מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוזר על השאלה שלא קיבלה התייחסותמוטי25/01/2009
השאלה שלי לגבי קרינה בקירבת גני ילדים. בימים אלו נפתחת ההרשמה בגני הילדים לשנת הלימודים הקרובה. בקירבת הבית שלנו שני גנים. גן אחד נמצא במרחק של כ-35 מטר משנאי של חברת החשמל, כאשר קווי חשמל נמצאים בצד השני של הרחוב וישנו (במרחק של כ-7 מטר ) ארון תקשורת של בזק. הגן השני נמצא כ-90 מטר מאנטנה סלולרית, "מתקן גישה אלחוטית" הפולט קרינה של 4.3, לפי הנתון שמופיע באתר של המשרד לאיכות הסביבה,כאשר קווי החשמל גם כאן בצד השני של הכביש. האם יש סכנה מהנתונים שציינתי? האם התקנות להרחקת אנטנות מגני ילדים אושרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזר על השאלה
ד"ר זמיר שליט"א25/01/2009אלי יקירי:
אני זוכר שעניתי. קורה שתשובה לא מופיעה אחר כך על הלוח.
מכל מקום:
מרחק 35 מטר משנאי זה בטוח.
באשר למיתקן הגישה שהוא אנטנה סלולרית, הקרינה הניפלטת בעוצמה של 4.3 מיקרוואט לס"מ רבוע, דועכת בריבוע המרחק, כך שעד לגן היא תגיע בפחות מ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, לבית הגן שהוא הערך הנחשב בטיחותי, ובתוך הגן תהיה כ- 0.1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
אני דרשתי ערך של 1.0 כתקן בטיחותי לחשיפת הציבור, לעומת 40 עד 100 מיקרוואט לס"מ רבוע המותר כיום. על זה אמורה להחליט ועדת מומחים.
באשר למרחק בטיחותי ממוסדות חינוך, אני דרשתי 300 מטר, אבל בלחץ החברות הסלולריות נסוגה ועדת הפנים מכך, והשאירה את זה להחלטת כל יו"ר מוניציפלי.
השורה האחרונה:
על פניו לא נראה לי סיכון לילדים מהנתונים שציינת.
מה שאפשר יהיה לעשות, לבקש נתוני האנטנה (בפרט סקר בטיחות ממשרד איכ"ס.
טל. 02-649-5869) ולא לציין את שמי שם. את זה להעביר לי מייד בדוא"ל, כדי שהמהנדס שלנו יבדוק את החישובים, המדידות והמרחקים. דעתו של המהנדס גם קבילה במשרד איכ"ס.
ניתן לבדוק את מצב הקרינה עם הזמן, שאין חריגה. אשאיל לך מכשירים לעשות זאת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל חוטי ביתינועה25/01/2009
התקע של הטלפון האל חוטי בבית שמתחבר לשקע מקרין?לאיזה מרחק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלחוטי ביתי
ד"ר זמיר שליט"א25/01/2009לאלחוטי יש שנאי המקטין את המתח מ- 220 וולט, ל- 9 וולט, המתחבר ישירות, או על ידי כבל קצר לשקע החשמלי.
השנאי הזה מסוכן, כי משרה שדה מגנטי חזק סביבו, שרק לאחר כ- 60 ס"מ דועך עד לרקע.
יש שם עוד סיכון: הבסיס של האלחוטי, שבדגמים רבים הוא משדר כל הזמן קרינה בתדרי שידור, גם אם הטלפון מונח עליו והוא נחשב כבוי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה ממערכת UPSרונית25/01/2009
בהמשך לתשובתך לא כ"כ הבנתי האם מעבר במסדרון (שמאחורי הקיר שלו יש מערכת UPS )שבו יש קרינה גבוהה כמה פעמים ביום למשך כמה שניות היא מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה ל- UPS
ד"ר זמיר שליט"א25/01/2009לעבור על יד זה - אין סיכון.
אבל לא להתנחל שם ולהתחיל לרכל.
בקיצור לשמור מרחק ממנו כמה שאפשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתב אלחוטי + שאלה נוספתאמא מודאגת25/01/2009
ראשית אני רוצה להודות לך באופן גורף על הפורום והתשובות המפורטות והמהירות . אני אסירת תודה לך על כל העזרה שאתה ושותפיך לפורום מציעים , ועל המודעות שבה אני חיה מאז שניכנסתי לפורום. לגבי הנתב האלחוטי לבנתיים הזזתי אותו למרחק של כ- 2 מ' .הוא כמובן מחובר לנתב חוטי של בזק ( ECI הישן ) , והאחרון נשאר צמוד למחשב. העניין הוא שכל המחשב צמוד לקיר שמצידו השני יש ספת סלון. כיון שהסברת שלמרות שאין קו ראיה הקרינה עוברת את הקיר , נלחצתי שמי שייושב על הספה נחשף לקרינה של הנתבים והמחשב. האם כך ? האם ברגע שהעברתי את הנתב האלחוטי נפתרה הבעיה ? האם אני צריכה להעביר גם את הנתב החוטי רחוק יותר? האם מרחק של 2 מ' לפחות הוא נחשב בטוח ? העברתי לארון בצד השני של החדר ) אגב למה לא לעטוף אותו בנייר אלומיניום ?האם התכוונת שאשים למשל מאחורח הספה יריעה של אלומיניום ואז זה מגן על יושביה ? וברשותך עוד שאלה בנושא הקודם בו התכתבתי איתך- חימום בקבוקי פלסטיק לתינוק: הסברת שבחום הפלסטיק מפריש רעלים ולכן לא לעשות סטריליזציה במיקרוגל, אלא בדרכים שמרניות. ובכן , גם אש מתחת לסיר מים רותחים מחממת את הפלסטיק ל- 100 מעלות לפחות, ולפי משרד הבריאות יש להשאיר את הבקבוקים לפחות 5 דקות ברציפות על להבה קטנה , אחרת אין סטריליזציה ממש והתמ"ל הרי הוא כר פורענות לחיייקים.האם גם בתהליך חימום זה משתחררים רעלים ? ומה עם חימום המזון שבבקבוק בכלי מיוחד לכך עם מיים רותחים ( הכלי על טרמוסטאט מחמם את המיים כל זמן השימוש בו ) ? שוב יש חשיפת פלסטיק לחום. אני לא כל כך יודעת מה לעשות עכשיו. אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתב+שאלה
ד"ר זמיר שליט"א25/01/2009לעניין הנתב:
2 מטר ממנו נראה לי מספיק, גם לגבי הישנים. הקרינה שעוברת את הקיר היא נמוכה, ויש פשוט להתרחק מהקיר, ואז הקרינה זניחה לגמרי.
אסור לעטוף את הנתב בנייר אלומניניום, כי זה לא יאפשר לו לשדר או לקלוט. ניתן להסתיר אותו מקו ראייה לגוף, על ידי הדבקתו, אבל זה לא נראה לי הכרחי.
באשר לבקבוק פלסטיק, אני אומר להרתיח במים, ולייבש הפוך על מגבוני נייר, אז כל החומרים שיוצאים בחימום, מסולקים עם המים. אין יותר פשוט מזה.
אם צריך לחמם אוכל בתוך הבקבוק מחממים עד לטמפרטורה שתהיה נוחה לתינוק לשתות.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - ברשותך
אמא מודאגת26/01/2009אם כך באותה מידה אפשר לבצע סטריליזציה במיקרוגל ( בכלי עם מים -שבעצם האדים החמים עושים את העבודה , לזמן חימום של 4 דקות ) ומיד להוציא ולהפןך כך " שכל הדברים הרעים מיד יוצאים" עם שאריות המיים. מה ההבדל ? מדוע לחמם מעל אש ולא במיקרוגל בשני המקרים זה הטמפרטורה והאדים שעושים את הסטריליזציה. אני שואלת לא להקשות אלא להבין. שנית בסטריליזציה במיקרוגל אין אבן והבקבוקים יוצאים מקיים ומבריקים. מדוע היית כל כך נגד המיקרוגל ?האם החימום שם יוצר "תגובת יתר" לפלסטיק ? לגבי הכלי חימום , ברור שאני מחממת עד לטמפרטורת האכלה. אך בכדי להגיע מטמפרטורת מקרר לטמפ' האכלה זה לוקח כ- 15 דקות בכלי עם מיים רותחים ( שוב חשיפת הפלסטיק לטמפרטורת גבוהות). שוב תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
זמיר שליט"א26/01/2009עניתי כבר: אני לא מחפש הקלות למיקרוגל, אני מחמיר כי אני דואג. כל עוד לא ידוע הכל על פעולת המיקרוגל על הפלסטיק, יש להחמיר: לחמם את הבקבוקים במים על אש, ולשפוך את המים. אולי חלק מהמוצרים הנוצרים בחימום במיקרוגל נשאר ספוח על הפלסטיק. אני חושש לכן אני ממליץ כפי שכתבתי. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו הבנתי. תודה...
אמא מודאגת26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רגועמאיר23/01/2009
שלום בהמשך לירידה הבריאותית שלי שהחלה לאחר ששהייתי במחלקה פסיכיאטרית מספר ימים ואז הועלתה האפשרות שנחשפתי בכוונה לקרינה מכשירים לקרינת בני אדם איך אמורים להיראות כמו אקדח ? דבר שניתן להכניס לכיס או משהו יותר מסורבל וקשה להיתנהלות בתוך מחלקה? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של מאיר
ד"ר זמיר שליט"א23/01/2009אני לא מאמין שנחשפת לקרינה שגרמה לך לשינויים בלתי הפיכים.
אולי קיבלת שם איזו תרופה ? תתייעץ עם הרופא שמטפל בך, או באחר המומחה בשטח, באופן פרטי.
אין לי שום אפשרות או רצון להיכנס למה שנעשה בתוך בית חולים, ואינני ועדת בדיקה.
כל העניין נראה לי חורג מהענינים הנדונים באתר זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיר23/01/2009שהייתי שם כמה ימים בגלל התחצפות לפסיכיאטרית במיון כללי התרופה שדחפו לי שם היא דיי קונונציונלית השתחררתי ויותר אני לא מתעסק עם פסיכיאטרים אבל לצערי השהייה שם כנראה הייתה קו פרשת מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מאיר
זמיר שליט"א23/01/2009אם קיבלת תקופות, יתכן שאחת מהן גרמה את האפקטים שניגרמו לכך. כדאי שתפנה למדור אחר באתר זה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדפסת לייזרמאיר22/01/2009
שלום האם מדפסת לייזר מקרינה ? OKI 4250 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדפסת לייזר
ד"ר זמיר שליט"א22/01/2009המדפסת מקרינה בעת פעולתה שדה מגנטי, וכדאי לא להתנחל ליידה.
חוץ מזה היא פולטת אוזון O3 שהוא מוליקולה של 3 אטומי חמצן, בעל ריח נעים, אבל מסרטן !!
יש לשים את המדפסת רק במקום מאוורר היטב, לא בתוך איזה כוך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"ד כחדר לתינוקתמיה22/01/2009
שלום, בדירה בה אני גרה יש חדר ממ"ד ואני מעונינת להפוך אותו לחדר עבור התינוקת שלי - היא תעבור לישון שם בגיל 3 חודשים בערך. האם יש לי סיבה לחשוש מרדון או בכלל מסכנה כלשהי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד לאורר היטב ולמדוד קרינה מייננת
ד``ר דני וולף22/01/2009ממ"ד צריך לאורר היטב כל יום, לשאוב אבק לעתים קרובות מאוד, ולמדוד קרינה מייננת לפחות לפני שמכניסים לשם תינוק!!!!!! ככלל הייתי מאושר יותר לא להכניס תינוקות לממ"ד.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם דלת הממד פתוחה כל הזמן?
עומרי14/04/2011הי דני,
תודה על התגובה.
ומה אם דלת הממד פתוחה כל הזמן?
החלון סגור אך דלת הברזל פתוחה לתוך הבית באופן קבוע.
האם גם אז היית ממליץ לא להכניס תינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם דלת הממד פתוחה כל הזמן? - תגובה
ד``ר דני וולף14/04/2011קשה לנבא בנתונים האלו. האם הממ"ד בגובה הקרקע או מתחתיה?
בכל אופן אני חושש שדלת בלבד עלול להתברר כלא מספיק לאיוורור כל חלקיקי הרדון, ולהכניס לשם תינוק בן 3 חודשים, קצת מסוכן. אינני יכול להמליץ בפה מלא ובלב שקט. חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה21/01/2009
מגבר סטריאו, טלויזיה ו DVD מקרינים גם כשהם כבויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מכשירים כבויים
ד"ר זמיר שליט"א21/01/2009מכשירים אלה גם כשהם כבויים הם מקרינים, אבל חלש יחסית. כי יש בהם קבלים, טרנספורמרים ושאר אביזרים. רק אם תנתקי אותם מהחשמל, קרינתם תרד, ולאחר זמן הם יפסיקו להקרין ממש לגמרי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר כיבוי קרינה קצרה וזניחה
ד``ר דני וולף21/01/2009לאחר שמכבים את המכשירים, הקרינה נמשכת זמן קצר מאוד ולא משמעותי. אין שום סכנה. כל המכשירים הכבויים, כולל שקעים שלא מחובר להם כלום, לא מקרינים ואין שום בעיה איתם.
לסיכום: מכשיר או שקע כבוי - לא מסוכן!!!!!!
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילטר מיםמאיה21/01/2009
האם ידוע לכם אם פילטר של BRITA בטוח לשימוש? מצויין שאינו מכיל BPA ומנקה את המים ע"י: The BRITA filter is made of activated carbon, ion exchange resin, and an antimicrobial agent אינני יודעת אם זה מספיק בטוח לערבב את הפורמולה לתינוק אם המים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילטר מים
ד"ר זמיר שליט"א21/01/2009מרכיבי הפילטר נראים מבטיחים.
אולם, אין לי מידע על המינון והאיכות שלהם, ועמידותם לאורך זמן בתקני האיכות וטעם המים.
על כך יש לחפש דו"חות בדיקה אובייקטיביים שנעשו על פילטרים אלה, והשוואת התוצאות עם פילטרים אחרים. כל אלה חורגים מנושאי האתר שלנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מרחק בטוח מאנטנה סלולאריתד``ר דני וולף21/01/2009
אחרי שקראתי את התשובות פה בפורום , לגבי מרחק מאנטנות סלולאריות הסתקרנתי ובדקתי את המיקום של דירתי בעניין. מצארתי 2 אנטנות - 1.במרחק של 485 מ' אתר זעיר פנימי בעוצמה של 0.2 של חברת פאלפון 2. במרחק של668 מ' אתר זעיר חיצוני של פרטנר בעוצמה של 3.5.
האם אנחנו בטווח סיכון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק בטוח מאנטנה סלולארית - תגובה
רם דישון08/06/2014אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם האנטנה מסוכנת?
אנה08/07/2014שלום
אנו שוקלים לקנות בית הנמצא בין 3 אנטנות
1 . במרחק של כ100 מטר, בכיוון של 220 מעלות, עוצמת קרינה 0.175
2. במרחק 334 מטר, אנטנה אחת עם עוצמת קרינה 0.017, והשניה עם עוצמה 1.17
בנוסף ישנו עמוד חשמל (אני יודעת שזה פחות קשור לנושא הפורום, אך אולי תדעו לענות גם על זה), מצרפת תמונה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם האנטנה מסוכנת? - תגובה
רם דישון10/07/2014אני ממליץ לכם לרכוש מכשיר ולמדוד לבד. לא ניתן לומר דבר על סמך הנתונים שהמצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
אבי31/03/2015מרחק (מטר ) עצמת הקרינה
150 42.86
274 11.81
257 0.13
298 2
274 4
שלום , אני מעוניין לרכוש בית למגורים ועל פי נתונים הצלחתי למצוא מספר אנטנות פעילות בקרבת הדירה שאני מעוניין לרכוש .
אשמח לקבל ייעוץ והכוונה לרמת הסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה - תגובה
רם דישון31/03/2015הטוב ביותר הוא לרכוש מכשיר ולמדוד בדירה, במיוחד ליד החלונות הפונים לאנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תורן אנטנות סלולריות בסמוך לגן - תגובה
רם דישון10/07/2015האם יש קו ראיה מביתך או מהגן לתורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתורן אנטנות בסמוך לגן
מושיקו נצר10/07/2015יש קו ראייה בין הבית וגם לגן עם האנטנה .. היא נמצאת בשדה פתוח
תורן אנטנות בסמוך לגן - תגובה
רם דישון10/07/2015אם כך- חייבים למדוד.
הנתונים מהאתר של המשרד אינם רלוונטיים, כי הם נמדדו במיקום שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתורן אנטנות סלולריות בסמוך לגן
מושיקו נצר10/07/2015כשפניתי לגופים העוסקים בנושא אמרו לי שמעל 100 מטר אין סכנה ממשית.
האם הטעו אותי? אם כן היכן ניתן להשכיר מד קרינה ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תורן אנטנות סלולריות בסמוך לגן - תגובה
רם דישון10/07/2015לא ברור לי מיהם ״הגופים העוסקים בנושא״. יש רבים שהסף שלהם גבוה, ולכן מעל 100 מטר אין משמעות. הסף שלי נמוך יותר, לכן יש משמעות גם למרחק מעל 100 מטר.
לגבי השכרת מכשיר- פנה בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק בית מאנטנות תורן
תמי23/10/2015שלום. מה המרחק שצריך להיות בין בניין מגורים לבין אנטנות תורן גבוהות של פרטנר סלקום ואורנג' שרמות הקרינה שלהן: 0.15, 0.24, 0.47 ?
מרחק בית מאנטנות תורן - תגובה
רם דישון23/10/2015לא ניתן לענות על שאלה זו. הנתונים מהאתר של המשרד אינם רלוונטיים. מה שחשוב הוא מדידה בפועל.
נ.ב. פתחי שאלה חדשה. אל תתלבשי על שאלה עתיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולרית במרחק 40 מטר
אבי28/02/2016שלום,
סמוך למקום עבודתי יש 3 אנטנות סלולריות במרחק של כ-40 מטר מהחלון.
האנטנות נראות בבירור דרך החלון והן גבוהות במעט מהקומה בה נמצא מקום עבודתי. עוצמות האנטנות לפי אתר המשרד להגנת הסביבה הן: 15.6, 27 ו-50 מיקרו ואט לסמ"ר. מה הסיכון במקרה זה?
האם יכול להיגרם נזק מצטבר לאור העובדה שאני חשוף לקרינה מהאנטנות במשך שעות רבות מידי יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולרית במרחק 40 מטר - תגובה
רם דישון28/02/2016רק מדידה בפועל במקום העבודה תאפשר לענות על שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולרית במרחק 40 מטר - תגובה
אבי02/03/2016במידה ואכן קיימת קרינה. האם יש דרך לצמצם את מידת הקרינה המגיעה לתוך המשרד?
כאמור יש קו ראייה בין החלון לבין האנטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולרית במרחק 40 מטר - תגובה - תגובה
רם דישון02/03/2016יש דרך- או ע״י ציפוי החלון ברדיד חצי שקוף חוסם קרינה, או ע״י התקנת רשת מתכתית (כזו שמשמשת נגד יתושים) על החלון.
פתח שאלה חדשה- זו כבר עמוסה מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולרית במרחק 40 מטר - תגובה
רם דישון28/02/2016רק מדידה בפועל במקום העבודה תאפשר לענות על שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעל 200 מטרים מאנטנה בטוח
ד``ר דני וולף21/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מאנטנה
ליאור25/01/2016שלום.
אנחנו עומדים לרכוש דירה וראינו באינטרנט שיש 3 אנטנות במרחקים 60,70,80 מטר. שני מתקני גישה אלחוטיים ואנטנת עוקץ 1. כולן עוצמת קרינה 2.
מה זה אומר?
לפסול מראש את הדירה או שרק אחרי בדיקה אפשר לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק מאנטנה - תגובה
רם דישון25/01/2016לא הייתי פוסל מראש אלא מחליט רק אחרי מדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה 100 מטר
מאיה21/01/2009האם אנטנה במרחק 100 מטר מסוכנת? יש לי תינוק בבית ואנטנה במרחק 100 מטר מהבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה 100 מטר
ד"ר זמיר שליט"א21/01/2009חסרים לי כאן נתוני עוצמת האנטנה, כיווניה, הבדלי גובה של המגורים ביחס לאנטנה, עצמים בשטח, וכיוב'. ניתן לעשות שני דברים:
1. למדוד את עוצמת הקרינה, לכך אוכל להשאיל מכשיר מדידה.
2. לבקש ממשרד איכ"ס 02-549-5839 סקר בטיחות שלה, והיתרי הקמה והפעלה. לשם כך יש להגיד את מיקומה המדוייק (כתובת). אין צורך להזכיר שם את שמי, כי יש לי עם משרד זה כמה חילוקי דיעות פעוטים.
כשיהיו נתוני מספר 2 בדוא"ל יש לשלוח לי אותם, לפי כתובת הדוא"ל הפרטי שלי.
אני אבדוק ואעביר למהנדס שלנו והוא יענה לכם ישירות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה במרחק 100 מטר
מאיה21/01/2009ד"ר שליטא שלום, לפני מספר שבועות נדמה לי שאלתי את השאלה מה ניתן לעשות כיוון שאני גרה בקנדה. הבית כולו (גם קירות חיצוניים) עשוי גבס והאנטנה נמצאת מאחורי הבית במרחק כ-100 מטר על בניין 3 קומות. כאשר אני גרה גם בקומה שלישית. האנטנה לא נמצאת ממש מולי אלא בזוית קטנה (מקסימום 30 מעלות)ממני. כמו שאמרת לי פניתי למספר גורמים, במשך ימים הייתי על הטלפון מנסה למצוא למי לפנות כאשר לאף אחד אין מושג מה אני רוצה מהם. הם טוענים שהכל בסדר ושאנטנה לא אמורה להיות במרכז מגורים. מסתבר שהם קוראים לזה tower communication. בסופו של דבר הגעתי למנהל שאחראי על האנטנות ממה שהבנתי ואמרתי לו את הסיפור והוא אמר שאם זה שם אז זה בסדר כי הקרינה כנראה לא עוברת את המקסימום המותר. אמרתי לו שיש לי תינוק בבית ובשבילו המקסימום הוא גבוה מידי. הוא אמר שהם לא שולחים אף אחד לבדוק את הקרינה בבית שלי כי זה יעלה להם הרבה לשלוח לכל מי שמתלונן על אנטנות. ביקשתי שיבדוק פרטים על האנטנה והוא אמר שיחזור אלי ישר. זה היה לפני למעלה משבוע והוא לא חזר וגם לא עונה לטלפונים. הם מתייחסים לזה ממש בזלזול. האם ידוע לך על עמותה או כל דבר בקנדה שיכול לעזור בעניין? האם הוא חייב לתת לי פרטים על האנטנה? אני מרגישה שאין לי מה לעשות עם זה כי כולם מתעלמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה במרחק 100 מטר
ד"ר זמיר שליט"א21/01/2009אני יודע שבטורונטו שלחו מודד, ואפילו ראיתי דו"ח מדידה שלו (די מבולבל, שמולא בכתב יד), שנעשה עבור משפחה מהקונסוליה שלנו.
ההתעלמות לא סתם, כי האנשים ברשויות יודעים שיש בעייה, אבל לא רוצים להסתבך.
על פניו הסיכון מאד נמוך מאנטנה במרחק 100 מטר, בפרט שהתינוק נמצא בבית.
במקום להסתובב ללא מידע, ולנוכח התעלמות, מה שאת יכולה להעשות, זה לרכוש באינטרנט מכשיר מדידה שעולה כ- 320 $ (ארה"ב), ותוך ימים ספורים תוכלי למדוד לבד. אם תרצי לקנות מכשיר אוכל להסביר יותר פרטים (אני לא מקבל אחוזים). בישראל אני משאיל מכשירים כאלה ללא תשלום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למכשיר
מאיה21/01/2009ד"ר תודה רבה על התשובה אני מאוד מודאגת מהעניין. אחד הדברים שמדאיגים אותי הוא שהקירות עשויים גבס. הבית מאוד ישן והקירות עשויים מגבס גם מבחוץ (אין לבנים או יציקה- רק גבס) וממה שקראתי פה קרינה סלולרית חודרת גבס. גם מדאיג אותי שהאנטנה בגובה של הדירה שלי. בקשר למכשיר עיינתי בהודעות קודמות ואני אצור קשר עם החברה בעזרת השם מחר (ראיתי את הפרטים על המכשיר באחת התשובות הקודמות) אך האם המכשיר הזה יראה לי במדוייק אם ישנה קרינה ומה עוצמתה? אני נמנעת מלדבר בפלאפון ליד בני אבל רק הידיע שעדיין הוא חשוף לקרינה אפילו מועטה באופן תמידי מאוד מעציבה אותי. כמו שאומרים "ישנו נזק מזערי אבל עדין הוא ישנו" האם לדעתך במרחק כזה ישנו נזק אפילו מזערי? אני כל כך מצטערת שאני מעמיסה עליך בשאלות, באמת שאין לי את מי לשאול את כל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למכשיר
ד"ר זמיר שליט"א21/01/2009באשר לבית, לא יתכן שקירות חיצוניים יש רק מגבס, חייב להיות איזה מגן, או לפחות צביעה טובה. חוץ מזה יש צמחיה בחוץ שבולעת חלק ניכר מהקרינה, בפרט אם היא בקו ראייה מהאנטנה.
הקרינה אמורה להיות אצלך נמוכה, אבל כפי שאמרנו, רק מכשיר ימדוד כמה יש.
אסור לדבר לייד הילד עם סלולרי, אבל כפי שאמרנו, מה שהיה היה. נזק ישנו, אבל נקווה שהוא לא מתבטא כלפי חוץ, כי ה- DNA ענקי, וגם פגיעות רבות בדרך כלל לא מתבטאות כלפי חוץ. עם הכיל עולה שכיחות מחלות גיל, כי הפכיעות מצטברות.
לעניות דעתי, את יכולה לשכוח מעניין הקרינה לילד.
כל טוב
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה הנזק?
מאיה21/01/2009כן את קירות הגבס עוטפים קרשי עץ דקים בשביל יופי כביכול. מצטערת לחזור על כך פשוט לא הבנתי- נזק ישנו מדיבור בסלולרי ליד הילד או מהאנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה הנזק - לאה.
זמיר שליט"א22/01/2009הנזק מהאנטנה שאת חוששת ממנה, אפילו שקירות הבית מגבס פלוס איזה ציפוי מסכן, קטן בהרבה מהנזק של דיבור בטלפון הסלולרי לייד התינוק שלך.. הסברתי לך באחד המכתבים הקודמים, שניתן לקנות מכשיר מדידה ולמדוד לבד. אז יוסר כל ספק לגבי רמת הקרינה לה אתם נחשפים מהאנטנות, ומהסלולרי. כל טוב, זמיר
מכשיר מדידה - תגובה
רם דישון31/05/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למרחק - מה הפרמטרים הנוספים?..
דניאלה01/02/2009שלום, אשמח לדעת אם יש במרחק של 75 מ' מהבית, אנטנה מסוג-זעיר, פנימי בעוצמה 1.17, האם היא מסכנת את בריאותי?. כלומר, איך אשקלל את המרחק עם סוג האנטנה ועוצמתה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למרחק - דניאלה
ד"ר זמיר שליט"א02/02/2009הפרמטר הנוסף ,הוא עוצמת הקרינה הפוגעת באנשים.
נראה לי שמהאנטנה הנ"ל אין לכם בעייה, והקרינה דועכת על אליכם, לרמה זניחה.
ניתן גם למדוד לבד, אשאיל לכם מכשיר ללא תשלום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אנו נמצאים בשלב חיפוש דירה
דניאלה02/02/2009באיזור המרכז וקראתי שאחת ההמלצות היא לבדוק את האנטנות באיזור. מסתבר שכאשר מדובר בתלאביב - גבעתיים, אזי לכל כתובת מופיעות אינספור אנטנות. גיליתי למשל שבכתובתי הנוכחית יש במרחק של 90 מטר אנטנת עוקץ בעוצמה של 323. לעומת זאת בשתי דירות אופציונליות שאנחנו בודקים יש במרחקים של 60,70 מטר אנטנות בעוצמות הרבה יותר קטנות, כמו 7 וכו. מאחר שהאיזור כל כך מרושת באנטנות יש לי הרגשה שאין מצב שאמצא דירה שרחוקה מאות מטרים מאנטנה סלולרית. ולכן תהיתי מה המינימום שיאפשר לי לקחת החלטה בשקט. ושוב תודה דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולארית מסוג מתקן גישה אלחוט
יניב כהן29/05/2014אני עובד בחברת תקשורת, ועברתי למשרד אשר נמצא במרחק של כ- 30 מטר ממתקן גישה אלחוטי, ונמצא בערך באותו קו גובה, אין לי מספיק מידע של נתונים לגבי עוצמת הקרינה והפרשי הגובה, אך הנושא מטריד אותי מאוד, שמא אני נחשף לקרינה מסוכנת,
יש דרך בה אני יוכל לבדוק את הקרינה , ללא רכישת מכשיר אלא בהשאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולארית מסוג מתקן גישה אלחוט - תגובה
רם דישון31/05/2014כן. חפש ברשת- הפורום אינו מאפשר מסירת מידע מסחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממתקן גישה אלחוטי
יניב כהן08/06/2014האם קיים מרחק בטוח ממתקן גישה אלחוטי, בו לא ניתן להיחשף לסכנה משמעותית?
אני עובד במשרד הנמצא במרחק כ-30 מטר ממתקן כזה,בקומה רביעית, כאשר המתקן נמצא על גג בניין מקביל אליי(גם בניין בן ארבע קומות),? האם עליי לחששו. אני מאוד מוטרד מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה ממתקן גישה אלחוטי - תגובה
רם דישון08/06/2014לא ניתן להתייחס ללא מדידה. תלוי אם המתקן מכוון אליך או לא, וזאת ניתן לדעת רק על פי מדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממתקן גישה אלחוטי
יניב כהן12/06/2014איך ניתן למדוד האם המתקן מכוון אליי או לא?
קרינה ממתקן גישה אלחוטי - תגובה
רם דישון15/06/2014שוחחנו על זה טלפונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנות סלולר ליד גן ילדים
בוריס21/04/2015שלום רם
קודם כל תודה רבה רבה על התגובה המהירה והיעילה.
השאלתי מכשיר מהוועד וכבר למדתי המון גם על מקורות הקרינה בסביבה שלי ( DECT בעיקר) וגם על סביבת הגן המדובר.
מחוץ לגן (בכניסה), נמדדות בקביעות 10-15 יחידות (טווח צהוב). האם זה משהו להיות מוטרד ממנו?
נמנעתי בינתיים מלהיכנס למדוד בגן עצמו מהחשש של להרוס את היחסים עם המנהלת שם.. לא יודע איך היא תקבל את זה.. אז רציתי להבין את הקנה מידה קודם.
בנוסף גיליתי שהDECT מתוצרת Panasonic ללא פונקציית ECO, מקרין מהשפופרת בזמן שיחה כשהמד שוכב צמוד עליה 480-500?!?! העלתי ווידאו ליוטיוב
רציתי לבדוק אולי אפשרות להחליף למכשיר פחות "רעיל", ולהפתעתי אין שום נתון קרינה בתיאורי המכשירים שנמכרים, וגם לא מצאתי שום דירוג של מכשירים קיימים מבחינת קרינה באינטרנט..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנות סלולר ליד גן ילדים - תגובה
רם דישון21/04/20151. לגבי הגן- מאד רצוי למדוד בגן, כי הקריאות מתקרבות לסף המומלץ וצריך לראות האם בשטח הגן העוצמה עולה או יורדת.
2. לגבי הטלפון האלחוטי- יש היום דגמים שהעוצמה מהנייד משתנה לפי המרחק מהבסיס, ויש דגמים שהבסיס לא משדר אלא רק בזמן שיחה. התכונות הללו מפורטות במפרט. הספק השידור אינו מופיע, לצערי. בכל מקרה הוא דומה לנייד של סלולר (בדגמים ללא בקרת הספק כנ״ל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDECT
בוריס14/05/2015שלום שוב,
מדדתי בתוך הגן, ולשמחתי והקרינה שם אפסית.. למרות שבחוץ ברחוב זה ירד ל ~2 גם.
מה שכן, זה היה יום שישי ב 12 בצהריים ולא בשעה 16:00 כמו שמומלץ בכתב הדרכה של המכשיר.. האם זה משמעותי?
ראוי לציין גם שאת הדגימות הקודמות של 10-15 קבועה, מדדתי סביבות שעה 22:00..
לגבי DECT, האם תוכל להמליץ על דגמים ספציפיים? שמעתי יש גם איזושהי טכנולוגיה חדשה.. שלא בטוח שקבר מביעים לארץ שלא מקרינה בתדרים ה"מסוכנים" ?
מדדתי כמה מכשירים שמוכרים היום בחנויות.. וכולם מאוד "רעילים". גם האלה עם ה ECO.
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
DECT - תגובה
רם דישון14/05/2015אם מדדת 2- זה בסדר והשעה אינה משמעותית.
לגבי טלפון- חפש מכשיר של סימנס או Gigaset, שרשום עליו .DECT ECO PLUS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקן גישה סלולרי במרחק כ-300 מטר
איתן לוי17/05/2015מתקן גישה סלולרי במרחק כ-300 מטר מהדירה שלי.
המתקן בעוצמה 6.76 - האם יש סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתקן גישה סלולרי במרחק כ-300 מטר - תגובה
רם דישון17/05/2015קרוב לוואי שלא, אבל אם אתה רוצה תשובה החלטית- רק מדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי אפשר לברוחאמא20/01/2009
שלום רב, ברצוני לשאול שאלה הקשורה לחיי היום יום ולקרינה אלקטרומגנטית. על פי המידע שקראתי באתרכם המרחק הוא הפתרון לקרינה,אשמח אם תייעצו לי איך עושים את זה בעיקר עם ילדים קטנים בבית שמסתובבים ונוגעים בכל דבר, וגם לנו המבוגרים זה כמעט בלתי אפשרי לדוגמא: בתחום המטבח- קרינה קבועה מהמקרר ומתנור עם שעון דיגיטלי .+מיקרוגל. בתחום הסלון - קרינה מהטלויזיה ,וידאו IDVD ומהשנאי של הטלפון האלחוטי בחדר משחקים - קרינה מהמחשב מהטלויזיה. ארון חשמל שנמצא באזור המטבח. כלומר בכל הבית באזורים מרכזיים יש קרינה. אז מה עושים ? איך אפשר לחיות כך? יש לי 2 ילדים קטנים ואני כל הזמן מעירה להם תתרחקו מהטלויזיה מהמחשב וכו...דבר שמשבש את שגרת החיים. שלא נדבר על התינוק שעומד ליד המקרר והטלויזיה והדבר מצריך להרימו שוב ושוב. האם יש איזשהו פתרון מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר walla צודקת זהו עולם טוקסי מבהיל
מאיר20/01/2009הפתרון מעבר לישוב אקולוגי בגליל רחוק מקוי מתח ואנטנות וכוי..... לזרוק ניידים ויתור על מרבית מוצרי החשמל ועוד ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהWALL צודקת
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2009יש ללמד לחיות עם הקידמה, להקטין חשיפה לקרינות, על ידי שמירת מרחק הולם ממוקדי הקרינה. צריך להכיר אותם ולדעת את היכוניים. בישובים אקולוגיים בגליל, יש סיכון מהאוזון הנוצר מה- CO2 הניפלט מהצמחים בלילה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה של סבא
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2009מודעות לקרינה צריכה להיות אצל המבוגרים, לא לצחוק מזה, ולא לחשוב שזה בלתי אפשרי.
את הטף יש להכניס לעול מצוות של להתרחק ממקורות קרינה, בסבלנות, ובהתמדה, עד שלומדים את זה. אני אומר זאת מנסיון, בו אני משנן להם כללי זהירות קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבלי מחשבמאיר20/01/2009
שלום רב מאחורי המחשב יש יער כבלים האם ספק המחשב והכבל שלו מקרינים מה המרחק שיש להתרחק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבלי מחשב
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2009הכבלים ובעיקר ספק הכוח, מקרינים שדה מדנטי, אבל הוא דועך עד כ- 60 ס"מ עד הרקע.
מסוכנים יותר הם שנאים לסוגיהם, אל-פסק, ומכונות משרד כגון גורס מסמכים. אלה רצחניים מבחינת שדה מגנטי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען של טלפון בזק אלחוטיעינת19/01/2009
עד כמה פולט הטלפון האלחוטי (קו בזק) קרינה כאשר מצוי במטען? ובנוסף, מאיזה מרחק פחות או יותר בטוח להיות ממטען של טלפון סלולרי בשימוש? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון אלחוטי לא מדבר לא מקרין
ד``ר דני וולף20/01/2009עינת יקירתי, את מערבבת כמה דברים:
א. בניגוד לטלפונים הסלולריים, טלפון אלחוטי של בזק מקרין רק כשמדברים איתו. לא דיברת לא הוקרנת.
ב. טלפונים סלולריים מקרינים גם כשהם נמצאים בסטנד ביי ולא מדברים בהם.
זה לגבי קרינת הרדיו. בשני המקרים במרחק של 20 ס"מ מהגוף - אין קרינה.
לגבי קרינת המטענים, זוהי קרינה בתדירות ביתית, וכמו כל מטען הוא מקרין, אולם במרחק של 60 ס"מ מהמטען - אין קרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת מחסום דם מוחמאיר19/01/2009
שלום רב קראתי שקרינה גורמת לפריצת מחסום דם-מוח מה קורה שמחסום זה נפרץ? האם תיתכן פגיעה במוח ומיחושי ראש? איך בודקים זאת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסום דם - מוח
ד``ר דני וולף19/01/2009מחסום דם - מוח הוא אחד הדברים המסובכים והמורכבים והבלתי מובנים ברפואה. בעבודות מדעיות רבות הוכח שקרינה אלקטרומגנטית, כן, זו של הפלאפונים, פורצת את המחסום דם - מוח. דבר זה גורם לתהליכים רבים להתרחש, תהליכים, שרובם עדיין לא ידועים, ולא נחקרו עד תום.
נגעת בשאלת מליון הדולר.
תמשיך בחשיבתך היוצרת, ואולי תגלה לנו בעתיד נפלאות ונסתרות.
כרגע אף אחד בעולם, לא יכול לענות על שאלתך בביטחה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסום דם - מוח
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2009אם יורשה לי להוסיף על תשובתו של ידידי המלומד ד"ר וולף: נימי הדם במוח בנויים שונה מנימים בגוף ויש בהם מקומות המועדים להיפתח, ודרכם יוצא נוזל הדם (לא הכדוריות) ומצטבר בחללים בין קפלי קליפת המוח, זה גורם לכך שמזהמים סביבתיים שהגיעו לדם, יוצאים אל המוח, ומזיקים לו, והצטברות הנוזלים מתבטאת לעיתים בכאב ראש.
כאמור, הנושא מורכב, וטעון סיכונים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ליד הראשדן כהן18/01/2009
כתבתי לפני כחודשיים על קרינה משלט המכונית. האם זה מסוכן ליד הראש? האם קרינת IR יכולה לגרום לנזק? או שמא יותר דומה לאור הנראה מבחינת נזקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לייד הראש
ד"ר זמיר שליט"א19/01/2009קרינת תת אדום ברמות שמשודרות משלט המכונית היא ברמה זניחה לבריאות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)