מה שצריך כדי לפתור ולעזור לילד..

תודה רבה לך, יוכי היקרה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא ממושמע?

הוספת תגובה

• לא ממושמע? - תגובה

06/02/2013

שרית שלום,
    ראשית, תודה עבור המחמאות ! תמיד נעים לקבל מלים טובות, ואני שמחה שאני עוזרת. זה התגמול שלי.
    ולשאלותייך : כל מה שאת מתארת מאד אופייני לגיל שנתיים, מה שנקרא גיל שנתיים הנורא, TERRIBLE TWO. הילד הופך להיות מרדן, נאבק על עצמאות, עושה דווקא, מפעיל כוח מול מבוגר. זו תקופה שחולפת. אין צורך להתרגש. הישארו שלווים. אפשר להביע כעס כאשר הילד מרביץ. חשוב שיידע שזו לא התנהגות מקובלת,חשוב גם להיות תקיפים, כאשר יש צורך בנושאים מרכזיים של משמעת ביום-יום : אוכל, רחצה, בטיחות. אבל לא בקיצוניות.
    סבלנות וסמכותיות. אלה מילות המפתח.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש לא מצביעה
    אבישג
    05/02/2013

שלום,
    בתי בת שנה וחודש ואינה מצביעה. היא אומרת הרבה את זה כשרוצה משהו, ולעיתים אני רואה אותה מתוסכלת כשמנסה להגיד לי מה היא רוצה ולא מצליחה כי אינה יודעת להצביע. היא כן "מצביעה עם העיניים" כלפי חפץ אותו היא רוצה. כשאני שואלת איפה אור אז היא מרימה את כל היד לכיוון האור. כשרוצה לשתות , היא עושה תנועות עם הפה. קשר עין שלה מצוין, מפזרת חיוכים בלי סוף לכל הדורש. תקשורתית בצורה מדהימה.שמחה וחברותית. מחקה קולות. עושה ביי ביי ממלמלת המון. אומרת אבא, תודה, הנה. לפני חודשיים כשראתה אותי מצביעה, החלה לחקות אותי והפסיקה ( רק חיקתה את התנועה, לא לצורך בקשה ). בחודש האחרון למדה לעשות כפיים והפסיקה. מוטורית מתפתחת תקין, מחכה כרגע שתתחיל ללכת. אני ממש ממש מודאגת ממנה , כי קראתי באינטרנט שהסימן הראשון לזהות אוטיזם בתינוק זה שעד גיל שנה אינו מצביע, עוד היה כתוב שילד שאינו מצביע עד גיל שנה, יש לקחת אותו לאבחון. האם זה מה שאני צריכה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחודש לא מצביעה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש לא מצביעה - תגובה

06/02/2013

אבישג שלום,

ברור שאין מדובר בילדה אוטיסטית !!! מאידך, לא כל הילדים עושים את כל התנועות בוודאי לא הצבעה, ולפעמים התנהגות מסויימת, כמו הצבעה, מופיעה קצת מאוחר מהרגיל.
    לסיכום : אין סיבה לדאגה. אין צורך לרוץ לאבחון. חשוב שתרגעו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המפגש בגן
    דנה
    04/02/2013

לבני בן 4 כנראה בעיית קשב.עד השנה ויתרו לו על הישיבה לשיחה קבוצתית-המפגש היומי בגן.ביקשתי מהגננת שתגרום לו לשבת וזה קרה אך לדבריה הוא לא מקשיב ורק ממלמל ומשמיע קולות. מה נכון לעשות עם המפגש?[עוד חודש איבחון]

לקביעת תור
    סגירה
    המפגש בגן

הוספת תגובה

• המפגש בגן - תגובה

05/02/2013

דנה שלום,
    הגישה של "שחרור" הילד מהמפגש אינה מקובלת עלי, ולדעתי, דווקאילד עם קושי בריכוז צריך להיות נוכח במפגשים אלה, וצריך לעודד אותו להקשיב ולהיות חלק מכל הקבוצה, גם אם קשה לו. מאידך, ייתכן שהוא מפריע מאד לגננת, והיא חסרת סבלנות. נסי לדבר איתה ולשכנע אותה שתאפשר לו להשתתף, אפילו חלקית. שלא ירגיש שונה מאחרים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנית
    04/02/2013

שלום ,

יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים ותשעה חודשים שעדיין לא מדברת משפטים שלמים , הגננת טוענת שהילדה לא מסוגלת לשבת עם כל שאר הילדים בשעת ריכוז ושהיא אלימה כליפהם ולכן לדעתה הילדה סובלת מהפרעת קשב רויכוז .

האם עליי להיות מודאגת או שמדובר בתנהגות נורמטיבית בשלב זה של ההתפתחות .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

05/02/2013

דנית שלום,
    זה עדיין מעט מוקדם לומר בוודא ות, אפשר לחכות עוד כמה חדשים, עד סביב גיל 3. אבל זה גם תלוי עד כמה אפשר לסמוך על הגננת. אם מדובר בגננת וותיקה ומנוסה, ייתכן שהיא צודקת, ואז כדאי להתחיל לטפל. ממילא, אם תבקשי הפנייה למומחים התפתחותיים, תיאלצי להמתין מספר חדשים עד שתורך יגיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יונית
    04/02/2013

בת 3.5 בגן מגיל שנה וחצי ,נבונה ,חרוצה ,קליטה נהדרת כולל שפות אחרות
    מסבירה לה דברים ,מלמדת אותה אין בעיה .,חוץ מקטע החום והקור ,כגון לוקחת את השימכה ומתכסה ואומרת שחם לה,שזה מדובר בגוף שלה איננה יודעת להבדיל
    ,אבל אם היא תגע בבקבוק או באוכל חם או קר היא יודעת ,חום קור
    הסברתי לה כמה פעמים בקשר לחום וקור
    אבל זה חוזר על עצמו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

04/02/2013

יונית שלום,
    יש מושגים שקשים לילד להבנה, וקשים גם לנו להסביר לו. חשבי לרגע : איך את מתארת תחושה של חום ? או קור? ובוודאי שיש שוני גדול בתחושה של מגע עם חפץ חם או קר, לעומת התחושה של הגוף, כשקר או חם. לכן, זה בהחלט בסדר כשילדה בת 3 וחצי עדיין מ תבלבלת. לא נורא. בעתיד היא בוודאי תדע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה