מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תקשורת לגבי המתרחש בגןבר24/05/2011
שלום רב,
ביתי בת 4 וחצי ילדה מאוד חברותית וחכמה, לפני כשנה כשהיתה בגן פרטי הייתי שואלת אותה בדרכנו הביתה מה היא אכלה בגן איזו פעילות הם עשו, התשובה שהייתי מקבלת היא שהיא לא זוכרת. הייתי נותנת לה הזדמנות להזכר ואז לספר לי בהמשך כשתרצה וכשתזכר (בנוסף לזה הנחתי כי היא אולי עייפה וגם קטנה , למרות שהיו ילדים בגן בגילה שהיו באים אילנו אחר הצהריים לשחק איתה היו זוכרים והיו עונים על השאלה בבירור )
השנה היא בגן עירייה עד השעה 13:30 לרוב אני נותנת לה לספר לי לבד ואין אני מציקה לה בשאלות יום ביומו איך היה בגן? מה עשיתם ? וכו'... אני משתדלת לא לשאול איך היה בגן כי אז התשובה שהיא עונה : כיף! ובזה זה ניגמר.
אתמול אחרי תקופה ארוכה שאלתי אותה מה הם עשו בגן האם הם קראו סיפור ?
ושוב התשובה שקיבלתי היתה זהה לזו מלפני שנה : אני לא זוכרת! ניסיתי לשאול שאלות מכוונות, ואז אמרתי לה כשתיזכר שתספר במידה ותרצה.
אני לא יודעת האם זה נורמלי שילד לא זוכר, או אולי היא רק אומרת שהיא לא זוכרת.
האם זה בסדר לא לשאול מדי ים מה הם עשו בגן?
אולי כן לשאול ולנסות לפתח שיחה בנושא ?
לרוב אני מתחילה לשתף אותה איך עבר עלי היום ומשם אני נותנת לה אפשרות גם לשתף אותי אך אני שמה לב כי היא יותר מתעניינת בפעילות שלי מאשר בלספר על הפעילויות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תקשורת לגבי המתרחש בגן - תגובה
איריס ברנט25/05/2011בר שלום, אל תוותרי על הרצון שלך שאת וביתך תוכלנה לנהל שיחה משותפת על מה שעבר עליה בגן. זה חשוב לקשר ביניכן, חשוב בשבילה וחשוב לך. מה שיכול לעזור לה לעשות זאת , זה אם תתחילי לדבר איתה על מה שעבר עליה ישר מתוך דיבור על תוכן מסוים. כלומר במקום שאלה כללית של - איך עבר עלייך היום, שאלי אותה שאלה ספציפית מתוך מעורבות כבר בתכנים - למשל, לאיזה ילדים חילקת את הביסקוויטים שלקחת היום מהבית? בדרך כלל ילדים נענים יותר בקלות כאשר שואלים אותם על פרטים ספציפיים ומשם כבר יכולה להתפתח השיחה.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכאה עצמיתדנה24/05/2011
יש לי תאומים בני שנה ו- 3 חודשים. הם בבית עם מטפלת, ילדים מאושרים, התפתחות תקינה, התפתחות מוטורית טובה, יודעים לעשות קולות של חיות, להגיד "אבא" ומשחקים נפלא במשחים לגילם. הם לא הולכים לגן, יש להם מטפלת.
אני מאוד מוטרדת מתופעה שחוזרת על עצמה. שניהם נותנים לעצמם מכות עם היד על הראש, הרבה פעמים זה קורה בתגובה למשהו שלגביו אנחנו אומרים "לא" (ולפעמים סתם כך, כדי לראות מהי תגובתנו. אנחנו סומכים על המטפלת ואף מצלמים ורואים שהיא לא אלימה..
נראה לי שהכל התחיל בכך שהם נתנו אחד לשני מכה על הראש ואמרנו "לא", ומאז כמו לגבי דברים אחרים שלגביהם אנחנו אומרים "לא" זה הפך למעניין אלא שהם התחילו להפנות את זה כלפי עצמם...
האם התופעה מוכרת? האם יש סיבה לדאגה? איך כדאי לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאה עצמית - תגובה
27/05/2011דנה שלום,
התופעה מעאד מוכרת. זו כנראה למידה של "ענישה עצמית", אולי גם מין גרייה עצמית.
אין צורך להיות מוטרדת, זה בוודאי ייפסק אם תתעלמי מכך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בהתפתחות?הדסי23/05/2011ן 4 חודשים וחצי, נולד בשבוע 36+6 בלידה רגילה.
עדיין לא אוחז חפצים בידיים, מנסה, אך ידיו רועדות מאד.
מדריכה של סדנת תינוקות (בשיטת ורדי) אמרה שיש לו טונוס שרירי גבוה
הייתי באבחון אצל הרופאת ילדים וגם אצל אורטופד, הם בדקו ושללו הדבר, אמרו שהכל תקין..
ובכל זאת, עוד לא אוחז דברים בידיים (צעצועים), אצבעות לא ממש נפתחות, האגרוף סגור..
מרים את הראש אך מוריד אותו אחרי 10 שניות ומרים שוב...
מה דעתך? היש עיכוב בהתפתחות? היש קשר ללידה המוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב בהתפתחות? - תגובה
24/05/2011אמא יקרה שלום,
הייתי מבקשת את רופאת הילדים שתפנה אתכם למכון להתפתחות הילד. כדאי שהילד ייבדק ע"י פיזיותרפיסטית התפתחותית, ואולי גם ע"י רופא נוירולוג, בעיקר ב גלל הרעד ואולי הטונוס הגבוה.
נקווה שהכל יהיה בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בן נון
הדסי24/05/2011אבל כבר הייתי אצל הרופאת ילדים וגם אצל אורטופד שציינו שהכל תקין....והם לא רואים טונוס שרירים גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוצפה ומניפולטיביותהדס23/05/2011שלום רב.
בתי בת 4 ו-5 חודשים , ילדה חכמה , עם חוש הומור בריא ומלאת שמחת חיים. מאוד קופצנית עם טמפרמנט חי ביותר...
בשבועות האחרונים אנו חשים שהיא ממש מנסה לחצות את הגבולות שאנו כל כך שוקדים לשים לה. אם זה בצורה מניפלטיבית של צעקות , העלבויות , התחצפות לא נעימה , עשיית דווקא...
אנו חייבים לציין שזה לא היה כך תמיד. עד לא מזמן היא כן הייתה מנסה את מזלה , אך מבינה שאין על מה להילחם - והייתה מבינה.
מבחינתנו - לא השתנה דבר. אנו עדיין מנסים להיות עקרוניים ועינייניים , לא מוותרים בקלות.
בגן המצב דומה. היא מתחצפת למטפלות , מתעצבנת וצועקת כשלא מקבלת מה שרוצה , מעליבה. לאחר שעושה משהו רע - מביאה רגשות חרטה ומתביישת בזה.
אני מבינה שזה שלב , וזה נסיון לחצות גבולות , אך הפעם אני מרגישה שקשה לי להתמודד עם זה. נוצרת לפעמים מעגליות מוזרה - אנחנו נגדה , היא נגדנו - מערבולת קשה...
שאלותי - כיצד להתמודד? מה לעשות עם הגן (לציין שהילדה מספרת שעשתה משהו לא בסדר , ואז אני מתקשרת לגן ומבררת. לא תמיד הגננת מתלוננת , זה יותר בא ממני)? איך להגיב לחוצפה? להעלבות למשפחה?לתת במה לכל מה שקורה? להיות קשים וללכת ראש בראש?
אנו נואשים לתשובה.... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוצפה ומניפולטיביות - תגובה
24/05/2011הדס שלום,
ראשית, אסור להתייאש. ילדים עוברים תקופות שונות בהתפתחותם, ולעתים - החיים אינם קלים.
כדאי לברר אם אין סיבה לשינוי בהתנהגות. אולי משהו שקרה בגן, אולי משהו שמטריד אותה.
בצד זה, כדאי לשוחח איתה, ולהגיע להסכם של התנהגות רצוייה. להגדיר לה בצורה ברורה מה לא נסבל על ידכם : למשל, שכשאתם אומרים משהו, היא מכבדת אותו.
כדאי לדעתי לערוך טבלה יומית, ובכל ערב לציין, ע"י מדבקה, אם היתה בסדר היום, או לא.
אם היתה בסדר 3 ימים רצופים, אפשר לתת לה פרס קטן. בהמשך - להגדיל את מספר הימים ברצף, עד שבוע. בדרך כלל, זה עובד מצויין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני פועלת כשורה?עינת22/05/2011שלום רב,
בני בן שנה וחצי - ילד מקסים חייכן ומאוד חברותי. ואהב מגע מחק ונותן המון אהבה. מאז היותו תינוק אהב מאוד שערות (כשאכל בקבוק ליטף לעצמו את השיער) וכיום הוא "מת" על שיער - כמה שיותר ארוך ככה יותר טוב! אפילו אם אני עומדת בתור באיזשהו מקום ולפניו עומדת מישהי עם שיער ארוך ולרגע לא שמרתי מרחק הוא מיד תופס לה בשיער. הסברתי לו כמה פעמים כי זה לא נעים והראיתי לו איך ללטף ולעשות טובה אז לפחות לעשות טובה הוא למד אבל זה עדיין לא עובר. כנ"ל שהוא בגן ומשחק עם ילדים כשהוא משחק עם ילדים ולאחת מהם יש שיער ארוך אז הוא משחק לה בשערות ולעיתים מכאיב - מה ניתן לעשות?
דבר נוסף שהתחיל לאחרונה ולעיתים התדירות עולה ולעיתים יורדת. כשהוא מתלהב הוא נותן לנו, לאחרים, לילדים בגן ובכלל בגינה סטירות. אנחנו מסבירים לו כי אנחנו עצובים וזה שוב, לא נעים לנו אז לעיתים הוא מבין ולעיתים הוא ממשיך - אם הוא על הידיים אז אנחנו מורידים אותו ומסבירים לו שוב כי אני או בעלי עצובים ולא נעים לנו לקבל סטירה. אז הוא נעלב ובוכה, לפעמים זה עובד לרוב לא. לפעמים בגלל שהוא נעלב שהורדתי אותו אז הוא נותן עוד סטירה. אני לא יודעת אם אני ובעלי פועלים כהלכה? האם יש דרך אחרת להסביר לו זאת? האם אנחנו צריכים לערב ייעוץ מקצועי קבוע בעניין? או שאני סתם בסטרס ........ כי באמת שהוא ילד נפלא, חברותי וכולם אוהבים אותו הוא משחק יפה עם כולם, עוזר ונדיב רק הקטע של השערות והסטירות - לא יודעת איך לפתור אותו. תודה רבה מראש, עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם אני פועלת כשורה? - תגובה
23/05/2011עינת שלום,
הילד שלך אינו חריג. יש הרבה ילדים שזקוקים למגע, ונהנים ממגע, במיוחד המגע עם שיער. גם הסטירות הן למעשה חיפוש חווייה של מגע, סוג של מגע חזק, המהווה דרך לתקשורת בגיל זה.
צריך לזכור שההבנה בגיל זה מצומצמת, וגם יכולת השליטה בהתנהגות, אבל בהחלט אין לדעתי סיבה לדאגה או ללחץ, ו אפשר להבטיח לך באופן מוחלט שזה יחלוף, כאשר השפה תתפתח, והילד יוכל לבטא עצמו טוב יותר במלים, וגם יבין טוב יותר, במיוחד את כללי התקשורת החברתית.
אינני רואה צורך לפנות לייעוץ מקצועי. נסו אתם בעצמכם להגיב לסטירות שלו בדרך תקיפה ועקבית : להגיד "לא", או "אסור" בטון תקיף, או לתפוס לו את הידיים ולהחזיק אותן מספר שניות בחוזקה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפעיל יותר את יד ימיןמרי22/05/2011שלום
התינק שלי כמעט בן חצי שנה,
שמתי לב בזמן האחרון שהוא מפעיל יותר את יד ימין. הרבה פעמים הוא מחזיק את יד שמאל מקופלת קרוב לגוף וממש משתולל עם יד ימין קדימה ואחורה. אם אני נותנת לו לתפוס חפץ מקדימה אז הרבה פעמים הוא יושיט את יד ימין.
אם אני אשים לו חפץ ביד שמאל הוא יושיט אותה אבל אני מרגישה שהוא קודם משתמש ביד ימין.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמפעיל יותר את יד ימין - תגובה
23/05/2011מרי שלום,
רובנו בעלי נטייה ימנית ואפילו דומיננטיות ימנית, אם כי אצל תינוק בן חצי שנה, עדיין צריך להיות כמעט שוויון בין הצדדים.
קשה לפי תיאורך לומר אם המצב הוא יוצא דופן, ובאמת לא תקין, או למעשה זה רגיל.
אני מציעה לך להמשיך לעקוב עוד כמה שבועות, ואם אינך שקטה - להתייעץ עם רופא הילדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשת מקצועעליזה22/05/2011Behavior Analyst BCABA. האם מדובר בפסיכולוגית?היא צופה בילד בגן ומנחה את המשלבת. מה זה התואר הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראשת מקצוע - תגובה
22/05/2011שלום,
לא בהכרח מדובר בפסיכולוגית. בדרך כלל - לא. אלה אנשים שעוברים קורסים לתצפית התנהגות, ולפיה הם בונים תכנית לשינוי התנהגות, משהו דומה למאמן (קואצ'ר).
לפעמים אפשר להסתפק באדם כזה, ולפעמים, בהחלט עדיף שיהיה פסיכולוג, כדי שיבין טוב יותר את הרקע לבעיות ההתנהגות, וגם יהיה בעל כלים נוספים לטיפול, אם גישה מסויימת אינה יעילה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד להתמודד במצבים מסויימיםשגית21/05/2011לד"ר יוכי שלום רב :
בני בן שלוש וחצי ילד מקסים אך ישנם מספר דברים שאני לא בטוחה שאני עושה אותם כראוי .
כמו :כאשר אני מבקשת מבני לבצע פעולה כלשהיא והוא אינו מבצע כתגובה אני "מאיימת "עליו {כמובן לא איומים פיזיים }לדוגמא -אם ביקשתי ממנו לסדר את החדר לאחר ששיחק במשחקיו ,והוא לא ביצע את הדבר , בגלל שהוא מתרץ בכך שאינו יכול או אינו יודע {למרות שהוא יודע }אני אומרת לא שאין בעיה ואם הוא לא יסדר את משחקיו אני ארים אותם או אתן אותם כי אני לא מסכימה שלא יסדר אחריו לאחר ששיחק .
{חשוב לי לציין שהרבה פעמים אני גם מוצאת את עצמי מסדרת אחריו במקום שהוא יסדר כי הוא לא מעוניין לסדר }.
דבר נוסף -יש פעמים שכאשר הוא אינו מסכים עם מה שאני אומרת לו {כארש אני מציבה לו גבול כלשהו}הוא מגיב בהכאה כלומר נותן מכה מתוך כעס ,איך אני אמורה להגיב לשני המצבים שתיארתי לך ,אשמח לקבל תשובה
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכיצד להתמודד במצבים מסויימים - תגובה
21/05/2011שגית שלום,
בנושא הראשון - תמיד עדיף לעודד באופן חיובי, ולא "לאיים". בגיל 3 וחצי, אפשר להציע לילד לסדר את החדר יחד, או לאסוף יחד את החפצים, ואז, יוכל לקבל חטיף קטן (למשל).
לגבי תגובת ההכאה - כאן חשוב להיות סמכותיים וברורים, באמירת "לא". אפשר לתפוס לילד את הידיים ולהחזיק אותם בחוזקה כמה שניות, כדי שירגיש שאת כועסת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכםשאלה20/05/2011אני בן 16.1 . 172 ס"מ , 70 ק"ג. מידה 44.5-45 בנעליים.
יש לי שאלות בנוגע לגדילה:
1.יש לי ג'טינה מתחת לפטמות(כמו שיש למתגברים,זה נבדק וזה בסדר) מגיל 12,האם זה שזה לא נעלם עדיין וזה בגודל יחסית גדול-זה אומר שאני עוד אמור לגבוהה?
2.האם לכל נער יש שנת קפיצה-בה הוא גובהה הרבה -ביחס לשנים אחרות בהם הוא גדל בקצב מסוים?
3.האם נער בן 16 שלא מתגלח(אלא רק שפם וזה גם פעם בכמה שבועות) זה אומר שהורמון הטסטסורון/גדילה או משהו דומה לא מופרש , אז עוד אמור לגדול ועוד לא החל את גדילתו המסיבית?
4.האם יש קשר בין מידת נעליים לגובה?
5. האם 6-6 וחצי שעות שינה(מעטות) בלילה הן גורם מפריע לגדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום לכם - תגובה
21/05/2011שלום,
את כל השאלות האלה צריך להפנות לרופא מומחה לגדילה, שנקרא גם אנדוקרינולוג-ילדים.
ייתכן שירצה לעשות לך כמה בדיקות דם, כדי לבררר את רמת ההורמונים, או צילום כף יד , כדי לקבוע גיל עצמות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיק או נורמלי אצל בן 9 חודשיםאור19/05/2011שלום, אני מוטרדת מהתנהגות בני בן ה9 חודשים. הוא צובט אותי לפעמים , ומלקק מספר פעמים ביום את שפתיו. כמו כן הוא יכול לפתוח את כפות ידיו ולסגור (לא עד הסוף מספר פעמים רב ברצף ,) האם ההתנהגויות הללו אופיניות לבן 9 חודשים , אגב זוחל על הגחון לאחור. פשוט זה נראה לי משונה שתינוק בן 9 חודשים יודע לצבוט ואני חוששת שזה סוג של טיק. בנוסף לפני שהוא הולך לישון מזיז ראשו ימינה ושמאלה כמו אומר לא מספר פעמיים ברצף לפחות 7 פעמים.מה דעתך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיק או נורמלי אצל בן 9 חודשים - תגובה
איריס ברנט19/05/2011אור שלום, כל ההתנהגויות שאת מתארת הן נורמאליות מאד ואת יכולה להיות רגועה ולהנות ממנו. הוא תינוק פעיל וחמוד.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחוןעליזה19/05/2011בני בן ה 5 אובחן לפני חצי שנה ע"י פסיכולוגית התפתחותית מומחית עקב קשיים חברתיים בגן , התפרצויות זעם וקשיי ויסות כילד בעל קשיים רגשיים ותחושתיים. הבאנו משלבת לגן ומדריכה למשלבת שהיא אנליסטית התנהגות. היה שיפור ניכר באינטראקציה עם הילדים , ואז חלה רגרסיה משמעותית מאז פסח.האנליסטית אומרת שלדעתה האבחון מוטעה וצריך להיות פידידי. היא מנוסה עם ילדים וחושבת שזאת בעיית תקשורת ולפעמים יש בלבול באבחון האם למהר עשות אבחון נוסף?האם הפסיכולוגית המומחית שעשתה אבחון בן 10 פגישות טעתה?מי אמור לתת מענה מדויק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון - תגובה
איריס ברנט19/05/2011עליזה שלום, תמיד אפשר לבקש חוות דעת שניה. לא הייתי ממהרת לעשות זאת עקב הרגרסיה שלאחר חופשת פסח. עם זאת, אני ממליצה גם לטפל בכך ברמה המשפחתית , זה יעזור לכולכם וגם לילד להתמודד טוב יותר עם הקשיים.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני הצעיר מרביץ לאחותו הגדולהאופיר18/05/2011שלום,
בני הצעיר בן השנתיים התחיל להרביץ לבתי בת השבע.
היא לא יודעת איך להתמודד עם זה ותמיד כשהוא מתחיל היא באה אליי או אל אשתי שנעזור לה, היא אף פעם לא מחזירה לו.
רציתי לשאול איך מומלץ לנו כהורים להתמודד עם הסיטואציה.
בנוסף הוא מרביץ לעיתים גם לנו (הוריו) וניסינו תקופה מסויימת להתעלם ואח"כ תקופה מסויימת להעמידו בצד למספר דקות ולהסביר שזה לא נעים לנו.
ברור לי שזו התפתחות רגילה אבל בכלזאת רציתי לקבל המלצות להתמודדות עם הסיטואציות.
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבני הצעיר מרביץ לאחותו הגדולה - תגובה
איריס ברנט18/05/2011אופיר שלום, זה מאד אופייני לילד בגיל שנתיים לתקשר בצורה כזו של הרבצות. הנה כמה עיצות איך להתמודד עם זה - קצת להתעלם זה בסדר, להעמיד בצד לא רצוי מאחר והם לא כל כך לומדים מכך. אפשר להראות לו איך כן לגעת. להראות לו לעשות טובה, ללטף, לקחת את ידו ולהראות לו את עוצמת המגע הנעימה. בסך הכל זו דרך לתקשר ולקבל תשומת לב. עקביות וסבלנות בתגובה שלכם מאד חשובה להצלחת התהליך.
בברכה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני הצעיר מרביץ לאחותו הגדולה
אופיר18/05/2011תודה על תגובתך,
רציתי בעיקר המלצה כיצד לטפל בנוגע לבתי בת השבע שלא יודעת איך להתמודד.
חשוב לי להדגיש שהיא ילדה מאוד עדינה שלא מחזירה לו ותמיד באה אלינו כדי שנגן עליה מפניו.
שוב תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני הצעיר מרביץ לאחותו הגדולה - תגובה
איריס ברנט18/05/2011אופיר, באשר לביתכם הבכורה, זה יפה מאד שהיא אינה מחזירה לו. אפשר לחזק אותה על כך ולאמר לה שזה בוגר מצידה. צריך להסביר לה שזה שלב זמני וכאשר הוא מרביץ היא צריכה לאמר לו שזה לא יפה ולהציע לו לו משחק אחר לעשות ביחד. אם בכל פעם שהוא מרביץ היא בורחת אליכם הוא חושב שזה המשחק.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםיפעת16/05/2011שלום,
בני כמעט בן שנתיים. כבר מספר חודשים הוא מודיע כאשר יש לו "קקי" (ואכן עושה לאחר מספר דקות) וברוב הלילות מתעורר עם חיתול יבש.בנוסף, הוא נוהג (באופן קבוע) לעשות "פיפי" אחה"צ באמבטיה.
עם זאת, כל מאמצי לבקש ממנו לעשות את צרכיו בסיר / בישבנון לא מועילים. כאשר הוא מודיע שיש לו "קקי" או "פיפי" אני אומרת לו בוא נעשה בסיר או בשירותים והוא מתנגד ולא מוכן.
האם יש מה לעשות? אני מנסה לדבר איתו על זה הרבה אך הוא ממשיך בשלו למרות שנראה לי שמבחינה גופנית הוא מוכן לזה ושולט בצרכיו.
אודה לחוות דעתכן המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
17/05/2011יפעת שלום,
בין הבנה לבין ביצוע, יש תמיד פער, והוא משמעותי.
ילדך עדיין צעיר מאד, וככל הנראה עדיין לא בשל לכל תהליך השליטה בצרכים והגמילה.
מעבר לכך, הרבה ילדים נרתעים מתנוחת הישיבה על האסלה או הישבנון : זה כנראה לא נוח להם, הם חשים חוסר יציבות בישיבה, ונבהלים.
עצתי הידידותית היא - הניחי לו. הוא יגיע לשליטה ולגמילה בזמנו. עדיף לא ללחוץ ולא למהר, אפקט הלחץ הוא הרבה פעמים הוא הפוך.
סבלנות !
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות...נעמה15/05/2011שלום,
בני בן שנתיים ושבעה חדשים.
הוא מפותח מאד מבחינה מוטורית,הוא התחיל לדבר לפני כמה חדשים.הוא יודע להגיד לי בדיוק מה הוא רוצה או בעיקר לא רוצה...יודע שמות של המון חפצים,צבעים וכד' יודע לשיר שירים שלמים .הוא מבין הוראות פשוטות ובד"כ גם מורכבות אבל לא תמיד. אפשר לומר שכל מה שמלמדים אותו הוא יודע.כשאני שואלת אותו שאלות של כן ולא הוא תמיד יודע לענות,אבל כשאני שואלת אותו שאלה קצת יותר מורכבת,כמו:איך היה בגן? או :איפה היינו?הוא תמיד עונה לי :כן!הוא אף פעם לא אומר היינו בגינה,היה כיף וכד' רציתי לשאול האם הוא לא אמור בגילו לדעת לענות לי על שאלות פשוטות כאלה?
ושאלה נוספת,כשאני הולכת איתו לגינה תמיד קורה שבשניה האחרונה אני מצילה אותו מפגיעה של הנדנדה...הוא כאילו לא מפעיל שיקול דעת...יכול להיות שזה קשור לראייה לא תקינה או שהוא פשוט קטן מדי כדי להבין שהנדנדה יכולה לפגוע בו???
המון המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשתי שאלות... - תגובה
16/05/2011נעמה שלום,
אולי את קצת מגזימה גם לגבי יכולת ההבנה של הילד, וגם לגבי יכולת ההבעה.
שאלות כמו : איך היה בגן הן כלליות, והילד לא צפוי לענות עליהן בפירוט בגיל זה.
גם לגבי הקשר בין כוח הנדנדה לבין תחושת מכה הוא קשר שאינו ברור אולי לילד.
סבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכחכוח חוזרסיון14/05/2011בני בן 3 וחצי. ילד ורבאלי מאוד וחכם.
לפני שבוע החל לכחכח בגרון כל כמה דקות והמצב מחמיר מיום ליום. הכחכוח מתגבר בעוצמה ובתדירות. אנחנו מנסים להתעלם למרות שזה הופך קשה מיום ליום. כשבעלי אמר לו להפסיק ענה שהוא לא יכול להפסיק להשתעל. בערב כשהיה איתי אמר לי שוב, אני לא יכול להפסיק, מבלי שבכלל העליתי את הנושא.
יש לציין שאני בחודש תשיעי והוא יודע שאמור להיוולד לו אח. בנוסף, אולי לא קשור, יום לפני שהתחיל לכחכח, נכנס להיסטריה עקב חתול ממנו נבהל מאוד.
אנחנו מאוד מתוסכלים וחוששים שהדבר יהפוך לאובססיה. אשמח אם תוכלי לענות לי מדוע זה קורה, האם זה נורמאלי וכיצד להתייחס או האם באמת להתעלם וכמה זמן זה צפוי להמשך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכחכוח חוזר - תגובה
15/05/2011סיון שלום,
זו תופעה מוכרת, שקשורה לקבוצת ה"טיקים" = תנועות או קולות שהם בלתי רצוניים.
לכשליש מהילדים יש תופעה כזו בין הגילאים 3-5, וברוב הגדול של המקרים זה חולף מאליו כעבור תקופה קצרה.
זה בהחלט יכול להיות קשור במתח או חרדות.
הדרך הנכונה היא לא להתייחס לכך. פשוט להתעלם ! לא להעיר, ולא להציע לילד דברים אחרים. כל לחץ נוסף שמפעילים על הילד מקשה עליו יותר.
סבלנות ורוגע. אלה מילות המפתח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)