פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד''ר יוכי שלום
    אני
    19/04/2013

צריכה עצה ,דעה ,רעיונות
    ילדה בת 4
    אוהבת לשחק לאחר הגן משלוש עד למקלחת בשש וחצי ,ולצפות בטלויזיה
    בין לבן אני מצליחה ללמד אותה דברים [כגון מיספרים ,שפות שונות ,א,ב ,תוכן של תמונה ,יומי השבוע ,היום מחר ,מלפנים ,מתחת לצדדים ו''כו],וכמובן אם אני משחקת איתה במשחק של פירות ירקות אני מלמדת אותה על הדרך ,אבל אני מרגישה שזה לא מספיק,כי זה גיל שהם ממש בקליטה מלאה,וזיכרון טוב.
    .ניסיתי לשבת ולצפות איתה בלי סודות ,היא לא רצתה לראות, [בגלל שהיא לא יודעת?]
    ברצוני להגיע למצב שחצי מהזמן שיש ביום יום הוא ללימוד
    1] מה דעתך?
    2]אילו עצות יש[גישה לילדה]
    3]האם אני חושבת נכון ?
    4] אילו תוכניות לילדים בגיל 4 יש ,ללימוד ?
    שבת שלום יוכי
    ממתינה לתשובה כמו אוויר לנשימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד''ר יוכי שלום

הוספת תגובה

• ד''ר יוכי שלום - תגובה

20/04/2013

אמא יקרה שלום,
    את צודקת שגיל הילדות הוא נפלא ללמידה. אבל צריך לדעת, שילד לומד בכל רגע ורגע, ממשחק, מסיפור, מארוע....... הרי כל דבר חדש עבורו, ולכל דבר הוא צריך להיחשף מספר פעמים כדי "לעכל" ולהבין כהלכה.
    לכן, איננו תומכים בדרך של "שעורים", במיוחד לא מההורים. אמא היא מקור של רגש, של תמיכה. אמא אינה מורה. אנו מדברים על זמן מומלץ, בגיל 4, של כ-20 ד' עד חצי שעה, לא יותר, של למידה ממש, כמו למשל מספרים או אותיות. כל היתר - חשוב דווקא שיהיה משחק : גם משחק פיזי של תנועה, גם בילוי משותף, כמו ללכת לקניות (כל כך הרבה אפשר ללמד ילד בזמן קניות בסופר !) ללכת לטיייל, ומשחקי קופסה.
    הרשי לי עצה קטנה : לא טוב להיות אמא "דוחפת", זה עלול להיות בעוכרי הילדה. השתדלי להינות איתה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר יוכי תודה על התשובה הבנתי הרבה

אני
    20/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה תגובה לשם
    דוד
    19/04/2013

בני בן שנה תקשורתי מאוד חייכן מצביע על מה שהוא מעוניין לעשות
    מבין שאלות כמו איפה אבא אמא וכו , בלון ,
    ששאולים אותו שאלות מבין ומגיב ומבצע בהתאם להרים ידיים , למחוא כפיים לעשות שלום וכו".
    מבטא אבא אמא וחוזר על מילים שלנו
    אך עדיין לא מגיב לשמו
    מתי יפול לו האסימון לגבי שמו?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשאלה תגובה לשם

הוספת תגובה

• המשך לשאלה תגובה לשם - תגובה

19/04/2013

דוד שלום,
    אני מקווה שזה יקרה בקרוב. צריך לזכור שהשם הוא מושג קשה. לא פשוט להבין ששם שייך לבן-אדם, כיוון שהוא כל כך ייחודי. אנחנו גם מרבים בכינויים שונים, כך שלילד קשה לזהות את שמו במקרים רבים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות לבירור
    ש
    17/04/2013

לד"ר יוכי בוקר טוב :
    יש לי בן שנתיים אשר לא נמצא בגן הוא אצל סבתא בנתיים עד שאמצא גן .(יש לו אח נוסף בן חמש ).
    1.שמתי לב לעובדה שכאשר הוא נמצא בחברת ילדים נוספים הוא מרבה למשוך להם בשיער גם אם הם לא עשו לו כלום פשוט סתם בא ומושך גם אם אם לא שיחק עם אותו ילד באותו רגע .,האם הדבר אמור להראות לי משהו ?
    2.בנוסף יש לו עניין שהוא חוזר על מילים כמו אוירון או דרדסים ,וכדור פורח שהוא מאוד אוהב ומכיר ,הוא מקשר הרבה דברים למילים אלה כמו -משחק שנראה לו שדומה לזה ,בלון הוא יודע שזה בלון אך הוא עדיין אומר שזה כדור פורח (הוא מעלה את הכדור למעלה עם הידיים)הוא כמובן אומר מילים נוסף ומרכיב משפטים קצרים האם הדבר הזה אמור לומר לי משהו ?
    3. דבר נוסף הוא מאוד אוהב שירים הוא יכול כל היום לשמוע ,כמעט כל אמצעי שהוא רואה שהוא מכיר עליו שיר הוא ישר מתחיל לשיר את השיר כמו אם אני מביאה לו גלידה הוא יגיד יש לי גלידה הכי טובה ,יראה אוירון יגיד לשמים הם נושאים וכדומה .
    רציתי לשאול אם מה שרשמתי אומר משהו ? ואם כן מה עלי לבדוק ?
    אודה לך על תשובתך
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לבירור

הוספת תגובה

• מספר שאלות לבירור - תגובה

18/04/2013

שגית שלום,
    כל מה שרשמת אומר שיש לך ילד תקין ומתפתח. כל התופעות שאת מתארת הוא תואם לגיל : גם משיכת השיער, שהיא דרך של תקשורת אצל ילדים בגיל זה, בטרם הדיבור מפותח,גם החזרה על מלים, שמכונה שלב ה"תוכי", והיא שלב בלמידת השפה, וגם ההיצמדות לשירים.
    לא לדאוג!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nob bob
    lili
    16/04/2013

שלום מה הם הקיצורים nobו- bob
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    nob bob

הוספת תגובה

• nob bob - תגובה

18/04/2013

שלום,
    לא ידוע לי. מעולם לא שמעתי על כך.
    נסי בגוגל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 - שאלת התפתחות
    עינת
    14/04/2013

ילדי יהיה בן 3 וחמישה חודשים בעוד מספר ימים .
    הוא מדבר מאוד יפה עם משפטים מאוד מורכבים , עם זאת ישנם אותיות שעדיין לא יודע להגות האות ר אינה ברורה , לא יודע להגיד את האות ש לדוגמא שוקולד אומר הוקולד
    ואת האות ג לדוגמא לגדול אומר לידול עם זאת אם האות ג בתחילת מילה יודע להגיד אותה כמו גדול .
    לענין נושא הצבעים אני בוודאות יודעת כי הוא יודע את הצבעים אדום ,חום, שחור וכחול לענין צהוב יודע להגיד שזה כמו הצבע של השמש וכשאני אומרת לו צ- הוא ממשיך את שם הצבע
    לגביי שאר הצבעים מאמינה כי מזהה אך עדיין לא יודע לקרוא בשמם .
    יודע לספור עד 10 אך לא מזהה את הספרות למען האמת אני לא עובדת איתו על זה וגם בגן לא אז מזה אני פחות דואגת .

האם לדעתך יש מקום ללכת לקלינאית תקשורת או לפסיכולוגית התפתחותית לאבחון
    אודה להתייחסותך , ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3.5 - שאלת התפתחות

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 - שאלת התפתחות - תגובה

14/04/2013

עינת שלום,

1. לגבי ההגייה - שיבושי היגוי קיימים לעתים עד גיל 5 ואפילו 6. חלק מהשיבושים מסתדר עם הזמן מאליו, וא ם לא - מקובל להתחיל לטפל אחרי גיל 5, כיוון שמדובר בתרגילי לשון שקשים קצת. למשל האותיות השורקות (ש, ס, ז, צ) נרכשות בצורה נכונה סביב גיל 5.
    2. לעניין הצבעים - מקובל לחשוב שידיעת שמות הצבעים בצורה נכונה נרכשת עד גיל 4.
    3. בעניין זיהוי המספרים - הילד בשל לכך רק מגיל 4 ומעלה !!!
    באופן כללי נראה לי שיש לך ילד תקין, מתפתח יפה. אין סיבה לדאגה, וגם - אל תילחצי ואל תלחיצי. הוא ילמד.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לבדוק
    ש
    13/04/2013

לד"ר יוכי שלום רב:
    יש לי שתי שאלות :
    1.יש לי ילד בן שנתיים ,שמתי לב שאני יכולה לשאול אותו שאלות שאני יודעת שהוא יודע את השתובה עליהם כמו -בן כמה אתה ? איך קוראים לך ? מי זה ? וכ"ו אשר אינו עונה לי והוא מתחיל לומר כל מיני דברים שהוא רואה בסביבה אלא אם כן אני תופסת את ראשו וממקדת אותו ואז הוא עונה לי נכון על התשובה או התשובות תלוי מה שאלתי .
    הוא מזהה את סביבתו בשמות ,יש לו אוצר מילים יפה ,הוא מחבק ואוהב ,אבל לפי מה שנראה שיש לו חוסר מיקוד או ריכוז ,האם אפשר להגיד שזה בעייה של קשב וריכוז ?
    2. אילו תופעות של ילד בגיל שנתיים יכולים להעיד על בעיות קשב וריכוז ?
    3.האם חזרה על כל מיני מילים שלא תמיד בהקשרם יכול להיות חלק מבעיה זו או מבעיה אחרת ? או שלאוו דווקא זו בעיה ?
    האם כדאי ללכת לבדיקה אצל נורולוג ?
    תודה מראש על הכל
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לבדוק

הוספת תגובה

• רוצה לבדוק - תגובה

13/04/2013

שגית שלום,
    את מדברת על גיל שבעינינו הוא צעיר מאד, גם לגבי ציפיה של תשובות לשאלות, וגם לגבי אבחנה ברורה של קשיי ריכוז.
    בדרך כלל התופעה המאפיינת של קשיי ריכוז בגיל זה מתבטאת בהרבה תנועתיות, קושי לשבת במקום אחד, מעבר מפעילות לפעילות, התחלה של משחק ללא התמדה, וכד'.
    לגבי תיאור התשובות שלו : ייתכן שאיננו עונה לך כיוון שאיננו "מבין" עדיין את הציפייה שלך לתשובה שלו, מבחינה חברתית. ייתכן גם שהוא נמנע מתשובה כיוון שאיננו בטוח בכך. ולכן גם אולי הוא מגיב במלים אחרות, לא רלבנטיות. מכל מקום, זה צפוי ב גיל זה, וזה תקין. גם החזרתיות על מלים בגיל זה היא אוחפיינית, כפי שזה נקרא - שלב ה"תוכי" בהתפתחות השפה.
    אינני רואה סיבה לדאגה שלך, או לצורך באבחון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנחי אותי בבקשה
    נ
    10/04/2013

שלום רב,
    איך מגיבים היום בצהרים שאני חוזרת ..
    אחרי שבני בן ה-6 עשה קשים נוראים לאמי שעוזרת לי פעמים בשבוע לקחת אותם לגנים.. הוא הוריד את הבגדים ולא הסכים להתלבש ואמר שהוא לא הלך לגן ועוד סצנות של חוצפה ובקשות שאין להם בסיס ..
    אציין שהם נרדמים בשעה 19:30 אחרי שהם אכלו שיחקו התקלחו .. בבקשה עיזרי לי
    לא יודעת מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הנחי אותי בבקשה

הוספת תגובה

• הנחי אותי בבקשה - תגובה

10/04/2013

שלום,
    ראשית, צריך לנסות ולבדוק מדוע הילד מתנהג כך. בדרך כלל, זו לא סתם "חוצפה", אלא , אני מגדירה זאת, כנסיון ל"מרד", בדרך כלל על רקע של מצוקה רגשית : למשל, הילד מתגעגע אל אמא, קשה לו כשאמא איננה. או : כשיש משהו בהתנהגות של סבתא, שקשה לילד להתמודד איתה. נסי לברר מה הבעייה, גם בשיחה עם הילד, וגם בשיחה עם אימך.
    רק אם באמת תרגישי שהילד לא בסדר, תוכלי לחשוב על עונש מסויים לתת לו, בגלל ההתנהגות הלא טובה עם סבתא : למשל, לא להרשות לו לראות טלויזיה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס ועיכוב התפתחותי
    ענת
    10/04/2013

שלום,

התינוקת שלי בת חמישה חודשים. נולדה בשבוע 37 ומגיל חודש אובחן טורטיקוליס. מגיל חודש ועד ארבעה חודשים טופלה על ידי פיזיותרפיסטית ועשיתי את התרגילים ( מתיחות כואבות!) שהיא נתנה לי שלוש פעמים ביום.
    בעקבות זאת נראה שיפור- על הבטן יכולה לשכב עם הראש לצד השני עד סוף הטווח ועל הגב יכולה להגיע עד לסוף הטווח ( לא תמיד רוצה..), כמו כן כששוכבת על הבטן ראשה במרכז פעמים רבות.
    בעקבות השיפור, הפסקתי את המתיחות ( התינוקת שלי התחילה להגיב בצרחות עצבניות ונראה לי שהיא פשוט התחילה להבין, מה שלא היה כשהייתה ממש קטנה) וגם את הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית כיוון שבכל פעם שהגענו לשם ביתי צרחה צרחות נוראיות או פשוט נרדמה. הפיזיותרפיסטית הנחתה אותי ואני ממשיכה לעשות תרגילים פאסיביים בבית.
    במקום זאת, אני הולכת עם ביתי פעמיים בשבוע לטיפול של מלווה התפתחותית שעושה לה מעין פלנדקרייז, במקום מתיחות- שחרור השרירים.
    למרות כל זאת, לביתי איחור התפתחותי- היא מתקשה מאוד לשכב על הבטן- בבית מחזיקה את הראש דקה -שתיים ואז נופלת ובוכה ( למרות שמנסה כל פעם מחדש להרים..עד שמתייאשת) אגב, בעגלה מסוגלת להחזיק את הראש מעלה 10-30 דקות!
    היא התהפכה כמה פעמיים- לצד שמאל ( זו הנטייה שלה) בלבד לפני שבועיים ומאז לא חזרה על זה. אגב בצד התקשורתי, נראה מצוין- מחייכת, צוחקת, ממלמלת ואף צועקת לקרוא לי.אוכלת וישנה מצוין ובסך הכל נינוחה.
    רופאה התפתחותית מטעם המכון להתפתחות הילד ראתה אותה בגיל ארבעה חודשים וחצי ואמרה שיש עיכוב קל במוטוריקה גסה, אולם מתקדמת כל הזמן. היא כתבה:" קיים פליגצפלי אוקסיפטלי מימין, טונוס ירוד בחגורת הכתפיים מעט, רגליים תקין, שאר הבדיקה תקינה למעט צוואר קצר מעט. לא התרשמתי מדיסמורפיזם"
    שאלותיי:
    1. האם תוכלי להסביר את המילים המקצועיות שכתבה הרופאה ואינני מבינה אותם?
    2. לאחותי בן עם CP, טונוס גבוה מאוד ולכן אני חוששת מאוד בעניין ביתי. אם הרופא כותבת שנמצאו תקינים:"עצבים קרינאליים, מסה שרירים, חוזק שרירים, ממצאים וסטיבולרים, תחושה, טונוס, החזרים גידיים". אני יכולה להיות רגועה שאין לה CP?
    3. כיצד את מסבירה את ההבדלים במשך הזמן שיכולה להחזיק את הראש בין הבית לעגלה?
    4. מה יכולות להיות ההשלכות של איחורים מהסוג של בתי ומנסיונך, איך נראית התמונה בעתיד אצל ילדים עם טורטיקוליס ועיכוב התפתחותי מוטורי?
    5. האם יש מצב שהיא בכלל לא תתהפך? תזחל? כלומר האם יש מצב שילדים מדלגים על שלבים ובכל זאת מתקדמים או כמו שבעלי אומר:"היא לא תזחל לחופה.."..
    6. מה את ממליצה לי לעשות בעניין הטיפולים- האם להתעקש עם הילדה ולהגיע לפיזיותרפיה למרות ההתנגדות הקיצונית שלה או להסתפק בטיפולי הפלנדקרייז ותרגילים שאני עושה לה בית?

אני מצטערת על ההודעה הארוכה, ניתן לראות כמה אני מודאגת בעיקר לאור האחיין המתוק שלי...

תודה רבה!

הוספת תגובה

• טורטיקוליס ועיכוב התפתחותי - תגובה

10/04/2013

יעל שלום,
    ברור שאין לילדה CP, אבל יש בעייה מסויימת של השרירים, בכיוון רפיון, כפי שהרופאה מציינת. לדעתי, כדאי וחשוב שתמשיכו בטיפול אצל פיזיותרפיסטית מוסמכת ומומחית בהתפתחות הילד, גם אם הילדה מגיבה בצעקות. זה לא נעים, אבל זה חשוב להמשך ההתפתחות התקינה.חשוב שתהייו במעקב במסגרת מקצועית מוכרת.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    שירלי
    09/04/2013

שלום רב,

בתי בת 2.2, התחלנו גמילה לפני שבוע וחצי בערך.
    אני חושבת שהיא בשלה לכך משום ש-
    1. היא מודיעה שיש לה פיפי/קקי לפחות 15 שניות מראש.
    2. כשמגיעים הביתה מהגן היא מורידה לעצמה את הטיטול.
    3. בגן עשתה כבר פיפי בסיר.

העניין הוא שהיא לא מוכנה השתמש בסיר/ ישבנון בבית. לפעמים אני מצליחה "לתפוס" קצת מהפיפי שיוצא בסיר ואז אנחנו זורקות ביחד לאסלה, והיא מאוד מרוצה מזה. היום בטיפשותי הבטחתי לה שתקבל גלידה אם תשב על הסיר ותעשה, ובסוף ברח לה באמבטיה והיא ממש התאכזבה מזה..

איך מתקדמים מכאן?
    מה דעתך?

תודה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

10/04/2013

שירלי שלום,
    מבחינתי, לפי התיאור שלך, הילדה בהתחלת תהליך הגמילה, אבל עדיין לא בשלה לכך באופן מלא, ולכן יש עדיין הרבה "פספוסים". זה טבעי ונורמלי. חשוב להבין, שמדובר בתהליך מורכב, וההתקדמות היא הרבה פעמים עם עליות ומורדות. צריך סבלנות, וצריך התמדה, גם אם קשה, ולא תמיד מצליח.
    זה בסדר שהבטחת לילדה גלידה. בהחלט מותר. לא צריך לכעוס על הילד אם הוא נכשל.
    המשיכי כל יום לנסות, אפילו כמה פעמים, על האסלה (עם ישבנון) או בסיר. בלעוד חדשיים-שלושה יהיה הרבה יותר טוב.
    סבלנות. זה יגיע.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות ובגרות
    הדס
    09/04/2013

שלום ד"ר יוכי, תודה רבה על תשובותייך המקסימות!
    יש לי בן בגיל שנתיים וחצי מקסים וחמוד ורגיש..
    הייתי רוצה קצת טיפים וכלים כיצד לעזור לו להיות יותר בוגר ובשל..
    מה אנחנו בתור הורים יכולים לעשות.להגיב בשביל זה?

תודה לך, את עוזרת לנו רבות, יישר כח!

לקביעת תור
    סגירה
    בשלות ובגרות

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה..

הדס
    10/04/2013

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה.. - תגובה

10/04/2013

הדס שלום,
    סליחה על העיכוב. היתה לי תקלה במחשב.
    לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת אומרת שהילד שלך אינו בשל, ואת רוצה לעזור לו להתקדם. האם הוא באמת לא בשל ? במה את רואה זאת ? אני זקוקה לתיאורים ברורים יותר של התנהגויות, כדי להבין. אולי מדובר בקושי כלשהו ? אולי מדובר בקווי אופי מסויימים ? אנא, היי יותר מפורטת וברורה.
    ובכלל - ברוב המקרים קשה לזרז ילד להבשיל, גם ההבשלה היא קצב אישי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות ובגרות המשך

הדס
    11/04/2013

אני לא יודעת אם הוא בשל או לא, שנה הבאה הוא עולה לגן גיל 3.. (הוא בן שנתיים ו4 )\\) אני רוצה שהוא יגיע מוכן.. הואקצת ילדותי ורגיש, קשור מאד מאד לשמיכה ולמוצץ שלו.. הוא צריך שאני "אוריד אותו מהעץ" כשהוא מתחיל להתעקש וכו'.. קורא לי הרבה, צריך חיזוקים ממני והתייחסות כמעט על כל דבר..
    אני אף פעם לא יודעת מהי ההגדרה המתאימה לבשלות...
    לכן איני יכולה לדעת אם הוא בשל או לא..

איך אפשר לתת לו את התנאים הכי טובים להתפתחות ריגשית ובשלות תקינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות ובגרות המשך - תגובה

12/04/2013

הדס שוב שלום,
    בשלות פירושה היכולת של הילד לתפקד (להבין, לבצע) ברמה שצפוייה ממנו לפי גילו. ישנם ספרים על התפתחות ילדים, כיום יש גם הרבה חומר באינטרנט, שמפרט , מה צפוי מן הילד בכל גיל. למשל : שבגיל 3 בערך, צפוי שהילד כבר ישלוט בצרכים. או: שבגיל 4 בערך, הילד יוכל להיפרד בלילה מההורים, וללכת לישון לילה רצוף במיטתו.
    לפי תיאורך, נראה לי שהילד שלך מתאים לגילו, ומאד לאופייני לגיל זה להיות תלויים בהורים, במיוחד באם, וכד'.
    באופן כללי, אנחנו צריכים למצוא את "שביל הזהב" בין מתן מענה לצרכים של הילד,חיזוק הילד,ע"י קרבה, הענקת חום, כך שיקבל בטחון מאיתנו, בצד עידוד הילד לעצמאות, להתרחקות, ע"י מחמאות מילוליות וע"י נסיונות שונים במצבים שונים.
    צריך גם לזכור, שלכל ילד יש האופי שלו, ולכן קצב ההתפתחות גם שונה בתחומים שונים.
    כאם, את יכולה להיעזר בחוות הדעת של הגננת כדי לדעת אם הילד בסדר, ואם אינך רגועה, או יש לך שאלות לגבי חינוך הילד, אפשר היום לקבל הדרכה באתרים שונים ובקורסים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך!

הדס
    15/04/2013

כמו תמיד, עזרת לי מאד.. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילת החזה - בגיל 10.5
    הילה
    09/04/2013

ביתי בת ה-10.5 התלוננה לפני יומיים על כאבים בפיטמה אחת (רק כשהיא נוגעת בה)
    לאחר יום התלוננה גם על כאבים גם בפיטמה השנייה.
    לאחר בדיקה שלי הרגשתי מין בליטה קטנה בפיטמה.
    האם אלו הם סימפטומים של התחלת גדילת החזה? האם יש צורך לבדוק אצל רופאת המשפחה?
    אודה מאוד לתשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    גדילת החזה - בגיל 10.5

הוספת תגובה

• גדילת החזה - בגיל 10.5 - תגובה

10/04/2013

הילה שלום,
    בוודאי שעם תופעה זו צריך לפנות לרופאת הילדים, כדי שתבדוק ותאבחן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית מוגזמת?
    נירה
    08/04/2013

