פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• אנטינות בתוך מאגרי המים
    סובחייה
    29/01/2009

שלום רב . תודב על ההתיחסות שלך בהודעה הקודמת . ברצוני לשאול שתי שאלות 1) ברצוני לברר לגבי סוג האינטינות ששמים בתוך מאגר מים או מיכל מים מעל הבתים . 2) ואיך אפשר לגלות שבנכלים או מאגרים מסוימים יש אנטינות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטינות בתוך מאגרי המים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטנות במאגרי מים

ד"ר זמיר שליט"א
    29/01/2009

איזה אנטנות יש במאגרי המים אני לא יכול לדעת מראש, תנסי להכנס למפת האנטנות שיש באתר נענע 10, שם כנראה תמצאי אותן, עם הפרטים.
    אני יכול להשאיל לכם מכשיר מדידה (ללא תשלום) איתו תגלו אם מיכל המים מסתיר בתוכו אנטנה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוע שריפה פנימית
    מ
    29/01/2009

שלום רב האם מנועי שריפה פנימית לא מייצרים שדה אלקטרומגנטי או קרינה מסוג אחר כאשר הם פועלים? ואם כן האם הנהג לא נחשף לקרינה זו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מנוע שריפה פנימית

הוספת תגובה

• מנוע רכב לא יוצר קרינה אלקטרומגנטית

ד``ר דני וולף
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה בנוגע למנוע מטוס ?

יוסי
    27/08/2012

נכון, אנחנו לא טסים כל יום, אבל בכל זאת בטיסה האחרונה מאירופה ישבנו ממש בחלון ליד המנוע בכנף הימני וזה היה מאוד מפחיד לראות את הבת הקטנה שלי (בת 5) נרדמת על החלון כשהשיער שלה מתרומם ו"נדבק" לאורך החלון מעין תופעה של חשמל סטטי. אשמח לתגובה האם יש מה בכך ? ואולי בפעם הבאה לבקש מיקום ישיבה שונה .... ? קראתי על הקרינה הקוסמית במטוסים אבל לא מצאתי שום אזכור לגבי קרינה הנפלטת ממנוע מטוס ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוע שריפה פנימית

ד"ר זמיר שליט"א
    29/01/2009

יורשה לי להוסיף לדבריו של ידידי המלומד ד"ר וולף, שמנוע הצתה פנימית עצמו אינו יוצר שדה אלמ"ג, אולם מערכות החשמל הקשורות עם המנוע, הכבלים אל המצתים, מערכת מחוללת חשמל (מה שנקרא בזמנו דינאמו) , וכן סלילים, שנאים, מערכת המיזוג, מנועי המגבים, וכיוב' כל אלה יוצרים שדות אלמ"ג. אולם ברובם רחוקים ודועכים במרחק עד לנהג והנוסעים, כך שמעשית השדה האלמ"ג בתא הנוסעים אמור להיות נמוך מאד.
    אך ישנן מכוניות בהן מערכות החשמל קרובות יותר לנהג, והשדה המגנטי בשל כך עדיין ניכר או גבוה.
    יצא לי למדוד במכוניות נוסעים את השדה המגנטי, ובכמה היה גבוה. עדיין לא מדדתי במכונית היברידית או חשמלית טהורה, ובאלה אני חושש ממה שאמצא.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר יום יומי ליד אנטנה
    גילגי
    29/01/2009

שלום רב, בדרך בה אני נוסעת מידי יום עם ילדי לגן, יש בצד הדרך אנטנה. דווקא במקום זה יש הרבה פעמים פקקים, ואנו עומדים שם עם הרכב (לפעמים התנועה זורמת, ולפעמים מחכים באיזור כ- 10 דקות). האם יש לחשוש ממעבר יום יומי כזה ליד אנטנה? תודה, גילי

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר יום יומי ליד אנטנה

הוספת תגובה

• מעבר יום יומי לייד אנטנה

ד"ר זמיר שליט"א
    29/01/2009

אין סיבה לדאגה, כיוון שרוב הסיכויים שקרינת האנטנה עוברת מעל הרכב, כדי לתת שירות לאזרחים. אפילו אם קרינת האנטנה מגיעה לרכב בו את נוסעת, רק חלק קטן מאד מזה נכנס פנימה, כי גוף הרכב בולם את כל הקרינה, והחלונות גם הם בולמים את הרוב מה שמגיע אליהם.
    השורה התחתונה: הסירי דאגה מליבך.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה לרגע - ללא פגע

ד``ר דני וולף
    29/01/2009

קרינה של 10 דקות ביום, מאנטנה שנמצאת במרחק של כהמ עשרות מטרים, ואת במכונית -
    הלוואי על כולנו חוסר קרינה כזה
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי ישיבה בעבודה בזמן הריון
    עינת
    28/01/2009

שלום, אני בת 35, בריאה, אם לילדה בת 4. לפני כשבוע עברתי הפלה טבעית. אני עובדת כעשרה חודשים בחדר עם עוד 4 עובדים, חדר חם מאוד, כמו חממה. יש חלונות הפונים לכביש ראשי וסואן במרכזה של אחת הערים הגדולות בארץ. החדר ממש בגובה המכוניות כלומר החלונות מבחוץ נמוכים מגובהו של אדם. אנו נושמים את כל הפיח והזוהמה של המכוניות כל יום. בנוסף לכך יש לנו מיקורגל בחדר בשימוש תדיר של עובדים נוספים ובנוסף יש לי מסך מחשב ישן הפולט קרינה וגולת הכותרת הוא ארון חשמל של הבנין בתוך החדר שלנו, כמטר ממני, בצורה אופקית אלי. ברצוני להיכנס להריון נוסף כמובן, חיכתי מספר חודשים להריון שנפל, למרות שאינני יודעת כמובן מה הסיבה להפלה אך אני חוששת מהקרינה, חום, זיהום אויר. בבדיקה שנערכה אצלנו שלשום מטעם משרד התמ"ת (שאנחנו הזמנו) עלה כי רמת זיהום האויר בחדר פנימי אצלנו היא בחריגה והרמה היא 900 ובחדר בו אני יושבת שיש בו חלונות לכביש יש רמה של 600. מה עלי לעשות? בתודה מראש וסליחה על ריבוי הפרטים.

הוספת תגובה

• תנאים בזמן הריון

ד"ר זמיר שליט"א
    28/01/2009

הראשית, כדאי לעבוד עם חלונות סגורים ולהפעיל מזגן, כך תימנעי מזיהום האוויר מהרחוב. זה גם יוריד את הטמפרטורה במשרד.
    ממקורות הקרינה יש להתרחק: מהמיקרוגל לפחות 2 מטר. ממסך המחשב לפחות מרחק יד פשוטה.
    באשר לארון חשמל ממרחק 1 מטר, נראה לי שהשדה המגנטי שלו כבר דעך עד לרקע. מכל מקום ניתן למדוד את זה, אוכל להשאיל לך מכשיר (ללא תשלום).
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום אויר בהיריון

ד``ר דני וולף
    29/01/2009

אני מאוד מסכים עם ידידי המלומד באשר להימנעות מכל המפגעים. ברור שלא טוב ולא בריא לשבת שעות רבות ולשאוף את הפיח של המכוניות. הפעלת מזגן היא האפשרות הטובה ביותר, וגם לשים וילונות כדי לעצור את אפקט החממה של השמש, אם נכנסת.
    באשר להפלה ולהיריון נוסף אל תקשרי את זיהום האוויר לכך, הפלות קורות ב- 40 אחוזים מההיריונות, ושיהיה לך הרבה מזל ושמחה בהיריון הבא.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אל-פסק וטלפון נייד
    נעם שמש
    28/01/2009

שלום, יש לי מספר שאלות. יש בחדר בו אני ישן מחשב עם מכשיר אל פסק. כשאני יושב ליד המחשב המכשיר נמצא במרחק 60 ס"מ ממני, קרוב לרגלים שלי. מה הסכנות? מה עליי לעשות? האם יש צעדים שאני יכול לנקוט בהם כדי למנוע חשיפה? יש ברשותי מכשיר טלפון נייד. בפועל אני כמעט ולא משתמש בו אבל בסיטואציות מסוימת הוא מאוד חיוני לי. אני בדרך כלל מסתובב בלי תיק והטלפון מוצא את דרכו אל כיסי, צמוד אליי. בהנחה שאני מעוניין להשאר בועד הורים, האם עליי לשנות את המנהג הזה? מה הנזקים? תודה מראש, נעם.

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר אל-פסק וטלפון נייד

הוספת תגובה

• מכשיר אל פסק רצוי מרחק מטר

ד``ר דני וולף
    28/01/2009

רצוי לשמור על מרחק של מטר אחד ממכשיר אל פסק.
    טלפון נייד לא לשים בכיס קרוב לאשכים, יש עבודות המצביעות על פגיעה בזרע, גם כשהטלפון לא בשיחה אלא בסטנד-ביי
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלורסנט
    לימור
    28/01/2009

שלום אני עובדת בעבודה שהתקרה שלה ממש נמוכה ממש מעל הראש שלי , ומעל הראש שלי יש מנורת פלורסנט ושמעתי שיש בזה סכנת קרינה , רציתי לדעת אם זה נכון ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פלורסנט

הוספת תגובה

• 60 ס"מ ממנורת פלורסצנט מספיק

ד``ר דני וולף
    28/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ממ"ד וקרינה מרשת החשמל
    שרה
    28/01/2009

לד"ר שליט"א וד"ר וולף שלום ! יש לי 2 שאלות 1. אני מעוניינת לבצע בדיקת רדון בממ"ד. האם כל החברות ברשימה של המשרד לאיכות הסביבה אמינות והאם יש חברות שאתה ממליץ עליהם ו/או חברות שיש להיזהר מהם. 2. בחדר ילדים מדדנו קרינה אלקטרומגנטית (מרשת החשמל) של כ1- מיליגאוס בגובה המיטה והכסא. האם יש צורך לטפל ברמות אלו או שאין סכנה. בתודה, שרה

הוספת תגובה

• 1 מיליגאוס סביר

ד``ר דני וולף
    28/01/2009

1 מיליגאוס זה סביר לא צריך לטפל.
    יחד עם זה, כדאי שתעברי עם המד ותראי מאיפו השדה המגנטי נובע, ואולי תוכלי לנטרל אותו או להרחיק את המיטה ממקור הקרינה. הכיסא פחות חשוב
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ממ"ד וקרינה מרשת החשמל.

ד"ר זמיר שליט"א
    28/01/2009

אין צורך למדוד ראדון בממ"ד. חבל על הזמן וחבל על הכסף.
    במקום זה, תתחילי לשאוב עם שואב אבק את רצפת הממ"ד, פעמיים בשבוע, לא לטאטא בשום אופן.
    הסבר: הראדון דועך לאיזוטופים שחלקם יציבים, נספחים לחלקיקי האבק, ושוקעים לרצפה. אם את מטאטאת, חלק מהאבק מתפזר, נינשם וגורם נזק, כי מכיל איזוטופים רדיואקטיביים.
    קרינה =שדה מגנטי של 1 מיליגאוס, בחדר ילדים, נסבל, לא נחשב מסוכן. כדאי למדוד פעם נוספת, גם בחוץ, במקום מרוחק מכל כבל ומכשיר חשמלי, כי יתכן שהמדידה הקודמת היתה ביום שהרקע גבוה בגלל גורמים אטמוספיריים, או כתמים בשמש, או סערות מגנטיות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזעור נזקי קרינת פלאפון
    נעמי
    27/01/2009

שלום וברכה, אני מודאגת בקשר לקרינה מהפלאפון. אני משתדלת לדבר באמצעות הרמקול אך לא תמיד מצליחה לשמוע בצורה ברורה. רציתי לברר האם יש יתרון לשימוש באוזניה. שמעתי שאין הבדל מבחינת הקרינה, האם זה נכון? תודה, וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    מזעור נזקי קרינת פלאפון

הוספת תגובה

• מיזעור נזקי הסלולרי

ד"ר זמיר שליט"א
    28/01/2009

מה ששמעת שאין הבדל, לא נכון.
    האוזנית כן מורידה את הקרינה פי 20 בערך.
    בקרוב ישווקו בארץ אוזניות הנגמרות בצינור אוויר המורידות את הקרינה לגמרי. אני כבר ראיתי את הדגמים אצל היצרן, גם שומעים בהן מצויין.
    אבל, יש להרחיק את הטלפון מהגוף, כם במצב כוננות, כי שולח סיגנל כל דקה לשרת להראות שאת על המפה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מקו מתח גבוה
    דני
    27/01/2009

לד"ר שליט"א וד"ר וולף ערב טוב. אני עובד בסמוך לקו מתח גבוה , בצידו הדרומי של הירקון , ליד דן-דזיין ,בר"ח הלחי ברמת-גן. המרחק לדעתי מהקו כ- 30 מטר. במדידות שנערכו במשרד , באם אני לא טועה , היו ערכים של כ- 6-8 מיליגאוס. האם יש מגבלת שעות יומיות לשהייה במשרד ? ודעתכם באופן כללי לעבודה בסביבה הנ"ל. האם יש אמצעים טכניים להגנה מפני הקרינה. לתשובתכם אודה בברכה דני

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מקו מתח גבוה

הוספת תגובה

• קרינה מקו מתח גבוה

ד"ר זמיר שליט"א
    27/01/2009

ערכים אלה מוכרים לי כי מדדתי שם ערכים מאד דומים בנוכחות נציג הירוקים של רמת גן.
    אני לא אוהב שיש יותר מ- 1 מיליגאוס, ובהחלט לא אוהב את מה שדאתה חשוף אליו.
    משרד איכ"ס מכיר כבר בערך ממוצע של 2 למשך 24 שעות,
    אבל לעיתים בחורף יש 4 רק בגלל גורמים אטמוספריים, כתמי שמש, סערות מגנטיות וכיוב'.
    הערכים 6-8 מיליגאוס, זה לא מאד גבוה אבל בהחלט לא מומלץ, ולא מוסיף בריאות.
    חברת חשמל יגידו לך שעד 1000 הם בכלל לא מוכנים לדבר איתך.
    מגן אין, אלא ניתץן לשים סגסוגת מתכות כבדה ויקרה מאד, שתוריד את הערכים האלה עד בערך 2, אז לא עשינו הרבה.
    יש אמצעי של מגן עם היפוך פאזות, שהומצא במכון הטכנולוגי של חולון, אבל הוא יקר, כמדומני כ- 15,000 ש"ח.
    יש חברה שנקראת דולב, בראשון לציון, דמקטינה סיכונים כאלה, והם נראים לי אמינים. אנא התקשר איתם, ושאל אם יש להם הצעה מעשית. בכל מקרה היא לא תהיה זולה, אבל שווה לשאול.
    לגבי מבוגרים, אני לא רואה שם פתרון מעשי. אם היה גן ילדים, היינו מדברים אחרת עם חברת החשמל. אבל, מבוגרים הם הפקר.
    העצה שלי, להיות כמה שיותר רחוק מזה, אם אפשר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מסוכנת
    אוסנת
    27/01/2009

שלום למומחה !רציתי לדעת אני סטודנטית ובמהלך הרצאות בכיתה עם שקופיות שהופיעו על הלוח בכיתה שהוצג בעזרת מקרן שקופיות, גיליתי אחרי כמה ימים שמולי ממש מטר ממני נמצא המקרן עצמו . המקרן פלט חום שממש הורגש וכן היה אור בצבע כחול ...האור כוון אליי לכן אני דואגת שמה חטפתי קרינה ...בבקשה תעזרו לי האם זה קרינה ומצאיזה סוג? אולי בכלל קרינה אולטרה סגולה ? בתודה אוסנת

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מסוכנת

הוספת תגובה

• קרינה לא מסוכנת

ד"ר זמיר שליט"א
    27/01/2009

לא חטפת קרינה ממנה את חוששת אלא אור בלבד (שזו גם כן קרינה אלקטרומגנטית).
    לא היית חשיפה למשהו מסוכן.
    נא להוריד כוננות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בממ"ד כחדר שינה
    שרון
    26/01/2009

אנו גרים בבית שנבנה בשנת 1996 ומתאריך זה הממ"ד משמש אותנו כחדר שינה. הממ"ד מאווורר בדרך כלל ובקיץ ישנים עם חלון פתוח, אך בחורף הכל סגור. שמתי לב שכשאני הולכת לישון בחדר הזה אני משתעלת בעוד שבמשך היום איני משתעלת כלל בדיקות וצילום ריאות לא הראו ממצאים חריגים. ואני בריאה בדרך כלל לצין שאנו בגילאי ה 60 שאלתי האם יתכן שנגרם לי נזק בריאותי שאינו נראה בבדיקות ב. בן זוגי לא משתעל. ג. כיצד ניתן למזער את הנזק מלבד לאוורר. תודה על התיחסותך. שרון

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בממ"ד כחדר שינה

הוספת תגובה

• שימוש בממ"ד כחדר שינה

ד"ר זמיר שליט"א
    26/01/2009

שאלתך מחוץ לתחום אתר זה.
    אני ממליץ שתפני למומחה לרפואה משלימה העוסק באלרגיות. אדם כזה מאתר בעזרת חומרי בדיקה, למה את רגישה, ומטפל בך בהתאם.
    הבעייה כאן שאלרגיה נגרמת על ידי ריכוזים מאד נמוכים של האלרגן, שלא מפריעים לאדם שאינו אלרגי. מצבך ללא גירוי האלרגן עשוי להיות נורמלי בהחלט, ולהתבטא רק כשמופיע האלרגן.
    בממ"ד עלול להצטבר אבק, ו\או קרדיות שיכולים לגרום לשיעול טורדני.
    מכל מקום, את רצפת הממ"ד יש לשאוב בשואב אבק, ולא לטאטא, כי האבק עולה, נינשם ועלול לגרום לשיעול. אבק זה עלול גם להכיל איזוטופים רדיואקטיביים מדעיכת גז ראדון הניפלט מקירות הבטון של הממ"ד. חלק מאיזוטופים אלה, יציב, מתחבר עם חלקיקי אבק, ושוקע לרצפה,
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך
    אמא מודאגת
    26/01/2009

אם כך באותה מידה אפשר לבצע סטריליזציה במיקרוגל ( בכלי עם מים -שבעצם האדים החמים עושים את העבודה , לזמן חימום של 4 דקות ) ומיד להוציא ולהפןך כך " שכל הדברים הרעים מיד יוצאים" עם שאריות המיים. מה ההבדל ? מדוע לחמם מעל אש ולא במיקרוגל בשני המקרים זה הטמפרטורה והאדים שעושים את הסטריליזציה. אני שואלת לא להקשות אלא להבין. שנית בסטריליזציה במיקרוגל אין אבן והבקבוקים יוצאים מקיים ומבריקים. מדוע היית כל כך נגד המיקרוגל ?האם החימום שם יוצר "תגובת יתר" לפלסטיק ? לגבי הכלי חימום , ברור שאני מחממת עד לטמפרטורת האכלה. אך בכדי להגיע מטמפרטורת מקרר לטמפ' האכלה זה לוקח כ- 15 דקות בכלי עם מיים רותחים ( שוב חשיפת הפלסטיק לטמפרטורת גבוהות). שוב תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

זמיר שליט"א
    26/01/2009

אני מודאג יותר ממך, אני לא מחפש להכשיר את המיקרוגל, אלא מחמיר, כי חלק מהפעולה על הפלסטיק עדיין לא מובן, וזהירות מונעת מחייבת נקיטת צעדים עליהם המלצתי. אני ממליץ להרתיח רק במים על אש, ולסלק אותם. אפשר לשטוף את האבן עם מים רתוחים. את חימום האוכל בבקבוק בתוך מים רותחים יש לבצע תוך בחישה סיבובית מתמדת בתוך המים, ולא לללכת, ולהשאיר את הבקבוק ולחכות 15 דקות עד שיתחמם. הבחישה מאיצה את החימום לדקה עד דקות ספורות בלבד. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות לגבי אנטינות
    סובחייה
    25/01/2009

שלום אני גרה בכפר משהד ליד נצרת , לאחרונה מחלת הסרטן מתפשטת בכפר באופן חמור ובלתי נסבל , בכפא יש שתי אנטינות בנוסף בסמוך לכפר הוקם אזור תעשייה ויניציה . האם התפשטות הסרטן קשורה לאנטינות ולאזור התעשיה . אשמח אם תצרו איתי קשר . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות לגבי אנטינות

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי אנטנות

ד"ר זמיר שליט"א
    25/01/2009

המצב אצלכם מדאיג ביותר, ויש לפעול באופן מעשי ומיידי.
    אנא בקשי בתור "אם מודאגת", בהקדם מהמשרד להגנת הסביבה את סקר הבטיחות של כל אנטנה, וכן היתר הקמה והיתר הפעלה. בטלפון: 02-649-5869 . את חייבת להגיד בדיוק היכן עומדת כל אנטנה.
    חשוב לי לדעת אם האנטנה על תורן קרקעי בשטח מגורים, אם זה כך זה מנוגד לחוק.
    אל תזכירי את השם שלי שם, כי יש לי איתם חילוקי דיעות בנוקרים אחרים, אבל הם יודעים שאני מעורב בכל המאבקים איתם.
    הגברת שתענה לך תשלח את החומר באימייל, ואת תעבירי לי אותו מייד להמשך טיפול.
    אנא צרפי תרשים שמראה מרחק האנטנות מבתי מגורים, גן ילדים, בית ספר, וכיוב'.
    יעבור על זה מהנדס לבדוק אם אין רמאות בחישובים, במדידות ובמרחקים. הוא יענה לך ישירות אם מצא סיכון מקרינת האנטנות.
    אם יש לך מידע על איזור התעשייה, מה יש שם, איזה מרחק זה מבתי הכפר, וכיוב'.
    אם יש לכם רישום של מגורי החולים ? אם אין אסביר לך כיצד לעשות זאת, כדי שנוכל להעלות את זה על המפה עם האנטנות ביחד.
    אם אינך מבינה משהו, אנא התקשרי את או כל מישהו אחר, אתי בטלפון 03-574-7527. בכל זמן.
    לא להשאיר לי הודעה, אלא רק לדבר אתי.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשת מחשבים על גבי החשמל
    חזי
    25/01/2009

לאחרונה התחילו למכור רשת מחשבים על גבי החשמל, כתחליף לנתב אלחוטי. מדובר למעשה בשני חלקים - את הראשון מחברים בשקע שליד המחשב הנייח ואת השני מחברים בשקע אחר בבית ואליו את המחשב הנייד. מהסתכלות מהירה על אחד המוצרים רשום שטווח השידור הוא ל- 200 מטר ותדר השידור הוא 4.3Mhz-20.9Mhz. האם הפתרון הזה הוא טוב למי שרוצה להמנע מקרינה הנובעת מנתב אלחוטי, או שהוא יוצר קרינה חלופית ש"עוטפת" כעת את כל רשת החשמל בבית ומהווה סיכון גדול יותר מהקרינה של נתב אלחוטי?

לקביעת תור
    סגירה
    רשת מחשבים על גבי החשמל

הוספת תגובה

• רשת מחשבים על גבי רשת החשמל

ד"ר זמיר שליט"א
    25/01/2009

הרעיון אינו חדש, אולם לא ידעתי שהביצוע כבר בשטח.
    חייבים למדוד כאן. ההערכה שלי, שהקרינה לא תהיה גבוהה, אבל זו רק הערכה.
    אוכל להשאיל לך מכשיר למדידה עצמית, ונראה מה קורה.
    תוכל להתקשר אתי לתאם לקיחתץ מכשיר מדידה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגורים בממ"ד.
    דניאל
    25/01/2009

לד"ר שליט"א וד"ר וולף ערב טוב. בביתי ממ"ד בו מתגורר וישן בני ( בן 17 ). בקרוב נסגור 3 שנים בבית זה ואיתם בני יסגור 3 שנים בהם הממ"ד הוא חדרו. לאחרונה הובא לידיעתי שמהממ"ד נפלטת קרינה מסוכנת. בני מבלה כמעט את כל יומו בחדרו, אם זה בשינה, אכילה, או למידה וכד'. אני משתדל באופן אישי לאוורר את הממ"ד ע"י השארת חלון פתוח לאורך היום אבל כשהבן שלי חוזר מבית הספר הוא בדר"כ סוגר אותו. שאלתי היא, האם נעשה לו נזק במשך הכמעט 3 שנים בהם הוא חי בממ"ד ? הבניין שלנו די חדש ( משנת 2006 ) אך מספר החדרים מוגבל ולכן מישהו חייב לישון בממ"ד. שאלה נוספת היא מה מומלץ לעשות כדי למנוע פגיעה בבריאות הילד ? האם ייתכן שהנזק כבר נעשה ? המצב מדאיג אותי מאוד. אשמח לתשובה בהקדם. בברכה, אבי.

לקביעת תור
    סגירה
    מגורים בממ"ד.

הוספת תגובה

• מגורים בממ"ד

ד"ר זמיר שליט"א
    25/01/2009

האיוורור מסלק את הסיכון, ככל שיותר, יותר טוב.
    צעד נוסף ודחוף: אנא שאב בשואב אבק מדי יומיים שלושה את רצפת הממ"ד וכן את מיטתו של הנ"ל.
    ההסבר לכך: הראדון (גז רדיואקטיבי הניפלט מהבטון) דועך לאיזוטופים קטנים יותר, שחלקם יציבים, מתלכדים עם חלקיקי אבק, ושוקעים לרצפה. לכן אסור לטאטא, כי אז חלק עף באוויר ונינשם, אלא רק לשאוב.
    מידת הנזק תלוייה באיוורור, ובשאיבה. אבל היא עלולה להתגלות רק אחרי שנים רבות, והיא גדלה באם יש חשיפה לגורמים נוספים, קרינות, מזהמים כימיים, ובתלות בגורמי תורשה, בתזונה, נטילת נוגדי חימצון כתוספי מזון, מצב גופני, פעילות גופנית וכיוב'.
    נקווה שהנזק מיזערי, ותשמרו על ההוראות שלי, למזער נזקים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שליט"א

דניאל
    26/01/2009

ראשית, תודה על תגובתך המהירה. שנית, במהלך הלילה חלון הממד סגור, האם גם זו בעיה ? הממד מאוורר בכל שעות הבוקר, החל מ6 וחצי בבוקר ועד סביבות 7 בערב. האם מזגן יכול לסייע לאוורר חדר ? ( ישנו תריס של המזגן מעל דלת הממד המכוון לכל הממד ). בנוגע לעצותיך, החל מהיום התחלתי בשאיבת החדר בצורה יסודית מלבד האוורור, האם יש עוד משהו שעלי לעשות ? או שמא השאיבה והאוורר מספיקים על מנת למנוע נזק בריאותי מהמגורים בממד ? תודה וערב טוב, אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממ"ד דניאל

זמיר שליט"א
    27/01/2009

קח בחשבון שהראדון הוא גז כבד. אבל יש להניח שהאוורור מסלק אותו, ושאיבת האבק בשואב אבק תסלק את מוצרי הפירוק על הרצפה. נראה שהאוורור שלך מספיק. אם תרצה באיזה לשב להתקין ונטה, שמסלקת אוויר החוצה, כמון מבית שימוש, זה יותר טוב ממזגן שמסחרר את האוויר. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה