פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחצי עדיין לא מדבר
    נועה
    31/03/2013

שלום
    הבן שלי בן שנתיים וחצי ועדיין לא מדבר.

הוא ממלמל הרבה, מתקשר הרבה עם תנועות ידיים והשמעת הברות, אפשר כמעט תמיד להבין מה הוא רוצה, הוא גם מבין כל מה שאומרים לו ומבצע הוראות. הוא יוצר קשר עין, מתקשר עם הסביבה וחברותי.
    הבעיה היא שהוא לא אומר מילים. יש לו אולי חמש מילים שנשמעות ברור והשאר זה ג'יבריש.
    הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת דרך הקופה כבר חודשיים פעם בשבוע אבל אין שיפור ניכר.
    השאלה היא האם צריך לבצע בדיקות נוספות - כמו ללכת לנוירולוג? פסיכולוג התפתחותי? וכו'.
    כמו כן שמעתי שיש גן שפתי. רציתי לשאול האם זה רלוונטי להכניס אותו לגן כזה משנה הבאה? (בהנחה כמובן שלא יהיה שיפור משמעותי בקיץ)

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי עדיין לא מדבר - תגובה

31/03/2013

מלי שלום,
    איחור שפתי יכול להיגרם ממספר סיבות. לפעמים אין צורך בבדיקות נוספות, למשל : אם ידוע שהאיחור נגרם בגלל דלקות אזניים וירידה בשמיעה. אבל לפעמים טוב וחשוב שעוד אנשי מקצוע יבדקו את הילד, כדי להבין למה יש איחור. לפעמים כדאי שנוירולוג יבדוק, ולפעמים - פסיכולוג. לכן גם אני תמיד ממליצה, בהעדפה, שהורים ילכו למכון להתפתחות הילד. שם נמצא צוות רב-מקצועי, שעובד יחד ויכול לערוך אבחון מקיף, ולתת את התשובות לכל השאלות.
    במצב שלכם, אני מציעה לך לשאול את הקלינאית תקשורת, אם לא כדאי שתפנה אתכם לאנשי מקצוע נוספים. אפשר גם להתייעץ עם רופא הילדים שלכם.
    לגבי גן שפתי - זו בהחלט אפשרות טובה ונכונה, ולשם כך חשוב שכבר עכשו הילד יעבור גם אבחון של פסיכולוגית שתכתוב את ההמלצה, כדי שתקבלו מקום בספטמבר.
    כל טוב, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחת לציין אם ביצעתם בדיקת שמיעה

תמר
    07/04/2013

שזו הבדיקה הראשונה המתבקשת. לאחריה יש לפנות למכון להתפתחות הילד (ושם ירצו לראות את בדיקת השמיעה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחת לציין אם ביצעתם בדיקת שמיעה - תגובה

07/04/2013

שלום,
    אין ספק שקודם כל כששיש איחור שפתי מבצעים בדיקת שמיעה ! וגם בשגרה, בטיפת-חלב האחיות מבצעות בדיקה.
    אני מניחה שמאחר שמדובר בילד לא מאד צעיר, בדיקת השמיעה נעשתה, ולא זו הסיבה לאיחור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה

נועה
    09/04/2013

עשינו לילד בדיקת שמיעה שיצאה תקינה
    היינו גם אצל רופא אף אוזן גרון שאמר שהכל בסדר
    הוא נולד עם לשון קשורה אבל התרנו אותה כשהיה בגיל 3 שבועות כי לא הצליח לינוק. לפי הרופא אין כרגע בעיה עם הלשון.
    הילד היה בהתפתחות הילד של הקופת חולים שם נעשה לו אבחון ונקבע לו טיפול אצל קלינאית של הקופה אחת לשבוע.
    האם כדאי ללכת לאבחון נוסף באופן פרטי? לשמוע עוד חוו"ד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה - תגובה

10/04/2013

נועה שלום,

אם הילד עומד להתחיל טיפול שבועי מסודר אצל קלינאית תקשורת, אין סיבה כעת ללכת לחוו"ד נוספת. לדעתי זה מיותר. התחילו את הטיפול, ולאחר כ-3 ח' טוב לשקול יחד עם המטפלת, איך היא מתרשמת מהתקדמות הילד.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-פאזלים
    ש
    30/03/2013

לד"ר יוכי שלום רב:
    יש לי ילד בן שנתיים ,אני מנסה להתחיל ללמד אותו בנייה של פאזלים של 4 חלקים ,ומאוד קשה לי ,הוא ממש לא משתף פעולה והוא יותר מתעניין במכסה של הפאזל ובמה שמצוייר שם .
    אשמח לשמוע את דעתך לגבי הנושא והאם יש דרך לגרום לו כן לבצע את הבנייה (דרך אחרת )?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-פאזלים

הוספת תגובה

• שאלה-פאזלים - תגובה

30/03/2013

שגית שלום,
    אינני רואה סיבה מדוע את צריכה להתעקש על הרכבת פאזלים. ילדים שונים נמשכים לפעילויות שונות, וייתכן שבשלב זה של חייו, הבן שלך לא מעוניין בפאזלים. כשם שיש ילדים שאינם מעוניינים בציור, או במשחק במכוניות.... הניחי. פשוט העלימי אותם, וחזרי לכך בעוד חודש-חדשיים. בהחלט קורה, שכשהילד גדל מעט, מתעורר העניין שלו בעיסוק הספציפי. תני לו בינתיים לעסוק בדברים אחרים, אולי דומים, כמו בנייה בדופלו, בקוביות, וכד'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים זוחלת לא מתהפכת
    אלעד
    27/03/2013

שלום רב,

התינוקת שלנו בת 9 חודשים ולפני כשבועיים התחילה לזחול ועושה זאת יפה מאוד. למרות זאת היא איננה מתהפכת לבד אבל כשנותנים לה עזרה קלה עם קיפול הרגליים היא מצליחה יפה.

חשוב לציין כי אנחנו גרים כרגע באוקספורד והמדריכים להתפתחות הילד הסבירו שמגיל חצי שנה רצוי להושיב את הילד גם אם הוא לא מתיישב לבד וכך עשינו (כיסא אוכל עם משענת). מכל מקום היא לא התהפכה גם לפני, חוץ מכמה פעמים שנראו מקריים לגמרי. אנחנו עוקבים גם פה ולוקחים את הילדה למעקב אך הם נראים די אדישים ואומרים שהכל בסדר גמור ושלכל תינוק יש את הקצב שלו. מצד שני גיל 9 חודשים זה כבר נראה ממש מאוחר לא להתהפך...

נשמח מאוד לייעוץ בנושא כי למען האמת זה כבר מתחיל להדאיג אותנו...

תודה מראש
    אלעד

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים זוחלת לא מתהפכת - תגובה

28/03/2013

אלעד שלום,
    בהומור אענה לך, שהבת שלכם כנראה "לא קראה את הספר", ואינה מתקדמת לפי הפרוטוקול. אבל יש לנו מקרים כאלה, כי הרי בני-אדם אינם מכונות, ויש ווריאציות, ויש חריגות. אני מסכימה עם האנגלים, שאין צורך לדאוג, כיוון שהילדה מוכיחה שהיא ניידת, והיא מתקדמת בהתפתחות, ולא נראה שקיימת בעייה כלשהי, מבחינה מוטורית או מבחינת מערכת העצבים. אני בטוחה שגם ההתהפכות תגיע, וגם הישיבה העצמאית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות

אלעד
    28/03/2013

ד"ר בן נון קודם כל חג אביב שמח ותודה על המענה...

אהבתי את תגובתך ההומוריסטית והשנונה ואין לי ספק שאחרי שאישתי תקרא היא תהיה יותר רגועה, היא סומכת רק על הרופאים מהארץ, לכי תסבירי....

שאלה קטנה, האם יש דרך לעודד אותה להתהפך ולשבת, האם יש תרגיל מסויים או שיטה מסויימת שאת ממליצה עליה יותר מכל שיכולה לעזור לקטנה?

אנחנו לא ממש מודאגים ולכן תגובתך קלעה למטרה אבל עדיין בטוח אפשר לעשות משהו...

נשמח לשמוע עצות

תודה רבה
    אלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות - תגובה

28/03/2013

אלעד שוב שלום,
    הכי חשוב זה להרגע. הרבה פעמים שמעתי, שבדיוק כאשר ההורים נרגעו, הילד החל להתקדם.... מין מסרים כאלה, לא-מודעים, שעוברים אל הילד.....
    יש כמה תרגילים שאפשר לעשות, כמו "לדחוף" את הילד בעדינות מהגב על הצד, כך שישלים התהפכות על הבטן. ובכיוון ההפוך. לגבי ישיבה - אפשר לתת לילד לאחוז באצבעות המבוגר, ולמשוך את ידיו, ואת גופו, קדימה, עד למצב ישיבה. אבל, כפי שאמרתי, אין צורך לרוץ קדימה, זה יבוא באופן טבעי כשהילד יהיה בשל לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5.
    קרן
    24/03/2013

שלום רב. יש לי ילדה בת 3.5 .כשהייתה בת 3 לצערי נאלצתי לעשות הפסקת הריון בשבוע 34 עקב תוצאה לא תקינה בציפ גנטי שמעלה באופן משמעותי סיכוי לאוטיזם ופיגור.הכרומוזום הלא תקין נמצא גם אצל בעלי מה שאומר שבכל הריון זה סיכוי של 50 אחוז שמקבלים אותו.כמובן שהיה לי מאוד קשה והיה משבר בבית ואז גם הבנתי שגם הבת שלי יכלה ב50 אחוז לקבל את הגן ואולי היא אוטיסטית או עם פיגור ואז בגיל 3 היינו אצל קלינאית תקשרת שעבדה איתה מספר חודשים ואמרה שיש לה עיכוב קל שפתי אם בכלל ושהיא ממש לא אוטיסטית שהיא מאוד תקשורתית ומשחקת איתה יפה ומבינה מה שאומרים לה ושבשיבושים בהגייה לא מטפלים לפני גיל 4,אבל כל הילדים בגילה כבר כן הוגים את האותיות האלו נכון אז חבל לי לחכות .כמו כן ראתה אותה גם מרפאה בעיסוק שטענה שהכל בסדר וגם מדריכת הורים.למרות הרקע הגנטי שיכול להיות.יש לציין שבגן בתחילת השנה היו לה קשיים חברתיים הייתה מסתובבת עם הבקבוק שלה כל הזמן ולא משחקת עם ילדים אחרים.הגננת אמרה לי שזה יכל לנבוע גם מהמשבר שהיה בבית,כעת היא אומרת שהיא כן משחקת עם ילדים ולפעמים אפילו היא במרכז ושיש לה בטחון,אבל שיש לה בעיה עם דחיית סיפוקים והיא לא מוותרת לילדים אחרים שהיא משחקת איתם אלא אם כן הגננת באה לתווך אבל שהיא ממש לא אוטיסטית.אמנם כולם אומרים לי אותו דבר אבל אני עדיין מרגישה שמשהו לא בסדר ואשמח לדעתך כמו שציינתי היא כעת בת 3.5 גם בבית אם באה אליה חברה אז היא רוצה שהכל יעשה בדרך שלה,היא לא מוותרת בדרך כלל על משחקים או נגיד מי תהיה ראשונה בתור רק אם אני אבוא ואגיד לה לאחר שכנועים אז היא תסכים לעשות את זה.גם איתנו בבית היא דורשת כל דבר וישר מתחילה להתבכיין ולצעוק ובאמת סף התסכול שלה נמוך ואם לדוגמא בגימבורי איזה ילד יפריע לה אז היא תתחיל להתעצבן ולצעוק ולהגיד לו שילך במקום לדבר יפה.אני כל הזמן אומרת לה שזה לא נעים כשהיא צועקת ובוכה וככה לא מבינים אותה אבל היא אומרת שלא תעשה את זה יותר ותוך כמה דקות אם מה שהוא לא הולך כמו שהיא רוצה היא שוב עצבנית ומתפרצת.זה מאוד מדאיג אותי איך היא תסתדר ככה עם ילדים אני אמורה להגיע למכון למעקב עוד חצי שנה כשתהיה בת 4 אבל אולי כדאי להקדים.כמו כן בקטע הקוגנטיבי היא סופרת בערך עד 12תמונה עד 6, אומרת את האותיות, אך לפעמים מפספסת, חזותית לא מזהה את המספרים ולא רוצה ללמוד, כאשר לא מצליחה, האם זה תקין לגילה?, סליחה על האורך ותןדה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5.

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5. - תגובה

24/03/2013

קרן שלום,
    אני מבינה שאת מאד מתוחה ודואגת, גם לילדה שלך, וגם להריונות הבאים.זה ברור וזה טבעי, לצערנו. עם זאת, כדאי שתדעי, שיש היום אפשרות לבדיקה גנטית לפני השרשה של הביצית המופרית ברחם, ואז לא מתחילים בכלל הריון.
    לגבי הילדה, כפי שאומרים לך מי שמטפלים בה, הגננת והקלינאית תקשורת, את יכולה להרגע שהיא לא אוטיסטית. אבל ייתכן שהיא ילדה עם אופי קצת קשה, ואולי גם - היא באמת מגיבה למתח שהיא מרגישה בבית. היא מרגישה את המתח שלך, ואת הדאגות שלך, וגם היא באי שקט.
    מבחינה קוגניטיבית - נראה לי שהיא בסדר, ואת מצפה ממנה מעבר למה שרגיל בגילה. בגיל 3 וחצי, לא צפוי מילד לדעת את האותיות, לא צריך לזהות מספרים (רק אחרי גיל 4) ולא לספור מעל 12. נראה לי שהיא בסדר גמור.
    נסי להיות רגועה יותר, פחות לדאוג, פחות להיות עסוקה בהישגים של הילדה, ויותר לשמוח איתה, ולשדר לה שאת מרוצה ממנה.
    כל טוב, וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

קרן
    24/03/2013

המון תודה על תגובתך המהירה.לגבי הpgd אני אכן התחלתי לעשות ולצערי סבב אחד כבר כשל, אבל נמשיך לנסות. לגבי הילדה באמת כנראה שהיא לא אוטיסטית וכולם במכון אמרו לי שאבחנו אותה רק בגלל הטראומה שעברנו. לגבי האופי שלה האם לא כדאי לטפל בנטייה שלה לבכות מכל דבר ובנושא של דחיית הסיפוקים, אני גם פוחדת שיהיה לה קשה להסתדר בחיים עם אופי כזה כי בחוץ לא יוותרו לה כמ הזמן כמו בבית ולא נהיה בשביל לתווך.היא גם מאוד מפונקת ותמיד השיגה מה שרצתה על ידי בכי. המון המון תודה לך. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום ,שאלה
    אני
    22/03/2013

עד איזה גיל ילדים אוהבים לשחק בחפש אותי ,או קוקו.?

לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום ,שאלה

הוספת תגובה

• שבת שלום ,שאלה - תגובה

22/03/2013

שלום,

זה לא משחק "חובה" בתהליך ההתפתחותי. יש ילדים שאינם משחקים בכך כלל. המשחק נפוץ סביב גיל 6 ח' עד שנה.
    כל טוב, חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות
    ש
    21/03/2013

לד"ר יוכי שלום רב :
    קודם כל תודה רבה שענית לי מהר כל כך .
    אני רושמת המשך של אותה בעיה אני כמובן אזכיר על מה מדובר ,כי ממש חשוב לי לנסות לראות את הכל .
    כתבתי לך הודעה לפני כן על פסיכולוגית שאבחנה את בני ,בן השנתיים (עוד שבועיים ),רשמתי לך שהיא אבחנה שהילד לא נמצא איתנו ,הוא לא מראה חיבה ,נגיעה ,שאני מבחינתו אובייקט ,ושיש לו בעיית תקשורת ,דבר שאינו נראה נכון כי כאשר היא אמרה את זה הילד ממש חיפש אותי (כי יצאנו מהחדר )וכשמצא אותי הוא חיבק אותי ,הוא כל הזמן בוכה כשאני הולכת לעבודה ,וממש מחפש בבית ,הוא משחק משחקי מגע עם אח שלו (עולים אחד על השני וכדומה ),צוחקים ביחד ומשתוללים ,שהיא כמובן לא ראתה כי כשהם היו ביחד הסיטואציה היתה שונה.
    הוא גם ילד שמגיב לסביבה ברמה שאם פתאום אכנס לחדש הוא ישר יגיד הינה אמא .
    הדבר היחיד שאוכל לומר שיכול להיות שאכן מאפיין את הPDD הוא שכאשר יושבים איתו למשחק יש מצבים שהוא יכול להיות קשוב לך ויש מצבים שלא שדברים אחרים יסבו את תשומת ליבו .
    שאלותיי הם :
    1. האם ילד שלא נראה שהוא איתך בזמן משחק יכול להעיד על תסמונת זו ?
    2. מתי המילים שחוזרות על עצמן אמורות להפסק ,באיזה גיל ?
    3. האם האבחנה יכולה להיות חד משמעית ?ולא ניתן לטעות בה ?
    4.אם אכן יש לו את התסמונת ,ואנו מטפלים בה ,יש מצב שהבן שלי יהיה ילד רגיל ? (
    בבית ספר רגיל ,לומד מה שכל ילד בגילו לומד )
    5.ושאלה אחרונה היכן כדאי לבדוק את הטבחנה שנקבל על מנת להיות בטוחים ? ואיפה ניתן לטפל בזה הכי טוב ?
    סליחה על כמות השאלות
    ותודה רבה על הכל
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות נוספות

הוספת תגובה

• שאלות נוספות - תגובה

22/03/2013

שגית שלום,

צר לי, אך אינני יכולה לקבוע אבחנה לפי התיאורים שלך, כמה ארוכים שיהיו.
    מעבר לזה, יש הרבה מקרים שהאבחנה לא ברורה, ואנשי המקצוע מתלבטים. יש הבדלים בדרך שכל איש מקצוע רואה את הילד, כל ילד מתנהג אחרת בכל מצב, והדברים אינם חד-משמעיים, במיוחד במקרים היותר קלים. לפעמים אנחנו נזקקים למעקב של עד חצי שנה, כשאנחנו רואים את הילד כל חדשיים, בכדי להיות בטוחים.
    אני בהחלט מבינה את המצוקה שלך. אין ספק שזה מעיק ומטריד, אבל את יכולה לבקש חוות-דעת שנייה אצל איש מקצוע אחר, במקום אחר (רופא התפתחותי, או פסיכולוג התפתחותי, או קלינאית תקשורת), או לחזור למעקב נוסף באותו מקום בעוד כמה שבועות.
    בהחלט ייתכן שהילד שלך תקין, ויהיה בסדר בעתיד.
    במידה שיש החלטה על טיפול - הוא נעשה בדרך כלל ע"י קלינאית תקשורת מומחית לעניין, במכון להתפתחות הילד, או באלוטף במקום מגורייך.
    כל טוב, חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המרד
    ש
    21/03/2013

שלום לך, תודה רבה על התשובות היפות והעוזרות בפורום!
    רציתי לספר לך את הבעיה שלי, אני ממש שבורה! יש לי ילד מקסים בן שנתיים כמעט וחצי, הוא חמוד וחכם וחייכן ושמח.. הבעיה היא שבזמן האחרון הוא מתחיל להגיד לי "אמא פויה אמא פויה" על כל כך הרבה דברים, לומר את האמת?זה פוגע בי :( אנ משקיעה בשבילו כ"כ הרבה, ואז אני פויה.. אני אומרת לו שאסור להגיד לאמא פויה ושיבקש סליחה- והוא ל-א אומר! הוא מתקש ואני נכנסת איתו לתסבוכת.. קשה לי מד עם זה ובפרט מלחיץ אותי שהוא לא יידע לומר סליחה גם כשיגדל וייהפך לעקשן גדול עוד יותר.. אני מחבקת אותו ואומרת לו אני אוהבת אותך, אתה יכול לומר סליחה? לא אומר.. אני מתוסכלת.. נדרשים לי המון המון כוחות נפש (שאין לי) בשביל לצאת מכל סבך כזה..
    בבקשהההה תעזרי לי, תגידי לי טיפים ומה לעשות.. אני יודעת שאני לא בסדר!
    תודה רבה לך מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המרד

הוספת תגובה

• גיל המרד - תגובה

21/03/2013

אמא יקרה שלום,
    כפי שאת מבינה בעצמך, זה גיל המרד, ובתוכו הילד בודק, עד איפה אמא יכולה לסלוח לו גם כשהוא ילד רע. גם אם זה פוגע בך, אני מציעה לך לא לקחת ברצינות דיבורים של ילד בן שנתיים, ובוודאי לא להיעלב. ברור שהוא אוהב אותך, ומעריך אותך, ותלוי בך, וזו אמירה שהילד אולי אפילו לא מבין. מותר לך לכעוס, ולומר שאסור לדבר כך, ואת יכולה בתגובה להתעלם ממנו לתקופת מה (כחצי שעה), כדי שיראה שאת כועסת. ובעיקר - זו תקופה שחולפת. סבלנות.
    כל טוב, חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות חשובות :
    ש
    20/03/2013

לד"ר יוכי שלום רב :
    ברצוני לשאול מספר שאלות שהם ממש קריטיים וחשובים בשבילי :
    יש לי ילד בן שנתיים ,שנראה לפעמים שהוא לא מקשיב לי שאני קוראת בשמו (הדבר קורה לא תמיד ,מידי פעם )הדבר קורה במיוחד כשהוא משחק .
    הוא עדיין חוזר על מילים שאני אומרת ,יש לו אוצר מילים יפה ,וכשאני יושבת איתו יש לו לפעמים מצבים שהוא כאילו לבד ,את מרגישה שהוא לא מקשיב לך תמיד והוא ישחק איך שמתחשק לו ,לקחתי אותו לאבחון בבית החולים ,הפסיכולגית היתה איתו ואיתי וגם הבן הגדול (בן 5.5)היה איתנו חלק מהזמן ,היא בחנה אותו במשך שעה וחצי והסיקה שיש לו בעיית תקשורת ,היא לא נתנה לי אבחון עדייין אבל היא כל הזמן ציינה את זה ואמרה "הוא לא נמצא שם ",כששאלתי אותה אם הוא אוטיסט היא לא בדיוק ענתה אך ככה מהתגובה הבנתי שהיא נוטה לחשוב כך ,שאלותיי הם :(בכוונה נתתי לך רקע קטן כדי שתביני על מה מדובר באופן כללי )
    1.האם ניתן לתת אבחנה כל כך נחרצת בשעה וחצי ?
    2.לבן שלי יש בוודאות קשר עין ,הוא יודע את שמו ,הוא מקשיב להוראות שאומרים לו ,כשהו רואה ילדים הוא מנסה להתקרב אליהם ,הם מעניינים אותו ,הוא משחק יפה עם אחיו -הוא מאוד אוהב להשתולל ,כשהיא ראתה אותו עם אחיו היא טענה שהוא משחק אבל הוא לא איתו ,הבן שלי מכיר את כל השמות של הסביבה הקרובה אליו,הוא משחק איתי ועם בעלי משחק מחבואים ,כאשר אני מחפשת אותו הוא מתחבא מתחת לשולחן או מאחורי המעילים ומתחיל לצחוק .
    לפי מה שאני יודעת (קראתי על זה המון ,אוטיסט הוא ילד שיש לו בעיית תקשורת אבל שהוא לא מקושר לסביבה ,גם הרמות הנמוכות יותר ,האם לפי מה שתיארתי זה משהו שיכול לאפיין אוטיסט ?ואיזה בעיית תקשורת נוספת יכולה להיות שלא קשורה לאוטיסט ?
    3. אם מגלים בעיית כלשהיא ,היכן אני יכולה לקבל דעה נוספת ?או היכן היית ממליצה לבדוק ?
    4.הבן שלי בן השנתיים מאוד מאוד אוהב שיריםושירי משחק ,לא אוהב לראות סרטים זה ממש משעמם אותו ,האם זה תקין?
    5.תראי אני חושבת שיש משהו לא תקין אולי בתקשורת של הבן שלי ,כי יש קטעים שהוא לא מקשיב ,שוב אני אדגיש לא תמיד ,האם יש משהו שיכול ככה לאפיין את זה ,לפי מה שתיארתי לך באופן כללי ? אני כמובן לא לוקחת את מה שאת אומרת לי כאבחנה אלא סתם כאיזשהיא אבחנה נוספת שאוכל לבדוק לעומק .
    סליחה על כמות הכתיבה הרבה
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות חשובות :

הוספת תגובה

• מספר שאלות חשובות : - תגובה

20/03/2013

שגית שלום,
    מתוך התיאור שלך, נראה שייתכן שמדובר בפיזור נפש, או במעין "חלימה", ולכן במצבים מסויימים, במיוחד כשהילד שקוע במשחק, כפי שאת מתארת, הוא לא קשוב לסביבה.
    מצד שני, אנחנו מדברים היום על מה שנקרא PDD, שזו הפרעת תקשורת התפתחותית, שהיא בעלת טווח רחב של תופעות, ויש מקרים קלים מאד. אולי הפסיכולוגית התכוונה לכך.
    גם התופעה של חזרה על מלים, בגיל שנתיים, יכולה להיות שלב נורמלי בהתפתחות השפה, מה שנקרא "שלב התוכי" של הילד, או זו תופעה של מה שנקרא "אקולליה", שאופיינית ל-PDD.
    כלומר, אם אסכם, קשה מאד לתת אבחנה ברורה לגבי הבן שלך כרגע, וכנראה שיהיה צורך לעקוב אחריו, לבדוק אותו שוב בעוד 3-4 ח', ואולי שוב בעוד 6 ח', כדי לראות את ההתפתחות ולדעת בוודאות.
    זה קורה לנו באחוז מסויים של המקרים, במיוחד דווקא במקרים הקלים, ורק במשך המעקב אחר הילד הדברים מתבהרים.
    כל טוב, חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת התפתחות הילד באופן פרטי
    ריבקה
    12/03/2013

שלום,

האם יש איזשהו גוף פרטי מלבד קופות חולים שאפשר לערוך שם בדיקות להתפתחות הילד בן 4? (לדברי הגננת, הילד מתקשה לבצע פעולות של מוטוריקה עדינה והיפר אקטיבי). זה לא שאני לא סומכת על קופות חולים, פשוט הייתי רוצה לשלוט על התהליך.

תודה

הוספת תגובה

• בדיקת התפתחות הילד באופן פרטי - תגובה

12/03/2013

רבקה שלום,
    יש מכונים פרטיים במקומות שונים באר. ידוע לי על מכון בהרצליה, למשל. אני מנחשת שתוכלי למצוא כתובות דרך האינטרנט, ולהגיע למכון כזה באזור מגורייך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק פיזי דרך פיזותרפיה או התעמלות
    נורית
    10/03/2013

בני בן שנתיים וחצי, רגוע וחברותי, ולהערכתי עם התפתחות תקינה. אני מתרשמת שהוא לא חזק מספיק (פיזית), ומתעניינת מה כדאי לעשות כדי לחזק או לעזור לו לבנות ביטחון פיזי. חשבתי לקחת אותו לחוג התעמלות בונה ומהנה או לפיזיוטרפיה. מה מומלץ?

הוספת תגובה

• חיזוק פיזי דרך פיזותרפיה או התעמלות - תגובה

11/03/2013

נורית שלום,
    בגיל זה, כדאי להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית. ייתכן שאת טועה בהערכתך והכל תקין. אך בכל מקרה, לא כל חוג התעמלות מתאים, ועלול אף להיגרם נזק. חשוב לדעת לאן ולמי לפנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מרבה לבכות
    ג
    07/03/2013

יש לי 2 ילדים שנתיים ושנה. הבן שלי בן שנתיים ו3 חודשים, מתוק ומקסים, חייכן חברותי ונחמד. בשבוע האחרון הוא התחיל לפתוח בקונצרט בכיות על דברים קטנים שפעם הייתי מצליחה להרגיע אותו בשניות והיום זה סיפור שלם.. מתחיל לבכות ממש חזק ושום דבר לא מרגיע אותו.. לפעמים אני מצליחה להסיח דעתו ולפעמים לוקח יותר זמן.. מה שקורה זה שהוא נמצא במרכז העניינים וגורם לנו להתאמץ להרגיע אותו.. (לפעמים ניסיתי לתת לו להרגיע לבד, אך הרגשתי לא יפה לתת לו כ"כ הרבה לבכות כשברור שמשהו מציק לו..
    מן הסתם זה הגיל.. שהם בודקים את הגבולות ומה הם מסוגלים ומה אנחנו מסוגלים וכו'
    אולי הוא מתחיל לקנאות באחיו הקטן, למרות שאני ממש משתדלת לתת להם אהבה שווה..
    מה שכן, אני מרגישה אובדת עיצות.. הבכיות גורמות למתח ועצבים לי ולבעלי.. ומפריע לבית..
    מהי עצתך בשבילי? אשמח לדעת כיצד לנהוג!
    תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה
    הילד מרבה לבכות

הוספת תגובה

• הילד מרבה לבכות - תגובה

08/03/2013

אמא יקרה שלום,
    בין גיל 2-3 אנחנו מדברים על גיל ה-TERRIBLE TWO. זה גיל שהילד נכנס לשלב התפתחותי של מאבק על עצמאות, ויש ילדים, בעלי מזג תקיף ו"סוער", שתקופה זו היא מאד לוחמנית אצלם. זו תופעה מאד מוכרת, אבל בהחלט לא קלה להורים.
    ההמלצה היא להיות תקיפים ושקטים מול הילד : להגיב ברוגע, אבל בסמכותיות, לא לוותר. דרך נוספת היא להתעלם. להניח לילד לבכות/לצעוק/להשתולל, ולצאת מהחדר. "לנשום עמוק ולא להגיב". זה עובד מצויין, והילד לומד להרגע. הוא פשוט מפנים, שלא כך ישיג את מה שהוא רוצה. בדרך כלל, לאחר כמה דקות הילד נרגע, ומגיע להורה להתפייס ולקבל חיבוק. גם אז צריך להיות מאופקים. לדרוש שיבקש סליחה, ולהמשיך הלאה.
    הרבה סבלנות ! בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות ידיים
    אביב
    28/02/2013

שלום רב,

ביתי בת שנה ו-9 חודשים היא עדיין לא מדברת למעט מספר מועט של מילים. היא מבינה מה שאני מבקשת ממנה ויודעת להרכיב פאזל ולהכניס קוביות לפי צורות לתוך קופסא (מבדילה בין הצורות.) ילדה מאוד סקרנית שבודקת לאחרונה מאוד "גבולות", עושה דברים שאסור ומתסכלת עלי איך אני אגיב. היא מתקשרת בצורה טובה אבל לא טובה מאוד היא מושיטה את היד לעבר הדבר שהיא רוצה. לוקחת לי את היד כשהיא רוצה ללכת וכד'. ישנה בעיה שמטרידה אותי מאוד לעיתים היא עושה תנועות עם הידיים כאילו כפיים אבל לא מיישרת את הכף את (כאילו מביאה את קצות האצבעות אחת לשניה) אם הצלחת להבין אותי.... היא פותחת וסוגרת את היד לאחר שהיא זורקת משהו על הרצפה.
    אני מאוד מוטרדת מתנועות אלה וחוששת מאוד מאוטיזם. האם יש לי סיבה לדאוג? יכול להיות שילד יעשה תנועות כאלה בלי קשר לאוטיזם?
    אציין כי הילדה מאוד חברותית אוהבת מאוד ילדים, להשתולל ולרוץ. מה דעתך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות ידיים

הוספת תגובה

• תנועות ידיים - תגובה

28/02/2013

אביב שלום,

לפי תיאורך, אינני מאתרת שום סימנים של אוטיזם. אם אינך שקטה לגבי התנועות, בקשי את רופא הילדים להסתכל ולומר לך מה דעתו. בהחלט ייתכן, שאין לכך שום משמעות.
    בל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך...

אביב
    28/02/2013

הצלחת להרגיע אותי
    מה שאף אחד לא מצליח.... המון המון תודה
    חג שמח
    ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לאמבטיה
    שירלי
    28/02/2013

שלום רב,

בתי המקסימה בת שנתיים. ילדה מפותחת מאוד מכל הבחינות.

כשנולדה קילחנו אותה באמבטיית תינוקות. לא הייתה לנו אמבטיה רגילה בבית בו גרנו אז, והיא פחדה נורא משפופרת המקלחת, אז הזמן נגרר עד שעברנו דירה לפני כשבועיים (טעות, אני יודעת..).

עכשיו הילדה בת שנתיים, ולא מוכנה לוותר על אמבטיית התינוקות, שכבר מסוכנת בגילה ובמשקלה. ניסינו לתת לה לקלח בה בובה בזמן שהיא עומדת מחוץ לאמבטיה, הנחנו בה את כל המשחקים האהובים, אבל היא צורחת ומשתוללת.

מה לעשות?

תודה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לאמבטיה

הוספת תגובה

• מעבר לאמבטיה - תגובה

28/02/2013

שירלי שלום,

הסבירו לה שהיא כבר גדולה, ואי אפשר, והחליטו על "טקס פרידה" מהאמבטיה, שבמהלו תחביאו את האמבטיה, או תתנו אותו למשפחה שיש לה תינוק, כדי שהיא פשוט לא תהייה בבית. בהמשך, לא תהייה לה ברירה אלא להתרגל למקלחת, או לאמבטיה הרגילה. גם אצל ילדים עקשנים, בסוף הם מתרגלים... סבלנות !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - איחור הבנתי ושפתי
    רוני
    28/02/2013

שלום רב ,
    בני בן השנתיים ו4 חודשים יש איחור בדיבור , הוא יודע מעט מאוד מילים כמו "תפוח" ("פוח") ,"די" כשהוא רוצה שיפסיקו , "בננה" ("ננה" ) , "אבא" , "מים" ("מה" ), "אוכל" ( "ממם" ) , ולאמירת המילה "לא" הוא מניע את הראש ,
    הוא מדבר בשפת הגי'בריש בצורה רצופה ומהירה , ואם הוא רוצה משהו הוא מצביע לעברו או צועק "מה " ומצביע ,או שלפעמים הוא מושך אותי לכיוון הצעצוע שהוא רוצה ,
    הוא יודע לבצע הוראות פשוטות כמו להביא חפץ מסויים כשהוא מתבקש , לשבת בכיסא , ללכת להתקלח , לצחצח שיניים , להרים חפץ מהריצפה ולשם על השולחן , לסגור את הדלת וכו" ,
    פרט לבעיית השפה הוא ילד חייכן שאוהב לצחוק , סקרן מאוד לגבי כמעט כול דבר שהוא רואה, אוהב מגע וחיבוקים , מוזיקה ושירים ואף משמיע קולות ומחקה את השיר בידיו ,

מה שמפריע לי הוא שהוא מתנהג בצורה הפוכה : לפעמים הוא מקשיב ומבצע את הדברים שאני מבקשת ולפעמים נראה לי שהוא לא מקשיב , לא מפנה לי מבט ומרוכז מאוד במשהו אחר עד כדי כך שאני חייבת לגשת אליו ולהפנות את תשומת הלב שלו , או לבקש ממנו מספר פעמים , אבל זה עדיין לא אומר שהוא ישתף איתי פעולה , סתם לדוגמא כאשר אני מבקשת ממנו לשבת בכיסא עלמנת לאכול ולהפסיק לשחק , הוא יכול לא להפנות אליי מבט גם אם בקשתי מספר פעמים , במידה ולקחתי את הצעצוע הוא יבכה ויצרח ויזרוק את האוכל מתוך כעס .

האם לילד שלי יש בעיה ?
    האם יכול להיות שההתנהגות וחוסר שיתוף הפעולה לא נובעת מחוסר הבנה , אלא מעקשנות ומריכוז רב במה שהוא עושה ??

חשוב לי לציין כמה עובדות :
    1. לפני חודש עבר ניתוח פוליפים ובדיקת השמיעה היתה תקינה ( לפני כן סבל מלחץ ומים באוזניים לא בצורה חריפה )
    2. מגיל שנתיים בערך אנחנו עדים למרדנות שלו ולהתנהגות העקשנית שלו , (אפילו עקשנית מאוד ) , כמעט על כול דבר .
    3. לפני שבוע בפגישה עם הרופא ההתפתחותי היה שיתוף פעולה חלקי : ידע לבנות קטר מקוביות כמעט במדויק , בנה פאזל מצורות שונות , שיחק במכוניות קטנות , שיחק ובעט בכדור לעבר הרופאה , פתח וסגר את הארון ובדק מה הצעצועים שקיימים, שיחק בכלי מטבח והאכיל את הבובה ,
    אולם לא היה מוכן לוותר על הצעצועים שהיה ברשותו למרות שהרופאה ביקשה (גם לא בגסטה, היו לו מספר כפיות ביד) , לא ידע להתאים צבעים באופן מלא (פאזל של עיגולים באותו גודל בצבעים שונים ) , התבקש לאכיל את הבובה בכפית אבל האכיל בסכין , לא ידע לזהות חיות עלפי שם כמו (כלב ,סוס ) , למרות שבבית הו כן מזהה ואף יודע לזהות אותם עלפי הקולות .

הרופאה החליטה שיש לו איחור הבנתי ושפתי ואף רמזה כי אוליי לילד יש בעיה של אוטיזם כי אין מספיק קשר עין ,

אני מרגישה מודאגת מהאיבחון של הרופאה ורוצה לדעת למי עליי לפנות בנוסף עלמנת שאוכל לקבל תמונה יותר מלאה ומדוייקת למה שקורה ,

והאם תוכלי להמליץ לי על רופא התפתחותי אחר כדי שאוכל לקבל דעה שנייה בנושא

תודה .
    אמא מודאגת .

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - איחור הבנתי ושפתי - תגובה

28/02/2013

רוני שלום,
    אני מצטערת שאי אפשר לערוך אבחון נאמן דרך האינטרנט, אך אנסה להגיב לדברייך ולעזור לך. התמונה שאת מתארת בהחלט מצביעה על איחור מסויים, יחסית לצפוי מילד בגיל זה. אבל, את מציינת שהילד כנראה סבל משמיעה ירודה במשך תקופה ארוכה, ולכן צריך לתת לו זמן להתאושש לאחר הניתוח, ובהחלט ייתכן, שייתן קפיצה בהתפתחות ויסגור את הפער, זה לוקח כ-3 ח'.
    ההתנהגות המרדנית - אופיינית לגיל שנתיים עד שלוש. זה גיל שמכונה ה- TERRIBLE TWO. הילד מפתח את עצמאותו, ולכן נאבק בסמכות ובהורים. ייתכן גם, שהילד מגיב בעוצמה, משום שהוא מתוסכל מהקושי שלו להתבטא מילולית. גם זה אופייני לילדים שיש להם איחור שפתי.
    אני מציעה לך, במקום ללכת לעוד רופא התפתחותי, לבקש הפנייה לפסיכולוגית התפתחותית, שתערוך אבחון מלא לילד, ובמידת הצורך, גם תוכל להדריך אתכם איך להתייחס אליו, וכן - להגיע לקלינאית תקשורת, שתתחיל לעבוד עם הילד על קידום השפה.
    מאחלת לכם כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על עזרתך ....

רוני
    04/03/2013

ד"ר יוכי שלום ,

אני מודה לך מאוד על תשובתך ...
    הצלחת לעשות לי סדר בדברים , ואכן אפנה לפסיכולוג התפתחותי עלפי המלצתך ,

בברכה
    רוני- אמא מודאגת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מדהימה , יש לי עוד שאלה
    נ
    27/02/2013

שוחחתי עם הגננת לגבי הבן שלי בן ה-6 היא אמרה שלאחרונה נראה לה קצת "עצוב"
    אני לא מתרשת כל כך ממנה אבל היא הגננת של בני ואני מכבדת את דבריה.
    אני בהליכי גירושין חצי שנה אני מתגוררת עם ילדי לבד. (כתוצאה ממערכת נישואין שלא עשתה לנו טוב) האם עליי לספר לילדים בצורה ברורה שאנו לא ביחד ולא ניהיה .. איך הכי בריא לדבר איתם.. ללא ספק זה שינוי ומאוד כואב לילדים ועליהם.

לקביעת תור
    סגירה
    את מדהימה , יש לי עוד שאלה

הוספת תגובה

• את מדהימה , יש לי עוד שאלה - תגובה

27/02/2013

אמא יקרה,
    חשוב לומר לילד את האמת, אפילו אם היא כואבת. כך הוא לומד לבנות אמון במבוגרים, וכך ידע שהוא יכול לסמוך עליהם. טוב היה לו יכולת לנהל שיחה זו עם הילדים גם בנוכחות בן-זוגך, אבל חשוב שתערכי שיחה כזו, בה תסבירי להם שאתם נפרדים בגלל סיבות של קושי להסתדר ביניכם, בגלל ריבים וכד'. הבטיחי להם ששניכם תמשיכו לאהוב אותם ולדאוג להם.
    יש כיום ספרים בנושא זה לילדים, שאפשר לקנות ולהקריא להם, או לתת להם לקרוא, כדי שידעו ויבינו טוב יותר.
    הרבה כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה