מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד חודש בן שלושאורית23/03/2011
שלום,
בני בן שלוש עוד חודש, ילד מתוק, מדבר בהתאם לבני גילו לפי דעתי, עדיין פה ושם משפטים לא תקינים תחבירית, משתמש במילות יחס וכ"ו. לאחרונה מתעניין מאוד בפאזלים, במספריים,במספרים, בצבעים וכ"ו. מתפקד בתאם למצופה.
הוא הצטרף בספטמבר לקבוצה של ילדים בני גילו וגדולים ממנו.
בשלושה חודשים האחרונים הגננת מספרת כי הוא מחפש את תשומת הלב ע"י מכה או משיכה של צעצוע או חפץ ואינו פונה לילדים על מנת שישחקו איתו ומתקשה להתחבר אליהם.
הוא מכיר ויודע את שמות כולם, קורא בשמם וניכר כי הוא רוצה בחברתם אך לא יודע כ"כ איך להצטרף אליהם.
בחצר הוא נמצא יותר בסביבת הילדים הקטנים ממנו בני שנתיים וחודשיים ונהנה בחברתם לאחרונה אוהב להתנדנד עם חבר לקבוצה בנדנדה, ראוי לציין כי בני מאוד רגיש לזולת אם מישהו קבל מכה או עצוב הוא ניגש ומבקש לעזור.
בבית משחק מאוד יפה עם אחותו בת 5 ומסתדר יפה גם עם חברותיה ופונה אליהן יפה.
לא ברור לי מה קורה בגן? אבל הגננת מספרת שיש לו קושי להתחבר וליזום משחק רוצה ואינו יודע איך?
בבית לעיתים מרביץ לי או לאחותו כשהוא כועס, אבל אני לא יכולה לומר שהוא אלים.
מה צריך לעשות? האם יש סיבה לדאגה? זה יכול לחלוף פתאום? או תמיד יהיה קושי חברתי? אחותו בדיוק הפוך מלכת הילדים!
אם יש רק קושי חברתי ולא שום קושי אחר, קראתי הרבה על אוטיזם ועל הרצף כולל אספרגר וזה לא נראה לי בכלל קשור לילד, כי באמת הכל בסדר כולל הבנת הומור וכ"ו.
דבר נוסף, הוא עדיין לא מצליח לנשק כמו שצריך מכווץ שפתיים אך אין לו את האפקט של הנשיקה, את מי צריך לשאול בקשר לזה?
תודה מראש וסליחה על האריכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד חודש בן שלוש - תגובה
24/03/2011אורית שלום,
לפי תיאורך, הילד רגיל ומפותח כצפוי, ואינך צריכה לדאוג.
התגובות התוקפניות ככל הנראה נובעות מהקושי שלו להשתלב בחברה, אולי כי הוא מבולבל מהקשר עם ילדים קטנים ממנו, לעומת ילדים גדולים ממנו, ועדיין לא מצא את מקומו המדוייק בקבוצת הילדים בגן.
בדרך כלל זה קורה בגיל מעט צעיר יותר, כשהילד מתקשה להתבטא באופן מילולי, אבל אני משערת שגם במקרה שלך זה יחלוף במהרה.
תני לגננת להתמודד איתו. אני מניחה שהיא תדע איך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
אורית29/03/2011הגננת אומרת(לא מוסמכת עם ניסיון של 8-9 שנים) שלדעתה קיים קושי חברתי.
אין קשיים נוספים.
מי הכתובת במקרה כזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת - תגובה
30/03/2011אורית שלום,
אצל ילד שעדיין איננו בן 3, לא מדובר ב"קושי חברתי". הוא עדיין צעיר מאד, במיוחד אצל בן, כל הנושא של השתלבות חברתית מתחיל להתפתח סביב גיל 3. וכפי שאמרתי קודם, חשוב מאד לקחת בחשבון את גורם השפה, ולבדוק אם השפה מפותחת במידה תואמת, והילד יודע להתבטא בצורה שוטפת לגילו.
אני מציעה לך לא להתרגש. הגננת יכולה להעיר לילד שאסור להרביץ, כשם שאת בוודאי מעירה לו בבית, כשהוא מרביץ לאחותו, אבל אין שום סיבה לדאוג, זה איננו מעיד על שום בעייה חריגה.
ואם את מתעקשת לבדוק את הדברים - הכתובת היא פסיכולוגית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות בן 3אם לבת שנתיים23/03/2011בננו הבכור בן 3 (יש לו אחות בת שנה ושמונה)
הוא ילד נבון, "ילד טוב" (קשוב מאוד למבוגרים), רגיש וטוב לב, אינו מכה.
בשבועיים האחרונים אנו חשים שינוי בהתנהגותו-
מילד שלא נהג להכות הוא מכה את אחותו ואת בני דודיו:
דוחף, שורט, מושך בשיער וכו'- לעיתים כתגובה ולעיתים סתם כך.
(יש לציין שבת דודתו עמה נמצא בקשר יומיומי נוטה לאלימות- תתכן השפעה).
אנו חשים שהוא מנסה לבדוק את הגבולות שלו ושלנו. אומר לפעמים בבוקר שהוא לא רוצה ללכת לגן, שכואבת לו הבטן וכו'. האם התנהגותו הינה חלק מהתפתחות האני העצמי שלו או שמא העניין קשור לדבר מה שמציק לו?
ניסיתי להבין ממנו אם יש ילד שמציק לו בגן או שהוא רב איתו, תשובתו הייתה שאתמול רב עם ילד אחר על טרקטור והילד בכה כי הוא חטף לו...
אינני בטוחה שקיבלתי תשובה מהימנה...
ממה יכול לנבוע השינוי בהתנהגות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי בהתנהגות בן 3 - תגובה
24/03/2011שלום,
בגיל כה צעיר, הילד עדיין אינו ברור בשיקוף המחשבות והרגשות שלו, ואנחנו יכולים רק לנסות לנחש. לכן, קשה לדעת מה קרה שגרם לשינוי שאת רואה. ולפעמים - מדובר בשינוי שנגרם ע"י מעבר התפתחותי משלב לשלב. כמו למשל, בעניין של התמודדות על העצמאות, ובדיקת גבולות.
מאידך, ייתכן לפעמים שהתגובות התוקפניות פורצות משום שמשהו מפריע לילד : או כי איננו מרגיש בטוב, או כי משהו ארע בגן (אפילו משהו "קטן") שהעליב אותו או פגע בו.
אני מציעה לכם להמתין בינתיים, אין צורך לדאוג.
צריך להגיב נקודתית, כדי להעביר לילד את המסר שמדובר בהתנהגות לא רצוייה, אבל בהחלט ייתכן, שהכל יחלוף בתוך כמה שבועות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעורר בלילהרונית23/03/2011שלום
יש לנו תאומים בני שנתיים, בן ובת.
בתקופה האחרונה, הבן מתעורר כמעט מדי לילה, לפעמים אפילו מס' פעמים, בבכי וצרחות, ואנחנו לא מצליחים להרגיע אותו בשום דרך.
זה נראה כאילו הוא בוכה מתוף שינה, ועד שהוא לא מתעורר הוא צורח, וגם לאחר מכן לא מוכן ללכת למיטה עד שלא בודק בכל החלונות, מס' פעמים, שחושך בחוץ וכולם ישנים.
אני העליתי את הרעיון שאולי מדובר בחלומות שהוא מתעורר מהם.
האם אכן זו הסיבה.?
מה יכולות להיות סיבות נוספות?
איך מטפלים בזה, אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמתעורר בלילה - תגובה
איריס ברנט23/03/2011רונית שלום, תינוקות ופעוטות חולמים או חושבים בשעת השינה , בדומה למבוגרים. ובאותו אופן התכנים מושפעים מחוויות וממראות היוםיום ומתכנים רגשיים פנימיים. לכן יכול להיות שבנך נכנס לתקופה כזו שתעבור כפי שבאה.
בגיל הזה קיימים כמה נושאים רגשיים וקונפליקטים שמעסיקים אותם - אחד מהם הוא נושא הפרידה. השינה היא סוג של פרידה, וזה יכול להיות מפחיד עבור הפעוט שאינו יכול להיות בטוח שיראה את הוריו שוב.
המראות שהפעוט רואה בלילה , מכיוון שההבחנה בין מציאות וחלום עדיין אינה בשלה, יכולים להיות מאד מפחידים. בגיל הזה הפעוט מראה לקיחת הרבה יותר יוזמה, התרחקות מההורה ובדיקת הסביבה והחזרה להורה כבסיס בטוח, צורך בתחושת שליטה על עולמם, דווקא ככל שהם ערים יותר לנפרדותם מהאמא. ייתכן וגם זה יהווה מקור לקונפליקט.
אם, כך התיחסי לנושאים רגשיים אלה בשעות העירות שלו . ודבר נוסף הוא לגבי שעת ההשכבה. אחד הדברים שכדאי לשים לב אליהם זה ששעת ההשכבה תיהייה רגועה ונעימה. תתני העדפה לכך על פני דברים אחרים , לפרק זמן מסוים. כמו כן, קריאת סיפור נעים לפני השינה. בעבר אמהות היו נוהגות לשיר שירי ערש שגם כן באים לעזור למעבר זה מהיום והלילה ומשמשים למעבר נעים ומלא אהבה להוביל את הפעוט לשינה מתוקה.
לילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 2.10גלית22/03/2011בני קרוב לגיל 3 איננו מדבר עדיין, מטופל אצל קלינאית ומרפא בעיסוק, ההתקדמות הינה איטית מאוד, האם יש עוד איזשהו פעילות שאני יכולה לעשות בכדי לקדם את השפה, ילד מאוד מופנם, ביישן שלא יוזם, שמעתי על רכיבה על סוסים אבל המרפא בעיסוק לא המליצה בטענה שהבן שלי לא צריך, מה עוד אני יכולה לעשות איתו? תודה אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 2.10 - תגובה
איריס ברנט23/03/2011גלית שלום, אני מציעה שבנך יעבור איבחון התפתחותי מלא ע"י רופא התפתחותי ופסיכולוגית התפתחותית כך שתעשה הערכה מקיפה לגבי הצרכים ההתפתחותיים, הרגשיים והחינוכיים שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 2.10
גלית23/03/2011שלום רב, בני אכן עבר איבחון של פסיכולוגית ואבחון של המטפלים בהתפתחות הילד כולל רופאת הילדים, כרגע מטופל בקלינאית וריפוי בעיסוק שאלתי היא האם יש עוד דברים מעבר לכך? כי הזמן עובר ונוצר תיסכול רב שהוא לא יודע להביע את עצמו , יוצא לו קולות כאלה שהוא רוצה לדבר -אודה להתיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 3 חודשיםיעל22/03/2011שלום,
הבן שלי בן 3 חודשים בריא וללא ממצאים חריגים
לפני כחודש התחלתי להרגיל אותו לפחות הרמות ידיים מאחר ועוד מעט הוא נכנס למשפחתון.
מאותה התקופה הוא כל הזמן בוכה.
הוא אוכל יפה לגילו (160/140cc), יציאות לפחות פעם ביום.
אני משתדלת לגוון בפעילויות (טרמפולינה/ספר צבעוני/בובות התפתחות/אוניברסיטה)
כל הפעילויות בהדרגה ואני משתדלת לא להעמיס עליו חפצים
בנוסף משכיבה אותו על הבטן לטובת המשך ההתפתחות הוא בוכה בשכיבה על הבטן אך אין ברירה (הוא מרים את הראש יפה)
בנוסף משמיעה לו נעימות לפעוטות
בוא בוכה גם כשאני משכיבה אותו על הגב והוא נרגע כאשר אני מרימה אותו על הידיים, מכך אני משערת שהבכי נובע מזה שהוא רגיל על הידיים.
המצב הזה נמשך כחודש ואין שיפור......
מבקשת אם תוכלו להמליץ לי מה לעשות כדי לשפר את נושא הבכי שנמשך כבר הרבה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן 3 חודשים - תגובה
איריס ברנט22/03/2011יעל שלום, אני רוצה להתיחס קודם לתקופה שבה את נמצאת, מאחר ולהיפרד מתינוק בן שלושה חודשים ולשים אותו בפעוטון ולחזור לעבודה - זה ממש יכול להיות קשה מבחינה רגשית! וזה בהחלט מזמין סערת רגשות אצל שניכם. נשמע ששמת על עצמך המון לחץ שגם קשור לרעיונות שיש לך לגבי פעוטונים. נכון, שפעוטון זה לא כמו עם אמא או עם מטפלת אחד על אחד, אבל עדיין , אם המקום מנוהל בהתאם לתקנים אז התקן הוא מטפלת על שלושה תינוקות (אם אינני טועה). כך שבכל זאת הוא אמור לקבל טיפול חם ואוהב וגם שיקחו אותו על הידיים בפעוטון. גלית, בגיל הזה התינוק באמת זקוק לרגישות לצרכיו וזה כולל גם הרבה על הידיים. אל תחששי לתת לו זאת בגלל הפעוטון. אין דרך להכין תינוק לפעוטון בשלב זה. החשוב הוא שהוא יקבל את ההענות לצרכיו כמה שיותר במהלך היום, אם זה בפעוטון ואם זה בבית.
שנית, ברור שאם את נלחצת מאד מהבכי זה לא עוזר בלהפחית אותו, ויכול אף להגביר אותו. אז תמשיכי להיות קשובה אליו כפי שאת במצבך הרגוע - לא יותר מידי להעמיס עליו, לא יותר מידי ללחוץ, גם לא לוותר יותר מידי. ייתכן והוא אכן יודע להגיב בצורה אינטנסיבית כאשר לא נעים לו והוא אכן מתנחם על הידיים, אז תתני לו זאת ותעדכני גם את המטפלות בגן שהוא תינוק שיודע להביע את רצונותיו. עם הזמן נסי גם להרגילו למשהו מרגיע כמו מוצץ או בקבוק וכן הלאה.
ושוב, כאשר הוא בוכה, לא להיבהל יותר מידי, זה לא אומר שהוא לא יסתדר בגן. אם תעבירי לו תחושת רגיעה וביטחון, יש סיכוי יותר גדול שהוא גם כן ירגע.
בברכה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססית שיער לתינוקת בת שנהלילך22/03/2011בתי בת שנה ויש לה אובססית שיער ואני אסביר. היא לא לוקחת מוצץ אלא מוצצת אצבע ועל מנת להירגע ו/או להירדם היא זקוקה לתפוס קצוות שיער. גם לי וגם לבעלי יש שיער ארוך ואנחנו מאוד סובלים מהמשיכות שיער שלה.
ניסיתי לחבר אותה לאיזה טיטול, מוצץ, בובה עם שיער על מנת שיהיה לה חפץ אשר יהווה עוגן ואמצעי רגיעה ושום דבר אינו עוזר.
אני חייבת לציין שזה מאוד מאוד מפריע לנו. כאשר היא מתעוררת בלילה היא תירדם שוב (למרות שהיא במצב של שינה חלקית) רק אם היא תתפוס שיער.
חשב בנוסף לציין שאני גם מאוד חוששת שאיזו שיערה תיכרך סביב האצבע וחלילה תעשה נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראובססית שיער לתינוקת בת שנה - תגובה
איריס ברנט22/03/2011לילך שלום, את נשמעת מותשת ומודאגת . חשוב שתדעי ,השיער שלך ושל בעלך משמש עבור ביתכם גם להרגעה אך בעיקר גם מייצג את הקשר ביניכם. השיער שלכם קיבל איכויות של קשר חם, קרוב, אינטימי ובטוח ומרגיע עבורה. אכן, "חפץ המעבר" שלה הוא חלק מגופכם. חפץ נוסף שמשמעותי לה הוא האצבע שלה . לא תיארת את עמדתכם לגבי כך, אך זה בפירוש יכול לשמש כתחליף בחלק מהפעמים. כפי שנכחת לראות, לא תמיד יש להורים יכולת לכוון איזה חפץ יבחר התינוק כמרגיע.
חשוב לי שתשימי לב לשאלות הבאות: האם ביתך במהלך היום מראה סקרנות כללית, חוקרת את סביבתה? האם היא מראה חששות או פחדים מיוחדים? איך עוד היא מראה קשר במהלך היום? אם יש קשיים בתחומים הללו, הייתי מציעה לשוחח עם פסיכולוגית שגם תראה את הילדה.
בקשר לתלות בתפישת השיער אפילו בהתעוררויות בלילה, שם יכולה להיות לכם יותר שליטה וזה יותר תלוי בכם. אני מניחה מדברייך, שהיא איננה ישנה איתכם בחדר. חכו מעט בטרם תיגשו אליה. אם תתמידו בכך שלא תאפשרו לה להירדם עם תפישת השיער , כאשר היא מתעוררת באמצע הלילה, אלא תחכו מעט, אולי היא תתמודד לבד ותרדים את עצמה ואם עדיין לא, אז תיגשו אליה למספר שניות , תרגיעו ותצאו מהחדר. התמדה בדרך זו תפסיק את ההרגל הזה.
בהצלחה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתתפת במצבך
רינת23/03/2011לילך,
חשוב לי מאוד להגיד לך ולשתף אותך שגם אנו חווים תופעה דומה של משחק בשיער.
ויש לי עוד חברות ששותפות למצב הזה. אולי זה יעודד אותך שאת לא לבד.
הבן הבכור שלי בן 5 ועדיין לפני השינה רוצה שאני אשכב לידו 2-3 דקות כדי לשחק לי בשיער וזו התקדמות נהדרת. הבת שלי, בת 3, מגלה פחות עניין בנושא.
בשעות הערב, בזמן שאני מקריאה להם סיפור לפני השינה הוא רוצה תמיד לשבת לידי לשחק לי בשיער ואני לא נותנת לו. אני אומרת לו שהוא מספיק גדול, השיער שלי הוא שלי וזה לא נעים לי. אם הוא לא מצליח להתאפק אני מבקשת שיש מולי ולא לידי.
בכל מקרה, אני שולחת לך אהדה וחיזוק מרחוק.
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלבי התפתחות תינוק בן שנה ו- 5אילנית20/03/2011שלום,
יש לי תינוק בן שנה ו-5 שלאחרונה אני מגלה סימנים של חוסר סבלנות מוחלט ,
הוא לא מוכן לשבת על כסא יותר מ 7 דק' .
הילד מאוד פעיל אוהב לשחק , להשתולל, לצייר ובעיקר לשמוע מוזיקה ולראות טלוייזיה .
גם כשהוא משחק במשחק אחד הוא מהר מאוד מגלה חוסר התעניינות ורץ למשחק אחר עד שכל המשחקים מפוזרים בחדר .
אני מממש רוצה את עזרתכם לבדוק האם זה תקין שהוא חסר סבלנות
שאלה נוספת בבקשה ,
לאחרונה הילד מתחיל להרביץ גם בן וגם בעיקר לי וכשאני מבקשת שיפסיק כי זה לא נעים ואמרת לו שזה אסור הוא צוחק ..אך אוכל לגרום להבין באמת שזה אסור ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלבי התפתחות תינוק בן שנה ו- 5 - תגובה
20/03/2011אילנית שלום,
7 דקות עבור ילד בן שנה ו-5 ח' זה המון זמן !!!
מעבר לכך, זה שלב שבו, לאחר תחילת ההליכה, הילד מרוכז במיוחד, ונהנה במיוחד, מתנועת הגוף במרחב : הוא זקוק להפעלת הגוף, ללמידה של התמצאות במרחב, ורק אח"כ, יהיה פנוי לישיבה וללמידה במקום אחד.
בעניין ה"מכות" - גם זה אופייני לגיל ולשלב ההתפתחות : זה השלב הטרום-מילולי, והילד מביע במגע, במכה, את רגשותיו. כך הוא יוצר קשר עם אחרים, עד שהשפה תתקדם ותתפוס מקום בתקשורת.
ברור לנו גם, שהילד לא מבין בשלב זה שמכות הן התנהגות אסורה...
צריך ללמד אותו, ע"י אמירת "לא!" בלשון תקיפה ובפנים רציניות, כך שיקבל מסר ע"י הבעות הפנים שלנו, שזה לא מקובל. אפשר גם להחזיק את ידייו כמה שניות, כדי להעביר מסר זה.
כל טוב! סבלנות, זה חולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4נ17/03/2011שלום רב
בני בן ה-4 החליט שהוא מפסיק לקחת מוצץ . והחליט לזרוק למרות שהוא היה מאוד מחובר למוצץ ואף היה נרגע איתו ואוהב אותו... אני לא הייתי בעד הגמילה כי זה ממש עושה לו טוב ואמרתי לו שי אין בעיה רק אם זאת החלטה שלך אז כל הכבוד אתה בוגר היום יומים של גמילה מאוד קשה לו אני מנסה להנעים את זמנו ועוזרת לו להרדם בלילה אך רואה שהוא סובל ולפעמים נראה לא רגוע נא עצתך הנאמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 4 - תגובה
17/03/2011שלום,
אם היוזמה באה מן הילד, הייתי נותנת לו לבחור את המשך הדרך.
טוב לעודד אותו, לומר לו כמה הוא בוגר, לומר לו שאת רואה כמה קשה לו, ואיך הוא מצליח להתגבר.
אני מניחה שמסיבה כלשהי, יש לו מוטיבציה עזה, וכדאי לאפשר לו לחוות את החווייה הזו, ואת ההתמודדות, ולראות אם יצליח לעמוד בה.
גם אם לא יצליח כיום, זה בהחלט צעד מרגש של הילד, וחשוב לעמוד לצידו.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגעירה בפעוט שברח לו הקקי בתחתוןאושרת16/03/2011שלום רב,
היום, לצערי הרב, הייתי עדה למקרה, בו המטפלת המחליפה גערה בילד בן שנתיים,
שברח לו הקקי לתחתון (הילד נמצא בתהליך גמילה מטיטולים).
המטפלת המחליפה אמרה לו: מגעיל, פוי, זה עצוב. ועוד הוסיפה ואמרה למטפלת השנייה: לא נתקלתי בדבר כזה בחיים.
אני מתכוונת לדבר מחר עם המטפלת הראשית.
הייתי רוצה לומר לה את המילים הנכונות ולכן הייתי רוצה לדעת:
כיצד דבר כזה ישפיע בעתיד על התפתחותו של הילד?
באיזו מידה התנהגות כזו יכולה לתקוע את הילד בשלב בו הוא נמצא כיום?
אציין כי אני רואה את הנושא בחומרה רבה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגעירה בפעוט שברח לו הקקי בתחתון - תגובה
17/03/2011אלינור שלום,
בוודאי שאין זה נכון לגעור בתינוק בן שנתיים, כל כך צעיר, שעדיין לא בשל לגמילה. ובכל מקרה, אפשר לוותר על כעס, ולעודד במקום זה.
זה לא מזיק, ולא תוקע, אבל זה בוודאי משאיר את הילד עם חווייה של בושה, או עלבון.
לכן, הייתי מעירה למטפלת, שכדאי להימנע מגערות, במיוחד לתינוקות כה צעירים, ועדיף לעודד אותם כשהם עושים דברים חיוביים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק מוחין- התקפי זעםליאת15/03/2011בתי בת 5 נולדה עם CP קל המתבטא באופן מוטורי בידה וברגלה הימנית . לאחרונה ,אני מקבלת מהגננת דיווחים לא טובים על התנהגותה,יוצא במהלך היום שהיא פתאום לא מקשיבה להוראות הגננת גם לאחר שמקבלת אזהרה , היא בוכה ,בועטת צורחת לא מקשיבה, כאילו נמצאת בעולמה המנותק . זה יכול להימשך כ-10 דקות ואז היא חוזרת ל"הכרה" ומודעת לכך שלא התנהגה יפה. כך גם קורה בחוג התעמלות. אני מציינת כי היא נמצאת בגן טרום חובה רגיל ותמיד הסתדרה ללא שום בעיה.האם זו תופעה מוכרת הקשורה לבעית ה? האם התנהגותה בלתי נשלטת ולא תלויה בה כתוצאה מבעייתה?
איך ניתן לטפל?
תודה מראש,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיתוק מוחין- התקפי זעם - תגובה
16/03/2011ליאת שלום,
במקרה זה, כדאי להתקשר עם פסיכולוגית התפתחותית, שתלווה אתכם. ילדים עם נכות התפתחותית עוברים מידי פעם תקופות קשות, ומגיבים ברגשות שליליים ובהתנהגות לא נעימה.
צריך לדבר עם הילדה, לעודד אותה, ולהקנות לה כלים לביטוי מקובל יותר של הכעסים המובנים שלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש וחצישירה15/03/2011שלום ביתי בת שלוש וחצי ילדה חכמה הגננת אומרת שהיא חכמה הסיעות בגן כל מי שמכיר אותה מציין שהיא מדברת כמו ילדה בת חמש , אך יש בעיה לפני שנה התחלנו גמילה מבחינת צואה אין בעיה הולכת לשירותים אך מבחינת פיפי קטסטרופה בהתחלה נגמלה לשבוע שבועיים מפיפי אבל אחר כך כל הזמן היתה עושה בתחתונים המצב היום שבלילה אנחנו שמים לה טיטול שלא תעשה במיטה , ביום היא עם תחתונים שבגן טוענים שלא בורח לה אך היא מרטיבה מעט את התחתון יש לציין שהיא ישנה צהריים בגן והיא קמה יבשה, בגן היא ישנה עם תחתון . אך שהיא מגיעה הביתה היא מתחילה ממש לעשות במכנסיים בלי חשבון יש לציין שיש לה אחות בת שנה וחצי שאנו חושבים שזה מקנאה אך החשש שלי שאולי יש בעיה אחרת אני עובדת עצות קניתי לה תחפושת ואמרתי לה שאם תעשה בתחתונים אני מחזירה את התחפושת כל היום רצה לשירותים אך לקראת הערב הרטיבה מעט בתחתון אך למחרת שוב העינין חזר למסלולו מה עושים איך מתנהגים עשיתי לה בדיקת שתן שיצאה תקינה מה לעשות ? בלילה היא גם מרטיבה אך הבעיה המטרידה זה היום והיא ילדה שאלופה בלעשות דווקא אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שלוש וחצי - תגובה
16/03/2011אמא שלום,
ייתכן שיש קצת "דווקא" בהתנהגות הילדה, אבל אולי גם יש קושי מסויים בהתאפקות, ולכן, למרות המאמץ האדיר שלה לקבל את התחפושת, בערב, כשהיתה עייפה, "ברח" לה. יש מה שנקרא "שלפוחית עצבנית", או שלפוחית קטנה, ולפעמים זה מעכב קצת את הגמילה.
אני מציעה להתמיד עם חיזוקים חיוביים כשהיא מצליחה להתאפק, אבל לא לכעוס, ולחכות בסבלנות. בהחלט ייתכן, שעוד חצי שנה הדברים יסתדרו.
כך טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילהקרן15/03/2011שלום,
הייתי עם בני בן השנה בטיפת חלב ובדקו אותו.
מגיל 9 חודשים הוא גבה 1 ס"מ ועלה 800 גרם.
כרע משקלו 9.100 ק"ג וגובהו 71 ס"מ
חשוב לציין כי אני ובעלי לא גבוהים במיוחד.
האם עליי לדאוג ולקחת אותו לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגדילה - תגובה
16/03/2011קרן שלום,
בגיל שנה זה בוודאי מוקדם מדי. תמשיכי לעקוב, ותתייעצי מידי פעם ברופא הילדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי כמעט בת 9 חוד' ועדיין לאאורנית15/03/2011זוחלת ולא מתיישבת לבד האם יש סיבה לדאגה?
היא מתהפכת מהגב לבטן ולהפך
היא מנסה להתיישב לבד אבל אין לה שיווי משקל ובקשר לזחילה בגיל 5 חודשיםבערך היא כמו זחלה הרימה את הטוסיק והתקדמה אבל אח"כ היא הפסיקה
היא רוב שעות היום על השמיכה ברצפה או בהליכון האם לא בריא להושיב אותה בהליכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבתי כמעט בת 9 חוד' ועדיין לא - תגובה
16/03/2011קרן שלום,
התייעצי עם רופא הילדים. זה עדיין נחשב איחור קל.
אולי כדאי להזמין תור לפיזיותרפיסטית התפתחותית. אם בינתיים תראי התקדמות, תוכלי לבטל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים לאוטיזםבת15/03/2011יש לי ילדה בת שלוש מה הם הסימנים לאוטיזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימנים לאוטיזם - תגובה
16/03/2011שלום,
אפשר למצוא את כל סימני האוטיזם באינטרנט.
החשוב ביותר הוא לשאול את הגננת איך הילדה משתלבת בפעילויות בגן ובחברת הילדים ? שאלי את הגננת אם היא מרגישה משהו חריג, ותפעלי לפי זה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוטה בת שנתיים וחציניקי15/03/2011שלום רב,
אני ובן זוגי נפרדנו לפני כחודש וחצי וכל אחד מאיתנו מתגורר בנפרד כאשר ביתי נמצאת בחזקתי. בשבת האחרונה היא הייתה אצלו כחלק מנסדרי הראיה ביננו. לאחרונה היא שואלת אותנו הרבה פעמים אם אנחנו אוהבים אותה אך אתמול כאשר חיבקתי אותה היא אמרה לי "אמא את לא אוהבת אותי" כמובן שאמרתי לה שאני אוהבת אותה הכי בעולם ושהיא אהבת חיי ושאני אמא שלה אבל היא חזרה על זה שוב ושאלתי אותה מי אמר לך והיא ענתה שאבא אמר לה את זה כמובן שאני שללתי את זה והסברתי לה עד כמה אני אוהבת אותה אבל למחרת בבוקר היא חזרה על כך שוב. האם להיות מודאגת מכך? האם היא ממציאה? כי ממה שאני יודעת בגיל הזה לא יודעים לשקר. מה אני אמורה לעשות?
אודה לכם על תשובתכם.
ניקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפעוטה בת שנתיים וחצי - תגובה
16/03/2011ניקי שלום,
זו בהחלט יכולה להיות תגובה של הילדה למשבר הפרידה שסביבה. היא איבדה בטחון, משום שהרבה דברים בחייה השתנו, והיא בוחנת אותך, מבחינת היכולת שלה לסמוך עלייך. היא צריכה שתגידי לה שוב ושוב שאת באמת אוהבת אותה.
אני מניחה שהיא תסתגל וזה יחלוף.
כל טוב והרבה כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם היפוכונדרים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)