מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ידיים מכחילותרויטל16/01/2009
שלום ד"ר יעקוב. שמי רויטל ואני בת 32 לאחרונה עברתי לגור באילת ומאז החלה לי תופעה של כפות ידיים מכחילות ואתמול כתם כחול עיטר מפרק שורש כף היד ואט אט נעלם ..יש לציין כי ישנו כאב נסבל בפרקי האצבעות. אשמח מאד לדעת מה פשר התופעה וכיצד לטפל בה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
ד''ר יעקב אבלין17/01/2009רויטל שלום
התופעה שבה אצבעות הידיים (לרוב רק חלקן) מכחילות יכולה להתאים לתופעת רינו. במצב זה קיים כיווץ פתאומי של כלי דם בחלק מהאצבעות, המוביל ראשית להלבנה של האצבעות. בהמשך כאשר הרמת החמצן בדם יורדת האצבעות מכחילות. לבסוף כלי הדם מתרחבים חזרה ואז הצבע הופך לאדום. תופעה זו מופיעה לרוב בחשיפה לקור. תופעת רינו יכולה להתפתח ללא כל מחלה אחרת או במקרים אחרים עשוייה להיות סימפטום של מחלות שונות הקשורות לפעילות עצמית של מערכת החסון (מחלות אוטואימוניות). אמנם, על פי התיאור שלך לא ברור אם אכן מדובר בתופעת רינו קלאסית. אני ממליץ לפנות להערכה על ידי ראומטלוג ולנסות להראות לו את התופעה בזמן אמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידיים מכחילות
קרין15/12/2010גם לי יש את התופעה של ידיים מכחילות, לא ברור לי למה זה קורה. בנוסף אני מרגישה קצת כאבים חלשים בהם...
האם זה צריך להדאיג אותי? והאם יש סיבה לתופעה הזו? מהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/12/2010נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lupus anticoagulantבר13/01/2009
לאחרונה ילדתי (לידה רביעית) בן בריא בשבוע 35 במשקל 1.437 קילו לאחר מעקב גדילה לא תקין והתחלה של רעלת. נשלחתי לבירור קרישיות שהעלה ערך גבוה של lupus anticoagulant (ערך זה היה גבוה גם לפני 5 שנים בבדיקה שנערכה בעקבות המטומה ודימומים בהריון). הופניתי לטיפול אצל ראומטולוג. אם אפשר, אשמח: א. להבין את הקשר לסיבוכים בהריון האחרון. ב. להבין את ההשלכות על חיי ללא קשר להריון: האם אצטרך ליטול תרופות? האם ישנה סכנה? ג. לבחון את האפשרות של הריון נוסף: במה הוא כרוך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד22/01/2009רעלת הריון ונוכחות lupus anticoagulant
יכול להיות סימן לתסמונת נוגדי פוספוליפידים המתבטא בהפלות חוזרות ו/או קרישיות יתר כמו תסחיף ראיתי או קריש דם בורידים עמוקים של הרגליים בנוכחות כייל מוגבר של נוגדנים לקרדיוליפין או lupus anticoagulant.
התסמונת יכולה להתלוות למחלות אחרות כמו זאבת (לופוס).
רצוי להיות במעקב ראומטולוג לעבור בדיקה ראשונית ולהחליט על טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בר22/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקלרודרמההילה12/01/2009
האם מחלת הסקלרודרמה מסוכנת/רצינית יותר ממחלות פרקים אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר יעקב אבלין12/01/2009לימור שלום,
סקלרודרמה היא מחלה רב מערכתית כלומר מחלה העלולה לפגוע באיברים שונים בגוף. האיבר אשר לרוב נפגע ראשון הוא העור (ליתר דיוק - כלי דם קטנים בעור) אך בהמשך עלולה להיות פגיעה באיברים שונים לרבות מפרקים, חלקים ממערכת העיכול, ריאות, כליות ועוד. חשוב להדגיש שהמחלה אינה פוגעת בכל האיברים הללו אצל כל החולים. יש מקרים קלים, המוגבלים בעיקר לעור ויש מקרים קשים עם מעורבות של איברים רבים. לכן המחלה מחייבת מעקב צמוד אצל ראומטולוג המכיר את סימניה וסיבוכיה ואשר יכול לטפל בכל בעייה המתעוררת מבעוד מועד. בהשוואה למחלות מפרקים אחרות המחלה נוטה להיות קשה יותר ממחלות הפוגעות רק במפרקים אך כל מקרה לגופו: יש מקרים קשים יותר גם במחלות מפרקים אחרות (כמו למשל זאבת) וכאמור יש גם מקרי סקלרודרמה שאינם כה קשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקלרודרמה
הילה19/01/2009ד"ר שלום. ראשית, תודה על התשובה. רציתי לשאול באיזו תדירות אני צריכה להיפגש עם הרופאה שלי? כי אני מתקשרת אליה רק כשכואב לי ולשאול על שינוי בכמות התרופות שנתנה לי (על דעת עצמי בלבד). איך אני יכולה לדעת מתי אני צריכה להיבדק שוב ולעשות את הבדיקות ששלחה אותי בתחילת הטיפול? כל כמה זמן עושים את הבדיקות האלה (צילומים, אקו לב וכו')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור
ד''ר יעקב אבלין23/01/2009לימור שלום
סקלרודרמה היא מחלה שמחייבת מעקב סדיר. אני הייתי ממליץ להגיע לבדיקה שגרתית אצל הראומטולוג 3-4 פעמים בשנה. הראומטולוג יפנה אותך לביצוע בדיקות דם על פי המצב הקליני. בדיקות כמו אקו לב, תפקודי ריאות וכד' צריכות להתבצע גם כן על פי המצב הקליני. כך למשל אם קיימת תופעה חדשה של קוצר נשימה, יש לבצע הערכה של מצב הריאות ושל לחץ הדם הראתי (על ידי בדיקת אקו). גם אם אין שום תלונות חדשות רצוי לחזור על בדיקות אלו בתדירות של אחת לשנה או לשנתיים, בהתאם לשיקול הדעת של הראומטולוג. חשוב גם להיות בקשר עם הראומטולוג בנוגע לשינויים במצב כמו למשל החמרה של כיבים באצבעות הידיים שעלולה להופיע בעיקר בחודשי החורף ולחייב שנוי בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםנלי12/01/2009
לדוקטור אבלין שלום אם טיפול של פלקווניל לא ממש עזר להרגעת הדלקת האם מטטורקסאט יעזור ואם כן האם אני ארגיש יותר טוב זאת אומרת האם הדלקת תרגע לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנלי
ד''ר יעקב אבלין12/01/2009נלי שלום,
במידרג התרופות האנטי - דלקתיות ארוכות הטווח הנמצאות בשימוש בדלקות מפרקים כמו דלקת מפרקים שגרונתית וזאבת - פלקווניל נחשבת לאחת התרופות ה"חלשות" יותר. לפיכך בהחלט יתכן שמקרה אשר לא השתפר לאחר טיפול בפלקווניל ישתפר לאחר טיפול במטוטרקסאט. יש מקרים בהם יש צורך לשלב יותר מתרופה אחת (כמו למשל פלקווניל יחד עם מטוטרקסאט) או לעבור לתרופות יעילות עוד יותר כמו התרופות הביולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםשיר11/01/2009
אני רוצה לדעת אם עם דלקת מפרקים יחסית קלה אני יכולה לעבוד במשק בית ועוד שאלה אני עושה הליכה 4 פעמים בשבוע האם גם זה בסדר ועוד שאלה נתפס לי השריר מאחורי הברך האם זה קשור לדלקת והאם זה יפסיק מתי שהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנינה
ד''ר יעקב אבלין11/01/2009אם דלקת המפרקים מטופלת ומאוזנת ניתן לעבוד בכל עבודה - אך אם הדלקת פעילה מאמצים גופניים קשים יגרמו לכאב. הליכה ככלל מומלצת מאד. התלונות לגבי השריר שנתפס אינן קשורות בהכרח לדלקת המפרקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאבאפנטיןטליה11/01/2009
בוקר טוב, בהמשך לשאלתי לפני מספר ימים. כאמור אימי קיבלה גאבאפטין בשל כאבים בלתי מוסברים ולוקחת כבר 5 ימים. היא אמורה להגדיל את הכמות ל- 2 כדורים לאחר שבוע ימים. בינתיים ישנו שינוי לרעה בכך שהיא מתעוררת בלילה מכאבים (לפני כן זה לא היה). האם תופעה זו ידועה או מוכרת או שפירושו של דבר שהכדור אינו מתאים לאימי. תודה, טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד''ר יעקב אבלין11/01/2009אם הפרעות השינה החלו מיד לאחר התחלת הטיפול יתכן שמדובר בתופעת לוואי. זה לא אומר בהכרח שהתרופה לא תעזור ויתכן גם שתופעות לוואי כאלו יחלפו עם הזמן. לפעמים כדאי אפילו להוסיף תרופה לשינה כדי להתגבר על בעייה זו - אם אכן יש הקלה בכאב כתוצאה מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה להתייחסות המהירה והרצינית
טליה12/01/2009לשאלות שלי ושל אחרים. כולנו מאוד מעריכים זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גודארד - חולת לופוסאיריס נתנזון10/01/2009
שלום רב, אני בת 39 וחולת לופוס מזה כ-10 שנים. בעיקר מתבטא במפרקים. אני מטופלת בפלנקווניל 400 מ"ג כל יום. בעבר, לאחר לידת בתי הבכורה התפרצה המחלה וטופלתי בקורטיזון למשך שנה וחצי. זו הייתה תקופה מאוד קשה מבחינתי ואעשה הכול (אם ניתן) לא לחזור לשם. לאחרונה מופיעים כאבים קשים מנשוא בכל מפרקי הגוף. בד"כ משלבת דיקור סיני וזה לעיתים עוזר. מבקשת לדעת אם לירקות סולניים יש קשר כלשהוא בכאבי פרקים או מזון אחר שנצרך ונבדק / הוכח ככזה שעצם מניעתו יכולה להקל על שגרת הכאב. תודה מראש, איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/01/2009זאבת מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות. ידוע שיכולה להיות התלקחות לאחר לידה.
כטיפול בדלקת מיפרקים כאשר נטילת פלקווניל אינה מספקת, ניתן גם להוסיף במקום סטרויאידים את הטיפול במתוטרקסאט. כמובן שזה תלוי בממצאים בבדיקה על ידי מומחה.
לא דווח בספרות הרפואית על קשר בין מזון והתפרצות או החמרה או התפתחות זאבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איריס נתנזון11/01/2009תודה ד"ר על התיחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בגב ועודרינה08/01/2009
בת 57 - מזה שנים רבות סובלת מכאבי גב תחתון תמידי וחזק. עברתי את כל הבדיקות, הפיזיותרפיות והכדורים ולמעשה אין ריפוי. הכל נובע משינויים מבניים עקב גיל. אין עזרה אמיתית. הסבל כרוני ואני צריכה לתמרן בתנועות. האם יש מקום לפנות למרפאת כאב והאם ניתן לבצע ניתוח לניתוק עיצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהלי
ד''ר יעקב אבלין11/01/2009יהלי שלום
ניתן להתייעץ גם עם מרפאת כאב. בנוסף בדרך כלל פעילות גופנית אירובית מתונה עשוייה להועיל. לגבי ניתוחים - כדאי להתייעץ עם מרפאת הכאב בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גפיים נרדמים כל הזמן ואני נשאית SMAדפנה08/01/2009
לאחרונה אני חווה משהו מוזר ומפחיד , חלקים שונים בגוף- בעיקר ידיים ורגליים נרדמים בלילה בצורה קיצונית , כל פעם משהו אחר אני נמצאת בתהליך של ניסיון להרות ותהליכי פיריון- כרגע לפני הפרייה אני לוקחת הורמונים וקליגסן לדם לפני התהליך עברתי בדיקות גנטיות ונמצא שאני נשאית SMA- ניוון שרירים,הבנתי שזה רק נשאות ושזה קשור לבן הזוג שנסדק ואינו נשא ושזה בדיקות עבור התינוק שיגיע בשאיפה,אבל עכשיו אני חוששת שאולי זה קשור לידיים ולרגליים שנרדמים כל הזמן האם יש קשר ? מה בדרך כלל הסיבות להרדמות חלקים וגפיים בגוף? למי עליי לפנות? אני מפחדת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר יעקב אבלין11/01/2009דפנה שלום
בנוגע לתלונות אלו וגם בנוגע לאבחנה שהזכרת רצוי להתייעץ עם נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתתרוקסטנלי08/01/2009
אחרי כמה זמן המתתרוקסט מתחיל להשפיע והאם הוא עושה יובש בגרון ובפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
ד''ר יעקב אבלין11/01/2009ההשפעה של מטוטרקסאט באה לידי ביטוי לאחר סדר גודל של 4-6 שבועות. יובש בפה ובגרון אינה תופעת לוואי שכיחה במיוחד (אם כי אפשרית) ועשויות להיות גם בטוי של המחלה עצמה (תופעות כאלו קיימות בדלקות מפרקים מסויימות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופןסתומי בתיה07/01/2009
אני חולת לופוס ןתחת טיפול קורטיזונים מזה שנה וחצי.כעת עשרה מיליגרם וכנראה שזה יהיה לתמיד.בעקבות הטיפול עליתי במשקל מעל עשר קילו.מה שמכביד וגורר בעיות נלוות.נשאלת השאלה מה ניתן לעשות כדי להוריד את מה שנרכש וגם לא להוסיף על הנזקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/01/2009לעיתים הטיפול בזאבת כולל נטילת סטרואידים. אחת התופעות לוואי של הסטרואידים היא עליה במשקל במיוחד בנטילת מינונים גבוהים. במינון של 10 מ"ג ליום שזה מינון קרוב מאוד למינון הפזיולוגי (מה שהגוף מייצר ) הסיכוי לתופעות לוואי קטן ביותר.
אם את בהפוגה ואין לך סימנים של המחלה, זה הזמן לחזוא לעצמך ע"י דיאטה מבוקרת ופעילות גופנית.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mooren ulserאלי07/01/2009
שלום שמי אלי בן 31 ואני סובל ממחלה נדירה בעין "מורן אלצר" שמה.כתוצאה מכך רופאי העיניים החליטו שתרופה בשם פרדניזון אמורה לעזור לי, אכן אחרי 3 שנות סבל (לפני שגילו שזו אכן המחלה)התרופה עזרה. היום אני נמצא במצב שאני נוטל את התרופה כמעט שנה (בהדרגתיות מ-60 מ"ג עד 5 מ"ג) 9 חודשים אחרונים 5 מ"ג ביום. אני מרגיש חולשה כללית בגוף, בחורף הנוכחי כבר 4 פעמים הייתי חולה בשפעת (מה שלא היה מעולם) ,מקרה לפני כ-שבועיים של יציאה עם דם ,דלקת באוזן וכו'. להלן מכתב מפורום רופאי העיניים. שלום אלי, (דר' שמואל לברטובסקי) תודה על התמונות. מעיון בהם גם אני מתרשם שכנראה מדובר במחלת מורן. המחלה נדירה ולכן האבחנה אינה תמיד פשוטה. זוהי מחלה מורכבת וכרונית שבה הגוף מייצר נוגדנים כנגד מרכיבי הקרנית וכתוצאה מכך נגרם נזק בהיקף הקרנית בעיקר. הטיפול הראשוני הוא ע"י מתן סטרואידים, אך לאחר מספר שבועות יש צורך להוסיף לטיפול תרופות ציטוטוקסיות המדכאות את המערכת החיסונית. כאמור, אין מדובר במחלה קצרה, אך נתן לדכאה עם הטיפול הנ"ל. מנסיוני אני יודע שהטיפול בה יכול להמשך חודשים ואף שנים. רצוי שהטיפול בך ינתן ע"י שיתוף פעולה בין רופא עיניים המתמחה במחלות חיצוניות ורופא פנימי המתמחה במחלות ראומטולוגיות בהצלחה האם יש סיבה לדאגה? כמה זמן לדעתך ניתן להשתמש בתרופה? לפי שיקול דעתך מה אליי לעשות בכדי איכשו לחזור למה שהייתי ? בתודה מראש אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר יעקב אבלין12/01/2009אלי שלום,
כפי שאתה יודע מדובר אכן במחלת עיניים דלקתית כרונית ונדירה והטיפול בה הוא באמצעות תרופות המדכאות את פעילות מערכת החיסון לרבות סטרואידים ותרוםפות נוספות. כיום אתה מקבל מינון נמוך של סטרואידים וההחלטה בקשר לצורך במתן תרופות נוגדות דלקת חזקות יותר צריכה להתקבל בהתאם למצב העיני כלומר על פי דעתו של רופא העיניים. אם יש צורך בתרופות כאלו ניתן להתייעץ עם ראומטולוג הבקי בשימוש בתרופות אך בכל מקרה ההחלטות לגבי משך הטיפול ועוצמתו צריכות להתקבל על פי מצב העיניים. יש לציין שבמינון הנוכחי תופעות הלוואי אינן רבות או קשות אם כי כמובן אם ניתן - רצוי להגיע למצב בו מפסיקים לגמרי את הטיפול בפרדניזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי באגודליםאני07/01/2009
שלום רב לד"ר, אבי , בן 76, אדם פעיל, נשלח לצילום כפות ידיים עקב תלונותיו על כאבים ונפיחות באגודלים. הממצאים: מבנה גרמי תקין. אין סימן להרס גרמי או תגובה פריאוסטלית. נצפו שינויים ניווניים ב -MCP הראשון. האם תוכלו להסביר ב "שפת העם" מה האבחנה אומרת? תודה רבה מראש על התייחסותכם! אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/01/2009שלום רב,
התיאור של הממצא הרנטגני מתאים לשינויים של אוסטאוארטריטיס, מחלה שכיחה ביותר בגיל המבוגר המתאפיינת בשחיקת סחוסים ושינויים נוספים בעצמות הסמוכות למפרקים. לא מדובר במחלת מפרקים דלקתית הדורשת טיפול בתרופות נוגדות דלקת כמו סטרואידים אך מאידך גיסא אין כיום טיפול ספציפי המונע את ההתקדמות האיטית של מצב זה (על פני שנים או עשרות שנים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכצטציונה07/01/2009
שלום שמי ציונה ומזה כ 25 שנה אני חולה במחלת בכצט ומאז אני מקבלת אולטראלאן 5 מיליגרם פעם ביום .כשיש החמרה מעלים לי את המינון כבר כחצי שנה יש לי תופעות של חולשת שרירים ברגליים, עייפות במאמץ וקושי בתיפקוד.עברתי בדיקות נוירולוגיות כמו EMG, אקו , אולטר וכו והכל תקין.מדי פעם אני כמה בבוקר עם פריחה אדומה על כל הפנים. יום אחד אני בסדר ולמחרת על הפנים.הרגשתי היא שזה מהסטרואידים. רציתי לדעת את דעתך?האם בכלל יש תחליף לסטרואידים?האם יש לך רעיון למה יש לי את כל התופעות הללו. מתוסכלת נורא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציונה
ד''ר יעקב אבלין07/01/2009ציונה שלום,
הטיפול במחלת בכצ'ט עשוי לכלול תרופות שונות בהתאם למעורבות של איברים שונים על ידי מחלה רב מערכתית זו. כולכיצין היא תרופה ותיקה ונוחה לשימוש אשר עשוייה להועיל לחלק מהתופעות (אפטות בפה, פריחות, כאבי מפרקים). במקרים בהם יש מעורבות מסוכנת וקשה כמו למשל פגיעה במערכת העצבים המרכזית יש צורך בתרופות אנטי דלקתיות חזקות כולל תרופות ציטוטוקסיות (הדומות לכמותרפיה). כמובן רצוי להשתדל להמנע מטיפול ממושך בסטרואידים (כמו אולטראלאן) בגלל תופעות הלוואי הרבות של תרופות אלו המופיעות בטיפול ממושך. תופעות אלו כוללות בין היתר חולשת שרירים ופריחות בפנים כמו שאת מתארת, כך שאכן יתכן שמדובר בתופעות לוואי במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף טיבעי לכולכיצ'ין
שירה08/01/2009גם אני סובלת מאפטות בפה, וחברה המליצה לי על פתרון טיבעי במקום כולכיצ'ין זאת בעצם משחת שיניים בשם "ויקו" שמייצרים בהודו אבל יש בה כל מיני צמחים וכורכום שהוא מפסיק דימומים ודלקות בצורה טיבעית, המשחה ממש עוזרת לדלקות חניכיים וזיהומים בפה בכלליות, ואפילו לאפטות והרפס. פשוט מורחים קצת על הפצע וזה מקל תוך כמה דקות וזה טיבעי לחלוטיין! לי הביאו את המשחה מהודו אבל אולי מוכרים אתה גם בארץ.... בכל מקרה בהצלחה אולי זה יביא לך להקלה מהירה בנושא אחד של הפצעים בפה. ורפואה שלמה בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותנופר06/01/2009
ד"ר שלום. אובחנה אצלי בעיה בכפות הרגליים על מנת לבדוק מהי נשלחתי למיפוי עצמות בתדפיס הבדיקה רשום : קליטה מוגברת קלה בפרק הירך, ברק וטרסוס קדמי בשמאל. האם תוכל להגיד לי מה זה אומר? האם זה יעלם עם הזמן באמצעות טיפול? או יחמיר?ובעצם ממה זה יכול להיגרם?, אציין שאני חיילת. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנופר
ד''ר יעקב אבלין06/01/2009נופר שלום,
מפוי עצמות היא בדיקה מאד לא ספציפית וקליטה מוגברת כזו עשוייה להגרם מסיבות שונות כולל חבלות, מאמץ יתר, דלקת או מחלות נוספות. במקרה שלך למשל אם במהלך השירות ביצעת מאמצים גופניים נמרצים במיוחד זו יכולה להיות הסיבה (כולל האפשרות של שברי מאמץ). האבחנה תלוייה לכן בדברים נופי מלבד המפוי כמו הבדיקה הגופנית, התלונות ובדיקות המעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)