מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפניה לקלינאית תקשורתדבש05/06/2011
שלום רב
בני בן השנתיים+ היה באבחון בהתפתחות הילד ושם הפנו אותי לטיפול אצל קלינאית תקשורת. באותו המקום יש עומס רב ואין קבלת מטופלים,נאמר לי לקבוע באופן עצמאי. ביררתי דרך הקופה ושם אמרו שהם ממנים רק מגיל 3,ושאין החזר עבור טיפול פרטי,אז שאפנה למרכז התפתחות הילד- שם נקבל טיפול.
בהתפתחות הילד אומרים תפני לקופה. לא הצלחתי להבין מה לעשות ואם עליי לקבוע פרטי ללא השתתפות הקופה. האם תוכלי להבהיר לי את השיטה? אני אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לקלינאית תקשורת - תגובה
06/06/2011דבש שלום,
אינך מציינת לאיזו קופה את שייכת, לא כל הקופות נוהגות באותו אופן.
עקרונית, אזרח זכאי להחזר תשלום עבור הטיפול, גם טיפול פרטי מלא, אם זמן ההמתנה הוא מעל 3 ח'. לא כל הקופות מקפידות על כך. כמו-כן, יש אנשי מקצוע הטוענים שטיפול שפתי לא יעיל מתחת לגיל 3, ולכן אפשר להמתין עם הטיפול. לפעמים (תלוי בילד ובבעייה) זו טענה צודקת, ובאמת ילד צעיר אינו תמיד בשל לשתף פעולה בטיפול שפתי.
כדאי לך לדבר עם קלינאית התקשורת האחראית. ייתכן שתוכל לפגוש אתכם פעם בחודש בינתיים, ולהדריך אותך איך לעבוד עם הילד, כדי לגרות את התפתחות השפה. ייתכן, שמספיק שהילד יהיה במעקב אחת לחדשיים, ואולי תחול התקדמות ספונטאנית.
אם יש לך ביטוח משלים, ייתכן שהם יוכלו להשתתף במימון טיפולים פרטיים. כדאי לבדוק.
לא פשוט. המערכת הציבורית עמוסה, ואין לה מספיק כח-אדם לתת את השרות המיטבי לכולם.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר הקשבהשגית04/06/2011לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי ילד בן שלוש וחצי ,וילד נוסף שהינו בן חודשיים בדיוק .
בני הבכור {בן השלוש וחצי }הוא ילד מאוד נבון אך הוא לא מקשיב למה שאומרים לו ,לדו"ג הוא ישב על השולחן שבסלון כאשר אומרים לו לרדת מהשולחן הוא ימשיך עם מה שהוא עושה עד שאני מרימה את קולי ואז יש לו תירוץ שהוא לא שם לב או לא שמע ,כך הוא עושה לגבי כל דבר שאני או בעלי אומרים לו או מבקשים ממנו .
אני מניחה שהדבר קשור לאח שלו שנולד ,למרות שהוא מקבל את מלא תשומת הלב מאיתנו ומהקרובים שלו .
אודה לך אם תוכלי לומר לי כיצד עלי לנהוג כאשר אני נתקלת במקרה של חוסר הקשבה מצד בני .
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוסר הקשבה - תגובה
05/06/2011שגית שלום,
בהחלט ייתכן שבגיל זה מדובר ב"מרדנות", כדי למשוך תשומת לב, לבחון את גבולות הסובלנות שלך, וכד'.
הדרך הנכונה ביותר בעיני היא לגשת לילד, לקחת אותו בידך, לא בגסות, אך בתקיפות, ולגרום לו לעשות את מה שנאמר לו.
בדרך כלל, אחרי מספר ארועים, כשלילד ברור שאתם תקיפים ועומדים על שלכם, הוא משנה את דרכו.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה בגיל שנה ושלושהדנה03/06/2011התינוקת שלי בת שנה ושלושה חודשים. במשך חצי שנה מגיל 3 חודשים ועד 9 חודשים היא היתה עם רצועות פלביק לפיסוק בגלל בעיה שהיתה במפרק ולפי ביקורות הסתדרה בגיל 9 חודשים.
היא התחילה ללכת לפני כחודש, אבל ההליכה שלה לא מתייצבת. היא הולכת בפיסוק, ל מהר ומועדת אחרי מס' צעדים. יש לציין שהיא כבר כמעט לא זוחלת, במקום ההליכה על כפות הרגליים שגורמת לה למעוד, כשהיא ממש רוצה להגיע מהר, היא פיתחה לעצמה גם הליכה על הברכיים.
קנינו לה נעלי צעד ראשון ולא נראה שזה עוזר.
מלבד הנ"ל היא מאוד מפותחת במוטוריקה עדינה, ולא היה עיכוב קודם בהתפתחות שלה.
קבעתי לנו תור להתפתחות הילד בעוד חודש.
עד אז - איך אפשר ללמד אותה ללכת נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה בגיל שנה ושלושה - תגובה
04/06/2011דנה שלום,
ברור שכאשר יש בעייה במבנה האגן, ההתפתחות מתקדמת בקצב איטי יותר, וגם ההליכה, מטבע הדברים.
גם ילד רגיל ובריא אינו הולך באופן יציב אחרי חודש, אלא מדדה, על בסיס רחב, בפיסוק רגליים. ייתכן שאין לך צורך לדאוג, והכל כבר בסדר, אבל ייקח עוד קצת זמן עד שהכל יסתדר.
מאידך, אולי כדאי שתהיו בפיקוח ובביקורת של פיזיותרפיסטית התפתחותית, עד שהילדה תלך בצורה טובה. כך מקובל ברוב המכונים להתפתחות הילד.
טוב שיש לך תור בקרוב. בינתיים, אל תעשי שום דבר, עדיף להיזהר ולא לקלקל. סבלנות, זה בוודאי יסתדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים מתאפקתענת02/06/2011הבת שלי כמעט בת שנתיים ועדיין לא התחלנו תהליך גמילה. אני מדי פעם מציעה לה לעשות פיפי בסיר, היא מסרבת ובזה זה נגמר.
בשבועיים האחרונים היא מתאפקת לא לעשות קקי.
ניסיתי נרות גליצרין, שמן פרפין, שזיפים וכל דבר שיכול לרכך את הקקי כדי שידרבן אותה לעשות אבל היא עדיין מתאפקת.
ממה הדבר יכול לנבוע ואיך אני עוזרת לה?
האם להניח לה ולא לעשות מזה אישיו? האם לגשת אליה כשהיא מחזיקה חזק ולעשות איזו פעולה שתעזור לה להוציא/להרגיע?
אני ממש אובדת עצות פה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתיים מתאפקת - תגובה
02/06/2011ענת שלום,
בדרך כלל מקרים כאלה קורים, כאשר היתה צואה קשה, והיציאה היתה כואבת לילד, ואח"כ - הוא משתדל לא לעשות.
אנחנו נוהגים לשתף פעולה במקרים כאלה עם רופא הילדים, בנתינה של חומר משלשל, כמו שמן פראפין, ובהגברת התזונה של סיבים, אשר יגרו את היציאות, בדרך של צואה רכה. חשוב גם לתת הרבה שתייה לילד. כאשר חוויית הכאב נשכחת, הילד מפסיק עם ההתאפקות.
מקווה שגם אצלך זה יקרה בקרוב.
בינתיים - אל תלחצי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. מקווה שיעבור בקרוב.
ענת02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהשרה31/05/2011בתי בת שנתיים וארבעה חודשים
מדברת יפה בלי עין הרע
נמצאת במשפחתון עם בני גילה פלוס מינוס
עושה צרכים בטיטול ובישבנון
בימים האחרונים אומרת כל הזמן קקי.
מה שלומך? - קקי
מה את רוצה לאכול? - קקי
מדברת בטלפון עם סבא וסבתא ואומרת בעיקר קקי וכו'
בהתחלה צחקתי מזה
לרוב אנחנו לא מתייחסים אם כי אני מעירה לה לדבר יפה וגם בעלי
יש מה לעשות? או שזה רק עניין של זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה - תגובה
01/06/2011שלום,
יש תקופות כאלה אצל ילדים, כאשר הם מבינים שמילה מסויימת היא בעלת כוח: להצחיק, או לפגוע, והם עושים בה שימוש יתר.
התגובה היא פשוט להתעלם. זה חולף.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת התפתחות.ליר31/05/2011אני מאוד מקוה שזה קשור לכאן ,כי לא מצאתי פורום שזה יכול להתקשר..
אני בן 17 וכל החיים היו לי בעיות קורדינציה ומוטוריקה,גרוע בכל מה שקשור לשימוש בידיים וברגליים..לפעמים פעולות כה בסיסיות אצלי עדיין מבוצעות ברשלנות מוחלטת.
לפני כמה ימים אובחנתי כילד בעל קשיי קשב וריכוז ,שבעצם היה לי את זה מאז שאני זוכר את עצמי וסבלתי מהזנחה בקטע הזה..על כל זה יש לי הפרעת אישיות וכל הקומפלקס הזה מצתבר להזנחה שגם את הפרעת האישיות אבחנתי לפני כמה ימים שגם ממנה סבלתי כל החיים..
הנקודה פה היא שאני רוצה לדעת עם יש משהו לעשות בקשר לבעיית מוטוריקה.אני יודע ב100% שיש לי את הבעיה הזו..עברתי טסט שביעי על אופנוע!אופנוע סה"כ מצריך חצי מכמות השיעורים לאוטו ונחשב הרבה יותר קל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת התפתחות. - תגובה
03/06/2011לירון שלום,
מצטערת שיש לך כל כך הרבה תחומים של קשיים, שעלייך להתמודד איתם.
אני מקווה שתצליח, בעזרת אנשי מקצוע מתאימים, תשתפר ותתגבר.
בעניין הסרבול המוטורי - נסה לפני למאמן כושר, מישהו בוגר ווינגייט, שיוכל לבנות לך תכנית אימונים שתעזור לך. זה גם עוזר מאד בהרבה מקרים לפיתוח הריכוז והקשב.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי נוכל לעזור
ענת14/06/2011הי לירון,
אם אתה מאזור רחובות, אנו יכולים לעזור לך.יש לנו מרכז לחוגי ספורט וספורט טיפולי , קיימת אפשרות לאימונים אישיים וזה יכול לקדם אותך
אשמח לתת פרטים נוספים
בהצלחה :)
ענת
octagon center* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK15/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_ילדים' id=link]נוירולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיית עיצוריםאביטל30/05/2011שלום רב,
אשמח לדעת באיזה גיל צפויים תינוקות להגות עיצורים כמו :דה, נה, גה. לבד וברצף.
בתי בת חצי שנה עדיין לא הוגה עיצורים אלו. כן משמיעה קולות רבים כולל צחוק. מאד פעילה ומבחינה מוטורית מתקדמת מאד. החלה להתהפך לשני הכיוונים בגיל 4 חודשים, כעת כבר זוחלת על שש ומתיישבת ומרימה את עצמה על ארבע. הנושא השפתי מטריד אותי. האם יש מקום ללכת למכון להתפתחות הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהגיית עיצורים - תגובה
איריס ברנט30/05/2011הי אביטל, יש לביתך עוד מספר שבועות עד שנצפה ממנה לאמר בה-בה או דה-דה או קה. האם היא משמיעה קולות גבוהים ונמוכים לא מובחנים? האם היא יוצרת קשר עין? אם את רגועה מהבחינה הזו, אז חכי וסביר להניח שזה יקרה בקרוב, אם את לא רגועה לגבי הקשר שהיא יוצרת כדאי להתיעץ עם התפתחות הילד או קודם עם אחות טיפת חלב.
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
אביטל31/05/2011הי איריס,
תודה רבה על תשובתך.
לא הבנתי את השאלה לגבי קולות גבוהים ונמוכים לא מובחנים?
היא ממלמלת המון, יוצרת קשר עין, מגיבה בחיוך כל הזמן לכל הסובבים אותה (מוכרים וזרים), צוחקת בקול רם.
בטיפת חלב האחות כבר מגיל 4 חודשים אמרה לי שצריך לשמוע עיצורים והיא זו שהסבה את תשומת ליבי לעניין והמליצה לי כבר לגשת למכון להתפתחות הילד.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס - תגובה
איריס ברנט03/06/2011אביטל הי, סליחה שלקח לי זמן לחזור אליך.אם אחות טיפת חלב שמכירה את הילדה הציעה שתגשי למכון להתפתחות הילד , נראה לי שכדאי לעשות זאת, רק לפחות בשביל שתיהיי רגועה ותדעי האם יש בעיה או לא.
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה אני אובדת עצותרוני28/05/2011ד"ר יוכי היקרה שלום,
אני אמא לילד בן ארבע וחצי, בן יחיד. לילד יש בעיות ריור קשות מאוד אנחנו נמצאים בטיפול לבדיקה האם מדובר בהיפוטוניה, חגורת כתפיים חלשה, או שמא שקדים מוגדלים. בני נמצא בגן עירייה אינו מתחבר ומשחק עם ילדים בכלל הוא טוען שהוא לא רוצים לשחק איתו כי הוא עם רוק. בנוסף הוא בבדיקות בקופ"ח במכון להתפתחות הילד היות ויש לו בעייה של מוטריקה גסה ובנוסף בעיה שלא מצליח לכתוב בכלל ובעיה של תיאום עין יד....(מקווה שלא בלבלתי אותך) בכל אופן יש שני דברים שמאוד, מאוד מטרידים אותי אחד זה שהילד חורק שיניים בשינה בצורה קשה מאוד! שנית הוא מאוד מאוד ילדותית מתנהג עם מבוגרים בצורה תינוקית קופץ עליהם מדבר שטויות(בבית הוא אחרת לגמרי) ואני מסבירה לו שלא נעים להם שהוא מתנהג ככה והוא מבטיח לא לעשות זאת ושוב מתחיל אני ממש מתביישת ומנסה להסביר לו שהוא אוטוטו בן חמש ושהוא בוגר וזה לא עוזר הוא ממשיך עם ההתנהגות המבישה הזאת אני ממש מתביישת ללכת לחברים, מה עושים???? האם זה בגלל שאין לו חברים? מה ניתן לעשות שיתנהג יותר בבגרות, שיהיו לו חברים(אני מזמינה חברים אבל הוא משחק לבד ולא איתם) בבקשה תני לי עצה אני אעשה הכל שיהיה לו טוב (יש לציין שהוא מאוד מפונק וקונים לו כל דבר שמבקש האם זה משפיע? אנא עזרתך גם לגבי חריקת השיניים) אלפי תודות
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בבקשה אני אובדת עצות - תגובה
30/05/2011רוני שלום,
את מדברת על מספר קשיים, במספר תחומים, כמו מוטוריקה, קושי חברתי וכד'.
זה קורה, וזה אופייני, שבעייה מסויימת גוררת קשיים נוספים.
לכן יש מכונים להתפתחות הילד, שפועלים בצוותים רב-מקצועיים : גם פיזיותרפיסטים, גם קלינאיות תקשורת, גם מרפאות בעיסוק, גם רופאים. היתרון הוא לראות את הילד בשלמות, ולתכנן יחד את הטיפולים שהוא זקוק להם.
אני מאד ממליצה לך לבקש מרופא הילדים שלכם הפנייה למכון כזה באיזור המגורים שלכם.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישר כוח
רוני30/05/2011המון תודה על העבודה המבורכת שאת עושה.
גם אם לא נתת לי את הפיתרון
יש בך הכוחות לומר גם דברים מרגיעים
יישר כוח
רוני,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפחתון או בית לילדה בת 1.3ליאת26/05/2011שלום שלום,
אחרי חופשת לידה ארוכה (מאוד) מתחבטת קשות האם להשאר איתה עוד שנה
בבית או להכניסה למשפחתון (קבוצה של 8 ילדים ושתי מטפלות)
ייאמר לזכותה של הקטנה (1.3) שהיא מאוד חברותית!! בטיולים של אחה"צ בפארק היא מאוד אינטראקטיבית עם ילדים בני גילה ואף גדולים ממנה.
השאלה היא האם נכון כל מה שאני קוראת כי ילד עד גיל שנתיים זקוק יותר לסיפוק
צרכיו הרגשיים ופחות החברתיים ושבמסגרת משפחתון / מעון לא תמיד יוכלו לענות על צורך זה . האם לא יהיה זה מאוחר להכניסה למסגרת רק בגיל 2.3 ?
בנוסף מוטרדת מעניין המחלות. האם לא כדאי שהגוף יותקף בחיידקים ובווירוסים בגיל מאוחר יותר ???!?!?
אציין כי השיקול הכלכלי הוא אינו שיקול (ולי אין בעיה להמשיך לדבר ב"תינוקית" ואני לא ממש צריכה לצאת לעבודה לטובת השפיות הנפשית שלי...)
תודה מראש ומקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשפחתון או בית לילדה בת 1.3 - תגובה
27/05/2011ליאת שלום,
החשיבות של יחס פרטני לילד הוא עד גיל שנה, ולא עד שנתיים. מקובל לחשוב שמעל גיל שנה, כבר חשוב לילד להיות בחברת בני גילו, והוא לומד מכך ומתפתח.
בעניין המחלות, נראה כי השנה הראשונה להחשפות הילד לחברה היא שנה קשה, בכל גיל, אבל נוהגים לחשוב שזה גם חשוב ליצירת חיסון והתחשלות.
בהצלחה בכל החלטה שתקחי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי- בן שנתיים שלא מצליחנועה26/05/2011לאכול עם כפית. מכניס את הכפית לאוכל ומוציא אותה מבלי לעשות את התנועה העורמת. מתיאש מהר וחוזר לאכול עם הידיים. נמצא בגן עם בני גילו כך שיש לו ממי ללמוד.
אני לא חושבת שיש לו בעייה במוטוריקה עדינה, מצליח להרכיב פאזלים ודומיהם שמיועדים לבני גילו.
האם ללחוץ עליו להשתמש בכפית ?( במילא מסתמן כי האוכל הופך להיות שדה קרב בחודש חודשיים האחרונים ) או לתת לזמן לעשות את שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדילגתם עלי- בן שנתיים שלא מצליח - תגובה
27/05/2011נועה שלום,
במקרה זה, שהאוכל הוא "זירת קרב", בוודאי שכדאי להניח לילד, להתעלם, גם מעצם האכילה, וגם מצורת האכילה. אולי גם צורת האכילה היא מעין התרסה מכוונת.
נסי פשוט להתעלם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 אחים באותו גן+צחצוח שינייםשבלול26/05/2011שלום,
יש לי 2 שאלות:
1. יש לי 2 בנים- בן שנתיים ו-9 חודשים ובן 10 חודשים. הגדול כבר בגן ואני מחפשת גן גם בשביל הקטן. בבית יש כמובן קנאה, למרות שאנחנו נותנים חיזוקים חיוביים כשצריך ומעודדים כשהגדול משחק יפה עם אחיו. רוב הזמן הוא בסדר עם אחיו אבל אני חושבת שהוא מחזיק בפנים לא מעט קנאה (זה טבעי אני מניחה) שמתפרצת מדי פעם בבית או בהתנהגות קצת אלימה בגן.
רציתי לדעת- האם כדאי להכניס את הקטן לאותו הגן? או שאולי כדאי לעשות הפרדה בינהם, כדי שיקבלו קצת "חופש" אחד מהשני?
2. הבן הגדול מסרב רוב הזמן לצחצח שיניים. אנחנו משתדלים לא לעשות מזה סיפור, אם הוא משחק עם המברשת ביד במקום לצחצח אני פשוט לוקחת ממנו ולא כועסת- אלא לא נותנת לו ממתקים במשך היום אם לא צחצח. כשמבקש ממתק אני אומרת לו "חבל" ובכך מנחמת אותו והוא לגמרי מבין את ההקשר, אך המצב נשאר כך כבר כמעט חצי שנה ללא שיפור.
בעלי מדי פעם רוקד ומשחק איתו תוך כדי אבל לא תמיד זה עובד
מה עוד ניתן לעשות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר2 אחים באותו גן+צחצוח שיניים - תגובה
27/05/2011שלום,
שראשית, לעניין הגן - התשובה תלוייה במה קורה בגן : לאור פער הגילים בין הילדים, סביר שכל אחד מהם יהיה בקבוצה נפרדת, ואז רוב היום למעשה כל אחד פועל בקבוצת בני גילו. אם אין זה כך, בהחלט כדאי להכניס כל ילד לגן נפרד, בעיקר כדי שתהייה לו חברה מתאימה.
לגבי צחצוח השיניים - כדאי לנסות לתת לילד חיזוקים חיוביים, כלומר : לתת לו "פרס" קטן אם יצחצח שיניים. אפשר גם להסביר לו את חשיבות הפעולה, להיעזר בספרים מתאימים, כמו קריוס ובקטוס. כדאי גם לבקש את הגננת ליזום שיחה בנושא בגן. זה מאד עוזר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילהאווה25/05/2011שלום,
בני בן שנתיים וחצי (ילד ראשון), התחיל לעשות לפעמים פיפי בחוץ, כאשר רואה את אחד מבני הדודים הגדולים שלו עושה פיפי. כשאנו מציעים לו לעשות בישבנון, הוא מצליח לעשות, אך לעיתים לא יוצא לו. על קקי הוא תמיד מודיע, אך לא מצליח לעשות בשירותים. רציתי לדעת האם כדאי להציע לו תחתונים או טיטולי גמילה או פשוט לחכות שהוא יוריד את הטיטול .
דבר נוסף- הוא שותה לפני השינה מבקבוק מים, הוא לא יכול להירדם בלי זה. האם להפסיק לתת לו? האם זה משפיע על הגמילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה - תגובה
איריס ברנט25/05/2011אווה שלום, 1. בקשר לבקבוק , נראה שאת לא יכולה למנוע את זה לגמרי משום שהוא צריך את זה להירדמות אבל תנסי בהדרגה להוריד את כמות המים וגם להסביר לו למה זה חשוב , אם הוא יתנגד גם לשינוי הזה.
2. את נמצאת עכשיו בתהליך של גמילה עם ילדך וקחי את זה כתהליך ולא כאירוע בודד.
3. בנך אכן בשל לגמילה , גם אם לא באופן מלאץ
4. הגמילה מהלילה יכולה בשלב זה לחכות , קודם תתקדמי עם הגמילה במהלך היום.
5. הושיבי אותו על הסיר בזמנים קבועים, מיוזמתך, תאמרי לו את אותן המילים תמיד, בוא נלך לסיר, אני אעזור לך להוריד את החיתול.
רק אחרי שהוא יהייה יבש שבוע רצוף , תשימי לו תחתונים. את יכולה כמובן גם לתת לו להסתובב עירום לעיתים כשמספיק חם וגם אז לקחת אותו בזמנים הקבועים, אחרי שנת הבוקר, אחרי ארוחות לשירותים.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי טיפת חלב, שובר עקומות בירידהאדית25/05/2011מדובר בילד שכיום בן 16 חודש,. נולד עם הטיית צוואר.
באפריל הומלצה הפניה לנוירולוג ובוציעה בדיקת אולטרהסאונד של צואר, רקמות רכות ובלוטות צואר, לבדיקת שרירי צואר.
בגיל 13 חודשים היה גובהו 72.5 ס"מ, משקל 7.6 ק"ג bmi 14.57
ב- u.s מהיום [25/5]: "במשולש הקדמי של הצואר דו צדדי הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, ימין X1 X 2 ס"מ וישמאל 1.6 0.9X ס"מ.
מראה סונוגרפי של הבלוטות נראה שפיר,
שתי האונות בגודל ומרקם תקין. בלוטות רוק תקינות."
[ראוי לציין כי היתה על הילד בבוקר בדיקת האולטרהסאונד פריחה קלה עם נקוודת אדומות קטנטנות, באזור הסנטר, הרגליים..]
הממצאים העיקריים שצוינו באפריל: מצב כללי טוב, מרפס נורמו.. לא סימני דהידרציה, אזניים ולוע תקינים, ללא בלוטות לימפה מוגדלות, לב וריאה תקינים, בטן רכה ללא רגישות, ללא אורגנומליה ניע תקין.אשכים ודפקים פמורליים-- תקינים.
האם ניתן על סמך הנ"ל לשער מה הבעיה? אילו בדיקות מומלצות ובאיזה רופא רצוי להתייעץ?
גם אם הבעיה חמורה חלילה ובעלת השלכות על עתידו, אנו נשקיע כל שצריך כדי לעזור לו במקסימום שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפי טיפת חלב, שובר עקומות בירידה - תגובה
27/05/2011אדית שלום,
במקרים של שאלה רפואית כפי שאת מציגה, אני מאד מציעה לך להיצמד לרופא שאת סומכת עליו, ולהקשיב לדבריו, הן מבחינת האבחנה, והן מבחינת הטיפולים. חשוב להכיר את הילד, חשוב לבדוק אותו ולעקוב אחריו. זה איננו אחראי לצפות או לתת תשובות באינטרנט.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי רגשי??לילי לב25/05/2011שלום. בתי בת 3 ו-4 חודשים, ילדה טובה, מקסימה וממושמעת. יש לה שני אחים גדולים ממנה. בן 10 ובת חמש וחצי. התפתחות מוטורית תקינה, עיכוב קל בהתפתחות שפתית, עדיין לא מדברת בשטף, מתקשה לספר סיפורים, מקרים או חוויות ברצף כמצופה מגילה. כרגע אנחנו בתהליך אבחוני אצל קלינאית תקשורת.
היא גמולה מפיפי כחצי שנה אך עדיין מסרבת לעשות קקי בשירותים (אומרת שמפחדת) ואני לא מאוד לוחצת בעניין רק מציעה. היא מוצצת אצבע ונרגעת עם טולי (טיטול בד).
בפאן הרגשי- מדובר בילדה מאוד רגישה, עדינה ופגיעה, רגישה גם לרעשים חזקים וצעקות. הגננת שלה בגן הפרטי, די מוטרדת בעניין, טוענת שמעולם לא נתקלה ברמה גבוהה כ"כ של רגישות אצל ילד. היא יכולה להעלב/לבכות גם אם מישהו מעיר לה , ללא הרמת קול, כל שכן עם ילד מציק לה או דוחף, היא אף פעם לא מחזירה ומתקשה להתמודד.
בשנה הבאה עוברת לגן מועצה ואני קצת מוטרדת מיכולת ההשרדות שלה עם כ"כ הרבה ילדים ומעט צוות.
הגננת די לוחצת על אבחון רגשי בהתפתחות הילד.לאור האמור לעיל, אשמח לשמוע חוות דעתך בעניין...תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי רגשי?? - תגובה
איריס ברנט25/05/2011לילי שלום , יכול להיות שמדובר בעיקר בעניין רגשי, של בשלות רגשית או רגישות יתר כללית או משהו אחר. עדיין לא קיבלת הערכה מהקלינאית תקשורת. ייתכן והרגישות יושבת גם על רגישות יתר של מערכת השמיעה. נראה לי שבנוסף לאיבחון בדיבור, רצוי לעשות איבחון התפתחותי-קוגנטיבי-רגשי כדי לדעת מה המוקד המרכזי ולפי זה היכן להתמקד בטיפול.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקושי רגשי
לילי לב26/05/2011היכן מומלץ? בהתפתחות הילד? והאם במקביל לקלינאית או להמתין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות מטרידהדנה24/05/2011תאומים בני שנה ושלושה חודשים. מתוקים, שובבים, התפתחות תקינה, משחקים נפלא במשחקים לגילם, עושים קולות של חיות, אומרים "אבא".
בזמן האחרון שניהם נוהגים מדי פעם לתת לעצמם מכה בראש עם היד.
בד"כ זה מגיע אחרי שאומרים להם על משהו "לא".
הם נמצאים בבית עם מטפלת שאנחנו סומכים עליה ואף מצלמים אותה ולא רואים שום התנהגות אלימה מצידה.
נראה לנו שההתנהגות החלה אחרי שפעם הם נתנו מכה דומה אחד לשני וצעקנו "לא" כי דווקא לגבי דברים שלגביהם אומרים להם "לא" הם מסתקרנים עוד יותר.
מה שמטריד זה שהם מכוונים את המכה כלפי עצמם, ודווקא בראש...
האם מדובר על התנהגות חריגה? מה כדאי לעשות בתגובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות מטרידה - תגובה
איריס ברנט25/05/2011דנה שלום, לגדל תאומים זה תענוג גדול וגם אתגר מיוחד שדורש באמת הרבה מחשבה. האתגר הוא בין היתר איך לגדל אותם כנפרדים ובכל זאת תאומים. לעיתים מתפתח קשר מאד חזק בין התאומים עד לכך שהם שניהם כאילו אחד שלם. הם יכולים לחקות ולהזדהות אחד עם השני ואפילו ליצור את הקשר המשמעותי ביניהם יותר מאשר עם ההורה. לכן, חשוב כשמגדלים תאומים להתייחס בנפרד לכל אחד, להפריד לעיתים את הפעילויות, להגביל שהות משותפת באותו לול או מרחב. להקדיש זמן נפרד לכל אחד. כאן התפקיד של האב מאד חשוב וכבר מהתקופה הזו כדאי להעזר בו לעשות פעילות אינדווידואלית עם כל אחד. בקשר להתנהגות שאת מתארת, נראה לי שהפרדה כזאת מידי פעם יכולה להוציא אותם מהדפוס ההדדי הזה שנכנסו אליו של המכה בראש.
בכלל, בגלל מורכבות המשימה כדאי לשקול התייעצות פסיכולוגית מידי פעם או השתתפות בקבוצות הורים לתאומים.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)