פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "שיפוט חברתי לקוי באופן חלקי" ???
    רונן
    06/04/2011

איך מטפלים בבעיה כזו אצל ילד בן 13 שאובחן עם odd ?
    יועצת ביה"ס אמרה שההתנהגות שלו באה ממקום של רצון לשליטה בכדי להרים את הדימוי העצמי שלו בעיני הסביבה רק שהוא בחר בדרך רעה לעשות את זה...!
    הבעיה שביה"ס לא מסוגל להפעיל עליו סנקסציות על איחורים כרוניים ואי-שיתוף פעולה במהלך הלימודים{סרבנות פאסיבית} מבחינתם כל עוד הוא לא מפריע אז שלא ילמד בכלל...לפעמים כשהוא אומר למורה:"את צריכה למות" אז משעים אותו למחרת...!
    כפי שכבר כתבתי הוא לא רוצה ללכת לפסיכיאטר {מלבד האיבחון } והוא לא רוצה ללכת לפסיכולוג או לקחת תרופות...כשאני מבקש ממנו שיבוא לטיפול הוא אומר לי שאני עשיתי אותו משוגע או שטויות אחרות כגון:"ההורים שלך לא אהבו אותך ובגלל זה הם זרקו אותך למוסד..." או :"אני לא מבין למה אימא התחתנה איתך הרי היא בכלל לא אוהבת אותך..." היועצת אמרה שהוא מנסה לערער אותי בכל דרך ולאימא שלו הוא לא עושה את זה כי הוא יודע שזה לא יעזור לו..."{הפסיכיאטר הגדיר אותה "אישה פאסיבית עם קושי להכיל רגשות ילדיה"} אני לא מראה לו שאני נפגע מפני שאני יודע שהוא מדבר שטויות אבל אני רוצה לעזור לו כדי שהוא לא יגיע למצב יותר גרוע...!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• "שיפוט חברתי לקוי באופן חלקי" ??? - תגובה

07/04/2011

שלום,
    סיפור עצוב . בוודאי שאתה צריך עזרה מקצועית, גם עבור הילד, וגם עבורך.
    אולי בית-הספר יוכל לשכנע את הילד ללכת לטיפול, אם יציבו תנאי להמשך ההשתתפות שלו בלימודים. אולי תוכלו לגייס את אחד החברים הקרובים שלו לשכנע אותו ללכת לטיפול.
    אין לנו פתרונות קסם. זה גיל קשה, ןכנראה מצב קשה.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי
    שירה
    05/04/2011

שלום ביתי בת שנה וחצי פעוטה שיודעת מה רוצה ועומדת על שלה לאחרונה שאני מרדימה אותה היא מרימה עלי יד אני כועסת עליה זה לא עוזר היא פשוט צוחקת וממשיכה בשלה לפעמים היא ממש מכאיבה ואני לא יודעת מה לעשות שזה יפסק איך גורמים לילד בן שנה וחצי להבין ולהפסיק יש הרבה מצבים שהיא פשוט עושה דווקא מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי - תגובה

06/04/2011

שירה שלום,
    ככל הנראה, ילד בן שנה וחצי עדיין אינו מבין באופן מלא את תחושת האחר, ומה אסור.
    דברי אליה בטון רציני ובפנים רציניות, כך שתקבל את המסר שאת כועסת. אפשר גם לתפוס את ידיה ולאחוז בהן כמה שניות, כדי לחזק את המסר באופן פיזי. היא תלמד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרי לי בבקשה
    נ
    05/04/2011

שלום רב ,
    אני אמא ל- ילד בן 4 וילדה בת שנתים וארבע..
    הילדה מאוד קשה ואני אכתוב עליה.. קודם כל שתיהיה בריאה ! היא כל הזמן צועקת , צורחת מבקשת משהו ואוי אם לא נותנים לה .. צורחת גם באמצע הלילה מרביצה וכו' וכל הזמן עומדת על המשמר ואני לא מצליחה למצוא דרך "לחנך אותה" מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרי לי בבקשה

הוספת תגובה

• עזרי לי בבקשה - תגובה

06/04/2011

שלום,
    גיל שנתיים הוא גיל קשה יחסית : הילד בשלב של מאבק על עצמאות, והשפה שלו עדיין אינה מפותחת מאד, אז קשה לו להתבטא באופן חופשי, ולכן לדעתנו רואים את המכות ואת הצעקות, כביטוי לתחושות של הילד.
    סבלנות. כשהיא "משתוללת", התעלמי. אפילו צאי מהחדר. זו תקופה שחולפת, והילד לומד שבדרך זו לא ישיג את מה שהוא רוצה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה
    מישהי
    05/04/2011

שלום,
    בתי בת שנתיים, בעוד 5 חוד' אני אמורה ללדת
    איך מכינים אותה לקראת בואה של אחותה?
    התחלתי להסביר לה על הבטן שלי,ושיש לי תינוק..אבל אני מתארת לעצמי שזהו גיל של קינאה ותשומת לב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה

הוספת תגובה

• הכנה - תגובה

06/04/2011

שלום,
    הילדה בוודאי חשה בשינויים שעוברים עלייך, אבל לא ברור עד כמה היא מבינה מה המשמעות של דברים שיקרו בעתיד, כמו תוספת תינוק הבייתה, וכל המשתמע מכך.
    דברי על זה, אפשר גם להיעזר בספרים רבים שיש היום לילדים קטנים, עם תמונות.
    אבל ההבנה הממשית תגיע כשתחזרי הבייתה עם התינוק בשעה טובה. אז חשוב יהיה שתתאזרי בסבלנות, ותתארגני גם לשמור על פנאי עבורה.
    שיהיה במזל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות רגשיות קיצוניות לביקורת...
    רונן
    04/04/2011

הבן שלי בן 13 ואובחן עם add+odd הבעיה היא שלפעמים הוא מאבד שליטה והתגובות הרגשיות שלו מאוד קיצוניות {צועק כמו משוגע על כל ביקורת הכי קטנה} ועושה רושם שיש לו: 'הפרעה במצבי רוח'
    העניין הוא שזה מכוון רק אלי {האבא} ולטענתו אני צריך למות...כשאחד ממצבי הרוח שלו מתחיל הוא יכול לדקלם את זה מבוקר עד ערב שאני צריך למות...יועצת ביה"ס אמרה שאני צריך להתעלם וכל עוד הוא לא אלים או שובר דברים בבית אז פשוט להבליג מפני שזו הדרך היחידה לעזור לו...היום אמרתי לו שעד שהוא לא יכיר בעובדה שיש לו בעייה של הפרעה במצבי רוח לא ניתן יהיה לעזור לו....הוא מקבל קונצרטה 36 מ"ג אבל בחודשיים האחרונים הוא הפסיק לקחת בטענה שזה מרדים אותו והוא מסרב ללכת לרופא בכדי להחליף את הכדורים...!
    אחת לשבוע הוא מושעה מביה"ס בגלל התחצפויות למורים מקצועיים...הוא מסרב ללכת לפסיכולוג ולא ניתן לקחת אותו בכוח!
    השאלה שלי היא האם באמצעות ההבלגה שלי זה יעבור לו? כמו-כן הוא עושה את זה רק לי ולא לאימו או לאחיותיו אותן הוא מאוד אוהב...{אני מאמין שגם אותי בדרך שלו}
    אני רוצה לציין שהייתי בטיפול משפחתי לבד במשך שנתיים מפני שהוא ואימו לא רצו לבוא-אני גדלתי במשפחה מאוד פתולוגית עם הפרעות אישיות של שני ההורים ולכן כילד הייתי מאוד אומלל ולכן הלכתי לטיפול...!

הוספת תגובה

• תגובות רגשיות קיצוניות לביקורת... - תגובה

05/04/2011

אבא יקר שלום,
    בנך נמצא בגיל ההתבגרות, והרבה פעמים בגיל זה, הילדים מתנגדים לקבל תרופות, מכל סוג ובכל מחלה, וגם - התגובות הרגשיות שלהם מתחזקות מאד.
    בוודאי שקשה לך להתמודד עם כעסיו של הילד, כאשר הם מופנים כלפיך.
    לפי תיאורך, גם בבית-ספר המצב קשה.
    לכן, הייתי מציעה לך ללכת עם הילד לייעוץ, דווקא אצל פסיכיאטר, ואולי הוא ימצא דרך לשכנע אותו לקבלת טיפול תרופתי שירגיע את ההתפרצויות הרגשיות הקיצוניות.
    כינתיים, הדרך היחידה היא להתאזר בסבלנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-3
    אווה
    04/04/2011

שלום,
    בני בן שנתיים ושלושה חודשים, בכל פעם שאני נכנסת לשירותים הוא מתחיל לצרוח ועומד מחוץ לדלת. גם כשאני מדברת אליו הוא לא נרגע. אני לא מסכימה שיכנס לשירותים איתי. האם זה נכון לעשות? מה אפשר לעשות כדי להפחית חרדה? (זה קורה כמובן בכל פעם שאני צריכה ללכת לרגע, אפילו אם יש אנשים אחרים סביבו שהוא מכיר...)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ו-3

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-3 - תגובה

05/04/2011

אווה שלום,
    אנו מכירים תופעה כזו, והיא חולפת.
    זה בהחלט בסדר לעמוד על זכותך לפרטיות, ובסופו של דבר הילד לומד ונרגע.
    סבלנות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק צבעים
    אוקסנה
    04/04/2011

שלום. הילד בן 4 וחצי לא אוהב לשחק עם צבע מים. האם יש שיטה ללמד אותו משחק על "אילו שני צבעים מרכיבים את הצבע..."? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משחק צבעים

הוספת תגובה

• משחק צבעים - תגובה

איריס ברנט
    04/04/2011

אוקסנה שלום, זו לא שאלה בדיוק מתחום הפסיכולוגיה. אבל סתם מידע כללי, את יכולה לקחת גם צבעי פנדה ולצבוע אחד על השני או טושים, וגם לקחת ניירות צבעוניים שקופים בצבעים בסיסיים ולשים אחד על השני. אולי למי מהקוראות יש רעיונות נוספים?

בברכה,
    איריס ברנט
    פסיכולוגית התפתחותית ומשפחתית מומחית
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי
    קרן
    04/04/2011

היי
    הבן שלי בן שנה וחצי, הוא התחיל ללכת כבר בגיל 11 חודש.
    כיום עדיין לא הולך יציב לחלוטין , הוא מרבה ליפול, הוא יציב , מתנדנד קדימה ואחורה,
    יש לא בעיות אוזניים לא כרוניות אבל אם יש לו חום זה מרבית הפעמים אוזניים,
    הרבה אנשים מעירים לגבי הנפילות שלו.

האם זה משהו שצריך לבדוק בהתפתחות? עניין האיזון אולי יש משהו באוזניים?

בבקשה את עזרתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי - תגובה

איריס ברנט
    04/04/2011

קרן הי, למיטב ידיעתי אין קשר בין דלקות אוזניים לבין נפילות. באוזן נמצא מרכז השיווי משקל אך זה לא קשור לדלקות. כדאי לשאול רופא מומחה לתחום זה. בגיל 11 חודש זה טבעי שאין יציבות עדיין ומרבים ליפול. תנסי אולי נעליים יציבות. אולי הוא מעצמו חש צורך למהר מידי בהתפתחותו. לא צריך לרוץ! לאט לאט!

בברכה,
    איריס ברנט
    פסיכולוגית התפתחותית ומשפחתית מומחית
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורופן בזמן הריון
    אמא מודאגת
    04/04/2011

שלום,
    קראתי היום את הכתבה על הנורופן ועל כך שאסור בשום אופן לקחת את הכדור הזה בשליש השלישי של ההריון.
    כשהייתי בהריון עם ביתי (שכיום בת שנתיים) סבלתי מאוד מכאבי שיניים ובשליש השלישי (אחרי טיפולי שורש ואחרי שכבר לא הצלחתי לעמוד בזה) נטלתי הרבה מאוד נורופן.
    האם עליי לדאוג? אם היה משהו בעקבות הכדורים הייתי רואה זאת?
    ביתי מתפקדת מצויין והכל איתה בסדר פרט לכך שקצב הגדילה שלה קצת נמוך ביחס לאחרים. היא מתחת לאחוזונים בגובה ובמשקל אך היא גדלה בקצב אחיד, היא פשוט נראית טיפונת יותר קטנה מבני גילה.
    האם יכול להיות שזה מכיוון שנטלתי את התרופה??? האם יכול להיות שעשיתי לה נזק שעדיין אינני יודעת עליו או שאם היה משהו זה כבר היה עולה?

אנא ענו לי בהקדם, אמא מודאגת.....

לקביעת תור
    סגירה
    נורופן בזמן הריון

הוספת תגובה

• נורופן בזמן הריון - תגובה

05/04/2011

אמא יקרה שלום,
    ידוע כי התגובה לנורופן היא מיידית, והתגובה היא פגיעה בכבד. אם לא קרה לך שום דבר אז, סביר שהכל בסדר, ואין סיבה לדאגה.
    כל טוב, והרבה בריאות, לך ולילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש בדרך
    אני
    04/04/2011

בוקר טוב,
    אני בחודש תשיעי להריוני ומאוד אשמח לתשובה ועזרה.
    בקרוב מאוד אני אמורה ללדת אח לביתי בת השנה.
    לפני מחספר ימים הגיע אליי חברה עם בנה בן החודש כאשר הוא בכה ביתי התעוררה משנת הלילה אומנם לאחר מספר דקות החזרתי אותה לישון.
    כיוון שמדובר בבן של חברה לא בטוח כאשר יגיע האח הקטן אוכל בשניות להגיע לביתי בת השנה ולהרגיע אותה.
    אציין כי בנוסף בזמן שביתי ישנה את שנת צהריים ובזמן שנת הלילה השמעתי בבית בכי של תינוק (דרך המחשב הנייד) והיא שוב התעוררה.
    כמובן שבטוח שניות הגעתי להרגיע אותה וגם לאור סקרנות הראתי לה כי אין תינוק בבית.

שאלתי היא האם יש משהו לעשות כדי להכין את "השטח " לאח החדש?

בתודה מראש אני

לקביעת תור
    סגירה
    אח חדש בדרך

הוספת תגובה

• אח חדש בדרך - תגובה

04/04/2011

שלום,
    ראשית - שתהייה לך לידה קלה, בשעה טובה ובמזל טוב!
    לגבי התגובות לבכי - אני בטוחה שהילדה תתרגל בתוך כמה ימים, תרגע, ולא תהייה בעייה, במיוחד כאשר אני משערת שבתחילה, התינוק יישן בחדר השינה שלכם, בחדר נפרד מהילדה.
    קשה להכין ילד בן שנה להולדת אח, ההבנה עדיין מוגבלת מדי, אבל למזלנו - ילדים הם סתגלנים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3
    גננת
    03/04/2011

שלום וברכה, אני גננת בגן עם ילדים בני 2-3 יש לי ילד בגן חודש הבא בן 3 ילד מתוק ומקסים חכם מאוד בעל ידע רחב בהמון נושאים וזיכרון מצויין התפתחות שפה גבוהה מהרגיל אך משהו שונה לי אצל ילד זה ואני לא מצליחה לשייך את השוני לשום דבר שהכרתי עד כה
    הוא נמשך רק לילדים הקטנים ביותר בגן הוא מחכה התנהגויות של ילדים עד לפרטים הקטנים ילד נופל הוא נופל אחריו ילד מתכופף להרים כפית הוא אחריו ועוד ועוד...
    לעיתים הוא מאוד מציק ושמסבירים לו לא נראה שהוא במין.,חברו הטוב בוא ילד סן 2 יחד הם רק משתוללים קופצים מעיפים חול , אוכלים חול... יש חבורת ילדים בני 3 המשחקים במשחקים יותר מורכבים אשר יכל להשתתף איתם הם בהתפתחןת שפתית וקוגנטיבית יותר קרובה אליו מאשר הילדים הקטנים אך הוא מעדיף לשחק עם הילד הצעיר והציק לילדה הצעירה בגן , שום הארה ובקשה שלנו לא עוזרת הוא מגיב במילה: אה ושניה אחרי זה ממשיך שוב.
    מה נראה לכם? הכל בסדר או כדאי לשלול לאבחון ואם כן באיזה תחום?
    תחושתית נראה שבסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3

הוספת תגובה

• ילד בן 3 - תגובה

איריס ברנט
    03/04/2011

גננת שלום רב, נראה לי שאכן רצוי להתיחס ולבדוק. המוקד נראה חברתי-רגשי. אולי זה יושב גם על קושי תקשורתי-פרגמטי, של הבנת סיטואציה חברתית. ייתכן והפעוט המתוק שואב ביטחון וכוח או תשומת לב מהמשחק עם הקטנים וקל לו יותר לעשות אינטראקציה איתם. הייתי בודקת את זה באיבחון פסיכולוגי התפתחותי-רגשי.

בברכה,

איריס ברנט
    פסיכולוגית התפתחותית משפחתית
    0546876801

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גננת
    04/04/2011

תודה רבה, עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 וחודשיים, שלא מצליחה להתחבר...
    גלית
    03/04/2011

הבת הגדולה שלי בת 4 וחודשיים והקטנה בת שנתיים ו-8ח'. שתי הבנות חברות מאוד טובות, משחקות הרבה יחד. הבעיה היא בקשרים חברתיים עם ילדים אחרים. הקטנה בסדר גמור, יודעת להשתלב אולם לעיתים מושפעת מהגדולה ועומדת בצד ולא משתתפת. הגדולה, ילדה עדינה, ביישנית ועקשנית. בחברת ילדים ברוב המקרים היא משתלבת ומשחקת אבל, היא הרבה מתעקשת, רוצה שישחקו לפי הכללים שלה, הרבה מאוד בוכה, וגם לפעמים לא משחקת כלל. אתמול היינו עם חברים, והיו בנות בגילה. הבנות שיחקו יחד והיא פשוט התלוננה על כל דבר ורק בכתה. מה עושים? אני מפגישה אותה עד כמה שאני יכולה עם חברים, למרות שאם אני לוקחת ילדים שאני מכירה כדוגמא, אף הורה לא משקיע ומפגיש עם חברים כמו שאני עושה ועדיין הילדים שלהם משתלבים ושלי לא. מה עושים? זה מאוד מפריע לי , הייתי רוצה שהיא תשחק כמו כל הילדים, עוד דוגמא, לכל מקום שהיא הולכת היא רוצה שאתלווה אליה, דבר שגם מפריע לי, ואם אני לא הולכת אז היא לא מוכנה לכלום.

אשמח לכל תשובה

הוספת תגובה

• בת 4 וחודשיים, שלא מצליחה להתחבר... - תגובה

03/04/2011

גלית שלום,
    את רואה את הפער בין הבנות, כאשר כל אחת עם האופי המיוחד שלה. הגדולה כנראה מסוגרת יותר, פחות עצמאית, אולי יותר חסרת בטחון ולכן דבוקה אלייך, בעוד הקטנה חפשית ועצמאית, חברותית ופתוחה.
    נסי להיות סבלנית איתה, ולהתעלם מהבכי והתלונות. תני לה להתמודד, ולבחור, אם היא רוצה להשתלב במשחק או לא. גם אם תשב בצד ורק תסתכל, זה בסדר.
    רובם של ילדים כאלה מתקדמים יותר לאט בקשר החברתי, אבל משתפרים עם הזמן.
    סבלנות. המשיכי לנסות לעזור לה, אבל אל תבטאי כעס אם זה לא מצליח. להיפך, עודדי אותה שזה לא נורא. הרי באמת קשה לה.
    אם בגיל 5 התמונה עדיין תהייה קשה, תוכלי לחשוב על טיפול רגשי. כרגע, אפשר להמתין.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות זעם
    חני
    02/04/2011

שלום רב, בני,5, מטופל זה 3 שנים בשל חוסר וויסות. בשבועיים האחרונים התחילה בעית אלימות קשה כאשר אחת המטפלות ניגשת לבקש ממנו לעשות / לא לעשות משהו- זה מתחיל בהוצאת לשון ומגיע לזריקת חפצים הנמצאים בקרבתו- כולל כיסאות. ידוע על קושי במעברים ומטופל גם בכך. הוא ילד יחסית רגוע וזה החל באופן פתאומי. החלטנו לקחת אותו הביתה ולהרחיק אותו מהגן כל פעם שזה קורה כדי שיבין שלא יוכל להישאר עם התנהגות שכזו - וזה לאחר שבגן ניסו דברים שונים כמו - שיחה, חיבוקי דב וכו'- אודה ואשמח לעצה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זעם

הוספת תגובה

• התפרצות זעם - תגובה

03/04/2011

חני שלום,
    אני מקווה שהילד מטופל בגישה מוצלחת, וכך יש לקוות שיחול שיפור והתופעה תיפסק במהרה.
    בינתיים בהחלט חשוב להעביר לו מסר של כעס כאשר הוא מתנהג בדרך לא מקובלת, וההרחקה מהחברים היא דרך נכונה ויעילה.
    אפשר גם לחשוב על טבלת חיזוקים חיובית : אם יתנהג יפה כל היום, יקבל מדבקת סמיילי, ואם יצבור 3 מדבקות - יקבל פרס קטן.
    במקביל, כדאי לבדוק עם הגננת, מה גורם להתפרצויות אלה : אולי יש גרוי מסויים, או מצב מסויים שגורר אותן, ואפשר לסלק את הסיבה (למשל : ילד שמתגרה בו, או מצב שהוא נכשל במשהו).
    כדאי שמי שמטפלת בו (מרפאת-בעיסוק ?) תשוחח עם הגננת, ויחד ינסו לזהות את הסיבות, וכך הטיפול יהיה יותר יעיל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא דואגת
    אמא מודאגת
    02/04/2011

יש לי בן בן 1.2
    לפעמים נראה שהוא מבין מה שמדברים אליו (מביא כדור, מביא לאמא וכו...)
    לפעמים נראה שהוא מנותק ואני יכולה לפנות אליו 10 פעמים ולא תהיה תגובה.
    האם זו תופעה נורמלית?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא דואגת

הוספת תגובה

• אמא דואגת - תגובה

03/04/2011

קרן יקרה,
    נראה לי כי את עסוקה כל כולך בדאגה לגבי אוטיזם.
    אי אפשר לענות לך על כך דרך האינטרנט. הכל הוא עניין של פרופורציה, מאחר שמדובר , כפי שאת יודעת, בספקטרום רחב ובדרגות שונות.
    באופן כללי, לכולנו יש מצבים שאנחנו מתעלמים מהסביבה ולא מגיבים, גם כמבוגרים, ובמיוחד כשמדובר בילד.במיוחד - ילד כה צעיר !
    הצעתי לך לבדוק שמיעה, כדי להיות בטוחה שהיא תקינה.
    השתדלי לא לדאוג, וכנראה הכל בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים
    אמא מודאגת
    02/04/2011

יש לי בן מתוק בן שנה וחודשיים.
    אני מודאגת
    הוא לא מחקה שום דבר שאני מנסה ללמד אותו- לא מחיאות כפיים, לא אור, לא ידיים למעלה וכו.... הוא לא מצביע אלא מנסה לקחת לבד ואם לא מצליח מתעצבן.
    לא מדבר אלא מקשקש
    ברוב המקרים מגיב לשם שלו
    לעומת זאת אוהב לשחק בכדור, מתגלגל מצחוק מאחיו הגדול, מבין הוראות מאוד פשוטות, אוהב קוקו/מחבואים מאוד
    חייכן
    עושה לא עם הראש
    מבין מה אסור ובודק אותנו
    עדיין לא הולך לבד רק סביב דברים

מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• אני אחדד את מה שאני רוצה לשאול

אמא מודאגת
    02/04/2011

האם יכול להיות מצב שילד שהוא חייכן, צוחק, משחק,עם חרדת זרים שצריך את ההורים יכול להיות אוטיסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אחדד את מה שאני רוצה לשאול - תגובה

02/04/2011

קרן שלום,
    נראה שכיום הפחד מאוטיזם משתלט עלינו ומציק לנו הרבה מעבר להגיוני ולסיבר.
    לפי תיאורך, אין רמז לאפיונים של אוטיזם.
    יותר מזה - עולה מדברייך גם חשש לעיכוב התפתחותי, ואין זה כך. כל מה שאת מציינת לגבי הילד הוא תקין לגילו, וגם אם איננו מחקה תנועות שאת מנסה ללמד אותו, זה "בסדר".
    השתדלי לא לדאוג, ויותר להינות. זה גיל נפלא !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מחקה

אמא מודאגת
    02/04/2011

אז למה הוא לא מחקה?
    למה הוא לא מצביע? במקום להצביע הוא מתעצבן עד שהוא מקבל את מה שהוא רוצה.
    ואין אני יכולה לדעת שזו התפתחות מאוחרת ולא חס וחלילה משהו רציני יותר?
    ועוד שאלה,
    הילד מגיב לשמו אבל לא תמיד..... מה זה אומר?
    לפעמים הוא מגיב לפקודות פשוטות כמו תן לי ולפעמים מתעלם (בדרך כלל כי הוא עסוק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מחקה - תגובה

03/04/2011

קרן שוב שלום,
    ילדים רבים אינם מחקים, וגם אינם מצביעים, עד גיל שנה וחצי ויותר.
    את יכולה לדעת שזה לא אוטיזם - ע"י כך שאת רואה התנהגויות נורמטיביות של קשר ותקשורת, שלא קיימות באוטיזם : למשל קשר-עין, למשל בקשה של דברים, למשל שהילד בא להתנחם אצל האם כשהוא עייף או קיבל מכה.
    גם לגבי תגובה לשם, או מילוי הוראה - כמו לגבי חיקוי : ילד אינו רובוט, ולפעמים אינו קשוב, או עסוק במשהו אחר, או שפשוט איננו רוצה !
    חשוב לבדוק שמיעה, ולדעת שהיא תקינה, והאזניים בריאות. יש מצבים של נוזלים באזניים, שאינם מתבטאים במצב מחלה, אבל פוגעים ברמת השמיעה.
    פרט לכך - השתדלי לא לדאוג !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה