מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סלאזופיריןמיקי13/12/2008
שלום, התחלתי טיפול בסלאזופירין לדלקת פרקים. הבנתי שאת התרופה ניתן לקחת למס' חודשים ולא לתקופה ארוכה. האם התרופה מרפאה את הדלקת או מקלה על הכאבים? ומהם הנזקים שהיא גורמת? תודה מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר יעקב אבלין13/12/2008מיקי שלום,
סלזופירין היא תרופה ותיקה נגד דלקת מפרקים ושייכת לקבוצת התרופות המשפיעות לטווח ארוך על מהלך המחלה. תרופות אלו, כמו סלזופירין, מטוטרקסאט ועוד, פועלות לאט והשפעתן המירבית מתפתחת תוך כ - 6-8 שבועות. ניתן לקחת אותן לתקופות ממושכות (שנים) תוך מעקב מתאים הכולל בדיקות דם כדי לוודא שלא מתפתחות תופעות לוואי. התרופה אינה מרפאת את הדלקת אך גם איננה משככת כאב בלבד. היא מפחיתה את רמת הדלקת ועל ידי כך לא רק מונעת כאב אלא גם מונעת התפתחות של נזקים כמו עיוות מפרקים לטווח ארוך - נזק שעלול להיות בלתי הפיך.
לסלזופירין תופעות לוואי רבות (רובן די נדירות) כולל תגובות אלרגיות (התרופה מכילה סולפא), ירידה בכדוריות הדם הלבנות, נזק לכבד, ירידה בספירת הזרע ועוד ועוד. יחד עם זאת ברוב המקרים התרופה "נסבלת" היטב ללא תופעות לוואי משמעותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומילגיה ופוטותרפיהעדי11/12/2008
שלום. ראיתי בטלויזיה שבחו"ל מפנים חולים בפיברומילגיה לטיפולי פוטותרפיה ושזה הוכח כעוזר. אני עושה כרגע טיפול זה(לבעית עור). רציתי לשאול מה ידוע לכם על כך,וכמה טיפולים צריך כדי להרגיש בתועלת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
ד''ר יעקב אבלין11/12/2008נטע שלום
לצערי פוטותרפיה איננה טיפול מקובל עבור תסמונת הפיברומיאלגיה כך שאיני יכול להמליץ עליה. אני מציע לדבוק בטיפולים אשר הוכחו כיעילים ובראש ובראשונה בפעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקלרודרמההילה11/12/2008
אני בת 35 ויש לי מחלת פרקים הנקראת סקלרודרמה. אני מטופלת בפרדניזון (15 מ"ג), מטוטרקסאט (6 כדורים פעם בשבוע). האם המטוטרקסאט אמורים להפחית את המחלה? המחלה הזו קצת מפחידה אותי. עד המחלה הייתי בריאה לחלוטין. כיצד אתה יכול להרגיע אותי (אם בכלל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר יעקב אבלין11/12/2008הילה שלום
סקלרודרמה היא מחלה אוטואימונית הפוגעת במערכות שונות ובין היתר תוקפת לעיתים את המפרקים. הטיפול בפרדניזון ומטוטרקסאט יכול לעזור מבחינת הפגיעה במפרקים, בדומה למצב במחלות מפרקים אחרות, אך הוא פחות יעיל מבחינת המערכות האחרות העלולות להפגע בסקלרודרמה כמו למשל העור. סקלרודרמה היא מחלה אשר חומרתה משתנה מאדם לאדם. יש מקרים קלים יחסית אך יש גם מקרים קשים והמחלה דורשת מעקב מסודר על ידי ראומטולוג ועירונות גבוהה לאפשרות של הופעת סיבוכים. חלק מהסיבוכים ניתנים כיום למניעה וטיפול (כמו למשל הנטייה לעלייה קשה בלחץ הדם שקיימת אצל חלק מהחולים. אני חושב שהדבר הטוב ביותר הוא למצוא ראומטולוג מנוסה אשר יש לך שפה משותפת איתו ולקבל ממנו הסבר מפורט על אופייה של המחלה במקרה הספציפי שלך (ולא להגרר אחרי תיאורים מפחידים באינטרנט אשר אינם בהכרח קשורים למקרה שלך) ולשמור איתו על קשר רציף ומעקב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר אבחנהשירה09/12/2008
שלום, במשך שנים אני סובלת מכאבים (במגע) באיזורים שונים בעיקר במפרקים ובשרירים , התקפי שלשולים (תמיד כשעה לאחר האוכל) ובזמן האחרון גם מכאבים בחזה (לחץ) וקוצר נשימה גם במאמץ מינימאלי. במקביל בטיפולי פוריות כבר כשנתיים ללא הצלחה. CRP מוגבר (42) וגם ה ESR מוגבר(34).בדיקת ANA שלילית.קולונוסקופיה תקינה. הרופאים שראיתי לא מצליחים לאבחן. אודה מאד לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר יעקב אבלין11/12/2008שירה שלום
קשה מאד לבצע אבחנה בלי לראות אותך ולבדוק אותך... כמו כן הנתונים שציינת אינם ספציפיים ויכולים להתאים לאבחנות שונות. ככלל, תהליך האבחון במחלות ראומטולגיות מתבסס על בדיקה יסודית של החולה ולקיחת סיפור מפורט על תסמיני המחלה על ידי ראומטולוג - כמובן בסיוע של בדיקות מעבדה. יש לציין שאחת האפשרויות היא כי מדובר בפיברומיאלגיה, הגורמת כאבים במגע באיזורים מפושטים ומלווה לעיתים קרובות בתועפות של "מעי רגיש" כמו שלשולים. לדעתי את צריכה בדיקה יסודית על ידי ראומטולוג כי לנסות להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
שירה12/12/2008קבעתי תור. אמתין בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכצ'טמיקי08/12/2008
ד"ר שלום, רציתי לשאול , האם במחלת הבכצ'ט כאשר יש התקף של התנפחות מסביב לפרקי כפות הידיים והאצבעות או בגפה התחתונה כתוצאה מדלקות בעורקים או ורידים , האם ישנו סיכוי שבעתיד יווצר מצב של דלקות בעורקים המובילים לאיברים החיוניים כגון : לב , כבד וכו...? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד''ר יעקב אבלין08/12/2008למיקי שלום,
התקפים של נפיחות סביב מפרקים קשורים בדרך כלל לדלקת של המפרקים עצמם ולא של כלי הדם. יחד עם זאת מחלת בכצ'ט עלולה לגרום פגיעה גם בכלי הדם כולל בכלי הדם של איברים פנימיים, אם כי פגיעה כזו נדירה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ankylosing spondylitisאליזבט08/12/2008
שלום, בשנת 92 אובחנתי כסובלת מ-ankylosing spondylitis (בדיקת דם ל-HLA B27 חיובית, וכאבים חזקים בגב התחתון, קושי לישון בשכיבה לילה שלם וכו...). מעט זמן אחרי התגלה אצלי אוסטיאופורוזיס מאוד חמורה (למרות שהייתי רק בת 30, כיום אני בת 45). האוסטיאופורוזיס הדאיג יותר את הרופאים המטפלים ולא ממש טופלתי עבור ankylosing spondylitis (ברור לי שאין טיפול מרפא אלה רק טיפול המקל על הכאבים). בשנים האחרונות, אני לא בטיפול אצל אף רופא והכאבים החמירו. הייתי רוצה לקבל שמות של רופאים בצפון אשר מתמצאים ב- ankylosing spondylitis? (אני שייכת לקופת חולים מכבי). תודה מראש, אליזבט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליזבט
ד''ר יעקב אבלין08/12/2008אליזבט שלום,
כל ראומטולוג מומחה מתמצא בטיפול ב- ankylosing spondylitis בין אם זה במסגרת הקופה או בבית חולים. את צריכה לפנות לטיפול אצל ראומטולוג באיזור מגורייך. יש לציין שהטיפול במחלה זו לא נועד רק להקל על הכאב אלא גם להפחתה או מניעה של הנזק הגרמי הכרוני ומניעת הפגיעה בתפקוד - וכיום ישנן תרופות יעילות מאד בהשוואה למצב שהיה קיים בשנת 1992.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסהדס08/12/2008
שמי הדס בת 32 אני חולה פסוריאזיס כבר 5 שנים המצב שלי הוא שיש לי מעל לשנה כאבים ברגל שמאל,כתף שמאלית,וכף היד.רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לעשות בדיקת דם לראות אם יש דלקת פרקים בעקבות הפסוריאזיס.אתמול קיבלתי תשובה שיש לי שקיעת דם גבוהה מהרגיל 67 וחלבון גבוהה שמזה לא הבנתי כלום.האם אני צריכה לעבור כרימוטרפיה של כדורים כמו שנאמר לי? מה תופעות הטיפול הזה?האם זה יהיה נצחי ולא אוכל גם להיכנס להריון?האם הטיפולים הללו מאוד עוזרים?מסוכנים?אני בחורה בריאה סך הכל ומפחדת נורא מטיפול זה.אשמח מאוד שתענה לי על השאלות שנשאלו. מודאגת מאוד ועובדת על עצמי להיות רגועה כדי שלא יתפשטו לי עוד באזורים בגוף מהמחלה. המשך יום טוב.תודה מראש הדס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדס
ד''ר יעקב אבלין08/12/2008הדס שלום,
קודם כל באמת כדאי לנסות להשאר רגועים. דלקת מפרקים פסוריאטית זה לא דבר נעים, אבל מצד שני זו מחלה שיש לה טיפולים יעילים שגם הולכים ומשתפרים במהירות בשנים האחרונות, ועם טיפול נכון כל הסיכויים הם שתוכלי לנהל אורח חיים נורמאלי בהחלט, כולל הריון.
בדיקות הדם מעידות על פעילות דלקתית. הן אינן ספציפיות לדלקת מפרקים פסוריאטית (ספחתית) כלומר לדלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס אצל חלק מהחולים. למעשה עלייה בשקיעת הדם יכולה להגרם על ידי כל סוג של דלקת. אין היום בדיקות דם ספציפיות לדלקת מפרקים ספחתית, אך כאשר מתפתחת דלקת כזו אצל חולה פסוריאזיס התמונה די ברורה.
רצווי מאד שתבדקי על ידי ראומטולוג אשר יבדוק את המפרקים כדי לקבוע אם הם אכן מודלקים ואם כן - האם זה אכן מתאים לדקת המפרקים של פסוריאזיס מבחינת המפרקים המעורבים (לרוב מעורבות לא - סימטרית, כלומר יותר בצד אחד מאשר בצד הנגדי, ועם מעורבות של מפרקים קטנים באצבעות).
מבחינת הטיפול, נעשה שימוש בתרופות אנטי דלקתיות בעלות טווח פעולה ארוך אשר מדכאות את הדלקת, מונעות את הכאב והנפיחות והחשוב ביותר - מונעות היווצרות עיוותים במפרקים. אחת התרופות היעילות היא המטוטרקסאט, שהיא במקורה היא תרופה כמוטרפית, אלא שבטיפול בדלקות מפרקים נעשה שימוש במינונים הרבה יותר קטנים של התרופה עם תופעות לוואי הרבה יותר קלות. אכן, אין להכנס להריון תחת טיפול זה, וכאשר הריון עומד על הפרק יש לעבור לתרופה אחרת. כיום ישנן מספר תרופות ביולוגיות יעילות מאד לטיפול במחלה זו ובעזרתן ניתן גם לעבור בהצלחה הריון - כמובן תחת מעקב מתאים. בשורה התחתונה אני רוצה להדגיש שעם מעקב מסודר וטיפול נכון ניתן בהחלט להשלט על דלקת המפרקים הפסוריאטית. אמנם אין לנו עדיין תרופות שמרפאות מחלה זו וגורמות לה להעלם, אבל ניתן למנוע את הסבל ואת הסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםג'ני06/12/2008
שלום אני מתנצלת מהתחלה על אורך השאלה. אני ילדתי לפני כ- 11 חודשים. אני בת 26 וחצי במהלך ההריון ממש בתחילת ההריון בשבוע 15+- התחילו אצלי כאבים בידיים, הם היו נרדמות לי בלילה היה לי ממש קשה עם זה בבוקר הם היו מעט נפוחות וכבר משבוע הפסקתי ללכת עם טבעת נישואים כי היא לא עלתה ככה זה המשיך.... בנוסף לזה איך שההריון התקדם הצטרפו לכאבי הידיים גם כאבים בכפות רגליים + נפיחות בצקתית. הייתי בבדיקה אצל הרופאים עשיתי בדיקות לשלילת רעלת הריון הכל היה תקין כולם אמרו לי יעבור אחרי ההריון זה בצקות. אחרי שילדתי לכל זה הצטרפו כאבים גם בברכיים היה לי קשה לשבת הרבה זמן ללכת וכו'... ביקשתי מרופאת משפחה שלי לעשות בדיקות כלליות בבדיקות התגלה שיש לי דלקת פרקים אני כרגע בטיפול התרופות עוזרות לי יש תוצאות טובות. השאלה שלי אחרי כל הסיפור הארוך ממה זה יכול לקראת האם מהריון? אין לי שום עבר במשפחה של דלקת פריקם..... אני הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר יעקב אבלין06/12/2008ג'ני שלום
לא ציינת איזה סוג של דלקת מפרקים אובחנה אצלך אבל ישנן מחלות מפרקים היכולות להחמיר בזמן הריון (הקלאסי - לופוס) ויש כאלה אשר דווקא נוטות להשתפר בהריון (Rheumatoid arthritis). בכל מקרה אין לקבוע שההריון גרם לדלקת המפרקים - אם כי בוודאי כדאי לדאוג לכך שהדלקת תהיה מטופלת היטב לפני נסיון הריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןלימור03/12/2008
האם פרדניזון מנפחים? אני לקחתי פרדניזון 20 מ"ג עד לפני שבועיים והרופאה הפחיתה לי ל-15 מ"ג. מאז התנפחתי בפנים ובבטן. האם זה כתוצאה מהכדורים? ואיך אפשר להוריד את הנפיחות הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר יעקב אבלין03/12/2008לימור שלום
פרדניזון היא תרופה אשר אכן יכולה לגרום לנפיחות ולהצטברות של נוזלים. תופעה זו חולפת בהדרגה לאחר הורדת מינון התרופה וכמובן רצוי להוריד את המינון בהקדם האפשרי - לעיתים דרושות תרופות חלופיות על מנת להגיע לתוצאה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום ברךרלי03/12/2008
סובלת מאוסטאוארטריטיס בפרקי אצבעות ידיים.לאחרונה כאבים גם בברכיים. עשיתי צילום ונכתב "היצרות במרווח פרקי באספקט המידאלי"-מה פירוש?תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרלי
ד''ר יעקב אבלין03/12/2008רלי שלום,
הממצאים שאת מתארת בצילום הברכיים מתאימים בדיוק למחלת האוסטאוארטריטיס. ההיצרות במרווח המפרקי היא תוצאה של שחיקת סחוס המפשרת מגע בין העצמות וגורמת לחריקות ולכאבים. מצב זה נוטה להתפתח באספקט המדיאלי, כלומר בצד הפנימי של הברך לפני הצד החיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסולייםהילה03/12/2008
האם סדקים וכאבים בקרסוליים קשורים לדלקת פרקים? יש לי סקלרודרמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להילה
ד''ר יעקב אבלין03/12/2008הילה שלום,
סקלרודרמה היא מחלה שמלווה בכאבי מפרקים ולעיתים בדלקת מפרקים של ממש, בנוסף לפגיעות האופייניות בעור ובאיברים נוספים. סדקים אינם נגרמים על ידי מחלה זו אלא בד"כ על ידי מאמץ יתר או חבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הגורמים למחלת הזאבת?עופרה03/12/2008
שלום לך, אינני יודעת דבר על המחלה הזו, וברצוני לקבל מעט אינפורמציה לגבי הגורמים למחלה. האם יש קשר להמצאותם של כלבים/בעלי חיים בסביבה? כיצד היא מועברת? ממי למי? אשמח לקבל מעט אינפורמציה... תודה עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופרה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/12/2008זאבת היא מחלה אוטואימונית, לא מדבקת, יש קשר כנראה גנטי, הורמונלי וסביבתי.
למחלה ביטויים רבים, היא מחלה ממושכת, ומומלץ מעקב קפדני ע"י מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AIED - Autoimmune Inner Ear Diseaseיהונתן כהן02/12/2008
שלום לכולם. בתי רון, בת 15 סובלת מירידת שמיעה של 45 SRT סימטרית בשתי האוזניים עם ירידה גבוהה יותר בתדרים הגבוהים. לאחר שבצענו את כל הבדיקות הידועות, CT, BERA, MRI, OAE וכמובן בדיקות שמיעה תקופתיות. האבחנה הסופית (נכון לאתמול) היא שבתי סובלת ממחלה אוטאימונית כלשהי שגורמת להרס תאי השערה בתוך השבלול. שאלותיי הן: 1. האם קיים מידע חדש בנוגע לטיפול תרופתי ב- AIED? 2. האם קיים מידע חדש בנוגע לאבחון ספציפי של המחלה הגורמת לירידת שמיעה מסוג זה? 3. האם ישנו טיפול שיכול למנוע את מגמת ההחמרה? 4. האם ישנו טיפול היכול לחדש את ייצור תאי השערה בשבלול? 5. האם למישהו יש מידע על טיפול בצמח ה- Kalawala לאיזון המערכת החיסונית? בתודה מראש יהונתן כהן אבא של רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהונתן
ד''ר יעקב אבלין03/12/2008יהונתן שלום
בעיקרון, ירידה בשמיעה על רקע אוטואימוני יכולה להופיע כבעייה נפרדת או כחלק ממחלה אוטואימונית סיסטמית אשר פוגעת גם באיברים נוספים. בכל מקרה הטיפול הוא על ידי תרופות המפחיתות את פעילות מערכת החיסון - ובראש ובראשונה סטרואידים. בהמשך ניתן להוסיף תרופות נוספות עם טווח פעולה ארוך יותר המאפשרות הורדה במינון של הסטרואידים.
מומלץ לעבור הערכה אצל ראומטולוג על מנת לשלול מחלה אוטואימונית סיסטמית.
הטיפול בד"כ ניתן על ידי רופאי אף אוזן גרון המתמצאים בבעייה זו ותוך מעקרב אחר בדיקותהשמיעה. אני מציע שתפנה את שאלתך גם לפורום אאג.
אין לי מידע לגבי הצמח שהזכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAIED - Autoimmune Inner Ear Disease
יהונתן כהן04/12/2008לד"ר יעקב אבלין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בכפות הידיים.דלית עמית01/12/2008
שלום, אני בשבוע 22 , סובלת מכאבי תופת בכפות הידיים במהלך השינה . זה התחיל בזה שהיידים היו נרדמות ואחרי שההרדמות שלהן היתה מתפוגגת התחילו כאבים עזים....עכשיו לדעתי הן רק כואבות(תחושת ההרדמות עברה)כאבים עזים מאוד, יש לכן איזה פתרון? מה עם זריקת דיפרוספן? משהו טבעי? לא עומדת יותר בכאבים תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדליה
ד''ר יעקב אבלין03/12/2008דליה שלום
התלונות שאת מתארת עשויות להיות תוצאה של תסמונת המנהרה הקרפאלית (Carpal tunnel syndrome). מצב זה אשר שכיח בזמן הריון נדרם על ידי היווצרות לחץ על העצבים המובילים לכפות הידיים. כתוצאה מכך סובלות החולות מנימול וכאבים. האבחון נעשה על ידי בדיקת EMG - בדיקת הולכה חשמלית בכפות הידיים. מצב זה לרוב חולף לאחר ההריון אך ניתן לפעמים להקל על ידי שימוש בסדים מיוחדים לידיים (בעיקר בלילה) ולעיתים גם זריקה עוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם -לופוס??עדי30/11/2008
שלום.בת 28 ברקע:תלסמיה מיינור,אנמיה,בקע סרעפתי,שחפת ריאתית(סיימתי טיפול לפני שנה),צמחונית.במשך תקופה ארוכה אני סובלת מעייפות חולשה פריחות שונות בגוף שבאות והולכות ,נפיחויות (בליטות)שמופיעות מידי פעם באיזורים שונים ועקיצות מרובות.ללא חום.בבי"ח הופניתי לביצוע בדיקות דם רבות: Antinuclear Ab Adults -3.13 -גבוה מהנורמה-האם מעיד בהכרח על לופוס?מה עוד יכול להיות?מה עלי לבדוק? Cardiolipin IgM Ab-NEGATIVE Syphilis Ab (ELISA)-NEGATIVE RPR (qualitative)-NEGATIVE Hepatitis C Ab(EIA)-NEGATIVE Hepatitis B Surface Ag-NEGATIVE C-ANCA-NEGATIVE P-ANCA-NEGATIVE Rheumatoid Factor Quantit-קטן מ 5 Complement-C4-23.1 Complement-C3-128 C.R.P-קטן מ0.5 כימיה בדם+ספירת דם= בגבול התקין תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/12/2008האבחנה של זאבת נעשת ע"י שילוב של ממצאים ובדיקות דם מתאימות. על פי ה-ACR דרוש 4 מתוך 11 ממצאים על מנת לאבחן זאבת, בינים בדיקת ANA חיובי. ANA חיובי יכול להופיע במחלות אוטואימוניות אחרות. כמובן שיש גם קשר עם כייל. ככל שגבוה יותר זה רומז על קשר למחלה אוטואימונית. במידה וחושדים בזאבת ו-ANA חיובי כדי לבדוק רמת נוגדנים ל-DNA.
חשוב להגיע לראומטולוג על מנת לבדוק אם קיימים תסמינים או ממצאים אחרים החשודים למחלת זאבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות נוספות
עדי03/12/2008תודה.הופניתי לביצוע בדיקות מקיפות ובינהן ANA היות ומופיעות אצלי פריחות ועקיצות שמתנפחות ונפיחויות שונות במפרקים.כמו כן חולשה תמידית.אודה לך מאוד אם תוכל לתת לי מספר דוגמאות של מחלות נוספות בהן מופיע ANA גבוה?ואילו בדיקות נוספות כדאי לבצע בהנחה שלא מדובר בזאבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
ד''ר ג'יזל גודארד03/12/2008ANA מוגבר גם במחלות כמו דלקת מיפרקים שגרונתית, טרשת מערכתית, מחלה רקמות חיבור מעורבת,.
ANA יכול להיות חיובי גם באוכלוסיה הרגילה המבוגרת עד 5% מהמקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)