מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחותו של ילד בן שנתייםחנה02/02/2013
שלום רב,
בני בן שנתיים ו3 חוד,אנכנו מאוד מודאגים מהתפתחותו ויצירת קשרים חברתיים עם בני גילו. מגיל שנה שמנו לב שבחברת ילדים בני גילו מגיב בבכי חזק וממושך לקולות שמוציא ילד אחר כמו בכי או צחוק. לפני מספר חודשים הכנסנו אותו לגן. ההיסתגלות הייתה מאוד קשה, בכי חזק, היסטרי וממושך (אפילו חריג ביחס לילדים אחרים). כל פעם שהגגננת הכניסה אותו לחדר עם ילדים אחרים היה צורח, בוכה עד שלא היו מוצאים אותו לחדר נפרד.בחדר לבד היה נרגע ומשחק עם צעצועים.
עושה רושם שהוא מפחד מילדים אחרים בני גילו, חרד מהם בצורה חריגה.
הילד יוזם קשר חברתי עם ילדים גדולים ממנו ומבוגרים ונרתע דווקא מילדים בני גילו.
יש אינטגרציה מוצלחת עם ילדים, כשה אחד ההורים נוכח
אנכנו לא יודעים מה לעשות כעת, הוצאנו אותו מהגן. אנו מבינים שילד צריך מסגרת אך יחד עם זאת חוששים שהסיטואציה תחזור על עצמה.
נשמח לישמוע את דעתך המקצועית בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחותו של ילד בן שנתיים - תגובה
02/02/2013חנה שלום,
את מתארת תמונה שהיא בהחלט חריגה ומטרידה.ייתכן שמדובר בחרדה חברתית קיצונית, בכל מקרה, אתם זקוקים להדרכה, וגם הגננת.
אני מציעה לכם לפנות להתייעצות לפסיכולוגית התפתחותית טובה, או אפילו לפסיכיאטר/ית ילדים, מומחה/מומחית לגיל הרך (זו התמחות מיוחדת), ולקבל את עצתם והדרכתם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 3 וחציגיל01/02/2013הילדה בת 3 וחצי ונמצאת במסגרת של גן פרטי.
כתוצאה מוויכוח שהיה לי עם הגננת שהיא בעלת הגן ובנוכחות הילדה (בדיעבד אני יודע שזו היית טעות לעשות זאת בנוכחות הילדה), הילדה לא רוצה ללכת לגן וכשכבר הולכת ואנו מגיעים היא בוכה ולא רוצה להיפרד מאיתנו.
עד אז הילדה היתה באה בשימחה לגן.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה בת 3 וחצי - תגובה
02/02/2013גיל שלום,
הפתרון הפשוט ביותר, לו הילדה היתה יותר צעירה, היה להעביר אותה לגן אחר. אבל מאחר שאני מעריכה שבכל מקרה תכניסו אותה בשנה הבאה לגן עירוני, חבל להעביר אותה פעמיים.
לכן, מותר להתעלם מהבכי שלה, ולתת לה להבין, שזה לא יעזור, והיא צריכה ללכת לגן, כמו שאנחנו המבוגרים הולכים לעבודה. תנסו להראות לה, שאינכם מתרגשים מהבכי שלה, הרי היא לא באמת "סובלת" בגן. כשתבין שאתם נחושים בדעתכם, והיא תמשיך ללכת לגן, היא בוודאי תירגע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי מחלהמי29/01/2013בני הקטן בן שנה ושלושה חודשים.
החל לומר מעט מילים ראשונות וקולות של חיות לפני כחודש וחצי.
לפני שבוע וחצי קיבל את החיסון דחף של המחומשת, מאז חלה בצורה מאוד קשה (וירוס ויראלי עם חשד לדלקת ראות) כך אומרים הרופאים במשך שבוע שלם חום 40,שבקושי יורד עם נורופן, שלשולים, שיעול חריף, נזלת, חוסר שקט ובכי בלתי פוסק,
לא אכל כלום כלום וירד המון במשקל, כל הזמן היה בידיים או בעגלה, לא יכל לעמוד על רגליו שבוע כי היה נורא חלש.
חייבת לציין שהרגשתי שהוא ממש נעלם לי, כלומר לא תקשר איתי ורק בכה והתלונן.
עכשיו החל להבריא מעט אבל....מאוד מאוד מטריד אותי שהפסיק או שכח לומר כל מה שידע מילים, קולות של חיות, פחות מקשיב לי לבקשות.
לדוגמא: אני מראה לו תמונה של סבא שמאוד אוהב, הוא נהג להצביע על התמונה ולומר בבה, ועכשיו אני שואלת מיזה בתמונה? והוא פשוט לא עונה ולא מגיב כאילו שכח
האם נראה לך שהחיסון פגע בו?
האם זו תופעה נפוצה אחרי מחלה?
אני מאוד מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך..
מי30/01/2013האם בכלל קיימת תופעה כזו של נסיגה בהתפתחות לאחר מחלה.
יש לציין שעדיין לא חזר לאכול, ועדיין מאוד חלש וחיוור ומשתעל מאוד חזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
31/01/2013קרין שלום,
תופעת הנסיגה אחרי מחלה מאד מוכרת לנו, וזה טבעי : הגוף עובר טראומה, וגם הנפש, והילד נסוג לדפוסי התנהגות קודמים. בדרך כלל, זה לוקח כשבועיים, וחולף.
הרבה בריאות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש ישן 6-7 שעות בלילהירון28/01/2013הי,
הבן שלי בן חודש וחצי, במהלך היום הוא חוטף תנומות למשך חצי שעה בערך 3 פעמים ביום ובלילה הוא יכול לישון 6-8 שעות רצוף, בלי לקום ולאכול.
אני יודע שכל הורה חולם למצב כזה שהתינוק יישן לילה שלם, אבל האם במקביל זה יכול להצביע על משהו לא טוב? או שהוא אוגר את העייפות של כל היום ולכן ישן טוב בלילה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן חודש ישן 6-7 שעות בלילה - תגובה
28/01/2013ירון שלום,
דפוסי השינה של תינוקות בשנת החיים הראשונה מאד לא יציבים, ועשויים להשתנות מידי מספר שבועות, עד שהמנגנון המוחי "מסדיר" את ההבדל בין יום ללילה, ומתגבש דפוס של שינה מרוכזת בבוקר, בצהריים, עם עיקר שעות השינה בלילה.
אני מניחה שאתם נמצאים במעקב רפואי שגרתי, ואם הילד בסדר : ערני כנדרש, אוכל כמה שצריך,עולה במשקל באופן סביר, רגוע בד"כ, וכו', הרי שאין סיבה לדאגה. תהנו גם אתם מן השקט בלילה, ותאגרו כוח. בהחלט סביר, שזה לא יימשך זמן רב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע עצהמימי23/01/2013שלום לכם,
בני בן שנה. ילד מתוק , סקרן וחמוד. לפני שבועיים הייתי איתו בפארק וראיתי ילד אחר בן גילו משחק במשחק של השחלת טבעות שבו הוא משחיל טבעות ומוציא. כמו כן אמא שלו שמה לו מן דלי גדול כזה והוא הכניס לשם כדור ועוד כל מיני צעצועים. כשראיתי את זה נורא התרשמתי מיכולתו וכיאה לאמא פולניה רצתי לחנות וקניתי את המשחק של השחלת הטבעות כדי שגם בני יעשה אותו הדבר. רק מה? לא דובים ולא יער. הילד שלי בכלל לא בכיוון הוא כן הוציא את הטבעות, אבל כשהראתי לו איך להכניס , זה בכלל לא עניין אותו והוא בכלל לא הסתכל מה אני עושה וכל מה שהוא רצה זה להעיף את הטבעות לכל עבר. אח"כ לקחתי קופסא גדולה והכנסתי צעצועים שלו פנימה ושוב קרה אותו הדבר הוא הוציא את הצעצועים, אבל בכלל לא היה בקשב כשהראתי לו איך להכניס. פה התחלתי לדאוג מעט והתחלתי לבדוק באינטרנט מה תינוק בן שנה אמור לעשות. קראתי שהוא בונה מגדל ומפרק, מחקה תנועות כמו דיבור בפלאפון או סירוק הראש עם המסרק, צביעת דף עם צבע, מקשיב לסיפור וכו' ופתאום אני קולטת שהתינוק שלי בכלל לא בכיוון. הוא לא עושה אף אחת מהפעולות האלו ולא נראה שהוא בכיוון בכלל. לדוגמא אני יושבת איתו להקריא סיפור, כל מה שמעניין אותו זה להפוך דפים ולהעיף את הספר. בכלל, מה שמעניין אותו רוב היום זה להעיף אוכל כשהוא אוכל ולטפס עלי ועל ספות ועל רהיטים. מה שכן, טלוויזיה הוא אוהב לראות ונראה ממש מרוכז בזה. וסליחה על הבורות אבל בכלל לא ידעתי שאני אמורה לשבת וללמד אותו לבנות מגדל או לצייר. מבחינתי הוא עדיין תינוק ולא אמור לעשות את הפעולות האלו ולכן עד עכשיו הייתי אני שמה לו כל מיני צעצועים על הריצפה והוא עושה מה שבא לו איתם או מנסה להקריא לו סיפור, שרה לו שירים, מדברת איתו זה מה שעשיתי איתו עד לפני אותו מקרה בפארק .האם יכול להיות שבגללי בגלל שלא לימדתי אותו הוא לא עושה את הפעולות האלו? מבחינה מוטוריקה גסה הוא בסדר גמור הוא עדיין לא הולך אבל בטח זה יגיע בקרוב. ומוטוריקה עדינה הוא גם בסדר אחיזת צבת טובה, מחזיק אוכל יפה. הוא לא ממש אומר מילים חוץ מאבא ואת זה אז אם ככה, יכול להיות שברמה השכלית הוא קצת בעיכוב? ואם כן מה לעשות כדי לעודד אותו להתחיל לעשות את הפעולות האלו? יש מצב שיש לו הפרעת קשב וריכוז? כי כשאני יושבת איתו הוא לא ממש מתרכז במה שאני מלמדת אותו. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראשמח לשמוע עצה - תגובה
24/01/2013מימי שלום,
כפי שאת יודעת, לכל ילד יש קצב משלו, וטוב להשוות, אבל לא צריך מייד להיבהל, גם אם את פולניה.אני בטוחה שאם תשבי איתו יום-יום, ותלמדי אותו להשחיל טבעות על מוט, יעשה זאת בעוד חודש. כנ"ל לגבי הכנסה והוצאה של קוביות מדלי. או בניית מגדל מ-3 קוביות.
לעומת זאת, בגיל שנה , ילד אינו אמור "לצייר", וכן, איננו מצפים ממנו שיתעניין בשמיעת סיפור או אפילו שיר קטן. טווח הריכוז בגיל זה הוא קצר מאד באופן טבעי : כ-5 ד'. הטלויזיה, לעומת זאת, היא צבעונית, ויזואלית, התמונה משתנה במהירות, ולכן היא מושכת את תשומת לב הילד.
אני מציעה לך לשבת איתו יום-יום, לזמן קצר, 5-7 דקות, במקום שקט ומסודר בבית, ולשחק איתו במשחק אחד, ואז לתת לו להסתובב ולעשות כרצונו. כעבור רבע שעה, אפשר שוב להושיב אותו ל-5-7 דקות מרוכזות. כך הילד ילמד הרגלי ריכוז בחפץ או משחק מסויים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנהאופק21/01/2013שלום. בתי בת השנה ושבועיים ילדה מתוקה וחייכנית עד מאד. מגיבה לשמה כשקוראים לה. הולכת סביב רהיטים. מוחאת כפיים, עושה ביי ביי. צוחקת צחוק מתגלגל. בכיינית עד מאד ונוטה להתלונן הרבה. אומרת רק אבא לאו דווקא בהקשר של אביה ואתזה . התחילה לפני חודשיים להשתמש באצבע המורה כמו הצבעה אבל בלי הקשר. לפני חודש הפסיקה ומאז אינה מצביעה. כשאני שואלת איפה אבא/אור/חתול יודעת להסתכל עם הראש אך אינה מצביעה. אני מנסה ללמד אותה מילים אך היא אינה חוזרת אחרי. אינה מחקה קולות של חיות ולא תמיד מבינה מה שאני מבקשת ממנה למרות שמבינה קחי ותני לי. האם צריך לדאוג מעניין ההבנה 11ההצבעה והמילים? מהו הטווח הנורמלי להצבעה? מה הטווח הנורמלי להתחיל ללכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי לציין
אופק21/01/2013שהיא גם לא משחילה לקונוס אלא רק מוציאה כנ''ל לגבי קופסא, היא רק מןציאה ולא מכניסה. כמו כן ניסינו מלא פעמים במשך חודשיים שלוש ללמד אותה ידיים למעלה על הראש והיא אינה מחקה אותנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
21/01/2013אמא יקרה,
אני מתרשמת מן התיאורים שלך, שבסך הכל הילדה היא בנורמה, ומשיגה הישגים תואמים לגילה, ואין מה לדאוג. בהתפתחות יש תקופות שונות, של התקדמות מהירה, מול התקדמות איטית יותר, או אף עצירה. הרי הילד הוא אדם קטן, ולא רובוט, ולכן לא כל דבר שאנו מלמדים אותו הוא מחקה באופן אוטומטי, וטוב שכך. לעתים המשמעות מובנת לילד מאוחר יותר.
לשאלותייך הספציפיות : ההצבעה אינה "חובה", ויש ילדים שאינם מצביעים.
לגבי ההליכה - הנורמה היא עד גיל שנה וחצי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחותג'ני20/01/2013היי יש לי תינוק בן שנה עוד 10 ימים , הוא קצת מתעכב בהתפתחות המטוריקה הגסה ..הוא התחיל רק בגיל 7 חודשים להתהפך מהבטן לגב,ומהגב לבטן מ4חודש, הוא רק בחודש האחרון התחיל זחילת גחון אבל רק אחורה , לא מתיישב , לא נעמד , לא זוחל או עומד על 6, בטיפת חלה אמרו שיש טונוס שרירים ירוד קצת בכפות רגלים והפנו להתפתחות הילד, רק שהתורים שם ...עד שיקבעו לא נצטרך בעזרת ה, מה ניתן לעשות?.מתי אצלכם הילדים ביצעו את שלבים אלה??מה התרגלים הנחוצים?מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות - תגובה
21/01/2013ג'ני שלום,
אני מבינה את דאגתך, אבל כנראה שלדעת הרופאה אין סיבה רצינית לדאגה, וכדאי לך לסמוך עליה. אינני רואה לנכון שתעשי תרגילים, לפני שהילד נבדק ע"י איש מקצוע מוסמך. המתיני בסבלנות, עד שתגיעי למכון להתפתחות הילד, ושם יאמרו לך בדיוק מה לעשות. עדיף לחכות, ולא להסתכן בנזק, אלא אם תחליטי ללכת באופן פרטי. וכדאי שתדעי : אם ההמתנה היא יותר מ-3 חדשים, את זכאית ללכת באופן פרטי ולקבל החזר.!!!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א?גיל18/01/2013שלום,
הילד בן 5 . יליד נובמבר.
אנו מתלבטים אם להשאירו שנה נוספת בגן או להמשיך לכיתה א'.
מבחינה שכלית הילד מאוד מפותח.
מנגד הוא סגור, ביישן לא בסביבתו הטבעית (בבית).
בימי הולדת יושב בצד (למרות שבבית מאד פעיל)
יש לו חוג חברים מצומצם (כמוני)
פיזית הוא נראה צנום.
לפי הגננת, היא בעד להשאיר שנה נוספת בגן היות ולא מפותח רגשית (לשיטתה הו מובל ולא מוביל).
לפי הפסיכולוגית שעוקבת אחריו, לא בטוחה עדיין אם להשאיר כי הוא די מפותח שכלית.
האם יש מקום להשאיר שנה נוספת בגן כדי להתחשל וכדי שיהיה ראש לשועלים ולא זנב לאריות.
ומה השיקולים בעד ונגד?
ועם מי כדאי עוד להתייעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכיתה א? - תגובה
19/01/2013גיל שלום,
נראה לי שאתה מודע מאד לחוזקות ולקשיים של הילד, ושוקל את השיקולים הנכונים בעד ונגד. חשוב להבין, שאין לנו בדיקה מוחלטת, ופעמים רבות ילדים מפתיעים אותנו לכאן או לכאן. טוב גם לקחת בחשבון את הרכב הקבוצה שיהיה איתה בשנה הבאה : למשל, מה יהיה חתך הגילאים בגן שלו, אם תשאירו אותו? כיום, המגמה להשאיר ילד עוד שנה היא הרבה יותר דומיננטית, ולכן עלול להיות, שהוא יהיה אחד הצעירים ביותר בכיתה, אם תעלו אותו לבי"ס. מצד שלישי, ייתכן שבאופיו הוא ילד מסוגר, ותמיד יהיה מופנם ולא מאד חברותי, כך שעוד שנה בגן לא תקדם אותו.
לסיכום, אחרי 35 שנים במקצוע, לפעמים אני אומרת להורים : אין לנו דרך לעשות החלטה רציונלית, ואפשר להטיל מטבע..........
הקשיבו לגננת ולפסיכולוגית, והחליטו לפי תחושות הבטן שלכם.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א?
גיל05/02/2013שלום ד"ר בן-נון.
בנסיבות האלה, האם יש מקום לשתף את הילד בהטלבטות שלנו.
אמנם אנו לא מדברים איתו על זה אבל, התחושה היא שהוא רוצה ובונה על לעלות לכיתה א כי חלק לא מבוטל מחבריו לגן עולים ואנו חוששים שמה השארות בגן תעשה לו משהו.
מצד שני, אני מודע לכך שלא יהיה לו הרבה לאן להתקדם בגן שנה נוספת פרט לביטחון שיצבור.
האם זו סיבה להשאיר בגן?
בברכה ובתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א - שאלה נוספת לד"ר בן-נון !!!
גיל06/02/2013שלום ד"ר בן-נון.
בהמשך לשאלות והתשובות שקיבלתי ממך ובנסיבות האלה, האם יש מקום לשתף את הילד בהטלבטות שלנו.
אמנם אנו לא מדברים איתו על זה אבל, התחושה היא שהוא רוצה ובונה על לעלות לכיתה א כי חלק לא מבוטל מחבריו לגן עולים ואנו חוששים שמה השארות בגן תעשה לו משהו.
מצד שני, אני מודע לכך שלא יהיה לו הרבה לאן להתקדם בגן שנה נוספת פרט לביטחון שיצבור.
האם זו סיבה להשאיר בגן?
בברכה ובתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א - שאלה נוספת לד"ר בן-נון !!! - תגובה
06/02/2013גיל שלום,
אינני נוהגת לתת לילדים בגיל זה את חופש ההחלטה, כיוון שלדעתי אינם בשלים לכך, ואינם מסוגלים לעשות את השיקולים הרלבנטיים לצורך החלטה מושכלת. אבל, חשוב מאד לדעת מה עמדתו ומה רצונו של הילד, כיוון שזה משקף את המוטיבציה שלו. אני נוהגת לשאול את הילד, בצורה ברורה האם הוא רוצה לעלות לכתה א', וכן אני שואלת גם למה ? למה הוא מצפה בבי"ס ? יחד עם זה, אני מבהירה לו, שההורים הם שקובעים.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגת...מילה17/01/2013שלום,
בני בן החודש אובחן כבעל טונוס שרירים נמוך בבית החולים באיזור חגורת הכתפיים. פיזיוטרפיסטית ראתה אותו ואמרה כי אכן יש מעט טונוס נמוך באיזור הצוואר וכי יש צורך כרגע רק במעקב פעם בחודש.
התינוק בשכיבה על הבטן מרים מעט את ראשו ומסובב את ראשו מצד לצד ויונק טוב מאד. כשאני מרימה אותו, ראשו לעיתים נשמט, אך כשאני מרימה אותו מהצד הוא מחזיק את ראשו לא רע. מה שמפריע לי וגורם לי קצת לחשוש זה שכפות ידיו רוב הזמן פתוחות ולא קפוצות כפי שאמור להיות. מידי פעם הוא סוגר אותן וכשאני שמה את האצבע שלי ביד שלו, הוא כן לופת לפעמים אך הלפיתה חלשה. האם לדעתך יש לו בעיה נוירולוגית שמצריכה בירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראמא מודאגת... - תגובה
18/01/2013אמא יקרה שלום,
פיזיותרפיסטיות התפתחות נמצאות בקשר עם נוירולוגים של ילדים, ומתמצאות במצבים שכדאי להפנות לנוירולוג. אני מתארת לעצמי שגם רופא-הילדים שלכם מעודכן. אם אין סימנים חריגים אחרים, כנראה שאין סיבה למחשבה על בעייה נוירולוגית. תני לזמן לעשות את שלו וקווי לטוב. וכן - התרגלי לסמוך על המטפלים. בדרך כלל הם יודעים את מלאכתם. חשוב להישאר במעקב, אבל הרבה פעמים הטונוס לאחר הלידה אינו מאוזן כראוי, ולוקח חדשיים-שלושה עד שהדברים מסתדרים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל..
אופק18/01/2013אני מנסה להבין מה אומרת התופעה של ידיים פתוחות. זה משהו מוכר? האם זה מצביע על משהו. האם זה יפריע להתפתחות של התינוק שלי? האם זה יכול להשתנות? זה צריך סכלל.להשתנות או שזה בסדר שזה ישאר כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל.. - תגובה
19/01/2013זה מוכר, זה בסדר. זה נורמלי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תינוקאמא דואגת14/01/2013התינוק שלי בן שנה וחודשיים +
תינוק חמוד שאחל ללכת לפני חודש.
מבחינת הבנה מבין, תרקוד, תמחא כפיים, לשבת, לקום, תן לי מוצץ, בקבוק, בוא אליי, תן לי יד, קח, תראה, תן חיבוק לבובה, נשיקה, תן לה לשתות, הם, הולכים לטייל, כששואלים אותו מי זה בתמונות ובכלל עונה על אחותו יעל (יאאה) איתי (תה) סבתא (תתה) סבא (בבה) אבא, כשאני מראה לו בננה אומר (ננה), אבוקדו אומר (קו), כשמצביע על האור אומר (או), על בלון אומר (בה), ועושה קולות של חיות אריה, כבשה, כלב, חתול, דג, נחש, שעון.
כשאני אומרת לו להגיד מילים מסויימות חוזר אחרי כמו פסטה אומר (פטה) ציפס אומר (פיססס) אמא אומר (אמה) לא קורא לי אמא אם אני לא מבקשת שיגיד, מים אומר (מייי) גם רק אם אני מבקשת וכו'.
מצביע על חפצים ודברים שרוצה ושמתעניין בהם ומקשקש לרוב, מצביע עליי כשמבקש אותי או מישהו אחר
מה שמטריד אותי שלא מהנהן לראשו לשלילה וחיוב על אף ניסיונות מרובים ללמדו, כשלא רוצה משהו דוחף את היד שלי ועושה מין קול של שלילה.
לא מבטא את כל הצלילים לכן גם קשה לו לחקות אותי בכל מילה, לא אומר לה, קה, גה, שה
כן מקשקש בגיבריש המון ויכול להיות ששם משתמש בצלילים אלא אבל לא ברור
ניראה לי שמבחינה הבנתית שפתית הוא מעט איטי לגילו, ואמור להבין יותר, האם אני טועה?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוספת ששכחתי להוסיף
אמא דואגת14/01/2013עוד מצביע על אברי הפנים שלי או של הבובה כשנשאל עיניים אוזן, אוזן שנייה, אף, לשון, ראש, שיער, תבור, ציצי.
על עצמו מראה יד ורגל כששואלים.
לא תמיד משתף פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת ששכחתי להוסיף - תגובה
15/01/2013אמא יקרה,
נראה לי שיש לך ילד מקסים, ומפותח היטב לגילו, ואת יכולה לשמוח ולהיות גאה בו.הוא יודע הרבה מעבר לממוצע לגילו, ואין שום סימן לאיטיות ברכישת השפה שלו.
כל טוב, שימשיך כך הלאה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שמה דברים בפהלי13/01/2013עוד חודש ביתי בת 3. כשהיא בגן היא כל הזמן שמה דברים בפה. חול אבנים וזרדים בחצר.
בתוך הגן חרוזים וחתיכות פלסטיק קטנות.
לא הייתי מתרגשת אבל זה עניין ממש מסוכן.
היא מאוד אוהבת את המוצץ שלה ואנחנו מנסים שהיא תהיה כמה שפחות עם המוצץ.
האם זה נכון שבגלל שאין לה את הביטחון והרגיע של המוצץ היא מחפשת נחמה במקום אחר? מה לעשות בכדי לעזור לה להפסיק להכניס דברים לפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה שמה דברים בפה - תגובה
14/01/2013לי שלום,
יכול להיות, שהילדה צריכה את ההרגעה ע"י המוצץ, וכשאתם מונעים ממנה את המוצץ, היא מכניסה לפה דברים אחרים, וזה בהחלט לא רצוי.
אבל יכול להיות, שיש לילדה בעייה שאנחנו מכנים "תת-רגישות של חלל הפה", ובכל מקרה היא מחפשת גרוי באיזור.
לדעתי, אני מציעה לכם להחזיר לה את המוצץ. זה לא מזיק ולא נורא, ואם זה עוזר לה, תנו לה. אפשרות אחרת היא, שתבקשו להתייעץ עם קלינאית תקשורת, אשר תבדוק אם באמת יש צורך בגירוי יותר בפה, ותדריך אתכם מה לעשות. יש טכניקות של שימוש במעין מסז'ים בפה, ע"י מברשת שיניים וכד', שעוזרים לילד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
לי14/01/2013תודה על תשובתך המהירה.
האם באמת יש צורך בבירור לויסות חושי או שזה משהו שיחלוף? זה לא מפריע לה במהלך היום, היא מאוד חברותית, אולי מעט בישנית אבל חברותית ומשחקת עם חברים בגן.
ואם כן יש צורך באיבחון לאן אני פונה בהקשר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור - תגובה
15/01/2013לי שוב שלום,
זו לא בעייה חמורה, ובוודאי לא מדאיגה, חלילה. אפשר גם לא לטפל, אבל חבל, כיוון שהטיפול מקל.
כפי שהצעתי, בקשי מרופא הילדים הפנייה למכון להתפתחות הילד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5 וחציענת10/01/2013שלום רב,
לפי מאמרים שונים שקראתי, בני בן ה 5 וחצי, מתאפיין כילד רגיש מאוד. אנו מזהים אצלו את רוב המאפיינים של ילד רגיש כגון: רגישות למגע של חומרים שונים, רגישות למרקמים של מזונות, מתקשה לקבל שינויים, מתפרץ ומתעצבן בקלות, בוכה הרבה, מדבר בשפה גבוהה לגילו אינטיליגנטי מאוד, פרפקציוניסט, רגיש לאנשים ורגשות של אחרים, מתקשה במצבים חברתייים שונים, מאבד ריכוז בסיטוציה של רעש או בסביבת אנשים חדשים ועוד... באופן כללי, שונה מילדים אחרים בני גילו.
האם ישנה דרך מקצועית לאבחן רגישות יתר בגיל 5? אם כן, באיזו מסגרת עושים זאות?
תודה מראוש,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 5 וחצי - תגובה
11/01/2013ענת שלום,
אנשי מקצוע שעוסקים בהתפתחות הילד יכולים לאבחן בעיות כאלה בגיל הרבה יותר מוקדם, סביב גיל 3. וחשוב לעשות זאת, כדי לעזור לילד, לצמצם את הקשיים שלו, ולמנוע ממנו חוויות מתסכלות שיצטברו ויצרו אצלו תחושה קשה מעצמו ומהסביבה. האבחון נעשה במקרים כאלה ע"י מרפאת בעיסוק, המתמקדת בתחום הגופני : רגישויות תחושתיות, ופסיכולוגית התפתחותית, המתמקדת בהיבטים הרגשיים.
אני ממליצה לך לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד, ושם יאבחנו את הילד, ויוכלו לטפל, ולהדריך אותך ואת הגננת כיצד להתייחס אליו. אפשר לעזור, ורואים שיפור עם הגיל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
ענת11/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנותani09/01/2013בתי בת חמש וחצי, מאוד ביישנית (כמו אבא שלה).
מצד שני עם הזמן היא נפתחת, ומוקפת חברים. אבל כשמגיעה הופעה בחוג או מסיבה בגן היא "נתקעת". אין עם מי לדבר. היא לא מוכנה להשתתף ויושבת מסוגרת. לא עונה כששאולים אותה מה קרה וכולי. עם הזמן זה השתפר והיא רקדה אפילו ליד חברים שלה ביומולדת שלה (מתביישת לרקוד בסלון אפילו), בגן התחילה להשתתף וחשבנו שהנה אנחנו עושים משהו טוב :) אבל אז הגיעה הופעה בחוג ושוב.
היא היחידה שישבה בצד, כל היחלדות שאני יודעת שהן ביישניות עשו הכל. רק אני צריכה לצפות בילדתי האהובה יושבת עליי ולא עם כולם.
חשתי שאני שבורה. אני עושה מאמצים גדולים לחזק את הבטחון שלה ופתאום נפילה. מה היא מרגישה כשהזה קורה? שהיא נכשלה? האם להוציא אותה מהחוג למרות שהיא כן רוצה להישאר רק כדי להימנע ממצבים כאלה?
מה עושים בכלל במצבים כאלה?? היא אומרת שהיא מתביישת.
ממה זה נובע ואיך עוזרים לה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרביישנות - תגובה
10/01/2013שלום,
אנו מכירים את התופעה, וקוראים לה בשמות שונים : ביישנות קיצונית, ילדים שמתחממים לאט, וחרדה חברתית. זו תופעה שפעמים רבות עוברת בתורשה. היא משתפרת לאט עם הגיל, ואפשר בהחלט לעזור בטיפול פסיכולוגי בגיל 8-9.
אמא יקרה, אין סיבה להיות שבורה מכך. הניחי לילדה. נסי לעודד אותה מידי פעם להשתתף, אבל אל תראי לה שאת עצובה, או כועסת אם אינה משתתפת. אל תתני לה הרגשה של כשלון. זה רק מחמיר את העניין. חבקי אותה. אמרי לה שאת מבינה אותה, וזה בסדר. סבלנות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתיתדנה08/01/2013בני בן 4,
ילד ביישן וסגור יחסית בעיקר בסביבה לא מוכרת,בגן בסדר גמור לדברי הגננת,אך לדעתי שקט מדי ולא מרבה לדבר.
לא אוהב לדבר עם זרים ,לא אוהב ארועים המוניים,לא אוהב לבקש בקשות ולעמוד בתור(מבקש ממני לעשות את זה)וכ"ד.
אני סובלת גם מחרדה חברתית,לצערי זה הקשה עלי מאוד את החיים כילדה סגורה ו"עוף מוזר",איני רוצה שיעבור את הקשיים שאני עברתי בילדותי,האם יש משהו שיכול להועיל לו?
יש לציין שגם בעלי ביישן ומסוגר,אך לא סובל מחרדה חברתית.
האם טיפול בבע"ח(אוהב מאוד)?
איך לתת לו הרגשה של בטחון עצמי למרות שאנחנו בעצמנו חסרי בטחון ?
יש לציין שכרגע בן יחיד(לצערי,)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה חברתית - תגובה
09/01/2013דנה שלום,
כרגע, הדרך הנכונה לעזור לילד היא ע"י גישה של "חשיפה מדורגת". כלומר : נסיון להרגיל אותו למצבים שהוא נמנע מהם, ע"י התנסות בהם, אך לפרקי זמן קצרים. למשל : ארועים המוניים, חגיגות וכד', להכינס איתו למספר דקות ולצאת. בהדרגה להאריך את משך הזמן, ובכל פעם לעודד אותו בסוף על כך שהצליח, שהיה נעים ונחמד, וכד'. כמו-כן, חשוב שתהייה לילד דוגמה אישית של ההורים. היה כדאי שתיזמו מפגשים משפחתיים או חברתיים אצלכם בבית, כדי שהילד יוכל להיות שותף להם בביתו-שלו.
בהמשך , בגיל 6-7, אפשר לחשוב גם על טיפול פסיכולוגי, בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא אוהב ספריםלי07/01/2013הילד שלי בן ארבע, דובר אנגלית ועברית, לא רהוט בשום אחת מהשפות. יש לו עיכוב קל בדיבור שמצטמצם עם הזמן, הוא סובל מליקוי בוסיות התחושתי שמשפיע גם על ההבנה שלו (מבין יותר לאט). היינו אצל פסיכולוגית קלינית ששללה הפרעות התפתחותיות מעבר לזה שיש לו בעיות קשב וריכוז קלות. הבעיה שיש לי היא שהוא לא נהנה כשקוראים לו ספרים, קריאת ספר אצלנו זה חלק משגרה והוא כאילו מחכה בקוצר רוח שקריאת הספר תסתיים כדי שיוכל לראות אחכ טלויזיה לפני השינה. כנראה שלא מבין את רוב הסיפור גם ככה ולמרות הנסיונות שלי לעשות את הסיפור מעניין הוא עדיין לא מתעניין. מה ניתן לעשות? מאוד מאכזב אותי שהוא לא רוצה לקרוא ולהעשיר את השפה הגם ככה דלה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד לא אוהב ספרים - תגובה
07/01/2013ליאת שלום,
טבעי וצפוי, שילד המתקשה בשפה, לא יהנה משמיעת ספר. ראשית, בדקי אם הספרים שאת מקריאה מתאימים לגיל הילד. למשל, עדיף להקריא בגיל זה שירים קצרים, ולא סיפורים. שנית, יש שיטות של משחק לשיפור השפה, למשל : משחק בחרוזים, או התאמת שם לתמונה.או משחקי זכרון עם קלפים משחקים שמפעילים את הילד. אולי כדאי לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת, אשר תדריך אותך כיצד לעבוד עם הילד, וכך תצליחו יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם בדיכאון?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)