פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בעמידה עצמאית והליכה -שנה ו-8
    רעות
    31/03/2011

בתי בת שנה ו-8 חודשים. מפותחת מאד מבחינת מוטוריקה עדינה, בעלת אוצר מילים יפה. מבחינת מוטוריקה גסה - ההתפתחות איטית יחסית. זחלה גחון במשך תקופה של כ- 6-7 חודשים ולפני כמה חודשים התחיל לזחול על 6. במקביל נעמדת ועומדת יציב עם תמיכה מינימלית בחפצים / אנשים. כמו כן הולכת לאורך חפצים וכן ע"י הובלה של אנשים או דחיפה של חפצים אך לא תמיד רוצה לעשות זאת. כל ההתפתחות המוטורית נעשית בקצב איטי אך היא לא מדלגת על שלבים. מטריד אותי שהיא עדיין לא עומדת באופן עצמאי ולא הולכת. אציין כי מגיל צעיר הלכנו לפיזיותרפיה וליועצת להתפתחות תינוקות אך נאמר לנו כי כרגע יש לה את כל הכלים וזה רק עניין של זמן. אני מאד מוטרדת מהעניין ורוצה לדעת מה ניתן לעשות כדי לקדם את ההתפתחות שלה.
    אודה לקבלת תשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיכוב בעמידה עצמאית והליכה -שנה ו-8 - תגובה

איריס ברנט
    31/03/2011

רעות שלום, במידה וביתך ראתה איש מקצוע מתחום הפיזיוטרפיה! ולא הומלץ לך על טיפול, ייתכן ומדובר בעניין שהוא יותר בשלות רגשית. חרדה יכולה להפריע לתינוקת שמסוגלת פיזיולוגית ללכת בצורה עצמאית מלעשות זאת. ולעיתים אין לנו תשובה ממש ברורה למה זה קורה. לעיתים תינוקות מאד מושקעים בהתפתחות בתחום מסויים כמו בדיבור ופחות בתחום אחר, כמו בהליכה. ההתפתחות אינה מתקדמת בקצב זהה בכל התחומים.
    בכל מקרה תשתדלי לא לשדר לה לחץ וחרדה.
    בהצלחה!

איריס ברנט
    פסיכולוגית התפתחותית משפחתית
    מכון לטיפול בילד ובמשפחה
    רח' טאגור 3/1 תל-אביב
    0546876801

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך והבהרה נוספת

רעות
    01/04/2011

תודה רבה על תשובתך. אני רוצה לציין שבתי כן עברה טיפול פיזיוטרפיה של כ-8 מפגשים בגיל 1/2 שנה וכן ליוי של מרפאה בעיסוק במשך מספר חודשים ומאז היא התקדמה מאד(ישיבה, זחילת גחון, זחילה על 6, עמידה והליכה בתמיכה וכיו"ב), אך בחודשים האחרונים היא לא נמצאת בטיפול ולדברי המרפאה בעיסוק, יש לה את כל הכלים הנדרשים. אשמח לשמוע את תגובתך גם להודעה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך והבהרה נוספת - תגובה

איריס ברנט
    02/04/2011

רעות שלום, חסר לי כאן איבחון פסיכולוגי התפתחותי-רגשי. אם עדיין לא עשית , אז צריך לעשות.

איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיית שיער לילדה בת שנה - לאיריס
    לילך
    31/03/2011

היי איריס,
    קראתי את תגובתך מה- 22.3 וניסיתי לבצע שינויים במהלך הלילה על מנת לשנות את ההרגל של בתי לתפוס את שיערי (או של בעלי) על מנת להרדם (הרדמה ראשונה או במהלך הלילה).
    ניסיתי מס' גישות: הגישה הראשונה לתת לילדה לבכות מעט ואז לגשת אליה להרגיע אותה ושוב לצאת ההחדר, וחוזר חלילה. גישה שניה, להיות איתה לדבר אליה להרגיע אותה אך להשאירה במיטה.
    בשתי הגישות הילדה אינה מרפה והיא בכתה לנו 3 שעות רצוף, צורחת, מטיחה את עצמה, מכה את עצמה בשלב מסוים כבר מכה אותנו כשאנחנו מגיעים להרגיעה. פשוט לא מוותרת.
    הדרך היחידה הייתה פשוט לתת לה קצוות שיער שלנו ורק אז היא נרדמה.

קיבלתה הערה/הארה נוספת שאמרה שהדרך בה אני מרדימה אותה בפעם הראשנה (בלילה) אמורה להיות באותו אופן במקרה שהיא מתעוררת באמצע הלילה. ולכן ניסינו להרדימה באופן דומה וגם זה לא הלך.

אנחנו עכשיו בעיצומן של מס' לילות ללא שינה. ומאוד מאוד מותשים.

שאלת אותי לגבי עמדתי לגבי מציצת אצבע - הבנתי מהר מאוד שאין לי דרך לשלוט בזה ואם הילדה מעוניינת במציצת אצבע על מנת להירדם היא תשים אצבע בפה. (למרות שניסיתי את כל סוגי המוצצים האפשריים ואפילו מוצצים עם מחירים הזויים רק בכדי לגמול אותה מהאצבע ולא הצלחתי). אני מקווה שהיא תהיה גדולה יותר אולי אני אצליח לגמול אותה מהאצבע. חשוב לומר שהיא מוצצת אצבע רק במקרים בהם היא עייפה מאוד ומעוניינת להירדם. לאחר ההירדמות היא מוציאה את האצבע מהפה.

לגבי התנהגותה של בתי, במהלך היום היא מראה סקרנות כללית, חוקרת את סביבתה מאוד אקטיבית ואוהבת חברה.

אשמח לעיצה.
    תודה

הוספת תגובה

• אובססיית שיער לילדה בת שנה - לאיריס - תגובה

איריס ברנט
    31/03/2011

לילך שלום, אני שומעת את המצוקה ונראה לי שיש צורך בהתיעצות מעמיקה יותר מעיצה התנהגותית. ברור שאתם צריכים לעשות שינוי בהרגלי השינה של ביתכם ולשם כך חשוב לשמור על עקביות. עם זאת, ישנם כאן נושאים רגשיים שצריך להבינם במסגרת טיפולית.

בהצלחה!

איריס ברנט
    רח' טאגור 3/1 תל-אביב
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בתהליך לימוד
    איגור
    31/03/2011

שלום רב, ילד שלי כמעט בן 3.5 הוא מזהה צבעים, בדקנו את זה, כאשר נתנו לו צורות שונות בצבעים שונים והוא סידר אותם כל אחד לפי הצבע שלו, אומנם עדיין מתקשה להגיד את השם של הצבע ומנסה לנחש במקום לחשוב. האם זה בסדר? האם יש טכניקה ללמד אותו שמות של צבעים. אודה מאוד על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בתהליך לימוד

הוספת תגובה

• עזרה בתהליך לימוד - תגובה

איריס ברנט
    31/03/2011

איגור שלום, זה בסדר גמור שבנך עדיין לא עקבי בשיום הצבעים ולעיתים מנחש , אין לך כלל ממה להילחץ וזה יסתדר מעצמו. אין כל צורך בטכניקה מיוחדת.

בברכה,

איריס ברנט
    רח' טאגור 3/1 תל-אביב
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה לא גמולה
    יפית
    30/03/2011

שלום רב,
    יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים ועשרה חודשים. ילדה מאוד חכמה ואינטיליגנטית שמתבטאת בצורה יוצאת מן הכלל. הבעיה היא שאינה גמולה וגם לא מראה שום כיוון לכך. היא יכולה לשבת בסיר רבע שעה ולא לעשות כלום, וברגע שהיא קמה ממנו היא משתינה על עצמה. אנו מרבים להסביר לה ולדבר איתה על הנושא, אך זה לא עוזר. אני כבר מיואשת. מה ניתן לעשות חוץ מלחכות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה לא גמולה

הוספת תגובה

• ילדה לא גמולה - תגובה

איריס ברנט
    31/03/2011

יפית שלום, לכל ילד הקצב שלו לגמילה מחיתולים. נראה שביתך מבינה את עניין הסיר אך עדיין לא עושה את מה שצריך במקום הנכון שלו. אין מה להילחץ, זה יגיע בסופו של דבר. אין צורך כל הזמן להסביר ולדבר איתה על כך. מספיק שאת מציעה לה והסיר זמין והשאר יבוא בלי לחץ. מבחינת הגיל זה בהחלט לא איחור. תנסי גם לשוחח על כך עם הגננת ולתאם גישה משותפת לגמילה גם עם הגן,

בהצלחה!

איריס ברנט
    פסיכולוגית התפתחותית ומשפחתית
    מכון לטיפול בילד ובמשפחה
    רח' טאגור 3/1 תל-אביב
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטפלת המחליפה בפעוטון
    אושרת
    30/03/2011

שלום רב,
    בני בן שנתיים, נמצא בפעוטון מזה חודשיים. בפעוטון יש בחורה שבאה להחליף יומיים בשבוע, ביום אחד את המטפלת הראשית וביום השני את המטפלת הנוספת.
    נתקלתי במספר סיטואציות בהן המחליפה, בעיניי, לא יודעת לתקשר עם הילדים, יש לה גישה קשוחה, כך צריך להיות וכך עושים עכשיו, אין לה את הגישה הנעימה והרכה, הגישה של לדבר במילים חיוביות.
    אתאר את הסיטואציה שקרתה היום, עם הבן שלי. כאשר הם מתעוררים משינת הצהריים, הם יושבים אל השולחן ואוכלים עוגיה, בתום אכילת העוגיה הם עוברים לפינת המשחקים/ריקודים. בני רצה להמשיך ולשבת ליד השולחן, המחליפה כנראה שהקימה אותו משם בכוח, כשאני באתי לקחת אותו, ראיתי שהוא בכה, עיניו היו נפוחות ורטובות, שאלתי אותה למה הוא בכה? אז היא ענתה שהוא לא רצה להצטרף אליהם לריקודים ורצה להמשיך לשבת אל השולחן.
    הבעיה שלי, כאשר אני שומעת דברים שלא מוצאים חן בעיניי, אני לא מגיבה באותו הרגע, אני שותקת, מעכלת, ורק לאחר מכן מדברת עליהם, וגם אז הם עדיין יוצאים לא ממש טוב.
    מה עליי לעשות?
    לפני כשבוע התלוננתי עליה שהיא גערה בילד שברח לו הקקי בתחתון, היא ביקשה לדבר איתי ואמרה לי שלמדה שיטה חדשה ושהילד הזה חסר את התחושה של מה שיוצא לו מן הגוף, ושזו השיטה להראות לו שזה ממש מגעיל ושהיא ממש כועסת.

אני לא רוצה להיות האמא שמתלוננת כל הזמן, אני לא רוצה להגיע למקום שלא יקחו אותי ברצינות, או שיגידו הנה שוב פעם היא באה להתלונן. אני רוצה שיתייחסו אליי ברצינות כי אני אדם רציני ולעולם איני מתלוננת אם אין סיבה מוצדקת לכך, ובעיקר איני רוצה שכל זאת יפגע בסופו של דבר בבני.

אודה לכן על הכוונתכן ותשובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    המטפלת המחליפה בפעוטון

הוספת תגובה

• המטפלת המחליפה בפעוטון - תגובה

איריס ברנט
    31/03/2011

אושרת שלום, את מתארת שבנך נמצא חודשיים בפעוטון. זאת אומרת שהוא עדיין חדש בגן והכל חדש לכם, וגם אתם חדשים לגן כמשפחה. נראה לי נכון בהחלט לשוחח עם המטפלת הראשית ולשתף אותה בציפיות ובדברים שחשובים לך לגבי סבלנות וגמישות כלפי ילדך. את בהחלט יכולה לשוחח איתה על מה שראית כשבנך בכה ולראות מה תגובתה לזה. אם תעשי זאת מכיוון זה, לא תישמעי טרחנית וביקורתית.

בהצלחה!

איריס ברנט
    מכון לטיפול בילד ובמשפחה
    רח' טאגור 3/1 תל-אביב
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    שני
    29/03/2011

שלום ,
    יש לי בן בגיל 5 , ילד חכם וחברותי מה שמאיג אותי הוא שהוא מחבר רק עם בנות שאני מציעה להזמין חבר אילנו הוא מבקש תמיד רק ילדה המשחקים האהובים עליו הם "משפחה" ,בובות ועוד כל מניי משחקים שמאפיינים בנות , גם שאנחנו הולכים לקנות בגד או משחק הוא מסתכל על שמלות ואומר חבל שאני לא בת ואני לא יכול ללבוש את זה . שאלתי היא האים זה מצביע על נטייה מינית או שזה ידוע וחולף
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

29/03/2011

שני שלום,
    איננו יכולים לנבא על נטייה מינית בבגרות מהתנהגות בגיל 5, ופעמים רבות, הרצון של בנים להיות בנות סביב גיל זה , נובע מהזדהות עם האם, וזה חולף בהמשך.
    ובכל מקרה, העיקר שיגדל ילד בריא ושבע-רצון מעצמו ! נסי לא לדאוג, ולא לשדר לילד את דאגתך או התנגדותך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות
    תמי
    28/03/2011

בני בן שנתיים וחודשיים, נמצא במעקב במכון להתפתחות הילד מגיל שנה כאשר התקשה לזחול וללכת. היום הולך ואף רץ. מבחינה תקשורתית יוצר קשר טוב, מאד מגיב וצוחק כשצריך, מבין מצבים סביבתיים וחברתיים. לעיתים יש תחושה שמבין מה אומרים לו ולעיתים יש תחושה שלא מבין, כי לא מגיב. אוצר מילים מאד דל (אולי 10 מילים) . עד עכשיו הייתה לנו תחושת אופטימיות, אנו מאד מבולבלים וחוששים שאולי הדברים לא יסתדרו. האם יש מצבים כאלה בגיל זה שיכולים להתגבר על העיכוב ולצמצם פערים?

לקביעת תור
    סגירה
    חששות

הוספת תגובה

• חששות - תגובה

איריס ברנט
    28/03/2011

תמי שלום, מהתיאור שלך, אוצר המילים של בנך אינו סיבה לחוסר אופטימיות, וזה עדיין בתחום הנורמה.. ייתכן ובנך הוא "פורח לאט" כלומר עושה את הצעדים אך בקצב שלו או זקוק לדחיפה קלה. אני חושבת שכשהילד לא מתפתח בקצב המצופה, זה מאד מכניס ללחץ, וללחץ זה השפעות לא טובות . כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי שבו גם יראו את הילד וגם אתם תוכלו להרגיע את חששותיכם.

איריס ברנט
    מכון לטיפול בילד , בזוג ובמשפחה
    רח' טאגור 3/1 רמת אביב
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חששות..

תמי
    28/03/2011

תודה רבה על תשובתך המהירה,כדי לחדד את חששותינו, לא הצלחנו להבין מה משמעות dq נמוך (53) באבחון נוירולוגי שניתן לבננו, ועד כמה הוא משמעותי "לפריחה המאוחרת," אם בכלל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חששות.. - תגובה

איריס ברנט
    30/03/2011

תמי שוב שלום, בודאי התכוונת לציון IQ נכון? זהו ציון שאכן מראה על עיכוב בהתפתחות. אינני יודעת באיזה תחומים יותר ובאילו פחות. זה דורש פיענוח של פרופיל תוצאות של המבחן. הניבוי בגיל הזה לעתיד איננו גבוה ודברים יכולים להתפתח אך זה בודאי מסמן את הצורך כיום בטיפולים ובהתערבות. צריך גם לשלב טיפול פסיכולוגי ולראות האם מבחינה רפואית נעשו בדיקות מתאימות. אשמח לעזור.

בהצלחה!
    איריס ברנט
    מכון לטיפול בילד ובמשפחה
    רח טאגור 3/1 תל-אביב
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות כתיבה
    רדא האשול
    28/03/2011

יש בן 6 כיתה א בתחילת שנה היה עם כתב טוב עכשו יש לו בעיה בכתיבה ,כתב לא ברור

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות כתיבה

הוספת תגובה

• בעיות כתיבה - תגובה

28/03/2011

שלום,
    כבר עניתי לך בפורום אחר בצורה מפורטת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת התפתחות אצל תינוק בן 4 חודשים
    שירלי
    27/03/2011

תינוק בן 4 חודשים, הסובל ממספר בעיות :
    1. מאז שנולד לא ממקד ראיה. הוא כמעט לא תפס בבלל מבט.
    העיניים זזות מצד לצד והוא לא מניח אותן על מקום אחד אלא אחרי מאמצים רבים של ניסיונות חוזרים ונשנים למקד אותו.
    עבר בדיקת ראיה אצל רופא עיניים ומבחינתו זו הכל תקין - - ללא בעיה פיזיולוגית.
    2.הילד צורח רוב שעות היממה. נראה שסובל מכאבי בטן. עבר ביקות רופא. בדיקות דם והכל תקין. נסנו להוריד בתזונת האם המניקה מוצרי חלב. סויה ירקות חיים ועוד מחשש שהוא אלגי אליהם. אך לא מועיל בצורה משמעותית.
    עבר ניטרול אלרגיות פעמיים אך אין שיפור.
    3. נראה שעושה תנועות עם הלשון ופה פתוח.( פיגור?!?)
    4. אינו מחזיק ראש בעצמו. די שמן. לא מאפשר להניחו על הבטן כדי לחזק שרירים כיון שבוכה ה מ ו ן.
    שאלותי:
    מה זה אומר?
    על איזו בעיה זה יכול להצביע?
    איך אפשר לעזור לו? איזה טיפול כדאי לתת? למי כדאי לפנות?

הוספת תגובה

• הפרעת התפתחות אצל תינוק בן 4 חודשים - תגובה

איריס ברנט
    27/03/2011

שירלי שלום, אני חשה בדברייך שאתם בחרדה מאד גדולה. עם זאת, אל תמהרו לחשוב שיש לתינוקכם הפרעת התפתחות. הבכי יכול להיות קשור לכך שאצל הרבה תינוקות קיים שיא בכמות הבכי בתוקפה זו, פחות או יותר. אם הוא שוקל יתר על המידה, ייתכן והבטן גם מלאה מידי. ייתכן והוא זקוק לאוכל יותר משביע בשלב זה מחלב אם, אולי צריך לעשות לו סדר בזמני האכילה ולהוסיף אוכל מרוסק ודייסה. את יכולה להתיעץ בטיפת חלב על נושא זה. בקשר לאי הרמת הראש וחוסר המיקוד מבט, ייתכן ומדובר רק בחגורת כתפיים חלשה, שזה קשור לפיזיוטרפיה. מיקוד המבט קשור גם כן ליכולת להניע את הראש בהתאם למקור הקול, כך שהדברים יכולים להיות קשורים. הייתי מציעה שכדי לבדוק את הדברים תפנו למכון להתפתחות הילד , שם הוא יוכל להיבדק על ידי רופא התפתחותי או נוירולוג, פסיכולוג יוכל להתרשם מהתפתחותו הכללית והשיכלית וכן לעבור איבחון בפיזיוטרפיה.

בהצלחה!
    איריס ברנט
    מכון לטיפול בילד, בזוג ובמשפחה
    רח' טאגור 3, רמת אביב
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית שינה לילד בן 3
    טליה
    25/03/2011

איזה חומר מילוי עדיף? סינטטי או נוצות? או אולי יש משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    כרית שינה לילד בן 3

הוספת תגובה

• כרית שינה לילד בן 3 - תגובה

26/03/2011

טליה שלום,
    למיטב ידיעתי, לא מומלץ לתת לילד כרית כלל. ההנחייה היא להרגיל ילד לישון על משטח ישר.
    שינה מתוקה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ו- 8 חודשים
    ליאת
    24/03/2011

בני הוא בן 3 ו-8 חודשים הגננת לאחרונה לפני כחודשיים פנתה אליי ואמרה שהוא ממעיט לדבר בגן , לא יוזם משחק עם חברים אם כי משחק ומגיב לחבריו וכן יש לו קשיים במוטוריקה העדינה והגסה שלו . היא מוסיפה גם שהוא נראה עייף . יחד עם זאת בבית בני מדבר שוטף למרות שדיבורו יותר איטי ותינוקי, מבקש כל מה שהוא רוצה , יש לו אוצר מילים גדול אך טעויות בהגיה, יחד עם זאת בחברת זרים מבוגרים נוטה לאלימות סלקטיבית יצוין כי מדובר בילד ראשון עדין וביישן . כיום עצמאי בצחצוח שיניים, סיבון הגוף, פותח לבד ואוכל עם מזלג שותה מכוס זכוכית נועל נעליים לבד וחולץ . מתלבד כמעט בכוחות עצמו מבקש לעשות דברים לב ואומר שהוא גדול מבין הכל מבקש ורוצה לקרוא סיפורים לראות סרטים, אוהב לשחק בקוביות , לגו. צובע אם כי יוצא מהקווים. בגינה השכונתית הילד שמח ונלהב כשפוגש חברים מהגן רץ ומשחק עמם, מתגלש, אולם עדיין תנועותיו יותר מסורבלות. הילד אף מדבר על הנעשה בגן מספר על חברים ומבקש להיות אבא של שבת בגן ובעיקרון מאוד אוהב חברת ילדים. ניסיתי לקנות אופניים אבל הוא חשש ולא הסכים לשתף פעולה אך אחר כך ביקש שוב אופניים. לאור כל התיאור הנ"ל רציתי לדעת אם ניתן ליישב בין דברי הגננת למתרחש בבית האם לאור גילו קיים עיכוב התפתחות ומה עליי לעשות על מנת לסייע לו ככל האפשר . אשמח לתשובה במהרה תודה רבה 

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 ו- 8 חודשים

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ו- 8 חודשים - תגובה

איריס ברנט
    24/03/2011

ליאת שלום, כן, אפשר ליישב בין דברי הגננת והתנהגותו בגן וכנראה שהדבר המרכזי שצריך לסייע לו זה בנושא האילמות הסלקטיבית. במקרה כזה, מסיבות שהן רגשיות הילד מתנהג בצורה מאד לא משוחררת בגן למשל, ובצורה משוחררת בבית. ייתכן וקיימים גם קשיים מסוימים שצריך לבדוק אותם על ידי מרפאה בעיסוק. המוקד נראה יותר רגשי וכדאי שתפני לפסיכולוגית התפתחותית להתיעצות וטיפול.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד שאלה אחת

ליאת
    25/03/2011

רציתי לדעת האם העובדה שהילד אוהב חברת ילדים אך מתקשה לשוחח עימם ודיבורו יותר תינוקי ונראה כי הוא מתבייש לדבר לאור העובדה שילדים אחרים בגילו מדברים באופן שוטף יחד עם העובדה של מוטוריקה גסה ועדינה בהם הוא מתקשה האם זה יכול להצביע על איזשהי בעיה מאופיינת או שפשוט צריך חיזוק של אנשי מקצוע בכל אחד מהתחומים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד שאלה אחת - תגובה

איריס ברנט
    26/03/2011

ליאת שלום, אין בעיה ספציפית כזאת מאופיינת. צריך לראות את הילד בשביל להבין בדיוק מה ההבחנה הנכונה ולהכיר את צרכיו הרגשיים וההתפתחותיים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    אמא
    24/03/2011

בני בן 3 , אנחנו במהלכו של איבחון במרכז להתפתחות הילד אצל המאבחן הראשון [ד"ר קליין] נאמר לנו שכנראה מדובר בבעיה ריגשית, אני במקצועי עובדת עם ילד pdd ואחת השאלות שלי בסוף נמפגש הייתה האים לדעתו יש ליד בעיה מסוג זה והוא שלל. לאחר מיכן היינו באיבחון ריפוי ועיסיק גם שם עלו מספר דברים ואיילת דיברה בעיקר על משהו ריגשי אצל טובה הקלינאית תיקשורת עבר מצויין והיא ציינה את הילד ממש לטובה ואילו היום במיפגש הראשון עם הפסיכולוגית, היה נורא הילד לא שיתף פעולה ולא ממש הצליח במיבחן קאופמן שנערך לו. הפסיכולוגית סירבה לתת לי כל תשובה או אמירה לגביו ואמרה שיש לחכות למיפגש הנוסף כששאךתי אותה האים הוא יצטרך מסגרת מיוחדת היא אמרה שאין היא יכולה לענות על כך בשלב זה.

אני מודאגת האים היא רמזה שזו אפשרות?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

25/03/2011

אמא יקרה שלום,
    אצל הרבה ילדים, השיתוף פעולה הוא שונה עם כל איש מקצוע, וזו גם אחת הסיבות שבמכון להתפתחות הילד עובדים בצוות. כל אחד רואה את הילד מהזווית שלו, והרושם הוא אחר, גם לפי ההתייחסות של הילד לנושא. אם לילד קשה בתחום השפה, הוא ישתף פעולה פחות טוב, או יגיב בצורה יותר קיצונית וקשה, מאשר כשהאבחון הוא בתחום שלילד קל.
    כשמסתיימים כל האבחונים, אנחנו יושבים יחד, ודנים בילד, ורק אז מגבשים דעה ברורה, אבחנה וטיפול, כולל המלצה (או לא) על גן טיפולי.
    אני יודעת שזו תקופה קשה של מתח ואי-וודאות, אבל כדאי שתחכי בסבלנות כדי שהתהליך יסתיים בצורה מלאה - האבחון של הפסיכולוגית, והדיון בצוות, ואז תקבלי תשובה מלאה.
    נקווה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שאלה קטנה

אמא
    25/03/2011

ד"ר בן נון,

נראה לי לילד לא ממש הייתה כימיה אם הפסיכולוגית והיא גם לא ממש עשתה מאמץ להתקרב אליו היא הייתה מאד מרוכזת במיבדק [ קאופמן], בתור המנהלת האים יש מקום לדבר על כך אצלכם..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שאלה קטנה - תגובה

26/03/2011

אמא יקרה שלום,
    בהתחלת ההיכרות עם ילד, במיוחד בתהליך אבחון, לא צריך "לעשות מאמץ להתקרב אל הילד". אנחנו רוצים לראות אותו כפי שהוא, גם כלפינו, וגם כלפי ההורים שמגיעים איתו.
    זה עניין של גישה מקצועית, שאולי כאמא לא נוח לך איתה, אבל זו הגישה המקובלת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    26/03/2011

תודה רבה ,

על היתיחסות והתשובה,

נח לי אם כל שיטה מקובלת, אך כאמור תמיד יש מקום לשמיעה של דעות נוספות, בשיטות שונות,

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העשרת אוצר מילים של ילדים
    שמש
    24/03/2011

רציתי לדעת
    יש לי ילדה בת 5 וילדה בת 3 איך אני מעשירה את אוצר המילים שלה ?
    אילו עקרונות בסיסיים צריכים להנחות אותי בכדי להעשיר את אוצר המילים שלהן ?
    תודה רבה
    שמש

לקביעת תור
    סגירה
    העשרת אוצר מילים של ילדים

הוספת תגובה

• להקריא הרבה הרבה ספרים..

הילה
    24/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ותשעה עדיין לא מדברת
    קרן
    24/03/2011

שלום רב!
    בתי בת שנה ותשעה חודשים. התפתחותה הכללית סה"כ מאוד טובה, הן בהבנתה הוראות וסיפורים והן במוטוריקה הן הגסה והן העדינה. בתחום הדיבור, היא אומרת פרפר, פיל, אבא (מיוזמתה) ועוד כמה מילים ספורות קלות. כשחוזרת על מילים אומרת בד"כ הברה אחת מהן . כשנשאלת (מה זה?)אומרת מילה שקשה מאוד לקשר בינה לבין המילה האמיתית. כשהיא רוצה משהו היא בד"כ אומרת א א א ומצביעה. כשלא מבינים אותה צועקת ולעיתים אף בוכה.
    שוב, אני חוזרת, היא מבינה הוראות ומבצעת (כמו: תביאי נייר לאף), היא יודעת ממש טוב תנועות ידיים משירים ומבצעת במדוייק, יודעת את כל חלקי הגוף.
    שאלתי, האם יש בעייה ?

הוספת תגובה

• בת שנה ותשעה עדיין לא מדברת - תגובה

איריס ברנט
    24/03/2011

קרן שלום, אני לא חושבת שיש מקום לדאגה בקשר להתפתחותה השפתית. לרוב, הבנת השפה יותר מתקדמת מהבעת השפה וייתכן וזה גם מתסכל אותה. סביר להניח שהיא תתפוס תאוצה במהרה.
    תהני ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחודש
    ליאור
    23/03/2011

ביתי מתקשה ליצור קשר עם ילדים אחרים בגן, לדברי הגננת היא משחקת בגן לבדה ולא יוצרת אינטרקציה עם ילדים אחרים, לציין כי השנה זו השנה הראשנה של הילדה בגן ומתוכה בערך כמחצית מהזמן היא הייתה בבית חולה.
    לציין כי קושי זה בא ליידי ביטוי רק עם ילדים, עם מבוגרים היא חברותית מאוד, מבקשת ממנה ומאימה שנשחק איתה, שנקריא לה סיפור, שנצייר אית, פרט לאיזה עיכוב קל בשפה לדעתי(פונה אליי לפעמים "אבא את רוצה", הילדה יודעת להביע את עצמה ב-2 שפות, גם בעברית וגם ברוסית. יודעת להרכיב פאזלים, לקרוא ספרות, את כל האותיות ברוסית, יודעת להביע מחאה או שביעות רצון.
    אך כאשר זה מגיע למשחק משותף עם ילדים בקבוצה, היא נראית מבוהלת ומסרת לשחק איתם.
    לדברי הגננת לאחרונה התחילה לשחק עם ילדה אחת בגן וזאת ביוזמתה של הילדה.
    פרט לכך רק לעיתים רחוקות אני רואה אותה משחקת עם ילדים אחרים.
    האם מדובר בסימן לאוטיזם ויש לקחת את הילדה למרפאה להתפתחות הילד?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 וחודש

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחודש - תגובה

24/03/2011

ליאור שלום,
    לא כל קושי חברתי הוא סימן לאוטיזם : יש ילדים שהם מאד ביישנים, יש ילדים שיש להם חרדה חברתית, וקשה להם להשתחרר בקבוצה.
    כפי שאתה מספר, אולי הילדה עוד לא הסתגלה לגן באופן מלא, ואפשר להמתין עוד קצת, עד שתתחזק, ותרגיש בטוחה יותר בגן.
    אם אתם מודאגים, אפשר לבקש הפנייה לפסיכולוגית התפתחותית, כדי שתתרשם מהילדה, ותאמר לכם מה לעשות.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה