פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן עירוני
    טלי
    13/05/2011

שלום , בתי בת שלש וחודש היום ונמצאת השנה בגן פרטי עם 18 ילדים. גן חממה. בתי נולדה חודשיים לפני הזמן והתפתחותה המוטורית הייתה קצת איטית, יש לה גמישות יתר וקצת היפוטוניה, לא משהו שרואים בעין לא מקצועית. היא ילדה שמחה, סקרנית ונהנת מפעילויות הגן. בשנה הבאה יהיו בגן רק ילדים קטנים ממנה. בין גיל שנתיים לשלש, כשהרוב בני שנתיים וקצת. אני מתלבטת אם להעביר אותה לגן עירוני, היות ושם ניתנת פחות תשומת לב של הגננות והיא מאוד אוהבת תשומת לב של מבוגרים.
    היא פחות טובה בקטע החברתי. היא משחקת עם ילדים שהיא מכירה היטב ובעיקר באחד על אחד, כאשר יש הרבה ילדים יחד היא בעיקר משחקת עם עצמה. היא מאוד ורבלית ויודעת להביע את רצונותיה ולעמוד על שלה.
    למרות הורבליות שלה והסיפורים הרבים שהיא מספרת בגן, בעיקר בחצר, היא לא משתתפת בשיחות או עונה על שאלות (גם כאלו שאני יודעת שהיא יודעת את התשובה) בזמן מפגש.
    אני תוהה האם להשאיר אותה עוד שנה בחממה או להעביר אותה לגן בו הדרישות יותר גבוהות, האם לאור מה שתארתי כדאי לתת לה להתמודד עם "הקשיים" וסביר שמשם היא תתפתח ותתחבר יותר היות ולגננות יהיה פחות זמן אליה.
    או שעדיף להשאיר אותה עוד שנה בחממה, בידיעה שיתכן שחברתית לא יהיה לה מעניין והיא עלולה להכנס לעמדת "מנהלת" במקום ליצור חברויות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן עירוני

הוספת תגובה

• מעבר לגן עירוני - תגובה

14/05/2011

טלי שלום,
    את שואלת שאלה קשה, גם כי התשובה אינה חד=משמעית, וגם כי זה מורכב : תלוי מי תהייה הגננת, ומה הרכב קבוצת הילדים. יש יתרונות ויש חסרונות בכל מצב, ובעיקר - זה תלוי איך הילדה תסתגל ותרגיש, ואת זה קשה לנבא, לי בוודאי.
    אני מציעה לך לבנות טבלת השוואה, ולנסות לבחון נקודות בעד ונגד, אולי אפילו בעזרת הגננת הנוכחית.
    ובכל מקרה - שום החלטה איננה "קריטית" לחיי הילד. בכל גן, גם אם שנה אחת תהייה פחות מוצלחת, אין בכך אסון. ילד בריא ותקין הוא בדרך כלל ייצור מסתגל ומתפתח, ויכול לצמוח ולהתחזק בכל מצב.
    כל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן ערייה
    שגית
    11/05/2011

היי .. הנני אם לילד כבן שנתיים ושבעה חודשים - יליד אוקטובר. בני היה איתי ועם הסבתות עד גיל שנה ושבעה חודשים , כאשר הוא נכנס לגן פרטי המחולק ל3 קבוצות- הקבוצה אליה השתלב 10 ילדים עם 2 מטפלות. המעבר לא היה קל אך לאחר מכן אהב מאד ללכת לגן .. ונקשר במיוחד לאחת המטפלות .. . בקבוצה זו שהה כארבעה וחצי חודשים. (הכנסתי אותו באפריל). בספטמבר עבר לקב של בוגרים יותר 20 ילדים - עם גננת ומטפלת . ( דמויות שבני ראה בשנה שעברה אך לא טיפלו בו באופן ישיר ). .
    שוב המעבר לא היה קל.. ורצה ללכת כל הזמן למטפלת הקודמת.. ( הגן בנוי מחדרים סמוכים). אחרי שהסתגל ילדתי את בני השני (הפרש של שנתיים) ובתקופה זו הנושא לא השפיע להפתעתי על הליכתו לגן. בתקופה זו הוצאתי אותו בצהריים המוקדמות על מנת שיישן בבית. עם חזרתי לעבודה (לאחר חמישה חודשים ) בי חזר לישון שם צהריים ובאותה תקופה היתה נסיגה ברצונו ללכת לגן.. כיום הולך בלי לבכות אך נראה שעדיין מעדיף להיות בבית.
    בני ילד חכם מאד ורגיש מאד ומאד מפונק.. אני ובעלי משקיעים המון בילדינו ונמצאים איתם רבה זמן איכות..
    באוקטובר בני יכול להשלב בגן עירייה ואני מתלבטת אם להעבירו.. הגן הזה בסך הכל בסדר למרות שאני חושבת שאת בני השני לא אכניס לשם אלא למסגרת יותר מצומצמת.. (המטפלת שעובדת איתו באופן ישיר לא לטעמי.. ) לעומת זאת יש שם מספר מטפלות מדהימות.. שלא עובדות איתו ישירות לצערי..
    באם אני אעביר לגן ערייה אצטרך לרשום את בני גם לצהרון ושם הוא לא יישן.. דבר שיקשה על בני שמאד זקוק לשנת צהריים של 2-3 ש'. או שלמצוא מטפלת שתוציא את בני עד שאחזור.. (לעוד שעה וחצי-שעתיים). מבחינה כלכית זה ייצא אותו הדבר..
    מאחר ובני יליד אוקטובר הוא יצטרך ללהיות שנתיים בטרום טרום חובה- טרום חובה ועוד שנה חובה..
    אני מאד מתלבטת.. אנא עזרתכן ומצטערת על האורך..
    בנוסף לא ברור כמה בוגרים ימשיכו איתו בגן פרטי.. במידה והרבה אם לא רוב הקבוצה תהיה קטנה ממנו בחצי שנה - שנה זה יעכב אותו או יתרום לו מבחינה התפתחותית?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן ערייה

הוספת תגובה

• מעבר לגן ערייה - תגובה

12/05/2011

שגית שלום,
    לדעתי את מתחבטת ומשקיעה אנרגיות מעכבר למוצדק. הרי אין מצב מושלם בחיים, וכל פתרון הוא פשרה. ומעבר לכך : ילד גדל, ולומד להתמודד ולהסתגל בתנאים ובמצבים שונים, ולפעמים דווקא כאשר יש קושי, הילד מתחסן ויוצא מחוזק.
    לכן, הייתי מחליטה עפ"י הנוחות שלך, מבחינת הקשר עם הגננת, המרחק מהבית וכד'. כל היתר, בעיני - ממש לא משמעותי.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלמול אצל תינוקת
    לילך
    11/05/2011

שלום,
    בתי בת 11 חודשים .
    מבחינת התפתחותית מתפתחת יפה כמעט הולכת.יש בעיה של מלמולים,היא בקושי ממלמלת .אני יודעת לפי בנותיי הגדולות שבגיל כזה צריכים לומר הברות אבל היא אינה עושה זאת .מה עושים????????

לקביעת תור
    סגירה
    מלמול אצל תינוקת

הוספת תגובה

• מלמול אצל תינוקת - תגובה

12/05/2011

לילך שלום,
    חשוב לראות את התמונה בכללותה. אם הילדה ערנית, סקרנית, יוצרת קשר-עין, קשובה, מבינה הוראות כמו תני לי, איפה אור ? איפה אמא? וכד' הרי שהיא מפותחת כפי גילה. ייתכן שאינה ממלמלת הרבה, אבל אין זה אומר שיש איחור בשפה.
    בכל מקרה, טוב לגרות ילד להפיק קולות וצלילים, כאשר מדברים מול פניו, כאשר יושבים ומדברים מול ראי והילד רואה את תנועות הפה שלנו. טוב להקריא לילד שירים קצרים, ולהדגיש את החרוזים....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 3
    אמאל'ה
    10/05/2011

שלום לכן,
    בני היום בן 3, הוא ילד נבון וחברותי. לפני כחודש וחצי נולדה לו אחות חדשה וכמו כן לפני כחודש החל תהליך גמילה (עם בעיות קקי...)
    במהלך התקופה האחרונה מאז חלו 2 השינויים האלו התנהגותו השתנתה באופן דרסטי - הוא החל לצעוק בבית כשאומרים לו "לא" למשהו, החל להכות בתדירות גבוהה את אביו ואותי ואפילו את הסבים ובני הדודים, זורק עלי חפצים, לא משתף פעולה, עושה ההיפך ממה שמבקשים ממנו ובאופן כללי הוא כועס נורא ונראה פגוע...
    אנו משתדלים לתת לו המון תשומת לב ואני מבינה שהוא מקנא ומנסה להיות רגישה לזה, משתדלים מאוד למצוא זמן להיות רק איתו וכו... אבל זה כנראה לא מספיק.
    בתגובה למעשיו האלו - אני מעירה בקול ולפעמים מענישה (מכניסה לחדר, שוללת צפיה בסרט שאוהב וכו...) אבל נראה שהמצב לא משתפר ולפעמים אני מרגישה שאני מאבדת עליו שליטה. אני גם מעירה לו כ"כ הרבה כי הוא עושה כ"כ הרבה דברים לא טובים ומרגישה רע גם עם זה...
    בבקשה תנו לי כלים להתמודד עם התנהגותו,כואב לי שהוא כועס כל כך
    סליחה על האורך ותודה...

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילד בן 3

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 3 - תגובה

11/05/2011

תמי שלום,
    תקופת ההתנהגות הסוערת אופיינית להרבה ילדים בגיל זה לא ררק בגלל קנאה. זו תקופה של מאבק על עצמאות (יש המכנים גיל זה "גיל המרד הראשן"), וכפי שאת מרגישה - מאבק על שליטה בעולם ובחיים...
    לגבי התגובה היעילה - כל ילד מגיב אחרת. יש ילדים שמושפעים לטובה מענישה, אך יש ילדים שזה מגביר אצלם את הכעס וההתנגדות. מול ילדים אלה מומלץ להגיב בהתעלמות ובאדישות. פשוט לצאת מהחדר, ולהניח להם לצעוק. יש הצעה ל"חיבוק דוב", אשר מונעת מהילד תנועה למספר דקות וגורמת לו אי נעימות. יש הצעה ל"תגובת היפוך" : מחקים את תגובת הילד בהקצנה, בדרך מצחיקה, טוב לעשות זאת מול מראה, כדי שהילד יראה כמה הוא מגוחך, ואז יש התפרצות צחוק, אשר מסיימת את הארוע. יש "כדור כעס" מגומי, שאפשר ללחוץ אותו, או לזרוק, כדי לבטא את הכעס. אפשר ללמד את הילד לחבוט בכרית.
    העיקר הוא להישאר שלווים מול הילד. לא להגיב בעוצמה פיזית כמוהו, כדי לא לתת לו דוגמה וחיזוק להתנהגותו. בהמשך, כשהילד נרגע, טוב לשוחח איתו על מה שקרה, לומר לו שהבנתם שהוא כעס, או היה עצוב, או מתוסכל, אבל יש דרכים אחרות לבטא את הרגשות האלה.
    צריך סבלנות, אך זה מסתיים וחולף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מסגרת לבן שנה לפני מעבר לחו"ל
    אופיר
    08/05/2011

שלום,
    בני בן שנה וחודשיים, כבר הולך לבד ופעיל מאוד. עד עכשיו הוא היה אצל מטפלת אך אני אישתי מרגישים שהוא צריך להיות ולשחק עם בני גילו. גם נראה לנו שהוא ממש אוהב לפגוש ילדים אחרים ולשחק איתם. בסוף אוקטובר אנו נוסעים ל-3 שנים ללימודים בחו"ל ורציתי לשאול מה עדיף לטובת הילד: להשאר עם המטפלת שהוא כבר מכיר כמעט שנה או להעביר למסגרת חדשה של למשפחתון או גן עם כל הקשיים לחודשים שנותרו עד הנסיעה? אם נעביר למסגרת החדשה זה יהיה בחודש וחצי הקרובים.
    המון תודה,
    אופיר

הוספת תגובה

• שינוי מסגרת לבן שנה לפני מעבר לחו"ל - תגובה

08/05/2011

אופיר שלום,
    אין לכך תשובה כללית "גורפת", והעיקר תלוי בכושר ההסתגלות של הילד. אם מדובר בילד שהוא סתגלן בדרך-כלל באופיו, אפשר בהחלט להכניס אותו למשפחתון או גן קטן, גם לתקופה קצרה. אם אתם חשים שמדובר בילד המסתגל באיטיות, מגיב ברתיעה מזרים, מתקשה לקבל שינויים בסדר היום וכד', עדיף שיישאר במסגרת המוכרת לו.
    נסו לעשות את ההערכה בעצמכם, ולפי זה להחליט.
    כל טוב, בהצלחה, ונסיעה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על קצות האצבעות
    נלה
    06/05/2011

שלום,
    הבת שלי בת שנה וחמישה חודשים. פעילה מאוד, התחילה ללכת בגיל 10 חודשים ועשתה הכל (זחילה, התהפכות וכו') וכל דבר מהר. היא מאוד פעילה: מטפסת על הזמן על כל רהיט אפשרי, רצה, קופצת לדוג: מביאה כיסא ליד הספא מטפסת עליו וקופצת על הספא. נשמע מפחיד אני יודעת, אני אחריה כל הזמן.. היא שרה, מדברת כל הזמן כ- 10 מילים ותקשורתית מאוד במובן שיודעת להסביר מה היא רוצה. שומעת שתי שפות, מבינה הכל: הוראות כגון: תני לאח שלך גם עוגיה, זרקי בפח, תביאי לי טיטול, תקראי לאח שלך ועוד, מצביעה, אוכלת לבד עם כפית,שותה מכוס, משחילה צורות לעמוד, בונה מגדלים, מרכיבה פאזל מעץ עיגול,משולש,ריבוע ומצליחה גם להכניס לכלי את הצורה - עם מאמץ לא תמיד מצליח. מפעילה מכשירים. יודעת את הסדר יום שלה מצויין: מתי אוכלים, מתקלחים, מבקשת להחליף לה טיטול- מביאה לי אותו או לוקחת אותי לחדר. מבקשת לצאת לטיול, משרבטת בעפרון, רוקדת נוסעת על בימבה. עונה כן ולא עם הראש. מלטפת, מנשקת אותנו את הבובות ועוד

לפעמים אני רואה אותה הולכת על קצות האצבעות למספר צעדים, לא חשבתי שזה רציני אבל התחלתי לקרוא שזה לא תקין ומעיד על כל מיני דברים לא טובים. מה דעתך, מה זה אומר ,מה עלי לעשות והאם ההתפתחות שלה נראית תקינה לגילה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על קצות האצבעות

הוספת תגובה

• הליכה על קצות האצבעות - תגובה

07/05/2011

שלום,
    הליכה על קצות האצבעות יכולה להיגרם ממצב שבו גיד העקב, שנקרא גיד אכילס, הוא מקוצר קצת. אם לא מטפלים בכך, זה עליל לגרום קשיים בהליכה בעתיד.
    לכן, כדאי לבדוק, ואם צריך - לטפל בכך בגיל מוקדם.
    אני מציעה שתשוחחי על כך עם רופא הילדים, ותבקשי הפנייה לאורתופד, או לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה האם

נלה
    07/05/2011

נראה לך שההתפתחות שלה תקינה לגילה לפי מה שכתבתי?
    אני גרה בחו"ל ומבקרת אצל רופא ילדים אך, אין לי את ההכוונה שיש כמו
    שיש בארץ בטיפת חלב, לןכ אני נעזרת גם בספרים ובנסיון שלי עם הבן הבכור. הייתי לשמוע את דעתך.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה האם - תגובה

08/05/2011

נלה שוב שלום,
    לפי תיאורך, כל ההתפתחות תואמת לגיל, ואין לך סיבה לדאגה.
    נקווה שגם הלאה יהיה בסדר, ותהיי אמא גאה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצצים
    מישהי
    06/05/2011

שלום
    בתי בת שנתיים החלה לאחרונה לנשוך מוצצים עם השינים ולעשות בהם חורים.
    האם זה אומר שצריך להתחיל לגמול אותה ממוצצים?או שעדיין מוקדם?
    גם לפטמות של הבקבוקים היא עושה את אותו דבר...
    אשמח לתשובה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצצים

הוספת תגובה

• מוצצים - תגובה

06/05/2011

שלום,
    יש תקופה , אולי בגלל בקיעת שיניים, שילדים נושכים, חפצים וגם אנשים. זה לא קשור לגמילה. להיפך - זה מראה שהילד זקוק לפטמה בפה.
    זה נורמלי, אין מה לדאוג, הניחי לה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קבוצת הגיל בגן מתאימה?
    מיטל
    05/05/2011

היי ,
    כיום ביתי בת שנה וחצי היא הולכת , אוכלת עצמאית , מבינה הכל , אומרת מס' מילים.
    בספטבר היא אמורה להיכנס לגן ( תהיה בת שנה ועשר ) . הגננת הודיע לי שהיא תהיה בקבוצה של 5 ילדים אך שלושה מהם בגילאי השנה.
    האם ילדים בני שנה לא יהיו "קטנים עליה"? אני חוששת שהקבוצה לא מתאימה לו מבחינה התפתחותית. בנוסף הגננת אמרה שמקסימום היא תעביר אותה לקבוצה הגדולים 2-3 אך זוהי קבוצה שנמצאת בגן כבר שנה קודם.
    מה לעשות ?
    לעצתך אודה

הוספת תגובה

• האם קבוצת הגיל בגן מתאימה? - תגובה

06/05/2011

מיטל שלום,
    פער הגילאים הוא בהחלט גדול מדי, בכדי להכניס את הילדים לאותה קבוצה.
    כנראה שלגננת אין מספיק ילדים לשם חלוקה טובה של הקבוצות.
    אולי כדאי שתחפשי גן אחר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי קבוצה בגן

מיטל
    11/05/2011

שוחחתי עם הגננת ישנן שתי קבוצות
    האחת משנה עד שנתיים
    ושניה משנתיים עד שלוש.
    ביתי היא ילידת נובמבר אז היא תיהיה או הכי קטנה או הכי גדולה.
    מה לעשות ? הגננת אמרה שאם היתא תישאר בקבוצה של הקטנים היא בעצם תיהיה איתם יחד עד גיל 4.
    מה לדעתך אני צריכה לעשות ? בכל זאת לחפש גן אחר ?
    לעצתך שוב אודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי קבוצה בגן - תגובה

12/05/2011

מיטל שלום,
    אין לכך תשובה חד משמעית. זה תלוי באווירה של הקבוצה, בהרכב שלה. (למשל : קבוצה שרובה בנים שונה מקבוצה שרובה בנות)וזה תלוי גם באופי של הילדה שלך, למשל, אם היא ילדה סתגלנית, "פייטרית", או היא רגישה , מופנמת, נוטה להתכנס בתוך עצמה מול ילדים שיותר גדולים ממנה. נסי לשאול את הגננת, איך היא רואה את הילדה שלך, ואת ההשתלבות שלה, ומה היא היתה בוחרת עבורה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    שירלי
    05/05/2011

שלום
    בני בן2.9 חודשים.לפני כמה ימים התחלנו בתהליך גמילה אך הילד אינו משתף פעולה ונראה שהוא אינו מוכן לזה.הראנו לו קלטות ,דיברנו איתו ומה לא?
    הבעייה היא שהוא צריך להכנס לגן עירייה בספטמבר ואני חוששת שהוא לא ייגמל עד אז.לפי מה שאני יודעת זה לוקח כמה חודשים טובים עד לגמילה.
    מה אני עוד יכולה לעשות?

בתודה ומצפה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

איריס ברנט
    05/05/2011

שירלי שלום, אין סיבה להיכנס ללחץ. עד ספטמבר זה מספיק זמן, עוד מעט נכנסים לחודשי הקיץ ואפשר יהייה להוריד את החיתול לכמה שעות. כמו כן, לפעמים כן קורה שהגמילה נעשית בקפיצה. אם אין קושי התפתחותי לילד זה אמור לקרות בזמן הקרוב. אל תלחצי יותר מידי, תקדמו את הגמילה בצעדים הדרגתיים, והדברים אמורים להסתדר.
    בהצלחה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי שמגיב באלימות
    הדס
    05/05/2011

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחצי. עדיין לא מדבר. מבין הכל, ומטופל אצל קלינאית תקשורת וגם אצל מרפאה בעיסוק. לאחרונה התחיל להגיב באלימות כאשר לא מבינים אותו או כאשר לא נענה לצרכיו. לדוגמא: הוא רוצה לאכול שוקולד, אני לא מסכימה, אז הוא פונה לפינת המשחקים ומעיף על הרצפה את כל הצעצועים. כשאני כועסת, אז הוא מחקה אותי, צוחק, ובורח מהמקום. חשוב לי להסביר לו שזאת לא התנהגות מקובלת, ושהוא יכול לכעוס אבל לא באלימות. השאלה: איך להגיב בצורה שתהיה מובנת לילד?
    בתודה, הדס

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי שמגיב באלימות - תגובה

איריס ברנט
    05/05/2011

הדס שלום, באמת לא קל. אמנם נראה שדווקא בגלל שבנך נבון בהרבה מיכולת הפקת השפה שלו הוא מגיב בכזה תסכול וחוסר אונים. בנוסף לכך הוא בגיל של תהליכי אינדווידואציה ועצמאות וזקוק לתחושת שליטה בעולמו, לא פחות מקבלת גבולות יציבים. לכן, ההתנהלות מולו אינה לגמרי כמו במקרה של התפתחות רגילה. ההתנהלות מולו צריכה לעודד אותו לאט לאט למצאא מילים לרגשותיו. עם כל הקושי את המבוגרת וחייבת לגייס סבלנות מתוך הבנה של הקושי איתו הוא מתמודד. תראי לו איך כן להתנהג, בטאי בשבילו את הצורך שהוא מנסה להעביר, תני לו מילים לרגשותיו, והציבי גבול ברור . זכרי כי החשיבה שלו מאד קונקרטית ולכן מילים מופשטות כמו לכעוס בלי אלימות לא ממש ברורות לו.

בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אכילה
    לינוי
    04/05/2011

בתי בת שנתיים בתחילה היא היתה אוכלת הכל וככל שהיא גדלה הצטמצם מגוון המאכלים שהיא אוכלת עד כדי כך שהיא בקושי אוכלת וכל ארוחה בעצם הופכת לסיוט כי אין לי כבר מושג מה להכין לה לאכול כנ"ל גם בתי בת ה-5 ואני מפחדת שיהיה להן מחסור בויטמנים שנחוצים . מה ניתן לעשות על מנת לפטור זאת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אכילה

הוספת תגובה

• בעיית אכילה - תגובה

איריס ברנט
    04/05/2011

לינוי שלום, זאת תופעה מוכרת אצל ילדים. כחלק מתהליך הנפרדות והעצמאות שלהם הם משיגים שליטה על עולמם דרך האוכל. צריך להעזר בסבלנות, לא לבחור בדרך של ממתקים אלא לשמור על זמני ארוחות כמה שאפשר. כדי להגדיל את טווח המזונות שלהן, תציעי שהן תבחרנה מבין שניים שלושה דברים אהובים והסיפי מעט ממשהו נוסף על השולחן. עצם החשיפה לאוכל שאת רוצה שיתרגלו אליו, תגרום לכך שהן לאט לאט תתנסינה. עשי זאת ללא לחץ, פשוט שזה יהייה מונח על השולחן. כדאי גם לשלב ארוחות משפחתיות שגם בהן, ללא לחץ רק יוצעו המאכלים השונים על השולחן.

בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהטלת הפיפי בסיר
    רעות
    03/05/2011

שלום,
    ביתי בת שנתיים וחודשיים ויש לה אחות בת ארבע.
    התחלנו לפני שבוע בדיוק גמילה של לילה ויום יחד.
    התחלנו כי הילדה כל הזמן ביקשה ויודעת לדבר ולהגיד שיש לה. הגננת פנתה אלינו לפני חודשיים שהיא מוכנה להתחיל.
    ביומיים הראשונים היו פיספוסים לעיתים קרובות וגם בלילה . מהיום השלישי היא מבקשת ואומרת שיש לה אך לא מצליחה להטיל את השתן בתוך הסיר. אנחנו מקפידים על שעות קבועות וביניהן היא יוזמת ומבקשת, אך לא יוצא לה בתוך הסיר . היא נעמדת לידו ואומרת פיפי פיפי מנסה להתאפק ולאחר זמן היא עושה ליד הסיר ולא בתוכו. בלילה היא לא עושה פיפי בכלל ואפילו לילה אחד התעוררה וקמה מהמיטה ועשתה ליד הסיר.
    אני מודאגת כי אני רואה שיש קושי, חסם שמונע ממנה להטיל את השתן בתוך הסיר למרות שיושבת בו (כנל לגבי קקי). אנחנו מגיבים בעיניניות ל"פספוסים" ואומרים פיפי וקקי עושים בסיר ומחליפים את מכנסיים. היום הלכה לישון לאחר שלא הצליחה לעשות בסיר _(ישבה רבע שעה)ואני רואה שיש לה והיא נלחמת עם עצמה.
    האם זה עניין של זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהטלת הפיפי בסיר

הוספת תגובה

• קושי בהטלת הפיפי בסיר - תגובה

03/05/2011

רעות שלום,

הגמילה היא תהליך, לפעמים לא פשוט, של הבנה שכלית, של יכולת שליטה פיזיולוגית , שליטה על שרירים, יכולת תזמון של הפעולות הגופניות... בתוך זה משתלבים לעתים רגשות של הילד : חששות, פחדים - מהאסלה או מהסיר, מכשלון, וכו'. התהליך בהחלט לוקח את הזמן שלו, במיוחד כשמדובר בילדה מאד צעירה.
    המתינו בסבלנות, המשיכו כפי שאתם נוהגים. זה בוודאי יגיע.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות ומסר דחייה
    מיכל
    01/05/2011

שלום בתי בת 3,

ילדה חייכנית, שמחה ושובבה (: יש לי גם תינוק בבית בן 7 חודשים.

לאחרונה אם מעירים לה היא ממש נפגעת ומפרשת זאת בהקצנה כדחייה.

למשל, בגן העירה לה הגננת שצריך לישון והיא ענתה לה שאמא אוהבת אותה, אז היא אמרה לה שזה לא קשור ושגם היא אוהבת אותה אך מעירה לה שתישן.

אתמול סבתא אמרה לה להוציא ידיים מהפה והיא לא דיברה איתה ואפילו סיפרה לי במיטה בלילה שהיא כועסת על סבתא. אני כמובן אומרת לה שלא צריך לכעוס וגם אם מעירים לה זה לא אומר שלא אוהבים, לא בטוחה שהמסר מועבר..

היום שוב הגננת סיפרה לי שכשהעיפה חצץ בחצר על אחד הילדים והעירה לה, היא פשוט סירבה לדבר איתה כל היום.

אני מנסה לשחזר דוגמאות לתקשורת כזו ביני לבין בעלי, אינני בטוחה שזה מכאן, אבל אולי לא שמנו לב . איך למנוע תחושה כזו שלה? אני מנסה להראות לה שגם אם אני כועסת אני אוהבת אותה ואז לא בטוחה שהגבולות ברורים.. אני משתדלת לומר לה שאני כועסת ושתהבקש סליחה ואז אני מנשקת ומחבקת. אשמח לתובנות.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות ומסר דחייה

הוספת תגובה

• גבולות ומסר דחייה - תגובה

02/05/2011

מיכל שלום,
    זה בהחלט תואם לגיל ההתפתחותי, כאשר צריך להבין, שבגיל זה, ילד איננו "מבין" מושגים, כמו רגשות, באופן מופשט, אלא מפרש את הרגש על בסיס ההתנהגות שהוא רואה. לכן, אם מעירים לו, הרי "ברור" לו, שלא אוהבים אותו.
    חשוב להגיד לילד שזה לא כך, ושאפשר גם לכעוס וגם לאהוב, אבל זה עדיין לא נתפש, וטבעי לצפות, שהילד יגיב בכעס או בעלבון מצידו.
    סבלנות. המשיכו להסביר לה שהדברים מורכבים, אבל קבלו את התגובות שלה בהשלמה, ותנו לה את הזמן להתפתח ולהבין נכון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בדיבור
    הורים מודאגים
    30/04/2011

שלום , בני בן 3 וחודש מטופל מזה 3 חודשים אצל קלינאית תקשורת עם ניסיון רב .
    הוא מבין הכל ועושה הכל.
    הוא מחבר 3 מילים ביחד שמבינים ויש גם גיבריש אבל מתחיל הרבה חיקויים של מילים ויש שיפור ומנגד יש לו תיסכול שלא תמיד מביןנים את מה שהוא אומר..
    נבדק אצל רופא התפתחותי מומחה ולטענתו הכל בסדר והפנה לקלינאית תקשורת.
    בגיל 7 חודשים אושפז בגלל קוצר נשימה וחיידק בדם והתברר לנו שהתרופות שקיבל הם מעכבי התפתחות.
    רצינו לדעת האם יש משהו נוסף שנוכל לקדם אותו מבחינת הדיבור והאם יש סיבה לדאגה???
    הקלינאית אומרת שצריך לפחות טיפול של חצי שנה אצלה לראות התקדמות רצינית ויכול להיות שזה יקרה במהרה.
    בנוסף הוא באחוזון נמוך ושוקל 13 קג הולך מאד קשה מבחינת אוכל למרות שנחשף לאוכל.
    בגן עם החברים יותר טוב
    תודה על תשומת הלב
    הורים מודאגים

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בדיבור

הוספת תגובה

• עיכוב בדיבור - תגובה

איריס ברנט
    30/04/2011

הורים מודאגים שלום רב, כאשר יש פער כל כך משמעותי בין הבנת שפה ליכולת הפקת השפה, זה אכן גורם לתסכול רב אצל הילד. אכן, צריך להתעזר בסבלנות רבה. העניין הוא שיש אכן השפעות רבות לקושי השפתי על הקשר שהילד יוצר עם סביבתו ועל התנהגותו, ואת ההשפעות האלה צריך להבין ואולי גם לקבל עזרה פסיכולוגית כדי להתמודד עם המצב הלא פשוט הזה. אולי תמתינו שלושה חודשים נוספים ואם תראו שאין שיפור משמעותי , אז תפנו לעזרה.

בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5
    רוני
    30/04/2011

שלום אני אמא לשני ילדים ירין בן 5 וחודשיים וענבל בת 3 עוד חודש... זוהי שאלתי השנייה כבר שאלתי על ענבל (צבעים...).
    ירין הוא ילד חכם, בוגר ומקסים. אך יש לו לפעמים התפרצויות זעם נורא קיצוניות, אני רוצה לציין שבבעלותי גן פרטי שענבל נמצאת בו איתי, וירין מגיע עם קבוצה של עוד 6 ילדים לצהרון אצלי. הוא מאוד אוהב להיות בצהרון ובדרך כלל הוא משחק אפילו עם ילדים שיותר גדולים ממנו כיתה ב ו ג.
    התפרצויות הזעם האלה מתבטאות במכות לעצמו וממש הראש זז מהר מהעצבים וכפות ידיו מאוגרפות למשל הוא מצייר ציור ואחד הילדים מצייר לו בדף, הוא צמרכיב בלגו וזה התפרק לבד אף אחד לא הפריע לו הוא מתעצבן... שהוא לא מצליח לעשות משהו הוא פתאום נותן צעקה כזאת נוראית... אני כבר אובדת עצות ניסיתי לדבר אליו ברוגע גם שהוא עצבני נורא, גם לכעוס אליו כולם לא עוזר זה ממש בא לו בטבעיות מה לעשות?..יש סדנה לעצבים???

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

• ילד בן 5 - תגובה

איריס ברנט
    30/04/2011

רוני שלום, נשמע לי מתיאורך שמשהו רגשי מציק לבנך. לא נראה שפתרון התנהגותי של גבולות או טבלת התנהגות יכול להספיק. האם גם בגן הוא מראה את אותם העצבים? הייתי מציעה לך לפנות איתו להתיעצות פסיכולוגית להבין יותר מה עובר עליו.

בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני

רוני
    01/05/2011

תודה לך איריס על התשובה יכול להיות שזה בגלל שאחותו בת 3 עברה השתלת כלייה והיחס כלפייה היה יותר מאשר אליו, למרות שבעלי היה איתו כל התקופה והוא גם היה מחסיר בגן ובא אלינו לבית החולים והייתי לוקחת אותו לקניון למשחקים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה