מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמאליות אצל בן שנתיים ושמונה חודשיםשלי10/05/2013
שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים מגלה נטייה לשמאליות באופן מובהק (ציור, גזירה, בעיטת כדור וכו'), במשפחתינו אין אף אחד שמאלי (לא ההורים, סבים דודים וכו').
מעבר לעניין זה, התפתחותו של בני תקינה (מבחינה חברתית, קוגניטיבית ומוטורית- עבר אבחון אצל מרפאה בעיסוק), אולם, בני מטופל בהתפתחות הילד אצל קלינאית תקשורת בשל קשיים בדיבור (מדבר במשפטים אך דיבורו אינו ברור).
לאחרונה קראתי מאמר שכתבת בנוגע לשמאליים, שם אמרת שילד שמאלי (שבמשפחתו אין אף אחד שמאלי) יתכן ונגרם לו נזק בהתפתחות המוח בלידה
האם תוכלי להמליץ לי האם כדאי שיעבור בדיקות מסויימות ואילו בדיקות?
תודה רבה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמאליות אצל בן שנתיים ושמונה חודשים - תגובה
15/05/2013שלי שלום,
ראשית, שמאליות איננה בהכרח על רקע פגיעה מוחית, ולכן בכלל לא בטוח שצריך ונכון לחפש משהו בבדיקות, במיוחד כשמדובר בבדיקות שיש בהן קרינה, כמו סי.טי.אמנם זה יכול לקרות, אבל בדרך כלל, יש עוד סימנים, שכנראה לא היו אצל הבן שלך.
ידוע לנו, ששמאליות קשורה עם איחור שפתי, וזה מסתדר עם הזמן. לכן, לא הייתי ממהרת. המשיכו בטיפול אצל קלינאית תקשורת, ותראו מה המצב בגיל 4 לערך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים פעלתנית מאוד....אביב09/05/2013שלום רב,
ביתי בת כמעט שנתיים והיא עדיין לא ממש מדברת יש לה בערך 30 מילים שגם אותם היא לא אומרת כמו שצריך. בדרך כלל זה רק תחילת מילה או שיבוש מלא של המילה לדוגמא: גואי = תסגרי. היא מתקשרת איתנו ע"י הצבעה על החפץ שהיא רוצה או שפשוט לוקחת את היד שלי ומושכת אותי לכיוון שהיא רוצה משהו משם (מטבח למשל)
היא מאוד תזזיתית אני לא יכולה להכנס איתה לחנות בלי שהיא מנסה לברוח לי ולרוץ לי בכל החנות היא ממש לא ממושמעת לעיתים היא נותנת לי יד אבל פתאום היא מנסה לשחרר. היא מאוד שובבה גם בבית היא גם מתעצבנת ומכה את עצמה על הרגליים או נושכת אותי (דרך אגב אנחנו בטפול אצל קלינאית תקשורת ). אני מאוד חוששת מאוטיזם. האם לדעתך זה יכול להיות לפי מה שכתבתי. היא לא נרתעת מחברת ילדים אחרים למרות שהיא עדיין לא במסגרת, אין לה בעיה עם שינויים, היא אוכל בסדר, נרדמת בקלות, מחבקת מנשקת ומבינה כל מה שאני אומרת/מבקשת ממנה. סליחה על האורך ומקווה שתרגיעי אותי מעט... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד משהו....
אביב09/05/2013היא מדברת ג'יבריש המון ממש פונה אלינו ומסבירה בטון של שיחה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגן מתנהג בשקטיוסי09/05/2013יש לי בן בן שנתיים וחצי מדבר מדהים שר ומתקשר עם כולם
הבעיה שלי הוא נמצא בגן כ-4 חודשים ושמתי לב שהוא נורא מתבייש לדבר עם הגננת ובכלל לא מראה את היכולות המדהימות שלו ,שאני רואה בבית שר עשרות שירים , וקורא סיפורים חכם בגן שעשועים משחק עם הילדים של השכונה.
בגן הוא שקט וביישן ומופעל יותר ופחות אקטיבי בצורה ספונטנית
הגננת אומרת שהוא קצת יותר איטי וצריך לתת לו זמן , מה עוד שיש מספר ילדים גדולים ממנו .
הוא חוזר מהגן עם שירים וחוויות ושפה יותר עשירה
חשוב לי שיהיה עם ביטחון מה דעתך האם זו בעייה?
וכיצד ניתן לתת לו יותר ביטחון בגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבגן מתנהג בשקט - תגובה
09/05/2013Hi Yossi,
As I am in the US for a week, I will answer in English
Many kids are more shy outside, than they are at home. It changes as the child grows. But you can ask the teacher to talk to him more, make him talk more and support him. Don't worry. It will improve.
Best* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי שלוםאני07/05/2013לפני זמן מה שאלתי אותך על הבת שלי שהיא בת 4
ולא יודעת להבדיל בין חום לקור שזה מדובר בביגוד
וענית לי ממש לעיניין וזה היה ברור התשובה
אבל אתמול בלילה שהיא ממש מזיעה [באף ולחיים אדומים]לבושה מכנס קצר וחולצה קצרה
אמרתי לה שהיא לא חייבת להיות עם השימכה ,והיא התחליה לבכות שקר לה
החזקתי את השימכה [לא האמנתי למה שאני שומעת ]
והיא מחבקת את עצמה ובוכה שקר לה
יוכי יקרה מה קורה פה ?
ועוד דבר אחד כבר כמה חודשים אני מנסה ללמד אותה ,אתמול היום מחר
וזה לא נקלט [אבל זה לא כול כך מטריד אותי כמו ה''נל]
ובכללי הילדה מקסימה הכול תקין ומעל הממצוע אפילו.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרד''ר יוכי שלום - תגובה
09/05/2013Hi
I am in the US, so my answer is in English : there are children who are hyper-sensitive, or not clear about their sensations. They do not make the right connection between a certain sensation and the behavior needed. Anyway, you need to be patient, and let the child learn what is pleasant for her. I am sure she will find the solutions.
Best* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי
יונית30/05/2013עבר - הווה - עתיד *- עד שמוח הפעוט מפתח את רשתות הזיכרון הוא נעדר ממד העבר. התינוק חי בהווה ורק לקראת סוף שנתו החמישית הוא רוכש הבנה של ההבדלים בין עבר, הווה ועתיד. התמצאות רחבה יותר בזמן נלמדת לקראת גיל שבע. שמונה. הערכת הזמן בו מתרחשים האירועים היא מיומנות מורכבת ונשלטת על-ידי מסיחי "הזמן הפסיכולוגי".* הערכה של הזמן שבו התרחשו אירועים בעבר (מה קדם למה) ויתרחשו בעתיד נרכשת רק לקראת גיל 9-10. שליטה מלאה במשתני הזמן מתגבשת רק לקראת גיל ההתבגרות.
בנוגע לילדה הבנתי שזה בסדר גמור ,
אז ילד בגיל שלוש שיודע להבדיך בין הזמן ,הוא סיים את הסוג של ההיתפתוח שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי - תגובה
30/05/2013אף ילד בגיל 3 לא מבין את ההבדל בין עבר-הווה עתיד. יש הבנה מינימלית של "משהו שהיה", לעומת משהו ש"עוד לא קרה". כל המושגים האלה הם מאד מורכבים ונלמדים לאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישון עם אמאנ06/05/2013ד"ר יוכי שלום רב,
אני אמא שמגדלת 2 ילדים לבד(גרושה)
יש לי בן בן 6 וילדה בת 4
לילדי יש חדר "משלהם" אך הם באים לישון לידי באמצע הלילה.. אני חיה עם זה בשלום..
2 שאלות
1. האם זה פוגע בהתפתחות שלהם? האם יש בזה משהו שמזיק להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלישון עם אמא - תגובה
06/05/2013Hi,
I am in the States, so I answer in English :
If it is fine with you, it does not cause any damage to the children
Only - it may be difficult to make them leave, if you need at some time later.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה וחצימי05/05/2013יש לי תינוק בן שנה וחצי אומר הרבה מילים למשל: אבא, אמא, סבא, סבתא, אוטו, רוח, פרח, בננה, תפוח, פה, סנטר, עין, לישון, מגלשה, נדנדה, ביצה, חביתה, כוס ועוד ועוד...
הבעיה שלי שרוב המילים שמשתמש הם לא שלמות בכלל לדוגמא: חביתה-תה, לישון-שו, ביצה-צה, סנטר-טה, כוס-כו, נדנדה-דה, פרח-פיה, אמא-אמה, בננה-ננה ועוד עוד...
מעבר לזה לא מצרף מילים כלל, ולא משתמש במילים כן, ולא או לחילופין בג'סטה הנכונה, פעם היה אומר לי לא עם הראש אבל זה פסק לאחרונה.
אחות טיפת חלב שאלה אותי עם משתמש במילות פועל כמו: עוד, קח, תן וכו' ושמתי לב שלא משתמש בהם בכלל, האם זה מעיד על בעיה?
כן חוזר אחרי מילים שאני אומרת, קורא בשמות אחיו, ומחקה המון קולות של חיות.
ושאלה אחרונה, כשאני יושבת איתו ביחד עם ספר תמונות ושואלת אותו לדוגמא איפא כדור, הוא יסתכל ולא יצביע, אבל עם אני אצביע על הכדור ואשאל אותו מה זה? יענה לי כווו (כדור במילים שלו) כך לגבי כל התמונות שמכיר בספר, האם זה מעיד על בעיה?
גם כשאני מקרבת אליו את פניי ושואלת אותו איפא אף, פה סנטר הוא לרוב לא יענה לי אבל עם אקח בובה ואשאל אותו מה זה על כל איבר בפנים, הוא יענה לי.
אני די מוטרדת, אחיו לא היו כך, האם יש לי סיבה לדאגה?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררוצה להוסיף...
מי05/05/2013שכן מצביע באופן כללי כשרוצה מים או אותי או כל דבר אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה וחצי - תגובה
06/05/2013Hi,
I am in the States for a week, so i will answer in English.
I think that it will be good to go to a Speech Therapist, and let her examine the child. She will then tell you what you need to do.
Best* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך...אבל
מי06/05/2013מתגובתך אני מבינה שזה לא שכיח בגילו לדבר ככה ושכן יש בעיה.
לי אמרו שהמון ילדים בגילו מדברים לא מושלם ושזה טבעי, האם הטעו אותי?
ולמה ללכת לתרפיה בדיבור בגילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך...אבל - תגובה
09/05/2013Hi,
I cannot know for sure, without seeing the child, but it seems from your description, that the kid may be a bit delayed for his age. So, the best way to know is to have a speech-therapist examine him. It does not necessarily mean that he needs therapy.
Best* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע....
מי09/05/2013אז בגיל שנה וחצי תינוק שאומר בין 40-50 מילים בערך כולל המון קולות של חיות, שמות אחיו ומשפחה הוא מאחר מעט??? או בגלל שיבושי ההיגוי שציינתי???
או בגלל משהו אחר שרשמתי? חשוב לי לדעת במה הוא מאחר, כי הבנתי שהמון ילדים לא מדברים בכלל בגילו ולא הציעו להם תרפיה בדיבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע.... - תגובה
13/05/2013שוב שלוםץ
קלינאיות תקשורת הן עמוסות מאד, ובדרך כלל מציעות להמתין עד גיל שנתיים, מאחר שאת ציינת שאת מודאגת, הצעתי שתגשי לאבחון, זו בחירה שלך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבימבהש03/05/2013לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי ילד בן שנתיים ושבועיים ,יש שני דברים שככה מטרידים אותי ואני רוצה לדעת אם זה תקין .
1. יש לו בימבה הוא מוכן לשבת מספר דקות וישר רוצה לרדת הוא לא אוהב לנסוע בו ,הוא רואה את אחיו נוסע עליו הוא ירוץ אחריו ירצה להעלות לפעמים ,גם זה לא תמיד וירד מהר ממנו ,ילד בגיל הזה לא אמור להתלהב מבימבה ולרצות לנסוע בה? הוא כן אוהב את האופניים שלו ,אבל לא מדווש בהם.
2.זריקת חפצים -הוא מרבה לזרוק חפצים על אחיו או בכלל על ילדים ,בלי לעשות חשבון הוא זורק מה שיש לו ביד ,אני כמובן מראה לו שזה לא בסדר ואני כועסת עליו ומסבירה לו שזה מסוכן ,הוא צוחק וממשיך לעשות את זה ,כיצד עלי להגיב כדי לראות שינוי בהתנהגות זו ?
תודה רבה
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבימבה - תגובה
06/05/2013Hi,
I am away for a week, so my answer will be in English : not all children .like bimbas. On the other hand, all children like to throw things, because this is a way for them to learn things.
You can go on being angry with him, and in a while - he will stop doing it.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מפחדמתי03/05/2013שלום רב,
בגיל 2 ניסינו לגמול את הבן שלנו מחיתול וזה לא הלך כי הוא התחיל לחשוש מהקקי וכו'. מבחינת פיפי אין שום בעיה. הוא כבר לא הולך עם חיתול.
כיום בן ה 3 ו 8 חודשים , לפני זמן קצר ניסינו לעשות לו חור בחיתול לפני הקקי והשיטה הזו גם לא עבדה והוא נכנס לפחדים וכשיו בכלל מפחד לעשות קקי , גם בחיתול באופן כמן שהוא רגיל, הוא מתאפק ימים שלמים , עצבני , וכאשר זה כבר קורה , אז עם בכי רב.
אנחנו קצת אובדי עצות. אנחנו לא לוחצים עליו , מסבירים כמה שאפשר שזה לא כואב וכו' אבל לא ממש עוזר.
באופן כללי הוא ילד קצת פחדן , גם בדברים אחרים כמו לונה פארק , סביבה חדשה וכו'... אבל בסך הכל הוא מתפקד יפה גם בגן וגם בבית......
נשמח מאוד לעצה בושא הקקי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד מפחד - תגובה
06/05/2013Hi,
I am in the States for a week, so my answer is in English.
i feel the because of various fears that the child has, you should get professional consultation.
Ask the doctor to refer you to a child psychologist.
Best* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטוליםרננה03/05/2013שלום וברכה
אני אמא לילדה בת אוטוטו שנתייםץ התחלנו לפני שבוע גמילה מטיטולים, הילדה מראה התלהבות ונכונות לשבת בסיר/שירותים אבל הבעיה היא בגן. הגננת טוענת כי עלי האחריות לתהליך הגמילה ושאנסה להוריד לה טיטול אחה"צ ובמידה וזה הולך היא מוכנה להוריד לה גם בגן.. אני לא יודעת מה לעשות האם זה אפקטיבי שהיא תהיה רוב שעות היום עם טיטול ורק אחה"צ אם תחתונים או שעלי לחכות שסיים את הגן/תתחיל חדש. כרגע היא אומנם מתלהבת מעניין השירותים אבל מפספסת את הפיפי המון, למרות שאני כל חצי שעה מושיבה אותה
אשמח לתשובהבעניין
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מטיטולים - תגובה
06/05/2013Hi Renana,
Since I am in the States, I will answer in English.
I feel, from your description, that the child is not really ready, and that you should wait a little bit more.
It will then be easier.
Best* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטוליםשגית01/05/2013צהריים טובים,
אני רוצה להתייעץ בנוגע לגמילה מטיטולים. יש לי ילדה בת שנתיים וארבעה חודשים. מנסים לגמול אותה מזה כחודש. במהלך הזמן הזה היו עליות וירידות, ואפילו כמה פעמים שהצליחה לעשות באסלה ובישבנון, ואם לא אז בקרבתם, מתוך כוונה לעשות בהם.
אבל אני לא מבינה מה קרה בשבוע וחצי האחרונים.. היא מודיעה מראש על כל פיפי, אבל לא מוכנה לשבת על הישבנון/ סיר ועושה על הרצפה. היא לא עשתה בישבנון אפילו פעם אחת. גם כשהיא מוכנה לשבת היא בסוף קמה ועושה על הרצפה. היום שאלתי אותה אם היא רוצה לחזור לטיטול, והיא התנגדה.
אני מרגישה שאנחנו מתקדמות קצת ואז יש נסיגה. מה אפשר לעשות במצב הזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מטיטולים - תגובה
06/05/2013Hi Sagit,
I am in the States for a week, so I will answer in English.
What you describe happens to many children.
I usually advise parents to give the child his pampers again, until he is ready. There is no magic way.
Be patient.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שנהרוית30/04/2013שלום,
בתי עדיין לא מתיישבת לבד,בעגלה כשהיא במצב של שכיבה ישיבה היא מתרוממת ויושבת יפה,היא עדיין לא עומדת,לא אוכלת מוצקים,היא אוהבת לזרוק חפצים אבל כשאני מראה לה צורות ורוצה שהיא תכניס לתוך המיכל היא זורקת ולא שמה,אני מראה לה אבל זה לא הולך,האם יש סיבה לדאגה?
האם כדאי ללכת להתפתחות הילד?
מחכה לתשובה
ץןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוקת בת שנה - תגובה
30/04/2013דניאלה שלום,
מתוך מה שאת מתארת, נראה איחור התפתחותי מסויים, בכמה תחומים : בתחום המוטורי, בתחום המוטוריקה העדינה ובאכילה.ייתכן שאין מקום לדאגה, והכל יסתדר, אבל אני מציעה שתבקשי הפנייה להתפתחות הילד, כדי שהילדה תיבדק ע"י אנשי הצוות.
בתקווה לטוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגתש28/04/2013יש לי שתי שאלות :
1.יש לי ילד בן שנתיים ושבועיים ,הוא ילד מקסים שמשחק עם אח שלו ממש יפה ובשיתוף פעולה אבל יש משהו שממש מציק לי ההתעלמות שלו ,כשאני פונה אליו או מישהו קרוב הוא לא עונה עד שלא ממש פונים אליו פנים מול פנים או שמתעקשים איתו על ידי זה שקוראים לו מספר פעמים ואז הוא עונה ,לא תמיד זה קורה אבל זה קורה ,אין לו בעיית שמיעה ואין לו בעיית הבנה ,האם יש לי סיבה לדאוג ?
2.יש לי שאלה לגבייך -האם את מקבלת ילדים אלייך לאבחון באופן פרטי ? אם כן אשמח לדעת איך אני יוצרת איתך קשר .
אני יודעת שיש את התפתחות הילד ,אבל עדיין חשוב לי ללכת גם באופן פרטי.
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראמא מודאגת - תגובה
29/04/2013שגית שלום,
נסי לבדוק, מי האנשים שהילד מתעלם מהם, וכן - מתי זה קורה. יש ילדים שהם ביישנים מאד,] ויימנעו מלענות למישהו שאיננו קרוב משפחה מוכר להם. לפעמים ילדים שקועים במשחק אהוב, או שהם עייפים, ומתעלמים מפנייה.
אני אינני מקבלת באופן פרטי, וממליצה תמיד על מכון להתפתחות הילד, כיוון שאני מאמינה, ששם נעשית העבודה באופן נקי מאינטרסים, ובשיתוף פעולה של צוות רב-מקצועי, תוך פיקוח ובקרה הטובים ביותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויסות חושי? קשה וריכוז? אף אחד מהם?רויטל27/04/2013הי לכולם,
יש לי ילדה בת שלוש- מצחיקה, מתוקה, אהובה, יפיפיה. אבל יחד עם כל הסופרלטיבים שאני יכולה להרעיף עליה עד אין קץ אני חושדת שיש לה קושי בלנתק את עצמה מגירויים ולהתמיד במטלה.
אני שמה לב לילדים קטנים ממנה שממש חוקרים ולומדים לבד ואצלי...עוד שבועיים שלוש והיא קופצת מדבר לדבר. והיא מוסחת בקלות. אני מרגישה שקצת קשה לה היא מיד מבקשת משהו לאכול או מוצץ...
אני ממש מפחדת להעלות זאת על דל שפתיי אבל אולי מדובר בהפרעה כל שהיא? קשב וריכוז? ויסות חושי?
אני מתחילה לקרוא על זה ואני ממש חרדה עד כמה זה יכול להתאים לה.
לגבי ויסות חושי- היא לא אוהבת להתנדנד על נדנדה וגם זה עשוי להסביר קושי וביסות חושי....
ניסינו לפנות למכון להתפתחות הילד אבל בגן הגננת כתבה דוח שמתאר ילדה אחרת ולכן אני משערת שלא זימנו אותנו לאבחון. אבל בשיחה אחד על אחד עם הגננת היא סיפרה לי שהיא קצרה בטוח הקשב בהשוואה לאחרים ולכן היא זקוקה ליותר גיוון.אבל היא מגוונת לה והיא מתמידה במטלה יחד עם כולם. אולם היא מרגישה שמיכלי משתדלת קצת יותר מכולם. אבל אולי זה גורם לה לתסכול רב יותר?
ההכרה שאולי יש לה משהו בהחלט מבהילה אותי ואני בטוחה שאני קצת מלחיצה אותה לנסות לעשות דברים לבד כי אני מותשת מלהעסיק אותה כל הזמן ולגרות אותה כל הזמן..ולבטח אני גורמת לה נזק...בקיצור מעגל "קסמים"...
סדר בבלגן? מישהו?
אשמח גם לתגובה של הורים שחשים כמוני וגם לאנשי מקצוע מתחום הריפוי בעיסוק או הנוירולוגיה ופסיכולוגיה של הילד, אם יש כאלה כאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויסות חושי? קשה וריכוז? אף אחד מהם? - תגובה
29/04/2013רויטל שלום,
ייתכן שלבת שלך יש בעייה של ויסות חושי לפי תיאורך, וגם ייתכן שהיא ילדה עם קשיי מיקוד וקשב. זה לא אסון, ואין מה להיבהל מכך. לטובת הילדה, וגם עבורך, חשוב שהילדה תעבור אבחון, ואפשר יהיה להדריך אותך כיצד לעבוד איתה, כדי להקנות לה גבולות, ובסיס להתנהלות יותר מאורגנת תוך ריכוז : איך לסדר את החדר שלה (מה שפחות חפצים!), איך להפעיל אותה (לשחק במשהו רבע שעה, לשים אותו במקום, לנוח 5 ד' ורק אח"כ לעבור למשחק אחר) וכד'. אם תתחילי לטפל בכך מוקדם, הסיכוי לשיפור יגדל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרדת זמנית של ילד בן חודשיים מאביואורי23/04/2013לד"ר יוכי שלום רב,
יש לי ילד כבן כחודש ימים. אני ואשתי מתגוררים בארה"ב ואנו מגיעים לביקור בארץ בן שלושה שבועות בחודש הבא כאשר הילד יהיה בן חודש וחצי. עקב מחויבות לעבודתי עליי לחזור בתום שלושת השבועות לארה"ב. אשתי תשמח להישאר בארץ יחד עם בני פרק זמן נוסף (עד כחודש) אולם שנינו מוטרדים מההשפעות שעלולות להיות לניתוק של תינוק בן כחודשיים מאביו לתקופה של שלושה עד ארבעה שבועות.
לחילופין, אשתי יכולה לקצר את שהייתה הנוספת בארץ כך שתימשך עד שבוע לכל היותר או לחזור עימי לארה"ב.
אנחנו קצת אובדי עצות ונשמח לקבל את חוות דעתך בעניין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרדת זמנית של ילד בן חודשיים מאביו - תגובה
23/04/2013אורי שלום,
ככלל, פרידות זמניות אינן "קריטיות" ותמיד אפשר לתקן ולפצות אחריהן. במיוחד בגיל חודש-חדשיים, בהחלט לא ברור אם הילד בכלל קשור כבר בקשר רגשי לדמות האב (דמות האם יותר מוכרת לו, מתוך מצבי ההאכלה, כאשר הילד חש את הגוף, לומד לזהות את הריח, וכד').
אין סיבה להתלבט הרבה עם ההחלטה שלכם. כל החלטה תהייה בסדר מבחינת הילד.
כל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לבררש21/04/2013לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי ילד בן שנתיים יש לו הרבה משחקים ,והוא מאוד אוהב את הסרט דרדסים ,יש לו ספר וסרטים שלו ובובות שלו ,שמתי לב שיש לו ממש אובססיה לדמיות האלה ולכל מה שקשור לזה ,לדוגמא הוא אוהב להחזיק את הספר לפתוח אותו בעמוד הראשון שיש שם את כל הדמויות ,הוא יספר מה שהוא רואה שם אבל הוא לא ירצה לקרא את שאר הספר והוא ירצה להחזיק את הספר גם בשינה רק כשהוא נרדם אני יכולה לקחת את הספר ,כשאני מנסה לקחת את הספר לפני השינה הוא צורח ולא מוכן להירגע .
יש לו עוד מקרים כאלה לגבי דברים אחרים אבל לא הרבה .
שאלותיי הם :
1. האם צורת התנהגות זו נורמטיבית ? ואם לא מה עלי לעשות או לאן לפנות ?
2. קשה מאוד להקריא לו סיפור כי הוא תמיד אוהב להשאר בעמוד מסויים שמעניין אותו האם גם התנהגות זו נורמלית ?
3. באופן כללי אשמח אם תסבירי לי לגבי הנושא של אובססיות אצל ילדים בגיל הזה,האם זה תקין ,לא תקין לפנות לבדוק את זה ,מה הדבר מעיד ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררוצה לברר - תגובה
22/04/2013אמא יקרה שלום,
זו תופעה מאד מוכרת ונפוצה בגיל שנה וחצי-שנתיים : ילדים "נדבקים" לדברים - שיר, ספר, תכנית בטלויזיה, ומבקשים אותו שוב ושוב. ההסבר שלנו הוא, שהילד מזדהה עם הדבר, ונוח לו להיות עם דבר מוכר לו. הרבה ילדים דורשים מהההורים להקריא להם סיפור שוב ושוב ושוב, או לשיר להם שיר עשרות פעמים. זה בסדר. כך הילד לומד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה מאמא
מירב24/04/2013תשמעי, ראיתי שכתבת בנפרד כמה שאלות. לא הייתי מסתפקת בתשובות המרגיעות שקיבלת. הייתי פונה למומחה להתפתחות הילד ובודקת הפרעה בתקשורת. יש לי בן שבגיל של בנך שאלתי שאלות מהסוג הזה, קיבלתי בפורומים תשובות מרגיעות, וכעבור עשרה חודשים אובחן עם הפרעה בתקשורת. ילדך לא בגן, כמו שהיה בני. כשהילד לא בגן חשוב שההורים יבדקו אם הם לא רגועים, כי אין גננת שיכולה לשים לב. אסף הרופא הוא מקום מעולה לאבחון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי היא למירב-עיצה מאמא
ש27/04/2013היי מירב ראיתי את התגובה שלך ,קודם כל אני מודה לך מאוד על ההתיחסות ועל הניסיון לעזור ,התחלתי תהליך של בדיקה ,אמרו לי גם שכנראה יש לו בעייה של תקשורת למרות שהפסיכולגית התייחסה לדברים מסויימים שהם מאוד שונים ממה שקורה בבית ,כמובן שאני ממשיכה לבדוק במקומות אחרים .
אני קצת מתוסכלת מהנושא ולכן רציתי לשאול אותך מספר שאלות ,כמובן רק אם זה בסדר ,האם שמת לב לבד שיש לבן שלך משהו שונה ?
ההתנהגות שלו היתה ממש שונה מילד בן גילו ?מה הטיפול שאמרו לך לעשות על מנת לעזור לו ?
אודה לך ממש אם תוכלי למסור לי מידע זה יעזור לי מאוד
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשגית
מירב28/04/2013הי, אנו הרגשנו בהדרגה שמשהו בהתפתחות נתקע אחרי גיל שנתיים וחצי. השפה היתה מאוד מפותחת אבל חוזרת על עצמה ולא היה דיאלוג. המשחק חזר על עצמו, היו תנועות של זריקת הראש אחורה. בהתחלה התחושה של השוני היתה מאוד עדינה. לאט לאט דברים הלכו לכיוון הברור , האמת שעוד לפני האבחון היה לי ברור הכיוון, כי קראתי הרבה. אני לא רוצה להתערב כאן בפורום, אבל בהחלט נראה לי שבתחום הזה כולל המלצה על אבחון פרטי טוב.
אוטיזם או הפרעה בתקשורת יישמעו לך פחות חד משמעיים ממה שאת היום חושבת. המון ילדים מדברים שמשחקים עם אח שלהם וגמולים מחיתולים הם על הספקטרום האוטיסטי. לא אצל כולם ברור להורים "מהתחלה" שמשהו לא תקין. את כתבת הודעות ספורות בעמוד הזה שגרמו לי לחשוב שיש לך סיבות לבדוק. ולבדוק זה לא בהכרח לדאוג כל כך, הילד יכול מאוד להתקדם גם אם יש לו הפרעה בתקשורת, הוא יכול לחיות חיים מאושרים ומלאים. בהצלחה, וכנסי לפורום שלמעלה, לי בתקופה שלך זה הכי עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה של מירב
ש30/04/2013מירב תודה רבה על העיצה ,לקחתי לתשומת ליבי וכמובן כבר התחלתי עם הבדיקות והאבחנות ,
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה מאמא -ההודעה מיועדת שוב למירב
ש30/04/2013היי מירב :
אומנם כתבתי לך כבר הודעה אבל אני חייבת לדעת ,אם זה בסדר מבחינתך, האם פנית רק לאסף הרופא לאבחון וזהו?או שפנית גם באופן פרטי ? אם כן פנית באופן פרטי אודה לך אם תרשמי לי את הטלפון של מי שפנית אליו ועזר לך באבחון
תודה רבה שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם פרפקציוניסטים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)