מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדוקטור אבליןנלי28/01/2009
שלום עשיתי צילום של בית החזה והכל תקין והראומוטולוגית אמרה לי להמשיך עם המטוטרקסאט היום זו פעם רביעית שאני לוקחת 4 כדורים פעם בשבוע והיום קמתי עם כאבים לעומת ימים טוים שיש לי רציתי לדעת אם אחרי חודשיים לא יהיו לי כאבים בבוקר בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנלי
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009נלי שלום,
התגובה למטוטרקסאט היא איטית ואורכת מספר שבועות (עד 6 שבועות). לכן קשה לדעת כרגע אם המינון שאת לוקחת מספיק. צריך לתת צ'אנס לטיפול במינון הנוכחי ואם בסופו של דבר מתברר שהוא אינו מספיק - ניתן בהחלט לשקול עלייה במינון. 4 כדורים הם מינון נמוך של מטוטרקסאט וניתן לעלות במינון עד ל 10 כדורים בשבוע (25 מ"ג), באופן הדרגתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tהאם ידועות דרכים לעצור שחיקת סחוסמיכל27/01/2009
שלום! אני סובלת משחיקת סחוס חמורה ,בשנים האחרונות בעיקר בשרשי האגודלים, בעבר בעיות בברכים, וגם בעמוד שדרה צוארי.ביד ימין - היד החשובה , המפרק CMC1 הרוס והאגודל כבר לא יושבת במקומה. האם ידועות דרכים לעצור את המשך השחיקה (לפחות לגבי כף יד שמאל) ?ואולי גם לרפא רקמת סחוס פגועה, לההאט את שחיקת הסחוס באיברים אחרים בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009מיכל שלום
לצערינו אין בידינו תרופות מאד יעילות לעצירת שחיקת הסחום. מספר תרופות בכל זאת קיימות:
דיאצרין, הנקרא בשמו המסחרי דיאטרים או ארט - 50, היא תרופה אשר במתן ממושך מאיטה את קצב השחיקה.
תרופות המכילות גלוקוזאמין, כמו מגאגלופלקס, אמורות גם כן לעשות דבר דומה, אך ההוכחות ליעילותן אינן חד משמעיות.
הזרקה תוך מפרקית של תרופות המכילות חומצה היאלורונית (הידועות כתרופות "כרבולת", למרות שלא כולן באמת מופקות מכרבולת של תרנגול) גם כן יכולות להקל ולהאט את קצב השחיקה במקרים קשים.
בנוסף פעילות גופנית מתונה, ירידה במשקל ושימוש בעזרים אורטופדיים שונים יכולה לעזור. כדאי להתייעץ לגבי כל מקרה לגופו עם ראומטולוג או אורטופד המתמצא בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ותזונהרעות26/01/2009
שלום! רציתי לדעת באם ידוע לכם אם שינוי בתזונה יכול להטיל עם לופוס בפרט ומחלות אוטואימוניות ככלל. האם שמעתם על מקרים בהם תזונה אחרת הועילה? האם ידוע לכם על מניעה לצרוך אומגה 3 לחולי לופוס? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות שלום
ד''ר ג'יזל גודארד28/01/2009אין מחקרים שמצביעים על תפריט מיוחד למנוע התפרצות של לופוס. יחד עם זה תפריט בריא לא יכול להזיק.
לא רצוי להוסיף ויטמינים האמורים לגרות את תערכת החיסון.
לא ידוע לי על מחקר מבוסס ברפואה קונבנציונלית שכלל שיםור בחולי זאבת לאחר נטילת אומגה-3.
החשוב ביותר זה אבחון מוקדם, טיפול יעיל, ומעקב אצל מומחה בלופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואריטריס ריאומטיזםחסוי26/01/2009
שלום רב. אני בהריון, שבוע 30.יש לי אריטריס ריאומטיזם. נוטלת פלאקווניל כל יום. (התייעצתי עם היעוץ הטרטולוגי ואין בעיה). מצבי מצויין ולא סובלת מתופעות שסבלתי לפני נטילת הכדור. קרה פעם אחת שהיו לי כאבים ביד כמו פעם....חלפו כעבור יום. הלילה...התעוררתי כל שעה, היתה שוב החוויה הלא נעימה, שכפות הידיים שוב רתחו והרגשתי שעומדות להתפוצץ...נרדמו...וכאבו. (זו תופעה שחוויתי לפני תחילת נטילת כדור, לפני כשנה). השאלה שלי - האם זה הגיוני שכך פתאום תחזור התופעה? האם זה יכול להיות קשור למזג האויר המוזר? לתזונה שאכלתי ביממה האחרונה? האם זה אומר שעכשיו תחול הרעה במצב או שאפשרי שהיה אירוע חד פעמי? קראתי שבד"כ בהריון המחלה נרגעת ואחכ עלולה להיות התלקחות. אני מודאגת מאוד. אנא תגובותך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009שלום רב
כפי שציינת דלקת מפרקים שגרונתית לרוב דווקא משתפרת בזמן הריון. בכל אופן התלונה שאת מתארת אינה מצביעה בהכרח על התלקחות של המחלה, אשר הייתה אמורה לגרום להתנפחות של מספר מפרקים, עם נוקשות בוקר וכאבים יותר מפשוטים. צריך להמשיך ולעקוב ולזכור שגם אם יש התלקחות - ניתן יהיה להשתלט עליה בעזרת טיפול תרופתי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך :)
חסוי30/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר עוד שאלה
חסוי03/02/2009אני כבר בשבוע 32. החלה לי נפיחות בכפות הרגליים, ואני מבינה שזה נורמלי לשלב זה של ההריון (תופעה מוכרת). הנפיחות היא בכפות הרגליים וגם קצת מטפסת לאורך הרגל (עד לגובה של גרב בערך). עד פה הכל בגדר הרגיל לאישה במצבי. חשוב לי לחדד כי בנוסף לנפיחות מתלווה גוון אדמומי (לשם המחשה: כמו אחרי שיושבים ליד תנור ספירלה ומתחילה זרימת דם מואצת בעור...). כאשר אני לוחצת על הרגל, יש לשניה אחת כתם לבן שנעלם, אמרו לי שככה זה כאשר יש בצקת, אך אני מוטרדת קצת מהגוון האדום של הרגליים. האם זה נשמע נורמלי? האם זה יכול להיות קשור לדלקת הפרדים שלי? האם יש לבדוק? כל היתר תקין (לחץ דם, חלבון בשתן תקין וכו). המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ד''ר יעקב אבלין03/02/2009זה לא נשמע קשור לדלקת המפרקים, אם כי כמובן קצת קשה לקבוע בודאות בלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לאמר תודה
חסוי08/02/2009הפורום הזה כלכך יעיל, התשובות שאתם נותנים מהירות ומאוד מרגיעות, מספקות את המידע הנדרש. רק רציתי לאמר תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני מציקה בשאלה
חסוי13/02/2009כאמור אני בהריון, עוד מעט שבוע 34. נוטלת פלקווניל כל יום 200, ומצבי מעולה. בעשרה הימים האחרונים: הרדמויות בכפות הידיים לקראת בוקר, כאבים ונוקשות (ואף ביד אחת היו יומיים שהדלקת עלתה לכתף....). קשה לי לכופף את האצבעות, הן מאוד לא גמישות, וזה קצת מזכיר לי את המצב, כשהתחילה הדלקת בטרם נטלתי טיפול תרופתי. האם זה קשור להתקדמות ההריון (חודש 8)?? לנפח הדם שגדל? האם זה קשור לבצקתיות והנפיחות שיש לי בגפיים? לחדד שזה קורה לי רק בידיים (לפני שהתחלתי טיפול בפלאקווניל סבלתי גם ברגליים מאותה תופעה). לחדד גם שמזג האויר מאוד הפכפך בחודש האחרון (חם-קר...יובש...). בקיצור - מליון שאלות....האם יש תשובה? או שלהתייחס לזה כאל משברון קטן של הדלקת פרקים, שיחלוף? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ד''ר יעקב אבלין16/02/2009הרדמות בידיים בשליש השלישי של ההריון נגרמת לעיתים קרובות עקב תסמונת התעלה הקרפאלית Carpal tunnel syndrome אשר בה מופעל לחץ על העצב החודר לכף היד בזמן שהוא עובר בתעלה הגרמית אשר בשורש כף היד. תופעה זו נגרמת עקב בצקת של רקמות רכות בזמן ההריון (אמנם התופעה שכיחה יותר גם אצר חולים עם דלקות מפרקים). ניתן להיעזר בסד המפחית את הלחץ על העצב והבעייה בדרך כלל מסתדרת אחרי הלידה אם כי במקרים קשים יש צורך בניתוח קטן כדי לשחרר את העצב הלחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!
חסוי16/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהנלי26/01/2009
אם המטוטרקסאט לא מתאימה אז איזה תרופה יש אחריה ואם כן מה תופעות הלוואי ואם אני צריכה עכשיו סטרואידים אז האם זה לכמה ימים לגבי הקוצר נשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנלי
ד''ר יעקב אבלין26/01/2009יש מספר תרופות בדרגת פעילות דומה לזו של המטוטרקסאט (למשל - סלזופירין, ARAVA) ויש תרופות בדרגה גבוהה יותר של יעילות - התרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF. לגבי הטיפול בסטרואידים - צריך לשקול טיפול זה לתקופה קצרה בדרך כלל אם צילום החזה והבדיקה הגופנית אכן מראים סימנים של דלקת בריאות (פנוימוניטיס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםנלי25/01/2009
לדוקטור אבלין שלום אני לוקחת מטוטרקסאט פעם שלישית 4 כדורים פעם בשבוע יש לי בשבוע האחרון מין כאבים או אי נעימות בראות לפעמים גם קצת קשה לנשום האם זה נורמאלי אני אציין שאני לא מעשנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנלי
ד''ר יעקב אבלין25/01/2009נלי שלום,
מטוטרקסאט היא תרופה אשר עשוייה לגרום לתופעות לוואי מבחינת הריאות. אצל מספר חולים עלולה להתפתח תמונה של דלקת בריאות (פנאומוניטיס) שאיננה זיהומית אך יכולה לגרום לקוצר נשימה משמעותי. במצב זה יש להפסיק את הטיפול במטוטרקסאט ובדרך כלל לתת סטרואידים. כמו כן יש מיקרים של התפתחות זיהום ראתי בזמן הטיפול במטוטרקסאט אשר כידוע מחליש במידה מסויימת את מערכת החיסון. אם את סובלת מקוצר נשימה לאחר התחלת הטיפול במטוטרקסאט אני מציע לגשת לרופא המשפחה, להבדק, על פי הצורך לעבור צילום חזה, ובהתאם לממצאים להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי המשך הטיפול בתרופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתמשכים בסקרוםיעל25/01/2009
שלום לכם. בחודשים האחרונים (6-8 חודשים) יש לי מדי בוקר כאבים מאוד חזקים באזור הסקרום והדבר הזה מעט מדאיג אותי,כעקרון מזה שנים אני סובלת מכאבי גב אך אף פעם לא באזור סקרום ולא ברמות כאלו.ללא פריחה ולא כאב בלחיצה נקודתית.יכול להיות שיש צורך בקולונוסקופיה לשלילת אונקולוגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר יעקב אבלין25/01/2009יעל שלום,
ישנן סיבות רבות לכאבים בגב התחתון ובאזור האגן. רוב המקרים נגרמים על ידי מצבים שאינם דלקתיים וקשורים לבעיות "ניווניות" שונות, כלומר שיוניים בדיסק, בסחוסים ובמפרקים באיזורים אלו. לעיתים קיימת מחלה דלקתית המערבת את עמוד השדרה המותני ואת מפרקי ה -Sacro - Iliac - אותם מפרקים בחלק האחורי של האגן בין עצם הסקרום לבין העצמות הסמוכות. לכך יש מאפיינים בבדיקה הגופנית וניתן לתעד בעייה זו על ידי צילום (או CT) של האגן. ההחלטה לגבי קולונוסקופיה תלוייה בגיל, בהיסטוריה האישית של פוליפים במערכת העיכול ובהיסטוריה המשפחתית. זו ודאי אינה הבדיקה הראושנה אותה יש לעשות בקשר לכאבים בגב התחתון או באגן. בכל מקרה צריך להתייעץ עם רופא המכיר את מכלול ההסיטוריה הרפואית, להבדק, ולהגיע לתכנית בירור מתאימה בנוגע לכאבים מהם את סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים ללופוסצ24/01/2009
אני חולה מזה מספר שנים בלופוס, לפני שהתפרצה המחלה סבלתי מכאבי בטן וגב קשים, בבדיקות ההדמיה התגלו: טחול וכבד מוגדל , קשריות לימפה מוגדלות בשער הכבד וגם לימפות במפשעה. כמו כן סבלתי מכאבי פרקים, בדיקות הדם הראו סימנים ללופוס , אך לא ממצאים קליניים של המחלה, האם בעיקר כאבי הבטן החזקים שנדדו מצד אחד לעבר החזה ולאחר מכן לצד השני של הבטן וכן הכבד והטחול המודלים ובלוטות הלמפה מעידים על קיום של מחלת הלופוס ועל כך שהיא פעילה? אציין כי לאחר התפרצות המחלה-התגלו ממצאים כגון DVT ברגליים, ריפוי קשה וארוך של פצע ניתוחי , חסימת עורק צילריאני בעין ימין , תפרחת בכפות הידיים וברגליים, קישיונות בוקר, כאביי ונפיחות פרקים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ שלום
ד''ר ג'יזל גודארד26/01/2009אני עונה על 2 הפניות כאן.
למחלת זאבת ביטויים רבים ומשונים. אחד הביטויים יכול להיות הגדלת קשרי לימפה, כבד וטחול- מחלה הנראית כמו מחלת לימפומה. אני מתארת לעצמי שהיתה ביופסיה או סרולוגיה (ANA, נוגדנים לדנ"א או אחרים חיוביים).
זאבת יכולה לפגוע בכל איבר או מספר איברים יחד.
לכן רצוי להיות בטיפול של ראומטולוג או אפילו לופולוג.
תסמונת נוגדי פוספוליפידים המתבטאה בקרישיות יתר מופיעה ב-40% מחולי זאבת. חשוב לעשות את האבחנה כי הטיפול הוא שונה. הטיפול הוא בתרופות לדילול הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הלופוס פוגעת בכליותאו בריאות?צ24/01/2009
אני חולה מזה מספר שנים ב-LUPUS ERYTHEMATOSUS (DISCOID), LUPUS ANTICOAGULANT , קראתי כי המחלה עשויה לפגוע בכליות וגם בריאות , חוץ מבדיקות דם , כיצד מאבחנים אצל חולי לופוס פגיעה בכליות או בריאות, האם נדרשת בדיקת ביופסיה לאבחנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ שלום
ד''ר ג'יזל גודארד26/01/2009מחלת הלופוס יכולה לפגוע גם בכליות וגם בריאות. האבחנה מתבססת על סיפור, ממצאים בבדיקה גופנית, ממצאים בדימות ובבדיקות מעבדה. מדד הלופוס של הארגון האמריקני לראומטולוגיה קבע שצריך 4 מתוך 11 ממצאים על מנת לאבחן את המחלה. לעיתים במיוחד שמדובר במחלה בכליות ממליצים על ביופסיה (דגימת רקמה) של הכליות על מנת לבסס את המחלה ולבחור את הטיפול המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתון12324/01/2009
בן 30 סובל מ-סקרואיליטיס. כאב בגב תחתון וברגליים בשכיבה וישיבה ופוחת בהליכה. שאלותיי: 1.רופא משפחה נתן לי נקסין לפניי שידע בוודאות שזה סקרואיליטיס. האם זו התרופה המתאימה למחלה? (הכאב מעט מוקל אך השאלה אם זה פותר או רק משכך כאב ) 2. האם קיימת אופציה ניתוחית או רק טיפול תרופתי? 3. מזה שלושה ימים אדמומיות קלה בחזה (כמו כתמים) האם יתכן קשר? 4האם מומלץ לבצע מתיחות ותרגילי גמישות לרגליים ולגב? תודה רבה בברכה 123
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל 123
ד''ר יעקב אבלין25/01/2009שלום רב,
נקסין היא תרופה אנטי דלקתית בעלת טווח פעילות קצר אשר פועלת היטב במקרים של סקוראילאיטיס. תרופה זו אינה משנה את מהלך המחלה וכאמור טווח פעילותה קצר - מספר שעות. לתרופה יש תופעות לוואי ובעיקר גרוי של רירית הקיבה מה שעלול לגרום לכאבי בטן, צרבת, ובמקרים קשים אף להתפתחות של כיב.
אופציה ניתוחית בדרך כלל אינה קיימת עבור סקרואילאיטיס. האופציה היעילה יותר היא השימוש בתרופות ביולוגיות חדישות מקבוצת התרופות הפועלות במנגנון הנקרא "אנטי TNF". תרופות אלו ניתנות בערוי תוך ורידי או בהזרקה תת עורית ונמטרולות את חלבון ה - TNF הממלא תפקיד מרכזי בתהליכי דלקת שונים לרבות בסקרואילאיטיס. טווח פעילותן ארוך הרבה יותר מזה של נקסין. כדאי להתייעץ בנושא זה עם הראומטולוג המטפל.
עישון אינו קשור במישריו לסקרואילאיטיס אך כאשר מדובר במחלה הנקראת Ankylosing spondylitis , שהיא הגורם הקלאסי לסקרואילאיטיס, העישון מאד לא מומלץ כיוון שקיימת הגבלה בטווח התנועה של בית החזה וכך קיימת סכנה מוגברת להתפתחות מחלת ריאות. כמובן שעשון אינו מומלץ גם למי שאינו סובל ממחלה זו.
מתיחות ותרגילי גמישו הן חשובות ויכולות לסייע בשמירה על טווח התנועה במחלות אלו. איני יודע אם קיים קשר לפריחה על החזה וכדאי להתייעץ בנושא עם רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
12325/01/2009תודה רבה על תגובתך המלומדת, מנומקת ועניינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע למחלת הלופוסמלכה23/01/2009
צהריים טובים, ברצוני לשאול אותך שאלה נוספת: יש לי נשירה גדולה בשיער, אני מטופלת בפלקוניל ומטרוטקסט, האם יש משהו לעשות לגבי הנשירה? בברכה ותודה מראש.. מלכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקחת גם
מלכה23/01/2009פעמיים בשבוע, חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלכה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/01/2009לדעתי הטיפול בלופוס קל המערב עור, שער, ופרקים הוא פלקווניל ולעיתים מתוטרקסאט ולכן הטיפול נראה נכון. חומצת פולית במינון 5 מ"ג לוקחים רק פעם בשבוע.
במידה והמחלה בהפוגה ואין סימנים אחרים למחלה פעילה, ועדיין יש נשירת שער משמעותית (על הכרית, וחופן לאחר שאת מסתרקת) הייתי ממליצה לפנות לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץהילה22/01/2009
שלום, אני לוקחת מטוטרקסאט פעם בשבוע וזה גורם לי לנשירת שיער (לדברי הרופאה). היא נתנה לי אבצינק 3 כדורים ביום. האם זה בסדר? כי במרשם שבתרופה כתוב שמותר לקחת רק כדור אחד ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר יעקב אבלין22/01/2009אין הוכחה לכך שאבץ יכול למנוע את נשירת השיער הקשורה במטוטרקסאט ולכן לא הייתי ממליץ על טיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
לימור22/01/2009אז מה עושים כשיש נשירת שיער? זה קצת מפחיד אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור
ד''ר יעקב אבלין23/01/2009באופן כללי אחד שהדברים שצריך להקפיד עליהם כדי לצמצם תופעות לוואי של מטוטרקסאט הוא לקחת חומצה פולית יום אחרי לקיחת התרופה (חשוב לא לקחת באותו יום כדי לא להפחית את יעילות הטיפול). אבל אם נשירת השיער הופכת לבעייה קשה צריך לשקול מעבר לתרופה אחרת במקום המטוטרקסאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים והירדמות ברגליםשרה20/01/2009
שלום, רציתי לדעת אם דלקת פרקים שפוגעת באצבעות הרגליים, בלי כאבים, יכולה לגרום להירדמות של האצבעות, חוסר תחושת רצפה בהליכה ואי יציבות? אם יש קשר כזה האם הטיפול תרופתי או אולי פיסיותרפיה או הידרותרפיה יכולים לעזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרה
ד''ר יעקב אבלין23/01/2009שרה שלום
בדרך כלל תחושת הירדמות כפי שאת מתארת קשורה לפגיעה בעצבים ולא לדלקת מפרקים. (הסיבה השכיחה ביותר הוא סוכרת אך יש גם סיבות אחרות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום רב! שאלה חשובהדפנה18/01/2009
הנני בת 25 בריאה בד"כ. מזה כארבעה חודשיים החלו לי מס תופעות מוזרות שכוללות כאב מופשט וחד (אך נסבל) בידיים וברגליים בעיקר במפרקים (הכאב לא רצוף, הולך ובא), קפיצות שרירים קטנות לא כואבות אך נראות בברור לעין, לעיתים הרגשת חולשה בעיקר בידיים מפעולות יומיומיות פשוטות, עייפות כללית שלא עוברת גם לאחר שעות שינה רבות, יכולת לישון 12-14 שעות רצוף ועדיין להישאר עייפה, בעיות בריכוז, חוסר אנרגיה מוחלט, דיכדוך ועצבות, תחושת נימול בגפיים, שרירים תפוסים, הופנתי לבדיקות דם, ו EMG ע"י נוירולוג כל הבדיקות יצאו תקינות מלבד מחסור בקרניטין שנמצא חסר בבדיקות הדם ורופא אמר לי שזה הסיבה לתופעות. אני נוטלת קרניטין מזה כשבועיים אך ללא שינוי, אני עדיין עייפה תמידית ( יש לציין שהעייפות התחילה לי זמן רב לפני התופעות הפיזיות בשרירים לפני בערך כשנה וחצי) זה מגיע למצב שפשוט קשה לי לקום בבוקר לעבודה וכל היום אני חשבת על הרגע בו אסיים לעבוד ואכנס למיטה לישון. אינני יודעת מה ניתן לעשות למי לפנות ומה עשויה להיות הבעיה לאיזה רופא פונים? אני אובדת עצות איכות החיים שלי ירדה לחלוטין אין לי כח ורצון לצאת מהבית. אודה לכם מאוד אם תענו לשאלתי ומתנצלת מראש על אורך השאלה אך אני כבר אובדת עצות. בתודה, אלמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
ד''ר יעקב אבלין18/01/2009לאלמונית שלום,
אם אכן כפי שאת מציינת כל בדיקות הדם תקינות ואם לא נמצאו סימנים של דלקת מפרקים בבדיקה הגופנית קיימת אפשרות כי מדובר בפיברומיאלגיה (החופפת לתסמונת העייפות הכרונית). תסמונת זו עשוייה לגרום עייפות קשה, כאב בכל חלקי הגוף, שינה בלתי מרעננת, עצבות וכו'. כדאי להתייעץ עם ראומטולוג בשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםנלי16/01/2009
שלום קארתי מאמר שאומר שאם מטפלים בדלקת מפרקים ממש שמגלים אותה בתרופות יעילות כמו מטוטרקסאטעם שילוב של עוד תרופה וסטרואידים ואפשר פשוט להחלים מהמחלה ואני שואלתלי גילו מההתחלה את דלקת המפרקיםרק שלי נתנו סטרואידים עם פלקווניל שאותם אני לוקחת כבר חצי שנה ורק היום הראומוטולוגית הוסיפה לי מטטורקסאט 4 כדורים בשבוע בנוסף לפלקווניל והיום אני עם כדור אחד של 5 הסטרואידים מאז שהורדתי את הסטרואידים ל5 יותר קשה בבוקר את המטוטרסאט אני לקחתי כבר פעם שנייה אני מקווה שזה יעזור השאלה שלי היא עד שהיא החליטה לתת לי את הטוטרקקסאט נגרם נזק יש לציין שכל בדיקות הדם תקינות וגם הצילומים
ד''ר יעקב אבלין23/01/2009נלי שלום,
הטיפול בתרופות כמו מטוטרקסאט ופלקווניל אינו מביא על פי רוב להחלמה מלאה מדלקת המפרקים אלא מפחית את פעילות הדלקת ועל ידי כך מונע נזקים למבנה המפרקים - שהם בלתי הפיכים. כלומר, גם אם הטיפול היה מתחיל בשלב מוקדם יותר לא ניתן היה להגיע להחלמה מלאה. יחד עם זאת מניעת נזק היא אחד המטרות החשובות של הטיפול ולכן ככל שמתחילים מוקדם יותר לטפל עם תרופות המדכאות את הדלקת קטן הסכוי לנזק. המטוטרקסאט היא תרופה יותר יעילה מהפלקווניל לעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)