מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דואגתאמא12/02/2009
לפני חצי שנה עברנו לבית חדש, ולאחר מדידת הקרינה, מצאנו שבמיטות הילדים רמת הקרינה היתה 0.6- 0.8. בשביל הכניסה לבית מדדנו כמעט 2.. האם זה בסדר? או למצוא לילדים חדר אחר...?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 0.6 - 0.8 מיליגאוס סביר
ד``ר דני וולף12/02/2009אני מניח שאת מתכוונת ל- 0.8 מיליגאוס. אפשר לחיות עם זה. יחד עם זאת, כדאי שתבדקי מהיכן זה בא, תבדקי את הארקה בבית, בכל הבית ובחדר ילדים בפרט ואת הארקה המרכזית, ותעברי עם מכשיר מדידה לראות היכן הקרינה הגבוהה ביותר, ייתכן ממכשירים בבית, ייתכן מנקודות חשמל בלי ארקה וכיו"ב. כדאי אפילו להזמין מומחה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן באף לילד בן שנתייםמוטי11/02/2009
הומלץ לנו לעשות צילום רנטגן לילד שלנו בן השנתיים, האם צילום רנטגן באזור האף לבדיקת פוליפים מסכן את הילד? האם יש אלטרנטיבה לבדיקות האלה במקרה שזה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן לילד בן שנתיים
ד"ר זמיר שליט"א11/02/2009כדאי שתראי את תשובת ידידי המלומד ד"ר וולף מהיום באותו עניין.
גם אני חושב שהשיקול של סיכון מול תועלת, יראה שכדאי לבצע את הבדיקה,
והרופאים ערים לבעייה זו..
אגב ילד (או כל אדם אחר) הטס מהארץ לניו יורק, סופג קרינה קוסמית (שגם היא מייננת)
השווה כמעט ל- 4 צילומי רנטגן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רנטגן רגיל אין בעיה
ד``ר דני וולף12/02/2009צילום רנטגן רגיל, כמו צילום חזה, צילום נזופרינקס לגילוי אדנואידים (זה הצילום שעשו לבנך) כרוך עם מעט מאוד קרינה, פחות מראד אחד, כך שאין שום בעיה עם זה. הצילום שהתייחסתי אליו קודם היה צילום דרכי העיכול בשיקוף וזה כבר קרינה רבה יותר, והוא בוודאי לא רלוונטי לגביך.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה בקשר לאנטנה סלולריתמישהי11/02/2009
ד"ר זמיר שליט"א שלום, לפני כמה ימים שאלתי אותך האם מסוכן להתגורר סמוך לאנטנת סלקום שממוקמת מאחורי בית העלמין מגדיאל (על תוואי כביש 531) דרך אגב מתברר לי שאמורות לקום על אנטנה זו עוד שתי אנטנות של חברות אחרות ... (האנטנה מרוחקת בכ-250 מטר מבהניין עליו אני שואלת ויש עוד אנטנה של חברה אחרת שממוקמת בכיוון אחר גם ב-210 מטר מהבניין עליו אני שואלת. אמרת לי לבקש סקר בטיחות ממשרד איכות הסביבה אך הם די מסרבים למסור זאת ואומרים לי כי עליי לומר להם את מס' האנטנה והאתר בו היא ממוקמת ואין לי כל דרך לגלות זאת למעט המיקום ששאמרתי שהוא על תוואי כביש 531 מאחורי בית העלמין מגדיאל. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית
ד"ר זמיר שליט"א11/02/2009ההתחמקות שלהם מוכרת לי כבר שנים.
את צריכה ללכת לשם, ולראות על איזה בית בדיוק ממוקמת האנטנה, רחוב ומספר. אם יש לך או למישהו קרוב GPS, כדאי ללכת ולרשות את הקואורדינטות לייד המבנה או גדר המיתקן.
בלי כתובת הם יתחמקו. אם זה מבנה של בזק (כך נדמה לי) תבדקי ותכתבי גם את זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרונמגנטיתאפרת11/02/2009
שלום, לפני כשבוע ערכנו בדיקות קרינה בבנין והתברר כי הקרינה בביתי נעה בין 1.6 ל 10 מילגאוס. ישנם בתים בבנין אשר הקרינה בהן הגיעה ל 20 מיליגאוס. יש לי תינוק בן 11 חודשים, האם ישנה סכנה לסרטן? כיצד ניתן לבדוק האם נגרם לו נזק? אילו בדיקות עליו לעבור (בדיקות דם או בדיקות אחרות) ע"מ לבדוק את ההשפעה של הקרינה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלמ"ג
ד"ר זמיר שליט"א11/02/2009כדאי לבדוק לתיוק בדיקות דם רגילות, ולהביא לרופא(ה) שלו כדי לשמוע הערכה אם יש משהו חריג..
רוב הסיכויים שלא יהיה כלום, אבל חשיפה לאורך זמן מגדילה את הסיכון לסרטן.
אתם צריכים קביעה של מודד עם היתר איכ"ס (שם של מודד הגון, לפי דרישה).
עם הדו"ח צריך לעשות רעש תקשורתי, ולהביא אותו לשר התקשורת עם העתק לד"ר סטליאן גלברג ממשרד איכ"ס. משרד זה מגביל את חשיפת הציבור עד ל- 2.0 מיליגאוס (ממוצע) ל- 24 שעות, ואת זה יש לכם כאן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! מחר תתפרסם כתבה
אפרת12/02/2009מחר תתפרסם כתבה בעתון העיר בנושא הקרינה בבנין שלנו בת"א. אולי זה יעזור......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא צרי קשר- רועי
גרשון14/02/2009שלום, נא צרי קשר ואבדוק אולי אוכל לעזור בעזרת מיגון של השדות האלקטרומגנטיים. תודה לצוות הנהדר שמפעיל את הפורום . שבוע טוב רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה גבוהה לעשות ספירת דם ולעקוב
ד``ר דני וולף13/02/2009אני מסכים עם ידידי המלומד הד"ר זמיר. לתינוק בשלב זה מספיק לעשות ספירת דם פעם בחודשיים - שלוש, ולהיבדק בדיקה כללית על ידי רופא.
לגבי הקרינה, צריך לפנות למשרד לאיכות הסביבה, ולמשרד התשתיות האחראי על חברת החשמל, וכמובן הרבה רעש תקשורתי, אחרת עד שהמשרדים יפעלו לתינוק תהיה בר מצווה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני אנטנהמאיה11/02/2009
ד"ר שליט"א שלום. במידה ואתה זוכר שאלתי בפורום לפני מספר שבועות על אנטנה סלולרית שממוקמת כ-100 מטר מהבית שלי כאשר כל הבית עשוי קירות גבס (גם הקירות החיצוניים) והחלון בחדר פונה לכיוון האנטנה. אנחנו מתגוררים בקנדה ופניתי לindustry canada. וזה מה שהם כתבו לי לאחר נדנודים רבים As per our telephone conversation I'm sending you the locations of the two addresses you gave me. We visited 248 Hillcrest Place and concur with the location as identified in the Google Map. If all the channels on the site were being utilized simultaneously the worst case scenario is that within a radius of 9 metres from the centre of the antenna you may be exposed to EMF levels higher than Safety Code 6 limits for the general public. If all the transmitters are being utilized simultaneously the maximum power would be 3.5 kW. Farther than 9 metres away from the antenna the EMF levels would be less than the Public Safety Code Limit. In reality this is probably much less than 9 metres as this is the worst case scenario. If as you have indicated you are 70 metres away from the antennas you are well below the limits of EMF in accordance with Health Canada's Safety Code 6 policies. We have also run our Hifield 5 program - Safety Code 6 program and it does not show any area of concern. I trust this will alleviate your concerns in regard to this matter. האם נתונים אלנ על האנטנה אינם מהווים סיכון כלל? יש לי תינוק בבית ואני פוחדת עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוני אנטנה
ד"ר זמיר שליט"א11/02/2009נראה לי שהם אלופי ההתחמקות.
אני מייד מעביר את מה ששלחת לבדיקת המהנדס שלנו (רם דישון).
הוא יענה לי. אנא שלחי לי דוא"ל, כדי שאוכל להשיב לך את התשובה שאקבל מרם.
בינתיים, אנא נסי לקבל מהם סקר בטיחות של האנטנה, או תכתבי שישלחו נתונים טכניים, מה עצמת המשדר, זוויות השידור, שבח ( GAIN ), כיווני השידור וכיוב'.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה
מאיה11/02/2009תודה רבה ד"ר זמיר. הכתובת אימייל שלי: [email protected] האם אתה יודע איך קוראים לסקר בטיחות של האנטנה באנגלית? כי ביקשתי ממנה דו"ח של האנטנה וזה מה שהיא שלחה לי. אך האם העוצמה הכתובה "3.5 kW" זה לא ממש נמוך? כי הבית שלנו ממוקם כ100 מטר מהאנטנה אבל החלונות שלנו פונים אליה וגם האנטנה נמצאת באותו הגובה של הבית שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה
ד"ר זמיר שליט"א11/02/2009אנא ראי תשובת המהנדס ששלחתי לך.
אינני זוכר איך ביקשתי נתונים אלה מאנשים מצוות הקונסוליה של ישיראל בטורונטו, שפנו אלי לפני כשנה בעניין דומה. גם להם נתנו תשובה די מתחמקת.
אני מציע שתבקשי safety report או risk estimation.
אנא קראי את תשובת המהנדס שכתבתי לך בתשובתי לפני 5 דקות.
אני מחכה לנתונים שתקבלי,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוני אנטנה - 2
ד"ר זמיר שליט"א11/02/2009כבר קיבלתי תשובה מהמהנדס רם דישון:
Zamir,
The info in the message is very scarce.
What is 3.5 KW? Only power, or EIRP?
3.5 KW, even if EIRP, is extremely high. I believe that it is the total power transmitted through 360 deg horizontally. Otherwise, it does not make sense.
If they have any additional data, be it Risk Assessment or the actual antennas data, let me have and review it.
Regards,
Ram.
By the way, what forum are you talking about (and in...)?
שולח: "Dr Zamir P. Shalita"
נושא: קרינה סלולרית על בית בקנדה
רם יקירי:
ישראלית החיה בקנדה שואלת עצה.
רצ"ב מכתבה. אין לי הדוא"ל שלה, אך היא תשלח אותו בהקדם.
יעצתי לה לבקש גם סקר בטיחות
בינתיים, אנא בדוק אם אתה רואה על פניו איזה סיכון.
תודה !! וכל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולרית
מאיה18/02/2009פניתי עוד מספר פעמים על מנת שיתנו לי אינפורמציה נוספת על האנטנה אבל כמובן הם אומרים שזה בטיפול ומוליכים אותי סחור סחור. כשביקשתי את הdata של האנטנה הבחורה שדיברתי איתה אמרה שאני יכולה למצוא את זה באינטרנט. אז שאלתי אם זה לאנטנה הספציפית והיא אמרה שכל האנטנות אותו הדבר אלא אם יש על האנטנה transmeter. והיא טוענת שאי אפשר לדעת אם יש עליה transmeter. היא אומרת שהיא הייתה שם ומדדה שהאנטנה היא 3.5kw (קילו וואט) שלטענתה זה לא הרבה. זה אומר שזה 3500w האם זה הרבה לאנטנה שנמצאת כ100 מטר מהבית? בנוסף האנטנה ממוקמת בגובה של הדירה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולרית
רם דישון18/02/2009אין - למיטב ידיעתי- אנטנה ללא transmitter. בנוסף, ההספק של 3.5 kW הוא גבוה מאד. ההספקים המקובלים הם עשרות בודדות של וואטים.
המשיכי לנדנד עד שתקבלי את הנתונים. מה שנדרש הם הספקי השידור, אזימוטי האנטנות השונות, זויות המפתח האופקי והאנכי, שבח האנטנה, וכל אלו לכל אחת ואחת מהאנטנות על התורן. אם זה ישנו באינטרנט, לא צריכה להיות בעיה להשיג את הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים של אנטנה באנגלית
מאיה20/02/2009תודה רבה על התשובה המהירה. זה מה שאבקש מהם. המהנדס שלהם אמור להתקשר אליי כנראה היום מהמשרדים שלהם . כיוון שאנחנו נמצאים בקנדה ואני לא כל כך בקיעה בעניין האם אתה יודע איך הנתונים הללו נקראים באנגלית? כי כבר ביקשתי מהם מספר נתונים והם טענו שלא הבינו מה אני רוצה- הרוב מזה זה משחק שלהם את זה קשה לפספס. תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנתונים המבוקשים הם
רם דישון20/02/2009Antenna horizontal and vertical beamwidths, antenna gain, antenna height, antenna tilt, input power, azimuth of main beam.
את הרשימה הזו אני מבקש לכל אנטנה שעל התורן. יש לפחות שלוש, בד"כ יותר.
על מנת להשלים את התמונה אני צריך שני נתונים נוספים:
גובה הדירה שלך ביחס לאנטנה, (אם אינך יודעת, ובנתונים שתקבלי מהם יהיה הגובה מעל הקרקע, די לי באיזה קומה אתם גרים), והאזימוט מהדירה שלכם לאנטנה. מדדי בעזרת מצפן. הדיוק לא קריטי.
את כל הרשימה הזו שלחי לי במייל לכתובת שמופיעה בכותרת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה רבה
מאיה20/02/2009דיברתי עם המהנדס של האנטנות הקנדה וכמובן הוא ביקש לדבר עם המהנדס שאני רוצה להעביר לו את הנתונים-רם, על מנת להסביר לו על האנטנה. אמרתי לו שזה בלתי אפשרי כי הוא לא מקנדה לכן שיעביר את הנתונים דרכי. עכשיו אני מחכה לתשובה מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוני האנטנה
מאיה26/02/2009לרם שלום, אני מודה לך על הקדשת הזמן לבדיקת הנתונים. היום קיבלתי אימייל מהאחראי של Industry Canada עם הנתונים של האנטנה. אשלח את האימייל מיד לאימייל שלך.
שלחתי לך התייחסות בדוא"ל.
רם דישון26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך LCD ותינוקותחסוי11/02/2009
שלום רב, רציתי לשאול בנוגע למרחק המומלץ ממסך ה - LCD. בביתנו מסך LCD בסלון (הסלון אינו גדול במיוחד) . בתנו התינוקת (בת חצי שני) צופה בטלביזיה, וכן יש בסלון מזרן עליו היא משחקת. מהו המרחק המומלץ ממסך הטלביזיה שלא לסכנה בקרינה מהמסך. שאלה נוספת - האם טלפון קווי מקרין ? אם אני מחזיקה אותה ומדברת בטלפון קווי האם הדבר מסוכן עבורה? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסך LCD מרחק 60 ס"מ בסדר
ד``ר דני וולף11/02/2009מסך LCD מרחק 60 ס,מ מספיק, מי מתקרב יותר מזה למסך גדול???
טלפון קווי, לא אלחוטי לא מקרין בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור אאוזינופיליה- דחוף בבקשהנטלי09/02/2009
שלום רב לכם בני בן כמעט 10 חוד אמור לעבור בליעת בריום + פסאז , אני מאוד מודאגת מהבדיקה עקב סכנת הרנטגן אך לצערי אין מנוס מלבצע אותה כיוון שרוצים לשלול חסימה במעי . בני לצערי כבר עבר גסטרו ונלקחו ביופסיות כי חשדו שמדובר באאוזינופיליק אזופגיטיס כרגע הביופסיות שליליות ואין עדות לאזופגיטיס , גסטריטיס. אך תלונותיו הקליניות נמשכות ועל כן הוא אמור לעבור את הבריום והפסאז. אנא ממך הסבר לי את סכנות הבדיקה הנל והאם יש לדעתך דרך אחרת לבדוק חסימות במעי? אני מודאגת מהנזק שאגרום לו על ידי הבדיקה. האם יכול להתפתח חלילה סרטן מחשיפה חד פעמית כזו? אנא ענו לי במהרה מודאגת וחרדה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קרינה אולם חשוב לעשות את הבדיקה
ד``ר דני וולף11/02/2009הרופאים בבית חולים מאוד ערים לבעיית הקרינה, וחזקה על הרופאים ששקלו את הסיכונים שבחשיפה לקרינה, ואת הצורך בבדיקה זו. עשו את הבדיקה כי היא בוודאי חשובה, ומבדיקה חד פעמית, לא ייגרם שום נזק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפונים ותינוקותרועי09/02/2009
כמה שאלות בנושא טלפונים ותינוקות: א. מהו מרחק בטוח בין טלפון סלולרי לבין תינוק כאשר מתבצעת שיחה. האם זה מזיק לדבר בסלולרי תוך כדי החזקת התינוק (נניח תוך כדי הנקה)? ב. כנ"ל לגבי טלפון נייד (ביתי). ב. מהו מרחק בטוח בין טלפון סלולרי לתינוק כאשר הטלפון דלוק אבל לא משוחחים בו אלא הוא מונח ליד המיטה? התינוק אצלנו ישן במיטה צמודה למיטת ההורים וליד מיטת ההורים יש כוננית ועליה מונח הסלולרי, כך שהמרחק הוא כמה עשרות ס"מ. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפונים ותינוקות
ד"ר זמיר שליט"א09/02/2009להערכתי 1 מטר יספיק, אולם אני ממליץ להרחיק את התינוק לפחות 2 מטר מהטלפון.
יתכן שגם 1 מטר יספיק, אבל אני רוצה להיות בטוח.
גם טלפון בכוננות ("דלוק") מסוכן כי משדר כל דקה בערך סיגנל חזק להודיע שאתה זמין. אי לכך נא להרחיק לפחות 2 מטר מהתינוק.
בשום אופן לא צמוד לראש התינוק כמו שאני רואה אמהות רבות עושות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רועי09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרחיק את הטלפון מהתינוק!!!!!
ד``ר דני וולף09/02/2009אני מסכים מאוד עם ידידי המלומד רק תוספת אחת קטנה.
טלפון אלחוטי מקרין כמו פלאפון ואפילו יותר, למעט כשלא מדברים איתו. את הטלפון האלחוטי של הבית מותר לשים ליד המיטה או ללכת איתו במצב כוננות כשלא מדברים איתו הוא לא מקרין.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גנרטור מפיץ קרינה אלקטרומגנטיתחסוי08/02/2009
עקב שינויים במקום עבודתי עברתי לעבוד במרחק חצי מטר מגנרטור ענק המשרת בניין משרדים ענק. האם גנרטור מפיץ קרינה אלקטרומגנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גנרטור ?
ד"ר זמיר שליט"א09/02/2009התרחק ממנו כמה שאתה יכול. להערכתי לפחות 3 מטרים.
אינך חייב להתנחל על הגנרטור.
אוכל להשאיל לך מכשיר ותמדוד את השדה המגנטי בעצמך, לודא בדיוק את המרחק הבטיחותי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנרטור
חסוי09/02/2009דר זמיר קודם כל תודה על חות דעתך ועל ההצעה. מכיוון שייתכן שאין אפשרות להתרחק 3 מטרים , והגנרטור לא פועל כל הזמן אלא למספר דקות מידי יום, האם מספיק אם אני עוזב את השטח רק כשהגנרטור עובד או שיש קרינה גם כשהוא לא פועל .( אפשר לדעת מתי הוא פועל לפי הרעש). תודה מראש על תשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנרטור
זמיר שליט"א09/02/2009בשום אופן אל תשהה לייד הגנרטור כשהוא פועל. מספיק אם תתרחק מהגנרטור ק' בזמן שהוא פועל. בזמן שאינו פועל אינו משרה שדה מגנטי סביבו כל טוב, זמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנרטור מקרין חזק מאוד
ד``ר דני וולף09/02/2009גנרטור מקרין חזק מאוד
להיזהר, למדוד
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עולה מכשיר מדידה סביר ?אילן08/02/2009
והאם כדאי לרכוש כזה במקום להביא טכנאי לבדיקה. כמו כן רשמתי לפני את האפשרות להשאיל ממך מכשיר מדידה. אתמול התחברתי שוב דרך הנתב אלחוטי והרגשתי אחרי כן רע מאוד. במיוחד בפנים בעיניים התחממות של האוזניים ותחושות לא נוחות בבטן עליונה. כשרק הנתב עובד בלי המחשב אין לי בעיה אבל ישיבה מול מחשב עובד אלחוטית גורמת לי בעיות. לכן אני החלטתי להפסיק להתחבר אלחוטית כי הבעיה היא המחשב עצמו ולא הנתב. ובכלל אני טיפוס אלרגי מאוד במיוחד לתרופות לכן לא פלא שאני מגיב ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר מדידה סביר
ד"ר זמיר שליט"א08/02/2009אין לי ספק שאתה אלרגי לקרינות אלמ"ג.
אם תרצה לשאול מכשיר ממני, אין בעייה.
מכשיר דיגיטלי סביר עולה כ- 300 $. של חברת AlphaLab האמריקנית
יש שני מכשירים רגישים וטובים שמראים את רמת הקרינה על ידי אורות קטנים:
אחד מהם יצא לאחרונה, מחברת Aaronia הגרמנית. זה עולה כ- 100 יורו. הוא מאתר יפה מאד איזורים שאין בהם קרינה, והוא רגיש מאד. אני בודק עכשיו אחד כזה, יש להם סוכן בארץ.
מכשיר אחר אנגלי עולה כ- 179 ליש"ט.
אם תהיה לך בעייה מה לבחור, צלצל אלי כשאתה על המחשב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTriField Broadband Meter
מיכל08/02/2009מה לגבי המכשיר האנלוגי TriField Broadband Meter ? מחירו כ 180$. האם הוא אמין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר TRIFIELD
זמיר שליט"א08/02/2009הוא בהחלט אמין, אבל הוא מודד שדה מגנטי. הוא יכול גם למדוד קרינה סלולרית רק אם היא חזקה והיא עוברת 27 מיקרוואט לס"מצ רבוע, או 10 וולט למטר, שפעם חשבו שמתחת לזה, אין שום סיכון, אז כך בנו את המכשיר. יש לי כזה שניתן לראות. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלחתי נתוני אנטנה במיילחסויה08/02/2009
על שם עופר אשמח לקבל את חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלחתי נתוני אנטנה
ד"ר זמיר שליט"א08/02/2009הנתונים כבר אצל המהנדס המומחה רם דישון.
הוא יענה לכם תוך יום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
חסויה08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נניחנאור08/02/2009
שלום רב לאחרונה מזה חודשיים סובל מירידה קוגנטיבית איבוד חוש טעם וריח עוויתות חולשה הרגשה כללית רעה האם יתכן שזה נובע מקרינה מכוונת שכוונה אליי בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נניח
ד"ר זמיר שליט"א08/02/2009נראה לי שיש צורך קודם כל בבדיקות מקיפות, אבל גם הן לא אמורות לקבוע מה פגע בך.
למי יש סיבה להקרין עליך ?
לי זה נראה על פניו יותר כפגיעה ממזהם כימי, אבל כדאי לשאול על כך את עמיתי ד"ר דני וולף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה מגנטימיכל08/02/2009
שלום ד"ר שליטא, בעבר הסברת לי ששדה מגנטי עד mG 2 - נחשב בטוח. מה קורה אם בחלק מהזמן נמצאים בשדה מגנטי גבוה יותר ? אני אסביר, ילדים קטנים שוהים באופן רציף בגן שהשדה המגנטי בו נע בין 0 - 1.7 mG בזמן ההפסקות נמצאים הילדים בחצר שם ברוב השטח השדה המגנטי הוא 1.5 mG אך בנקודות מסויימות השדה הינו 4 , 5 , 15 mG ? אני מבינה שזה לא רצוי, אך בהנחה שזה בילתי נמנע, עד כמה זה מסוכן ? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי
ד"ר זמיר שליט"א08/02/2009לא ניתן לחשבן את הסיכון במושגים מתימטיים, אבל הוא עולה, לפי המקובל, מ- 2 עד 3 הסיכון עולה פי 2.
יתכן שאינך יודעת, להוראות הבטיחות של משרד החינוך, דרשתי עד 1 מיליגאוס בגדר של כל מוסד חינוכי. כמה מזה הם מיישמים איני יודע.
ערכים של עד 2 מיליגאוס בחדר השינה , נחשב שלא גורם סרטן בילדים.
אם הילדים נמצאים במקומות בגן עד 1.7 מיליגאוס, מבחינה מקצועית לא נראה שניתן לעשות משהו, את המקומות בהם יש יותר, ניתן לחסום עם רהיט, כד, עציץ וכיוב'.
היות והערכים קרובים למיגבלות של משרד איכ"ס, אז פעולה יכולה להיות רק במישור הציבורי, עם תיקשורת, בו תבליטו את הנקודות "החמות".
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
מיכל08/02/2009שלום זמיר ותודה על תשובתך. 1. מי אחראי על כך במשרד החינוך ? 2. האם ההמלצות שהעברת אליהם מחייבות אותם ? 3. והאם 1mg שאתה דורש זה מקדם ביטחון ? כי עד mG 2 אמור להיות בסדר. בהנחה שאני לא יכולה לחסום את הנקודות בהן יש שדה מגנטי גבוה ולא יכולה לארגן מאבק חברתי, * האם בשל הנקודות "החמות" צריך להעביר את הילדים לביה"ס אחר ? * האם לא סביר שגם בביה"ס אחר המצב יהיה דומה ? בברכה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד"ר זמיר שליט"א08/02/2009הקב"ט הראשי.
אין לי את כתובתו, כי הניסוח נעשה באמצעות יועצת פרטית שהם בחרו, ששמה לימור אלוף, והיא פנתה אלי. את הניסוח עם הדרישות שלי העברתי אליה, והיא העבירה אתץ זה אליו.
יותר לא עסקתי בזה, וזה היה לפני כשנתיים (אולי יותר).
את הסף של 1 מיליגאוס דרשתי כסף חשיפה לשדה מגנטי במוסדות חינוך. למרות ש- 2 מיליגאוס נחשב לא מזיק, אני מחמיר יותר, כי מדובר בילדים.
האשר לצעדים: הסיכון בערכי החשיפה מחושב לערכים בחדר השינה שם הילד ישן. לעומת זאת בגן אפילו אם יש במקום אחד יותר מ- 2, (שמחושב גם כן לחדר שינה) זה לא אומר שהילד מתנחל שם, הוא נמצא כמה שניות או דקות, ועובר למקום אחר.
מבחינה מעשית לא ניתן לראות אפילו במקומות ה-"חמים" משהו שמסכן ממש את הילדים.
אולם פתוח לפניכם הצד הציבורי, למאבק. אוביקטיבית, לא נראה סיכון בזה, בהתחשב בשמנים שהילדים עלולים לשהות במקום "חם" כזה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מיכל08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך קרינה לארון חשמל ביתי..אמא07/02/2009
ד"ר שליטא שלום, לפני מספר חודשים שוחחתי עימך בנוגע לארון חשמל הממוקם על קיר חדר השינה של ילדיי, לצערי למרות מאמציי עדיין לא מצאתי לכך פתרוןן, ואף הסתבר לי שחלק מהחיווט החשמלי נמצא מתחת לפרקט באזור המשחקים שלהם שבאותו מפלס. רציתי לדעת האם חיווט כזה הוא מקרין ומסוכן, ואם אוכל להשאיל את מכשירך על מנת למדוד זאת..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קרינה לארון חשמל ביתי
ד"ר זמיר שליט"א07/02/2009תוכלי לקבל את המכשיר כדי לאתר "נקודות חמות". מהן יש להתרחק, ולא לשחק.
על נקודות כאלו ניתן לשים עציץ, כד, כוננית וכיוב', כך שילד לא יכול להיות שם.
אנא תאמי לקיחת מכשיר בטלפון.
כרגע המכשיר בהשאלה, צריך להיות בקשר ולנדנד כל 2-3 ימים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמישהי07/02/2009
האם תוכל להגיד לי את עצמת וסיכוניה של אנטנה סלולרית של חברת סלקום הנמצאת מאחורי בית העלמין מגדיאל ? זו אנטנה שגובלת בין כפר סבא להוד השרון וכפי שאמרתי ממוקמת מאחרי בית העלמין מגדיאל. אשמח לשמוע כל מה שידוע על אנטנה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
מישהי07/02/2009אני חושבת שהאנטנה היא לא רק של סלקום ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
ד"ר זמיר שליט"א07/02/2009בסקר הבטיחות של האנטנה שתקבלי, כתוב של מי היא, מה חוזק המשדרים, כיווני השידור, וכיוב'.
לפני נתונים אלה נבסס את ההסיכון לדיירי הסביבה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
ד"ר זמיר שליט"א07/02/2009במקרה ראיתי אנטנה זו מבית העלמין.
אנא בקשי ממשרד איכ"ס בטלפון 02-649-5869 את סקר הבטיחות של אנטנה זו. (אין צורך להזכיר את שמי). תקבלי אותו בדוא"ל, ואז אנא שלחי לי אותו בדוא"ל בהקדם. אני אבדוק, וגם אעביר אותו לבדיקת מהנדס מומחה, והוא יענה לך ישירות מה הסיכונים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)