פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשמעות של זריקת הגוף לאחור
    ריקי
    16/12/2012

שלום, השאלה מתייחסת לתינוקת בת 7 חודשים שמקבלת פיזיוטרפיה עקב טונוס שרירים נמוך בחלק העליון של הגוף. התינוקת מרימה את הראש בשכיבה על הבטן לפרקי זמן קצרים ולעיתים רחוקות התהפכה בעצמה. לפעמיםהיא כאילו זורקת את הגוף לאחור כשהיא על הידיים ורצינו לדעת מה המשמעות של תנועה כזו.
    תודה ממישל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשמעות של זריקת הגוף לאחור - תגובה

17/12/2012

ריקי שלום,
    זריקת הראש לאחור היא תנועה שנעשית כאשר הטונוס של הגוף אצל התינוק לא מאוזן. כפי שאת אומרת, בחלק התחתון של הגוף הטונוס נמוך, וייתכן שבחלק העליון הטונוס גבוה מהרגיל.
    אם הילדה מטופלת בפיזיותרפיה, אני מעריכה שאתם במקום הנכון ובידיים טובות, וכשהטיפול יתקדם, תראו תפקוד תקין והתקדמות נכונה כצפוי לפי הגיל.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

ריקי
    17/12/2012

אנו מאד מאד מודים לך על תשובתך המהירה והמרגיעה, מאחלים לך שנים רבות וטובות שתזכי לסייע בעצה טובה.
    בברכה
    מישל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק נמוך
    עמית
    15/12/2012

נכדי בן 10 חודשים
    נולד במשקל 2.600 ק"ג ובאורך 49 ס"מ
    כיום גובהו 68 ס"מ נמוך לגילו לכל הדעות
    אמו 1.72 מ' ואביו 1.83 מ' אין במשפחתנו אף
    בן או בת נמוכים. האם גובהו הנוכחי וגובה לידתו
    מהווים אינדיקציה לנמיכות קומה קיצונית גם בעתיד?
    ברצוני לצייין שהוא
    עומד,זוחל,מתיישב מתהפך לשני הכיוונים, מוציא הברות,
    צוחק בקול רם. משחק בצעצועים ומשחקים ילד ערני
    וחיוני וחייכן ובריא. מבקר מגיל 3 חודשים במעון .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק נמוך

הוספת תגובה

• תינוק נמוך - תגובה

16/12/2012

סבתא יקרה,
    מוקדם לדעת. בשנים הראשונות חלים שינויים רבים בקצב הגדילה של הילד, וגם בגיל ההתבגרות, גיל הגדילה המואצת, יש הפתעות. המשיכו לעקוב, רק אל תדאגו יותר מדי. לא טוב שהילד ירגיש, שזו בעייה עבורכם. זה עלול לפגוע בדימוי-העצמי ובבטחון העצמי שלו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמלאו לו 3-התפתחות
    אושרית
    06/12/2012

שלום אבקש לברר האם ההתפתחות של ילדי תקינה מלאו לו 3שנים רק בספטמבר נכנס לגן ועד אז אני גידלתי את ילדי בבית - הגננת פנתה אליי לגביו טוענת שעליו לעבור אבחון - בטענה שלא ממש מדבר בגן לא נכנס למפגשים ועצור מבחינה רגשית ולא מבין אותה כאשר פונה אליו בבקשות מסוימות אך טוענת בנוסף כי התפתח מאוד הוא משחק עם הילדים והוא שמח בגן בחצר משחק יפה ורק כשהוא רוצה משהו הוא מדבר איתן - לא שאלה איך הוא בבית ולא ממש פירטה לי מהן דרכיה לשתף אותו במפגשים?! אני ציינתי כי הילד מדבר בבית משפטים מורכבים יש מילים שעדיין לא אומר אותן במלואן אך לאט לאט הוא מתקן אותן לדוגמא שיעורים אז הוא אומר שיעועים- הילד מבין כל דבר שאני אומרת לו לעשות או מבקשת ממנו - הוא בא הביתה ומספר לי איך היה לו בגן הוא לומד את הא- ב' בגן אז הוא אמר לי א- ב- ג בנוסף יודע למנות עד 10 יודע לזהות מספרים צורות צבעים מלבן ורוד שחור סגול תכלת כחול כתום אדום צהוב ירוק - וכל זה הוא למד בבית - בנוסף הוא ילד מאוד שמח ודואג לבני משפחתו יש לו אחות קטנה בת 9 חודשים ואחות בת 8 - הוא שר את כל שירי חנוכה והוא גם אומר את כל הברכות שלמדו בגן כמו שמע ישראל וכו'' מדובר בגן דתי

אשמח לקבל את חוות דעתך על כך שילדי צריך אבחון - היא אמרה לי זאת בדרך אגב לא זימנה אותי לשיחה לא רשמה את הדברים על הנייר לא נראה לי כי עשתה תצפיות של ממש

אודה על התייחסותך

בברכה

אושרית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמלאו לו 3-התפתחות

הוספת תגובה

• ילד שמלאו לו 3-התפתחות - תגובה

07/12/2012

אושרית שלום,
    יש כמה אפשרויות להסביר את מה שאת מתארת. אפשרות אחת היא , שהילד ביישן, וסגור, ובגן איננו מראה את מה שאת רואה ושומעת בבית. זה קורה לפעמים, ואז צריך להמתין בסבלנות עד שהילד ירגיש בטחון וייפתח, ו צריך גם לעודד אותו יותר מהרגיל.
    אפשרות שנייה היא, שהילד יודע פחות מיתר הילדים בגן, משום שהיה עד עכשו בבית, והגננת מרגישה הבדל בינו לבין הילדים הוותיקים. גם במקרה כזה, צריך להתאזר בסבלנות, ולראות איך הילד מסתגל.
    אפשרות שלישית היא , כפי שאת רומזת, שהגננת קצת מגזימה בהתרשמות שלה לרעה, ורואה קשיים שאינם אמיתיים. אולי לא עשתה תצפית יסודית, כפי שאת חושבת, אולי היא קשוחה ורגילה לסטנדרט גבוה.
    מכל מקום, טוב שתשוחחי איתה בצורה מפורטת ותשמעי ממנה מה בדיוק מפריע לה בילד.
    וגם אם תמליץ לך ללכת לאבחון - אין בכך דבר נורא. אפשר שהילד יאובן ע"י איש מקצוע, הטוב ביותר הוא פסיכולוגית התפתחותית. אם יש בעייה כלשהי, היא תמליץ לט פל, ואם לא - הרי שהיא תחזק את דעתך שהכל בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ההתפתחות תקינה?
    שני
    02/12/2012

בת 5 וחצי חודשים ממש עוד מעט 6 חודשים בעזרת ה' מתהפכת מהבטן לגב מרימה את הראש תופסת את הבקבוק לבד ממלמלת הרבה צוחקת מעבירה צעצועים מייד לייד ממש הכל רק היא לא זוחלת האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ההתפתחות תקינה?

הוספת תגובה

• האם ההתפתחות תקינה? - תגובה

02/12/2012

שני שלום,
    נשמע מצויין ! התפתחות יפה !עוד מוקדם לזחילה. זה עשוי להגיע עוד חדשיים, אפילו שלושה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור
    קורני
    30/11/2012

בני בן שנה וחודש פלוס
    כשהיה בן 10 חודשים לערך כולם התפלאו על אוצר המילים שרכש היה בוודאות מצביע ואומר זהזה, הנהה, היה עושה קולות של פרה, אריה היה אומר בה לבלון ועוד.
    בחודש האחרון פלוס מינוס פשוט פסק, ורק מצביע וממלמל קשקושים, אני שואלת איך עושה חיה מסויימת שידע ורק צועק או אומר אה.
    יש לציין שכשאני אומרת אבא סבתא מנסה לחזור אחרי אבא טהטה ועוד.
    אבל ללא כוונה. אם שואלים איפה אבא אמא כן יודע ומצביע, כמו כן יודע איפה חפצים בבית שמדברים אליהם ומצביע כמו בלון, אור, ועוד.
    אני מאוד מוטרדת שכאילו נראה ששכח לומר מה שכבר ידע, האם זה הגיוני? האם אני צריכה ללכת לאיבחון בשל כך?
    כמו כן מנסה לאחרונה את צעדיו הראשונים ובסך הכל מתוק, רוקד, מוחא כפיים לפקודה ושירים וממלמל

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הדיבור

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור - תגובה

30/11/2012

קורני שלום,
    רוב הילדים מתחילים לדבר סביב גיל שנה וחצי, ולכן אין לך סיבה לדאגה בשלב זה.
    צריך גם לדעת, שההתפתחות איננה מסתמנת בקו ישר תמיד, אלא יש לעתים נסיגות, או כביכול נסיגות. זה כנראה נובע מהתפתחויות של המוח, של ההבנה, ואז יש שוב התקדמות.
    תהיי רגועה, דברי אליו, הקריאי לו. אני בטוחה שעוד כמה שבועות יופיעו שוב מלים, וחדשות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן ארבע - לא אוכל בגן
    הדס
    29/11/2012

שלום רב,
    בני בן הארבע סובל מעיכוב התפתחותי ונמצא בגן שפתי. בכל בוקר מקבל בקבוק סימילק לפני היציאה לגן. לאחר מכן, בשעה עשר לערך, מגישים בגן ארוחת בוקר, אבל בד"כ לא אוכל כמעט כלום. רק בשעה שתיים, כשמגישים בגן ארוחת צהריים, מוכן לאכול ואז מסיים את כל המנה.
    בימים האחרונים בקשה ממני הגננת לא לתת לו בקבוק בבוקר, כדי שיאכל בגן את ארוחת הבוקר המזינה והמגוונת עם כל הילדים, אך עדיין לא מוכן לאכול. קשה לי המחשבה שהוא ממש צם יום שלם, עד לארוחת הצהריים.
    הסברתי לו שכל הילדים אוכלים בגן יחד ארוחת בוקר, אבל הוא אומר שאיננו רוצה לאכול.
    יש לציין שבימים שנמצא בבית, אוכל איתנו ארוחת בוקר.
    מה אפשר לעשות?
    בברכה, הדס

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן ארבע - לא אוכל בגן

הוספת תגובה

• ילד בן ארבע - לא אוכל בגן - תגובה

30/11/2012

הדס שלום,
    שום דרך איננה "קדושה" : אפשר לנסות להתעקש, ולא לתת את הבקבוק, ולחכות שבוע. אולי הילד באמת יהיה רעב, ואז יצטרף ליתר הילדים לארוחת הבוקר. זה בוודאי חיובי ורצוי.
    אבל לא מוכרחים. אם הילד דורש את הבקבוק, אפשר לומר לגננת שאינכם רוצים "לפתוח מאבק", ואתם מוותרים כרגע על ארוחת הבוקר. זה איננו סופי. ייתכן שבעוד כמה שבועות, הוא ישתנה, ויתחיל לאכול ארוחת בוקר עם יתר הילדים. זה קורה להרבה ילדים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא אוכל!
    ד
    28/11/2012

שלום לך ד"ר יוכי היקרה,
    יש לי בן בגיל 10 חודשים, מתוק חייכן מתפתח יפה ושמח. הייתי איתו בטיפת חלב והתברר שהוא עלה קצת יותר מקילו ב4 חודשים!! חשדתי שהוא לא עולה כמו שצריך, אבל כיוון שההתפתחות וכו' תקינים לא נלחצתי. האחות אמרה לי לשים לו יותר שמן ולגוון יותר את הארוחות שלו. ביומיום הוא אוכל הנקה בבוקר, אח"כ בקבוק דייסה אח"כ פרות מרוסקים בביסקווטים אח"כ מרק ירקות (שהתחלתי להוסיף לו לחם) אח"כ לחם להנקה וקצת תוספת של דייסה.
    הבעיה היא שהילד לא רוצה לאכוחל, אני מיואשת וכועסת ולא יודעת מה לעשות. יש מאכלים שהוא אוכל ונהדר ולפעמים הוא אוכל 5 ביסים וזהוווו לא נותן להכניס כלום לפה..
    יש לציין שהוא מצונן והיה עם חום בשבוע האחרון וגם משתעל, אבל אני מתפוצצת.. מה יש לו? גרון? הרופא אמר שבסדר.. סתם מצונן? אז מה הוא יפסיק לאכול עד הקיץ?. מה עושים? אני דואגת לילד.. גם דייסה הוא יכול כמה לגימות ואז זהוווו.. (אצל המטפלת הוא מסיים את הדייסה וגם דיי אוכל טוב לפעמים משאיר קצת).. מה עושים אנא עזרי לי :(
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא אוכל!

הוספת תגובה

• הילד לא אוכל! - תגובה

29/11/2012

יעל שלום,
    אני מתרשמת, שמי שזקוק באמת לטיפול הוא את, ולא הילד. הילד תקין, ומתפתח כראוי, ולכן אין סיבה אובייקטיבית שאת "תתפוצצי"!!! כאמא צעירה, את צריכה לעבוד על עצמך להיות רגועה, ולהתייחס לדברים בפרופורציות סבירות. אנחנו מלמדים את ההורים לא לעשות מהאוכל מוקד החיים. ילד אוכל כמה שהגוף זקוק לו, לפעמים יותר, לפעמים פחות. לילד אינסטינקטים בריאים, והם המנחים אותו. הניחי, כמו שאומרים : "שחררי". כמה שיאכל זה בסדר. לא ללחוץ, אחרת תשיגי את ההיפך. עדיף שתטפלי בחרדות שלך-עצמך. הן רק יזיקו לילד גם בהמשך התפתחותו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרייה בפה
    נטלי
    28/11/2012

שלום,
    יש לי ילד בן שנתיים +5 ח' שעד גיל שנתיים נזל לו המון רוק והכניס כל דבר לפה.

כיום מתבטא בהזזת לסת תחתונה לצדדים , הכנסת אצבעות לפה, נשיכת כריות/שמיכות /שרוול חולצה ולפעמים העברת לשון על השפתיים.

קלינאית תקשורת אמרה לי לתת לו להתנסות בטעמים ומרקמים שונים בפה, מה יכול להתאים לגיל הזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרייה בפה

הוספת תגובה

• גרייה בפה - תגובה

29/11/2012

נטלי שלום,
    לדעתי, כדאי שהילד יטופל ע"י קלינאית תקשורת בצורה מסודרת, ואת תקבלי הדרכה מדורגת איזה מזונות בדיוק לתת לו, איך לעשות לו מסז'ים בפה, וגרייה אחרת, שתעזור. יש גם מרפאות בעיסוק שמתמחות בגרייה חושית ויודעות לטפל בזה. פני לאיש מקצוע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

נטלי
    29/11/2012

הוא מטופל אצל קלינאית פעמיים בשבוע
    והיא לא ידעה לתת פירוט מעבר לסוכריות קופצות וסודה.
    הוא מקבל 2 טיפולי פיזיוטרפיה בשבוע כך שטיפול נוסף יורד מהפרק...
    לכן מחפשת תשובות ברשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל - תגובה

30/11/2012

נטלי,
    יש גם פיזיותרפיסטיות שמתמצאות בנושא, ואולי הפיזיותרפיסטית שלכם תוכל לתת לך עצות. יש מסז'ים שנעשים עם מברשות שיניים, יש מאכלים יותר קשים שניתנים בצורה מגורדת, כמו תפוח ואגס. לעניות דעתי, כל איש מקצוע רציני צריך לבדוק את הילד באופן ישיר, ורק אז יוכל לתת הדרכה נכונה. הרשת בעיני איננה דרך נכונה לחפש טיפול.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד ביישן
    דנה
    27/11/2012

בני בן ה4,ילד יחיד,ביישן מאוד,ומפחד מהתנסויות חדשות,יש לו חברים והרבה ילדים רוצים לשחק איתו והוא ילד פעיל-אין בעיות איתו בגן הילדים.
    הוא לא ממש עונה למבוגרים שפונים אליו מלבד אלא שהוא מכיר טוב,ומתבייש מילדים זרים,לא אוהב ללכת להצגות ומופעים(טוען שמפחד מחושך)מחחד ממתקניפ גבוהים ובכלל מדברים שהוא לא מכיר ולא יעזרו כל שיכנועי.
    גם ילדים בגן שרוצים לשחק איתו והם לא ממש מעניינים אותו הוא פשוט לא עונה להם.
    יש לציין שאני ובעלי אנשים סגורים למדי,שנינו היינו ילדים ביישניןם מאוד גם כן,
    אני לא רוצה שיהיה כמוני(חסרת ביטחון)ורוצה להעניק לו את הכלים להסתדר בעולם מה לעשות?לבאיזה סיטואציות חברתיות לאתגר אותו?
    סה"כ ילד נעים ונוח ,אין בעיות מיוחדות בשום תחום(למעט קושי להגיד את האות ר',שגם אותה הוא רכש לא מזמן).

לקביעת תור
    סגירה
    ילד ביישן

הוספת תגובה

• ילד ביישן - תגובה

28/11/2012

דנה שלום,
    מדברייך ברור, שאת מזהה את תכונת האופי הזו, של ביישנות, אולי חרדה חברתית, ומבינה שזו תורשה מכם. אין סיבה להיבהל מכך, או ללחוץ על הילד להשתנות. אבל דווקא משום שאת מבינה זאת, אפשר לנסות לשנות התנהגויות שלכם, ואז הילד ילמד ויתרגל יותר בקלות לחברה : נסי להזמין אליכם חברים עם ילדים בגיל דומה, אולי שכנים, או אמהות מהגן. אם הילד יראה שאתם מיודדים עם אנשים, והבית הוא בית פתוח, גם הוא ייפתח בהדרגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרתך
    קרן
    26/11/2012

ד"ר יוכי שלום רב,

בני בן 2.9 ילד מאד חכם, פלפל, אנרגטי, משחק יפה, פאזלים, צבעים צורות, סופר

1-10, חברותי אבל בגן הוא קטסטרופה מרביץ לכל הילדים, התקפות זעם, זורק

דברים, מרביץ לגננות אי דחיית סיפוקים וכל זה כשהוא שומע לא או לעיתים סתם כך

שהוא חוטף עצבים.מוציאים אותו מחוגים לחדר אחר כי הוא מתפרע, עשיתי בעצמי

תצפית וראיתי שהוא מרביץ ללא סיבה לילדים.אנו ההורים מוזמנים לגן לשיחות כאילו יש

לנו ילד מתבגר!! בעצת הפסיכולוגית של הגן שצפתה והזדעזעה וגם ע"י שאלות בפורום

הומלץ לגשת להתפתחות הילד. הייתי אתמול באבחון אצלפסיכולוגית התפתחותית

קוגנטיבית.

הילד שיחק והפגין ידע רב , היא אמרה שהוא מאד אינטיליגנטי וכי הוא סקרן וחוקר את

הסביבה. הבעיה שהוא היה לבד וכשהוא לבד אז תמיד ילד טוב:)

היא אומרת שבמצבים כפי שתיארתי לה על התנהגותו בגן ישנן 3 אופציות:

1. בעיה התנהגותית- שתשתפר ע"י מתן כלים להורים ולגננות

2. בעיית היפראקטיביות והפרעות קשב חמורות

3 סוג של אוטיזם- חשוב לציין כי באבחון הילד שיחק ושיתף אותי ואת בעלי אך מהפסיכולוגית הוא התעלם לחלוטין ולא התייחס אליה כלל. אבל כשהיא פנתה אליו בשאלה הוא היישר מבט אליה וענה תשובה חכמה וטובה. בנוסף היא אומרת שזה יכול להיות אוטיזם כי סיפרתי לה שהילד שואל אותי לפעמים: "אמא כועסת"?, "אמא עצובה?, אמא שמחה? אז כאילו שהוא לא מבין הבעות פנים אז הוא שואל.

חשוב לי לציין שהילד חברותי מאד, חם, אוהב, מחבק, מנשק, חכם מאד, הוא מעיד על עצמו פעמים רבות: אני כועס, אני עצוב, כיף לי... כך שהוא אכן מביע רגשות. בגן וביית מעולם לא עלתה אופציה כזו לעולם!!!!

קשה לי מאד ואני חרדתית מאד שהיא העלתה בכלל את אופציה מספר 3 איך הגענו מבעיות התנהגות , אי דחיית סיפוקים לאוטיזם?? האם זה סביר? האם היא אמרה זאת כי היא חייבת לפרוס בפני את שלל האפשרויות?

אני מאד מודאגת ונסערת.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרתך

הוספת תגובה

• עזרתך - תגובה

26/11/2012

קרן שלום,
    אני מבינה מאד את דאגתך וחרדתך. אין יותר טבעי מזה.
    מאידך, אינני יכולה לעשות את האבחנה דרך האינטרנט, ולפעמים, בגיל כה צעיר, קשה לעשות אבחנה ברורה גם כשבודקים את הילד באופן ישיר.
    לדעתי את צריכה לסמוך על הפסיכולוגית, שהיא אשת מקצוע מנוסה. אולי גם עוד איש מקצוע יראה את הילד, בדרך כלל הרופא, וגם הוא יתרשם.
    קרוב לוודאי שיתחילו בהדרכת הורים, וגם בהדרכת הגננת, ואז תראו מה תגובות הילד. אולי יחול שיפור ויהיה שינוי משמעותי. אין כאן תמונה ברורה של אוטיזם, וכדאי שתהיי יותר אופטימית ובמחשבה חיובית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שליטה על יציאות-בן 4.5
    מירי
    21/11/2012

בני בן 4.5.בשנה האחרונה היו תקופות בהם לא היתה שליטה על קקי ( וגמילה חלקית מפיפי-בלילה). הקקי היה בורח לתחתונים, לדבריו בגלל שהוא לא הרגיש.כן היו תקופות בהם הוא היה הולך לשירותים. היינו בייעוץ גסטרו ילדים ושם נאמר לנו שאין בעיה רפואית ( שללו אנקרופורזיז), אלא בעיה התנהגותית, ושהפתרון הוא לשבת בשירותים 3 פעמים ביום, ואם זה לא עוזר-לעבור לנורמלקס. בני מסרב ללכת לשירותים כשמכתיבים לו (טוען שאין לו),ואני לא יכולה להכריח אותו.לעומת זאת,אחרי שאתמול כמעט ברח לו 3 פעמים בשעה, הוא טען שהוא פשוט לא מרגיש.כפי שציינתי, בלילה הוא לא גמול מפיפי- אנחנו לוקחים אותו מתוך שינה,ולמרות זאת-בורח לו שוב.
    אני עדין לא רוצה להשתמש בנורמלקס בשבועות הקרובים . האם באמת זו רק בעיה התנהגותית ?

לקביעת תור
    סגירה
    אי שליטה על יציאות-בן 4.5

הוספת תגובה

• אי שליטה על יציאות-בן 4.5 - תגובה

22/11/2012

מירי שלום,
    מנסיוני, במיוחד בגיל צעיר, זו איננה רק בעייה התנהגותית, אלא הילד באמת לא ערני ללחץ הפיזי על פי הטבעת להתרוקן. לפעמים זה קורה אצל ילדים, מפני שהם שקועים במשחק, ותשומת הלב שלהם מרוכזת בדברים אחרים.
    הפתרון הוא אכן ליזום לקחת את הילד לשרותים כל שעתיים בערך, כדי שהמודעות שלו לצורך להתרוקן תהייה גבוהה, והוא יתרגל לכך. נסי להיות יותר תקיפה, ולקחת אותו לשרותים ביד . אפשר לנסות להבטיח לו פרס קטן בסוף היום אם יישאר נקי. אפשר גם לנסות להציע לו טיטול. אולי דווקא ייעלב מכך, וזה יתן לו מוטיבציה להתאמץ.
    כך או אחרת, אני מעריכה שזה יחלוף והוא ייגמל. סבלנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות כלליות
    ש
    19/11/2012

לד"ר יוכי שלום רב:

יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים ,יש לו נטיה להעיף דברים ולא משנה לו איזה -שלטים קוביות מעץ וכדומה ,הוא מעיף אותם על אחיו הגדול ממנו ,עלי ,על אביו וכו'.
    לא נראה שיש סיבה לזריקות האלה ,זה מעין משחק בשבילו .
    הוא ילד שמבין הכל ,מבחינה שפתית הוא לא אומר ממש משפטים אבל הוא יודע הרבה מילים כאשר אני אומרת לו להביא לי את השלט או קוביה הוא מביא לי .
    כשהוא זורק אני כועסת עליו ותופסת לו את הידיים ומסבירה לו שאסור לזרוק ,הוא מתעצבן ומתחיל להרביץ לעצמו בפנים {כמובן שאני מפסיקה את ההתנהגות הזו ע"י תפיסה של הידיים ואומרת לו שאסור להכות ומלטפת אותו }.
    לפעמים הוא סתם מכה את עצמו בפנים בלי שום סיבה .
    יש לי שתי שאלות לגבי מה שרשמתי :
    1. כיצד עלי לנהוג בנושא של זריקת החפצים לאויר?מה שאני עושה לא עוזר .
    2. מה ניתן לעשות לגבי ההכאה שלו את עצמו ?והאם יש לי סיבה לדאגה ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות כלליות

הוספת תגובה

• שתי שאלות כלליות - תגובה

20/11/2012

שגית שלום,

1. לגבי ההכאה העצמית - צריך לבדוק אם אין כאן בעייה של תת-רגישות תחושתית. האם יש אולי סימנים נוספים לחיפוש של גירוי עצמי ? לפעמים זה מתחבר לזריקת חפצים, שוב - מתוך אי-שליטה בכוח, או מתוך חיפוש של גירוי כמו רעש הנפילה של החפץ.
    בכל מקרה, לא צריך להתרגש מכך. זו תקופה, והיא תחלוף.
    2. לגבי זריקת החפצים - בהחלט צריך לבטא כעס כלפי הילד, כדי שיבין שאנחנו כועסים, וזו התנהגות לא רצוייה : להגיד "לא" בפנים חמורות ובטון חמור, לתפוס לו את הידיים, כפי שאת עושה. הוא ילמד ויפנים את האיסור.
    חשוב כמובן להקפיד, שלא יזרוק חפצים מסוכנים, שהם חדים או עלולים לפצוע. כאלה יש פשוט להעלים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירה וזיהוי אותיות
    שירה
    18/11/2012

בתי בת ארבע ושלושה חודשים. מקסימה חברותית ומסתדרת היטב בגן. מבחינה כבר בערך במחצית מן האותיות ומזהה את כל המספרים חוץ מ7. סופרת עד 10 אך כבר הרבה זמן אני מנסה ללמד אותה לספור אחרי 10 מבנה עשרוני והיא פשוט לא מפנימה וסופרת מ10 ואילך רק בניחושים יש לציין שבמנייה היא מצליחה למנות עד 10 כמעט לספור עם אצבע עקבית ואף לומר כמה חפצים יש. בנוסף יש אותיות מסויימות שהיא לא מפנימה ולא מזהה. את שיר האותיות יודעת עד נ. בנוסף המקסימה מתקשה לזכור שירים ומשבשת אותם לחלוטין. כמעט שלא מצליחה לשיר שיר עם יותר מחמש מילים. מדברת בצורה יפה ומובנת וגם בוגרת . התחילה לכתוב קצת אותיות משהו כמו חמש אותיות. אני מודאגת ביחוד לאור העובדה ששני הוריה אנחנו ליקוי למידה אך מצליחים בחיים.
    כמה שאלות _ האם את מבחינה בקושי, כיצד לטפל? האם נראה תקין או שמא מעיד על ליקוי למידה? מדוע היא אינה מצליחה לספור לזכור שירים. יש לציין שאין לה קושי בשנות וצבעים רכשה בגיל לפני שנתיים.
    תודה על העזרה הברוכה

לקביעת תור
    סגירה
    ספירה וזיהוי אותיות

הוספת תגובה

• ספירה וזיהוי אותיות - תגובה

19/11/2012

רינה שלום,
    אני מתרשמת מקושי מסויים בזכירה, בייחוד בעניין השירים, אבל זה מתקשר למגבלה בזכרון של מספרים וגם כתיבת אותיות. בהחלט ייתכן שגם לילדה יש לקות למידה, אבל כנראה שבדרגה קלה מאד.
    בשלב זה, היא עדיין צעירה, ובהחלט ייתכן שבעוד חצי שנה, לקראת גיל 5, היכולת שלה תתפתח ותשתפר באופן ספונטאני.
    כרגע נראה לי שדי אם תרבי לשחק איתה במשחקי זכרון מגוונים.
    בעוד שנה, תתייעצי עם הגננת שלה, ואם היא תתרשם מקושי, תבקשי הפנייה למתי"א, כדי שיעבדו איתה לקראת כיתה א'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישה מאוד
    ליאת
    18/11/2012

בתי בת 3.5 ילדה מאוד מאוד רגישה , מאוד ערנית למילים וטונציות שנאמרות לידה, זה מגיע למצב שקשה מאוד לכעוס עליה כי אח"כ היא לא מפסיקה להגיד אמא אני רוצה להיות ילדה טובה והיא יכולה לדבר על הנושא הזה ורואים שזה מנהל אותה, הגעתי למצב שאני לא יודעת כבר איך לכעוס עליה כי כל פעולה הכי קטנה שאני רוצה לנקוט איתה אני יודעת שזה יגרור התעסקות מצידה בסוגיה הזאת.הגעתי למצב שגם בכעס או בהצבת גבולות מולה אני מתעסקת בלברור מילים, השיא היה שהסבתא הלכה לטייל איתה וכמה פעמים היא אמרה לה נכון שאני ילדה טובה נכון? הסבתא היתה קצת בהלם ושוחחה איתי על כך והסברתי לה שאני אמא שלה ומותר לי לכעוס עליה ולהציב לה גבולות אבל היא מאוד רגישה !!! מה לעשות איך להתנהג ??? כי המילים האלו נותנות לי תחושה לא טובה,
    רוצה להוסיף עוד משהו לפני שבוע קניתי לה מעיל עם פרווה נפוח .. הלבשתי לה אותו ופתאום בלי הכנה מוקדמת היא אמרה אמא אני לא רוצה מעיל כזה הוא עושה אותי שמנה! הלסת נשמטה לי , אני ובעלי רזים מאוד ואין שום אישו והתעסקות סביב הנושא הזה... איך ילדה בגיל הזה בכלל הגיעה למסקנה הזאת וחשבה בצורה הזאת לא מובן אציין שהיא ילדה גבוהה וממוצעת בגוף..

לקביעת תור
    סגירה
    רגישה מאוד

הוספת תגובה

• רגישה מאוד - תגובה

19/11/2012

ליאת שלום,
    ברור מהתיאור שלך, שהילדה "נתפסת" לנושא מסויים, והוא מעסיק אותה קצת באופן כפייתי וקיצוני. יחד עם זה, לא ברור מדוע זה כך. אולי כי שמעה משהו בגן, או בטלויזיה ??
    מכל מקום, אין צורך ואין טעם להיבהל מזה. אם את כועסת עליה במידה, ובמצבים מסויימים באופן עקבי, היא תלמד שאלה הגבולות שלך ותתנהג בהתאם. בחיים, אנחנו לומדים כל הזמן לתאם בין ההתנהלות שלנו, להתנהלות של אנשים סביבנו, וככל שאנחנו גמישים יותר, כך אנו מצליחים ליצור קשרים יותר טובים.בהדרגה היא תלמד מה מפריע לך, או לאבא, ומה לסבתא, וכך היא תוכל לפתח רגישות אליכם, בצד הרגישות שיש לה בעצמה. זה רק יחשל אותה ויאפשר לה גמישות ביחסים בין-אישיים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    נ
    18/11/2012

שלום רב,
    אני אנסה לפרט ככל שאפשר על מנת לקבל עזרה..
    אני יום יום מתמודדת עם ילדה שכל דבר רוצה להחליט .. זה אומר שהיא לא רוצה להתקלח ולא מסכימה לכבס את הבגדים שמה לא יהיו לה למחר.. לא לובשת כלום בלי החלטה שלה.. מליון פעמים בבוקר היא עסוקה שאסדר לה את השיער אם אני אומרת לה די או לא עכשיו היא צורחת ובוכה ללא הפסקה.. אם מזגתי לה אוכל שהיא לא רוצה צרחות ..היא פתאום מאוד חמה ואוהבת ולאחר מכן פתאום כועסתתת .. בעיקר כל היום מתנהל על בכי וזה בזמן מאוד קצוב של 16:00 עד 19:00 לקראת השינה
    שחכתי לציין שהיא בעוד כמה ימים ב"ה בת 4

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• מצפה לתשובתך בבקשה

נ
    19/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה - תגובה

20/11/2012

שלום אמא יקרה,

יש ילדים כאלה, שהם דעתניים מאד, עקשנים, פרפקציוניסטים, ונלחמים על "זכותם" לנהל את חייהם. זה בוודאי קשה, בתוך הלחץ של חיי היום-יום של כל אחד מאיתנו.
    צריך לנסות להיות חכמים מול ילד כזה, לראות איך אפשר להתנהל איתו, בלי "לשבור" אותו : למשל, אפשר לתת לה לבחור את הבגדים שלה, אבל כדי לא ליצור לחץ בבוקר, טוב ללמד אותה להכין את הבגדים בערב. שתבחר, ותכין אותם ליד המיטה. לעומת זאת, לגבי מקלחת, חשוב שהיא תבין, שצריך להתקלח, וזה לא בוויכוח.
    בגיל 4, אפשר , ואפילו טוב, לשבת עם הילד, ולהכין מעין חוזה, לגבי דברים שזכותה להחליט, ודברים שהם חובה, כי ההורה מחליט, כמו רחצה, אוכל, כביסה וכד'.
    אפשר גם להסביר לילד מדוע זה כך.
    לא צריך להיבהל מצרחות או מבכי במצבים כאלה. מותר לך להתעלם, עד שהילדה תבין, שלא יעזור לה, ותפנים את הכללים שלך.
    זה לוקח כמה שבועות, אבל זה קורה. צריך להיות נחושים ועקביים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר יוכי בן ינון אין כמוך!

נ
    21/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה