מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וסקוליטיס פריימרי (מוחי)איציק01/02/2009
לאישתי אובחן וסקוליטיס פריימרי אבקש מידע בנושא בתודה איציק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיציק
ד''ר יעקב אבלין02/02/2009איציק שלום,
וסקוליטיס משמעותה דלקת של כלי דם. ישנם סוגים רבים של וסקוליטיס, הפוגעים בכלי דם שונים (עורקים או ורידים) בגדלים שונים ובאיזורים שונים של הגוף. ברוב המקרים מדובר במחלות סיסטמיות, כלומר מחלות הפוגעות באיזורים רבים של הגוף.
וסקוליטיס פרימארית (ראשונית) של מערכת העצבים המרכזית היא מחלה נדירה, המאופיינת בדלקת כלי דם הפוגעת אך ורק בכלי דם במערכת העצבים המרכזית, ואינה מהווה חלק ממחלה סיסטמית אחרת.
וסקוליטיס מסוג זה היא אכן מחלה נדירה. יתר על כן, המחלה קשה לאבחון. האבחנה מתבססת על הקליניקה של פגיעות נוירולוגיות שונות הנגרמות מפגיעה ברקמת המוח המקבלת אספקת דם מאותם כלי דם שנפגעים. בנוסף, ניתן לנסות לבצע הדמייה של כלי הדם הללו באמצעות בדיקות כמו אנגיוגרפיה, שהוא צילום של כלי הדם. זה יכול להתבצע על ידי הזרקה ישירה של חומר ניגוד לכלי הדם המוחיים (בדיקה לא פשוטה) או בדרך כלל על ידי אנגיוגרפיה באמצעות CT או באמצעות MRI . למרבה הצער בדיקות אלו אינן ספציפיות ב - 100% ויש מקרים בהם האבחנה נותרת בספק. עקרונית ניתן לבסס את האבחנה על ידי ביצוע ביופסיה של רקמת המוח, אך כמובן גם לכך עלולים להיות סיכונים ותופעות לוואי (אם כי ככלל הבדיקה בידיים טובות פחות מסוכנת ממה שניתן לשער).
הטיפול בוסקוליטיס מוחית הוא באמצעות תרופות אנטי דלקתיות חזקות המדכאות את הדלקת החל מסטרואידים וכלה בתרופות כמו ציקלופוספאמיד.
חשוב מאד להגיע למעקב וטיפול במסגרת של מוסד רפואי גדול, שיש בו גם נוירולוגים הבקיאים במחלה נדירה זו, גם מומחים להדמייה של מערכת העצבים, גם ראומטולוגים וגם נוירוכירורגים היכולים על פי הצורך לבצע ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה עוד יכול להיות....בונבונות01/02/2009
לפני 3 שנים עקב סחרחורות והרגשה כללית רעה עברתי סדרת בדיקות רצינית. הכל היה תקין פרט לחלבון מוגבר בעמוד השדרה (נעשה 3 פעמים בשנה) ניסיון לטיפול בפרדניזון לא שינה דבר והחלבון עדיין נותר גבוה. מרקרים, mri היו תקינים מאז ההרגשה יותר טובה אך עדיין שקיעת הדם עומדת כל הזמן על 30-34 . בתחילה חשבו על מחלה אוטואימונית מה עוד יכול להיות? לאיזה רופא לגשת? רופא המשפחה טוען שזה כלום. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין02/02/2009שקיעת דם מוגברת לכשעצמה, ועוד בערכים כל כך גבוליים, אינה סיבה לדאגה או לבירור מיוחד. צריך לעקוב קלינית ולראות אם ישנן איזשהן תופעות נוירולוגיות המצדיקות בירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהנוגע לחלבון בעמוד השדרה???
בונבונות04/02/2009ממה יכול לנבוע חלבון מוגבר בעמוד השדרה? (כאמור בוצע 3 פעמים בשנה והראה על ערכים של בין 1200-1300) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין07/02/2009חלבון מוגבר בנוזל השדרה יכול להעיד על תהליך דלקתי במערכת העצבים אבל אז הוא מלווה לרוב בסימנים נוספים ( ירידה ברמת הסוכר, נוכחות תאים דלקתיים). אם רק החלבון מוגבר לא בטוח שהדבר משמעותי. בכל אופן כדאי להתייעץ עם נוירולוג טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםנלי01/02/2009
רציתי לדעת כמה השפעה יש לפרדניזון 5 כדור אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנלי
ד''ר יעקב אבלין02/02/2009נלי שלום
תופעות הלוואי של סטרואידים תלויות גם במינון וגם במשך המתן. 5 מ"ג הוא מינון נמוך, ובמינון זה תופעות הלוואי אינן קשות - אבל בכ"ז על פני טיפול ממושך עלולה להגרם האצה של תהליך האוסטאופורוזיס (איבוד סידן), עלייה בלחץ הדם, נטייה לעלייה בערכי הסוכר, עלייה במשקל, עלייה בלחץ התוך עיני ועוד ועוד. שוב, התופעות בדרך כלל אינן קשות במינון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד הליקו.פיל. יצור נוגדניםנואית31/01/2009
שלום רב, האם יש קשר בין לקיחת תרופות נגד הליקובקטר פילורי לבין ייצור נוגדנים ותופעות אוטואימוניות אחרות? האם נבדק קשר כזה ואם אכן יש קשר והתרופות גורמות לתמונה אוטואימונית, לאחר כמה זמן זה חולף והתמונה משתנה ? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנואית
ד''ר יעקב אבלין01/02/2009למרות שיש מידי פעם היפוטיזות לגבי הקשר בין הליקובקטר לבין מחלות אוטואימונית אין מידע מבוסס בנושא זה. התרופות הניתנות כנגד הליקובקטר הן תרופות אנטיביוטיות ובלי קשר להליקובקטר יש מקרים יחסית נדירים בהם עלולה להתעורר תגובה אוטואימונית בעקבות טיפול באנטיביוטיקה מסוגים שונים (כמו גם בעקבות בתרופות רבות אחרות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזינג ספונדיליטיס והיריוןefi31/01/2009
שלום אובחנתי עם המחלה הזו למרות שאני לא קלאסית לפי בדיקות הדם (אין לי את הגן של המחלות פרקים למשל) האבחנה על סמך MRI בעיקר וניקורים חוזרים של מפרק הברך וכאבים וכו עכשיו אני בחודש שביעי של הריון ראשון ולדעתי המחלה תוקפת יש לי כאבים באיזור הגב/תחת מפרק סקרואיליאקי בעיקר בצד אחד אבל לא רק זה כואב בעיקר בישיבה שכיבה ומנוחה כואב כשאני מרימה את הרגל הנגדית כדי להכניס למכנסיים וכו גם הברך שוב התנפחה ואני לא יודעת מה לעשות אין לי כרגע ראומטולוג מקבל כי עברתי דירה לאיזור לגמרי אחר בארץ אני מותשת ויש לי גם נשירה של שיער למרות שלוקחת ברזל וכו מה עושים? אפשר בכלל לעשות משהו בהריון. ? האם מותר למרוח שמן טייגר באלם על האיזור או שזה אסור בהריון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיטה
ד''ר יעקב אבלין01/02/2009ראשית, רצוי מאד שתהיי במעקב ראומטולוגי דווקא בזמן ההריון וכדאי בכ"ז לנסות להתקבל לבדיקה במכון ראומטולוגי כלשהוא, אולי בבית חולים גדול - אפילו בתור מקרה דחוף (ויש בד"כ אפשרות להתקבל כמקרה דחוף). ככלל בהריון רצוי כמובן להסתפק בתרופות מעטות ככל האפשר אבל אם המקרה אקוטי יש אפשרות לטפל בתרופות מסוימות, כולל כאלו שיעילות לטיפול במחלה שלך (לרבות תרופות מקבוצת האנטי TNF כלומר תרופות ביולוגיות). בכל מקרה צריך לשקול את הסיכון מול ה"רווח" הצפוי מהטיפול בהתאם לחומרת המחלה.
שימוש בתרופות חיצוניות אינו צריך להיות בעייתי בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאלאזופירין -תפעות לוואי ? ?חגית30/01/2009
אני חולת דלקת מפרקים ואמורה להתחיל בתרופת סאלאזופירין, אחרי ניסויים של תרופות אחרות ותופעות לוואי קשות מהתרופות האחרות שאלתי היא האם לסאלאזופיארין יש תופעת לוואי קשה משמעותית ? אם יש מהי ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
ד''ר יעקב אבלין31/01/2009כידוע, לכל תרופה יש רשימה ארוכה של תופעות לוואי אשר עלולות להופיע, רובן נדירות. ככלל, סלזופירין היא תרופה שקל לקחת אותה ורוב החולים אינם סובלים מתופעות לוואי משמעותיות. יש כמובן אנשים שאלרגיים לתרופה זו ועלולים לפתח פריחה או תגובות אלרגיות אחרות. מלבד זאת התרופה עלולה להשפיע לרעה על ספירת הדם או על תפקוד הכבד ויש לבצע בדיקות דם אחת לחודשיים בערך כדי לוודא שלא מופיעות בעיות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שינויי בסטטוס משפחתידנה ג.30/01/2009
עשוי לשפר מצב הפיברומיאלגיה משום מה נדמה לי שהמחלה נסוגה האם יתכן שעצם המחשבה שביום ההולדת שלי אני עוברת לדירה חדשה משלי ולבדי פשוט מבטלת את המחלה? ובנוסף, אני חושבת שמרב צודקת. שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר יעקב אבלין31/01/2009דנה שלום,
שנויים החלים במהלך החיים בוודאי יכולים להשפיע לטוב ולרעה על מצבנו הגופני והדבר נכון גם לגבי פיברומיאלגיה. בכלל, פיברומיאלגיה היא מצב שיש בו עליות וירידות, תקופות טובות יותר ופחות. אבל נראה שהתחלות חדשות וחשיבה אופטימית הן בוודאי רצויות. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אכן
דנה ג.01/02/2009תודה ד"ר אבלין. שיהיה בהצלחה גם לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביולוגי ?חגית30/01/2009
אני סובלת מדלקת מיפרקים פסוריאטיט, טופלתי במספר תרופות ללא הועיל. כרגע מעוניינים להתחיל איתי בטיפול ביולוגי. שלחו אותי למספר בדיקות - מרפאת ריאות ב. דם. לדבריהם הם חוששים מטיפול ביולוגי מפני שהיה לי ניתוח להסרת חלק מצוואר הרחם עקב קרצינומה(CIN2 )ולדעתם הטיפול הביולוגי לא כ"כ יהיה טוב למצב הזה מפני שהוא מוריד את חסינות הגוף. אך קיבלתי בעבר גם מטוטרקסאט שגם הוא מוריד את החסינות אז מה ההבדל ? השאלה שלי אלו תקופות למשל נכללות בטיפול ביולוגי ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח.ו.
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009שלום רב,
התרופות הביולוגיות הקיימות כיום לטיפול בדלקת המפרקים של פסוריאזיס הן רמיקייד, הומירה ואנברל. שלושתן מנטרולת את חלבון ה - TNF שהוא מרכזזי בתהליכי דלקת. שלושתן ניתנות בהזרקה. ניטרול ה - TNF מחליש במידה מסויימת את מערכת החיסון ועלול למשל לגרום להתלקחות של שחפת אצל חולים שחלו בעבר במחלה זו. קיים סיכון תיאורטי במתן תרופה זו לאנשים שסבלו ממחלה ממאירה בשנים האחרונות. את צודקת שמבחינה תיאורטית דבר זה נכון גם לגבי מטוטרקסאט. קשה לכמת את הסיכון וצריך לשקול כל מקרה לגופו תוך התחשבות גם בוחמרת דלקת המפרקים, במשך הזמן מאז הניתוח ובחומרת המחלה שבה היה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני חולת לופוסדנה30/01/2009
סובלת כבר כמעט חודשיים מדלקת חינכיים קשה מאוד , הלכתי לרופא שיניים הוא נתן לי שני סוגים של אנטיביוטיקה אך ללא שיפור , הלכתי לרופא שיניים אחר גם הוא אינו יודע מה עושים. כמו כן יש לי כיבים הפה. האם יש קשר ללופוס? האם דלקת חינכיים קשורה לsle? אני נורא סובלת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד30/01/2009כיבים בפה אך לא דלקת בחניכיים מהווים חלק מהביטויים בלופוס. יחד עם זה יכולה להיות סיבה אחרת לכיב בפה- זיהומי או אוטואימוניץ דלקת בחניכיים יכולה להופיע בחולה הסובל מתסמונת סיוגרן המתבטאה ביובש בפה (ובעיניים). חלק מחולי זאבת גגם סובלים מסיוגרן.
חשוב להבדק ע"י מומחה בלופוס ולשקול ביופסיה לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס ארטריטיסאני29/01/2009
אני בת 38 סובלת מדלקת פרקים שמתבטאת רק בפרקי הידיים במפרקים הקטנים ובשורש כף היד ופסוריאזיס של כף הרגל (רק בכף הרגל) ההתפרצות הראשונה היתה לאחר הולדת ביתי הבכורה שכיום בת 7 וחצי לאחר שאובחנתי כלופוסית וטופלתי בפלקוניל שמאוד עזר משמעותית. לאחר כשלוש שנים לערך חלק מהסיפטומים נעלמו והמחלה היתה ברגיעה היום לאחר כשנתיים לאחר לידה נוספת עם CRP 40 וטיפול של כשנה עם מטוטרקסאט + חצי שנה אחרונה עם enbrel עדיין עם CRP 25 הומלץ לי ע"י הראומטולוג לעבור להומירה. אציין שהאנברל אכן חסך לי מאוד ועוזר לי במעט בנוקשות הידיים בבקרים ומעט בכאבי הפרקים הקטנים באצבעות הידיים אך עדיין התפקוד הימיומי לא קל (החל מפעולות בסיסיות שלי עצמי דרך טיפול בילד הקטן, הטיפול השוטף של הבית וכו') 1. מהו ההבדל בין האנברל להומירה הן מבחינת הפעולה והן בתופעות הלוואי שלה? 2. בעתיד לאחר שאתחיל טיפול בהומירה ואולי אגיע לרגיעה עם המחלה האם עוד לידה בעתיד תחמיר את המצב והאם בכלל כדאי לשקול הריון נוסף? 3. מה ניתן לעשות או לשנות באורך החיים כדי שאוכל להקל על עצמי את המחלה או לחילופין לגרום לעיכוב? תזונה, אולי סוג של פעילות גופנית עדינה כמו ספורט במים? אולי משהו אלטרנטיבי 4. האם ישנה אפשרות לקבל נכות לפי הנ"ל (כיום עובדת חצי משרה אך העבודה בבית בנוסף לגידול הילדים וסדר היום הלחוץ משהו אינו ממש תורם לגוף ומנוחה והאטת הקצב לא ממש באה בחשבון, החיים תובעניים) אשמח לקבל תשובות כי אמנם אני שופעת באופטימיות אך לעיתים חוששת למה שיקרה בעתיד הלא ממש רחוק של עוד מס' שנים מהיום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009מהתיאור שלך לא ברור מהי האבחנה היסודית. את מציינת שאובחנת כסובלת מלופוס אך בהמשך מדברת על דלקת מפרקים הקשורה לפסוריאזיס. מדובר בשתי מחלות שונות מאד גם מבחינת הביטויים הקליניים וגם מבחינת הטיפול. נושא זה צריך לברר היטב עם הראומטולוג המטפל בך, כאשר האבחנה מתבססת בין היתר על בדיקות המעבדה.
הטיפול באנברל ובהומירה מהווה טיפול מצויין בדלקת המפרקים של פסוריאזיס (ולא בלופוס). אין הבדל גדול בין תרופות אילו מבחינת יעילותן אם כי יתכן שחולה מסויים יגיב טוב יותר לתרופה אחת מאשר לשנייה. שתיהן מנטרולות במנגנון שונה את חלבון ה - TNF, שהוא מרכזי בתהליכי דלקת. גם תופעות הלוואי די דומות. אין לשלול הריון בעתיד ורצוי שזה יהיה בתקופה בה הדלקת נמצאת תחת שליטה טובה. מצד שני אם בכל זאת מדובר בלופוס יש אפשרות לסיבוכים שונים בזמן ההריון ושוב גם מסיבה זו חשוב לדעת אם מדובר בלופוס או לא. פעילות גופנית מומלצת באופן כללי ופעילות במים מקילה על כאבים. אין מגבלות ספציפיות מבחינת התזונה. לגבי נכות - עקרונית יש מקרים בהם דלקת מפרקים עשוייה להיות עילה לתביעת נכות (בעיקר כאשר יש פגיעה משמעותית במפרקים) וצריך לבדוק את העיניין ביסודיות על ידי בדיקת ראומטולוג וקבלת חוות דעת משפטית בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי שיקומיסמדר אונה29/01/2009
שלום רציתי לתאר לכם סוג טיפול 'ריפוי שיקומי' שהינו כמסע אישי של המטופל, המלווה בחניה בתחנות חייו לפני המחלה ועם המחלה, תוך עיבוד ההתמודדויות במסגרת מגוון כלי העזר הטיפולים ובליווי המקצועי של הצוות הטיפולי, לכדי קבלת כלי התמודדות המאפשרים: - חיים מאוזנים ואיכות חיים בצד המחלה/בעיה - שפור משמעותי בתסמיני המחלה/בעיה. מה דעתכם על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009סמדר שלום
ישנם סוגים שונים של טיפול אשר משתמשים בכלים מהסוג של את מתארת כדי לשפר את ההתמודדות של חולים במחלות כרוניות (ורבות מהמחלות הראומטולוגיות הן לצערינו כרוניות). כך למשל בפיברומיאלגיה נעשה שימוש בטכניקת הטיפול הקוגנטיבי ההתנהגותי (CBT) ויש גם גישות נוספות. חשוב לדעתי שטיפולים כאלו יבוצעו על ידי מטפל מוסמך (פסיכותרפיסט) הבקי בהן ואף מכיר את המחלות בהן מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאטיק ארטריטיסחגית28/01/2009
אני סובל מזה 4 שנים מהתקפי דלקת פרקים על רקע פסוריזיס. בכל התקף מתחילם בטיפול של סטרואידים ומוסיפים תרופות. 4 שנים אני לוקחת כולחיצין 4 כדרוים ביום והמחלה דיי נסוגה עם פה ושם התפרצויות. לפני חמישה חודשים היה לי התקף חזק עם כאבי ידיים וכפות רגליים וכתפיים. שוב כאמור, סטרואידים וביחד עם מטוטרקסאט. היתה מעט הטבה אך כאשר ירדתי במינון הסטרואידים ונישארתי עם מטוטרקסאט, חזרו הכאבים. המטוטרקסאט לא עזר רק גרם נזק בתופעות לוואי. הפסיקו לי אותו ורוצים שאתחיל סאלזופירין עד שאעשה בדיקות נוספות כמו לבירור סופי וראות אם אני מתאימה לטיפול ביולוגי. האם גם לסאלזופירין תופעות לוואי קשות ? אני מפחדת להתחיל ומה זה טיפול ביולוגי ? תודה וסליחה על אורך השאלה...
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009שלום רב,
סלזופירין היא תרופה אנטי דלקתית עם טווח פעולה ארוך. יעילותה די דומה לזו של מטוטרקסאט. מבחינת תופעות הלוואי היא גם כן מחייבת מעקב אחר ספירת הדם ותפקודי הכבד. אנשים אשר אלרגיים לסולפא עלולים להיות אלרגיים לתרופה זו. בסך הכל תופעות הלוואי לרוב אינן קשות ביותר ויש חולים הנוטלים תרופה זו משך תקופות ארוכות ללא כל קושי.
התרופות הביולוגיות הן תרופות חדישות יותר, הפועלות על ידי ניטרול ספציפי של חלבון ה - TNF אשר לו תפקיד מרכזי בתהליכי דלקת רבים לרבות בדלקת המפרקים הקשורה לפסוריאיזיס. תרופות אלו ניתנות בהזרקה (תוך ורידית או תת עורית) ועשויות להיות יעילות ביותר בדלקת מפרקים מסוג זה, גם במקרים שלא הגיבו לטיפול בתרופות כמו מטוטרקסאט או סלזופירין. עקב החשש הנדיר מהתלקחות של שחפת אצל חולים המטופלים בתרופות אלו ואשר חלו בעבר בשחפת (או נחשפו לחולי שחפת), יש לבצע בדיקות פשוטות כדי לשלול סימנים של שחפת בעבר: צילום חזה ותבחין עור לשחפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת Anti CCPניצה28/01/2009
שלום, אני בת 62 ומאובחנת RA . מזה כשנה אני נוטלת תרופות ללא שיפור ניכר. לאחרונה עשיתי בדיקת דם ANTI CCP . התשובה היא שלילי 7. מאחר והתור לראומטולוג הוא לעוד זמן רב, אודה להסבר על משמעות התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניצה
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009ניצה שלום,
דלקת מפרקים שגרונתית Rheumatoid arthritis היא מחלה דלקתית הפוגעת במפרקים רבים. אצל רוב החולים (מעל 80%) ניתן למצוא בדם נוגדן הנקרא Rheumatoid factor
(RF) . נוגדן זה מסייע לאבחנה, אך אצל חלק מהחולים כאמור הוא אינו מופיע, ודבר זה עשוי להקשות על האבחנה במקרים אלו. בדיקת anti CCP היא בדיקה חדישה אשר יכולה לעזור במקרים אלה כיוון שהיא יותר ספציפית מבדיקת ה - RF הוותיקה ועשויה להיות נוכחת במקרים בהם לא נמצא ה - RF.
אם כבר אובחנת כסובלת מ - RA העובדה שבדיקת anti CCP חזרה שלילית אינה שוללת את האבחנה. יחד עם זאת הבדיקה השלילית עשוייה להצביע על מחלה קלה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטוןלי28/01/2009
שלום ד"ר אני בת 30 מאובחנת כחולת לופוס ופיברו' , בחודשיים האחרונים הופיעו אלצי בראש ציצלולים ,לאחר בדיקת שמיעה נאמר לי שיש ירידה קלה בשמיעה ,הופנתי לבדיקת BERA . והתוצאה:הפרעה פריפרית בולטת בהולכה הפריפרית דו צידית ללא שיפור מהותי בהגברת עוצמת האות. 1.מה פשר התוצאה? 2.האים יש קשר ללופוס ?(עד עכשיו הלופוס שלי בעיקר בפרקים ארטריטיס עייפות רגישות לשמש וכו') תודה על התיחסותכם ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009לי שלום
ישנם מקרים בהם פגיעה בעצבי השמיעה עלולה להיות תוצאה של תהליך אוטואימוני, כלומר שמערכת החיסון תוקפת ("בטעות") את העצבים הללו וגורמת פגיעה בשמיעה. למרות שזו אינה תופעה שכיחה בלופוס, היא עלולה ללוות כל מחלה אוטואימונית (ולופוס היא המחלה האוטואימונית הקלאסית). לכן יתכן שיש קשר בין הדברים. חשוב להתייעץ בהקדם עם רופא אאג הבקי בנושא ולשקול את הצורך בטיפול מתאים שעשוי לכלול טיפול בסטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד" ר יעקב אבלין
לי30/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לראומטולוגliel28/01/2009
עשיתי כמה בדיקות ובאחת מהן יש את ה COMPLEMENT C3. ערכו אצלי בדם הוא 76 כאשר המינימום הוא 90. מה אומר בכלל המרכיב הזה COMPLEMENT C3? ומה אני אמור להסיק מכך שיש לי ערך כל כך נמוך מהמינימום? תודה רבה מראש ויום טוב.
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009ליאל שלום
החלבונים של מערכת המשלים, הנקראים באנגלית Complement, משתתפים בפעילויות שונות של מערכת החיסון ו"משלימים" את פעילותם של נוגדנים ושל תאי מערכת החיסון (מכאן שמם). לחלבונים אלה יש תפקיד בסוגים שונים של דלקות ובהגנה מפני חיידקים ונגיפים. מצד שני הם עלולים גם להשתתף בתהליכים אוטואימוניים שונים, בהם מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו. לכן במחלות אוטואימוניות מסויימות ניתן למצוא ירידה ברמת חלבוני מערכת המשלים בדם, כיוון שהחלבונים "נצרכו" במהלך התהליך הדלקתי ושקעו באתרים שונים בגוף אשר נפגעו מהדלקת. כך למשל במחלת הזאבת, ובעיקר כאשר יש פגיעה בכליות, עלולים למצוא ירידה ברמת המשלים. החלבונים הספציפיים אותם בודקים בדרך כלל הם C3 ו - C4.
קשה לדעת איזה משמעות יש לרמה הנמוכה של C3 במקרה הספציפי שלך בלי לדעת מה התמונה הקלינית המלאה ולמה נשלחה הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)