פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7.5
    טלי
    06/01/2013

יש לי ילד בן 7.5 בכתה א. חכם, מקסים, הולך לו ממש טוב בבית הספר, יש קצת בעיות התנהגות (מפטפט, מסתובב בכסא וכו')- משהו שאני מניחה אם ימשיך אאבחן. הבעיה שלי היא עם איבוד החפצים - כל הזמן שוכח חפצים בבית הספר, מפוזר מאד, לא מחזיר דברים למקום ואני משתגעת. מתחילת השנה קניתי את כל הציוד פעמיים או כי איבד אותם או כי הרס אותם. מה לעשות? להעניש? להתעלם ולהמשיך לקנות? זה כבר בלתי אפשרי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7.5

הוספת תגובה

• ילד בן 7.5 - תגובה

07/01/2013

טלי שלום,
    אני מעריכה שגם איבוד החפצים והפיזור, נובעים מפיזור נפש, וממה שאנחנו מגדירים לקות-קשב והיפראקטיביות (קצת). זה בהחלט משתפר עם הטיפול התרופתי. אבל, כדאי וחשוב גם להפעיל שיטות חינוכיות. לא להעניש, אלא ללמד את הילד בהקפדה סדר, ולתת לו "טיפים" שונים לשמור על החפצים שלו. וגם את נסי לעזור לו בשלב זה. למשל : תני לו לביה"ס רק את המינימום ההכרחי. שלא יהיו לו הרבה חפצים, ואז יתפזר פחות וישכח פחות. למדי אותו לסמן את החפצים שלו בתג זיהוי מסויים, כמו חוט בצבע כלשהו, או כתיבת השם, וכך, יזהה אותם טוב יותר.למדי אותו להחזיר מייד למקום בתום הפעילות. למשל להחזיר הכל לקלמר. אם תתרגלו אתהדברים בבית כל יום, בעקביות, הוא יפנים זאת גם בבי"ס.
    סבלנות והתמדה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף...
    שולי
    02/01/2013

לתינוק אין יציאות מהרגע שנולד למעט המוקוניום ויציאה אחת נוספת. מה גם ששני אשכיו לא ירדו לשק האשכים אני יודעת שבעיות בעיכול ובאברי הרבייה גם מעידים על תסמונת דאון...

לקביעת תור
    סגירה
    בנוסף...

הוספת תגובה

• בנוסף... - תגובה

02/01/2013

לאו דווקא. אבל בכל מקרה, את במעקב טיפת-חלב, ואפשר גם להתייעץ עם רופא ילדים מן הקהילה, כדי שתהיי רגועה. גם בלי קשר לתסמונת דאון, חשוב שתהייה לתינוק יציאה סדירה, ושהאשכים יהיו בשק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שזה המקום לשאול
    שולי
    02/01/2013

שלום.
    בני נולד לפני שבועיים. כשהוא נולד שמתי לב שאינו דומה לאחותו וגם לא לנו ההורים. יש לו מצח קטן ופנים עגולות ורחבות סנטר קטן עיניים מלוכסנות ממש טיפה , כמו כן שמתי לב בכפות הרגלים שיש לו מעט רווח בין הבוהן לאצבע. כל אלו הם סימנים למיטב ידיעתי של תסמונת דאון ואני ממש חוששת. יכול להיות שבבדיקה בבית החולים פיספסו את הזיהוי? איך אפשר לדעת אם באמת יש לו או אין? עלי לציין כי הקטן כבר עבר בדיקה אצל רופאת הילדים ובטיפת חלב ושם לא רמזו לתסמונת דאון

לקביעת תור
    סגירה
    מקווה שזה המקום לשאול

הוספת תגובה

• מקווה שזה המקום לשאול - תגובה

02/01/2013

שולי שלום,
    אינני מומחית בעניין זה, ולקבלת תשובה מוסמכת עלייך לפנות לגנטיקאי/ת. מאידך, היום בודקים דאון בהריון : בשקיפות עורפית, בבדיקת חלבון עוברי, ובבדיקות גנטיות שנערכות במהלך ההריון.
    כנראה שאת יכולה להיות רגועה.
    כל טוב, והרבה הנאה מהילד ומההורות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מה זה מעיד?
    ליאת
    31/12/2012

יש לי ילדה בת 3.5 , לפני חודש וחצי נכנסו לחנות של פיצ'פקס והיא ראתה שם זכוכית מגדלת קטנה וחמודה קניתי לה אותה וחשבתי שהיא תשחק איתה כמו כל דבר חדש ותוך שעה תאבד עניין, אבל קרה משהו מוזר שמעולם לא קרה!!! היא ניקשרה אליה ובמשך 3 שבועות לא ניפרדה ממנה זה אומר שהיא ישנה איתה , התקלחה איתה ,העבירה ממעיל למעיל לכיסים ובעיקר החזיקה אותה ביד 24 שעות, השיא היה ששכחנו אותה פעם בבית ואז התחילה דרמה של ממש בכי והיסטריה ומצאתי את עצמי נכנסת לחניות לחפש לה כזאת אבל לא מצאנו , וממש ככה חזרנו הביתה בגלל זה!! איכשהו הזכוכית אבדה יום אחד וחשבתי שהולכת להיות שוב דרמה , אבל היא בסוף מצאה תחליף אחר, היא לקחה קרטון וכאילו כתבה שם משהו והחליטה שזה "שיעורים מהבית ספר" ושוב אותו סיפור " נסחבנו עם הקרטון הזה בחוץ והיא הולכת לישון איתו , ולפני שבוע זה היה כובע שהיא קיבלה שוב ניקשרה אליו ולכל מקום הכובע הזה איתנו כולל שינה משותפת איתה במיטה , אני רוצה לציין שזאת ילדה שלא היתה קשורה לשום חפץ גם לא חפץ מעבר , הגמילות איתה היו מאוד קלות מבקבוקים טיטולים הכל עבר חלק . מה זה יכול להיות ? סתאם תקופה ולא להתייחס ? האם לזרום עם זה ??תודה ......

לקביעת תור
    סגירה
    על מה זה מעיד?

הוספת תגובה

• על מה זה מעיד? - תגובה

01/01/2013

ליאת שלום,
    זה בדיוק מה שקורה עם חפץ מעבר, וזה תואם לגיל ומאד נורמלי.הניחי לה. להיפך - למדי אותה כל מיני שימושים שאפשר לעשות עם הזכוכית מגדלת !
    ובעוד כמה שבועות, תראי שזה יחלוף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה...
    אני
    30/12/2012

שלום ד"ר
    בני המתוק נולד לפני שבוע. בעת השחרור מבית החולים הרופא ציין כי בדיקה גופנית ונירולוגיות תקינה פרט להיפוטוניה של חגורת הכתפיים ונתן הפניה לפיזיוטרפיה. הבוקר הלכנו לרופאת המשפחה שבדקה אותו וטענה כי הילד נראה לה בסדר גמור וכי הטונוס מעט נמוך ,אך אין ממש צורך כרגע ללכת לפיזיוטרפיה אלא רק מעקב בעוד כחודש. שאלתי אותה מה זה אומר טונוס נמוך והיא אמרה שזה יכול להצביע על מחלה קשה אך זה לא המקרה.
    אני רוצה לבקש ממך הסבר על המושג היפוטוניה מה זה אומר ועל אילו מחלות זה עלול להצביע וגם אני רוצה לדעת איך לברר מה באמת יש לו כי הרופא בבית חולים אמר משהו אחד והרופאה היום שבדקה טוענת קצת אחרת... אני פשוט נורא בלחץ שמשהו עם התינוק שלי לא בסדר. אשמח לחוות דעתך ( למרות שאני יודעת שבלי לראות את התינוק אין לך הרבה מה להגיד אבל אולי בכל זאת תוכלי להסביר לי מה זה אומר הטונוס הנמוך הזה ומה ההשלכות שלו )

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה...

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה... - תגובה

31/12/2012

שלום,

כפי שכבר הבנת, היפוטוניה היא מצב בו שרירי הגוף רפויים יותר מהנורמה הרגילה. ילדים כאלה מתקשים מעט בתנועה, ומתפתחים מבחינה מוטורית יותר לאט, אם לא מטפלים בהם.
    חריגה מהנורמה בטונוס השרירים, יכולה באמת להיות סימן להרבה מחלות נוירולוגיות או מטבוליות, אבל אז היו גם סימנים נוספים, שכנראה, תודה לאל, אין אצל הבן שלך.
    היפוטוניה רגילה, היא מצב די שכיח אצל תינוקות מייד לאחר הלידה, והרופאה שלך צודקת, שברוב המקרים, לאחר כחודש, זה מסתדר מאליו. אם לא - היא בוודאי תפנה אותך לפיזיותרפיה, והדברים יסתדרו בתוך כמה חדשים.
    אינני רואה סיבה לדאגה. השתדלי לא להיות בלחץ, לחשוב חיובי ואופטימי, תמיד. זה חשוב עבורך, זה חשוב עבור התינוק שלך, עכשו ותמיד
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות שונות
    ש
    29/12/2012

לד"ר יוכי ערב טוב :
    יש לי לי שתי שאלות :
    1..בני בן שנה ותשעה חודשים עדיין מכניס דברים לפה כמו חול הוא ינסה לטעום או סתם משחקים קטנים (לא תמיד ),האם הדבר מצביע על משהו מסויים ?(הבנתי לפי קריאה בכל מיני מקומות שהילד אמור להפסיק להכניס לפה בגיל 18 חודשים)
    2. דבר נוסף הוא שיש לבני בן השנה ותשעה חודשים קוביות שונות ,הוא מאוד אוהב לשחק עם הקוביות וכשהוא משחק בהם הוא תמיד בונה קוביה אחת על השניה אבל במצב של עמידה (כשמדובר במלבנים שונים )לא מניח אותם אחת על השניה (רק כשמדובר בקוביה מרובעת הוא מניח אחד על השני ),האם הדבר אומר משהו ? או שזה משהו שמאפיין את הגיל ?
    הוא גם מאוד אוהב לשים דברים באופן כללי אחד על השני כמו את הבקבוק שלו הוא ינסה לשים אותו על השלט או על משהו אחר שלאוו דווקא הוא יכול לעמוד עליו ,אבל עדיין ינסה .
    אודה לך אם תוכלי להתייחס לכל מה שרשמתי ולומר לי את דעתך .
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות שונות

הוספת תגובה

• מספר שאלות שונות - תגובה

30/12/2012

שגית שלום,
    לגבי שאלתך הראשונה - הכנסה לפה בגיל זה בהחלט איננה תקינה. ייתכן שמדובר בבעייה תחושתית באיזור הפה, והילד מחפש גרייה מיוחדת כל הזמן. אני מציעה לך בעניין זה להתייעץ עם קלינאית תקשורת, או עם מרפאת בעיסוק המתמצאת בעניין. קיימות צורות טיפול העוזרות להפסיק את הבעייה, כמו מסאז'ים בפה, שימוש במברשת שיניים, וכד'.
    לגבי שאלתך השנייה - אינני מכירה את התופעה כמסמנת משהו מיוחד. ייתכן שזה סתם הרגל, או דרך של בדיקת חפצים. נסי ללמד אותו פעילות אחרת, ותראי אם הוא משנה בהתאם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחוק בקול בתינוקות
    esti
    28/12/2012

נכדי בן 6 וחצי חודשים ועדיין אינו צוחק בקול. הוא מחייך, משמיע קולות וער לסביבה.
    האם צריך לפנות לרופא בשל ההעדר צחוק קולי?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    צחוק בקול בתינוקות

הוספת תגובה

• צחוק בקול בתינוקות - תגובה

29/12/2012

סבתא יקרה שלום,
    לפי תיאורך, הכל בסדר, ואין סיבה לדאגה. עוד מעט גם יצחק בקול.
    הרבה נחת !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי תינוקת ויש לי ילד בן 4
    עמית
    26/12/2012

ברוך ד',הכל היה בסדר,הגדול קיבל אותה מקסים,אוהב אותה מאד ולא מציק לה או מכאיב לה.
    בימים האחרונים פתאום התחיל למצמץ(עבר חודש וחצי מהלידה) בעיניים ומנסה למשוך תשומת לב שלילית אך אני מדגישה שלא קשור אליה,אלא התנהגות כללית.
    אני מבינה שקשה לו ואני ובעלי משתדלים להרעיף עליו חום ואהבה ולעזור לו לעבור את השלב החדש.
    רציתי לשלוח אותו לתרפיה בבעלי חיים,אך התרפיסטית אומרת שאין מה..הוא קטן בשביל תרפיה והתופעות נורמליות.
    האם לא כדאי בשביל לשחרר אותו לשלוח אותו לתרפיה,מדוע?
    תרפיה יכולה להזיק? זאת לא העשרה נפשית?לא כדאי לשלוח ילד בריא לתרפיסטית?

הוספת תגובה

• ילדתי תינוקת ויש לי ילד בן 4 - תגובה

27/12/2012

עמית שלום,
    תתרפיה עם בעלי-חיים אינה מתאימה לכל הילדים, ולא לכל הקשיים. באותה מידה, אפשר לשלוח ילד לפעילות גופנית כלשהי, או לשחייה, או לפעילות יצירתית (טיפול באמנות).
    כפי שאת מתארת את המצב, אני מציעה לך להמתין, ובהחלט ייתכן, שהכל יחלוף עוד כמה שבועות ויהיה בסדר.
    אם תרגישי שהמתח אצל הילד ממשיך בכל זאת, כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית התפתחותית. היא ברת-הסמכא, והיא תדע להמליץ לך על צורת הטיפול הנכונה ביותר לילד שלך.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    סבטה
    25/12/2012

בתי עוד מעט תהיה בת שנה ושמונה . אומרת כ - 12 מילים.לאחרונה התחילה לדבר בשפה שלה ,ממש אומרת משפטים בדגיבריש....אנחנו לא מבינים כלום.איה פונה אלינו ומספרת משהו.איך להגיב?אנו לא מבינים כלום.האם זה אומר שעוד מעט תתחיל לדבר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

26/12/2012

מרינה שלום,
    יש ילדים שעוברים תקופה של דיבור בג'יבריש, וזו באמת תקופה קשה לסביבה, שלא מבינה מה הילד רוצה לומר. נסי לנחש אותה, כמו שאמא מנחשת מה הילד שלה צריך או רוצה ברגע מסויים. לפעמים תצליחי, ולפעמים לא. העיקר הוא לא להילחץ ולא ללחוץ על הילד. זו תקופה שעוברת. נקווה שתהייה קצרה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיווי משקל
    נוי וקנין
    24/12/2012

היי, אני יודעת שזו בקשה קצת מוזרה אבל אני עושה עבודה על שיווי משקל ועל עמידה על רגל אחת בפרט ולא מצאתי כל כך הרבה מאמרים שקשורים בנושא, אשמח אם תוכלי להפנות אותי לכמה כאלה, גם בעברית וגם באנגלית
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שיווי משקל

הוספת תגובה

• שיווי משקל - תגובה

25/12/2012

נוי שלום,

לצערי, אינני מתמצאת בנושא כה ספציפי, במיוחד שהוא קשור לפיזיותרפיה. נסי לפנות לספריית בתי הספר לפיזיותרפיה, באונ' ת"א, בתל-השומר, אני בטוחה ששם יוכלו לסייע לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5

הילד בן 5 בגן חובה. הוא מאוד חכם ונבון. הייתי רוצה לברר שני נושאים שמפריעים לנו:
    1) אנו לוקחים אותו למסיבות ימי הולדת, אך הוא לא מראה נכונות להשתתף בהפעלות שיש. כל מה שמעניין אותו זה לקבל הפתעה. גם בגן אומרים לנו שהוא ביישן וסגור ולוקח לו זמן להפתח. אגב, בבית הוא מאוד פעיל ואף שובב. הגענו למצב שאמרנו לו, שאם זה כך לא הולכים יותר לימי הולדת.
    2) לא מפסיק לפלוט מלים לא יפות ועם כל ההערות שלנו שזה לא יפה הוא לא מפסיק. נראה שזה יוצא לו ספונטנית.
    אודה לתשובתכם איך להתייחס לשני השאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5

הוספת תגובה

• בן 5 - תגובה

24/12/2012

שלום,
    אנו מכירים ילדים שמוגדרים ביישנים, אפילו ביישנים קיצוניים, והיום, במקרים קיצוניים קוראים לכך "חרדה חברתית". חשוב להבין, שקשה לילד להתמודד עם התחושה של החרדה מול קהל, וההתכנסות היא לא בשליטתו.
    כדאי להמשיך לקחת את הילד לארועים חברתיים, דווקא כדי להרגיל אותו להיות בחברה ובסביבה זרה. כך יסתגל לאט-לאט והתכונה הזו תתמתן.
    לגבי מילים לא יפות - בהחלט אפשר להגיב ע"י עונש מוסכם כלשהו, כמו למשל : למנוע ממנו טלויזיה , או משהו שהוא אוהב, אם הוא אומר אותן. אם תהייו עקביים בדרך זו, הוא ילמד שלא כדאי לו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 - שאלה נוספת

בהנחה שהילד ביישן וסגור בסיבה חברתית.
    האם יש מקום שיעלה לכיתה א או להמשיך שנה נוספת בגן. הוא עדיין לא יהיה בן 6 וגם כך הוא מעט צנום למרות שמכל הבחינות הוא בסדר (שכלית מוטורית וכו).
    עם מי אנו יכולים להתייעץ כדי לקבל החלטה טובה עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 - שאלה נוספת - תגובה

26/12/2012

שוב שלום,
    כיום מקובל להשאיר ילדים בגן עד גיל 7, ולכן המחשבה שלך סבירה.
    נהוג להתייעץ עם פסיכולוגית הגן. היא שמכירה את הילד, וכן את מערכת החינוך בביה"ס, ותדע לייעץ לכם. ניתן לבקש פגישה עם הפסיכולוגית באמצעות הגננת, או השרות הפסיכולוגי העירוני.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    ש
    21/12/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    רציתי לשאול מספר שאלות :
    1. כיצד ניתן להבדיל בין בעיית התנהגות לבעייה של התפתחות ?(לדוגמא אם אני מבקשת מהבן שלי משהו לבצע כמו לבנות מגדל שאני עושנ הוא לא מבצעועושה לפי מה שהוא רוצה לעומת זאת יש פעולות שהוא כן מבצע לפי מה שאני מבקשת .
    2.בני בן השנה ותשעה חודשים חוזר על מה שאומרים לו האם זה בסדר ומאפיין את הגיל ?

3. בני בן השנה ותשעה חודשים מאוד עצמאי ,הוא לא מבקש הרבה עזרה מאיתנו ,הוא עושה את רוב הדברים לבד אלא אם כן הוא נתקל בקושי להגיע למשהו ואז הוא יגיד לנו כמו אם הוא צמא הוא יגד לשתות ,האם המאפיין הזה גם מאפיין את הגיל שלו ?
    תודה מראש על התשובות
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

22/12/2012

שגית שלום,
    1. לא תמיד אנחנו יודעים לומר בדיוק אם ילד נמנע מפעילות מסויית כיוון שהיא קשה לו, או שאיננו רוצה. צריך לנסות ולבחון כמה הילד עקבי בעניין זה. אם הוא נמנע ממשהו באופן עקבי, הסיכוי גבוה שיש מאחורי זה קושי, וכדאי לבדוק.
    2. לגבי חזרה על מלים : זה מאד אופייני לגיל. זה אפילו נקרא "שלב התוכי". ככל הנראה זה תהליך בלמידת דיבור.
    3. המאבק לעצמאות מאד אופייני לגיל שנתיים ! וזה מצויין !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטוריקה עדינה
    אמא
    18/12/2012

שלום רב,
    בני בן השלוש עם עיכוב במטוריקה עדינה...
    לאחרונה גילה את האייפד ושולט בו יפה
    עושה פאזלים משחק המון....האם האייפד עוזר להתפתחות?
    איזה משחקים את ממליצה לי לקנות כדי לשפר את המטוריקה העדינה בגיל הזה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מטוריקה עדינה

הוספת תגובה

• מטוריקה עדינה - תגובה

19/12/2012

שלום,
    כל פעילות של הילד, הכרוכה בלמידת שליטה על מכשירים, ובהפעלה של פתרון בעיות ותנועה, מפתחת את הילד בגיל זה. אני מניחה שגם תפעול של האייפד תורם לילד, גם מבחינת למידה של דיוק בתנועות עדינות, וגם בחומרים שהוא רואה באייפד.
    גם עבודה על מקלדת של מחשב טובה, וגם משחקי מחשב שונים בהם צריך לדייק עם העכבר או בהכוונת הסמן לנקודה מדוייקת על המסך.
    בזמננו, וגם היום, טוב לעבוד עם הילד על הרכבות של פאזלים, השחלת חרוזים, משחקי "פטריות".
    בהצלחה ובהנאה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האבא והבן..
    ד
    18/12/2012

שלום לך יוכי היקרה ותודה לך על כל עזרתך הרבה הישירה והעקיפה שה' ישלם לך את שכרך!

לבעלי ולי יש שני בנים קטנים בהפרש של שנה וחודשיים.. הגדול בן שנתיים והקטן כמעט בן שנה.
    בעלי מאד אהב אותם משחק איתם כשיש לו אפשרות מנשק מחבק לפעמים גם קם בלילה אליהם ונהנה מהם..
    כל זאת עד לפני כמה שבועות שפתאום היחס שלו אל הבן הגדול השתנה מאד, זה התחיל כשהוא פתאום בכה בלילות כמה פעמים וכנראה בעלי התעצבן על זה, אז החלטתי שכדי שהוא לא יכעס על הילד רק אני אקום אליו בלילה, כדי למנוע עימותים..(כנ"ל בהחלפת טיטול וכו') זה לא ממש עזר.. הילד צריך יותר עדינות ובעלי הולך איתו ראש בראש.. (וגם שהוא גיל שנתיים יותר עקשן יותר עומד על דעתו יותר מנסה אותנו ומתעלם ממה שאסור)
    יחד עם זאת היחס שלו אל הבן הקטן גם השתנה והוא מראה אליו הרבה הרבה יותר אהבה..
    ואל הבן הגדול הוא הרבה פעמים מגיב באדישות ובקרירות במקום ההתלהבות של פעם גם כשהוא עושה חוכמות וגם כשהבן מחפש את תשומת ליבו..
    אני רואה את זה כאילו בעלי לא מבין שהוא ר--ק בן שנתיים והוא "נפגע" מהילד כאילו זה ילד גדול... זה ממש מציק לי לראות את זה..
    חבל לי על הקשר של הגדול עם האבא.. קשר שהיה מקסים ופתאום בשלבי הריסה..
    אני אוהבת את כולם.. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?
    איך בעלי יבין שהוא צריך להיות סלחן יותר לילד ושהילד לא נגדו שזה רק גיל?
    מה לעשות שהקשר יהיה שוב אוהב..?
    תודה רבה לך יוכי, את מצילה אותי!

לקביעת תור
    סגירה
    האבא והבן..

הוספת תגובה

• האבא והבן.. - תגובה

18/12/2012

שלום לך,
    ראשית, הייתי בודקת למה קרה השינוי הזה בהתנהגותו של בעלך. אולי משהו בעבודה ? אולי יש משהו שמטריד אותו וגורם לו לחוסר-סבלנות ? גם בו צריך לטפל, ולעזור לו.
    אני מציעה שתצאו מהבית, ותשבו לשיחה של זוג, בו תפתחי לפניו את ההרגשה שלך, ותני לו לדבר, לשתף אותך, גם בסיבות אולי לכעס שלו, וגם בשינוי לילדים. שיחה כזו תהייה טובה לשניכם, ותבנה ביניכם פתיחות שתמשיכו אחר-כך, לטובתכם ולטובת הילדים. זה הבסיס למשפחה חזקה. ואם יש צורך, אפשר גם לגשת לאיש מקצוע, לייעוץ זוגי או משפחתי, לכמה שיחות, וגם זה עשוי מאד להועיל.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאד מאד מודאגת
    מישהי
    17/12/2012

שלום ד"ר יוכי
    יש לי תינוקת בת 11 וחצי חודשים. ילדה חייכנית, יוצרת קשר עין, מתגלגלת מצחוק ומתוקה אמיתית. מרגע היוולדה חסרת שקט ומנוחה. צריכה הרבה להיות על הידיים וקשה לה לשחק לבד יותר מעשר דקות. צריכה אותי צמוד אליה כדי לשחק. החלה להתהפך בגיל 8 חודשים ובגיל 9 חודשים החלה לזחול על הגחון. נעמדת על שש אך אינה זוחלת על שש ואינה מתיישבת. כשמושיבים אותה היא יחסית יציבה. לפני חודש וחצי החלה להיעמד לבד ועושה מספר צעדים סביב רהיטים. למרות שעדיין מפחדת להתיישב לבד כשהיא בעמידה אך לאחרונה החלה להעז וקצת מתיישבת ממצב עמידה. מטפסת על מדרגות אך לא יודעת לרדת חזרה.. לאחרונה החלה להצביע ( לא יודעת אם זה סתם שהיא מחקה תנועה שלי או עם כוונה ) נותנת נשיקות באוויר, מתחילה להבין תני / קחי מכניסה לי את המוצץ לפה כשאני מבקשת. יודעת להסתכל על אור / חתול/ אבא כששואלים אותה. מבינה תני לי יד / רגל ומעט אברי פנים. ממלמלת המון בג'יבריש, אומרת את זה , אבא, הנה ולאחרונה גם קצת אמא ( למרות ששוב אני לא יודעת אם זה אכן מכוון או לא ). אז מה מדאיג בעצם? מדאיג אותי שהיא אינה מתיישבת ואינה זוחלת על שש. מדאיג אותי שהיא יודעת להוציא דברים מתוך קופסא אך אינה מכניסה דברים לתוך קופסא, כנ"ל לגבי מוט חישוקים: יודעת להוציא את החישוקים אך לא להכניס. אינה מרוכזת מספיק כשאני מנסה ללמד אותה לעשות דברים או להקריא לה סיפור, לרוב לוקחת את הספר והופכת אותו ולא מנסה להקשיב לסיפור. אינה מוחאת כפיים למרות שכל היום אני מלמדת אותה. עשתה במשך חודש ביי ביי ( וגם אז עם כל היד ) ולאחרונה הפסיקה והחליפה את זה בהצבעה. היום בכלל לא עושה ביי ביי. עשתה 3 ימים ידיים למעלה והפסיקה. לאחרונה חזרתי לשים אותה על הגב אחרי שמלא זמן לא שכבה על הגב ופתאום אני קולטת שהיא מתהפכת רק לצד אחד וגם זה רק אם אני מתעקשת איתה שתתהפך לבד בלי שאני אהפוך אותה. והדבר שהכי מדאיג אותי זה שהיא אינה מסוגלת לתפוס צעצועים בשתי ידיים במקביל. אם למשל היא מחזיקה קובייה ביד אחת ואני אגיש לה קוביה נוספת, היא תזרוק את הקוביה ותתפוס את מה שאני מגישה לה. היא לא מצליחה להחזיק צעצועים בשתי ידיים במקביל ולכן היא גם לא מקישה את הצעצועים אחד בשני. היא כן תופסת צעצוע אחד ומחזיקה יפה בשתי ידיים ומעבירה מיד ליד. הייתי אצל פיזיוטרפיסטית התפתחותית שרמזה לי שאני קצת לחוצה ושכרגע היא לא רואה שום בעיה עם הילדה, אבל אני ממש מודאגת. גם עשיתי טעות נראה לי ונכנסתי לכל מיני מאמרים באינטרנט מה שהוסיף לחרדה שלי כי היה כתוב שם לדוגמא שתפקוד ידיים ירוד ובעיה בהתהפכות ( מה שזיהיתי אצל ביתי ) עלול להצביע על שיתוק מוחין. ונסיגה התפתחותית יכול להצביע על תסמונת רט ( וגם פה זהיתי נסיגה כשהפסיקה לעשות ביי ביי ולהרים ידיים למעלה ). ניסיתי לתת לך כאן כמה שיותר אינפורמציה כדי לקבל תשובה מדויקת..מקווה שהצלחתי. אשמח לתשובה מהירה כי אני משתגעת מדאגה

לקביעת תור
    סגירה
    מאד מאד מודאגת

הוספת תגובה