מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטוטרקסאטהילה05/01/2009
אני בת 35 ולוקחת מטוטרקסאט 6 כדורים פעם בשבוע כבר כחצי שנה. בשבועיים האחרונים התחילה לי נשירה בשיער. הרופאה אמרה לי שזה כתוצאה מהמטוטרקסאט ונתנה לי כדורי אבץ (3 כדורים ביום למשך חודש). השאלה שלי היא האם כדורי האבץ באמת אמורים לעזור לנשירה? ומתי מפסיקים עם המטוטרקסאט (הרופאה אמרה לי לא להפסיק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר יעקב אבלין05/01/2009נשירת שיער עלולה להיות תופעת לוואי של מטוטרקסאט למרות שזה לא כל כך שכיח במינונים הנמוכים בהם משתמשים כטיפול לדלקות מפרקים. לא בטוח שהטיפול באבץ אכן יעזור לנושא זה. לגבי משך הטיפול - בדרך כלל צריך להוסיף ולטפל בדלקות מפרקים ללא הפסקה. לכן אם נאלצים להפסיק את הטיפול עקב חוסר יעילות או עקב תופעות לוואי, יש צורך בטיפול תרופתי חלופי. למרבה המזל כניסתן של התרופות הביולוגיות מספקת חלופה כזו לגבי חולים רבים אשר זקוקים לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה- מריחואנהיונתן04/01/2009
שלום ד"ר אבלין, הייתי מעוניין לדעת האם ישנם עדויות כלשהם על מריחואנה ככלי טיפולי במחלה. כמו כן, ידוע לך/שמעת מאנשים על כך שזה עזר להם או לחילופין החמיר את מצבם. אשמח מאד לתשובה. נ.ב: אני לא מעשן וגם לא מתכוון בצורה לא חוקית, ובכל זאת, אשמח לתשובה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונתן
ד''ר יעקב אבלין05/01/2009יונתן שלום,
הנושא של מריחואנה כטיפול בכאב בכלל וטיפול בפיברמיאלגיה מעורר סקרנות. מריחואנה פועלת על רצפטורים ספציפיים במוח (רצפטורים קנבינואידים) אשר גורמים למגוון של תגובות ובין היתר משפיעים על עיבוד כאב. יש נסיונות לפתח נגזרת של מריחואנה אשר תשמש כטיפול בפירומיאלגיה. תרופה זו אשר נקראת Nabilone הוכיחה יעילות במספר מצבים הקשורים בכאב ונמצאת תחת שלבים של בדיקה בקשר לפיברומיאלגיה. לגבי המריחאונה עצמה כמעט שאין מחקרים אשר בדקו את יעילותה כטיפול בתסמונת (כמובן קשה לבצע מחקרים בחומר מסוג זה). הנסיון הקליני עם חולים המשתמשים במריחאונה הוא גם מאד לא חד משמעי, כאשר יש חולים המדווחים על שיפור ויש חולים המדווחים על חוסר תגובה כלשהיא. לסיכום, בעת הנוכחית לא ניתן להמליץ על מריחואנה כטיפול בפיברומיאלגיה בהעדר הוכחות ליעילות הטיפול, אפילו אם הטיפול היה חוקי. בעתיד, יתכן שיעמדו לרשותנו נגזרות חוקיות אשר יוכחו כיעילות ובטוחות לשימוש וגם תהינה חוקיות לשימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה המהירה והמעמיקה
יונתן05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל של הגוףטליה04/01/2009
בוקר טוב, אמי בת 79 וסובלת מתסמונת סג'וגרן שמתבטאת ביובש מאוד לא נעים בפה. מעבר לזאת כל הבדיקות שלה תקינות. היא עברה המון בדיקות בשל הרגשה כללית לא טובה. בחודשים האחרונים היא החלה לסבול מכאב ולחץ באוזן ובלסת שבסופו של דבר מתפתח כהתקף של כאב בכל צד שמאל, יד רגל, כתף צואר וכו'. הכאב הוא חזק ומציק מאוד ויכול להמשך מספר שעות. היא היתה אצל מספר בלתי מבוטל של רופאים, אף אוזן גרון, פה ולסת, קרדיולוג ועוד ועוד ואף אחד לא באמת יכול להצביע על התופעה לסיבה. בשל הכאבים הבילתי מוסברים היא נשלחה למרפאת כאב ולאחר דיונים בין מס' רופאים, הוחלט לתת לה את התרופה גאבאפנטין. קראנו על התרופה וראינו כי היא ניטלת לטיפול בפירכוסים מה שמאוד הדאיג אותנו שכן איננה סובלת כלל מתופעה כזו. לא ברור לנו מה הקשר בין תרופה זו לבעיה שלה. אודה לכם מאוד אם תוכלו לומר לי מה יכולה להיות הסיבה להתקפות הכאב באופן ובצד שמאל של הגוף ואילו בדיקות או רופא עליה עוד לראות. כמו כן האם נטילת התרופה גאבאפנטין נראית לכם מתקבלת על הדעת המקרה ספציפי זה. המון המון תודה על עזרתכם. טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד''ר יעקב אבלין05/01/2009טליה שלום,
גאבאפנטין היא אמנם במקורה תרופה אנטי אפילפטית אבל כיום היא נמצאת בשימוש גם כטיפול במצבים שונים של כאב. מדובר בעיקר בכאב הנגרם על רקע של בעיות עצביות שונות כמו לדוגמא כאב הקשור לפגיעה בעצבים אצל חולי סוכרת, כאב בעקבות זיהום על ידי נגיף ההרפס ועוד. ככל הנראה הרופאים שמטפלים באימך הגיעו למסקנה שמדובר בכאב על רקע עצבי כזה או אחר אשר עשוי להגיב לטיפול בתרופה זו. יש לציין שתסמונת סיוגרן עלולה לגרום בין היתר לפגיעות עצביות שונות ויתכן שאכן מדובר בפגיעה עצבית על רקע זה. לסיכום השימוש בגאבפנטין נשמע סביר בסיטוציה שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד מודה על תשובתך ! עזרת לי
טליה05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםטל02/01/2009
שלום ד"ר, אשמח לתשובה על שלוש שאלות בנוגע בדיקת אולטראסאונד : 1.רציתי לדעת האם בבדיקת אולטראסאונד של הברך ניתן לראות קרע מלא/קרע חלקי בכל ארבעת הרצועות של הברך או שישנה רצועה שאי אפשר לראות בה קרעים באולטראסאונד? 2. האם ניתן להבחין בקרע הרצועה באולטראסאונד מייד לאחר הפגיעה בברך או שצריך פרק של זמן כדי שיהיה ניתן להבחין בנזק באולטראסאונד? (כי המקום לא מייד מראה סימנים של הפגיעה במצב של נזק/קרע חלקי - אלא רק בחלוף זמן) 3. איפה בד"רכ אמורים להיות כאבים במקרה של מתיחת רצועה מדיאלית: באזור מעל הרצועה - בירך? באזור בו נמצאת הרצועה, בצד הפנימי מדיאלי של הברך? האם בקרע קטן ברצועה גם יש סימנים של דימום עקב קריעתה או שדימום לא מחייב במקרה זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אודות אוסטיאופורוזיסישי31/12/2008
אילו גילאים נחשבים לקבוצת סיכון למחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישי
ד''ר יעקב אבלין01/01/2009אוסטאופורוזיס מופיעה אצל נשים לרוב לאחר גיל הפסקת המחזור ואצל גברים נדירה יותר - למעט אצל כאלה המטפולים בתרופות המאיצות את קצב איבוד הסידן מהעצמות (בעיקר סטרואידים). גם מחלות אנדוקריניות והאמטולוגיות שונות עלולות להגביר את קצב התפתחות האוסטאופורוזיס בגברים ונשים כאחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיקיד או אנברלמשה30/12/2008
אני סובל מספר שנים מדלקת מפרקים פסוריאטית. הוצאו לי שני טיפולים האחד זריקות Enbrel 25mg פעמיים בשבוע והשני עירוי של תרופת רמיקיד. שתי התרופות אני מבין טכנולוגיות ועובדות באותו מישור של ה- TNF . רציתי לדעת האם יש הבדל במבחן התוצאה של אחת לעומת השניה פרט לזה שהן מיוצרות על ידי שתי חברות שונות ומה עדיף לבחור ? בהתחשב בתופעות הצד אם יש כאילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר יעקב אבלין01/01/2009שתי התרופות שהזכרת מנטרלות את פעילות חלבון ה - TNF דרך מנגנונים שונים. ה - TNF הוא חלבון מרכזי בתהליכי דלקת וניטרולו מביא להפחתה משמעותית של פעילות הדלקת. יעילותן של התרופות די דומה אם כי הרמיקייד עשוי להתחיל לפעות מעט יותר מהר כיוןן שהוא ניתן במינון גבוה יחסית. הרמיקייד ניתן בערוי תוך ורידי המצריך מספר שעות (מעין אשפוז יום) אחת למספר שבועות (בד"כ אחת ל - 6 שבועות). האנברל ניתן כזריקות תת עוריות פעמיים בשבוע ולרוב החולים לומדים לבצע את הזריקות בעצמם. שיקולי הנוחות של החולה בהחלט משמעותיים בבחירה בין השניים. יש לציין שכיום קיימת גם תרופה שלישית השייכת לקובצה זו והיא הומירה, הניתנת בזריקות תת עוריות אחת לשבועיים וגם יעילותה דומה לשתי הראשונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטוררינה30/12/2008
שלום לך אני עוקבת אחרי הפורום ויש לי כמה שאלות לגבי אחותי שיש לה דלקת מפרקים כבר חצי שנה היא מקבלת טיפול של פלקוואניל וסטרואידים היום היא כבר בהורדה של הסטרואידים היא עכשיו עם כדור אחד של 5 ויש לה ימים טובים בבקרים ויש בקרים פחות טובים בימים הפחות טובים היא פשוט בוכה ומתייאשת אני כל הזמן מנסה לדבר ולהרגיע אבל כל הזמן היא אומרת איך הייתי אני לא מוכנה לזה רציתי לדעת אם זה כאבים של ההורדה ואם עד שהיא תפסיק לגמרי את הסטרואידים זה לפחות ירגע או איך שאומרים ירדם תאמין לי אני לא יעזור לה כל זמן שאני יכולה כי היא היתה אשא חזקה ואני מאמינה בה בבקשה תענה לי ואולי גם מעט על הדלקת [מה שמיאש אותה זה הברכיים מפרק הירך או האגן וכפות הרגליים ]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
ד''ר יעקב אבלין01/01/2009רינה שלום
הטיפול בפלקווניל אמור להביא לירידה בפעילות הדלקתית ולאפשר את ההפסקה ההדרגתית של הטיפול בסטרואידים . בזמן ירידה במינון הסטרואידים יש לפעמים כאבים אך ככל שהפלקווניל נכנס לפעולה יש לצפות לכך שניתן יהיה להפסיק את הפרדניזון. יחד עם זאת יש מקרים בהם הטיפול בפלקווניל אינו מספיק ויש צורך בתרופות חזקות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםרינה30/12/2008
אני רוצה לדעת אם דלקת מפרקים נרדמת ומתי ועוד שאלה האם אנשים נרפאים מדלקת מפרקים אם כן כמה אחוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
ד''ר יעקב אבלין01/01/2009רינה שלום,
ברוב המקרים דלקת מפרקים כמו Rheumatoid arthritis היא מחלה כרונית שצריך להמשיך לטפל בה לאורך שנים. יש מקרים בהם כעבור שנים המחלה נכנסת למצב של תרדמת אך לא ניתן לצפות לריפוי מלא ממחלות אלו. מה שניתן לעשות זה למנוע את יצירת העיוותים והנזק לטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של חולת לופוסמירב29/12/2008
בתוצאות בדיקות הדם האחרונות ובאילו הקודמות לה תוצאות בדיקת C-REACTIVE PROT. היו חריגות ,הראשונה היתה 7.1 והפעם הזאת 17.5 מה זה אומר?האם התוצאה משמעותית לחולת לופוס בסופה של היתפרצות?(מטופלת בסטרואידים לעוד שבוע,תחושה כללית טובה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד29/12/2008רוב המחקרים קבעו שהמדד CRP אינו עולה בהתלקחות של זאבת אבל כן יכול לעלות במידה ויש תהליך זיהומי.
בד"כ כשיש חשד להתפרצות מול התפתחות זיהום ובמידה ו-CRP גבוה, מחפשים תהליך זיהומי קודם.
לעומת ה-CRP , בדיקת שקיעת דם כן גבוהה בהתפרצות של זאבת 0אבל גם במידה ויש זיהום).
כמובן תמיד צריך להתיחס לכלל התסמינים והבדיקות ולא לבדיקת דם אחת בודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אפשר לרפא בפיזיותרפיה ?א.ל.26/12/2008
שחיקה בסחוס מפרק ירך גרמה להחלשות של שרירי הירך והעכוז. אני משקיעה הרבה בחיזוק שרירים אלה. האם המפרק יגרום שוב להחלשתם ? איך נוצרת החולשה הזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.ל.
ד''ר יעקב אבלין27/12/2008החולשה נוצרת כתוצאה מחוסר פעילות הנגרמת עקב הכאבים. פיזיותרפיה בהחלט יכולה לעזור לבעייה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיליטיס12325/12/2008
ד"ר שלום.בן 30. בקע דיסק מרכזי ב- l4/l5/s1 כ-6 שנים. בשנה האחרונה כאבים החריפו מאוד. פניתי לאורטופד שהפנה אותי ל- טיפולים שמרניים לרבות זריקות אפידורל ללא הועיל. כאב בעיקר בשכיבה וישיבה ופוחת בעת הליכה. כאב בגב התחתון, משמאל לעצם הזנב, עם הקרנה לרגל. ב-סיטי וmri מהשנה האחרונה נראה כי הבקע הפך לבלט קרי מבחינת הצילומים יש "הטבה". כאב בשכיבה בלתי נסבל (מעיד על דלקת?!). רופא משפחה אומר שקיימים תסמינים רבים של סקרואיליטיס ומעוניין לבצע mri לכך. שאלותיי : 1 האם אפשר לקבל מעט הסבר מזה בכלל סקרואיליטיס ואילו דרכי טיפול יש לכך 2.האם יתכן קשר בין סקרואיליטיס לבקע דיסק או שזה צירוף מקרים 3 האם mri גב לא מספיק (רופא משפחה מעוניין שאבצע mri שונה) אודה על התייסותך חג אורים שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יעקב אבלין27/12/2008א שלום
סאקרואילאיטיס הוא תיאור של דלקת המערבת את מפרקי הסאקרו - איליאק, שהם המפרקים האחוריים של האגן. מדובר במפרק אשר באופן נורמאלי כמעט שאין בו תנועה (בנשים קיימת תנועה קלה במפרקים אלו בזמן הלידה המקילה על מעבר היילוד בתעלת הלידה). מפרק זה יכול להיות מעורב במספר סוגים של דלקות מפרקים ובאופן הקלאסי במחלה הנקראת Ankylosing spondylitis. מעורבות זו גורמת לכאבים באיזור האגן ובהדרגה לאחוי של המפרק.
כאשר הסיפור הקליני מחשיד לקיומה של דלקת מסוג זה (כלומר כאשר קיימים כאבים כרוניים בגב התחתון ובאגן, המוחמרים בשעות הלילה ודווקא מוקלים על ידי פעילות) צריך לבצע הדמייה של מפרק זה. פעמים רבות צילום רנטגן רגיל המכוון למפרק הסקרו - אליאק מספיק להדגמה של התהליך, אך במקרים אחרים (בעיקר בשלב מוקדם) הצילום אינו די רגיש וצריך לבצע CT או MRI מכוון לאותו מפרק. יש לציין ש- CT של עמוד השידרה אינו מדגים בהכרח את מפרק הסקרו - אליאק.
אין קשר הכרחי בין דלקת זו לבין פריצת דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אנקילוזינג ספונדיליטיס אפשר לאב
אפי01/01/2009אפשר לאבחן רק באמצעות בדיקות MRI? אצלי דווקא בהליכה יש לפעמים כאב, ובעיקר בסיומה ובסיום יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ד''ר יעקב אבלין04/01/2009MRI המכוון למפרק ה - Sacro - iliac , המפרק האחורי של האגן, הוא אחד מאמצעי ההדמייה אשר באמצעותם ניתן לאבחן דלקת של מפרקים אלו הנקראת Sacro - ileitis. דלקת כזו אופיינית למחלת ה - Ankylosing spondylitis וכן למספר מחלות דומות. כאבים המוחמרים במאמץ ולקראת סוף היום הם פחות אופייניים למחלות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר. האם תוכל בבקשה
אפי04/01/2009לציין לי שמוצת מחלות אחרות שהתכוונת אליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין04/01/2009מדובר בעיקר בדלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס ובדלקת המפרקים המלווה מחלת מעי דלקתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ללא ספק אין לי לא זה ולא זה
דורית05/01/2009האם תיתכן אפשרות נוספת? האם ייתכן כי בכלל מדובר במשהו שקשור באורטופדיה ולא מחלה ראומטית? וזאת למרות תוצאות ה MRI? 2 ראומטולוגים בכירים ראו את ה MRI (אגן + ברך, ) וקבעו א.ס אבל מקריאה על המחלה אניח לא בטוחה שזה זה. למשל אין לי נוקשות בוקר יש לי הרבה פעמים החמרה לאחר פעילות גופנית ולפעמים כאבים גם במהלך פעילות קצת (הליכה לא משהו מיוחד..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ד''ר יעקב אבלין06/01/2009האבחנה של AS תלוייה כמובן גם בקליניקה ולא רק בבדיקת ה - MRI. יחד עם זאת אם יש ספק בנוגע להדמייה כדאי להתייעץ עם רנטגנולוג מתמחה בצילומי עצמות (כאלו ניתן למצוא לרוב בבתי חולים גדולים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלים,האם מדובר בדלקת פרקים?נופר25/12/2008
שלום רב. שמי נופר שליקאר ואני בת 19 לפני חודשיים התגייסתי, לפני הגיוס החלו לי כאביים בברכים בכפות הרגליים ובקרסוליים פניתי לאורטופד, הוא ערך לי צילום ואמר שהכל תקין. בתקופת השירות הסדיר הכאבים הלכו והחמירו לכן הופנתי שוב לאורטופד שבדק אותי במשך 2 דק' ואמר שאין לי כלום שקשור לתחומו ויכול להיות שמדובר בדלקת פרקים, לכן הוא והפנה אותי שוב לרופא יחידה שזה הפנה אותי לבדיקות מעבדה ראומוטלוגיות ולמיפוי עצמות ואז לראומוטולוג. ערכתי את בדיקות המעבדה הראומוטלוגיות ולאחר שבוע רופא היחידה התקשר אליי וזימן אותי אליו בטענה שהבדיקות לא יצאו טובות. יום רביעי הגעתי לרופא ובגלל שהיה גשם לא היה לו מחשב והוא לא יכל לראות מה בדיוק בבדיקה לא יצא בסדר הוא רק חזר וטען שאם הוא זה שזימן אותי אז משהו לא יצא בסדר. מחדל!!!! אציין שהכאבים נוראים וחזקים במיוחד כשאני קמה מהשינה, או עולה במדרגות. שאלתי היא האם דרך בדיקות מעבדה ראומוטלוגיות אפשר לאבחן דלקת פרקים? ואם לא מה ניתן לאבחן דרך בדיקות אלו? אציין שסבלתי בעבר מאנמיה, ואולי זה חזר שוב, האם ניתן לאבחן זאת בבדיקות הנ"ל? אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנופר
ד''ר יעקב אבלין27/12/2008נופר שלום,
בדיקות מעבדה הן אחד הכלים לאבחנה של דלקת מפרקים, אבל לא היחיד ולא תמיד החשוב ביותר. האבחנה מבוססת קודם כל על סיפור המחלה, כלומר על המאפיינים הקליניים של המחלה (איך התחיל, איזה מפרקים מעורבים, איזה מחלות רקע קיימות וכו') ועל בדיקת המפרקים על ידי ראומטולוג. לאחר מכן הבדיקות ותוצאות הצילומים יכולים לתרום מידע נווסף לאבחנה.
לגבי אנמיה, בדיקות מעבדה בהחלט יכולות לגלות את נוכחות הבעייה ואת מאפייניה (איזה סוג של אנמיה) למרות שבדרך כלל יש צורך בבדיקות נוספות כדי לגלות את הסיבה לאנמיה (למשל: למה קיים חוסר בברזל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיון באצבעות לאחר טיפולדאלי25/12/2008
עשיתי 12 טיפולים של פאראפין אך ללא העיל. יש משהו נוסף בכדי לרפא האצבעות??? נשללה דלקת פרקים ע"י בדיקת דם וצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדאלי
ד''ר יעקב אבלין27/12/2008בהנחה שמדובר באוסטאורטריטיס, שהיא מחלה לא דלקתית, אין תרופות שגורמות שינוי מהותי במחלה. אם יש סימנים מקומיים של דלקת באחד המפרקים ניתן לבצע הזרקה מקומית של סטרואידים למיפרק. ניתן גם להחדיר את התרופה לתוך המפרקים ללא מזרק תוך שימוש במכשיר המבוסס על לחץ אויר גבוה (דרמוג'ט), טיפול הניתן בד"כ בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהחגית24/12/2008
שלום רב, אחותי אובחנה כחולת פיברומאלגיה. עקב החמרה בכאבי הגוף הוחלט לתת לה כדורי סימבלטה. בשגרה הרגילה היא מטופלת בסרוקסט. היא חוששת להפסיק את הסרוקסט מיד. כיצד עליה לבצע את המעבר מסרוקסט לסימבלטה ? האם ניתן בשבוע הראשון לשתות כדור סרוקסט בבוקר וכדור סימבלטה בערב עד שתתנתק לגמרי מהסרוקסט ? בתודה עבור עזרתך חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחגית
ד''ר יעקב אבלין27/12/2008חגית שלום,
עקרונית, אין מקום לשילוב של סרוקסאט וסימבלטה אפילו לטווח קצר. יש להפסיק את הטיפול בסרוקסאט לפני התחלת הטיפול בסימבלטה. אם מדובר במינון גבוה של סרוקסאט רצוי להפסיק בהדרגה. כל תהליך ההחלפה צריך להתבצע תוך כדי מעקב של הרופא המטפל ואם התרופות ניתנו כטיפול לדיכאון (בנוסף לנושא הכאב) אז רצוי גם מעקב של פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשירי24/12/2008
האם דלקת פרקים עם טיפול נכון נעצרת מתי שהוא ואם כן כמה תןך כמה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ד''ר יעקב אבלין24/12/2008השאלה אכן חשובה... התשובה היא שהטיפול מסוגל ברוב המקרים לעצור את התקדמות המחלה כלומר למנוע היווצרות עיוותים ונזק בלתי הפיך למפרקים (וכמובן "על הדרך" למנוע כאבים וסבל). תוצאה זו יכולה להיות מושגת תוך מספר שבועות במקרים מסויים אך לעיתים התהליך הרבה יותר קשה וממושך ויש צורך להחליף מספר תרופות עד שמגיעים לטיפול הטוב ביותר. עם זאת, לצערנו, הטיפולים הקיימים כיום אינם מסוגלים לרפא את דלקות המפרקים כלומר להביא למצב בו לא יהיה צורך בטיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)