פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• נתב - ראוטר אלחוטי
    רינה
    03/02/2009

לאחרונה הותקן נתב אלחוטי במשרד בו אנו עובדות 3 בנות. הנתב מסוג TERNDET TEW-631_BRP מותקן בכניסה למשרד מעל המשקוף, ונמצא במרחק אוירי של כ- 2 מ', ושאלתי היא: האם קיים סיכון בכך? תודה , רינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתב - ראוטר אלחוטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתב ראוטר אלחוטי

ד"ר זמיר שליט"א
    03/02/2009

הסיכון נמוך עד זניח. ברוב המקרים טווח 60 ס"מ כבר מספיק לדעיכת הקרינה עד הרקע,
    כך ש- 2 מטר נראה בטוח.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת קרינה
    מ
    03/02/2009

שלום רב נניח שאדם הוקרן בנשק אלקטרו מגנטי מה ההשלכות קצרות הטווח וארוכות הטווח בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת קרינה

הוספת תגובה

• השפעות קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/02/2009

ההשפעות עלולות להיות רבות, בהתאם לסוג הקרינה. ישנם נשקים המנטרלים אדם, דהיינו גורמים לו להתקף לב או לעיוורון. יש ה-"מרגיעים" מפגינים, יש מערכות הגורמות לאנשים כעין היפנוזה, ונמצאות בשימוש בכנסיות בעת דרשת יום א', ויש בשימוש כמרים המקבלים וידוי, באותו זמן מקרינות מערכות אלו גל בתדר 10 הרץ, הגורם לכעין היפנוזה. יש תדרים הגורמים להתקף זעם ותוקפנות (כנראה בגלל זה גורמים הטלפונים להתקפים הניגמרים ברצח), יש תדרים הגורמים דיכאון ורצון להתאבד, גם באלה עלו המקרים עם עליית השידורים הסלולריים.
    ניתן כם להשפיעה לטווח ארוך, על ידי שידור תדרים העלולים לגרום נזקים קשים, כולל סרטן.
    פירוט רב תוכלי לקבל בהקלדת המושג ELECTROMAGNETIC WEAPONS
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודם אלחוטי של אורנג'

סולימן
    05/12/2010

שלום,

אצלי יש מודם אלחוטי של אורנג'. להבדיל משל בזק, הוא לא מחובר אך ורק לחשמל ולא לאיזשהו קו טלפוני. האם הקרינה במקרה הזה היא רק לחצי מטר או שהמצב כאן שונה. אשמח לקבל תשובה מפורטת לגבי היכן צריך למקמו.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודם אלחוטי של אורנג' - תגובה

רם דישון
    05/12/2010

אני מניח שבניגוד לזה של בזק, שהחיבור שלו הוא על קו טלפון, כאן גם החיבור הוא אלחוטי, דהיינו כמו טלפון סלולרי.
    קשה לדעת מהו המרחק המינימלי מבלי למדוד, לכן היתי משתדל לשמור מרחק של מטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודם אלחוטי, מודם הוט
    ארי
    03/02/2009

שלום רב, לאחרונה עברנו דירה ואנו מתלבטים היכן למקם את "מרכז המחשבים" בבית. חדר העבודה שלנו הוא למעשה חצי חדר. אנחנו רוצים למקם שם מחשב, ובנוסף רוצים גלישה אלחוטית בשאר חלקי הבית (עבור מחשב נייד). אם נמקם בחדר זה מודם בזק ונתב אלחוטי לא נוכל להתרחק מהם בתוך החדר (כי הוא קטן). האפשרות השניה למקם אותו בחדר שאינו חדר מגורים היא בממ"ד (שמשמש חדר אורחים) שנמצא בקצה השני של הדירה (דירה בשטח של 112 מ"ר). אלא שאז אולי הראוטר לא יחדור את הקירות של הממ"ד. אם נשים ראוטר חזק, אולי זה יגביר את הקרינה, ובכל מקרה, מי שבמקרה ייכנס לחדר יחטוף אולי קרינה חזקה כי זה ממ"ד (כרגע יש לנו ראוטר של trendnet, מהנסיון שלנו הוא אינו חזק במיוחד). שאלה נוספת שמשתלבת כאן - אנחנו מתלבטים אם לעבור להוט (ואז גם לגלישה דרכם). איך זה משפיע על העניין? בקיצור, מה האפשרות המועדפת מבין כולן? תודה רבה ארי

לקביעת תור
    סגירה
    מודם אלחוטי, מודם הוט

הוספת תגובה

• ראוטר קרינה חלשה מרחק חצי מטר מספיק

ד``ר דני וולף
    03/02/2009

לראוטר קרינה חלשה מאוד מרחק של חצי מטר - מטר בוודאי מספיקים. אין הבדל בין הוט לבזק. תשימו את הראוטר במקום הכי נוח לקליטה. בבית שלי אני שם את הראוטר מתחת לטלויזיה ששם בינכה כל השנאים והחוטים וה- LCD עצמו, ובכל מקרה לוקחים מרחק של לפחות מטר שניים מהמסך.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה ראוטר?

ארי
    03/02/2009

שלום דר' וולף, לאיזה ראוטר אתה מתכוון - של הגלישה האלחוטית או של הוט? תודה ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה ראוטר

ד"ר זמיר שליט"א
    05/02/2009

מנסיון שלי עם כמה ראוטרים שונים, בשנה האחרונה, כולם היו בלתי מסוכנים ממרחק כ- 60 ס"מ.
    לפני כ- 3 שנים היו גם ראוטרים יותר חזקים, שהיה צריך מרחק כ- 1 מטר או יותר כדי להיות בטוח.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה
    מ
    02/02/2009

שלום רב מזה חודשיים מרגיש לא טוב ירידה בריאותית מוזרה טעם מתכתי בפה אובדן חוש טעם וריח חולשה עוויתות ירידה קוגנטיבית האם יכול להיות שנפגעתי מקרינה כלשהיא? איך בודקים זאת אין ליד ביתי אנטנות שנה שעברה הייתי סטודנט של היסטוריה של המזרח התיכון ולפתע הכל התחיל האם יתכן שבעקבות ויכוחים פוליטים בקמפוס א.חיפה הופעל עליי קרינה מכוונת על ידי בני הדודים או "הוחשפתי" בכוונה לחומר מסוים איזה בית חולים או טוקסיקולוג יכול לסייע בארץ בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    עיצה

הוספת תגובה

• קודם כל תיבדק אם אתה באמת חולה

ד``ר דני וולף
    02/02/2009

קודם כל תיבדק אם אתה באמת חולה ומה הסיבה לכל הסימפטומים שאתה מרגיש. כשתהיה אבחנה נלך הלאה. על פניו לא נראה שהוחשפת בכוונה לחומר טוקסי, אולם הפחד מהדבר הזה, והתחושות שלך יכולים להיות קשורים.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מ
    02/02/2009

הייתי שבוע שעבר אצל ד"ר בועז וולר מנהל מחלקה ניורולגית והוא כותב במכתב סיכום: מזה 3 חודשים ריח מוזר ולאחר כך מאבד לחלוטין את חוש הטעם והריח הרגשה כללית רעה ירידה ביכולת להתרכז תגובות אטיות לא מסוגל ללמוד קיבל חצי לוריוואן ליום היה מאושפז בפנימית ה יום אחד ושוחרר(שוחררתי כי חשתי שהמתמחה לא מקבלת את הכיווןן הטוקסי סביבתי לבעייתי ולא עורכת בירורים בכיוון) מציין טעם מתכתי בפה בדיקה נויורולוגית תקינה לחלוטין לסיכום: התמונה הקלינית הינה של ירידה תפקודית כללית ואיבוד חוש ריח וטעם יש להשלים: הדמיית מוח לשלילת תהליך תופס מקום או כל מחלה מוחית אחרת היות ולנ"ל כיליה מתפקדת אחת ממליץ ביצוע MRI ולא CT עם חומר ניגוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשב נייד בהריון
    עדי
    02/02/2009

שלום, אני בהריון, שבוע 23. לאחרונה בעלי החל לבוד בלילות עם המחשב הנייד במיטה, כאשר זה מונח על שמיכה על ברכיו (כך שאינה חוסמת פתח האיוורו). יש לנו אינטרנט אלחוטי בבית. אני ישנה לצידו בשעה זו, כאשר ישנה על הצד וגבי מופנה אליו, אך עדיין, המחשב נמצא בקו הבטן שלי, מרחק לא גדול מהגב. האם יש בכך סכנה לעובר? אני לא שקטה...מה עושים אם בכל זאת רוצים לעבוד מן המיטה במצב זה? תודה מראש. עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    מחשב נייד בהריון

הוספת תגובה

• מחשב נייד בהריון

ד"ר זמיר שליט"א
    02/02/2009

מחשב נייד פולט גם שדה מגנטי בתדר הרשת, וגם שדה חשמלי בתדרים סלולריים (שהם תדרי מיקרוגל). עוצמת השידור של המחשב, ולעיתים הנתב (ראוטר) גורמים לקרינה החזקה בהרבה מקרינה המגיעה מאנטנות ממרחק 100 מטר.
    לכן לא בריא לעבוד עם מחשב נייד על הברכיים או בכלל קרוב לגוף. מרחק 60 ס"מ הוא מינימום כאן. מה שאני ממליץ, זה לעבוד אם מחשב כזה עם עכבר רגיל, ועם מקלדת נוספת, קטנה וקומפקטית, כמו שאני עצמי עושה כבר כמה שנים: המקלדת מתחברת למחשב, ומאפשרת מרחק גדול יותר מהגוף, הן על שולחן, והן במיטה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ברחבי הבית
    איתי
    01/02/2009

שלום, מדדתי עם מכשיר מדידה ציר אחד קרינת EMF ברחבי הבית (בית חדש שנכנסנו אליו לפני כחודש) - והממצעים הם שברוב הבית יש קרינה של בין 2-3 מיליגאוס. במקומות מסויימים ישנה קרינה שמגיעה לכ-8 מיליגאוס באופן קבוע. בנוסף - לרוחב הסלון יש קו (כנראה קו חשמל של המזגן) שהקרינה בגובה הרצפה עומדת על כ-45 מיליגאוס כאשר המזגן דולק ויורדת לכ-27 מיליגאוס כאשר המזגן כבוי. בגובה של כמטר הקרינה הנמדדת הנה כ-10 מיליגאוס. באיזור לוח החשמל הראשי המכשיר נכנס לרוויה כלומר מעל 200 מילליגאוס ובמרחק של כמטר עדיין ישנה קרינה קבועה של כ-15 מיליגאוס. גם מחוץ לסלון בגינה נמדדת קרינה קבועה של כ-5 מיליגאוס. אין באזור הבית חדר טרנספורמציה ואין קו מתח עליון. האם להכנס להיסטריה????? האם תקין? מה לעשות עם זה????

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ברחבי הבית

הוספת תגובה

• קרינה ברחבי הבית

ד"ר זמיר שליט"א
    02/02/2009

המצב אצלך מורכב:
    נראה לי שההארקה אינה תקינה, וזה גורם לרקע 2-3 מיליגאוס, בנוסף, יש קווי חשמל בקירות, וברצפה, שגורמים למקומות "חמים" של 8 מיליגאוס, והקו למזגן שמגיע עד 45 מיליגאוס..
    לוח החשמל הראשי הוא רצח, אבל כך זה עם לוחות כאלה, צריך רק שהם לא יעברו בדירתך.
    גם את השדה המגנטי מלוח החשמל, ניתן להקטין עם הארקה תקנית.
    השורה התחתונה:
    יש לבדוק את ההארקה, קודם כל לבד, אם רואים שהיא לא תקינה, לא מחוברת, רופפת, צריך להזמין חשמלאי עם רשיון גבוה, המתמצא בהארקות, שיסדר את זה.
    יש למדוד שנית לאחר התקנת ההארקה. אוכל להשאיל לכם מכשיר מדידה, ללא תשלום.
    אם סידור ההארקה עדיין לא עוזר, צריך יהיה להזמין מודד עם היתר משרד איכ"ס (אתן לכם כמה שמות) אני עצמי פטור מההיתר לפי החוק, אבל אם אני מודד, הצד השני יודיע שאין לי היתר... לכן אני מעדיף להציע שתזמינו מודד, ואתן לכם שמות של מודדים ישרים שאינם חוששים להגיד את האמת.
    עם תוצאות מודד זה, ניתן להודיע למשרד איכ"ס, המרשים חשיפת הציבור רק ל- 2 מיליגאוס למשך 24 שעות.
    אני לא מוכן שיהיה יותר מ- 1 מיליגאוס.
    אם לא יעזור עם משרד איכ"ס, אפנה אותכם למשרד התשתיות, כדי לפנות ישר לשר..
    כל טוב,
    זמיר

שלום,

מדדתי עם מכשיר מדידה ציר אחד קרינת EMF ברחבי הבית (בית חדש שנכנסנו אליו לפני כחודש) - והממצעים הם שברוב הבית יש קרינה של בין 2-3 מיליגאוס. במקומות מסויימים ישנה קרינה שמגיעה לכ-8 מיליגאוס באופן קבוע.
    בנוסף - לרוחב הסלון יש קו (כנראה קו חשמל של המזגן) שהקרינה בגובה הרצפה עומדת על כ-45 מיליגאוס כאשר המזגן דולק ויורדת לכ-27 מיליגאוס כאשר המזגן כבוי. בגובה של כמטר הקרינה הנמדדת הנה כ-10 מיליגאוס.
    באיזור לוח החשמל הראשי המכשיר נכנס לרוויה כלומר מעל 200 מילליגאוס ובמרחק של כמטר עדיין ישנה קרינה קבועה של כ-15 מיליגאוס.
    גם מחוץ לסלון בגינה נמדדת קרינה קבועה של כ-5 מיליגאוס.

אין באזור הבית חדר טרנספורמציה ואין קו מתח עליון.

האם להכנס להיסטריה?????

האם תקין? מה לעשות עם זה????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הארקה

איתי
    02/02/2009

שלום רב, ראשית - תודה רבה על התגובה המפורטת. אלך צעד אחר צעד - כיצד אני יכול לבדוק את ההארקה? היכן החיבור ממוקם במבנה? שאלה נוספת - האם תתכן סטייה משמעותית במד קרינה שמודד ציר אחד למד שלושה צירים? סטייה שיכולה להסביר את המדידות הגבוהות אצלי? בתודה, איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ההארקה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/02/2009

בדיקה ראשונית היא בחיבור ההארקה, לייד החיבור של צרכני הבית לשעון המים.
    בדיקה מפורטת יותר יש לבצע על ידי מקצוען, חשמלאי עם סוג גבוה, וזה כולל בדיקה אם לא הוחלפו חלקים של צנרת המים בצנרת מפלסטיק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארקה

איתי
    03/02/2009

שוב שלום, שוחחתי עם מהנדס החשמל של הפרוייקט (זהו בית חדש) ולטענתו ההארקה מחוברת ליסודות ונבדקה ע"י חברת החשמל לפני קבלת טופס 4. לדבריו יש לי הארקה עם התנגדות של 0.5 אוהם (לא יודע מה המשמעות של זה....... ). אילו עוד כיוונים כדאי לחקור? האם כדאי להזמין מודד מומסך? האם הוא ידע לאתר מה מקור הקרינה? בתודה, איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארקה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/02/2009

יתכן שההארקה היתה תקינה בזמן שבוצעה, אבל אחר כך, הוחלף חלק מהצנרת בצינור פלסטיק.
    מודד מוסמך לא ידע לבדוק הארקה, אלא חשמלאי עם סוג גבוה.
    ישנו מודד קרינה שהוא מהנדס חשמל, תוכלי להתייעץ איתו.
    אנא כתבי לי דוא"ל ואשלח לך את הטלפון שלו.
    אגב, אני לא מקבל אחוזים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרינה

איתי
    03/02/2009

שלום, כתובת הדואר שלי הנה - [email protected] ושוב תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודד קרינה

זמיר שליט"א
    03/02/2009

שלחתי לך בדוא"ל את השם ומספר הטלפון של מודד הקרינה. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה סלולארית
    תומר
    01/02/2009

לפני כחודש קניתי מכשיר סלולרי חדש, ואת הניילונים המוצמדים שצריך להסיר, השארתי על המכשיר (סתם בשביל שיראה חדש ). לפני כמה ימים נאמר לי שזה לא בריא להשאיר אותם על המכשיר כי זה מסרטן, האם זה נכון? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה סלולארית

הוספת תגובה

• אם ניילון רק על הצג לא נורא

ד``ר דני וולף
    01/02/2009

לא נורא, הפולניות משאירות את הניילונים על הכורסות החדשות למשך שנים.
    אם הניילון רק על הצג, לא נורא, לא מזיק.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת ליד קווי מתח עליון
    ענבר
    31/01/2009

מעונינים לקנות בית שקווי מתח עליון עוברים במרחק של כ-200-150 מטר מימנו ( לפי הערכה בעין) האם גם במרחק כזה ישנה סכנה מהשדה האלקטרטמגנטי??

לקביעת תור
    סגירה
    בת ליד קווי מתח עליון

הוספת תגובה

• מרחק 150 מ' מקווי מתח

ד"ר זמיר שליט"א
    31/01/2009

אין סכנה משדה מגנטי במרחק כזה, אולם אם החלקה במורד הרוח, יגיעו מקו המתח יוני קורונה, דהיינו כעין רדגיקלים חופשיים הגורמים נזקי חימצון, ותחלואה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,בקשה+עזרה
    yani
    31/01/2009

ד"ר שלום רב, במהלך חיפושי באינטרנט אחר השפעות הקרינה מאנטנות רדיו ורד"ט נתקלתי בשאלה דומה לשאלתי מחייל המשרת באתר קשר ובעייתי דומה לשלו.אנחנו נמצאים עם המכשירים 24/7 ואנטנות נמצאות 20 מטר מעלינו. כל הזמן שאני שואל לגבי קרינה אצל גורמים צבאיים אני נענה בתשובה כי אין שום סכנה.יש לציין שבסביבה תופי סרגון שגם הם 30-40 מטר מעלינו מעל תרנים. רציתי לשאול לגבי המודד קרינה שרצית להשאיל לחייל ואם יש אפשרות להשאיל גם ואולי,לשוחח באופן יותר פרטני לגבי הנושא במיילים. האם אתה מכיר מקרים שאנשים שהשתחררו מהצבא מהתחום הנ"ל סבלו מתופעות כתצואה מחשיפה לנושא זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,בקשה+עזרה

הוספת תגובה

• בקשה+עזרה

ד"ר זמיר שליט"א
    31/01/2009

אוכל להשאיל לך את מכשיר המדידה, תמדוד לבד, ותחזיר לי אחרי שבוע.
    אנא תאם אתי, ונחליף כמה מילים שיש לי להגיד בעניין, בטלפון: 03-574-7527.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה סלולרית
    מאיה
    31/01/2009

שלום למומחים! יש לי שתי שאלות בנושא קרינה סלולרית 1) האם קרינה מאנטנה סלולרית שנמצאת על בניין הולכת רובה קדימה או גם למטה? הכוונה שמידה ויש בית פרטי 50 מטר מהאנטנה, הוא חוטף את אותה הקרינה כמו בית (במקרה זה בניין) שנמצא בגובה האנטנה? 2) הלול של בני ממוקם בדיוק מצמוד לחלון גדול. האם יש סיכון של קרינה סלולרית חס וחלילה במקום זה? מולי יש בניין בגובה הבניין שלי שעליו אין אנטנות- ישנה רק אנטנה מאחלורי הבניין שלי אך חלון זה אינו מופנה אליה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה סלולרית

הוספת תגובה

• קרינה סלולרית

ד"ר זמיר שליט"א
    31/01/2009

עניתי לך לפני שעה, אולם אני רואה שתשובתי לא מופיעה על הלוח (זה קרה כמה פעמים).
    ולעניין: לא כל האנטנות קורנות אותו דבר, יש המשדרות לכל הכיוונים, והאלומה דמויית בייגל, המגיע לקרקע אחרי 50 עד 300 מטר, יש שהזוית קטנה יותר והאלומה דמויית מחבת, יש כיווניות, המשדרות לכיוונים שונים, ואילו לכיוונים אחרים אין מהן שום סיכון אפילו שהן קרובות.
    גם אם אנטנה באותו גובה, לא בטוח שמשדרת לכיוון שלכם.
    אנא בקשי ממשרד איכ"ס את סקר הבטיחות של האנטנה בטלפון 02-649-5869, וכשתקבלי אנא שלחי לי בדוא"ל, ואני אבדוק וגם אעביר את זה למהנדס שלנו שיבדוק ויודיע לך ישירות אם יש סיכון.
    מאנטנה אליה אין קו ראייה אין (כמעט) סיכון. יכול להיות רק בהחזרה מבניין אחר, בדומה לקיר המחזיר כדור טניס.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מאיה
    01/02/2009

תודה על המענה המהיר. הפנמתי ואעשה זאת. כאשר כתבת שאם לא רואים אנטנה אין סיכון , הכוונה שהחלונות מעבירים קרינה? האם זכוכית בולמת קרינה או בכלל לא? הבנתי גם את התשובה בקשר לקרינה כאשר פוגעת באדמה. אך האם היא פוגעת באותה עוצמה כמו בעצם הנמצא בגובה שלה? הבניין שלי נמצא בגובה שלה וניתן לראות שאחת הצלעות (ליתר דיוק שתי צלעות) מכוונות לכיוון הבניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

זמיר שליט"א
    01/02/2009

עניתי לך פעמיים, אך תשובותי לא מגיעות ללוח. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שליט"א

מאיה
    01/02/2009

כנראה הייתה תקלה באתר באותו היום. ישנה אפשרות לענות לי שוב בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

ד"ר זמיר שליט"א
    02/02/2009

מהאתר הודיעו לי שהתשובות נעלמו בגלל שהזמן הקצוב לתשובה עבר.
    הבעייה שלעיתים אני צריך לחפש במקורות לפני שאני עונה, ובינתיים יש גם שיחות טלפון כל הזמן, מאנשים שמבקשים עזרה, כי לא מקבלים אותה במשרד איכ"ס, הבריאות, התשתיות והתקשורת, אז הכל נופל עלי.
    נסי למצוא את התשובה עוד מעט.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך ליאת

ד"ר זמיר שליט"א
    02/02/2009

החלונות מעבירים חלק מהקרינה.
    אם אין קו ראייה לאנטנה, הסיכון קטן ביותר, אבל עלולה להיות החזרה מבניין סמוך, אם הוא בזווית המתאימה, כמו להחזיר כדור טניס, ישר לבית שלך.
    זכוכית כמעט ואינה בולמת קרינה, אולם ניתן להדביק ציפוי שקוף הבולם למעלה מ- 99% מהקרינה. יש חברה שעושה זאת תמורת כ- 120 ש"ח למ"ר ואני לא מקבל אחוזים.
    אם את נמצאת מול האנטנה, והיא משדרת לכיוון שלך, וזה באותו גובה, את נכנסת לאלומה וחוטפת חזק. האלומה, אם היא כלל כיוונית היא מתפשטת כמו בייגל, ומגיעה לארץ לאחר כ- 50 עד 300 מטר. אבל יכול להיות שהאנטנה ליידך בכלל משדרת לכיוון אחר.
    אנא השיגי סקר בטיחות שלה, וכן היתרי הקמה והפעלה, בטלפון 02-6495869. תציגי עצמך כאם מודאגת, ואל תזכירי את שמי שם.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשמל סטטי מזרם מים- האם בעית הארקה?
    שרית
    30/01/2009

כשאני נוגעת בזרם המים, אני חשה מכת חשמל, כנראה חשמל סטטי. האם זה מעיד על הארקה לקויה בבנין שלי?

הוספת תגובה

• חשמל במערכת המים

ד"ר זמיר שליט"א
    30/01/2009

זו בעייה ברורה במערכת החשמל, כנראה ההארקה מנותקת..
    יתכן שאחד השכנים ביצע שיפוץ, בו הוחלף קטע של צנרת המים בצינור פלסטיק, ואז ההארקה אינה תקינה. העניין דורש הזמנה מיידית של חשמלאי, כי זו סכנת התחשמלות, ועלול מישהו למות בגלל זה.
    נא לטפל מיידית !
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה
    מ
    30/01/2009

שלום רב האם חשיפה לסלולרים ולאנטנות ולקרינה אלקטרומגנטית ולנשק אלקטרומגנטי יכולה לגרום לבן אדם חרדה דיכאון וחוסר תפקוד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

• קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    30/01/2009

הקרינה הסלולרית מגיעה בפולסים, בגלל תבניות השידור, שהם בתדרים הקרובים לתדרי הפעילות החשמלית של המוח. חלק מהתדרים, ידוע ומוגדר, כגון התדר הגורם לחרדה, ודיכאון, יש תדר הגורם לזעם (וכנראה גורם למקרים בהם אדם ללא עבר של התפרצויות, שולף אקדח ורוצח, כשמע מוכר ?). יש תדר הגורם הרגשת נוחות, יש הפועל בעת היפנוזה, וכיוב'. כל אלה ידועים ומוגדרים. יש תדרים המנוצלים כאן, להרגעת מפגינים, לפגיעה מכוונת באנשים (בסוגי נשק אלקטרומגנטי נגד אדם), וכיוב'
    בילדים ניגרם חוסר קשב, או פעילות יתר (המטופלת בריטלין...) הפרעות בזיכרון וכיוב'.
    איני מפרט למרות שיש לי מידע רב בנושא.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדלקה וכיבוי ליד המיטה
    ספיר
    30/01/2009

האם זה מסוכן למקם מפסק לכיבוי והדלקה של האור או של תריס חשמלי ליד המיטה? האם בכלל חוטי חשמל שעוברים בקירות צמוד למיטה בעייתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    הדלקה וכיבוי ליד המיטה

הוספת תגובה

• הדלקה וכיבוי לייד המיטה

ד"ר זמיר שליט"א
    30/01/2009

מפסקים מסוכנים הם עם מעמעמים ( dimmers ) אבל מפסקים רגילים אינם מסוכנים אם הם תקינים. חןטי חשמל בקירות בהחלט עלולים לגרום לשדה חשמלי (אם מחובר אליהם מכשיר כבוי) או שדה מגנטי (אם מחובר מכשיר שפועל. ואז הם גורמים להפרעות שינה, כאבי ראש, עייפות ועוד (נשמע מוכר ?). הכי טוב זה למדוד לבד ממקומות חשודים (אוכל להשאיל מכשיר מדידה, כמובן ללא תשלום).
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדלקה וכיבוי לייד המיטה

ספיר
    10/11/2009

מה ההבדל בין dimmer למפסק רגיל ?
    יש בעיה כשהם מכובים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dimmer כולל מעגל אלקטרוני

רם דישון
    10/11/2009

שמטרתו להקטין את המתח המגיע לנורה.
    מעגל זה משרה שדה שעל מנת להימנע ממנו יש לשמור על מרחק של 60 ס"מ.
    בכל מקרה, כאשר הוא מכובה, המעגל אינו פועל ואינו משרה כל שדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף ראוטר אלחוטי WIFIאו חיבור
    ספיר
    30/01/2009

מה עדיף ראוטר אלחוטי בין הקומות או מודם שעובר בחוטים דרך הקירות?

הוספת תגובה

• מה עדיף ?

ד"ר זמיר שליט"א
    30/01/2009

עדיף נתב חוטי, למרות שהקרינה מנתב אלחוטי אינה חזקה.
    אבל אז יתכן שהמחשב שקולט, שעונה באופן אלחוטי, משדר קצת חזק. בידי נתונים מאוסטריה, שמראים שלייד (50 ס"מ) ממחשב הקשור ב- WIFI יש קרינה חזקה בהרבה, מזו המגיעה מאנטנה במרחק 100 מטר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מארון חשמל ומהסתעפות
    ספיר
    30/01/2009

אנחנו בשיפוץ מסיבי של הבית והיום התברר לי שכל כבלי החשמל של קומה ב יעברו דרך חור ברצפה בחדר של הבת בדיוק איפה שממוקמת המיטה. כלומר בקומה מתחת בדיוק מתחת למיטה יהיה ארון החשמל של כל הבית. כמובן נבהלתי מהרעיון וכבר החלטתי להרחיק את המיטה לצד השני של החדר ( מרחק של 2-3 מטרים מהמעבר של הכבלים. שאלתי: האם זה מספיק? מה עוד ניתן לעשות כדי להקטין את הקרינה ? האם הכבלים עצמם מקרינים או רק הארון? תודה רבה

הוספת תגובה

• קרינה מארון חשמל

ד"ר זמיר שליט"א
    30/01/2009

הרחקת המיטה בהחלט צעד נבון ומספיק. כי לאחר כ- 60 ס"מ כבר השדה החשמלי מארון החשמל דועך עד לרקע.
    המרחק זה הכי טוב שניתן לעשות. כדאי לשים במקום ה-"חם" ארונית, איצטבא, או עציץ, או כיוב' פשוט שלא יתן להימצא שם.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!! ועוד שאלה

ספיר
    31/01/2009

לגבי ההעברה של כל כבלי החשמל בחדר של הילדה . האם זה גורם לקרינה או שזה רק הארון חשמל? אם כבלי החשמל בעייתיים אז לפחות אותם נעביר ממקום אחר בבית. בנוסף האם יש ארון מקטין קרינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - ספיר

זמיר שליט"א
    31/01/2009

גם הכבלים, וגם הארון גורמי שדה מגנטי. הארון יותר חזק. אם ניתן, תרחיק אותו מקירבה לחדרי השינה, כי השדה המגנטי עובר קירות כמו אוויר. באופן מעשי אין ארון מקטין קרינה. באופן תיאורטי יש, אולם הוא כל כך יקר, כך שמעשית אינו בא בחשבון. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה