מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש מרפאה בתחום של פיברומיאלגיהאופיר30/11/2008
באזור פ"ת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופיר
ד''ר יעקב אבלין03/12/2008איני מכיר מרפאה ספציפית כזו באיזור פ"ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למרות הכאביםגלגל30/11/2008
יש לי כאבים בכפות הרגליים במיוחד אחרי שאני עושה הליכה ספורטיבית האם להמשיך בספורט?האם אני עושה נזק לפרקים?כי אם זה רק שאלה של כאבים אני מוכן לסבול ולעשות ספורט! תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלגל
ד''ר יעקב אבלין03/12/2008כאבים כאלו אופייניים לביצוע מאמצים מעבר למה שהאדם רגיל. לא מדובר בנזק למפרקים אך ככלל רצוי להתחיל בביצוע פעילות גופנית בצורה הדרגתית ולנסות לא להגיע לכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברו'- מה עוד ניתן לעשות?יונתן29/11/2008
שלום ד"ר אבלין, שמי יונתן בן 29 ואני סובל מפיברומיאלגיה כבר 7-8 שנים. התפרץ לי בסוף השירות הצבאי(שירות קרבי ותובעני במיוחד) בהתחלה היו רק כאבים מסביב לפרקים- סימפטומים יחידים. אחרי שנה הופיעה אצלי מחלת הנשיקה שהתארכה שהוסיפה עמה סימפטומים נוספים- חולשה, שפעות, עייפות, כאבי שרירים, ירידה בראייה, בריכוז, זרמים מוזרים שמתחילים בגפיים. כל הסימפטומים קיימים עד היום. כל השנים ניסיתי טיפולים רבים ושונים: תרופות שונות, פיזיו', ספורט מתון והרבה מאד טיפולים משלימים ולא קונבציונאלים. הדבר היחידי עד היום שממש שיפר לי בהרבה את המצב הוא שיטת תזונה בשם "קינגסטון", אך הפסקי אותה בשל ירידה רבה במשקל ותאונת דרכים שגרמה לי להחמרה רבה בכאבים. ד"ר יקר, רציתי לשאול אותך מה עוד ניתן לעשות? יש לציין שאני בחור חברותי, רציני ובעל כוח רצון חזק. עובד במשרה כמעט מלאה (8 שעות ביום), אך זה לא פשוט בכלל. העניין הוא שאני גבר צעיר שרוצה לעבוד ורוצה בעתיד לפרנס משפחה בכבוד. מה עוד אפשר לעשות כדי שאחיה אפילו ב- 80% של תפקוד? יש לציין שמה שמפריע לי בעיקר כרגע זה החורף שהגיע. מאז מחלת הנשיקה שחליתי בה, אני סובל בחורף מתחושת קור תמידית, שפעות וצמרמורות. (דברים שלא היו לי כלל לפני המחלה. הייתי חולה פעם ב 4 שנים.) כמו כן, כאבים שהחמירו מאד מאז התאונה שקרתה לפני 8 חודשים. (צליפת שוט) ד"ר, מצטער על האורך, אך אשמח לעצה כלשהי מה עוד ניתן לעשות(מבחינת חורף ומבחינת כאבים). תודה רבה ומקווה שאתה מבין. שבוע טוב! נ.ב: מטופל כרגע בסימבלטה שעוזרת מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליונתן
ד''ר יעקב אבלין30/11/2008יונתן שלום,
ככלל עושה רושם שאתה מכיר די טוב את הבעייה שנקראת פיברומיאלגיה וגם נוקט רבים מהצעדים הדרושים כדי להתמודד. כמובן פעילות גופנית סדירה היא אבן יסוד של ההתמודדות. גם טיפול קוגנטיבי - התנהגותי יכול לעזור כדי לשפר את ההתמודדות - בין אם זה נעשה באמצעות מטפל (פסיכולוג) הבקי בנושא או באמצעות "טיפול עצמי" בעזרת מקורות הדרכה שונים כמו אתרים המספקים מידע על שיטת טיפול זו. (כמובן טיפול אישי הוא יעיל יותר).
נוסף על כך חשוב לנסות להתאים את הטיפול התרופתי האופטימאלי. אם הסימבלטה עוזרת זה טוב ואפשר לחשוב על עלייה הדרגתית במינון עד למינון המירבי של 120 מ"ג ליממה. לא ציינת אילו תרופות אחרות נוסו אך אם האפקט של הסימבלטה אינו מספיק מבחינת כאבים כדאי לשקול גם טיפול בליריקה או בגבפנטין (אם לא נוסו) תרופות הפועלות במנגנון אחר מהסימבלטה.
דבר נוסף שניתן להעזר בו הוא הנושא של טיפול במים חמים, בין אם מדובר בהידרותרפיה (פעילות בתוך בריכה מחוממת בהדרכת פיזיותרפיסטים המתמחים בכך) או בטיפול בחמי מרפא כמו חמי ים המלח. שיטות אלו יכולות להקל מבחינת כאבים אם כי האפשקט בד"כ אינו ארוך טווח.
הטיפול בפיברומיאלגיה דורש הרבה סבלנות ורצון להשתפר מצד המטופל (כפי שנראה שיש לך) וברוב המקרים ניתן להגיע לשיפור משמעותי ולרמת תפקוד טובה. יש לציין שחשוב מאד לשמור על תפקוד נורמאלי ככל האפשר ולא להגיע למצב בו נמנעים מלעשות פעילויות רבות (כולל פעילויות מהנות). יחד עם זאת צריך לשמור על קצב מתון של הפעילויות ולהמנע מהטעות הנפוצה של חולי פיברומיאלגיה אשר ברגע שהם "נתקלים" ביום טוב יחסית מבחינת הכאבים - משתדלים להשלים את כל מה שלא הספיקו בימים הקודמים, מגזימים במאמצים ואחר כך שוב סובלים מהחמרה במצבם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו קטן
יונתן30/11/2008קודם כל, תודה רבה ד"ר על היחס והתשובה העמוקה והאכפתית. לגבי הסימבלטה, אני כרגע על 60 מ"ג. העניין הוא שאני סובל פתאום מהזעה חמורה בלילה וגם מיקיצות, לכן נראה לי שאם אעלה את המינון התופעות לוואי יוגברו. האם יש הגיון בדברי? ושוב, אלפי תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף שמאלאורייה29/11/2008
שלום ד"ר אבלין, האם פיזיוטרפיה מתאימה עשויה להעלים את הכאב בכתף? האם חולי פיברומילגיה סובלים יותר בניתוח לשאיבת שומן ומתיחת בטן תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורייה
ד''ר יעקב אבלין30/11/2008אורייה שלום
נשאלת כמובן השאלה מה הסיבה לכאבים בכתף ויש סיבות שונות לכך. כאב בכתף יכול להיות קשור לבעיות בגידי הכתף כמו דלקות, הסתיידויות או קרעים (מלאים או חלקיים). בעיות בעמוד השידרה הצווארי יכולות גם כן לגרום כאב הקורן לכתף. גם בפיברומיאלגיה יש כאבים בכתפיים אך הכאב קיים גם בחלקים רבים אחרים של הגוף במצב זה. פיזיותרפיה יכולה להועיל לחלק מהגורמים לכאבים בכתף אך חשוב לאבחן את הסיבה לכאב וגם להתאים את הפיזיותרפיה לגורם.
אין מידע ספציפי לגבי פיברומיאלגיה וניתוחים מהוסג שהזכרת אך ככלל כל ניתוח או "טראומה" גופנית אחרת עלולה להיות קשה יותר עבור חולי פיברומיאלגיה מאשר עבור אנשים שאינם סובלים מתסמונת זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבות בעינייםרוית28/11/2008
שלום רב, שמי רווית בת 33, לפני כשנתיים אובחנתי ע"י ראומטולוגית כסובלת בפיברמיאלגיה. שאלתי היא- מעבר לכאבי השרירים הקבועים שיש לי, וכמובן עייפות. מדי תקופה אני סובלת מגירויי חזק בעיניים, צריבה, מצב הגורם לי לסחרחורות. האם תופעה זו קשורה לפיברו ? מה ניתן לעשות כדי לשפר את התחושה ? האם זה קשור לקרם פנים מסויים ? אשמח לעזרתכם, רווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד''ר יעקב אבלין28/11/2008רוית שלום,
חולי פיברומיאלגיה מתלוננים לעיתים על תחושת יובש או צריבה בעיניים. יחד עם זאת חשוב להבדק על ידי רופא עיניים כדי לוודא שאין בעייה ספציפית שגורמת לתלונות. בין היתר כדאי לבדוק שאינך סובלת מיובש עיני חריג, מדלקת בלחמית, אלרגיה וכו. קרם או תמרוקים אחרים עלולים לגרום לגרוי או לתגובה אלרגית אם הם חודרים לעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית השחי מידי פעםקובי28/11/2008
אני בן 36 רווק לא עובד לא לומד לא מתאמן בשום תחום ספורטיבי מה שכן אני קם בבוקר רואה טלויזיה ומהצהריים אני מול המחשב עד הלילה אבל בזמן האחרון אני סובל בכאבים שבאים והולכים בבית השחי וגם בנוסף אני סובל מחרדות ופוביות ומטופל ע"י תרופו פסיכיאטריות האם יכול להיות שהכאבים נובעים מחרדה או מחוסר מעש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
ד''ר יעקב אבלין28/11/2008קובי שלום
כאבים באיזור הכתף עלולים להיות תוצאה של תנוחה לא נכונה בישיבה ממושכת מול המחשב עם לחץ על הצוואר או על הגידים של הכתף עצמה. אם הכאבים ממוקמים בתוך בית השחי צריך לבדוק אם קיימת שם בעייה מקומית כמו דלקת, ציסטה וכו'. את זה צריךם לבדוק הרופא המטפל בך.
אין ספק שפעילות גופנית באופן כללי יכולה לסייע הן כדי להפחית את הנטייה של הגוף לפתח כאבים בלתי מוגדרים ואפילו לשיפור מצב הרוח. מאד מומלץ לנסות להכנס להרגל של ביצוע פעילות גופנית סדירה, שאינה חייבת להיות מאד אינטנסיבית בשלב הראשון (למשל: הליכה יומית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםםםםםםםםםםםםדינה27/11/2008
שלום רב! אני בת 41 וסובלת כחצי שנה מכאבים . בבדיקות הדם הראו שישנה דלקת אך בבדיקה הקלינית הרופא טען שזה מתאים לו לפיברומיאלגיה. רופא אחד המליץ על התחלטת טיפול ב -DMARDSו פרופ פרטי מאיכילוב רופא שני המליץ על מינון יותר גבוה של אלטרולט- פרופ מאסף הרופא דרך הקופה. למי עלי להקשיב ? האם תרופות אילו הן תרופות כימותרפיות ותופעות הלוואי בעיתיות?{נשירת שיער].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד''ר יעקב אבלין27/11/2008דינה שלום,
ראשית צריך להבין שפבירומיאלגיה ודלקת מפרקים עלולות להתקיים בצוותא וזה גם לא נדיר. אחוז ניכר מהסובלים מדלקות מפרקים מפתחים פיברומיאלגיה באופן משני. מצד שני רוב החולים מפיברומיאלגיה אינם סובלים מדלקות מפרקים.
ההחלטה אם קיימת דלקת או לא תלוייה מאד בבדיקה הגופנית של הראומטולוג אשר צריך לבדוק את המפרקים ולהתרשם אם יש סימני דלקת כמו נפיחות וחום מקומי. לכך מסייעות בדיקות המעבדה ובמידה מסויימת גם הצילומים. יש לציין שהצילומים לרוב תקינים בשלבים המוקדמים של דלקת מפרקים ולכן הם מסייעים בעיקר למעקב והשוואה בהמשך. מיפוי עצמות יכול לעזור במידה מסויימת במקרים גבוליים כיוון שאם הוא תקין לגמרי הסכוי לקיומה של דלקת פעילה נמוך מאד.
ההחלטה לגבי קיומה של פיברומיאלגיה תלוייה בסיפור הקליני (כאבים מפושטים בכל הגוף, הפרעות שינה, עייפות, קושי בריכוז וכו) ולעיתים קרובות מלווה בבעיות נוספות כמו מעי רגיש, כאבים במפרקי הלסת ועוד. בבדיקה יש רגישות ניכרת על נקודות לחיצה רבות על פני הגוף (לא דווקא על המפרקים).
לגבי התרופות, אלטרולט בוודאי אינה כמוטרפית ואף אינה גורמת נשירת שיער. בין התרופות הנקראות DMARDS, כלומר תרופות אנטי ראומטיות ארוכות השפעה, אשר אמורות להשפיע על מהלך המחלה, יש תרופות כמו מטוטרקסאט הלקוחות מתחום הכמוטרפיה אך בטיפול בדלקת מפרקים נעשה שימוש במינונים קטנים בהרבה של תרופה זו. הסכוי לנשירת שיער במינונים הנמוכים הוא לכן הרבה יותר נמוך (אם כי קיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאביםםםםםםםםםםםםם
דינה27/11/2008רציתי לציין שעשיתי בדיקת ANTI CCP באיכילוב וערכה היה 206 CRP 1.4 האם כדאי לגשת לרופא נוסף כדי לקבל עוד חוות דעת [המלצתו של פרופ מאיכילוב] אלטרולט לוקחת 10 מ"ג האם אפשר לשתות אלטרולט 20 מ"ג [2 כדורים] או צריכה לעבור לאלטרול בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדינה
ד''ר יעקב אבלין28/11/2008דינה שלום
ערכים כאלה אכן מצביעים על האפשרות של דלקת מפרקים וכדאי לשקול את הנושא שנית.
לגבי האלטרולט, אם אכן מדובר בפיברומיאלגיה ניתן לעלות במינון ל 20 מ"ג (שני כדורים של אלטרולט) או ל - 25 מ"ג (כדור אחד של אלטרול). זה פחות או יותר אותו הדבר. אך בכל מקרה צריך להגיע לאבחנה אם מדובר בדלקת, בפיברומיאלגיה או בשניהם. אינני ממליץ על החלפה תכופה של רופאים אך כדאי לבחור ראומטולוג אחד שאת סומכת עליו ולנסות לברר את הסוגיות האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאביםםםםםםםםםםםםםםם
דינה28/11/2008תודה רבה על תשומת הלב!ועל תשובתך המהירות! הייתי בוחרת בך הבעיה שהתור אצלך יותר מידי ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת סיליקון לחולת פיברומיאלגיהליזי26/11/2008
האם זה נכון שלחולת פיברומיאלגיה אסורה השתלת סיליקון בחזה, אלא רק מי מלח? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזי
ד''ר יעקב אבלין27/11/2008ליזי שלום,
בעבר היו כמה דיווחים בספרות הרפואית אשר קשרו בין שתלי סיליקון (ובעיקר כאלו שנקרעו) לבין פיברומיאלגיה. במאמר סקירה אשר פורסם לפני כ - 4 שנים, Lipworth וחבריו סיכמו את הממצאים הקיימים והגיעו למסקנה שאין עדות חותכת לכך שקיים קשר בין הדברים. נכון לעכשיו זהו המצב, כלומר אין סיבה מבוססת להמנע משימוש בסיליקון בקרב חולות פיברומיאלגיה. יחד עם זאת יש לזכור שכל מצב לחץ או דחק עלול להשפיע לרעה על חולות פיברומיאלגיה, כולל ניתוח לכשעצמו, ולכן יש לשקול את הנחיצות בכל פעולה כירורגית, בלי קשר לנושא של הסיליקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס לד"ר ג'יזליעל פ26/11/2008
רציתי לברר מתי נחשבת המחלה פעילה. כפי שתארתי, עד היום אובחנתי כמיאסטניה גראבים עם ערכים של לופוס מעבדתי. פריקרדיטיס יש לי כבר שנתיים וכאבי פרקים השתפרו מאוד עם נטילת פלקוניל. גם שנתיים. השינוי היחיד הוא הכיב בפה. מתי נחשבת המחלה פעילה והאם זה מצריך טיפול נוסף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/11/2008מחלה נחשבת פעילה אם קיימים תלונות וממצאים חדשים, מתווספים, או חמורים או/ו עליה בכייל נוגדנים. למומחים בלופוס יש מדדים שונים לקבוע פעילות המחלה. כמו כן שקיעת דם מוחשת גם מעידה על מחלה פעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בסטרנוםשרון26/11/2008
שלום אני סובל מזה 9 חודשים מכאבים בחזה בצד שמאל.על פי רופא המשפחה שלי זאת דלקת כנראה כרונית. מה התסמינים של מחלה זו? והאם יכול להיות כתוצאה מרגישות במקום הרגשה של:מחנק.דפיקות לב (באזור הכואב).וכאבים חדים וריגעיים בחזה(לחץ חזק לשניה) והאם לחץ נפשי יכול לגרום להחמרת המצב? והאם יש לכך טיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר יעקב אבלין26/11/2008שרון שלום
דפיקות לב, תחושת מחנק, דקירות בחזה וכו' יכולים להיות בטוי של לחץ נפשי. השאלה היא אם באמת מדובר בדלקת באיזור הסטרנום. דלקת אמיתית באיזור יכולה לעיתים להופיע כחלק ממחלות מפרקים סיסטמיות ואז הטיפול הוא חלק מהטיפול במחלה הכללית. לעיתים די רחוקות יש צורך בהזרקה מקומית של סטרואידים לאיזור המפרקים שבין הסטרנום לבין הצלעות כטיפול מקומי.
בנוסף קיים מצב הנקרא תסמונת Tietze המאופיין בכאבים בחיבור בין עצם החזה לבין הצלעות מסיבות שאינן לגמרי ברורות. לעיתים זה קשור לפעילות גופנית מאומצת, או לשיעול ונראה שגם לחץ נפשי יכול להשפיע על תופעה זו. אם יש נפיחות ממשית באיזור החיבור הדבר מחזק את האפשרות שמדובר בתהליך דלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ראומטית?אני24/11/2008
שלום, אמא שלי סובלת מספר שנים מתופעת ריינו שהתחזקה בשנה האחרונה (ובילדותה סבלה מ-Raumatic Fever). בדיקת ANA שלה חיובית. עשו לה בעבר בדיקה ללופוס שיצאה שלילית. לאחרונה היא סבלה מתופעה עורית שאובחנה כאריתמה נודוזום. כדורים נוגדי דלקת מסוג איבופרופן לא עזרו ובסוף נתנו לה סטרואידים לשבוע. כרגע הרגל שלה די נקייה מאותן תופעות, רק חלק מהאזורים הקשים עדיין קיימים (אם כי הם מתרככים ומתפוררים בהדרגה). מהאריתמה היא סבלה כמעט חודשיים במהלכם גם סבלה מדי פעם מחום עולה ויורד (ובפעמים שעלה זה הגיע ל-39 מעלות). כן סבלה אמי מבעיות קיבה או מערכת העיכול (הקיאה פעם אחת וגם כיום יש לה מדי פעם צרבת וקיבה רגישה). בשקיעת דם שעברה לאחרונה עדיין יש תוצאה גבוהה (90) וכך גם CRP (כמעט 3). יש גם המוגלובין נמוך מהנורמה וגם ברזל. כל שאר הבדיקות שעשו לה (תפקודי כבד, צילום ריאות, רמת סוכר, ספירת דם, EBV...) היו בסדר. לא בוצעה בדיקת שתן. הרופא אמר שמכיוון שהיה לה חום לא מזמן, עליה לעשות את שקיעת הדם שוב בעוד שבוע וגם ללכת לבדיקת גסטרו. הסיבה שאני פונה לפורום הזה אינה חלילה שאיני בוטחת ברופא אלא שאני מפחדת מכך שרבים מהתסמינים שהיו לה הם גם תסמינים של סקלרודרמה. האם נראה לך שצריך לבדוק גם בכיוון הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו ששכחתי להוסיף
אני25/11/2008אמי אובחנה לפני מספר שנים גם כסובלת מפיברומיאלגיה. בנוסף, המוצא המשפחתי הוא אשכנזי (ככל שזה רלוונטי לאבחון מחלות על רקע גנטי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני"
ד''ר יעקב אבלין25/11/2008פיברומיאלגיה עלולה "להתלבש" על מגוון רחב של מחלות ראומטולוגיות, דלקתיות ואחרות כך שעובדה זו לכשעצמה אינה מקדמת הרבה את האבחנה. לגבי המוצא, די נדיר שמחלה גנטית תבוא לידי בטוי לראשונה בגיל מבוגר אבל בכל מקרה צריך לעשות הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני"
ד''ר יעקב אבלין25/11/2008התופעות מהן סובלת אימך מחייבות בירור. אני מסכים עם הרופא לגבי הצורך לבצע בירור גסטרו עקב השילוב של חוסר ברזל, האמוגלובין נמוך ותלונות של מערכת העיכול. יחד עם זאת האפשרות של מחלה ראומטית קיימת, לאור מה שאת מתארת. סקלרודרמה היא אפשרות אחת אבל קיימות גם מחלות אחרות בקטגוריה הזו שבאות בחשבון (ואשר עלולות לגרום לתופעת רינו למשל). אני חושב שבמקביל לביצוע הבירורים האחרים רצוי לבצע בדיקות דם מקיפות יותר לכיוון של מחלה ראומטולוגית, ולנסות לברר אם מלבד ה - ANA החיובי קיימים נוגדנים אחרים ויותר ספציפיים אשר עשויים לקדם את האבחנה. למשל כדאי לבצע בדיקות של אנטי DNA,
anti Scl-70, anti centromer anti Jo-1
וכן בדיקת CPK. כמובן רצוי שאת ההערכה הראומטולוגית יבצע ראומטולוג. בנוסף, אם קיימת עדיין פריחה ואם קיים ספק לגבי האבחנה העורית כדאי לשקול לבצע ביופסיה עורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אני25/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקלרודרמהלימור23/11/2008
יש לי סקלרודרמה, אני בת 35. אצבעות הידיים שלי שינו צבעם לכחול/סגול. הראומטולוגית הציעה לעשות לי עירוי אילומדין למשך 5 ימים. האם זה חשוב לעשות את זה? או שאפשר לחיות גם בלי זה? אולי יש פיתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להילה
ד''ר יעקב אבלין23/11/2008הילה שלום
הטיפול באיליומדין נועד להרחיב כלי דם ולהפחית לא רק את הצבע הכחול סגול של האצבעות אלא גם למנוע היווצרות כיבים (פצעים עמוקים) העלולים להיווצר בקצות האצבעות כתוצאה מהתכווצות קיצונית של כלי הדם וחוסר אספקת דם. כיבים כאלו גם כואבים וגם מסוכנים. קשה להביא להחלמתם ובמקרים קשים הם עלולים להתקדם עד כדי נמק של אצבעות. ההחלטה מתי להתחיל טיפול באיליומדין היא החלטה קלינית, כלומר הראומטולוג המטפל צריך להתרשם מחומרת השינויים באצבעות ומחומרת המחלה בכלל. כמובן שקודם מנסים טיפולים פשוטים יותר, כמו חימום של האצבעות, שימוש בכפפות וגם תרופות להרחבת כלי דם כמו חוסמי תעלות סידן (למשל דילטאם, ניפדיפין,) שעוזרות במקרים קלים.
הטיפול באיליומדין ניתן לרוב עלפ פני סדרה של 5 ימים ועל פי הצורך ניתן לחזור עליו מספר פעמים. מטבע הדברים, הצורך בטיפולים כאלו מתעורר הרבה יותר בחורף, עקב החשיפה לקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםפופה23/11/2008
שלום רציתי לדעת אם יש קשר לדלקת באגן לבין התקן תוך ריחמי כי כל המפרקים נרגעו רק האגן עם המפסעות כואב מה זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפופה
ד''ר יעקב אבלין23/11/2008התקן תוך רחמי אינו אמור לגרום לדלקת מפרקים. כמובן אם יש בעייה בהתקן (למשל זיהום) זה יכול לגרום כאבים באגן וכדאי להבדק על ידי רופא נשים בשאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתגלגל23/11/2008
קיבלתי דעות שונות לגבי המינון ומבקש לעשות סדר, לוקח 5 כדורים מטטרוקסט לשבוע בפעם אחת אז מתי וכמה חומצה פולית צריך לקחת בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלגל
ד''ר יעקב אבלין23/11/2008גלגל שלום
החומצה הפולית מפחיתה את תופעות הלוואי של המטוטרקסאט אך עלולה גם לפגוע ביעילות שלו. לכן מומלץ לקחת את החומצה הפולית בנפרד מהמטוטרקסאט. כלומר: אם לוקחים מטוטרקסאט פעם בשבוע, צריך לקחת חומצה פולית ביום אחר, בדרך כלל למחרת. כדור של 5 מ"ג מספיק. מותר גם לקחת חומצה פולית בשאר ימות השבוע (ככלל מדובר בויטמין שיש לו השפעות חיוביות מכל מיני בחינות) אבל זו לא חובה מבחינת הטיפול במטוטרקסאט ובכל מקרה מומלץ לא לקחת ביום שבו לוקחים את המטוטרקסאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
הילה24/11/2008אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג כל יום, כולל באותו היום של המתוטרקסאט. הרופאה לא אמרה לי שאסור לקחת באותו היום (אולי שכחה). האם בכל זאת להפסיק לקחת את החומצה פולית באותו יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
ד''ר יעקב אבלין25/11/2008כן, עדיף להפסיק לקחת את החומצה הפולית ביום של המטוטרקסאט. בכל מקרה את מקבלת די והותר. כמובן תמיד רצוי לעדכן את הרופאה לגבי כל שינוי בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בחלל הפהיעל פ22/11/2008
אני מאובחנת 3 שנים כחולה במיאסטניה גראביס עם ערכים גבוהים של ANA SSA חיוביDNA 238 C3 C4 CRPתקין ENA גבולי יש לי גם פריקארדיטיס עד כה נחשבתי כלופוס מעבדתי. הלילה כאבים ונפיחות בכיך העליון אני מקבלת פלקוניל IVIG ואימורן מחכה לתור למרפאת לופוס האם ישנה דרך להקל על הכאבים בחלל הפה? מה זה אומר לגבי הלופוס אצלי? תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/11/2008קיימות מספר סיבות לכיבים בפה- מחלת זאבת, סטומטיטיס, ליכן פלנוס, זיהום בנגיף ההרפס, או כתוצאה מטיפול תרופתי כגון מתוטרקסאט. כיבים בפה מזאבת נמצאים בחיך הקשה ואינם כואבים.
נוכחות של פריקרדיטיס, כיבים בפה, ANA חיובי ו-נוגדנים ל-DNA חיוביים מתאים לאבחנה של זאבת. ידוע שחולים יכולים לסבול ממספר מחלות אוטואימוניות בו-זמנית כגון מיאסתניה גרביס וזאבת. חלק מהחולים עם מיסטניה גרביס סובלים מתימומה.
לפני טיפול צריך לאבחן באיזה כיב מדובר ובאיזו מחלות.
רצוי לפנות לראומטולוג בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחך העליון
יעל פ23/11/2008האם יתכן שזאת תופעת לוואי של אימורן? התחלתי לפני שבוע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס
יעל פ23/11/2008עוד שאלה: האם זה אומר שהלופוס במצב פעיל והאם זה מצריך טיפול תרופתי נוסף? אני מקבלת IVIG פלקווליל 1 ליום ואימורן (שבוע ימים) אני מחכה לתור לראומטולוג. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)