שלום ד"ר יוכי. רצינו להתייעץ איתך לגבי נקודה שקצת מטרידה אותנו.
    בננו הבכור בן השנה וחצי חברותי מאוד, ולעיתים נראה חברותי מדי.
    לעיתים כשאנחנו נפגשים עם ילדים אחרים בני גילו הוא מגלה רצון עז להתקרב אליהם ולהיות איתם עד כדי שזה מעלה בהם התנגדות. הוא ממש 'מתעלק' עליהם למרות שאני מעניקה לו המון אהבה וחיבה. זו התנהגות שחוזרת על עצמה בכל מפגש עם אנשים. כשאנחנו הולכים להורים הוא ממש שמח לקראתם אבל באיזשהו שלב זה כבר הופך לממש התעלקות עליהם והוא לא מרפה, במיוחד עם אחותי הקטנה שהוא פשוט כל הזמן הולך אליה ורוצה שתרים אותו, כך שלמרות שהיא ממש אוהבת אותו אחרי כמה זמן היא פשוט מתעייפת ממנו. זו נקודה שממש מטרידה אותי כי לפעמים זה ממש מביך, וגורם לאחרים להתרחק ממנו למרות שהוא ממש חמוד ובהתחלה כולם רוצים להיות בקרבתו. האם זו התנהגות סבירה בגילו?(רק בן שנה וחצי..), זה נראה כאילו הוא לא מבין את הדינמיקה החברתית עם אנשים אחרים. אתמול לדוג' הלכנו לגן שעשועים עם חברתי ובנה, והוא ממש התעקש בבכי ללכת איתו יד ביד, עד שהילד השני ממש בכה ולא רצה. בנוסף עם ילדה אחרת הוא כל הזמן קרא בשמה ורצה לחבקה עד שהיא ממש בכתה והתרחקה, או שהוא כל הזמן הלך לאמו של הילד ורצה ממנה יחס למרות שאני ממש נתתי לו יחס וניסיתי לזכות בתשומת ליבו ללא התיחסות מצדו. האם זו בעיה שדורשת טיפול מקצועי או שיכולה להעיד על בעיה התפתחותית? מצטערת על השאלה הארוכה, אני פשוט ממש מוטרדת מזה בימים האחרונים. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית מוגזמת?

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית מוגזמת? - תגובה

09/04/2013

נירה שלום,

בוודאי שילד בן שנה וחצי רק מתחיל את דרכו בעולם, וזו רק ההתחלה המאד ראשונית של הבנת יחסים בין אנשים. הוא כנראה ילד פתוח, וסקרן, ומנסה לבדוק את הסביבה : במגע, במשחק, וכו'. אין מה להיבהל מכך. זו לא בעייה, ואני בטוחה שמתוך ההתנסות שלו הוא ילמד למתן את ההתנהגות, ויידע למי הוא יכול להתקרב, ולמי לא, כמה אפשר להתקרב, לנגוע, וכו'. אל תדאגי. הניחי לו. זה יבוא.
    כל טוב!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ש
    07/04/2013

לד"ר יוכי שלום רב:

באיזה גיל זה לא תקין כשילד חוזר על מילים שהוא שומע (שלב "התוכי ") ? מאיזה גיל זה מתחיל ומתי הוא נפסק ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

07/04/2013

שגית שלום,
    שלב ה"תוכי" מתרחש בין גיל שנה וחצי לשנתיים וחצי בערך. מעל גיל 3 - החזרה על מלים כבר חורגת מהרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    הדס
    04/04/2013

ד"ר יוכי היקרה.
    יש לי ילד מתוק בן שנתיים ו4 חודשים.. הוא חברותי וחייכן וגם רגיש קצת..
    התחלתי איתו לפני שבועיים (כשיצא לחפש מהמעון) גמילה.. ביומיים הראשונים היו פעמים שעשה פיפי בשירותים קצת אח"כ בגלל שיצאנו והתארחנו הוא היה עם טיטול ובלי טיטול התחיל לפספס... אמרו יל שכדאי להמשיך ושגם במעון הוא יהיה בלי טיטול, אבל המטפלת לא אהבה את הרעיון, אבל הסכימה, ביום שלישי השבוע הבאתי אותו בלי טיטול לגן וזה אחרי חופש פסח, היה לו קשה והוא בכה.. המטפלת אמרה שהוא היה לא רגוע ולא עשה כלום ובחצר הוריד את המכנסיים והתחיל לבכות והיא שמה לו טיטול.. אחה"צ הוא היה עם טיטול. למחרת בגן עם טיטול ואחה"צ בלי טיטול ועשה פיפי בשירותים.. היום אחה"צ הוא לא הסכים בשום אופן שאני אוריד לו את הטטול גם הבטחתי לו ממתק ולא הסכים.. בלילה כשמכניסים אותו למיטה הוא מבקש שירותים ובוכה (או ששזה רק תרוץ כדי לצאת..) ויושב על השירותים סתם.. המטפלת אמרה לי שהוא בכה הרבה היום בגן ולא רצה לאכול ארוחת בוקר.. כנראה קשה לו להתרגל אחרי הנתק של פסח, אבל אולי גם הגמילה קשה לו..
    כ"כ כואב לי עליו הוא מאמי שלי.. אני לא יודעת אם זה משהו שיעבור עוד כמה ימים.. או שעשיתי משהו לא בסדר בגמילה.. או מה?
    אני ממש מבקשת את עזרתך... טיפים ועיצה מה לעשות בתחומים הנ"ל..
    תודה לך על עזרתך כל הזמן... את מצילה בתים בשראל! :)

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

04/04/2013

אמא יקרה שלום,
    מדובר בילד צעיר, וככל הנראה הוא פשוט לא היה בשל להתחיל גמילה ! עכשו, הוא נכנס לקונפליקט, ולמתח של כן-לא, עם טיטול-בלי טיטול, ולכן הוא קצת מבולבל ובאי-שקט. לא נורא ! גם אם עשית טעות, זה יתוקן. הוא ילד בריא ונורמלי, הוא ישכח, וכשיגדל קצת - הכל יסתדר.
    כרגע : החזירי לו את הטיטול ועזבי. אל תדברו על שרותים, ואל תציעו לו. תנו לו שבועיים-שלושה שקטים, גם בגן. שיירגע, שיחזור אליו הבטחון העצמי. בהמשך, תראי איך הוא מגיב. האם הוא מבקש בכלל ללכת לשרותים ? האם הוא מבקש להוריד את הטיטול ? לפעמים צריך לחכות, אפילו עד גיל 3, שהילד יהיה בשל לגמילה. ועדיף לחכות, שהילד מראה את הסימנים שהוא בשל, מוכן ומעוניין.
    סבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וארבעה חודשים
    תמר
    04/04/2013

בני נכנס לגן היום, ונאמר לי שבגיל כזה הוא כבר אמור להתחיל לשחק עם ילדים.
    לאיזה רמה של משחק לצפות?
    מה הוא אמור לעשות עם הילדים האחרים?

יהיו בקבוצת הגיל שלו רק עוד 3 ילדים שכולם בני שנה וחודשיים.
    האם גם הם כבר אמורים לשחק עם ילדים אחרים בגילם?

לקביעת תור
    סגירה
    שנה וארבעה חודשים

הוספת תגובה

• שנה וארבעה חודשים - תגובה

04/04/2013

דנה שלום,
    בגיל זה, עדיין איננו מצפים למשחק ממש, אלא יותר להתייחסות כללית, להתעניינות : קצת מסתכלים אחד על השני, אולי מנסים לקחת צעצועים אחד מהשני, קצת מחקים אחד את השני.
    עיקר המשחק בגיל זה הוא קונקרטי : בונים מקוביות, משחילים טבעות, מתחילים לשבץ פאזל פשוט של עיגול/ריבוע וכד'.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה