מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבעיםרוני30/04/2011
שלום. יש לי ילדה בת 3 ביוני שמה ענבל. ענבל עברה לפני 5 חודשים השתלת כילייה בשניידר.
כאמור היא ביקרה הרבה אצל רופאים, היא נולדה בניתוח קיסרי בשבוע 34.
ענבל מדברת יפה, משחקת ויודעת להכריב פאזלים,טבעות, צללים וכל שאר משחקי הקופסה. אך יש דבר אחד שמטריד אותי: היא לא יודעת צבעים. אני חוזרת ואומרת לה בכל משחק, בכל ארוחה ובכל הזדמנות איזה צבע כל דבר והיא אומרת לא יודעת אז אני אומרת לה לדוגמא: הנה עגבנייה אדומה העגבנייה בצבע אדום, ואז אני שואלת אותה איזה צבע העגבנייה והיא אומרת לא יודעת. יש לציין שההתפתחות שלה לפי דעתי קצת איטית כי היא יותר בבתי חולים מאשר בגן אבל הייתי שמחה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות. אשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעים - תגובה
01/05/2011רוני שלום,
אין ספק שרוני נחשבת ילדה בסיכון לקשיים התפתחותיים, הן בשל הפגות (אם כי זה לא פגות בולטת) והן בשל המחלה שלה וכל הסבל שעברה.
כדאי לבדוק, אם אין לה חסרים שפתיים מעבר לאי ידיעת הצבעים, ובהחלט הייתי מבקשת הפנייה לקלינאית תקשורת.
בנוסף, כדאי לעשות בדיקה של ראיית צבעים. ייתכן שיש כאן בעייה. האם היא יודעת להבדיל בין צבעים ? למשל, לקבץ כמה חפצים בצבע כחול, לעומת חפצים אחרים בצבע ירוק ?
רק לאחר שהדברים יתבררו, ניתן יהיה לדעת כיצד לקדם אותה.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםelli28/04/2011שלום,אנחנו כבר שבע בתהליך גמילה,פיפי היא מסתדרת מצויין אך קקי... ביום הראשון היא עשתה פעם אחת קצת במכנסיים ואז התיישבה על הסיר אך פחדה מזה מאוד,בערב היא התאפקה עם הקקי עד ששמתי לה חיתול, מאז היא מתאפקת עם קקי עד שאני שמה לה חיתול לפני השינה בערב. האם אני יכולה לעשת משהו כדיי שהיא תרגיש בטוחה לעשות קקי או שאני צריכה לתת לה את הזמן? היא גם אמרה לי אתמול שהיא לא רוצה לעשות קקי בסיר רק פיפי.
כשיש לה קקי היא אומרת לי שכואב לה הגב או הבטן. האם לשאול אותה אם היא רוצה בסיר ? האם לשאול אותה אם היא רוצה חיתול או לחכות שהיא תבקש? האם לתת לה לעשות בחיתול? אם כן כמה זמן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
איריס ברנט29/04/2011אלי שלום, לא אמרת בת כמה ביתך. אשיב לך באופן כללי שגמילה בדרך כלל זה תהליך הדרגתי שתלוי בבשלות הפיזית והרגשית של הילד. הילד מתחיל להראות סימנים שהוא בשל לכך כמו לסמן או לאמר כשהוא עושה קקי וכן הלאה. אם הולך טוב עם הפיפי הייתי ממשיכה עם זה ומציעה חיתול רק לקקי. חשוב גם לחזק ולהראות שאת שמחה על ההתקדמות המרשימה בעשית הפיפי ולהציעה את החיתול לקקי במהלך היום.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שלא תחשבו שאני מוזרהלימור28/04/2011יש לי שני ילדים. הגדול בן 5.9 והקטן בן 2.9. האופי שלהם שונה לגמרי כמו שמיים וארץ. הגדול ילד בוגר מאד לגילו, מקבל סמכות, מופנם ושני עומד על שלו, חזק, משמיע את קולו. מטבע הדברים הקטן בדר"כ רוצה את מה שהגדול מחזיק ביד. ובדר"כ, לא תמיד הגדול מוותר לקטן. אמרתי לו שהוא לא חייב לוותר לו כל הזמן ואם הוא לא רוצה לתת שלא יתן לו, גם אם הקטן בוכה. באחת הפעמים ששאלתי אותו למה ויתרת לו? הוא אמר לי "הוא אח שלי, אני אוהב לתת לו". אני חייבת לציין שלא תמיד הוא מוותר, ומידי פעם גם הוא מרביץ , אבל בדר"כ הם חברים מאד טובים. הגדול פשוט הפתיע אותי עם תשובתו ואני לא יודעת אם להניח לנושא ולאפשר לו לוותר או לעמוד כל פעם ולהגיד לו שהוא לא חייב לוותר? מה נכון לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמקווה שלא תחשבו שאני מוזרה - תגובה
איריס ברנט29/04/2011לימור שלום, קודם כל שאלתך חשובה מאד ויכולה לעזור גם להורים נוספים שיקראו זאת. את מעלה נושא חשוב שבו את חוששת שהילד הבכור לא יידע לעמוד על שלו. להיות אח בכור זה בהחלט מקום עם תפקיד והוויתור לקטן ממנו הוא אחד מהם. ברור מדברייך שהבכור גם יודע לעמוד על שלו מידי פעם. מן הסתם הוא גם יותר חזק פיזית וגם עם יותר יכולות כילד בן 6 והוא בודאי מודע לכך. לכן, הייתי מברכת על כך ורואה ביכולת הנתינה והוויתור תכונה טובה לחיים. אני לא יודעת מה ההתנסות שלך עם בכורות כילדה, אבל , במקרה שלא מוטלים על בנך יותר מידי עומסים כבכור , הוא רק ייצא נשכר מכך.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3 שמגמגם .....מה עושיםאפי28/04/2011הלכתי לרופאת משפחה לבקש הפניה לקלינאית תקשורת כי הילד מגמגם,היא אמרה לי עד גיל 6 לא מטפלים בזה.
אני יודעת שאסור להתייחס ואני די אדישה אבל זה מרגיז ומתסכל שזה קורה.
מה לעשות האם בכל זאת ללכת לאבחון אצל קלינאית או לחכות?
כי הגדול שלי בן 4.5 גימגם בגיל שלו ועבר לו ממש מהר ,והוא כבר 3 חודשים לא עובר לו וביומולדת הוא התרגש וגימגם יותר חזק,לפעמים זה מוגבר ולפעמים כמעט עובר אבל לא עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא עונים לי?
אפי01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3 שמגמגם .....מה עושים - תגובה
איריס ברנט01/05/2011אפי שלום, גימגום בגיל הזה נחשב לגמגום התפתחותי והוא נוטה לעבור מעצמו ללא התערבות. את צודקת בכיוון שלקחת של לא להעיר אלא להראות סבלנות . 3 חודשים זה לא זמן מוגזם. העזרי בסבלנות ונקווה שזה אכן יחלוף כלא היה.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחודשייםשגית27/04/2011שאלה בקשר לקרובת משפחה בת שנתיים וחודשיים
הילדה אינה מגיבה כמעט לסביבה , נראית שקועה במשחקים שלה. משחקת עם כלי נגינה בצורה יפה. אוהבת מאוד מוזיקה. למדה לשיר לפני שלמדה לדבר.
מדברת רק כשמתבקשת , לא יוזמת. מדברת מילה אחת ,לא מחברת משפטים לא יוזמת לא מביעה רצונות
כשמנסים לפנות אליה בשמה לא מגיבה. קשר עין כמעט לא קיים או קיים בצורה קצרה. לא מחייכת הרבה. לאחרונה החלה בררנות באוכל והתנגדות לאוכל.
יודעת לזהות את כל הספרות . לספור עד 15 , לזהות את כל הצבעים כולל תכלת ורוד אפור וכל הצבעים הקיימים לא רק צבעי יסוד. האם לא מוקדם מידי לגיל זה?
לא פונה או מבקשת כלום (בשעות הספורות שראיתי אותה).
כשמתבקשת לזהות ספרה/צבע מעיפה מבט קצר לאובייקט ואז אומרת את הצבע כשלא מסתכלת בכלל בעיני השואל לראות את תגובתו
האמא מין הסתם חושבת שהיא מחוננת....כשניסינו לרמוז לאם שאולי יש איזו בעייה תקשורתית, היא אמרה ששאלה את הגננת והיא אומרת שהכל בסדר והילדה מתקדמת מאוד יחסית לבני גילה (אולי נוח להם בגן עם ילדה מנותקת שלא דורשת הרבה תשומת לב...)
האם לדעתכם יש לבצע אבחון במהרה? או שיכול להיות שהכל תקין?
