פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימבלטה
    מיכל
    23/02/2009

אנית בת 34 וסובלת כ- 4 שנים מפיברומילאגיה. בשנים אלו נטלתי ציפרלקס ואלטרול אך לא היו שינויים במצבי. לאחרונה המליצה לי הרופאה להחליף לסימבלטה. שאלותיי הם: 1. האם ידוע לך על השפעה חיובית של תרופה זו על החולים מפיברומילאיגה? 2. אני נוטלת אותה כבר שבוע ויש לי החמרה ואף תופעות לוואי, האם זה תקין? 3. האם מקור הכאב ממחלה זו הוא נוירופטי או נפשי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר יעקב אבלין
    25/02/2009

מיכל שלום,
    ראשית, סימבלטה היא בהחלט תרופה אשר לה יעילות מוכחת בטיפול בפיברומיאלגיה. יעילות זו הודגמה במספר מחקרים מבוססים היטב, הן בחולים הסובלים מדיכאון והן באלו שאינם סובלים מדיכאון, והובילה לאישורה של התרופה כטיפול בפיברומיאלגיה על ידי מינהל התרופות האמריקאי הידוע בקפדנותו. לסימבלטה עלולות להיות תופעות לוואי אשר לרוב משתפרות לאחר שבוע - שבועיים, ובראשן בחילות.
    הכאב בפיברומיאלגיה אינו מוגדר נוירופטי - מונח המתייחס לכאב הקשור לפגיעה במערכת העצבים ההיקפית כלומר פגיעה בעצבים שונים בגוף. (תופעה המתרחשת במחלות שונות לרבות סוכרת והרפס זוסטר). בפיברומיאלגיה הכאב מיוחס דווקא למערכת העצבים המרכזית אשר מגבירה את עיבוד הכאב ואת הולכתו. הכאב אינו נגרם מסיבות נפשיות, אם כי דיכאון וחרדה עלולים להחמיר את הסימפטומים ובעיקר את התגובה אליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    א
    22/02/2009

אני בן 32, חולה בלופוס מזה עשר שנים מטופל בפרדיזון 10 מ"ג אימוראן-150 מ"ג שאלתי : האם גם בזמן שחברתי נוטלת גלולות נגד הריון עליי להשתמש בקונדום ? אני שואל שאלה זו על סמך העלון שמצורף לאימוראן שבו נכתב באזהרות כי , "אם אחד מבני הזוג נוטל את התרופה, יש לנקוט באמצעי מניעה נאותים.אם נכנסת להריון בתקופת הטיפול, יש לפנות לרופא מייד". אציין ,כי חברתי היא אדם בריא ללא מחלות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• א שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/02/2009

בין כל התרופות לטיפול בזאבת שגורמות לדיכוי מערכת החיסון ניתן להשתמש בפלקווניל ואימוראן גם בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

א
    22/02/2009

כלומר בזמן הטיפול באימוראן ניתן לקיים יחסי מין ללא קונדום ? יש לציין, כי חברתי נוטלת גלולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

א
    22/02/2009

ב-3 החודשים האחרונים חליתי 4 פעמים בדלקת דרכי הנשימה טופלתי באנטיביוטיקה ובטיפות אף הדלקת הייתה ללא חום והתבטאה בעיקר בשיעול מחניק ובנזלת מוגלתית (ירוקה) הייתי אצל רופא א.א.ג, שאמר כי המערכת החיסונית שלי נמוכה בשל הלופוס ולכן זו הסיבה שנדבקתי 4 פעמים בדלקת דרכי הנשימה. הוא נתן לי טיפול בנזוקרט (תרסיס לאף) והמליץ גם על מתן מולטיויטמין, בהמלצתו התחלטתי טיפול במולטי ויטמין ובזוקרט. מאז הנשימה הרבה יותר טובה והאף נקי, כמעט ללא נזלת, אך השיעול המחניק נמשך . אציין כי השיעול הוא לעיתים רחוקות יותר , פעמיים -שלוש ביום וכי אני נוטל אימוראן בשנתיים האחרונות ורק ב-3החודשים האחרונים החל השיעול המחניק שאלתי , בעלון המצורף לאימוראן נכתב כי אחת מתופעעות הלוואי היא שיעול, האם עליי לפנות לראמוטולוג המטפל בי בשאלה האם להחליף את האימוראן בטיפול תחליפי אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!זקוקה לעזרה...
    מיק
    22/02/2009

מקווה שזה לא מעיק-אבל יש לי בקשה, אם אפשר בבקשה לרשום את כל בדיקות הדם שיש לעשות כאשר רוצים לבדוק נוכחות לופוס? וממש את כל הבדיקות. תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!זקוקה לעזרה...

הוספת תגובה

• מיק שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/02/2009

אבחנה של מחלה לא מסתמכת על בדיקות דם אלה מכלול של נתונים שכולל סיפור, תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, ובדיקות עזר. החולה צריך להיבדק ע"י מומחה במחלה.
    הבדיקה היחידה שנחוצה לאבחנה זו ANA- נוגדנים כנגד הגרעין. אם הבדיקה הזאת תקינה- סביר מאוד שלחולה אין לופוס. אם הבדיקה חיובית- כדאי לגשת למומחה בלופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מיק
    22/02/2009

מיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע רגע... : )))

מיק
    22/02/2009

יש לי תוצאה של בדיקת ENA זה אותו דבר? תודה : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס
    אפיק
    20/02/2009

לד"ר גודארד שלום, שמי אפיק ואני בת 17 מאיזור הדרום. בשנה האחרונה אובחנתי כחולת לופוס, והתאשפזתי בביה"ח למשך 3 ימים שם קיבלתי סטרואידים דרך אינפוזיה. מאז אני לוקחת סטרואידים (פרדניזון) התחלתי ב 20 מילגרם ועכשיו אני לוקחת 10 מיליגרם, בנוסף אני לוקחת פלקוויניל, קלציום ומולטי ויטמין. קשה לי מאוד להתמודד עם התופעות של הסטרואידים, כמו למשל השמנה, תחושת רעב, נשירת שיער קשה וכו.. רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את הטיפול בסטרואידים בתרופה אחרת שיש לה פחות תופעות לוואי? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• אפיק שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/02/2009

בזאבת בחומרה בינונית לפחות, הטיפול המובחר הוא סטרואידים.
    לאורך זמן במינונים גבוהים עולה הסיכון לתופעות לוואי כמו שציינת- השמנת יתר, תשעור, שינויים בעור, ועוד.
    כיום אין לרופאים שיטה לנבא מי יפתח תופעות לוואי אלו ומי לא.
    אנחנו כן יודעים שככל שהמינון נמוך (7.5 מ"ג או פחות) גם הסיכון לפתח תופעות לוואי נמוך.
    כמו כן הרגשת הרעב פחות.
    אם את כבר בהפוגה ומרגישה יותר טוב- תתחילי דיאטה ופעילות גופנית (אם ניתן). התופעות בד"כ נעלמות עם הזמן.
    במידה ויש צורך במינון גבוה של סטרואידים על מנת לשמור על הפוגה אז אנחנו שוקלים תופסת טיפול בתרופה נוספת לדיכוי מערכת החיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השגת חומר מדעי לפיברומיאלגיה
    גולן
    20/02/2009

שלום נפצעתי בצבא והוגדרתי כחולה פיברו לצערי אין לי יכולת כלכלית לשלם ללחו"ד רופאים ועו"ד יעצו לי מספר נכים לנסות להתמודד בבית משפט מול משהב"ט בהכרה בפיברו אודה לכם אם תכוונו אותי לחומר היות וחיפשתי אתר עם מראה מקום וכדומה וטרם הצלחתי בתודה מראש

הוספת תגובה

• לגולן

ד''ר יעקב אבלין
    22/02/2009

גולן שלום
    ישנם אתרים רבים ברשת המספקים מידע רפואי הן לחולים והן לרופאים. יחד עם זאת לצורך תביעה משפטית נראה שכל זאת תזדקק לחוות דעת של מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס
    אין
    20/02/2009

שלום אני חולת לופוס הרבה שנים וגם אחי איך אפשר להימנע אצל ילדים שלנו

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/02/2009

אין העברה גנטית ישירה בין הורים לילדים.
    עדיין לא ברור מהו המרכיב הגנטי במחלה בין קרובי משפחה.
    אין הנחיות פורמליות לגבי בדיקת בני משפחה לחולה לופוס.
    אנחנו יודעים שאשה בהריון הנושאת נוגדנים ל-RO שב-15% המקרים הילוד יפתח לופוס של הילוד שזאת מחלה שונה מלופוס של המבוגר.
    אנו ממליצים שאם בני משפחה מפתחים סימנים של זאבת אז לגשת בהקדם למומחה במחלה על מנת לאבחן בשלב מוקדם ולטפל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיר נהדר לדלקות פרקים
    ירון
    19/02/2009

שלום לאחר סבל נורא מכאבי פרקים התוודעתי פה באתר (לא זוכר איזה פורום) למוצר בשם וונדרפלקס שהוא טבעי לחלוטין והוא ממש חולל לי פלאות וזאת אחרי שתרופות רגילות לא עזרו אני ממליץ מאד לבדוק. ירון

לקביעת תור
    סגירה
    שיר נהדר לדלקות פרקים

הוספת תגובה

• תיקון

ירון
    19/02/2009

התכוונתי בכותרת ל תכשיר נהדר לכאבי פרקים
    ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על לופוס
    אלה
    19/02/2009

ד"ר ג'זל שלום רב, אני כבר מספר חודשים בבירורים בנוגע ללופוס. הסימנים שיש לי הם תפרחת בעור הפנים בלחיים,גשר האף ואיזור הגבות ישנה אדמומיות וקשקשת. בנוסף יש לי כמו נפיחויות באיזור הזרועות כמו עקיצות שנראות לאחר מקלחת ונהיות יבשות אח"כ בד"כ לאחר מקלחת גם מופיע לי הרבה יותר קשקשת על הפנים(גם אם אני לא שוטפת אותם) מצאו אצלי בבדיקות דם Antinuclear Ab Adults - 6.3 ומצאו Ro Ab Anti SSA - 126 Vitamin B12 - 149 Folic Acid - 4.2 Ferritin- 22 Fe - Iron -70 הבירור התחיל מהתפרחת בפנים שלא מרפה ממני כבר 3 שנים. אני לא צמחונית, ואוכלת בשר לפחות פעם ביום התחלתי מאז הבדיקות לקחת B12. הבדיקות נעשו בחודש נובמבר בשבוע הבא יש לי שוב בדיקות.שקיעת דם תקינה, אנטי די אן איי תקין וC3,4 גם תקינים אני כל הזמן עייפה וכואב לי הגוף - תחושה חולנית כזו שלא מרפה ובנוסף כואב לי הפנים מכל הנפיחות באיזור האדמומי ונהיה לי חתכים. אינני מורחת קורטיזונים באופן קבוע אבל כשאני שמה לשבוע(בהתייעצות רופא הנותן להקלה) העור נראה כאילו לא היה כלום ואיך שאני מפסיקה הכל חוזר תוך יום. אני סובלת מקור בידיים וברגלים ושינוי צבען של האצבעות ובנוסף נרדמים לי האיזורים האלו בתדירות גבוה במשך היום והלילה. לאחר ביופסיה מהעור שיצאה לא ברורה- יכול להיות עדות ויכול להיות שלא, רופא העור שלי אמר כי יש לי לופוס עורי והתחלתי טיפול בפלאקווניל וחודש הבא יש לי טור אצל ראומטולוג. ושאלותי, האם הספטומים האלו קשורים כולם ללופוס העורי בלבד? האם יש דרך להקל על העייפות והכאבים בגוף?מהם ההשלכות של האנטי רו בהריונות(אני בחורה בת 25 נשואה בלי ילדים) והאם ישנן בדיקות נוספות שרק ראומטולוג יכול לשלוח אותי אליהן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על לופוס

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אלה
    19/02/2009

קרישת דם תקינה TransGlutaminase (IgA) Ab תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/02/2009

פלקווניל - הטיפול המומלץ למעורבות של העור והמיפרקים יעיל בחולי זאבת. יכול להיות רמה מוגברת של נוגדנים כנגד הגרעיןבלופוס של העור בלבד.
    על מנת לאבחן לופוס מערכתיתי יש צורך להיבדק ע"י מומחה בלופוס.
    עייפות מהווה חלק מהמחלה אך לא ממצא ספציפי למחלה. 70% מחולה לופוס מפתחים רמה גבוהה של נוגדנים לדנ"א.
    אישה בהריון עם רמה גבוהה של נוגדנים ל-RO חייבת להיות במעקב של מרפאה להריון בסיכון. ב-15% המקרים היילוד יפתי לופוס של הילוד שיכול לכלול פגיעה במערכת החשמלית של הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת עזרה דחוף.... לופוס
    ליאת
    19/02/2009

שלום אני בת 25 ויש לי תסמונת ריינו מה 5 שנים ועוד כמה בעיות בעור שהרופאים אומרים שזה נקרא אסמה של העור.... לפני חודש עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין חוץ מ- antinuclear ab adults 13.60 שהנורמה זה עד 1.2 . הרופא אמר לי שיש חשש ללופוס.. אבל ממה שהוא רואנ המחלה לא פעילה כי אין דלקות, זה חמור? מתי היא יכולה לפרוץ? ואם לפי נתנים הללו זה אומר שיש לי לופוס או שלפי תוצאות הבדיקה זה לא חייב? ויש לי עוד שאלה אני הייתי לוקחת לקסעדין ברציפות במשך 6 שנים יכול שיש קשר (הפסקתי אותם לפני חודש...)????

לקביעת תור
    סגירה
    אפרת עזרה דחוף.... לופוס

הוספת תגובה

• אפרת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/02/2009

גם תסמונת רינו וגם רמה גבוהה של נוגדנים לגרעין מופיעים במחלת לופוס אבל עדיין אין מספיק לעשות את האבחנה. האבחנה של לופוס מתבססת על ממצאים ובדיקות מעבדהץ למחלה פנים רבות ובעצם יכולה להיות מעורבות של מספר מערכות יחד.
    כך שבגלל רמה גבוהה של ANA הייתי ממליצה לפנות לראומטולוג מומחה בלופוס בהקדם על מנת לעבור בדיקה. קיימים סוגים שונים של לופוס- לופוס של העור, לופוס משני לתרופות, לופוס מערכתית ועוד.
    אין קשר בין נטילת לקסדין והתפתחות לופוס משני לתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

קרן
    22/02/2009

תודה על התשובה.... יש לי עוד כמה שאלות... אם עשיתי בדיקת דם והכבד יצא תשובות תקינות אבל לא עשיתי בדיקת שתן האם אני צריכה לעשות בדיקת שתן או שהבדיקות דם מראות הכל..???? ועוד שאלה הייתי בולימית במשך מספר שנים יכול שזה קשור ללופוס או לרמה הגבוה של הנוגדנים בגוף????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/02/2009

בכל חולת לופוס צריכים לבדוק את השתן כל תקופה. יתכן מחלה בכליות ללא תלונות מצד החולה.
    אין קשר בין בולמיה והתפתחות לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    נלי
    17/02/2009

אני רוצה להבין טיפול עם פלקווניל ומטוטרקסאט אני אמורה לא להרגיש כאבים בכלל כי כל המפרקים נרגעו מה שנשאר זה הברכיים ומפרק הירך למה.?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• לנלי

ד''ר יעקב אבלין
    19/02/2009

הטיפול בפלקווניל ובמטוטרקסאט אינו טיפול נגד כאב אלא נגד דלקת. קיימת אפשרות שבמפרקים שציינת יש סיבות אחרות לכאב, שאינן דלקתיות (למשל - שחיקת סחוס) ושאינן מגיבות לטיפול נגד דלקת. מצד שני קיימת גם האפשרות שהתהליך הדלקתי פחת בעצמתו אך לא נעלם לגמרי ובמקרה זה יש צורך בתרופות נוגדות דלקת נוספות (או בהעלאת המינון) . כדאי להתייעץ עם ראומטולוג אשר יבדוק את המפרקים וינסה לקבוע מה הסיבה לכאבים שנותרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות של בני בן השנתיים
    רויטל
    17/02/2009

בני בן השנתיים סובל כבר מספר חודשים ממחלות חום שונות, היה מאושפז לפני חודשיים בביה"ח שניידר בשל צליעה שעד היום לא מצאו לה סיבה, בזמן אישפוזו בדקו בדיקת אולטרסאונד של הבטן ומצאו בלוטות מוגדלות, לפני כשבועיים עשינו בדיקה חוזרת הבלוטות קיימות אך קטנו במעט כיום שוב חולה עם חום ומתלונן על כאבים ברגליים. הרופא חושד כי מדובר במחלה אימונית. אני קראתי באינטרנט שיש גם סיכון לסרטן. אנא חווה דעתך, תודה רבה. שלחתי שאלה נוספת בפורום הומטולוגיה ושם פרופ' חיים קפלינסקי ענה לי את התשובה: "שקיעת הדם המוחשת עלולה לכוון לכיון מחלה אוטואימונית- ראומטואיד ארטריטסיס? בירור של ראומטולוג לא יזיק". צרפתי לשאלה גם את תשובות בדיקות הדם שקיבלתי עד עתה, אנא חווה דעתך בהקדם. Glucose (B)68 Urea (B) 19 Uric Acid (B) 3.6 Protein Total (B) 7.1 Albumin (B) 4 ALKP-Alkaline Phosphatase 152.5 ALT (GPT) 10 LDH-Lactic Dehydrogenase לא בוצע דגימה המטולוגית נא להודיע לרופא על אי ביצוע הבדיקה. ESR 1 hour 70 WBC-Leucocytes 6.5 RBC-Red Blood Cells 4.5 Hemoglobin 11.3 Hematocrit 34.9 MCV-Mean Cell Volume 78 MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.1 MCHC-M.Cell Hb cont. 32.4 RDW-Red Cell Distri.Width 13.8 Platelets 285 MPV-Mean Platelet Volume 9.7 Neutrophils % 36.3 Lymphocytes % 53.7 Monocytes % 8.2 Eosinophils % 1.5 Basophils % 0.3 Neutrophils # 2.36 Lymphocytes # 3.49 Monocytes # 0.53 Eosinophils # 0.1 Basophils 0.02 Neutrophils % confirm. 45.3 Lymphocytes % confirm. 47.9 Plasma cells % Confirm 0.7 Monocytes % confirm. 6.2 Eosinophils % confirm. 0 Basophils % confirm. 0 ישנה הערה כי המשטח בוצע ידנית. C.R.P 0.5 mg/dl :קטן מ

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות של בני בן השנתיים

הוספת תגובה

• לרויטל

ד''ר יעקב אבלין
    17/02/2009

רויטל שלום
    שקיעת הדם המוחשת אכן מצביעה על קיומה של מחלה דלקתית (לאו דווקא זיהומית). המחלות האוטואימוניות האופייניות לגיל שנתיים די שונות מאלו של הגיל המבוגר. קיים למשל סוג של דלקת מפרקים המלווה תופעות רב מערכתיות כמו חום גבוה וידוע כמחלת סטיל, או על פי המונח העדכני - Systemic onset juvenile arthritis כלומר דלקת מפרקים של גיל הילדות המלווה ביטויים רב מערכתיים (זאת בניגוד למקרים אחרים של דלקת מפרקים בילדים שאינם מלווים בסימנים כאלו). כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ילדים בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    נלי
    17/02/2009

אתה אומר שדלקת מפרקים עשויה לחלוף לאחר תקופה עקב מחלה זיהומית אצלי התפרצה הדלקת עקב צהבת c [שעשיתי בדיקת כבד ובדיקות דם וברוך השם הכל בסדר] האם אצלי זה יכול לחלוף אחרי תקופה[ולגבי המטוטרקסאט יום לפני או באותו יום שאני לוקחת אמורים להיות כאבים האם זה עובד ככה]זו פעם 6 שאני לוקחת האם זה עוד אמור להשתפר מפעם לפעם

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה לנלי

ד''ר יעקב אבלין
    17/02/2009

נלי שלום
    יש סוגים שונים של דלקות מפרקים גם אצל חולים הסובלים מהפטיטיס C ויתכן גם שמדובר במחלת מפרקים שאינה קשורה לנגיף ההפטיטיס , כמו דלקת מפרקים שגרונתית. לכן לא ניתן לדעת מראש אם המחלה תחלוף. ככלל, ככל שמדובר בבעייה הנתמשכת זמן רב יותר, הסכויים להעלמותה המוחלטת פוחתים. אם הוחלט על טיפול במטוטרקסאט אני מניח שהראומטולוג שבדק אותך התרשם שמדובר בדלקת כרונית המצריכה טיפול לטווח ארוך. לגבי הכאבים לפני מתן התרופה, יתכן שהמינון אינו גבוה מספיק וצריך לשקול עלייה במינון - תוך התחשבות בנתונים נוספים כמו בדיקות הדם, אשר משקפות את רמת פעילות הדלקת (למשל CRP).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום-שאלת איבחון לופוס.
    אביטל
    17/02/2009

אחרי הרים של מידע שקראתי אודות המחלה, לא הצלחתי להבין דבר אחד. האם יש בדיקות דם שחייבות לצאת חיוביות בכדי לשלול/לאמת את הלופוס? כלומר- מה חייב להיותלחולי זאבת בכדי לאבחן את המחלה? תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום-שאלת איבחון לופוס.

הוספת תגובה

• אביטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/02/2009

אבחנה של כל מחלה מבוססת על תלונות, ממצאים ובדיקות.
    האבחנה של זאבת מורכבת ביותר ולכן רצוי להיבדק ע"י לופולוג או מומחה לראומטולוגיה.
    יחד עם זה אנו מצפים למצוא רמה גבוהה של נוגדנים כנג הגרעין (ANA) בחולת לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו בירור מטבולי?
    עינת
    16/02/2009

הופנתי לבירור ראומטי ומטבולי. מהו בירור מטבולי? בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    מהו בירור מטבולי?

הוספת תגובה

• לעינת

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

איני יודע בדיוק למה התכוון מי שהשתמש במושג זה. תחת כותרת זו ניתן לבצע בדיקות שונות לרבות בדיקת תפקוד בלוטת התריס, פרופיל שומנים ועוד. כדאי לשאול את הרופא למה בדיוק היתה הכוונה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RA והשמנה - מקרה מעניין...
    נתי
    16/02/2009

שלום. ברקע דלקת פרקים לא מאובחנת. המחלה הכי קרובה לאבחנה היא RA. הרופא מכנה את זה סרונגטיב. מזה 10 שנים שהדלקת פעילה בפרקים, ניסיתי כל מיני טיפולים שלא עזרו באופן משמעותי. משקל גופי היה 60 ק"ג לאורך כל התקופה וגובהי 1.80. (המשקל יחסית נמוך) הייתי אוכל הרבה וזה לא היה מתבטא במשקל אפילו לא בגרם. לאחרונה התחלתי טיפול באנברל כבר 5 חודשים, והתרופה פועלת בצורה משביעת רצון. ללא ת"ל כלשהן. במקביל לטיפול באנברל עליתי במשקל ב-5 ק"ג. העלייה במשקל התחילה ממש ברגע שהאנברל התחיל להשפיע הוי אומר די בהתחלה והקצב הוא 1 ק"ג לחודש +-. האם ידוע על קשר כלשהו בין הדברים? יש לי מעין תיאוריה כזו שאומרת שכל עוד הדלקת היתה פעילה הגוף לא היה עסוק בלהשמין, עכשיו שאני מרגיש טוב (אגב גם נפשית יש יותר מצב רוח) משקל הגוף עולה, הגוף כביכול מתפנה לפינוק עצמי שמתבטא בעלייה במשקל. מה דעת הרפואה בעניין? מה דעתכם? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    RA והשמנה - מקרה מעניין...

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

נתי שלום
    ההסבר שלך אינו חסר הגיון. דלקת כרונית עלולה לגרום לירידה במשקל, ואחד המנגונונים האחראיים לכך הוא חלבון ה - TNF, אותו חלבון דלקתי מרכזי אשר מנוטרל על ידי תרופות כמו אנברל הידועות כפועלות במנגנון "אנטי TNF". ניטרול ה - TNF והורדת רמת הדלקת עשויות לנטרל את המנגנון אשר גרם למשקל גוף נמוך בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה