פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שלוש וחצי בעיה עם גמילה
    שירה
    19/04/2011

ביתי הת שלוש וחצי עם בעית גמילה בגיל שנתיים וחצי התחלנו תהליך גמילה בהתחלה היה קשה גם עם הפיפי וגם עם הצואה אחרי חודש נגמלה מהצואה ו מהפיפי אם אני זוכרת נכון היתה גמילה קצרה מאוד היא כל הזמן היתה רצה לפיפי מהתלהבות והכל היה בסדר שבוע שבועיים ואפילו בלילה שבועים לא עשתה במיטה ,ופתאום היתחילה לעשות בלילה וביום , בגן טוענים שהיא בסדר ועושה בשירותים אך שמגיעה הביתה אין דבר כזה שירותים לפיפי רק קקי הגעתי למצב שאני לוקחת אותה מהגן אני מריחה את התחתון שהחילפו לה כי מחליפים לפני שינה גם תחתונים ולפעמים באמת יבש בלי ריח אך לפעמים מרגישים ריח של פיפי אך זה לא מגיע למצב שגם המכנסיים שלה רטובות כמו בבית אנו מדברים איתה המון ולפעמים היא אומרת יש לי פיפי ואז רצה לשירותים ומעט התחתון רטוב פה אני אומרת לא נורא, בודדות הפעמים שהיא אומרת פיפי אז אני אומרת לה רוצי לשירותים ותחתון יבש ובדרך כלל לפני סוף היום כל הגבולות נפרצים וזה מגיע למצב שהמכנסיים רטובות וזה לא מפריע לה מה עושים? יש לציין שמלאו לה שנתיים נולדה אחותה ולאחר חצי שנה התחלנו בגמילה אני חושבת שיש פה הרבה דווקא ועינין שזה לא מעניין אותה בכלל וגם נושא קנאה חשבתי לקחת אותה לרופא ילדים לבדוק בריאותית אני כבר מיואשת אודה לעצה האמת שהיא מרגישה שכועסים עליה היא גם עושה לי קקי ממש דוקא איזה דרך צריך לצעוד איתה שזה יפסק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שלוש וחצי בעיה עם גמילה - תגובה

20/04/2011

שירה שלום,
    ראשית, לגבי ההרטבה - כדאי להתייעץ עם רופא, ייתכן שיש לילדה קושי פיזיולוגי להתאפק, או אולי "מטפטף" לה.
    שנית, היא עדיין ילדה קטנה, ומבחינה סטטיסטית, עד גיל 4 תהליך הגמילה עדיין נמשך.
    שלישית, ייתכן שיש כאן גורם פסיכולוגי, של קנאה, כפי שאת מציינת, או של חוסר-בטחון, ולכן היא מאבדת שליטה.
    יש לי שני טיפים שעוזרים בדרך כלל:
    הראשון - לקחת אחריות, ולהזכיר לילדה ללכת לשרותים. לא לסמוך עליה. לתת תזכורת כל שעתיים בערך, או פשוט לקחת את הילד ביד ולהוביל אותו לשרותים. זה גם בונה הרגל נכון להתרוקן, ואז השלפוחית לא מתמלאת מדי.
    שנית - לתת לילד חיזוק חיובי בכל יום שהוא נשאר יבש. אפשר לעשות טקס קטן בערב, ואם הילד היה יבש כל היום, יקבל מדבקה. בסוף השבוע, יקבל פרס קטן.
    כל טוב ובהצלחה!
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אוטיזם
    קרן
    19/04/2011

בני בן שנה וחודש.משחק יפה עם אחיו ועם ילדים אחרים למשל: מסירות כדור, תן וקח.
    עושה "כפיים" עושה "בי בי" אומר אור ואף מסתכל לכוון האור.
    כמו כן מבין מה זה "בוא" , "חיבוק" "לרקוד".

מה שמדאיג אותי הם הסימנים הבאים:

1. לא תמיד מגיב לשמו
    2. לא מצביע . כשהוא רוצה משהו הוא פשוט הולך ומשיג אותו או שבוכה וצורח.
    3. תזוזתי מאד , פעיל
    4. הרבה פעמים במשך שעה עושה תנועות גוף כמו צמרמורת
    5. מטיח ראשו אחורה / דופק ראשו בקיר לעתים רחוקות
    6. קשר עין מאד קצר לשניות.
    7. משחק דקות ספורות במשחק, לא משחק הרבה לבד אבל באוטו מסובב את גלגליו

מצד אחד הילד מאד תקשורתי, משחק, צוחק , משתף פעולה ומצד שני כל הסימנים הפחות טובים מאד מאד מדאיגים אותי.

מה שעתכם בעניין ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אוטיזם

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אוטיזם - תגובה

19/04/2011

קרן שלום,
    את באמת מתארת תמונה לא חד-משמעית. זה לא חייב להיות אוטיזם, אבל בעיקר מטרידות התנועות שאת מתארת כמו "צמרמורת".
    הייתי מציעה לך להתייעץ עם רופא הילדים שלך, לבקש ממנו לראות את התנועות, ואולי לבקש שיפנה אתכם להתייעצות עם נוירולוג-ילדים.
    מאחלת לכם כל טוב, בריאות וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה מינית של ילד בן 4 וחצי
    רחל
    17/04/2011

ילדי בן 4 וחצי, ילד אינטיליגנט במיוחד, בוקר אחד סיפר לי על זקפת הבוקר שלו, אותה הוא מתאר כ "בולבול ארוך" וסיפר לי שיש לו את זה גם כאשר הוא מתרגש. שאלתי אותו מה הכוונה כאשר הוא מתרגש והוא ענה לי שכמו באיזה סרט או ספר, לא הבנתי בדיוק (אני חושבת שהוא התכוון ל"בגדי המלך החדשים"), שרואים אנשים ערומים ואת הטוסיק שלהם אז זה מרגש אותו וגם גורם לו לבולבול ארוך ואלו ממש היו המילים שלו! אני כמובן נבהלתי בתוכי, אך לא שידרתי לו זאת. בחינוכי איתו אני דוגלת בפתיחות גבוהה עם ילדיי (יש לי גם בת בת 3 וחצי) נותנת להם להרגיש נוח עם אברי המין שלהם (כלומר, נותנת להם אפשרות לגעת בחופשיות, רק מבקשת שיעשו זאת בשירותים כשהם לבדם, לא עושה עניין מעצם הימצאות השוני המיני בינו לבין אחותו וכו' ) ממש מגיל צעיר אני מטפטפת להם שהאברים האלו הם רק שלהם ואין לאף אחד זכות לגעת בהם ושלא ירשו ושידווחו לי על כל מקרה חלילה וכו'. אני לא מעמיסה עליהם מדיי עם העניין והדברים נאמרים בד"כ כדרך אגב. בנוסף, אני גרושה והם רואים את אביהם הרבה במהלך השבוע ולנים אצלו הרבה. האם דיבורים כאלו שלו עלולים להצביע על נטייה מינית מוגזמת של ילד בגילו? האם זה יכול להצביע על התעללות חלילה או חשיפה לתוכן מיני שלילי? קשה לי להאמין שאביהם עלול לפגוע בהם בדרך כזו. מה לעשות? בנוסף, הוא גם אובחן כעת כסובל מ- HDHD קשה וטרם התחיל טיפול ברטלין, אנחנו מחפשים אולי דרכי טיפול נוספים לפני שנתחיל איתו בזה, זה יכול להיות קשור?
    תודה רבה מראש!!

הוספת תגובה

• נטייה מינית של ילד בן 4 וחצי - תגובה

18/04/2011

רחל שלום,
    זקפה היא תופעה ידועה גם אצל ילדים צעירים, במיוחד בבוקר, וככל הנראה הבן שלך התחיל להיות מודע לתופעה. זה איננו מצביע על התעללות, וגם לא על עיסוק חריג במין. ייתכן אפילו שהילדים בגן שוחחו על כך, ומכאן ההתעניינות בנושא.
    כפי שאת מתארת, ההתייחסות של טבעית, וכך טוב שיהיה.

כל טוב, חג שמח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    אורה
    15/04/2011

שלום, אשמח לעזרה בשאלה הבאה:בתי בת שנתיים וחודשיים היום גמולה מבחינת פיפי כבר הרבה זמן (מאוגוסט), בערות לא מפספסת בכלל, תמיד אומרת, מתאפקת עד שמגיעים לשירותים ואפילו בשנת צהריים כמעט ואין פספוסים. הבעיה היא עם קקי- היא יודעת שצריך לעושת בשירותים וכמובן יודעת מתי היא רוצה לעשות, ולמרות זאת נכנסת למקום מסתור ועושה במכנסיים. אח"כ מבקשת לשטוף לה טוסיק. אני אומרת לה שבפעם הבאה תבקש ונעשה בשירותים- היא אומרת בסדר אבל ממשיכה בשלה... לציין שכשהיתה חולה עם שלשול דווקא עשתה בשירותים.
    מה אפשר לעשות אם בכלל בנושא הזה או פשוט להמתין בסבלנות? הבעיה היא שזה נשמך כבר די הרבה זמן...
    ועוד שאלה- לגבי גמילה בלילה- מה אפשר לעשות? אני יודעת שכדאי לא לתת לשתות הרבה לפני השינה ולקחת לשירותים ממש לפני השינה? לא נראה לי הגיוני להעיר באמצע הלילה בשביל שירותים. בבוקר הטיטול שלה מלא. האם זה יבוא לבד?
    בתודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• נ.ב.