ואם צריך איך ניתן לומר זאת לאם כשהיא בכלל לא בכיוון של בעייה ... אנחנו מאוד חוששים שתיפגע ומצד שני מאוד רוצים לעודד אותה לעזור לילדה אם צריך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתיים וחודשיים - תגובה
28/04/2011שגית שלום,
בהחלט כדאי שהילדה תיבדק ע"י פסיכולוגית התפתחותית. לפחות ליתר בטחון.
נקווה שהכל בסדר, ובמידת הצורך - תטופל. עדיף להתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאה בקול בכיתה דסיגל27/04/2011שלום רב
הבת שלי בת 10.5 כשאנחנו מבקשים ממנה שתקרא ספר בלב היא לא רוצה .
אתמול היא קראה כמעט ספר שלם אך בקול רם ,האם זה בסדר לגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקריאה בקול בכיתה ד - תגובה
28/04/2011סיגל שלום,
אינני מומחית בחינוך, ולכן עדיף לך להתייעץ עם מורה בעניינים אלה. חשוב לבדוק אם הילדה קוראת ברמה התואמת את גילה, או יש קושי כלשהו, שמצריך טיפול. הקריאה בקול רם או בשקט אינה משנה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוטוניה קלה לתינוקת בת חודשייםנטלי26/04/2011שלום רב,
ביתי היום בת חודשיים לפני כחודש הובכנה כהיפוטונית קלה בחלק העליון (היא אינה מחזיקה ראש טוב ומתקשה להרימו).
אנחנו הולכים לפיזיוטופיסתית- ניורו התפתחותית ועושים איתה תרגילים בבית למרות הכל אני לא מרגישה בשינוי.
לי באופן אישית מרגיש לנכון ללכת איתה לבריכה להפעלת תינוקות ששם עובדים איתם על חיזוק חגורת הכתפיים ומרגיש לי שזה מה שיעזור.
רציתי להיתייעץ מה דעתך בנושא?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפוטוניה קלה לתינוקת בת חודשיים - תגובה
איריס ברנט26/04/2011נטלי שלום, צריך להתעזר בסבלנות עם הטיפולים הפיזיותרפיים. לדעתי, בעיקרון, זה לא סותר לקחת אותה להפעלה בבריכה . את יכולה לעשות את שני הדברים במקביל. תתיעצי גם עם המטפלת על כך.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטוליםפרח24/04/2011בני בן שנתיים+4 חודשים, התחלנו תהליך גמילה לפני שבוע, יש פספוסים מידי פעם, אך גם מבקש לעיתים לעשות בסיר, אנו משתדלים להיות סבלניים ולא כועסים עליו כאשר מפספס. הגמילה נעשית בסיר ואני מתלבטת אם להציע לו כבר לעשות באסלה או לחכות שיידע בוודאות לשלוט בצרכיו ואז נעבור לאסלה, כמו כן בלילה הוא עדיין עם תחתול, האם זה בסדר לעשות את זה בהדרגה כזאת?
(יש לציין כי אני אמורה ללדת בעוד כחודשיים וחצי ואני חוששת שזה יפגע בתהליך)
אשמח לתשובות וקצת עידוד,
תודה,פרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מטיטולים - תגובה
24/04/2011פרח שלום,
טוב שאת הולכת לאט ובהדרגה. עדיף כך.
אם הילד עושה בסיר, אל תמהרי להעביר אותו לאסלה - האסלה קשה לילדים, והרבה ילדים נרתעים ממנה.
גם הטיטול בלילה בסדר גמור.
לגבי הלידה הקרובה - ראשית, שיהיה במזל ובשעה טובה ! ואם תהייה נסיגה בתהליך הגמילה, תהייו סבלניים, ובהמשך תחזרו לטיפול בגמילה. להרבה ילדים יש נסיגות, גם ללא לידה של האם..
צריך להבין, שהגמילה היא תהליך מורכב, ולעתים איטי, ואנו כהורים צריכים את כל הסבלנות כדי ללוות את הילד בקפיצה הזו.
כל טוב וחג שמח, ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, חג שמח.
פרח26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיכת בדיםלימור23/04/2011שלום,
בני בן שלוש וחצי, ולאחרונה הוא החל לנשוך בדים (שרוולים, בובות בד וכו'), ללא כל סיבה נראית לעין. גם כשנאל אם יש סיבה לכך, לא ידע לענות. רציתי לדעת האם מדובר בתופעה מוכרת בגיל זה? האם יש משהו שאני יכולה לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנשיכת בדים - תגובה
24/04/2011לימור שלום,
התופעה מוכרת לי, בדרך כלל היא נובעת מאי-שקט : כמו חרדה או מבוכה של הילד, וצורך "לעשות משהו" בגלל הרגש המציף. יש ילדים שמושכים בבגד, ויש כאלה שלועסים קצה של הבגד.
בדרך כלל זה חולף.
שימי לב מתי זה קורה, ואז תביני טוב יותר מה הסיבה. אולי כשהוא במקום חדש ? עם אנשים זרים ? טוב לדבר אל הילד, ולשאול אותו מה הוא מרגיש בזמן הזה : הוא עצוב ? כועס ? פוחד? שאלי אותו מה הוא רוצה, מה יעזור לו.
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחפים אלימיםמחפשת תשובות23/04/2011בני בן השנתיים וחצי ,ילד ורבלי, ללא בעיות מוטוריות או קוגנטיביות, גמול ובריא. הבעיה שיש לו התקפי אלימות לא מוסברים, ללא התגרות מצד ילד או אח שלו, ועל אף שהוא יודע בוודאות מה מותר ומה אסור, נראה כי הוא לא מצליח לשלוט בדחף האלים.
אשמח לשמוע מה אתם ממליצים, כי זה גורם סבל גם לו וגם לסובב אותו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחפים אלימים - תגובה
24/04/2011אמא יקרה שלום,
הרבה ילדים בין גיל שנה וחצי לשנתיים וחצי עוברים תקופה של התנהגות אלימה, "לא מוסברת".
ההסבר שלנו, הפסיכולוגים, הוא, שהילד עדיין אינו שלוט בשפה בצורה שוטפת, עדיין מתקשה להבין רגשות ולתת להם שם, ולכן, לפעמים כשמשהו מציק לו, ואולי אפילו כשהוא מתרגש משמחה, הוא מגיב בנשיכות או דחיפות.
כמובן שצריך להעביר לילד מסר ברור שזו התנהגות לא מקובלת, ואפשר לעבות זאת באופן מילולי, ע"י אמירת "לא" ו"אסור" באופן תקיף ובטון כועס, כמו-כן, אפשר בפיזי לתפוס לילד את שתי הידיים (לא לגרום לו כאב!) ולהחזיק אותן צמודות לגוף שלו דקה-שתיים, כדי שיבין שאסור להפעיל את הידיים בדרך שעשה.
זה לוקח כמה זמן, אבל ילדים לומדים ומפנימים, ומפסיקים.
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה עזרה בבקשהטלי22/04/2011יש לי ילד בן 2.9 הוא לא היה מעוניין להוריד את הטיטול למרות שכבר יותר מחודש עושה את הקקי רק בשירותים. הוא אומר שיש לו אנחנו מורידים טיטול הוא עושה ומחזירים חזרה. השבוע החלטתי להוריד לו את הטיטול , חשבתי שיהיה קל מאחר וחצי הוא כבר עושה בשירותים ודווקא עם הפיפי יש בעיה גדולה. הוא שומר אותו עד ממש הרגע האחרון ואז או שמצליחים להגיע לשירותים (וגם אז לוקח לו זמן לשחרר) או שמפספס לגמרי או שמפספס מעט ואז מגיעים לשירותים והוא ממשיך. אני לא יודעת מה לעשות להחזיר את הטיטול, להמשיך להתעקש?? יש לציין שהפספוסים אינם רבים (בסה"כ 3 פעמים לאורך השבוע) אך הוא גם לא הולך לבד לשירותים, כל הזמן אומר שאין לו ואני מידי פעם במהלך היום לוקחת אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה עזרה בבקשה - תגובה
23/04/2011טלי שלום,
ראשית, את צריכה לשמוח ולהיות גאה שהילד שלך כבר כמעט גמול בגיל כה צעיר.
הוא גם כנראה ילד מיטוחד, כיוון שאצל רוב הילדים, הגמילה מפיפי קלה, והגמילה מקקי נמשכת המון זמן, ואצלו - זה להיפך.
לדעתי, תני לו להמשיך עם הטיטול, ואל תלחצי להוריד אותו. ייתכן, שלבישת הטיטול קשורה לא רק בעצם הגמילה, אלא גם תחושה של בטחון, אולי אפילו נעימות וחמימות.
הזכירי לו לעשות פיפי במשך היום, אל תסמכי עליו בלבד, ואפילו קחי אותו ביד לשרותים.
אבל בניחותא, לא בלחץ.
זה שלב לא פשוט, גם לילד וגם להורים, וצריך סבלנות. בסוף הגמילה היא שלמה.
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה
טלי08/05/2011לשמחתי הילד בשלב זה כבר גמול באופן מושלם - הולך לבד, מתפשט ומתלבש לבד ואני מאד מרוצה. השאלה שלי היא הלילה. לפני מס' ימים שמתי לב שהוא קם עם טיטול יבש לגמרי, כך היה במשך 3 ימים. החלטתי להוריד את הטיטול גם בלילה. באותו יום וביומיים שלאחר מכן הוא קם רטוב. החזרתי טיטול ושוב הילד קם יבש לגמרי. מה לעשות?? להוריד? להשאיר? יש לציין שבצהריים ישן בלי טיטול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה - תגובה
09/05/2011טלי שלום,
אל תמהרי. צריך לראות יציבות בהתנהגות הילד במשך תקופה מסויימת, כדי להיות בטוחים שהילד אכן "עלה מדרגה", וגם אז צריך לזכור, שיכולה להיות נסיגה !
אבל מקובל להמתין כשבועיים שהילד יבש, ורק אז יש יותר בטחון שהוא אכן גמול, במיוחד בלילה.
כל טוב, חג עצמאות שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב מכנסיים ותחתונים בביתאישה21/04/2011הבן שלי בן ארבע וחצי אוהב להיות ללא תחתונים ומכנסיים בבית, שמגיעים אורחים אני ממש צריכה לשכנע אותו להתלבש. איך שהוא מגיע מהגן הוא ישר מוריד מכנסיים לרוב הוא לא אוהב ללכת עם תחתונים לגן.הוא כל היום מותח את אבר מינו ואומר שאיבר המין הוא הנמר לפעמים הוא עצוב ולפעמים הוא שמח....
מה עושים ועל איזו בעיה זה מצביע?
תודה בברכת חג שמח לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא אוהב מכנסיים ותחתונים בבית - תגובה
22/04/2011שלום,
בדרך כלל, ההימנעות מבגדים, במיוחד מכנסיים ותחתונים, וגם גרביים, מעידה על תופעה שנקראת "רגישות-יתר". אני מכירים את התופעה אצל מספר גדול של ילדים, שיש להם כנראה רגישות בולטת בעור, ולכן גומי, או כל דבר לוחץ בבגד מפריע להם.
כדאי לבדוק את העניין אצל מרפאת-בעיסוק, ויש גם טיפולים שונים שעוזרים לכך, כמו מסז'ים למיניהם.
המשחק עם אבר המין הוא תקין, וטיפוסי לגיל, ואין צורך להתרגש מכך, או לדאוג.
נסי לשכנע את הילד לשחק במשחק כשאיננו בחברת אחרים, אלא רק בקרב המשפחה.
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בתהליך הגמילהאמאל'ה20/04/2011שלום לכן,
בני כמעט בן שלוש, לפני שבוע וחצי התחלנו בגמילה מטיטולים. יש לציין שזה בעקבות שכנוע שלנו...לא לגמרי בא ממנו....
הכל הולך מצויין עם הפיפי - לאחר יומיים של פיספוסים - קלט את העניין של לעשות באסלה ומאז לא מפספס, מבקש ללכת לשירותים (אפילו בבית הסבים או במסעדה )
אבל...עם הקקי יש בעיה גדולה. הוא מתאפק ולא עושה, יש לו עצירויות ורק לאחר שלושה-ארבעה ימים של סבל וכאב הוא עושה בתחתון. הוא ישב קצת בישבנון וקצת בסיר אבל לדקה-שתיים ואז קם ואומר "אין לי". אנו לא מצליחים לשנע אותו לשבת יותר ובסבלנות.לא רוצה טיטול.
חשוב מאוד לציין שלפני כחודש נולדה לו אחות קטנה והוא מקבל אותה אך כמובן יש קנאה והמצב דורש הסתגלות, הוא מקבל מאיתנו המון תשומת לב.
איך ניתן לעזור עם הקקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה בתהליך הגמילה - תגובה
21/04/2011תמי שלום,
את מציינת שתי עובדות, שפועלות "נגד" הגמילה : האחת, שהיוזמה לא באה מן הילד, ובכך הוא מסמן שאיננו לגמרי בשל. השנייה - שיש אחות קטנה בבית, וזה בוודאי שינוי דרמטי ולא נוח מבחינת הילד. באופן עקרוני, זה גם זמן לא טוב להתחיל בגמילה.
הקושי עם הקקי, אופייני להרבה ילדים, ואם תשוטטי בפורום הזה, תראי כמה שאלות יש בעניין, בדיוק עם אותה בעייה. יותר קל לילד להתרגל להשתין באסלה, מאשר להתרגל לשבת על האסלה כדי להתרוקן. יש כנראה משהו במצב הזה, שגורם לילדים לחוסר יציבות פיזית, לאי-נוחות, לפחד מנפילה, והם חוששים מכך.
אין דרך לשכנע, אלא לתת לילד את הזמן להתרגל.
ועד שמתרגלים, יש ילדים שמסכימים לטיטול, ויש ילדים שמסכימים לסיר. אין טעם, וזה לא נכון ללחוץ.
נסי לחפש סיר שהילד יאהב. נסי להציע לו פרס קטן אם יעשה קקי בסיר או בטיטול, אולי יתרצה.
אם לא - אין ברירה, אלא לתת לו ללכת בדרכו, עד שיסכים לעשות באסלה, ונקווה שזה יהיה במהרה.
הכי חשוב הוא למנוע ממנו להתאפק ! אם הילד מתאפק, נוצרת עצירות, ואח"כ נגרמים כאבים ביציאה. הכאבים מרתיעים את הילד עוד יותר, ונוצר מעגל קסמים קשה לטיפול.
כדאי אפילו לשקול לתת לילד מעט שמן, או לקסטיב, כדי שלא יוכל להתאפק.
סבלנות. זו תקופה קשה, אבל היא מסתיימת. כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילההילה19/04/2011שלום,
בני בן השנתיים וחצי החליט אתמול שהגיע הזמן להיגמל והוריד את החיתול לבד.
אנחנו כמובן זרמנו עם הרעיון. פיפי-הוא מנסה לשבת בסיר או להשקות את העץ בגינה אבל לא יוצא לו כלום. רק באמבטיה הוא מצליח או במיכנסיים.... האם זה בסדר לאפשר לו לעשות באמבטיה (אנחנו לוקחים אותו לשם הוא לא מבקש)? הוא אומר יש לי פיפי אבל לא יוצא לו כלום. קקי יצא אתמול בסיר, היום ביקש מס' פעמים, ישב המון, אך לא יצא כלום. האם לאפשר לו לעשות בחיתול את הקקי? להציע לו חיתול כדי לעשות? אני מפחדת שלא יפתח עצירות.תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה - תגובה
20/04/2011הילה שלום,
ברור שהילד עדיין לא בשל לגמילה, אבל יש לו מוטיבציה, והוא כבר מעוניין.
לכן, בהחלט כדאי לזרום איתו ככל שניתן.
אפשר להציע לו חיתול, זה לא מזיק, חשוב לנסות, שלא יתאפק ולא תתפתח עצירות.
נסי ותראי מה הוא מעדיף.
והעיקר - זו תקופה של נסיונות ושינויים, וחשוב להיות סבלניים ורגועים, גם אם לא יצליח, גם אם יהיו נסיגות.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטוריקה עדינהחסוי19/04/2011שלום רב,
בתי בת שנתיים ואני חושבת שיש לה קושי במוטוריקה עדינה, היא מתקשה לחזיק שרוך ולהשחיל, האחיזה שלה לחפצים וקוביות מאוד חלשה, כיצד ניתן לחזק את המוטוריקה העדינה בגילה, אגב הגננת המליצה לי לתת לה אטבי כביסה אבל קשה לה עדיין ללחוץ עליהם... אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוטוריקה עדינה - תגובה
20/04/2011אמא יקרה שלום,
בגיל שנתיים עדיין מוקדם מאד לשפוט לגבי מוטוריקה עדינה. זו רק ההתחלה....
אפשר לעבוד עם הילדה על תפיסת שרוך והשחלת חרוזים, אפשר לקנות לה מדבקות קטנות, ולתרגל איתה את ההדבקה שלהן על דף נייר.
טוב לעבוד עם הילד על עיבוד פלסטלינה או בצק : ללוש, לגלגל לנחש ארוך.
אין צורך להגזים, אין צורך ללחוץ. העיקר שהילדה תהנה, וגם אתם.
בהצלחה!
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם עצלנים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)