מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה ליד מודםמאיה15/02/2009
בחדר השינה ישנו מחשב עם אינטרנט כאשר אני מצמידה מכשיר הבודק קרינה סלולרית הוא מראה שליד המודם ישנה קרינה מסויימת גם כאשר המחשב אינו פועל. האם 2 מטרים מהמודם עדיין לא כדאי לישון שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לייד מודם
ד"ר זמיר שליט"א15/02/20092 מטר זה טווח בטוח. הסירו דאגה מלבכם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר בטיחותמישהי15/02/2009
אני לא מבינה כל כך את הצורך בסקר בטיחות הרי את סקר הבטיחות נותן משרד איכות הסביבה והרי הוא נותן את האישורים להקמת האנטנות הסלולריות, אז מה כבר יכול להיות כתוב בסקר הבטיחות,האם יכול להיותכתוב שהאנטנות לא בטוחות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר הבטיחות חשוב
רם15/02/2009סקר הבטיחות מבוצע ע"י גוף "בלתי תלוי", שמגיש אותו למשרד להגנת הסביבה על מנת להוכיח שאין באנטנה המתוכננת סכנה בריאותית. המסמך הזה כולל את כל הנתונים הטכניים של האנטנה, ועל פיהם ניתן לבדוק האם אכן אין סכנה בריאותית באנטנה, או שעורכי הסקר התעלמו מבנינים שעלולים להפריע לקבלת אישור לאנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לתשובהקטיה15/02/2009
שלום אני בהריון, סוף חודש 8. מקראתי מחקר חדש על נזק של סוללרי לעובר בהריון. אני נאלצת לדבר הרבה בטלפון סוללרי ( לצרכי עבודתי), לפעמים שיחות בנות 10-15 דקות כמה פעמים ביום. טלפון לא מחזיקה ביד- מניחה על השולחן במרחק 30-40-50 ס"מ מהבטן - או במרחק יד ומדברת מהרמקול. האם זה שימוש בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בסלולר בהיריון
ד``ר דני וולף15/02/2009אמנם היה מחקר אחד שהראה עלייה בשכיחות חוסר קשב אצל ילדים שאימותיהם הירבו להשתמש בסלולרי בזמן ההיריון, אולם לדעתי, אין לך מה לדאוג, לא לבכות על חלב שנשפך, ואם תפסיקי לדבר בסלולר עד סוף ההיריון לא צפויים בעיות.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רם,יש בעיה באתר15/02/2009
מה המרחק מתורן אנטנות שבו בוודאות אין קרינה מסוכנת ? מכיון שאני רואה מחלון ביתי תורן גדול, ואני לא יכולה לעקוב על כל האנטנות שמוספות לתורן, אני רוצה לדעת אם יש מרחק מסויים שהוא בטוח בכל מיקרה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 200 מטרים מהתורן
ד``ר דני וולף15/02/2009הייתי אומר 200 מטרים מהתורן - בטוח.
ותמיד הכי בטוח למדוד
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לדעת ללא נתונים מדויקים של
רם15/02/2009העמוד ומה שמותקן עליו. אם רוצים להיות בטוחים לגמרי, הייתי מעדיף 250 מטר. אם את רוצה בדיקה יותר מדויקת, בקשי מהמשרד לאיכ"ס את סקר הבטיחות, ושלחי אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור החזקת מכישר מירסיעקב14/02/2009
שלום.. במסגרת עבודתי אני מחזיק מכשיר מסוג מירס ישן ע"ע המותן בעזרת תופסן במשך 7-8 שעות ביום. בחודשים האחרונים הרגשתי כאב כלשהו באזור המותן בדיוק במקום שהמכשיר מוחזק. . הקפדתי להוריד את המכשיר מהמותן כשאני לא חייב שהוא יהיה שם אבל לאחרונה אני מרגיש כאבים הרבה יותר חזקים שמקרינים על כל אזור הירך והרגל . רציתי לדעת אם יכול להיות קשר בין המכשיר לכאבים שאני חש ? אציין שאני יודע ומרגיש שהמכשיר פולט רמת קרינה גבוהה, כשאני מנהל בו שיחות אני מרגיש אי נוחות באוזן. תןדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור החזקת מכשיר מירס
ד"ר זמיר שליט"א14/02/2009מכשיר מירס משדר בעוצמה לא רגילה, זה בדוק..
אנא הפסק מייד לשים את המכשיר על הגוף, הרחק אותו מהגוף כל הזמן,
והשתמש ברמקול או אוזנית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון14/02/2009
שאלה בקשר לבטון קראתי שהזכרתם שבממ"ד עשויה להיות קרינה רדיואקטיבית כתוצאה מהבטון השאלה האם אבק מבטון למשל כשקודחים בקיר נוצר אבק מהבטון האם אבק זה יוצר קרינה רדיואקטבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של אורי
ד"ר זמיר שליט"א14/02/2009הקרינה באבק בטון היא זניחה. האבק עצמו גורם צרות, בהצטברו בריאות.
בעת הקדיחה לא נוצר בו חומר רדיואקטיבי, זה נמצא במלא בגלל דעיכת רדיום, והבטון פולט ראדון שהוא מוצר פירוק של הרדיום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דבקאלון14/02/2009
שלום משפצים אצלי בחדר בימים הקרובים יש חלק בחדר (בריצפה) שצריך לחבר מוטות ברזל בין הריצפה לקיר לצורך כך מדביקים את הברזלים לבטון עם דבק שמורחים על הברזל (על גבי האריזה של הדבק ראיתי שכתוב שיש להיזהר מהחשפות של החומר בדרך של נשימה או במגע עם העיניים...) שאלתי היא האם השהייה בחדר מהווה סיכון לאחר השימוש בדבק (המיטה במרחק מטר בערך מאזור שבו מדביקים את הברזל) ? אם אשן עם חלון פתוח בלילה זה בסדר? תוך כמה זמן (שעות) לאחר ההדבקה החומר כבר לא מהווה סיכון? אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של דבק
ד"ר זמיר שליט"א14/02/2009בכל דבק יש ממיסים או מפלמרים שהם מזיקים, כפי כתוב על ההוראות, וביניהם מסרטנים עם תעודות, זה לא כתוב בהוראות.... חומרים אלה מתנדפים לאחר כיומיים.
יש לשמור על איוורור הולם במשך כמה ימים, עד שלא מרגישים בריח.
לאחר זאת אין כבר סיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בפלאסמה לעומת LCDערן13/02/2009
שלום ד"ר, מה היחסיות של קרינה בטלוויזית פלאסמה לעומת LCD ? איפה יש יותר והאם זה מהותי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאזמה כנגד LCD
ד"ר זמיר שליט"א14/02/2009בשניהם קרינה בתדר גבוה ממש אפסית, אבל שניהם משרים שדה מגנטי ניכר, שדועך כד הרקע, לאחר כ- 60 ס"מ. הוא עובר קירות כמו אוויר, לכן יש להקפיד שמצד שני של הקיר לא תהיה מיטה.
משניהם, שמור מרחק, ואז אין בעייה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית על עמוד חשמל מתח-עלערן13/02/2009
שלום, מאחורי הבניין שלי יש כביש ראשי שעליו יש קווי מתח גבוה (מתח על). בבדיקת קרינה לא נמצאה שום קרינה גבוהה. לאחרונה שמתי לב שבקצה עמודי החשמל האלה (לא בדיוק עמוד- זה יותר קונסטרוקציה ממתכת אתה יודע... שעליהם יש את כבלי המתח הגבוה) , בקצה העליון שלהם יש משהו שנראה כמו אנטנות סלולריות - מין מלבנים לבנים כאלו לגובה. האם בכלל יכולה להיות אנטנה סלולארית על קצהו של עמוד חשמל של מתח גבוה ? או שאולי זה משהו אחר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה על עמוד חשמל
ד"ר זמיר שליט"א14/02/2009נראה לי שהכוונה לעמודי חשמל לייד המגדלים של חבס, והירידה מאיילון לההלכה.
הכל יכול להיות. תן לזה זמן מה להתחיל לשדר, ותוכל למדוד בעצמך. אני אשאיל לך מכשיר. במקביל תוכל לבקש ממשרד איכ"ס את סקר הבטיחות, היתר הקמה והיתר הפעלה של האנטנה, בטל. 02-649-5869. אתה רק צריך להגדיר בדיוק היכן האנטנה, כתובת או קואורדינטות (עם GPS ) או להסתכל באתר של משרד איכ"ס.
שתקבל את אלה בדוא"ל, שלח אלי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני לא מופתע
ערן14/02/2009ששני "מלאכי המוות" - חברות הסלולר וחברת חשמל משלבות אמצעים בכדי לסרטן את כולנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של ערן
ד"ר זמיר שליט"א14/02/2009תהיה עוד פחות מופתע, כשתשמע שמשרדי ממשלה עוזרים להם (לכאורה).
לא נפרט כאן כיצד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא
רם15/02/2009מה המרחק מהעמוד לבית הקרוב. מאחר ובדרך כלל לא מקימים עמודי מתח גבוה ליד בתי מגורים, סביר להניח שהסיכון בעמוד זה נמוך. בדיקה מדויקת ניתן לעשות רק עם סקר הבטיחות ביד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה בשביל הכניסה לחצר הביתאמא13/02/2009
במדידת הקרינה בביתינו, נמדדה כמות של בערך 8 מיליגאוס בגובה הבלטות, מקווי החשמל התת ריצפתיים העוברים מארון שעון החשמל שמחוץ לבית, אל ארון החשמל בכניסה לבית. ככל שעולים מהריצפה כמות הקרינה יורדת ל-2, 3 מיליגאוס, והמדובר בשביל באורך של 15 מטר בערך. הייתי רוצה לדעת מהי מידת הסכנה בכך..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הקרינה בשביל לחצר
ד"ר זמיר שליט"א13/02/2009הסיכון נמוך, היות והשביל משמש רק למעבר.
הייתי מציע להציב עציצים גדולים, או לשתול גדר חיה במקומות בהם השדה המכנטי מירבי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה אנטנה סלולריתמישהי12/02/2009
ד"ר שליט"א וד"ר וולף שלום, אני שואלת פעם נוספת כיוון שנושא זה מאוד מטריד אותי. שאלתי כאן כמה פעמים על אנטנה גדולה שהוקמה מאחורי בית העלמים מגדיאל על תוואי כביש 531 וכפי שאמרתי המשרד לאיכות הסביבה די מסרב לתת לי מידע עליה בטענה שאין לי נתונים מדויקים על מיקומה. אני שואלת על אנטנה זו כיוון שמכרים שלי מעונינים לרכוש דירה באזור זה אך דירה זו ממוקמת 250 מטר מאנטנה זו.ונאמר גם שככל הנראה יוקמו עליה עוד שתי אנטנטות, ובמרחק של רחוב סמוך לדירה זו, כ-210 מטר, יש אנטנה שלחברה אחרת. בנוסף, קראתי באינטרנט כי ועד הורים בבית ספר סמוך לאנטנה זו ערך בדיקה ואמר כי הקרינה מהאנטנה עלולה להגיע ליותר מ-500 מטר . לפי הנתונים שציינתי, שכן נתונים עובדתייים מאוד קשה לי לקבל עד כדי בלתי אפשרי, לא מסוכן לדעתך לחשוב על אפשרות של רכישת בית באזור כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה אנטנה סלולרית
ד"ר זמיר שליט"א12/02/2009אם את רוצה מידע מדוייק, את חייבת ללכת ולראות בדיוק על איזה בית מוצבת האנטנה.
דהיינו כתובת מדוייקת !!
לפי זה תקבלי ממשרד איכ"ס את סקר הבטיחות של האנטנה. אני צריך לדעת איזה משדרים יש שם, מה עוצמתם, מה זווית השידור, מה כיווני השידור, מה הנטיה ( TILT ) של גופי השידור וכיוב'. בלי כל אלה ניתן רק לנחש.
הנתונים שאת כותבת, דהיינו מרחקים, בלבד, עדיין לא מאפשרים להגיד משהו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן למצוא את האנטנה באתר
רם13/02/2009באתר של המשרד להגנת הסביבה ישנו קובץ עם רשימת כל האנטנות בארץ. בקובץ מופיעות הקואורדינטת של כל אנטנה, וע"י בדיקה במפה ניתן לזהות את מספר האנטנה, ועם נתון זה לפנות למשרד ולבקש את סקר הבטיחות ותוצאות המדידות. עם חומר זה תוכלו לפנות אלי לבדיקת הנושא. רם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן למצוא את האנטנה
ד"ר זמיר שליט"א14/02/2009אם יורשה לי להוסיף:
רם הוא המומחה המקצוען לאנטנות, ואני מכיר אותו כבר כמה שנים, ומפנה אליו נתונים של אנטנות, וכן שאלות, של גולשים, כולל באתר זה. כדאי לשאול אותו בכל הנוגע לסיכונים מאנטנה המטרידה את מנוחתכם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במיטת ביתייוסי12/02/2009
שלום רב. בצענו מדידת קרינה בבית ומצאנו כי במיטת ביתי יש 2.8 מיליגאוס קבוע. בנסיון לאתר את המקור נמצא כי הוא כבל החשמל של הבניין העובר ברצפת חדר המדרגות בצמוד לחדר. ביתי ישנה במיקום זה כשנה. בנוסף נמצא שבמשטח המיטה החשמלית שלה יש 10 מיליגאוס נוספים הנובעים מהמנגנון החשמלי של המיטה (השנאי) וזאת כאשר אינו מופעל. המנגנון נותק בעקבות כך, אך במשך כשנה נחשפה גם לקרינה זו (לא רק במשך הלילה). האם יש צורך לבצע בדיקות רפואיות בעקבות חשיפתה ארוכת הטווח לשיעורים אלו ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2.8 מיליגאוס - לטעמי הרבה
ד``ר דני וולף12/02/2009נכון שהתקן הורד ל10 מיליגאוס, ונכון שעבודות מדעיות אומרות שמתחת ל- 4 מיליגאוס אין סכנה, אולם אני מעדיף פחות מ- 2, בייחוד אם יש ילדים בבית! תבדוק את הארקה בבית, תבדוק מהיכן רוב הקרינה נובעת, היכן השדה הוא המקסימאלי, ואולי תצליח להוריד את הקרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה במיטת הבת
ד"ר זמיר שליט"א12/02/2009כדאי, להזיז את המיטה מהכבל החשמלי, ובאותו מקום לשים ארון, או איצטבא, שידה, או ארון זכוכית עם אוסף כלי כסף שירשת (?), וכיוב'.
את הכבל החשמלי למיטה יש לנתק מהחשמל, לפני שהילדה נכנסת למיטה.
בדיקה רפואית לא תראה שום דבר שניתן לקשר לחשיפה לשדה המגנטי, שהוא לא מאד גבוה, על גבול המותר לפי הספרות הרפואית, ועכשיו גם על ידי משרד איכ"ס שלנו (2 מיליגאוס בממוצע ל- 24 שעות) אחרי שהם ירדו מ- 1000 ל- 10 ולבסוף ל- 2 .
אני מחמיר יותר ממשרד איכ"ס, ולא מוכן שיהיה יותר מ- 1 מיליגאוס בחדר השינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אל"מיוסי12/02/2009
שלום רב. בשבוע זה ביצענו מדידית קרינה בכל חדרי הבית, מצאנו ערכים של 2.8mg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלמ"ג
ד"ר זמיר שליט"א12/02/2009אל"מ זה קיצור לאלוף משנה, ואלמ"ג זה קיצור לאלקטרומגנטי.
ערך בדירות הוא ברוב המקרים עד 0.4 מיליגאוס, אצלכם היה 2.8 מיליגאוס
אם הערך היה דומה בכל חלקי הבית, יתן שזה משני גורמים:
1. שבאותו יום היה רקע גבוה בגלל תנאים אטמוספריים \ או כתמים בשמש \ או סערה מגנטית. לכן כדאי למדוד שוב, והפע גם לדגום במקום במוץ רחוק מכל חשמל, הרקע שם צריך להיות 0.1 מיליגאוס או אפילו פחות. אם זה יותר, זהו רקע כפי שהוסבר.
יתכן שההארקה שלכם לבית לא תקינה, בגלל שמישהו החליף צנור מתכת בצינור פלסטיק.. כדאי לבדוק את זה בעזרת חשמלאי שגם יודע לבדוק הארקה, לא רק להעלות פיוז בחזרה...
אם תרצה למדוד לבד, אוכל להשאיל לך מכשיר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינה בנוכחות מכשיראור12/02/2009
היי מה המרחק המומלץ מהמכשיר הנייד בזמן שינה? תודה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה בנוכחות המכשיר
ד"ר זמיר שליט"א12/02/2009תישן כמה שיותר רחוק ממנו.
גם במצב כוננות, הטלפון משדר כל דקה או כד' לפי השרת, סיגנל חזק, כדי להודיע שאתה זמין. דהיינו גם אז הטלפון מסוכן.
היות ואיני יודע מה הקליטה בחדר השינה שלך, אני אומר לשם הזהירות, לא פחות מ- 1 מטר.
יתכן שמספיק גם 60 ס"מ אבל כדאי להיות בצד הבטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה למכשירים מסוכניםשני12/02/2009
שלום, במהלך שנתיים בהם שירתתי בצבא, התעסקתי עם מכשירים שפולטים שדות אלקטרומגנטיים גבוהים ביותר, אך לא היתיי מודעת לכך או לסכנות שנובעות מהשימוש. לאחרונה נערכו מדידות קרינה ע"י גורם חיצוני (שגם שייך לצבא) והתגלה כי בקרבת המכשירים עוצמת השדה עומדת על כ-350 מיליגאוס ויותר. הייתי רוצה לדעת, מהניסיון והידע שלך, האם אתה חושב שחשיפה לעוצמות קרינה כאלו יכולה לגרום נזק בלתי הפיך? האם יש סיכוי שהיא לא גרמה לנזק כזה? מה משך החשיפה שיכול להוות פגיעה וודאית? האם מדובר בשעות, ימים או יותר מכך? ושאלה אחרונה שמדאיגה אותי מאוד- האם יכולה להיות פגיעה בפוריות אצל נשים כתוצאה מחשיפה זאת?? תוה רבה מראש, שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 350 מיליגאוס, המון, מסוכן.
ד``ר דני וולף12/02/2009350 מיליגאוס זה המון ועלול להיות מסוכן. שנתיים זה זמן רב, אבל לא לגמרי נורא. תשתדלי להבא לא להיחשף לקרינה - לשום קרינה, לא מייננת ולא אלקטרומגנטית - ויהיה בסדר. אצל נשים, כנראה שאין בעיות פוריות מקרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)