אורה
    15/04/2011

להביהר- הגמילה התחילה באוגוסט- במהלך הזמן היו נסיגות עם פיפי אבל כבר הרבה חודשים הכל בסדר עם פיפי. קקי היא עשתה פעמים ספורות באסלה בכל התקופה הזאת ורק בהתחלה.
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

16/04/2011

שלום אמא יקרה,
    ואני בכלל מתפלאת על ילדה קטנטונת כזו שגמולה כבר 7 או 8 חדשים !!!
    זה בהחלט נפלא, אבל צריך להבין, שזה קצת מוקדם, אז לא הכל יכול להיות מושלם.
    הגמילה היא תהליך מורכב, גם מבחינה פיזיולוגית, וגם מבחינה פסיכולוגית, ולוקח זמן.
    לגבי הקקי - הרבה ילדים פוחדים לעשות באסלה. זה מצב לא נוח, לא נעים, וכנראה גורם לילד תחושה של חוסר בטחון ושל קושי, שבגלל זה הוא נמנע.
    לגבי הלילה - כפי שאמרתי, השליטה בתחושת הלחץ בשלפוחית היא קשה יותר בזמן השינה, ולכן תמיד נגמלים בלילה בגיל יותר מאוחר.
    זה לא נכון לדעתי ללחוץ על הילדה, או למנוע ממנה שתייה בערב.
    שימי לה טיטול, או תחתוני-גמילה, ועזבי אותה. אני בטוחה שהיא תיגמל כשתבשיל לזה.
    סבלנות !!!
    כל טוב וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להתפתחות קוגנטיבית
    אביגיל
    15/04/2011

ד"ר שלום וצהריים טובים,
    ביתי בת כמעט שנתיים היום. נולדה פגית בשבוע 32 , כך שגילה המתוקן: שנה + 10. בגיל 9 חודשים אובחנה באינפנטיל ספאזם - סוג של אפילפסיה ( התכווצויות לא רצוניות של הידיים והרגליים ). מקבלת היום בעקבות הנ"ל טיפול תרופתי וב"ה אין עדות לחזרה של הפירכוסים. מצבה כיום מבחינת התפתחות - מוטורית - החלה ללכת רק בגיל שנה + 7. החלה לשתות לבדה מבקבוק רק בגיל שנה וארבע. זחלה, התיישבה ונעמדה די מאוחר. היום בגילה (שנתיים ). משרבטת, בונה מגדל מקוביות כשמתבקשת. מנסה לאכול לבד בכפית. בועטת בכדור רך. עדיין לא מצביעה. כשרוצה משהו - לוקחת אותי יד ביד למקום שרוצה או שפשוט מנסה להגיע בכוחות עצמה. מצליחה להשחיל חרוזים, משלימה פאזלים מעץ עם עיגולים בלבד.
    מבחינה קוגנטיבית - נהנת משירים וממוסיקה באופן כללי. עושה לא עם הכתף. מבינה ומראה עם האצבע איפה חתול, כלב ופרה. אך עדיין מתקשה להשמיע איך הם עושים. עדיין לא ממש מדברת. אומרת רק אבא, אמה, אמ אמ (לאוכל), בבה לבובה, הנה, הופה לה - לבלון. מבינה : לא, אסור, תני לי, בואי, מקלחת, ידיים, לצאת בחוץ לטיול, ידיים למעלה, סבתא בישלה דייסה, מראה איפה בטן ואיפה אף. נהנת מהקראת סיפורים עם הרבה תיאטרליות (שלי בעיקר). לא מסוגלת לשחק או להתמיד במשחק יותר מ - 5 דקות. היא נמצאת בגן פרטי רגיל והגננות מדווחות שמאבדת עניין וריכוז די מהר. תמיד מנסה לצאת מהמעגל בו כל הילדים יושבים, מה שמעניין אותה זה רק ללחוץ על הידית של הדלת ולצאת. אני שמה לב למספר דברים: *שלפעמים בגן מעדיפה לשחק לבד. * הולכת לזרים ונוגעת בהם בלי לחשוש. באופן כללי - זוהי ילדתי הראשונה כך שאין לי הרבה מקום להשוואה.
    אנחנו במעקב במכון להתפתחות הילד בקהילה. קלינאי תקשורת וריפוי בעיסוק.
    1. האם יש פה איזשהי בעיה שכלית נראה כי כל המטפלים מסביב הולכים על ביצים ואף אחד לא מוכן לומר לי מה קורה.
    2. האם אפשר להמליץ על איזשהו חוג שיכול לשפר את רמת הקשב והריכוז?
    3. כפי שאתה קורא - רמת החרדה שלי גבוהה ביותר.
    אשמח לשמוע חוות דעתכם המקצועית
    אביגיל

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להתפתחות קוגנטיבית - תגובה

15/04/2011

אביגיל שלום,
    אינני רופאה נוירולוגית, אבל ככל שידוע לי, אינפנטייל ספאזם הוא מצב שחולף, ואז ההתפתחות של הילד הרבה יותר טובה. נקווה שגם אצל בתך הבעייה תחלוף בקרוב, והיא תתקדם.
    בינתיים - ברור שההתפתחות מעוכבת, והילדה איננה מפותחת כפי שהיתה צריכה להיות בגילה. חלק מהבעייה הוא האי-שקט והקושי להתרכז שאת מספרת, וגם זה מפריע לילד להשתלב וללמוד. לכן גם מטפלים בה, וחלק מהטיפול של ריפוי-בעיסוק וגם של הקלינאית-תקשורת קשור ב התרכזות ושיפור המיקוד.
    היא קטנה מאד, והמצב עדיין לא ברור. אנחנו מטפלים ומקווים לטוב.
    בוודאי שאת דואגת וחרדה. זה טבעי כשיש בעייה עם ילד, אבל אין דרך לתרופות קסם, וצריך לחכות בסבלנות.
    השתדלי להיות רגועה עד כמה שאפשר, ולהאמין באנשי המקצוע המטפלים בילדה. חשוב שגם את תעבדי איתה כל יום קצת, לפי ההדרכה שלהם.
    תהיי אופטימית !
    כל טוב וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט נואשת כבר
    קיילי
    14/04/2011

שלום, אני אמא לשני ילדים, והבכור בן 3 וחצי סובל מבעייה רצינית בתחום האוכל
    מיום היוולדו לא היה אכלן גדול, אבל אכל סביר ועלה בסדר במשקל.
    המצב הדרדר לאט לאט, המגוון של האוכל הלך והצטמצם וגם הכמויות
    כעת, הוא שוקל 15 קילו נראה מאוד מאוד רזה
    הוא לא אוכל שום דבר, יכול להתקיים מפרוסת לחם עם פסטרמה במשך כל היום
    לא מוכן לטעום דברים חדשים בשום אופן
    אם מציעים לו, נכנס להיסטריה, צועק ולפעמים רועד
    מוכן לאכול רק לחם, נאגטס מוכן, צ'יפס ולשתות שוקו/חלב
    וגם זה בכמויות מאוד קטנות
    כל ארוחה נמשכת המון זמן, אף פעם אין לו תיאבון ולא מראה שום עניין באוכל, אפילו לא גלידה, שוקולד, ממתקים. פשוט כלום. אני ממש אובדת עצות :(
    הינו אצל רופא לדים, דיאטנית וגם במרפאה להפרעות אכילה, שהתגלה כאכזבה גדולה. הם לא חידשו לי שום דבר, אמרו הוא יאכל בסוף, בלי לחץ
    מבחינה פיסית, אין לו בעיות בפה/לשון
    בגלל שלא מקבל ויטמנים, כנראה, כל הזמן חולה. עד גיל שנתיים היה ילד בריא לגמרי, לא חלה כמעט אף פעם.
    אציין שהוא גם מטופל אצל קלינאית תקשורת בגלל בעיות היגוי ובעיית תקשורת קלה
    אני ממש נואשת כואב לי הלב בשבילו, למי אני יכולה לפנות?? אולי פסיכולוג ילדים?? איך פונים? כי לדעתי הבעיה פסיכולוגית ולא פיסית
    אודה מאוד על כל עזרה,
    חג שמח
    קיילי

לקביעת תור
    סגירה
    פשוט נואשת כבר

הוספת תגובה

• פשוט נואשת כבר - תגובה

15/04/2011

קיילי שלום,
    נראה לי שעברת את כל אנשי המקצוע שהיו יכולים לעזור, ואולי באמת נוצר על הילד לחץ, והפתרון הטוב ביותר הוא לעזוב אותו לנפשו, ולהתעלם מהעניין, ואז - הוא יתחיל לאכול !
    חשוב לעשות לילד בדיקות תקופתיות, כדי לברר שתמונת הדם שלו תקינה, ואין לו חסר של חומרים מסויימים. אבל אם הוא בריא והכל בנורמה, באמת לא צריך ללחוץ, והרבה פעמים הלחץ גורם לתגובה חריפה יותר של התנגדות אצל הילד.
    השתדלי לא לדאוג, ולא לחשוב על העניין כל הזמן. עדיף להיות רזה, מאשר להיות שמן, ועדיף שיהיה ילד רזה ושמח, מאשר אכלן ועצבני בגלל הלחץ של אמא.
    כל טוב וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחג שמח!

קיילי
    15/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קלי ,עצה מלב אל לב

יסמין
    15/04/2011

גם אני בילדותי לא הייתי אכלנית גדולה,גם אותילקחו לרופאים,ניסו את כל התרגילים האפשריים.
    בגלל שאוכל היה כזה אשיו רציני,אוכל הפך להיות "עונש" בעיני.
    במשך שנים רבות לא הבנתי איך אנשים מדברים על אוכל באהבה ,אני אכלתי כי צריך וממש לא נהנתי מזה.
    רק בנס לא הפכתי לאנורקסית!!
    כשיצאתי מהבית בתקופת הצבא התחלתי לאכול ואחרי הצבא כשגרתי מחוץ לבית התחלתי ממש לאהוב אוכל ולהנות ממנו.

היום אני אמא לתינוקת בת שנה וחצי שמורדת לעיתים באוכל ומוצאת את עצמי חוטאת גם בלחץ של הילדה לא אוכלת,אבל מייד אני מזכירה לעצמי לא לעשות "מה שעשו לי" .
    למען הסר ספק,ההוים שלי רצו את הטוב ביותר בעבורי,אבל פעלו לא נכון בשיטת הלחץ.
    המסקנה : אל תלחיצי אותו,ילד רעב אוכל !!
    אם לא בא לו עוף אז שיאכל גבינה,העיקר שיהיה משהו בבטן,עם הזמן הוא יצטרף לבד לארוחות כי אף אחד לא מכריח אותו.
    תהי רגועה והכל יהיה בסדר :)
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה...

רוני
    30/04/2011

נכון. גם לי יש ילדה בת 3 שבקושי אוכלת היא שוקלת 10 קילו בסך הכל!!!!
    יש ימים שהיא אוכלת 2 או 3 פרוסות של לחם עם שוקולד (שנקניק הרבה יותר טוב...) ועל זה היה חייה במשך כל היום. בימים שהיא בקושי אוכלת אז ביום אחרי היא ממש מפצה על היום הקודם היא לא מפסיקה לאכול...
    גידול ילדים זה לא קל אבל צריך המון המון סבלנות. ב ה צ ל ח ה לכולנו... :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה במפגשים+ לא אוהב יצירה+חיבוקים
    ש
    13/04/2011

בנינו כמעט בן 4 מאז ומעולם לא אהב לשבת בשק כמפגשים בגן/חוקי מוסיקה/שעת סיפור לעומת זאת יושב ואוכל יחסית בשקט, צופה בטלוויזה בשקט ומתרכז מאד בפאזלים ובסיפורים ללא קושי
    לא אוהב יצירה ותמיד עושה יצירות לצאת ידי חובה. לעומת זאת יושב לעיתים עם חוברות עבודה ויעשה כמה עמודים בכל פעם
    חיבוקים ומגע עם זרים/אנשים שפחות מכיר לא אוהב. איתנו בבית מאד אוהב להתחבק ומאד מתמסר למגע. אין בעיה של מגע בזמן משחק עם חברים.
    מעבר לכך מאד נבון וחכם, אוהב לשחק עם חברים, אין בעיות עם אוכל
    למי עלי לפנות לייעוץ?ריפוי בעיסוק? תחום אחר?

הוספת תגובה

• בעיה במפגשים+ לא אוהב יצירה+חיבוקים - תגובה

איריס ברנט
    13/04/2011

ש. שלום רב, האם דיברת עם הגננת או פסיכולוג של הגן? אם ילדך מבקר בגן עירוני יש פסיכולוג של העיריה , מהשירות הפסיכולוגי החינוכי
    שאחראי על הגן . אם זה גן פרטי, לעיתים גם כן יש ייעוץ פסיכולוגי ואת יכולה להתחיל מלהתיעץ איתו. הם יכוונו אותך למי לפנות .
    את מוזמנת לפנות אלי שוב אם עדיין יהיו לך שאלות.

בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לילד בן שנה ו9 חודשים.
    זינה
    13/04/2011

שלום רב!

אני מאוד מודאגת מעניין הזה שהילד שלי לא מדבר בגיל כזה,
    אני מדברת איתו בשתי ספות (רוסית,ועברית).

הוא לא נימצא במסגרת הגן הוא נימצא בבית אני רוב הזמן מטפלת בו ביום ובערב בעלי.
    אני חושבת להכניס אותו לגן כבר בחודש 9/04 .

הילד אוהב מאוד לשחק במשחקים בכדור, בבלון, במכוניות,וכו' אוהב לקשקש (לצייר)
    אוהב לטייל, כשאנחנו מטיילים איתו הוא מראה לנו עץ אומר עץ' ואם רואים חתול הוא אומר קיס קיס ועושה אם היד בואי ואותו הדבר אם הכלב הוא קורא לכלב אהו אהו .

אני מדבר אליו הרבה שואלת אותו הרבה שאלות למשל: הוא מצביע על בקבוק שלו אז אני שואלת אותו מה אתה רוצה את הבקבוק אתה רוצה לשתות אתה צמא כן ואז הוא עושה לי אם הראש כן.
    או שאני אומרת לו לך תביא לי כדור אז הווא רץ ומביא לי .
    הילד התחיל לזחול בגיל 9 חודשים וללכת הוא החיל בגיל שנה ו4 חודשים היינו איתו בהתפתחות הילד ואצל הרופא בהתפתחות הילד אמרו שהכל בסדר פשוט הוא מתפתח לעט.
    השאלה האם הילדצריך את הזמן שלו?

השמח אם תחזרו אלי.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא לילד בן שנה ו9 חודשים.

הוספת תגובה

• אמא לילד בן שנה ו9 חודשים. - תגובה

איריס ברנט
    13/04/2011

דינה שלום רב, ילדים שגדלים עם שתי שפות יכולים, לא תמיד, להראות האטה או בילבול משתי השפות וזה יעכב את הדיבור שלהם. את יכולה להמשיך לדבר אליו בשתי השפות . זה יקל עליו את ההתאקלמות בגן שיהייה דובר עברית. כמו כן, כדאי גם עכשיו להפגיש אותו עם סביבת ילדים דוברת עברית כמו בגני שעשועים או פעלתונים (ג'ימבורי וכאלה). מתיאורך נראה שהוא מבין הרבה יותר ממה שהוא מבטא כרגע. הייתי מחכה עד כמה חודשים לאחר כניסתו לגן לראות אם הוא מתקדם בדיבור ואם לא אז לגשת לקלינאית תקשורת.

בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    מישהי
    13/04/2011

בוקר טוב
    איך אני יכולה לגמול את בתי בת השנתיים מבקבוק?
    היא מתעוררת מוקדם בסביבות 5:30 בבוקר שותה בקבוק סימילאק(פעם ביום)
    מה אפשר לתת במקום?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

13/04/2011

שלום,
    זה לא פשוט בגיל זה, ואולי בצדק - ילדים בגיל זה מתעוררים מוקדם, ורעבים, ומגיע להם.
    נסו אולי מוצץ במקום !
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד פסיכולוגי
    הראל
    12/04/2011

יש לי שני בנים, הגדול בן 4.5 והקטן בן 1.5 , בשבוע האחרון הילד הגדול החל להתלונן שמגרד לו באיבר המין , במהלך השבוע זה רק החמיר והגירוד נעשה כבר בלתי נסבל, לקחנו אותו לרופא שלא מצא כלום ונתן משחה נגד דלקת , כשזה לא עזר, פנינו לרופא עור שגם הוא לא מצא כלום ושלח אותנו לבצע בדיקת שתן שלא הניבה תוצאות , פנינו שוב לרופא אחר שלא מצא כלום וטען שכנראה מדובר בבעיה פסיכולוגית, האם יש משהו לעשות בנדון ? אציין שמדובר בילד מאוד רגיש וחכם, ושסבל בעבר מתופעה דומה ( גירוד בכל הגוף ) שחלפה לה ללא טיפול מיוחד, האם יש טעם לפנות לפסיכולוג קליני ?

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד פסיכולוגי

הוספת תגובה

• גירוד פסיכולוגי - תגובה

13/04/2011

הראל שלום,

לא מזיק ללכת לפסיכולוג, אבל אולי גם לא יועיל.
    ידוע לנו על תופעות של גירוד, גם אצל מבוגרים, שנובעות לעתים מפטריה קטנה, המתגלה רק בביופסיה של העור, או מתגובה אלרגית למזון מסויים, או לחומר מסויים, לפעמים אפילו לאבקת הכביסה של הבגדים.
    אינני רופאה, אבל ככל שידוע לי, יש משחות "מאלחשות" שמקלות על תחושת הגירוי, כגון משחות שמכילות מנטול. אולי כדאי לנסות אותן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט בן שלוש
    תמי
    10/04/2011

שלום רב,
    בני היקר עוד חודש בן שלוש - לא גמול...
    ניסינו מס' פעמים קיץ שעבר, בחגים, בחנוכה אך נראה היה שאינו מוכן.
    לפני שבועיים וחצי נולדה לו אחות חדשה והוא מקבל אותה ומתמודד יחסית בסדר (כמובן שהוא מקבל מאיתנו המון המון תשומת לב).
    אני מאוד רוצה לגמול אותו ולנסות למנף את לידת הקטנה לצורך העניין. יש לציין שהוא לא שולט בעשיית פיפי - לא יודע לזהות מתי יש לו , אך כן יודע להגיד מתי יש לו קקי - למרות שעד כה לא רצה לעשות בישבנון/סיר/אסלה.
    איך אוכל לזהות אם הוא מוכן לגמילה? איך לעודד אצלו את הנושא?
    תודה מראש
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט בן שלוש

הוספת תגובה

• כמעט בן שלוש - תגובה

איריס ברנט
    10/04/2011

תמי שלום, קודם כל הייתי רוצה לדעת האם התפתחותו בשאר התחומים תקינה. אם כן, ייתכן וכל תהליך הגמילה שלו מושפע מהתמודדותו עם ההריון והלידה. בכל מקרה, אני מציעה לך לא לערבב כרגע בכלל את לידת האחות עם שינוי נוסף של התמקדות בגמילה. קחי לך את החודשיים-שלושה הבאים כדי להסתגל כולכם לתוספת המשפחתית. בינתיים רק תציעי לו באופן רגיל את הישבנון או הסיר, בקצב שלו. נראה שהוא מבחינתו בשל לגמילה במובן של לזהות את תחושות הגוף. אם אין בעיה פיזיולוגית הוא יכול גם להתאפק. אך מבחינה רגשית הוא עדיין לא מראה מספיק מוטיבציה ורצון. וכמו שאמרתי, יכול להיות אפילו שזו כרגע דרכו לשלוט במצב או לקבל תשומת לב, אז לא יקרה כלום אם זה יחכה קצת.

בברכה ובהצלחה,

איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.8
    טלי
    09/04/2011

יש לי ילד בן 2.8 שהשפה שלו אינה ברורה מספיק. ככל שהשמשפט ארוך יותר כך יש לו שיבושים רבים יותר. לאחר קבלת סירופ לייבוש נוזלים באוזניים בדיקת השמיעה יצאה תקינה. שמתי לב שהוא מרייר כל הזמן ואני חוששת שאולי מדובר בשרירים רפויים שגם מקשים על הדיבור. האם אני צודקת, האם יש קשר בין הדברים? ואם כן למי פונים לקבלת עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 2.8

הוספת תגובה

• ילד בן 2.8 - תגובה

10/04/2011

טלי שלום,
    ראשית, ייתכן ששיבושי ההיגוי באמת נבעו משמיעה לקוייה, ועכשיו, כשהשמיעה תקינה, הילד מעצמו "יתקן" את השיבושים. זה לוקח זמן, כ-3 ח', וכדאי להמתין.
    יותר מכך, חשוב להקפיד לעשות בדיקות אזניים חוזרות, אחת לחדשיים-שלושה, כדי לוודא שהנוזלים לא חוזרים !!
    לגבי שרירי לסת רפויים - גם זו יכולה להיות סיבה להיגוי לא ברור, והכתובת לטיפול בשני המקרים היא קלינאית תקשורת.
    בקשי הפנייה מרופא הילדים שלך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.10 עם נסיגה בגמילה
    מיכל
    09/04/2011

שלום
    בני בן שנתיים ועשרה חודשים. גמול בצורה מושלמת כבר חצי שנה גם בלילה. נגמל מהר ויפה בכלל שכחנו מכל הנושא הזה עד שפתאום השבוע התחיל לעשות קקי בתחתונים.
    כבר שבוע שהוא לא עשה אפילו פעם אחת בשירותים כמו פעם!!
    לא קרה שום דבר מיוחד שיכול להסביר שינוי כזה, לא בגן ולא בבית.
    גם בגן הוא חזר השבוע לעשות בתחתונים להתפעת הצוות. אגב, עם פיפי הכל בסדר וגם בלילה כמובן.
    לא מסתדר לי הגיונית בראש להחזיר לו את החיתול אבל כל השיחות איתו השבוע לא עזרו.
    אין לו בעיה לשבת באסלה אחרי שהוא פיספס בתחתונים אבל כמובן שלא יוצא לו כבר כלום.
    כמו כן הוא יודע להצהיר יפה מאוד שקקי עושים בשירותים ולא בתחתונים וכשאני מזכירה לו את הנושא הוא טוען שאין לו קקי אבל חצי דקה אחרי זה הוא יעשה בתחתונים כאילו דווקא. אחרי שהוא עושה בתחתונים הוא נשאר ללא מילים כשאני שואלת למה.
    האם להתעלם מהתופעה? האם לכעוס ולמנוע ממנו משהו שהוא אוהב בתגובה להתנהגות הזאת שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 2.10 עם נסיגה בגמילה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.10 עם נסיגה בגמילה - תגובה

איריס ברנט
    09/04/2011

מיכל שלום, בנך אכן נגמל אך כנראה לא בצורה מלאה. החזרה שלו לעשות קקי בתחתונים היא סוג של המשך תהליך הגמילה, רק לאחר גיל 3 וחצי, ארבע זה נחשב ממש לבעית התלכלכות. כך שזהו עדיין גיל לגיטימי ביותר לכך. מה שצריך לדאוג זה לכך שהבעיה לא תהפוך לכרונית, לדפוס. אני מציעה לך שקודם כל אל תכעסי. כניסה למאבק כוח סביב הקקי שלו רק תעשה יותר רע. את לא צריכה להיות מאושרת ולשמוח כשזה קורה . את יכולה להראות שאת לא מרוצה מכך אך לא להעניש או למנוע ממנו משהו בגלל זה. תחזרי לקחת אותו לשירותים בזמנים קבועים, ללא מאבק כמובן. תשאלי אותו אם הוא רוצה ש"קקי ברחני" יחזור ללכלך לכם את הבגדים היפים והנקיים. בזמן של רגיעה תספרי לו על הבטן שעושה לו סימנים שהקקי מוכן ומזומן לצאת ושהוא יכול להגיד לו לצאת.
    אם זה לא יעזור את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי-משפחתי. זה מאד יעיל במקרים אלה.

בברכה ובהצלחה,

איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת עפרון
    אודליה
    06/04/2011

שלום רב!

בני בן 3 ו-11 חודש, מתקשה לאחוז עפרון בצורה תקינה. האם עליי לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת עפרון

הוספת תגובה

• אחיזת עפרון - תגובה

איריס ברנט
    06/04/2011

אודליה שלום, אין לך ממה לדאוג , ילדך נמצא עדיין בשלב שבו נבנית יכולת האחיזה הנכונה של עיפרון. אך חשוב שתדעי כמה דברים על ההתפתחות של השימוש בידיים אצל ילדים וכך תוכלי לעזור לו לפתח זאת. למעשה השימוש בידיים מתפתח מהשלב שהידיים קפוצות אצל התינוק בן יומו ועד ליכולות מאד מורכבות בשימוש באצבעות, באחיזת חפצים קטנטנים. פעילויות יום יומיומיות שעוזרות לפתח זאת הן ההתלבשות, עבודה עם חרוזים, הפעלת הילד בפעילויות של הבית כמו עריכת השולחן, סיוע בסידור החדר, סידור ומיון חפצים קטנים, הדבקות. תני לו לצבוע בתוך ציורים, רשמי את שמו ותני לו לנסות להעתיק זאת, הרכיבי איתו פאזלים, ציירי ציור ותני לו להמשיך אותו. זו תיהייה הכנה לשליטה נכונה בהחזקת עיפרון. את יכולה להציע לו אחיזה נכונה בעיפרון אך לא להתעקש ולהעיר בכל פעם.

בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3.8 שמפחדת מהצגות מופעים
    שרון
    06/04/2011

דר' יוכי שלום רב,
    ביתי בת 3.8 מאוד מפחדת מהצגות מופעים בובות מתנפחות מוזיקה רועשת וכד'.
    הדבר מתבטא בסתימת אוזניי ובדרישה ללכת "עכשיו ומיד"!!
    להצגות כבר הפסקתי לקחת אותה אבל אני מנסה לחשוף אותה לדברים האלה על ידי מופעי רחוב, פעילויות יצירה שיש לפעמים באזורים פתוחים בחגים וכו'.
    אני מכינה אותה מראש לאן אנחנו הולכים ומה הולך לקרות שם והיא ממש נרתעת הדרך היחידה שלי לשכנע אותה לבוא היא בהבטחה שאם היא תחליט שהיא ממש לא יכולה אז אני מבטיחה שאקח אותה הביתה.
    כשאנחנו מגיעים למקום היא כבר מתחילה להילחץ ואני מנסה לאט לאט להסיח את דעתה על ידי מפגש עם החברות שלה או על ידי טיול בתחנות היצירה במקום אבל זה לא מחזיק הרבה זמן כי היא ממש מבוהלת ולא משוחררת , ומיד כשמתחיל המופע ואיך שמתחילים לדבר במקרופון היא דורשת לעזוב את המקום ולא מוכנה לראות את ההצגה אפילו מרחוק ואני חייבת לקיים את הבטחתי ולקחת אותה כדי שהיא תמשיך לסמוך עליי.
    הדבר מגביל אותנו מאוד בבילויים משותפים עם חברים שילדיהם הם חברים טובים שלה שהיא מאוד אוהבת את חברתם.
    אשמח לעצה כיצד עליי להתנהג והאם עליי לוותר ולהפסיק לחשוף אותה למופעים והצגות של כוכבים וספרים שהיא בעצם מאוד אוהבת .
    תודה מראש,

שרון

הוספת תגובה

• בת 3.8 שמפחדת מהצגות מופעים - תגובה

07/04/2011

שרון שלום,
    אין גישה אחת מוחלטת.
    מבחינתי, אין צורך בעניין כזה "להלחיץ" ילד, וכדאי להניח לה. קרוב לוודאי שבהמשך היא תתמודד טוב יותר עם מצבים אלה, ועוד תספיק להינות ממופעים בהמשך חייה.
    יש כאלה שיציעו לך טיפול פסיכולוגי, שמבוסס על נסיון להרגיל את הילד בהדרגה למצב המופע - להביא אותו ל-10 ד' ולצאת, אח"כ ל-15 ד', וכו', ובכל פעם לתת לו פרס קטן על יכולת ההתמודדות. את יכולה לנסות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה