מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת קרינהטלי18/01/2009
במשרד שלי מדדו רמת קרינה 2 מיליגאוס. אני שוהה שם 8 וחצי שעותביום , האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת קרינה - טלי
ד"ר זמיר שליט"א19/01/2009צריך לבדוק היכן יש 2 מיליגאוס.
אני לא אוהב את זה, למרות שבספרות הרפואית מביאים הוכחות שעד 2 מיליגאוס אין פגיעה באנשים, דהיינו לא מעלה סיכון ללאוקמיה בילדים.
מה שצריך לעשות:
לבדוק אם זה נובע מקו מתח קרוב, או מכשיר חשמלי קרוב, או קו מתחת לרצפה, וכיוב'.
כדאי למדוד לבד, ולראות. אם הרקע הזה נמצא בכל חדרי המשרד, סימן שההארקה לא תקינה
אוכל להשאיל לך מכשיר למדידה עצמית.
אני חוזר עוד יומיים לארץ, תוכלי לתאם לקיחת מכשיר.
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטיחסויה17/01/2009
האם ראוטר אלחוטי שנמצא בממד בו ישן ילד בעעייתי מבחינת קרינה? כאשר מחשב אחד נמצא בממד ומחשב אחר בכל הבית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר (=נתב) אלחוטי.
ד"ר זמיר שליט"א18/01/2009ראשית הייתי מציע לשים את הנתב על המחשב השני, ושהמחשב בממ"ד עם הילד הבעייתי מבחינת קרינה (כולנו בעייתיים מבחינת קרינה).
הנתבים קורנים קרינה חלשה מאד, שאחרי כ- 1 מטר אינה מהווה בעייה, אלא אם האדם אלרגי לקרינות אלקטרומגנטיות. אנשים כאלה מגיבים בתגובות אלרגיות אפילו לרמות קרינה שאחרים אינם חשים כלל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח גבוהחסויה17/01/2009
מה המרחק האוירי האפטימלי מקו מתח גבוה על עמודים? האם מרחק של 30 מטר מספק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח גבוה
ד"ר זמיר שליט"א18/01/2009יש כמה סוגי קווים,: 161 אלף וולט, ו- 400 אלף וולט, לאלה 30 מטר לא מספק, אלא לפחות 70 מטר.
הכי כדאי למדוד, אוכל להשאיל לכם מכשיר מדידה. אנא צלצלו אלי לאחר 20 בחודש (כי כרגע אני בחו"ל).
קווים שכונתיים של כ- 22 אלף וולט או פחות, המרחק עשוי להספיק. איני יודע איזה קו אתם מתכוונים, אז הכי טוב זה למדוד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה ממונה מים אלחוטירוני17/01/2009
לאחרונה הותקן מונה מים אלחוטי בדירתי. אני מתגורר בקומת קרקע והמונה נמצא בחוץ בתוך ארון בטון עם 2 דלתות אלומיניום. מרחק המונה מהראש של ילדי שישן בחדר הסמוך למונה, הינו כ-2 מטר. א. האם המצב מסוכן? ב. האם ניתן להפחית משמעותית את הקרינה בכיוון החדר ע"י שימוש בנייר אלומיניום בתוך ארון המונה, או ע"י פיתרון אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונה מים קרינה אפסית 2 מ' מספיק
ד``ר דני וולף17/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאימאיר15/01/2009
שלום רב אני גר בקומה שניה מול המרפסת במרחק אוירי של 15 מטר יש מבנה קטן של שנאי וכתוב עליו מתח גבוה האם המרחק הזה בטוח תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי מול נאור
ד"ר זמיר שליט"א15/01/2009תשובתי קצרה ביותר: כן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך למקרה מוזרמאיר15/01/2009
שלום בשלושה חודשים האחרונים אני לא מרגיש טוב אני בן 47 העלתי את האפשרות של פגיעה מקרינה (מכוונת או לא מכוונת) שהייתי יום אחד בפנימית והמליצו לי את הבדיקה הבאה: לאור פרקציה מוגברת של גמאגלובולינים מומלץ ביצוע פרוטאינאלקרופוריזה ואימונואלקטרופוריזה על מה מצביע בדיקה זו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך למקרה מוזר - נאור
ד"ר זמיר שליט"א15/01/2009לא נראה קשר עם השפעת קרינה כביכול בפנימיה.
מה שהם בודקים אצלך אם יש אצלך תגובה כנראה לאיזה גורם מזהם, והם לא עלו עליו עדיין.
עם התוצאות של בדיקות אלו, יש סיכוי שהם יאתרו את הגורם שעושה לך את הבעייה.
הם בהחלט בדרך הנכונה.
כל טוב, ובריאות טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצביע על מחלה מסוימת, קשר לקרינה???
ד``ר דני וולף16/01/2009הבדיקות האלו מצביעות על מחלה מסוימת אחת שנקראת MULTIPLE MYELOMA או בקיצור MM
(תקרא באינטרנט). זהו סוג סרטן דם מאוד מאוד לא אלים, מאוד מאוד מתון!
ככל סרטן דם, תמיד יכול להתברר בעוד שנים שהקרינה מזרזת אותו או גורמת לו.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו בזקחסויה15/01/2009
גם מקרין ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בזק
חסויה15/01/2009קו בזק שעובר ברחוב מתחת לאדמה גם מקרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו בזק לא מקרין!
ד``ר דני וולף15/01/2009קו בזק ממרחק של 50 ס"מ אפס קרינה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזק
ד"ר זמיר שליט"א17/01/2009בעיקרון כל קו שעובר בו זרם חשמלי, מקרין שדה מגנטי.
אולם זה הקבור באדמה אמור ברוב במקרים לא להזיק כי הוא מרוחק מהבית, כך שקרינתו דועכת עד לרקע לפני שמגיעה לבית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו בזק
ד"ר זמיר שליט"א17/01/2009בודאי !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח תת"קחסויה14/01/2009
קו החשמל שאמור לעבור ברחוב ( בכביש ) שלי אמור להיות כבל תת"ק חל"ב 150*4 נח/ 240*4אל איני יודעת מה עומקו איני יודעת מה מרחקו בפועל מגדר הבית אך אני יודעת שאת ביתי אני אמורה לבנות 4 מטר במרחק מקו הכביש האם מספיק?? במרחק של כ 30 מטר עוברים 2 קוי כבל מתח גבוה תת"ק . מה לגבי הקרינה מהם? מישהו אמר לי היום שדווקא הכבלים עם המתח הנמוך מקרינים יותר האם נכון?? המון תודה על עזרתכם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח תת קרקעי
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2009לקו כזה, אחרי כ- 10 מטר, הקרינה דועכת עד לרקע, לא ברור מהנתונים שלך מה המרחק, אי לכך, כדאי למדוד, לא לסמוך על שום דבר אחר..
אוכל להשאיל מכשיר מדידה, לאחר ה-20 בחודש, בו אני חוזר לארץ.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסויה14/01/2009לשני סוגי הקווים נדרש 10 מטר? גם לזה שעובר ברחוב והוא קו מתח נמוך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אשמח להשאיל ממך את המכשיר
חסויה14/01/2009כיצד עושים זאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשאיל את המכשיר
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2009לתאם אתי בטלפון, ולנדנד לי בלי בושה, כי המכשירים באים וחוזרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה של שיר
ד"ר זמיר שליט"א15/01/2009כן, זהו מרחק הגדול ברוב המקרים ממרחק הביטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד"ר זמיר שליט"א18/01/2009לאחרון זה מספיק.
הכי כדאי למדוד, אשאיל לכם מכשיר מדידה. אנא התקשרו אלי אחרי ה- 20 לחודש,
כי אני כרגע בחו"ל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד"ר זמיר שליט"א19/01/2009לקו מתח נמוךף מספיק במקרים רבים 5 מטר, עד שהשדה המגנטי ממנו דועך עד לרקע..
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק למדוד.... ל...מ...ד...ו...ד....!
ד``ר דני וולף15/01/2009לא לסמוך על שום נתונים, אין פשוט מאשר למדוד, וד"ר זמיר שליט"א הצדיק ישמח לעזור לך, בהשאלה, בעיצה, ובמדידה.
בברכה
ד"ר וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה
חסויה15/01/2009כרגע אין שם עדיין זרם !! וגם אם יש הוא רק למנורות רחוב האם מייצג??? לכן ניתן לי כרגע רק להסתמך על התאוריה. האם אני אוכל באמצעות מדידה לדעת היכן ממוקם הכבל כמה מטרים מביתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי לדעת היכן ולחשב אם תדעי נתוני
ד``ר דני וולף15/01/2009תוכלי לדעת היכן הקו עובר, גם אם יעבור בו מעט זרם, אם תעברי עם מכשיר מדידה באזור הקו ותראי היכן הקרינה מקסימלית, ואם היא מקסימלית לאורך קו הזרם.
תוכלי גם לחשב תיאורטית את עוצמת החשמל, אך כמובן צריך נתונים מדויקים, אם מדובר בקו מתח גבוהה, או עליון, מה העומק באדמה וכיו"ב. גם בזה יוכל הכי טוב ד"ר שליט"א ידידנו לעזור.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה מוזרמאיר14/01/2009
שלום למומחים שהייתי מספר ימים בבית חולים פסכיאטרי בגלל התחצפות לפסיכיאטרית במיון אולם ככול שעברו הימים ולאחר האישפוז אני חש ירידה קוגנטיבית חדה ירידה בתחושות גופניות הרגשה כללית רעה שכן שלי קרא באינטרנט והעלה השערה שאפשר שנחשפתי בכוונה לקרינה במהלך הלילות בהם ישנתי אבל אין הוא יודע לומר איזה סוג קרינה? מי ביצע אותה? האחים? וכוי האם אפשר לסמוך על תאוריית קונספירציה כזו עליי לציין שאני לא משתמש בטלפון נייח או חשוף לדברים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה מוזר
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2009הקרנות כאלו בהחלט קיימות, כי מדינות כמו ארה"ב רוסיה ואנגליה פיתחו מערכות נשק אלקטרומגנטי, דהיינו הפעלת קרינות על אנשים. תוכל למצוא הרבה חומר על זה אם תקליד בגוגל:
electromagnetic weapons
אולם אינני מאמין שהקרנות כאלו מבוצעות בבית חולים פסיכיאטרי.
לשם הדיון, אם הופעלה עליך קרינה כזאת, השפעת היתה אמורה להיעלם תוך זמן קצר לאחר החשיפה לאותה קרינה.
אני מאחר לך בריאות שלימה,
וכל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוהחסויה14/01/2009
מה המרחק הבטוח ללא קרינה מקו מתח גבוה תת קרקעי? ברחוב שלנו יעבור קו מתח גבוה תת קרקעי להזנת השנאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח תת קרקעי
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2009לאחר כ- 10 מטר, אין בדרך כלל סיכון מקו תת קרקעי כזה, תחשבו את המרחק עד לבית, ותודיעו לי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו מתח
חסויה14/01/2009קו החשמל שאמור לעבור ברחוב ( בכביש ) שלי אמור להיות כבל תת"ק חל"ב 150*4 נח/ 240*4אל איני יודעת מה עומקו איני יודעת מה מרחקו בפועל מגדר הבית אך אני יודעת שאת ביתי אני אמורה לבנות 4 מטר במרחק מקו הכביש האם מספיק?? במרחק של כ 30 עובר 2 קוי כבל מתח גבוה תת"ק . מה לגבי הקרינה מהם? מישהו אמר לי היום שדווקא הכבלים עם המתח הנמוך מקרינים יותר האם נכון?? המון תודה על עזרתכם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה איזה סוג וכמה עמוק
ד``ר דני וולף14/01/2009אם מדובר בקו מתח עליון (יש הבדל בין קו מתח עליון או קו מתח גבוהה) צריך לפחות 100 מטרים. השאלה השנייה היא אם באמת קו המתח הושם מספיק עמוק באדמה כפי שהתקן דורש, או רק שמו אותו מוסתר באדמה. גם כך השדה המגנטי יכול להגיע למרחק רב יותר, כי הרי האדמה לא עוצרת אותו. הכי בטוח למדוד.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה מאנטנה סלולריתקרן13/01/2009
בחדר השינה שלי נמדד 0.3 מיקרווואט. האם זה תקין? האם זה בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
קרן13/01/2009אני יודעת כי ישנה אנטנה סלולרית במרחק כ-160 מטר מביתי ואני רואה אותה (אין אף בית שמסתיר אותה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - קרן
זמיר שליט"א14/01/2009הקרינה ברמה של 0.3 מיקרוואט לס"מ רבוע, לא מסוכנת, מאידך היא אינה זניחה. שאלתי אם בזמן המדידה לא היה מישהו עם סלולרי פועל לייד המודד, זה עלול להטעות. עם המבט לעתיד: היות ושירות דור 3 כבר באוויר, עלול להיות שבשעות שהשכנים שלך מזמינים שירותים: אחד רוצה לראות כדורגל, השני בודק מנייות, והאחר באינטרנט סלולרי, וכיוב', באותו זמן האנטנה תשדר רצח. כי קבצי וידאו גדולים פי 10,000 מקובץ קול של דור 2. לכן כדאי גם למדוד במשך כמה ימים גם בשעות לא מקובלות. תוכלו להזמין לכך את מלר"ז (השירות חינם), או שאשאיל לכם מכשיר למדידה עצמית (גם כן חינם). אנא הודיעו לי במה אתם בוחרים. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת קרינה מאנטנה סלולרית
ד"ר זמיר שליט"א13/01/20090.3 מיקרוואט לס,מ רבוע, אינו נחשב גבוה, אולם הוא מראה שהאנטנה פועלת.
האם ראית את האנטנה מחדר שינה ?
אם לא ראית, יכול להיות שהקרינה באה מהטלפון שלך שנמצא עליך, או טלפון של מישהו אחר בסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - קרינה מאנטנה סלולרית
קרן13/01/2009אני רואה את האנטנה מחדר השינה. בנוסף, הקרינה לא מגיעה מהנייד שלי או של מישהו לידי כי מדדנו גם בחדר ילדים (שממוקם בצד העורפי של הדירה שהוא הצד הנגדי לאנטנה) ומצאנו כ-0.02 מיקרווואט. מה היית ממליץ? האם יכולה להיות קרינה ממרחק כזה (160 מטר) או שהקרינה מגיעה ממשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
זמיר שליט"א14/01/2009אם כך יתכן מאד שיש ליידכם אנטנה מוסווית (דוד שמש בלי קולטים, קופסא בממדים בערך 60X50X40, צינור לבן אנכי, כיסוי כפול של מזגן, וכיוב'. אני לא מאמין שמהאנטנה במרחק 160 מטר תהיה הקרינה כמו שנקראה, אבל יתכן גם שהיא מאד חזקה. אם לא אמרתי לך, תבקשי את הניירת שלה ממשרד אי"כס: 02-649-5869: דהיינו סקר בטיחות, היתר הקמה והיתר הפעלה. תבקשו בתור הורים מודאגים, נא לא להזכיר את שמי , ולעומת זה צריך לתת כתובת מדוייקת של הבית עליו עומדת האנטנה. כשמגיע החומר, שלחו אלי, אני אבדוק ואשלח למהנדס שלנו, והוא יענה לכם ישירות. שימרו אותי בתמונה, כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח ראשיחסויה13/01/2009
הבנתי כי יעבור בשכונה שלי קו מתח ראשי מתחת לאדמה הקו עובר במרחק של כ 30 מטר מביתי העתידי האם יכולה להיות קרינה מקו זה? מה הטווח הבטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההודעה אחרונה נרשמה בטעות
חסויה13/01/2009אושה לך אם תתיחס להודעה הקודמת של "לא הבנתי"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה13/01/2009כנראה שקו מתח זה עובר משנאי לארון חשמל מרכזי שממוקם גם כ 30 מטר לערך מביתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו מתח ראשי מתחת לאדמה
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009בהשוואה עם קווים אחרים שאני מכיר, נראה לי על פניו ש- 30 מטר מספיקים לטווח ביטחון מקו זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה תקניתטלי13/01/2009
אני עובדת במשרד מסוים עשר שעות בשבוע כל פעם 5 שעות. הקרינה שנמדדה ליד שולחני היתה כל פעם תוצאה אחרת בין 2 ל-4 מיליגאוס. לעומת חלקים אחרים בחדר שהגיעה אפילו ל5 ו6 מיליגאוס, זאת לנוכח ארון חשמל מרכזי שנמצא על גג הקומה בה אני יושבת) האם זה מסוכן לשבת במקום כזה לאור תוצאות הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין 2-4 מיליגאוס אני לא אוהב
ד``ר דני וולף13/01/2009אמנם אומרים שמתחת 4 מיליגאוס אין מה לפחד, אולם אני מעדיף פחות מ- 2
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאנטנה ליד הביתמאיה13/01/2009
ד"ר שלום, אני מתגוררת בקנדהובמרחק 100 מטר מהבית שלי מוצבת אנטנה סלולרית. היא מוצבת על בניין. בין הבניין שלי לבניין שעליו מוצבת האנטנה ישנם רק כמה בתים פרטיים כך שהם אינם מסתירים את האנטנה. אני דואגת כיוון שיש לי תינוק קטן בבית וידוע לי שתינוקות/ילדים יותר רגישים לקרינה. הבית כולו לא עשוי מלבנים כמו בארץ אלא מעץ וגבס לכן לא נראה לי שהקירות כל כך חוסמים קרינה. האם ידוע למי ניתן לפנות בעניין בקנדה? ברצוני לפחות לבקש לדעת מה רמת העוצמה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאה המודאגת מאנטנה ליד הבית
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009מרחק 100 מטר, כמעט בכל המקרים שבדקתי, ובדקתי הרבה, לא סיכן את הדיירים. הקרינה דועכת מהר. יתכן גם שהאנטנה כיוונית, ובכלל לא משדרת לכיוון שלך.
את יכולה להזמין מדידה מהרשות המקומית, מחלקת הסביבה, והם ישלחו לך מודד. איני זוכר אפילו אם יחייבו אותך בתשלום, הייתי מעורב בכמה מקרים בקנדה, אבל פשוט איני זוכר נקודה זו.
אם מודדים אצלך, אנא שלחי לי בדוא"ל את הדו"ח, אני אבדוק אותו, ויבדוק גם המהנדס שלנו (המתנדבים) וישלח לך דוא"ל אם יש או אין סיכון.
אם יש קרינה, והדירה שלך ניתן למסך את החלונות בשכבת מגן שקופה. אבל זה צעד שני, שלא ברור אם נחוץ.
ניתן גם לקנות מכשיר מדידה במשהו כמו 300 דולר אמריקני. אם אקטואלי אסביר איך לעשות זאת.
אנא עדכני אותי מה קורה.
כל טוב,
זמיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייחנועה13/01/2009
לעתים אני מניחה את בתי התינוקת לידי כאשר אני משתמשת במחשב .היא שוכבת לידו על הרצפה (ליד החלק שעלך הרצפה-המארז) באיזה מרחק עלי לשים אותה על מנת שתהיה במרחק בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
נועה13/01/2009מה המרחק כשמדובר בסטנד בו נמצאים הדיוידי הטלויזיה ומערכת הסאונד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009אני מבין שמדובר במרחק בטוח ממקורות קרינה אלה.
נראה לי ש- 3 מטר זה מרחק בטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייח
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009מרחק בטוח עבור התינוקת הוא כ- 1 מטר. אבל רצוי אפילו יותר, בפרט שלייד המחשב עלול להיות אל-פסק המקרין שדה מגנטי חזק, מטענים, שנאים וכיוב'. אם יש אלפסק, אז לפחות 2.5 מטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי
נועה20/01/2009אם שמתי אותה במרחק 20 ס"מ מהמחשה הנייח במשך שעתיים כל יום בחודש האחרון- יתכן שנגרם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם שמתי אותה
זמיר שליט"א20/01/2009חבל שלא שאלת זאת הרבה קודם. מגיע לך נזיפה חמורה, אבל את הנעשה אין להשיב. לפחות תשמרי עליה מעכשיו. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)