פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות ציור של ילד בן 3
    עינת
    26/02/2013

יש לי ילד בן 3, שעדיין לא אוחז בעיפרון כנדרש. בתחילה היה מצייר שירבוטיםעל כל הנייר, עתה כבר לא מקשקש על כל הנייר אלא יותר מצייר קווים ישרים, עיגולים וקורא להם בשם כמו בית, גדר, אך כמובן זה עדיין לא ממש ציור. במקביל עדיין לא אוחז בעיפרון בצורה יציבה שתאפשר לו לצייר בצורה יותר נשלטת. האם ההתפתחות שאני מציינת תקינה?
    לגבי אחיזת עיפרון האם עלי להדגים לו כל הזמן איך אוחזים או שזה יבוא מעצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ציור של ילד בן 3

הוספת תגובה

• התפתחות ציור של ילד בן 3 - תגובה

26/02/2013

עינת שלום,
    מה שאת מתארת מתאים לגיל 3, ואינך צריכה לדאוג. הילד ילמד להחזיק בעפרון, ובעוד חצי שנה, גם זה יהיה בסדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים
    עינת
    26/02/2013

אני גרושה עם ילד בן 3 שנמצא בחזקתי. האב מתראה עם הילד לפי הסדרי ראיה שנקבעו. הבעיה היא שהאב מסית את הילד נגדי ונגד משפחתי. במו אוזני כשהצטרפתי אליהם פעם אמר האבא לילד בנכוחותי אמא רעה היא פוגעת בי כל הזמן, בהזדמנות אחרת בנוכחתי ובנוכחות הבן צעק עלי וגרש אותי, כשהוא פונה לילד ואומר לו אמא מפריעה לנו נכון? בנוסף האבא אומר לילד שבני משפחתי רעים כי גם הם פוגעים בו וכך יצא כאשר באנו לבקר את אחי והוא רצה לשחק עם ילדי הילד אמר לו אתם רעים, אבא אמר לי שאתם פוגעים בו. איך אני יכולה להתמודד עם התופעה? מה עלי לעשות בעניין? הרי האב מוציא את תסכולו על הבן והופך אותו לכלי מלחמתי נגדי. אני להבדיל בחיים לא אומרת לבן שלי מילה רעה על אביו, אלא להפך תמיד מדברת עליו בפן חיובי כיוון שאין אני רוצה שבני יהיה כלי מלחמה נגד בעלי. במצב הקיים הרי שיש מצב שבני יגדל הוא ישנא אותי ואת משפחתי. מטרתו של האב ידועה לי והיא לקחת את הבן אליו.
    מה עלי לעשות במצב זה? אודה מאוד להמלצותיך. אין אני רוצה שבני יהיה מבולבל ויזדקק לטיפול פסיכולגי, בגלל ההשלכות השליליות שסופג מאביו

לקביעת תור
    סגירה
    ילד להורים גרושים

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים - תגובה

26/02/2013

עינת שלום,
    באמת עצוב לשמוע סיפורים כאלה, כאשר אחד ההורים, או שניהם, אינם בוגרים דיים כדי לשלוט ברגשות שלהם, ומתבטאים בדרך זו ליד הילדים. בוודאי שזה מצב שמכניס את הילד לקונפליקט ולמצוקה.
    דרך ראשונה לטפל בכך היא לשוחח עם הגרוש שלך, או עם מישהו קרוב אליו : אמא שלו, אח/אחות, או חבר, שישכנעו אותו להתנהג אחרת.
    הגישה היותר פורמלית היא לפנות לפקידת סעד לחוק נוער, או דרך מח' הרווחה בעיריה שלך, או דרך בית המשפט לענייני משפחה, ולהתלונן על כך. אפשר לבקש שהאבא יעבור טיפול, או שיהיה מעקב צמוד אחר התנהגותו.
    מאחלת לך כוח . מקווה שהמצב ישתפר, כאשר הכעס יירגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תצילי אותי בבקשה
    נ
    26/02/2013

שלום רב,
    אני אמא לשני ילדים, ילד בן 6 בגן חובה. וילדה בת 4.
    אני מגדלת אותם לבד, והאבא רואה אותם פעמים בשבוע,
    תקופה די ארוכה אני מרגישה שהילדים מתנהגים בצורה קשה מאוד ואני ארחיב,
    אשמח אם תנחי אותי היכן צריך להתעלם , ואיך להגיב או להתמודד,
    הילד הפך להיות דעתן ואף חוצפן , כל משימה שצריך לעשות אני אמורה לבקש המון ועד שנשמתי לא יוצאת זה לא קורה, הם רבים בניהם מרביצים בועטים לא מכבדים את ההורים אפילו לסבתא הם מתנהגים בצורה אחרת אולי בגלל שהם קרובים אליה? ללכת לגן הם מאיימים שלא ילכו , להתקלח זה גם בעיה, אני מבינה מצוין שזאת דרכם לקבל תשומת לב, למרות שאני המון מחמיאה מחבקת ומנשקת קונה ומפנקת. (ממש משתדלת) חשוב לי יותר מכל לגדל אותם לחיים בריאים ולערכים ואני לפעמים מרגישה תחושת כישלון בבקשה עיזרי לי.

לקביעת תור
    סגירה
    תצילי אותי בבקשה

הוספת תגובה

• ועוד דבר בבקשה

נ
    26/02/2013

מה עליי לעשות ברגע שאני מבקשת בקשה כמו להיכנס להתקלח ואני נתקלת בלא בא לי ? ומה עליי לעשות שאני אומרת להיכנס לחדר לחשוב ולא שמים עליי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר בבקשה - תגובה

26/02/2013

נ שלום,
    נראה לי שאת אמא חמה ומיטיבה, אבל אולי לא מספיק אסרטיבית, וותרנית מדי. חשוב להיות מאד סמכותיים וחד-משמעיים, כשמדובר בהתנהגויות הכרחיות ביום, כמו מקלחת, צחצוח שיניים, וכד'. לפעמים מספיק טון חמור כדי לגרום לילד לעשות. אפשר גם לחשוב על תכנית חיזוקים חיוביים, כמו : ילד שכל השבוע יעשה מה שאמא אומרת, יקבל ביום ששי צ'ופר קטן. זה פועל מצויין.
    עשי "חוזה" עם הילדים, לגבי 3 דברים שהם מקיימים מייד כשאת אומרת להם, והבטיחי להם את הצ'ופר פעם בשבוע. אפשר גם להכין טבלה על המקרר, שבה תצייני כל ערב איך כל ילד מילא את הוראותייך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע
    אנונימית
    26/02/2013

שלום,

ביתי בת 4 חודשים כרונולוגי וחודשיים מתוקן- כל הזמן מוצצת את האגודל.

לפני כן הייתה אוהבת את המוצץ אבל מאז שגילתה את האצבעות לא מפסיקה למצוץ אצבע ומעדיפה את זה מאשר את המוצץ.

אני יודעת שזה שלב בתפתחות אבל אני חוששת שזה יהפוך להרגל ואז החניכיים התפתחו בהתאם.

מה עליי לעשות על מנת למנוע זאת, הרי שזה בלתי אפשרי כל שנייה להוציא לה את האצבע מהפה ולשים מוצץ במקום, במיוחד כשהיא ישנה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• מציצת אצבע - תגובה

26/02/2013

אולגה שלום,
    אינני ממליצה בגיל כזה להילחם בילד, ולגרום לו להפסיק למצוץ אצבע. לדעתי, אין זה מסוכן, גם אם זה יהפוך הרגל. בטח לא יותר מסוכן ממוצץ.
    כשתגדל, ותגיע לגיל 3 ויותר, אם עדיין תמצוץ, אפשר יהיה לדבר על גמילה. עד אז - תני לה להינות. זה נעים, זה מרגיע, ולא מזיק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??
    ליאת
    20/02/2013

בתי בת 3.8 חודשים , אנחנו מאוד מאוד קשורות אחת לשניה , עד גיל שלוש היתה איתי בבית , כך שאני דמות מאוד מאוד משמעותית בגידול שלה,אנחנו גרים רחוק מהמשפחה , ואבא שלה עד גיל שנתיים וחצי עבד מבוקר עד ערב,אז יצא שההינו שנינו 24 שעות ביחד והשלמתי לה כנראה את הכל.
    מה שמעציב אותי ומאוד את אבא שלה זה היחס שלה אליו וכל מיני אימרות שנזרקות באוויר,עושה רושם שהיא לא רוצה שום אינטרקציה איתו שלא יקח אותה ויחזיר אותה מהגן , שלא ישכיב אותה לישון לא נשיקה לא חיבוק לא משחק היא מבחינתה לא צריכה בכלל אבא , היא גם אמרה את זה , היא אומרת שהיא לא אוהבת אותו, ניסתי בכל דרך לקרב בינהים אבל כל פעם שהם יוצאים מהבית היא רוצה את אמא, אני משחררת אותה אבל זה יותר חזק ממנה , יש לה חרדת נטישה לגבי כל הזמן.גם שנוסעים למשפחה או הולכים לחברים אני חייבת להיות במרחק שהיא תוכל לראות אותי.
    שבוע הבא אני נוסעת ליומיים מהבית ,(פעם ראשונה שאעדר מהבית) והיא תישאר עם אביה, אני מוטרדת מהעניין שמא היומיים האלו יהפכו לסיוט עבורם, אני מתלבטת האם לנסוע והדבר לא יעשה לה כמעין חרדת נטישה מאוד חזקה ..? למרות שהתחלתי לטפף לה אבל אני לא יודעת אם היא באמת מבינה ,אולי אביא לתיגבור את הסבתא ,.? אני מאוד סומכת על בעלי והוא מרגיע אותי , מה את מציעה לי??(הלב אומר לי שאולי זה הזמן לקירוב בינהים ולחיזוק הקשר )

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות??

הוספת תגובה

• מה לעשות?? - תגובה

21/02/2013

ליאת שלום,
    עד כה היה מצב, שלמעשה, לא היה אבא בתמונה, ולכן כל-כך טבעי, שהילדה רואה רק בך דמות מטפלת שאפשר לסמוך עליה. ברור שצריך לשנות זאת, ובעיני, דווקא היומיים האלה של נסיעתך הם הזדמנות מצויינת לתחילת הבנייה של הקשר החדש. לדעתי, לא טוב שתביאי את סבתא! תני לאבא ולילדה להיות יחד, לבלות ולהתנהל, כדי שתראה ותיווכח שגם עליו אפשר לסמוך, שגם איתו היא נהנית. ייתכן שזה לא יהיה קל, שאולי יהיה בכי בשעות מסויימות (בזמן עייפות, לקראת השינה). אבל אם אבא יהיה סבלני וקשוב, וגם ידאג לזמן בילוי מהנה עם הילדה, היא תקבל אותו. בהמשך, אני ממליצה לכם, אם רק אפשר, שיהיו "ימים של אבא" באופן קבוע. למשל : יום בשבוע שאבא יחזור מוקדם, וייצא לבלות עם הילדה בלעדייך, ירחץ אותה, ישכיב אותה לישון וכד',
    כל טוב, בהצלחה! ולך - נסיעה טובה ומוצלחת ! אל תוותרי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור ותקשורת
    אביב
    19/02/2013

שלום רב,

ביתי בת שנה ו-8 חודשים היא עדיין לא מדברת למעט שלוש מילים היא מבינה כל מה שאומרים לה ומבקשים ממנה. היא ילדה מאוד פעילה ואוהבת מאוד להשתולל ולשחק אבל....בגלל שהיא לא מדברת אז היא לא כל כך מתקשרת איתי ועם הסובבים אותה
    לא כמו שמצופה מהגיל שלה ויכול להיות שהיא עצבנית בגלל זה?. אם למשל היא רוצה על הידיים היא תבוא ותושיט את הידיים ואם היא רוצה לשתות היא תלך למטבח ותעמוד ליד הכיור ואם אשאל אותה מה היא רוצה היא תגיד אההה (כמו ששותים משהו טעים ואומרים בסוף אהההה) היא תרצה סיפור אז היא תביא לי ספר. הבעיה שמטרידה אותי זה שהיא לאחרונה מוחאת הרבה כפיים גם כשאין סיטואציה שמצדיקה זאת. ושאלה אחרונה האם זה שהיא נוקשת בלשון לעיתים צריך להדאיג? יכול להיות שסתם ילד נוקש לעיתים בלשון כמו למשל שהוא "גילה" את הלשון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות דיבור ותקשורת

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור ותקשורת - תגובה

20/02/2013

אביב שלום,
    לדברייך, ההבנה של הילדה טובה, אבל יש עיכוב בדיבור, ולכן הילדה משתמשת בתנועות שונות כדי לבטא את עצמה. זה טבעי וטוב. בהחלט ייתכן שהיא מרגישה תסכול בגלל הקושי להתבטא, ומביעה זאת ב"עצבנות".
    אני מציעה שתמתיני עוד חודש. אם לא תהייה פריצת דרך משמעותית, בקשי מרופא הילדים הפנייה לקלינאית תקשורת, שתאבחן את הילדה, ובמידת הצורך, תדריך אותך איך לעבוד איתה כדי לקדם את הדיבור.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור
    מי
    19/02/2013

שלום רב,
    יש לי תינוק מקסים בן שנה וארבע חודשים.
    אני מאוד מוטרדת מהתפתחות הדיבור שלו, הכוונה למספר המילים שרכש, ולאיך שאומר אותם.
    אנסה לתאר כל מילה ואיך אומר אותה.
    מאי - מים, בבה - סבא, טטה - סבתא, אבא - אבא, אץ - עץ, ננה - בננה, קו - אבוקדו,
    תהה - איתי, אל - יעל, דודו - דורה, רנרנ - רוני, יאיי - יהלי, ממה - במבה, נה - נעל, בה - בלון,
    דהה - מגדל, סה - דייסה, או - אור, כה - כפית, תה - חביתה, אהפה - עוד פעם, טההה- מטריה,
    פה - פרפר, אוטו - אוטו, בו - תבור, פי - פיל, הם לאוכל, הן לאוטו, נונונו - לא לא (עם הג'סטה של הראש), מחקה קולות של חיות: אריה, חתול, כלב, כבשה, נחש, חמור, ברוז, דג, ציפור, תרנגולת, צפרדע, ושעון כמובן לא מושלם בדיוק.
    חוזר על מעט מילים שאני אומרת, לא משלים מילים בכלל.
    כמו שכתוב רוב המילים שלו לא שלמות עם ההברה הראשונה בלבד.
    פשוט יוצא לי לראות המון ילדים בני גילו (טוב אולי טיפה יותר בני שנה וחצי) במשפחה, בגן ורובם הגדול מדבר בצורה יותר מובנת ובכלל במשפטים וזה מדאיג אותי מאוד.
    האם אני צריכה לבדוק את זה? האם כמות המילים שיודע היא לא מועטת מידי? והאם אלו בכלל נקראות מילים? כמו כן לא קורא לי אמא על אף שאני מנסה ללמדו כל הזמן והוא קשור אליי מאוד.
    סליחה על השאלות הרבות, אני פשוט אמא צעירה וחדשה ואני לא יודעת האם הוא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הדיבור

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור - תגובה

20/02/2013

אמא יקרה שלום,
    רוב הילדים מתחילים לדבר בגיל שנה וחצי-שנתיים. וגם אז, ועד גיל 3, הדיבור משובש מבחינת ההגייה : הצלילים לעתים משובשים, הילד מבטא רק הברה אחת מתוך המילה, וזה נורמלי. זה התהליך. מה שחשוב לבדוק הוא שהילד מבין : הוראות פשוטות, מזהה שמות של חפצים, בגדים, מזונות וכד'. לפי תיאורך, נראה שהילד בסדר גמור. בהמשך ידבר טוב יותר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    גלית
    18/02/2013

שלום רב,בתי בת כשנתיים וחצי ואובחנה עם ליקוי התפתחותי קל ע"י מומחה פרטי.אבקש לקבל המלצה על מכון לטיפול בעיכוב התפתחותי באופן פרטי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי - תגובה

19/02/2013

גלית שלום,
    צייני בבקשה את מקום מגורייך, כך שאפשר יהיה להציע לך מקומות סבירים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    רונית
    17/02/2013

היי,

אני מאוד מוטרדת ומודאגת ביתי בת שנה לא זחלה (וגם אין לה את הרצון לזחול) מנסה לעמוד (אוהבת מאוד שמעמידים אותה) אך לא מדברת לפחות 3 מילים כמו שבטיפת חלב דורשים... כן מקשקשת אך לא מתכוונת לכלום ,לא מחזיקה בקבוק אך יודעת שזה מים/אוכל עדין לא מרכיבה מגדל (אפילו בין 2 קוביות) היא אוהבת מאוד להתעסק בברגים של המשחק אך לא רק היא גם משחקת מאוד מתקשרת עם אחיה בן ה-8 צוחקת איתו וגם איתנו אני מאוד מפחדת .... עד לפני שבוע הייתה אצל מטפלת הוצאתי אותה וב-1/3 נכנסת למעון כרגע עזבתי את העבודה להיות איתה בבית עד לכניסה למעון הייתה רואה המון המון טלויזיה הפסקתי לגמרי את הטלויזיה. דוגמא שמאוד דאגתי ממנה: היינו במשחקייה ראיתי ילדים קטניםממנה איך תיקשרו איך זזו ממקום למקום וזה מאוד מפחיד אותי שאין לה משהו..
    מה עלי לעשות איך לעודד אותה עוד ....

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי - תגובה

17/02/2013

רונית שלום,
    ראשית, באופן כללי לפי תיאורך, לא נראה לי שיש איחור בולט, שאמור להדאיג. יש ילדים שלא זוחלים, ועוברים לישיבה ועמידה בלי שלב זה. בגיל שנה , גם אינני מצפה מילד לדבר, אפילו לא מילה. כן הייתי מצפה שתשים קובייה על קוביה, תכניס קוביות לקופסה וכד'. אבל ייתכן שהמטפלת שלה הייתה פסיבית, ולא הפעילה אותה.
    טוב שהפסקת את הצפייה בטלויזיה, ובמקום זה - שחקי איתה בכל מיני המשחקים שאת רואה במשחקייה : קוביות, כדור, השחלת טבעות על מוט, וכד'. אני מאמינה שהכניסה למעון, עם ילדים אחרים, תקדם אותה, ובתוך כמה שבועות תראי שינוי.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשם
    דודי
    14/02/2013

בני יהיה בעוד מספר ימים בן 10 חודשים
    ההתפתחות המוטרית שלו תקינה זוחל ויושב
    בצד התקשורתי מוחא כפיים שואלים איפה אור מחפש עם הראש ומניף את היד לכיוו האור
    שואלים איפה ספר מביט לכיוון הספרים עושה בייביי עם כל היד (לא תמיד)
    קשר עין טוב מחייך במשחקים משותפים ומשחק קוקו בהנאה מרובה
    שמתי לב שקוראים לו לא מגיב
    מה דעתך? האם יש משהו לעודד אותו ?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לשם

הוספת תגובה

• תגובה לשם - תגובה

15/02/2013

דודי שלום,
    כנראה שהילד עדיין לא מקשר בינו לבין שמו, וזה נורמלי בגיל 10 ח'. סביב גיל שנה, אפילו שנה+, זה יקרה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצע לילה
    לי
    14/02/2013

שלום,
    הבת שלי בת שנתיים והיא מתעוררת באמצע הלילה ומבקשת אוכל (דייסה). ניסינו כמה פעמים להביא לה מים אך לא הסכימה והתחילה לבכות. לפני השינה היא לא רוצה לאכול דייסה. מה אפשר לעשות כדי להפסיק תופעה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    אצע לילה

הוספת תגובה

• אצע לילה - תגובה

15/02/2013

לי שלום,
    אין לי תשובה ברורה עבורך, כיוון שיש לתופעה כמה הסברים אפשריים. יש ילדים בגיל שנתיים, שעדיין יש להם צורך בארוחה בלילה. אפשר לנסות להעשיר להם את ארוחת הערב, ולפעמים זה באמת מגביר את תחושת השובע שלהם ומפסיק את ההתעוררות.
    יש ילדים, שצריכים את ה"פינוק", בעצם המציצה. במקרה זה, אפשר להחליף את הדייסה במים, או במוצץ, וזה עוזר.
    יש ילדים, וזו הסיבה השלישית, שמבקשים דייסה רק כ"תירוץ" ובעצם, מה שהם רוצים הוא את אמא!
    נסי לבדוק מה הסיבה האמיתית אצל הבת שלך. נסי גם לבדוק, אם אפשר, מדוע היא מתעוררת : אולי מרעש ? אולי מחלום ?
    בכל מקרה, תמיד יש אפשרות לחנך את הילדה, שאינך קמה אליה. היא תבכה כמה לילות, אבל אם תהיי עקבית, היא תבין שעליה להפסיק. אפשר לשים לילד בובה רכה במיטה, בקבוק עם קצת מים, וללמד אותו, שהוא יכול להרגיע את עצמו, בלי לקרוא לאמא.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בגן
    שירי
    13/02/2013

יוכי שלום

ילדנו בן 5 נמצא בגן טרום חובה+חובה זו השנה השניה. הוא צעיר יליד נובמבר ואמור לעלות בשנה הבאה לכיתה א' (בנושא הזה יש הסכמה בינינו לגננת).
    יש לנו 3 בנות נוספות בנות 11, 9 ושנה.

במהלך השנה שעברה בחודשים לאחר הולדת התינוקת היה לו קשה בגן. בעיקר תלונות של הגננת על תגובות אלימות. במשך 4 חודשים הגננת הייתה קוראת לי להרגיע אותו עד שהייתה לי שיחה עם האחראית על הגן - חשבתי שזה לא נכון לקרוא לי (כי הוא רצה שאני אבוא, ונפגעה סמכות הגננת) וזה אכן הופסק. כמו כן היה באבחון נוירולוגי ונשללה בשלב זה הפרעת קשב וריכוז. היינו במספר טיפולים רגשיים אצל מטפלת בהבעה ויצירה, אך לאחר מספר פגישות הרגשנו שזה לא לעניין והפסקנו. ביולי אוגוסט כשהגננת לא הייתה (הייתה המחליפה המנוסה זאת שאחראית על הגן) התנהג למופת. כמו כן מספטמבר עד עתה לא היו תלונות. בחודש האחרון מידי פעם חוזר להתפרצויות האלימות (מנסה לברוח מהגן, מגיב באלימות כלפי ילדים וצוות ובודק גבולות).

ראיתי שקשה לו בגן אחרי שהגננת מסיימת והחלטנו בתקופה הקרובה להוציא אותו מהגן בשעה 2. כמו כן אנחנו חושבים שהכיוון הנכון כרגע לערב את הפסיכולוגית של השפ"ח לתצפיות והדרכה לצוות.

בבית הוא ילד נהדר ואין קשיים מיוחדים. טמפרמנטי.. ילד נבון. אוהב לגזור, להרכיב פאזלים, לבנות בלגו, לעבוד בחוברות עבודה. כמו כן פעמיים בשבוע מתאמן בכדורגל שעה ורבע בכל פעם.

מה דעתך? איך עוד אפשר לעזור לו? סליחה על האורך תודה

שירי

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בגן

הוספת תגובה

• קשיים בגן - תגובה

13/02/2013

שירי שלום,
    נראה לי שאתם עושים את כל מה שצריך כדי לעזור לילד להתגבר על משבר הולדת האחות הקטנה. בעיקר - לתת לו תשומת-לב אישית. אני מבינה שגם בגן הוא מקבל יחס הולם. אני מעריכה שהוא יתגבר ויהיה בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשינה
    ש
    12/02/2013

לד"ר יוכי שלום רב :
    בני בן השנה ועשרה חודשים מאוד אוהב להרדם בעגלה שלו ,אנחנו לאחרונה (כשבועיים)מנסים לשנות את הרגלי השינה שלו ולהרדימו במיטתו .
    אנחנו נתקלים בקשיים רבים בנושא ,כאשר שמים אותו במיטתו הוא ממש מתנגד והדרך שלו מבחינתו זה להרדם בעגלה ,הוא מבקש אותה .
    שאלתי היא כזו :כיצד ניתן לשנות לו את ההרגל הזה להרדם בעגלה ולא במיטה ? ומה אפשר לעשות ע"מ לעזור לו להנות מתהליך השינה במיטה ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בשינה

הוספת תגובה

• קושי בשינה - תגובה

13/02/2013

שגית שלום,
    כמו בכל מקרה של שינוי הרגלים, אנחנו מתנגדים. גם כמבוגרים אנחנו לא "אוהבים" שינוי !. ובכל זאת, צריך לסלק את העגלה, ולהניח את הילד במיטה. גם אם יבכה בימים הראשונים, ויתנגד, אל תיבהלו. בסופו של דבר הוא יתרגל. לא נורא. אפשר לשים לו במיטה בובות רכות, או לרפד לו מסביב ב"מגן ראש" או בשמיכות, שיהיה לו יותר נעים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב מוטורי
    תמר
    12/02/2013

נכדתי נולדה בשבוע 34, והיום היא בת שנה ו 11 חודשים.
    מבחינה קוגנטיבית היא בסדר אבל מבחינה מוטורית הכל מתעכב, ורק עכשיו החלה ללכת.

מהן ההשלכות האפשריות של עיכוב מוטרי כזה?
    האם יש סיכוי סביר שלא יהיו כל השלכות בבבגרותה?

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב מוטורי

הוספת תגובה

• עיכוב מוטורי - תגובה

13/02/2013

דנה שלום,
    נכדתך מוגדרת פגית לפי זמן לידתה, ולכן צפוי שיהיה איחור קל בהתפתחות שלה. אם הכל בסדר מאז הלידה, והיא מתקדמת, ברוב המקרים הפער נסגר, והמשך ההתפתחות הוא נורמלי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהבנה
    שיר
    12/02/2013

שלום,
    לבני ימלאו שנתיים בעוד כחודש. הוא אינו מדבר, לא מרבה לחייך ואינו מבין הוראות פשוטות. אינו מצביע-כאשר רוצה משהו מצליח להסביר עצמו (מביא שלט של טלויזיה כדי שאדליק ,למשל).
    יחד עם זאת, במקרים מסויימים הוא מחקה אותי.בהקשר החברתי-לא נרתע מאנשים שאינו מכיר, משחק עם ילדי הגן, מחבק,יודע לאהוב.
    מבחינה מוטורית-עדינה וגסה-ללא בעיות-אוכל בכפית, בונה מגדל לגו,מתגלש במגלשה.
    אנו עובדים איתו יום יום בבית ועדים לשיפור איטי וקל.כך גם הגננת.
    האם היעדר הבנה מצביע על אוטיזם או שקיימת אפשרות שעם עבודה רבה ויומיומית הפערים יסגרו ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהבנה

הוספת תגובה

• בעיה בהבנה - תגובה

13/02/2013

שיר שלום,
    מה שאת מתארת איננו קשור לאוטיזם, אלא מצביע על עיכוב בהתפתחות הקוגניטיבית והשפתית. הוא צריך להיות מאובחן ע"י פסיכולוגית התפתחותית, ומטופל ע"י קלינאית תקשורת. חשוב גם למצוא לו מסגרת חינוכית (גן) מתאימה. אולי מעט ילדים, עם גננת מיומנת, כדי לקדם אותו.בוודאי שצריך להיות אופטימיים, שהפער ייסגר בהמשך, וזה קורה לחלק גדול מהילדים.
    בהצלחה, כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה